1. Oldalunk irodalmi pályázatot hirdet "Én és a CanadaHun" cimmel!

    Küldd be Te is a novelládat!

    Irodalmi Pályázat: Én és a CanadaHun - A részletekért kattints ide....

  2. Oldalunk hangoskönyv pályázatot hirdet!

    Olvass fel és nyerj...

    CanadaHun Hangoskönyv Pályázat - A részletekért kattints ide....

CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Júli
30
Az igazság szószólója - ez az álneve annak a szivárogtatónak, aki a közép-kínai Saolin-kolostor főapátjáról tálalt ki a napokban a közösségi médiában. A világhírű zen-buddhista és harcművészeti központ mára Kína egyik legfelkapottabb látványosságának és egyben legismertebb kulturális exportcikkének számít, aminek egyfajta franchise-rendszerben világszerte újabb és újabb tagintézményei alakulnak.

A kolostor iránti figyelem és a növekedés – melynek fenntartása a főapát szinte kizárólagos célkitűzése – dollármilliókat hoz a konyhára,...
Júli
30
Miután a japán miniszterelnök, Shinzo Abe bejelentette, hogy ismét harcolhatnánk külföldön a katonák, több ezer ember kezdett tüntetni - írja a Guardian.

A japán alsóház szerdán megszavazta, hogy külföldre küldhessék harcolni a japán katonákat - ez most fordul elő először a második világháború után. A jelenlegi módosítás értelmében a japán katonák a kollektív önvédelemre hivatkozva vagy egy baráti országot, például az Amerikai Egyesült Államokat támogatva külföldön is harcolhatnának.

A döntést azonban sokan nem támogatták, például...
Júli
30
Megoperálta magát egy nagyatádi rokkantnyugdíjas, mert akkora fájdalmai voltak, hogy nem bírta kivárni a hosszú kórházi várólistát. Seres István másfél hónapja érezte először, hogy a jobb lábán egy ér ujjnyi vastagon kitágult, lüktetett.

Azt éreztem, hogy pang a vérellátásom, megdagadt a lábam, égő fájdalom kínzott. A háziorvosom beutalót adott, de a kaposvári kórház érsebészetén nem akartak fogadni, azt mondták, hogy szeptemberre menjek vissza. Én azonban attól féltem, hogy egy vérrög képződött, ami eljuthat a tüdőmbe, a szívembe,...
Júli
29
Nem mondhatni, hogy Donald Sutherland nem szólt be a kanadai kormánynak. Beszólt.

Donald Sutherland éles hangú cikket rittyentett a Globe and Mail című lapban kedden Kanadai vagyok és jogom lenne szavazni címmel. Az idejét részben Kaliforniában, részben Kanadában töltő világhírű színész úgy fogalmazott, hogy a határon meg szokták tőle kérdezni, miért nem veszi fel az amerikai...
Júli
27
A kaliforniai Szilicium-völgy egy ingatlanmogulja szerint van megoldás a globális menekültválságra: új országot kell létrehozni a számukra.

Az ingatlanmogul elképzelését a The Washington Postban megjelent cikk részletezi.

Világszerte 60 millió ember volt kénytelen elhagyni otthonát, akik jelenleg menekültként szegény országokban nehéz körülmények között élnek. Nincs hová menniük, de sokan akár életük kockáztatásával is útra kelnének a jobb élet reményében. A válság borzasztóan komoly következményekkel jár. Erre kínál - a...
Rádióadás 2015.Julius 26.-i adas
Júli
27


* Hirek....
* Kovats Kornelia rovata: 75 éves Chuck Norris
* Zene,zene minden mennyisegben
* Dr Gepesz:Bolcsessegek a Canadahun gyujtemenyebol
* Szuletesnaposok koszontese
* Dr.Gepesz:
Rejtő Jenő - A párizsi front 4. rész
* Engler Jozsef Teddyted : Vader_es_a_rendszergazda
* Marian Nosztalgia club

* Hangoskonyv palyazatunk Harmadik helyezett: lazarlaszlo Megérkezés,...
Júli
25
Fröccsöztél már guruló kocsmában? Ha még nem, de most, hogy mondjuk, hirtelen égető űrt érzel magadban, akkor a Művészetek Völgyében ki kell próbálnod a Hello Wood fából eszkábált faluját.

Amiben természetesen minden funkciót az álmainkra méreteztek a Hello Wood alkotótáborban résztvevő külföldi és magyar építészek.

A fából épített, életnagyságú falu most már a Művészetek Völgyében áll, de munkatársaink még Csórompusztán, az építés közben forgattak videót a fa legnagyobb balatoni fiesztájáról....
Júli
25
Levelet kapott egy fuvarozó vállalkozó a Honvédségtől, amiben tájékoztatták, hogy a különleges jogrend keretében bevezethető intézkedésekről szóló törvény alapján kijelölték, és ha szükséges, igénybe is vennék négy darab teherautóját.

A vállalkozó rákérdezett, hogy mégis mire kellenének a Honvédségnek az ő saját tulajdonú teherautói, amire azt a választ kapta, hogy

a déli határszakaszra tervezett kerítés építéséhez.

Lövétei István alkotmányjogász szerint bár a törvény eléggé általánosságokban fogalmaz, az, hogy “építőanyagokat...
Júli
24
A NASA Kepler űrteleszkópjával megtalálták a Föld nagyobb és idősebb unokatestvérét – a Kepler-452b sorszámú exobolygó ötször nagyobb tömegű a Földnél, de szinte ugyanolyan távolságra kering csillagától, mint bolygónk a Naptól.

Az első exobolygót, azaz más naprendszerben található bolygót, 20 évvel ezelőtt fedezték fel. Azóta a technikai eszközök tökéletesedésének köszönhetően nagyjából ezer exobolygó létét igazolták és további háromezer égitestről feltételezik, hogy egy csillag körül keringenek.

A Kepler-452b – amely az 1400...
Júli
24
Hatóságokhoz fordult a Budapesti Temetkezési Intézet, amiért jogszerűtlenül temették újra Petőfi Sándor állítólagos maradványait a Fiumei úti temetőben.

Az ÁNTSZ-től kér kivizsgálást a fővárosi temetkezési intézet arról, hogy tartalmazhat-e jogszerűtlenül emberi maradványokat az úgynevezett Petőfi-sírhely.

Titkos temetés

Mint arról az Origo is beszámolt, a Morvai Ferenc vezette Megamorv-bizottság július 17-én vett búcsút a szerintük Barguzinban elhunyt költő földi maradványaitól,

a csontokat...
== Pause Infinite Scrolling ==
>> Resume Infinite Scrolling <<