1. Oldalunk irodalmi pályázatot hirdet "Én és a CanadaHun" cimmel!

    Küldd be Te is a novelládat!

    Irodalmi Pályázat: Én és a CanadaHun - A részletekért kattints ide....

  2. Oldalunk hangoskönyv pályázatot hirdet!

    Olvass fel és nyerj...

    CanadaHun Hangoskönyv Pályázat - A részletekért kattints ide....

CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Máj
21
Olyan, mintha egy trombita, egy nyikorgó ajtó és egy légvédelmi sziréna elegye szólna, és senki sem tudja, pontosan mi okozhatja.


Az elmúlt tíz évben egymás után jelentek meg egy furcsa, egyáltalán nem eviláginak tűnő jelenséget bemutató videók a YouTube-on. A világ minden tájáról származó felvételeken egy, látszólag a semmiből érkező rejtélyes hangot lehet hallani – valamint rémült, vagy a meglepetéstől tátott szájjal álló embereket...
Máj
21
A trilógia a múlt héten vált teljessé: május 12-én érkezett meg Debrecenbe a Krisztus Pilátus előtt című alkotás, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Értéktár programja keretében a magyar állam vásárolt meg a kanadai Hamilton Galériától.

Szerda déltől tekintheti meg a nagyközönség Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiáját a debreceni Déri Múzeumban.

A három festmény, a Krisztus Pilátus előtt (1881), az Ecce Homo (1896) és a Golgota (1884) legutóbb húsz évvel ezelőtt, 1995-ben volt együtt látható a cívisváros múzeumában. Az Ecce Homo...
Máj
21
Megkönnyíthetik az ópiumszármazékok előállítását a genetikailag szerkesztett élesztőgombák, olcsóvá és elérhetőbbé téve bizonyos drogokat.

Ha a házi készítésű kábítószerek széles körben elterjednek az ugyanolyan káros lesz a kábítószer-ellenes politika szempontjából, mint a bűnszervezetekre nézve. Egyre több, eddig csak növényekből kinyerhető gyógyszer, illat és íz állítható elő genetikailag módosított organizmusokkal. A kutatók szeretnék az ópiumszármazékokat is felvenni erre a listára, mivel hasznos gyógyászati tulajdonságokkal...
Máj
20
Életük legboldogabb időszakának tartják a kanadai hónapokat azok a cigány családok, akik egyszer már kint éltek. Visszamennének, de nincs pénzük az útra, és abban sem biztosak, hogy megkapnák a letelepedési engedélyt.

Az egyik apuka németországi mosogatásból szedné össze a repülőjegyre a pénzt, más eladná a bútorokat. Ha egyszer újra kijutnának, soha többet nem tennék be a lábukat Magyarországra. Az Abcúg riportja.
Anita és László a harmincas éveik közepén járnak, hat gyerekekük van. Tiszta, rendezett a házuk, bár az asszony...
Máj
20
Negyvennyolc éven át vezetett jogosítvány nélkül egy 74 éves osztrák férfi, míg végül egy balesetben lebukott.

Burgenland tartomány felsőőri járásában a férfi hétfőn összeütközött egy másik autóval - közölte a burgenlandi rendőrség kedden. A baleset Pinkamiske (Mischendorf) községben az Untere Hauptstrasse és a Neubaugasse kereszteződésénél történt hétfőn.

A másik autó vezetője, egy 49 éves nő megsérült és kórházba szállították. A két járművezető alkoholtesztje negatív lett.

A rendőrség közleménye szerint a 74 éves férfi ellen...
Máj
18
Egy isztambuli mecset mását építenék meg a kőbányai Fehér úton - hivatalos megerősítés nincs, de Orbán Viktor szerint is napirendre kell venni a kérdést.

A miniszterelnököt kérdezték a Kőbányára tervezett mecsetről is. A napokban az Index írt arról: áprilisban a török vallásügyi minisztérium egyik kulturális-vallási szervezete, a Türkiye Diyanet YouTube-csatornájára feltöltött egy videót, amiegy budapesti óriásmecset és iszlám kulturális központ...
Máj
18
Fiatal lányok, és minden szülő rémálma a partidrog. Egy óvatlan pillanat, és a cucc bekerül a pohárba. A következmény rémisztő. Gondolnád, hogy épp a körömlakk lehet a tökéletes fegyver partidrog ellen?

Négy lovagias férfi úgy döntött, hogy felveszi a harcot a romlott világgal, és a védtelen hölgyek segítségére siet. Az észak-karolinai egyetem mérnökhallgatói feltaláltak egy forradalmian új körömlakkot, mely elszíneződik, ha drog éri.

A srácoknak köszönhetően nincs más dolgod, mint a kilakozott körmöd a poharadba dugni, és máris...
Rádióadás 2015.Majus 17.-i adas
Máj
17


* Hirek....
* Kovats Kornelia rovata: Love Storyk
* Zene,zene minden mennyisegben
* Dr Gepesz:Bolcsessegek a Canadahun gyujtemenyebol
* Palyazataink
* Szuletesnaposok koszontese
* Dr.Gepesz:
Börtönválogatott 01
* Engler Jozsef Teddyted : Gárdonyi Géza - Oláhországi történetke
* Marian Nosztalgia clubA mai musor kesziteseben kozremukodtek:
Marian, Nelly , Teddyted, Dr...
Máj
17
Az IBM, olyan napkollektort fejlesztett ki, ami a napfényt 2000-szeresére erősíti fel és akár az egész bolygót el tudná látni energiával. Csodálatos találmány, amely mindent megváltoztathat a Földünk energiaellátásában.

"Minden 1cmx1cm-es chip 200-250 Wattot képes átalakítani, átlagosan többet, mint egy tipikus nyolc órás napon egy napfényes régióban. A HCPVT rendszerben egy épület fűtése helyett a 90 Celsius-fokos víz áthalad egy porózus membrán desztilláló rendszeren, ahol elpárolog és ezután sótalanná válik. Egy ilyen rendszer...
Máj
16
Kétes hírnévre tett szert Washingtonban Szemerkényi Réka, Magyarország nemrég akkreditált nagykövete. A Hungarian Free Press, egy kanadai, angol nyelvű online újság arra figyelmeztet, hogy a nagykövet asszony nem csak az első olyan magyar diplomata Washingtonban, aki hivatalosan is fogadta egy neonáci párt delegációját, és annak a gyanúja is felmerül, hogy az Egyesült Államokkal kapcsolatos bizalmas információkat oszt meg Putyin barátaival.

„Szemerkényi Rékát nemrég akkreditálták Magyarország washingtoni nagyköveteként. Miután...
== Pause Infinite Scrolling ==
>> Resume Infinite Scrolling <<