CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Fekete Zoltán, az Uber magyarországi vezetője reagált a kormány által tegnap beterjesztett törvényjavaslatra. A nyilatkozatot változtatás nélkül közöljük az alábbiakban.

Budapestet sakkban tartja néhány tucat taxis, akik be akarják tiltatni a piaci versenytársakat. Rövid távon sikeresnek tűnhet az akciójuk, hiszen a döntéshozók olyan törvénymódosítást terjesztettek a Parlament elé, amely megakasztaná a modernizációt, megakadályozná az Uber alkalmazás használatát. Az Ubert 150 ezren használják Magyarországon azért, mert minőségi...
Határozottan ellenzi több repülési szakértő a Budapest belvárosa felett rendezett légi bemutatókat, Ezek kifejezetten veszélyesek a nézőkre, a környék épületeire és lakosságára – mondják. Mások, így Besenyei Péter műrepülő világbajnok szerint a kiváló képzettségű pilótáktól senkinek nem kell tartania. Közben vizsgálat indult a múlt heti Nagy Futamon történtek miatt, ahol az egyik száguldó gép balesetveszélyes helyzetbe került.

Adatgyűjtésbe kezdett a Közlekedésbiztonsági Szervezet a május 1-jén Budapesten rendezett...
36 év után tartanak kongresszust Észak-Koreában, amire egészen sajátos módon készül a Kim Dzsong Un által irányított ország.

Nem csak kijárási tilalmat vezettek be a “balesetek” elkerülése érdekében, de még az esküvőket és a temetéseket is betiltották. Közben folyamatosan házkutatásokat tartanak. A kongresszus 4-5 napig tart, aminek valószínűleg az lesz a célja, hogy megerősítse hatalmát a jelenlegi...
A százéves brit hölgy az első olyan modell, aki ennyi idősen szerepelt a szintén centenáriumát ünneplő nagynevű divatmagazin címoldalán.

Bo Gilbert a brit Harvey Nichols Áruház divatkampányában fog részt venni, amely a magazin május 5-én megjelenő, jubileumi számában fog debütálni – írja a Mashable.

Gilbert, aki egy birminghami idősek otthonában él, a címlapon többek között Valentino szemüveget, Victoria Beckham felsőt, a Dries Van Noten kabátot,...
Klein Dávid a magyarok között elsőként oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül elérte a Himalájában található Annapurna 8091 méter magas csúcsát nepáli idő szerint vasárnap kora délután – közölte az expedíció kommunikációjával foglalkozó cég hétfőn az MTI-vel.

A világ tizennégy 8000 méter feletti csúcsából az Annapurnán és a K2 csúcsán nem járt még magyar hegymászó, így Klein Dávid az első magyar, akinek a Johnnie Walker Annapurna Expedíció során sikerült meghódítania a csúcsot - olvasható a tájékoztatóban.

A magyar hegymászó...
Rádióadás 2016.Majus 1.-i adas


Hirek....
* Anyak nap musorunk

* Kovats Kornelia riportja: Anyák napjára
* Dr Gepesz; Canadahun idezeteibol....
* Zene,zene minden mennyisegben
* Szuletesnaposok koszontese
* Palyazatunk!
* Georgina Bojana; RETRO Kalendarium/16/
* Grandy -tol a RádióZsúr 15
* Kosznet az aprilis honap tamogatoinak
* Teddy Tömörkény István - Csata a pitvarban

* Marian Anyak napi Nosztalgia club

A mai...
Mindegy, hogy mennyi ékszered van otthon, ilyet még biztosan nem láttál! De mi is olyan különleges ezekben a gyűrűkben? Hogyha rájuk nézel, akkor észreveszed, hogy egy teljes, titkos világot rejtenek magukban.

Ezeket a szépségeket egy kanadai ékszerművész, Secret Wood alkotta meg, aki friss fát használ különleges alkotásaihoz. Emellett méhviasszal vonja körbe a különleges világot. A rejtett világok teljesen egyediek, amelyeket mindig magadnál hordhatsz.

Ráadásul Secret Wood úgy alkotja meg a gyűrűket, hogy a...
Az első anyák napi ünnepeket talán nem olyan meglepő módon a görögök tartották, amikor is Rheának, minden görög isten ősanyjának igyekeztek a kedvében járni az Olimposz lába alatt élő halandók.

A történelem során egyébként egymástól teljesen független kultúrákban is kialakult ez az ünnep, hiszen a földanya-kultusz mindenütt ismert, amiképpen annak ténye is, hogy az anyához való szoros testi és lelki kapcsolódás hangsúlyos kihatással van minden ember jövőjére.

A ma is ismert, modern kori anyák napját az 1600-as évek Angliájában...
A brit férfi megelégelte a folyamatos sebességmérést, ezrét fogta magát, és keresztülhúzta a rendőrök egész napos munkáját. A helyiek hősként ünneplik.

Nem mindennapi trollkodást fotóztak le nemrég az angliai Hemel Hempsteadben. A helyiek szerint a rendőrség mobil sebességmérő kamerája már hosszú ideje ugyanott parkolva figyeli a közlekedőket. Az ott élő Kristian Portugal azonban nemrég megelégelte a dolgot, és egy egyszerű mozdulattal keresztbe vágta az egyenruhások egész napos munkáját – írta a...
Csak az Egyesült Államokba, 1200 gyermek kerül naponta árvaházakba! Ez sokkoló adat. Bele sem merek gondolni milyen méreteket ölthet ez a szám világviszonylatban.
A Together We Rise nonprofit szervezet – ezen okból kifolyólag – szervezett egy megható akciót.


Egy sor szívet melengető fotót kattintottak el olyan gyerekekről, akit éppen akkor fogadtak örökbe nevelő szüleik. Akciójukat 2010-ben kezdték el, onnantól fogva teszik közzé Facebook és Instagram oldalukon a képeket. Céljuk csupán ennyi, megmutatni azt a tökéletes pillanatot,...