CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Szept
01
Az Egyesült Államokban és a Kanadában élő magyarok a washingtoni bazilika magyar kápolnája révén segítséget, lelki támaszt kaptak ahhoz, hogy hosszú távon megőrizzék magyarságukat, hitüket, kereszténységüket - jelentette ki vasárnap az MTI-nek nyilatkozva Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Erdő Péter esztergom-budapesti és Donald Wuerl washingtoni érsek szombaton áldotta meg a magyar kápolnát az amerikai főváros Szeplőtelen...
Aug
31


* Hirek....
* Kovats Kornelia rovata: Utikalauz
* Zene,zene minden mennyisegben
* Dr Gepesz:Bolcsessegek a Canadahun gyujtemenyebol
* Szuletesnaposok koszontese
* Dr.Gepesz:
Rejtő Jenő - A párizsi front 8. rész
* Marian Nosztalgia club

A mai musor kesziteseben kozremukodtek:
Marian, Nelly , Teddyted, Dr Gepesz.
Koszonom munkatokat!
Remeljuk kellemes perceket szereztunk ezzel a ket oraval...
Aug
31
A Baranya megyei Siklósnagyfalu polgármestere, Kosztics József felajánlotta a kormánynak, hogy a település melletti sportpálya adjon otthont a menekülteket befogadó állomásnak. Erről a Harkányi Hírek című lap számolt be szombaton.

A néhány száz fős falu cserébe az utak, járdák és a közműhálózatok fejlesztését várná el. A polgármester azt mondta: látja a döntés veszélyeit is, de az állandó rendőri jelenlétben bízva úgy véli, jól járna ezzel a település.

A kormány korábban Martonfát és...
Aug
31
A Velencei Biennálé helyszínén, a Giardiniben magyar aktivisták egy csoportja blokád alá vette a magyar pavilont tiltakozásul a kerítésépítés miatt .

A magát #fenceforeurope-nak nevező csoport így kíván tiltakozni az ellen, hogy a magyar kormány az ország déli határán kerítést épít a menekültek távol tartására.

A Biennálé magyar pavilonját a kormány által használt plakátokból, illetve szögesdrótból álló akadályokkal zárták el.

Közleményükben így fogalmaznak: „...ugyanazokat az eszközöket használjuk, amelyeket a magyar kormány...
Aug
29
Napok óta terjed a Facebook román nyelvű felhasználói közösségében egy felvétel a székelyudvarhelyi helyi rendőrség egyik járművéről. A fotót felháborodott kommentek kísérik a közösségi oldalon.

A kép megosztói azon akadtak ki, hogy a helyi rendőrség autóján az intézmény neve magyarul is szerepel. „Ha megállít egy ilyen járőrautó az utcán, nem is tudod hirtelen, hogy milyen országban van” – így hangzik az egyik legenyhébb kommentár. Mások a magyar feliratot jóváhagyó illetékesek fejét követelik.

A fotót szombaton a román média is...
Aug
29
A napi.hu vette észre a Belügyminisztérium honlapján azt a meglepő törvénytervezetet, ami egy központi adatbázist hozna létre, ahol minden magyar állampolgár arcképét tárolnák.

Ehhez az adatbázishoz minden magyar kormányszerv hozzáférne, aminek akár egy kicsi rendészeti jogosítványa is van. Az előterjesztés szerint a nemzetközi...
Aug
28
Az Oshkosh Defense vállalat fogja gyártani az amerikai hadsereg és a haditengerészet számára a könnyű taktikai járműveket, amelyek szinte a tankokkal megegyező páncélozást kapnak, mégis egy terepjáró mozgékonyságával bírnak.

A wisconsini székhelyű Oshkosh Defense vállalat szerezte meg a jogot arra, hogy a kiöregedő Hummerek helyett könnyű taktikai harci járművekkel lássa el az amerikai hadsereget és a haditengerészetet.

A győztes cég mellett a Lockheed Martin és a Humwee-k gyártója, az AM General jelentkezett a pályázatra, amit...
Aug
28
SkyGreece augusztus 19-ei járata nem indult el, de augusztus 22-én az utasok hazajuthattak a légitársaság egy másik járatával.

Tegnap, augusztus 26-án állampolgári bejelentés alapján szereztünk tudomást arról, hogy a SkyGreece GW428 járata, aminek 17:55-kor kellett volna indulnia Toronto-Budapest-Thessaloniki útvonalon, törlésre került.

Emiatt a főkonzulátusi telefonra, majd az ügyeleti telefonra is kaptunk bejelentést. Azonnali segítségnyújtást egy állampolgár sem kért.

A légitársaság honlapján fellelhető e-mail címeken...
Aug
27
A most következő helyeken nem ritka, hogy az emberek akár a 100 éves kort is megérik, időskorukban pedig boldogságban és egészségben töltik mindennapjaikat.

Közel egy évszázaddal ezelőtt az átlagéletkor világszerte mindössze 31 év volt. Manapság azonban nemcsak hosszabb ideig él az ember, hanem sokkal több öröme is telik az életben. Mindez egyrészt az egészségügyi fejlesztéseknek, másrészt a biztonságos életkörülményeknek köszönhető. Bizonyos helyeken a természet közelségének, valamint a táplálkozásnak hála mindez fokozottan igaz....
Aug
27
Egyre több magyar menedékkérelmet bírálnak el pozitívan a kanadai hatóságok. Míg 2010-ben alig 2 százalékát fogadták be a Magyarországról érkező menekülteknek, idén ez a szám 68 százalékra nőtt.

A kanadai Bevándorlási és Menekültügyi Igazgatóság adatai szerint 2013-ban a kérvények 20, 2014-ben 30, 2015 első félévében pedig 68 százalékát bírálták el kedvezően - írja a National Post nevű helyi...
== Pause Infinite Scrolling ==
>> Resume Infinite Scrolling <<