1. Oldalunk irodalmi pályázatot hirdet "Én és a CanadaHun" cimmel!

    Küldd be Te is a novelládat!

    Irodalmi Pályázat: Én és a CanadaHun - A részletekért kattints ide....

  2. Oldalunk hangoskönyv pályázatot hirdet!

    Olvass fel és nyerj...

    CanadaHun Hangoskönyv Pályázat - A részletekért kattints ide....

CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Febr
01
niagara.jpg
Beküldő: Melitta, 03:39
(86 Olvasás / 0 Lájk)
1 Hozzászólás
Most először sikerült felmászni a befagyott vízesés jegén egy hegymászónak. Videó történelmi teljesítményről.

A Kanada és az Egyesült Államok határán található vízesésen lefelé már sokan végigmentek, most először azonban egy kanadai kalandornak sikerült felmásznia a vízesésen. Will Gadd nagyjából egy óra alatt mászta meg a Niagara-vízesés egyik befagyott szakaszát.

A 47 méteres mászás kedden történt, de az azt szponzoráló Red Bull azonban „titokban tartotta” a...
Jan
30
us visa.jpg
Beküldő: Melitta, 02:39
(450 Olvasás / 0 Lájk)
34 Hozzászólás
Az Egyesült Államok szigorítaná a vízummentes beutazás feltételeit. Az USA-ba főleg európai országokból, így Magyarországról lehet vízum nélkül beutazni.

A franciaországi terrorcselekmények hívták fel a washingtoni döntéshozók figyelmét arra, hogy az elmúlt években sok európai csatlakozott közel-keleti fegyveres szervezetekhez, akik a vízummentesség miatt az USA-ra is fenyegetést jelentenek.

A párizsi terrortámadásokat követően az amerikai kongresszusban az Egyesült Államokba való...
Jan
30
ongyilkossag(650x433)(1).jpg
Beküldő: Melitta, 02:32
(196 Olvasás / 0 Lájk)
15 Hozzászólás
Uniós felmérések szerint minden negyedik európai uniós állampolgár valamilyen pszichés problémával küzd és ezek közül is legsúlyosabb a depresszió, amely a második leggyakoribb munkaképesség-csökkentő egészségügyi problémává vált a szív-érrendszeri betegségek után.

Egy 2010-ben készült kérdőíves felmérés alapján elmondható, hogy a rendszeres fizikai aktivitás csökkenti a depresszió kialakulását. A felmérés szerint a magyar társadalom 77 százaléka inaktív (nyugdíjas, munkanélküli,...
Jan
28
a_043_dpa-pa_48912346_europress_EZA-300x200.jpg
Beküldő: Melitta, 01:14
(341 Olvasás / 3 Lájk)
22 Hozzászólás
Az ötlet remek, állomásokon elhelyezett gép azt is kiszámolja, hogy a rövid testmozgással hány kalóriát égetett el a kedves utas.

Tíz guggolásért ingyen metrójegyet ad hétfőtől Mexikóváros vezetése, hogy új lendületet adjon a városlakóknak a túlsúly elleni harcban. A mexikói főváros tucatnyi metróállomásán különleges készülékeket szereltek fel, amelyek tíz guggolásért cserébe ingyenes metrójegyet adnak.

A gép azt is azonnal kiszámolja, hogy a "térdhajlító" a rövid testmozgással hány...
Jan
26
bevandorlas.jpg
Beküldő: Melitta, 06:49
(1,047 Olvasás / 5 Lájk)
35 Hozzászólás
Négy bőrönd, három Torontóba szóló repülőjegy, egy tizenhat hónapos kislány és egyetlen kanadai dollár. Valahogy így festett József és élettársa, Tímea leltára, amikor 2009 szeptemberében elindultak a az óceán túloldalára, hogy új, nyugodtabb, békésebb életet kezdjenek.

Tizenkét órán át utaztak, hogy aztán a repülőgépből kiszállva, tört angolsággal közölhessék az első útjukba eső határőrrel, menekültek volnának: Ví-ár-refjudzsísz, vagyis: „We are refugees!”

Ennyi is elég volt, hiszen a...
Jan
23
mo kiveve.jpg
Beküldő: Melitta, 20:31
(909 Olvasás / 1 Lájk)
81 Hozzászólás
Gazdasági bevándorlónak számít-e az a kanadai tudós, aki Budapesten kap állást? Van különbség közte és a kínai piacon dolgozó árus között? Tényleg vonzó célország lett Magyarország az uniós csatlakozás óta? Igaz, hogy a bevándorlók nem dolgoznak, és az állam tartja el őket?

A párizsi terrortámadások felerősítették a bevándorlók elleni hangokat. Az utóbbi hetekben sokan kritizálták a migrációt, noha kevesen tudják, pontosan miről is beszélnek. Lássuk az alapfogalmakat.

„A gazdasági...