1. Oldalunk irodalmi pályázatot hirdet "Én és a CanadaHun" cimmel!

    Küldd be Te is a novelládat!

    Irodalmi Pályázat: Én és a CanadaHun - A részletekért kattints ide....

  2. Oldalunk hangoskönyv pályázatot hirdet!

    Olvass fel és nyerj...

    CanadaHun Hangoskönyv Pályázat - A részletekért kattints ide....

CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Aug
22
quebec1.jpg
Beküldő: Melitta, 15:04
(49 Olvasás / 0 Lájk)
1 Hozzászólás
Az interneten legalább is független lesz, vagyis "elszakad" Kanadától a francia ajkú Québec tartomány. Novembertől a domainnevei is jelzik ezt: a honlapcímek végére a .quebec kerül.

Szeptember 2-tól lehet ezzel a földrajzi utótaggal internetcímet foglalni, bár csak november 13-án élesednek az új oldalak - jelentette be közleményében a PointQuébec szervezet. Az ICANN, a domainnevek rendszerének kezelésével és szabályozásával foglalkozó nemzetközi szervezet 76 új kiterjesztést fogadott el...
Aug
21
korupcio.jpg
Beküldő: Melitta, 16:09
(340 Olvasás / 9 Lájk)
10 Hozzászólás
Magyarországon meg sem akarták jelentetni a tanulmányukat a korrupcióról, az Egyesült Államokban viszont habozás nélkül közölték, és a cikkel rangos díjat nyert a két magyar kutató szociológus szerző. Itthon lényegében senkit sem érdekel, amit csinálnak, pedig az amerikaiak szerint azt írták le, amit még senkinek sem sikerült: azt, hogy hogyan működik hatékonyan egy szervezetben a korrupció.

Magyarországon évek óta nem tudta leközöltetni két korrupciókutató szociológus az egyik...
Aug
20
beranya1.jpg
Beküldő: Melitta, 21:55
(218 Olvasás / 0 Lájk)
8 Hozzászólás
Az előzetes DNS-vizsgálat eredményei megerősítették, hogy legkevesebb 12 gyermeket nemzett egy japán férfi Thaiföldön, valamennyi gyermeket béranyák hoztak világra - közölte a délkelet-ázsiai ország rendőrsége szerdán.

A 24 éves japán üzletember a béranyasági botrány három héttel ezelőtti kirobbanásakor menekült el Thaiföldről. Ügyvédje nem fedte fel hollétét, ám közreműködött abban, hogy a férfi DNS-mintát adjon vizsgálatra. A mintákat a japán hatóságok felügyeletével vették és...
Aug
20
st rend.jpg
Beküldő: Melitta, 15:40
(594 Olvasás / 1 Lájk)
38 Hozzászólás
A legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Szent István Rendet vette át Áder János köztársasági elnöktől Rubik Ernő feltaláló és Kertész Imre Nobel-díjas író szerdán a Sándor-palotában. A Szent István Rendet a miniszterelnök előterjesztésére a köztársasági elnök adományozza. Tavaly Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszónak és Lámfalussy Sándor közgazdásznak adta át az államfő ezt a kitüntetést....
Aug
19
juhasz.jpg
Beküldő: Melitta, 15:12
(298 Olvasás / 3 Lájk)
29 Hozzászólás
Hazai felnőtt juhászképző tanfolyamok indításáról írt alá megállapodást a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség három egyetem mezőgazdasági karával a debreceni Farmer Expón.

A debreceni, a kaposvári és a szegedi egyetemeken összesen száz juhász kezdi meg a napi gazdálkodáshoz segítséget nyújtó három hónapos képzést szeptemberben - jelezte Hajduk Péter, az oktatást kezdeményező szövetség ügyvezetője hozzátéve, hogy további juhászok jelentkezését is várják a további tanfolyamokra.

A...
Aug
19
jazidimenyasszony.jpg
Beküldő: Melitta, 14:04
(797 Olvasás / 1 Lájk)
67 Hozzászólás
A forgatókönyv a szemtanúk szerint mindenhol ugyanaz. Az Iszlám Állam elfoglal egy falut vagy egy várost. Azokat, akik nem tudtak elmenekülni, összegyűjti. A férfiakat külön választja a nőktől, aztán a fiatalabb nőket az idősebbektől. A harcosok közben végigjárják a házakat, és elbújt emberek után kutatnak. Ott is a szép és fiatal nőket keresik elsősorban.

Sok harcosa van az Iszlám Államnak, és közülük sokan viszik magukkal a családjukat, bárhová mennek is. De sok a...