PDA

A teljes (képes) nézethez kattints ide : Kerékpározás

törpi
2007-07-07, 10:23 PM
Sziasztok !

Most nagyon szomorú vagyok, mert az életem párja úgy gondolta, hogy ma hajnali négy órakor kerékpárra pattan és szeli az országutakat. Tiszaújvárosból Szegedig és egy „ gyors” forduló után vissza. No és még azt is gondolta, hogy még ma haza is jön. Legalábbis éjfélre tervezi, hogy haza ér. Ez a táv kb. 480-500 km.
Azért vagyok szomorú mert nem tudtam lebeszélni erről a hosszú útról, ami azért nem veszélytelen. :(
De ha sikerül neki akkor nagyon büszke leszek rá!kiss

Szorítsatok neki!

törpi
2007-07-08, 05:53 AM
Sziasztok!

Szóval az indulás után nem sokkal (kb. 40 km után) kényszerpihenő, mert rosszul lett ..Azt legyűrte és indult tovább. –Tulajdonképpen szerintem ez a fáradtság jelei lehettek, mert négy óra alvás után vágott neki az útnak, ami önmagában nem lenne baj csak ő péntek reggeltől csak szombat este 23.00 óra előtt került az ágyba. Pénteken még éjszakás műszakban dolgozott, onnan bicóval elment a szüleihez ( kb. 35 km) az autóért (mert nekünk most nincs) és vittük a gyereket edzőtáborba , ja és még du. az autót visszavitte és hazatekert.-
9. 00. órakor hívott először, az igazi első pihenője Törökszentmiklóson volt. Ekkor járt 125. km-nél. Vásárolt, evett ivott és indult tovább…. Egy kicsit szomorú volt , mert kb. 1 órával később ért oda, mint gondolta.
10.15- kor volt a második pihi Martfű előtt . Ekkor már 151 km volt a lábaiban.
Innen még kb. 100 km Szeged…
Kitartás Long!

törpi
2007-07-08, 08:41 AM
Sziasztok!

Long 13.45 –kor Szentesen volt. Eddig megtett 212 km-t. Mivel nagyon fúj a szél, ezért úgy döntött, hogy visszafordul, mert végig „pofaszele” lenne. Egyébként nálunk is nagyon szeles idő van. Innen kb. még 50-60 km lenne Szeged.
Örülök neki, hogy visszafordul, mert sem meleg ruhát sem esőkabátot nem vitt magával.

törpi
2007-07-08, 10:03 AM
Sziasztok!

Visszafelé most Martfűn jár a párom. Mivel hátszele van, sokkal jobban esik neki a tekerés. Így talán hazaér a tervezett éjféli időpontra.
Én pedig sokkal jobban érzem magam, hogy már hazafelé tart…..

törpi
2007-07-08, 11:35 AM
Sziasztok!

Rövidebb útvonalon :17.30- kor Törökszentmiklóson túl, Tiszafüredtől kb. 60 km-re . Tőlem pedig 120 km-re….jár Long barátunk...

törpi
2007-07-08, 01:37 PM
Sziasztok!

Eltévedve Kunmadarason 19.00 órakor.
De már csak kb. 85 km hazáig!!!:)

törpi
2007-07-08, 02:59 PM
Sziasztok!

20. 20 –kor Tiszafüreden, teljesen lestrapálva.. 340km-t mutat az óra, és még hátra van kb. 63 km hazáig…Pffff....:confused:

törpi
2007-07-08, 04:31 PM
Sziasztok!

Long barátunknak már csak 24 km volt hátra 22.10-kor.
Már nemsokára hazaér!:)

Abigel573
2007-07-08, 04:35 PM
Ezzel az erővel a la Tour de France-on is indíthattad volna.;)

törpi
2007-07-08, 06:00 PM
Sziasztok!

23:05-kor végre itthon!!!:D 414,66 km lett a vége! :222:

Nagyon büszke vagyok rá! Nem sok amatőr kerékpáros vállalna be hasonló távot, egyedül úgy, hogy csak magára számíthat!

Gratulálok drágám!kiss

ui: holnap egy pár képpel itt..

törpi
2007-07-08, 06:13 PM
Ezzel az erővel a la Tour de France-on is indíthattad volna.;)

Szia!

Azt mondja, hogy mivel a Tour-on kevés az egy napra jutó táv ezért azt inkább kihagyná...:) :) :)

törpi
2007-07-09, 06:29 AM
Long szemszögéből:

Hát Tiszteletem Mindenkinek!!!

Jelentem kudarcba fulladt a tegnapi menet. Félig-meddig... 04:08-kor elindultam, és már a fáradtság jelei kibontakoztak Tiszacsege határánál, ahol olyan rosszul lettem, hogy azt sem tudtam hol vagyok. Egy traktor adta meg a fejfrissülést, és 6-8 km-t tudtam vele tekerni 36-38km/h-val. Ezután jött Tiszafüred, majd valahol fogtam megint egy mg.-i szekeret, ami megint húzott 6-8km-t 35-38-al, és szintén nagyon jól esett. Vasárnap lévén nem igen számítottam semmi jóra boltok tekintetében, de csoda, délen nem Borsodi viszonyok vannak. A legutolsó faluban is nyitva volt a "Marika-néni boltja". Plusz ugye SPAR, LIDL, és egyéb nyalánkságok. Azt hiszem hülyét kaptam a sok energiaitaltól, kb. 2,5-3liter után zavarkózott be a szervezetem tőle, és ami tudott elővett. Itt megfogadtam, csak ásványvíz a továbbiakban. Kunszentmártonnál bekaptam a pofaszelet, plusz az egész úton előttem táncoló esőfelhők is szembefordultak velem. BRAVO! Szentesen már teljesen elfáradva 212km után döntöttem vissza az egész! Csalódottan fordultam vissza, de az égiek is nekem adtak igazat, mert 5km után az eső is eleredt, pillanatok alatt nedvessé téve az utat előttem, ami végülis felszáradt percek alatt, de hátra nézve földig ért a felhő. NEM SZABAD HINNI AZ IDŐJÁRÁS.HU-nak!!! Kunszentmártonnál fogtam egy traktort megint, 31-32-vel nyomta, és nagyon rendes volt, mert intett, hogy álljak be mögé, mikor lefordult, előre jelzett, hogy menjek el mellette, és jó utat intett. Martfű Lidl áruház újabb bevásárlás, 3 lányka 13-15 év körüliek először a járásom nevettette meg őket, Pantenos cipőben elég ligth-os... Aztán meg a kerékpáros nadrág szemből való hosszasabb tanulmányozása okozott nevetést náluk. (Apró örömök a kerékpáros életben) Törökszentmiklósnál pihi a 4-es főút kereszteződésében, kmh nullázás, majd hajrá! 8km után 37,02km/h átlag. Nem fújt a szél...... Kunhegyesen eltévedtem, és Kunmadaras felé mentem Tomajmonostora helyett. Nem baj, jobb az út. Tiszafüred Shell kút, hatalmas szenya 449ft, Gatorade 299ft... Ezek után már csak Egyeken álltam meg vízért, illetve Újszentmargitán szintén folyadékért. Érkezés: 23:05-kor. Bringámon elöl 3 lámpa figyelt, melyből köszönet kettőért Bögöly kollégának, egyet pedig Buddha adott. Hasznos volt, mert senki nem jött szembe velem fényszóróval. Ja plusz egy fejlámpa. A végére néhány száraz adat: 414,66km;28,78km/h;53,4km/h;14:24:22 aktív idő. Jó volt. Köszi mindenkinek, hogy szorítottatok nekem. Szeged egy álom maradt, de a táv így is szép eredmény nekem.

BaliX
2007-07-12, 04:53 AM
Ezt ha megpróbálod kipihenve (nem túlpihenve) sima ügy még szembeszéllel is. :)
Ismerősöm napi 130-160 km-t bicózik edzésként (már 2 éve, 1 évet csak felkészülésként és most egyből profiként kezdett el versenyezni).
Pénteken lesz összerakva MTB bicóm nekem is szombaton bejáratom egy rövid 25-30km-es távval aztán egyre többel. :)
Jövőre hobbi szinten lesz (-megint-) versenyzés nekem is.

Jha a szombat meg északai horgászat+nyársalás meg nem tudom mi még, ha jó lesz az idő vagy egyáltalán lesz időm elenni.

Nah visszatérve erre a távra, rápihensz egy kicsit és megtervezed újra az útvonalat és a kaja ellátást mármint mikor állsz meg mennyi időre és mit eszel, 1 nem leszel rosszúl, 2 nem fáradsz el olyan gyorsan, 3 gyomrod nem fog kötözködni :), 4 eltévedni se fogsz. olyan lesz mint egy verseny a megállási pontok mintha frissítőpontok lennének. :) ;>

magyarhunor
2007-07-12, 04:58 PM
Ezt ha megpróbálod kipihenve (nem túlpihenve) sima ügy még szembeszéllel is. :)
Ismerősöm napi 130-160 km-t bicózik edzésként (már 2 éve, 1 évet csak felkészülésként és most egyből profiként kezdett el versenyezni).
Pénteken lesz összerakva MTB bicóm nekem is szombaton bejáratom egy rövid 25-30km-es távval aztán egyre többel. :)
Jövőre hobbi szinten lesz (-megint-) versenyzés nekem is.

Jha a szombat meg északai horgászat+nyársalás meg nem tudom mi még, ha jó lesz az idő vagy egyáltalán lesz időm elenni.

Nah visszatérve erre a távra, rápihensz egy kicsit és megtervezed újra az útvonalat és a kaja ellátást mármint mikor állsz meg mennyi időre és mit eszel, 1 nem leszel rosszúl, 2 nem fáradsz el olyan gyorsan, 3 gyomrod nem fog kötözködni :), 4 eltévedni se fogsz. olyan lesz mint egy verseny a megállási pontok mintha frissítőpontok lennének. :) ;>

Hosszú - mozgásszegény intellekuel -évek után elővettük a bringákat, a kerékpárokat, ahogy párom mondja.Szervíz, a kormányra a nemzeti színű szalag, és hajrá magyarok.Somogyország, Deseda tó.5-10-20 km.
Még élünk.

Szonja22
2007-07-13, 01:35 AM
Vácnál átkompoztunk a másik partra

BaliX
2007-07-13, 02:00 PM
Ma összeraktuk a bicómat, még kicsit be kell járatni összekopni a láncnak a sorral meg az első tányérakkal, de jólesz ez. :) Laza 40km-t mentem csak ma mert többre nem volt időm, aztán most nem is lesz mert megyek el itthonról a hétvégére szóval kb keddig megint nem is megyek vele. :)

trw
2007-07-19, 04:32 AM
Long szemszögéből:

Hát Tiszteletem Mindenkinek!!!
ffice:office" /><O:p></O:p>
Jelentem kudarcba fulladt a tegnapi menet. Félig-meddig... 04:08-kor elindultam, és már a fáradtság jelei kibontakoztak ...Jó volt. Köszi mindenkinek, hogy szorítottatok nekem. Szeged egy álom maradt, de a táv így is szép eredmény nekem.
Ffúú, kemény voltál...
Én egy nappal előtte voltam kiskörén triatlonversenyen és olyan oldalszél volt hogy majd' belökdöste a versenyzőket (köztük engem :)) az árokba...
És mi csak 80at tekertünk...
üdv
trw

trw
2007-07-19, 04:41 AM
JA, bocs a késői reakcióért de csak most regisztráltam be...
A tour-t nem nézitek?
Én már évek óta tervezem hogy kimegyek bringával a hegyi szakaszokra (vagy az Alpokba vagy a Pireneusokba...)
trw

ottó72
2007-07-24, 11:39 PM
Persze, hogy büszke, és nem kell szomorkodni, aki ilyen sokat teker annak ez nem veszélyes, suzper, dolog , szurkolok neki. Én gyalog szeretek sokat menni, és főleg hegyekben, és ha lehet 2000m felett.

ottó72
2007-07-24, 11:42 PM
http://videa.hu/main.php?page=play&v=w4tnRmGsbYLelqJ9
csak ere rá ne szokjon:)

ottó72
2007-07-24, 11:44 PM
Az szuprer lehet, de én ikább gyalog mennék arra.

trw
2007-08-01, 08:15 AM
Az szuprer lehet, de én ikább gyalog mennék arra.

Háát, én meg nem vagyok egy nagy túrázó, inkább futok vagy bringázok :)
De a hegyeken a futást nem annyira szeretem - legalábbis nem az alpokban...
tw

boonjoe
2007-08-02, 10:35 AM
Most olvastam bele ebbe a topicba. :-)))

Törpi párjának elismerésem!!! :-) 414 kilit majdnem 29-es átlaggal!!!! Ez szép!!! Nekem a szólóbeli csúcsom egy ironmanes távon (ez csak 180kili) 31,8-as átlag volt, de utána már csak 4órás maratont bírtam.

Törpi! Gyakran "vetemedik" a párod ilyenekre?? Vagy akkor csak kellett némi stresszlevezetés??

trw
2007-08-02, 10:51 AM
Erre én is kiváncsi volnék
(azt már csak nagyon csendben jegyzem meg, hogy 100 km körüli távon én már csak 27-28as átlagot tudok - ha minden jól megy)
tw

boonjoe
2007-08-02, 11:56 AM
wow, a mindeneteket!!! szép páros!! Versenykedni is szoktatok?

trw
2007-08-03, 02:59 AM
boonjoe,
hol csináltál ironmant? Nagyatádon?

boonjoe
2007-08-03, 03:48 AM
Igen, ott (4x). Most egy kicsit pihin vagyok több okból kifolyólag (szerencsére nem egészségügyi), de remélem, hogy csinálok majd még egy párat, mivel ez mondhatni kortalan "játék". Egyébként nem gondoltam, hog ilyen vészesen amortizálódik az ember, ha nem mozog. úgyhogy nehogy abbahagyátok a tekergést!!
No!! De Ti szoktatok indulni versenyeken? Ilyen képességekkel azért jó buli egy verseny.

törpi
2007-08-26, 04:51 PM
Most olvastam bele ebbe a topicba. :-)))

Törpi párjának elismerésem!!! :-) 414 kilit majdnem 29-es átlaggal!!!! Ez szép!!! Nekem a szólóbeli csúcsom egy ironmanes távon (ez csak 180kili) 31,8-as átlag volt, de utána már csak 4órás maratont bírtam.

Törpi! Gyakran "vetemedik" a párod ilyenekre?? Vagy akkor csak kellett némi stresszlevezetés??

Szia!
Amikor a négy műszakos munka mellett van ideje és kedve akkor útrakel... Azóta volt már Jászberényben (300km), a Horvölgyében (itt montival, 150 km), Kassán (265 km). Amikor hazajön egy-egy hosszabb túráról mindig azt mondja, hogy ilyen hosszútávra már nem megy... Hihető...:)

Azért a te teljesítményed is nagyon jó! Gratulálok hozzá!:)

seani
2007-08-26, 05:05 PM
Elég a 12-18 km közötti átlag a kirándulások alkalmával. Ennyivel ki lehet menni a világból bármilyen kerékpárral. Akár még kontrás Csepellel is.

makraattila
2007-08-27, 12:33 PM
Az jó kis kontrás Csepel volt az igazi gép!Én még a Csepel gyár Tacskó neveztű bringáján kezdtem a túrázást!

boonjoe
2007-08-28, 02:36 AM
A cél nagy mértékben meghatározza az eszközöket is. Más fajta brinyigli való a a túrázgatáshoz, hisz ott csomagokat is kell azért vinni, még ha néha minimálisat csak. Ezekkel természetes, hogy nem lehet nagy sebességeket elérni, dehát nem is az a cél.
Aztán ahhoz is másfajta bringa kell, ha országúton akar az ember mondjuk 40-el hasítani. ez is nagy élmény. Sokkal nagyobb, mint ha valaki szobacangán, vagy spinningen akarja a szív és érrendszerét erősíteni.

Persze, mindenkinek az az "IGAZI", ami nagy érzelmi befolyásolással. Ezzel igazán nem is érdemes vitába szálni. Ezek az érzelmek viszont nagyon fontosak.

Hétvégén volt Nagyatádon a hosszútávú triatlon ob (aki nem tudná esetleg: 3,8km úszás, 180km bringa, 42km futás), nem voltam ott az egyéni indulók között, de bizony könnybelábadt a szemem, mikor elrajtolt a mezőny, hogy én most nem élhetem át velük igazából azt az érzést.

gutika
2007-09-11, 05:57 AM
Bodrogi Laci 2. lett a Vuelta időfutamán... nem kis dolog!!!

albaarca
2008-04-18, 05:06 PM
elég régen volt az utolso hozzászólás...

Nemrégen megépítettem a túrabiciklim, és Hatem nevű barátommal elkezdtünk edzeni. Egyelőre hetente kb. 3-szor, egyszerre kb 20-30 mérföldet, de a terv ősszel egy komoly spanyolországi bicikli-hét. Van valami tapasztalatotok vagy tippetek?

filozófus
2008-04-19, 04:05 AM
Én "csak" országútin tolom hazai pályán,szóval nem tudok segíteni ezzel kapcsolatban.Viszont sok szerencsét meg ilyenek :D

qwas
2008-04-21, 01:44 PM
http://kepfeltoltes.hu/080421/00031643_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

afca
2008-05-28, 11:30 AM
http://petitemimine.p.e.pic.centerblog.net/m2iae646.gif

Tarkarra
2008-06-17, 06:08 AM
Én szóktam ha időm engedi de én inkább a Tourra gyúrok.

Majd megprobálok szabít időzíteni egy hegyi szakaszra.

Tarkarra
2008-06-19, 07:47 AM
Idén ki esélyes a Touron?Astana-nak és Klödennek van esélye vagy?

filozófus
2008-06-19, 01:52 PM
Az Astana csapatát nem hívták meg a Tour szervezői, tehát sem a címvédő és esélyes Alberto Contador, sem a tavaly 3. Leipheimer, sem Klöden nem lesz ott.

Esélyesek: Evans, Valverde, Cunego(bár neki ez az első Tourja), a Schleck testvérek, Sastre.
Ők azok, akik már biztos indulnak a Touron, tehát az esélyesek névsora nem teljes.

filozófus
2008-06-21, 10:07 AM
Az Astana csapatát nem hívták meg a Tour szervezői, tehát sem a címvédő és esélyes Alberto Contador, sem a tavaly 3. Leipheimer, sem Klöden nem lesz ott.

Esélyesek: Evans, Valverde, Cunego(bár neki ez az első Tourja), a Schleck testvérek, Sastre.
Ők azok, akik már biztos indulnak a Touron, tehát az esélyesek névsora nem teljes.Valamiért kihagytam Menchovot, pedig az egyik legnagyobb esélyes.Tehát Menchov.

Ez a győzelemre esélyesek névsora volt.A dobogóra és a top 10-be még esélyesek többen is, de azt majd idővel....

rol33
2008-06-23, 07:24 AM
Sztem Schleck vagy Valverde a favorit.
Egyszer kinnt voltam majd két hétig a touron, hatalmas élmény!!!!!!!!!!!!!!4

filozófus
2008-06-24, 03:35 AM
El tudom képzelni! :)
Melyik évben?

Btw, melyik Schleck?

rol33
2008-06-24, 04:51 AM
Andy, bár egy kicsit még fiatal....
Az utolsó Armstrong évben voltam kinnt egy barátommal, találkoztunk Bodrogi Lacival is a Brianconi rajt előtt, pár percet beszélgettünk, autogramm satöbbbi.....

filozófus
2008-06-24, 01:14 PM
Andy, bár egy kicsit még fiatal....
Az utolsó Armstrong évben voltam kinnt egy barátommal, találkoztunk Bodrogi Lacival is a Brianconi rajt előtt, pár percet beszélgettünk, autogramm satöbbbi.....igen, szerintem is nagyobb esélye van, mint a bátyónak.
Irigyellek.Élmény lehetett.:cool:

Az én favoritom Valverde és Menchov, valamint Evans.De beleszólhatnak a többiek is, bele is fognak.Jó kis Tour lesz, bármi megtörténhet.

Amúgy Riccó is indul, de csak zavarórepülései lesznek szvsz.Egy brutál Giro után, egy nem kevésbé gyenge Tourt már nem könnyű toppon teljesíteni(majdnem lehetetlen).

Tarkarra
2008-06-29, 12:23 AM
igen, szerintem is nagyobb esélye van, mint a bátyónak.
Irigyellek.Élmény lehetett.:cool:

Az én favoritom Valverde és Menchov, valamint Evans.De beleszólhatnak a többiek is, bele is fognak.Jó kis Tour lesz, bármi megtörténhet.

Amúgy Riccó is indul, de csak zavarórepülései lesznek szvsz.Egy brutál Giro után, egy nem kevésbé gyenge Tourt már nem könnyű toppon teljesíteni(majdnem lehetetlen).

Hát igen de minden forma kérdése és gyönyörűen belehet halni az első hegyen is.

pamirka
2008-11-16, 10:57 AM
Szintúgy én is. napi átlag 30km minden évben a "Bükkmarcin" széthajtom magam!

harlyngton
2008-12-21, 06:36 PM
Ilyenkor elő kell venni a régi Tour-okat, Giro-kat:)
A nagy Miguel, vagy Pantani egy-egy szakaszgyőzelme élményszámba tud menni.

Scooter1986
2008-12-22, 04:50 AM
én is nagyon nagyon szeretek biciklizni , de tényleg én is ugy gondolom hogy szerintem nem vagyok egyedül sokan mások is szeretnek , nagyon felerősíti a testem :D

Bonavita
2009-03-30, 11:57 AM
Biciklizni én is szeretek, bár nekem többnyire hétvégékre, illetve, mikor a jogsihoz vezetni menésre korlátozódik. Meg nyaranta biciklis tábor. De már itt a tavasz!

Moncsa1978
2009-03-31, 04:17 AM
A kerékpározás jó sport. Nem veszélytelen, mivel az autósok sokszor nincsenek tekintettel a kerékpárosokra. Igaz, a kerékpárosok is követnek el szabálytalanságot. Csapatosan nem szabadna egymás mellett tekerni, elfoglalni egy egész sávot.
A verseny az jó buli! Párszor versenyeztem.
Legnagyobb távom 200 km volt.

stubi
2009-04-05, 09:58 AM
Én is nagyon szeretek biciklizni. Tavasztól-őszig a munkahelyemre is biciklivel megyek. Télen spinning. Nyáron pedig több túrát is teszek. Tök jó reggel korán tekerni csak a kamionosok bosszantanak. Figyelembe se veszik a biciklist!

Lakyboy
2009-04-07, 01:05 PM
Biciklizni én is szeretek, bár nekem többnyire hétvégékre, illetve, mikor a jogsihoz vezetni menésre korlátozódik. Meg nyaranta biciklis tábor. De már itt a tavasz!
Én Vasárnap tekertem egy kicsi, bár futni jobban szeretek mert attol nem fájdul meg a ....csontom:D

smile.rita
2009-07-07, 08:27 AM
amúgy én is szeretek biciklizni:D

Dravenx
2009-07-12, 03:51 PM
Nem tudom, ki hogy van vele, de én már várom, hogy Armstrong tekerjen egy nagyot a Touron....

ilan
2009-07-13, 10:48 AM
Az már megtörtént..

Claire 959
2009-07-19, 03:26 AM
Kb. 1 éve vettem egy jobb biciklit.Azóta tavasztól őszig minden hétvégén tekerek, egyre hosszabb távot.Eddig 130 km-t mentem a legtöbbet. Hozzáteszem, 50 éves vagyok, és most a Tisza tóhoz készülök.Körbe akarom menni.
Ki jön velem?

bringás boszy
2009-07-19, 06:43 PM
Sziasztok!
Bár csak most regisztráltam,de örömmel látom,itt is vannak bringa kedvelők. Csak kicsit kevesen.:( Van köztetek valaki,aki montizni is szokott?

ligetiz
2009-07-31, 01:53 PM
Én kénytelen vagyok, mert vettem egyet :) de a versenyemet jobban szeretem, csak hát a kerékpár utakon nem igazán lehet menni versennyel mert kitörik a kereke :(

átutazó
2009-08-02, 06:53 AM
:)Sziasztok ! Én ! Az upponyi Szikláról másztam la a keróval minden segédeszköz nélkül ! Azt hiszem,hogy egy picinyke történelmet "írtam" ! Szívesen csatlakoznék egy bringa csapathoz,persze nem napi 500 km távokon. Üdv. ! István

átutazó
2009-08-02, 07:21 AM
Sziasztok ! Én ! Az upponyi szikláról másztam le a kerómmal minden segédeszköz nélkül ! Azt hiszem,hogy egy picinyke történelmet "írtam" ! szívesen csatlakoznék egy csapathoz,persze nem napi 500 km-es távon ! Üdv. ! István

bringás boszy
2009-08-02, 11:31 AM
Helló átutazó!
Gratulálok és örülök,hogy van,aki élvezetből montizik és valóban a hegyekben! Légy büszke magadra, bármilyen pályán bármekkora távot is teszel meg. A csapatválasztással óvatosan, tapasztalat. Nehéz egy azonos tempójú, hangulatú, pályanehézséget kedvelő teamot összeszedni. Túl sok különbségből csak viták lesznek. És akkor hol marad az élvezet a tekerésben?

bringás boszy
2009-08-02, 11:35 AM
Én kénytelen vagyok, mert vettem egyet :) de a versenyemet jobban szeretem, csak hát a kerékpár utakon nem igazán lehet menni versennyel mert kitörik a kereke :(

Legalább nálatok van kerékpárút! Jó az országútizás is, csak nekem picit monoton.

átutazó
2009-08-03, 01:19 AM
Szia Bringás Boszy ! Köszönöm a jó tanácsot ! Magam sem vártam gyors megoldást . Elég sok magányos bringással találkozom egyébként is az utakon.Üdv.! István

Daducica
2009-09-05, 05:13 AM
Szoktam túrákra menni, a fizika tanárom (vagyis most már matek) szervezi... Volt egy Tatára az 60 km. Most kijöttem az edzésből...

Barber1
2009-09-06, 11:24 AM
A bringa,melyre ha ráülsz izzadni kezd a tenyered.
A bringa,mely egész életedben kényelmesen gurul.
A bringa,mely hegyet mászik,és túrázik.
A bringa,mellyel felfedezhetsz,és világot láthatsz.
A bringa,mely rávezet a versenyzés ízére!
A BRINGA, MELY SZABADSÁGOT AD!

petra34
2009-09-14, 12:33 PM
Imádok bicózni mindennap elmegyek mégha nemis sokat de muszáj egyszerűen!!

mikuki
2009-09-15, 02:05 PM
Üdvözlöm a csapatot, pár perce regisztráltam és örülök, hogy van bringás csapat is. Én egy 55 éves nagypapa vagyok 10 éves fiú unokával. A családom után a bringa a mindenem nagyon szeretek túrázni akár 100-120 kilométereket is 5 éve szerzett cukorbetegségemnek az intenzív mozgás nagyon hasznos. Megpróbálok hasznos tagja lenni a csapatnak.

mikuki
2009-09-15, 02:14 PM
Imádok bicózni mindennap elmegyek mégha nemis sokat de muszáj egyszerűen!!
Meg tudlak érteni én is mennék mindennap de nemrég költöztünk el és a háznál rengeteg a munka ezért kevés idő marad bringázni. Remélem jövőre be tudom majd pótolni üdv mikuki.

mikuki
2009-09-15, 02:20 PM
Nagyon találó ez a versike gratula akárki írta is. üdv mikuki.

mikuki
2009-09-15, 02:31 PM
:)
Üdv sokat bringázok Sülysápon keresztül Nagykáta mellet van tanyánk, a 31-s sajna elég veszélyes lett így azt mostanában kerülöm inkább Monor , Gomba, Tápióbicske útvonalat választom. Üdv mikuki.

ihi
2009-09-15, 02:42 PM
Fertő-tó körül nagyon jó és használható kerékpár út található. Aki teheti tegyen egy kört a tó körül. Megéri! ;-)

gzsbl
2009-09-30, 07:56 AM
Kedvenc időtöltésem a kerékpározás. Nem sportszerűen, csak kikapcsolódásként szoktam kerékpározni, süt a nap, kicsit fúj a szél, csak elindulok és megyek ameddig bírom szusszal. Engem rendkivül kikapcsol. Ugyanakkor elszomorító, hogy az autósok sokszor mégcsak ki sem kerülnek, nem tisztelik kellőképpen a kerékpárosokat.

szuzii
2009-10-20, 07:39 AM
Nagyon szeretek kerékpározni. Ismerösömmel rendszeresen járunk túrázni. Sok szép helyett látni. Magyarországnak sok szép helye van. A Gemenci erdőben rendszeresen lehet látni őzikét, szarvast, nyuszit, mókust. Egyszer kis vukkal is találkoztunk. A fák, virágok minden évszakban gyönyörűek.

breferi
2009-10-20, 09:44 AM
A balaton körüli kerékpártúrát is érdemes egyszer megtenni. 2-3 nap alatt kényelmesen körbejárható a tó és bármikor megállhatun út közben ha fürdeni támad kedvünk.

szuzii
2009-10-20, 09:58 AM
Egyetértek. Jövőre tervezzük , hogy lemennénk egy páran. Kényelmes tempóban. Idén voltam kisebb körökre. Nagyon tetszett nekem Balatonvilágos. A lelátás a balatonra leirhatatlan. Kék volt az ég és a víz is meseszerű. :-)

Tenebrion
2009-11-02, 07:10 PM
Én újra biciklis tábort akarok az Őrségben. Gyönyörű táj, mindenkinek ajánlom, aki szereti a kihívásokat, és a gyönyörű tájat =) Mezőkövesd HQ-el elég sokfelé el lehet indulni, és sokmindent bejárni. Riegersburg is ott van a közelben. Csodálatos. A 14 évesek is bírták a hegymenetet, szóval nem problémás, maximum hosszadalmas Jól megmozgatja azért embert egy túra, de nem okoz halált ;) =)
A váci bicikliutat viszont kerülje mindenki, aki tényleg szeret biciklizni. Rémes =D

gyikgyoker
2009-11-06, 10:07 AM
Sziasztok!

A Balaton koruli kerekparut egyes reszei es a Ferto to kerekpar korut magyar oldala nem orszaguti kerekparosoknak valo a kifogasolhato utminoseg miatt.
Ezt leszamitva viszont nagyon szep utvonal mindketto es remek kikapcsolodas.

Sanyi72
2009-11-07, 05:41 AM
Ezelott 6 evvel voltam ott kerekparral, nehany baratommal Fertorakos es Balf kozott nem volt gond az utminoseggel, viszont tenyleg van olyan resze, ahol a nyakad kitorod. Akkor mikor ott voltam rebesgettek, hogy fejlesztesre kerul a kerekparut. Ezekszerint semmi nem tortent...

Sziasztok!

A Balaton koruli kerekparut egyes reszei es a Ferto to kerekpar korut magyar oldala nem orszaguti kerekparosoknak valo a kifogasolhato utminoseg miatt.
Ezt leszamitva viszont nagyon szep utvonal mindketto es remek kikapcsolodas.

nanus53
2009-11-08, 03:55 AM
Jelentkezni szeretnék a kerékpáros klubba. Én csak 1 bringázok folyamatosan.naponta 20 km- nél nem kevesebbet.
55évesen kaptam újra rá a bringázás izére.még nem mertem hosszabb távra elmenni. szeretném ha tudna valaki válaszolni a következő problémámra.
Messzebbre is elmennék, de főútvonalon nem lehet kerózni hogy tudnék akkor egyik városból a másikba esetleg faluba eljutni?

pelz
2009-11-15, 10:34 AM
Én meg Tiszaújvárosban dolgozom.
Azt tervezem, hogy jövő tavasztól kezdve kerékpárral járok be oda Balmazújvárosról, a lakhelyemről (53 km, Oda-vissza: 106 km). Hetente legalább háromszor szeretném ezt megcsinálni. Úgy gondolom, ez nagyon megnövelné az állóképességemet. A célom, hogy szeptemberben a pesti maraton futóversenyen 3:30:00 alatti idővel fussam a számot.
Remélem összejön a dolog!

pelz
2009-11-15, 10:53 AM
Messzebbre is elmennék, de főútvonalon nem lehet kerózni hogy tudnék akkor egyik városból a másikba esetleg faluba eljutni?

Szia, Nanus!

Az azért nem teljesen igaz, hogy a főútvonalakon nem lehet kerékpározni. Attól függ melyik főútvonalról van szó. Sőt azon belül is lehetnek engedélyezett szakaszok.
Legokosabb dolog, ha az utvonalterv.hu oldalát használod az útiterveid megalkotásához. Ott kiválaszthatod, hogy kerékpárral szeretnél közlekedni, és ha megadod a kiinduló- és célállomást, akkor a szoftver megtervezi neked az utat úgy, hogy szabályosan végig olyan útvonalon haladhatsz, ahol lehet kerékpározni.

ironmen
2009-11-18, 10:36 AM
Simán teljesithető, csak edzés kérdése!!!

Claire 959
2009-11-20, 11:22 AM
Kedvenc időtöltésem a kerékpározás. Nem sportszerűen, csak kikapcsolódásként szoktam kerékpározni, süt a nap, kicsit fúj a szél, csak elindulok és megyek ameddig bírom szusszal. Engem rendkivül kikapcsol. Ugyanakkor elszomorító, hogy az autósok sokszor mégcsak ki sem kerülnek, nem tisztelik kellőképpen a kerékpárosokat.

Én ugyanígy vagyok, de szerencsére nekem semmi bajom nincs az autósokkal.Igaz, csak hétvégén szoktam biciklizni.
;) Sőt, nagyon is rendesek.

BlackPitbull
2009-11-25, 03:09 PM
Helooo! Jó sport a kerékpározás!

Tenebrion
2009-11-26, 05:49 PM
Nekem autósok szempontjából Ausztria volt megdöbbentő. Ott tényleg egyenrangúként kezelik a biciklistákat (bár meg is van az oka, mint azt elmagyarázta egy kedves ismerősünk :)). Itthon tényleg néha nagyon lenézik a bicikliseket, bár szerencsére valamennyire javul a helyzet. De tényleg néha vigyázni kell, mert nem figyelnek :)

KDave
2009-11-27, 03:30 PM
Én Budapesten bringázva 30-40Km/h -val az autósok között nem érzem magam "elnyomottnak", habár nem szeretem ha keresztbe állnak a bringaúton.:)

Shevchenko
2009-12-01, 06:18 AM
Jó dolog a kerékpározás,de jó lenne ha a kreszt is betartanák;)

monchouchou
2009-12-01, 06:20 AM
Én is szeretek biciklizni, de ezt sajnos Pesten nem merem megcsinálni az autósok miatt...

Shevchenko
2009-12-01, 06:23 AM
Érdekes 10-ből 8 szor a kerékpáros a hibás.
Múltkor a piroson simán átment és majdnem elgázoltam.

Shevchenko
2009-12-01, 06:24 AM
Ott valoszinű a kerékpárosok is pernerek.

vici1976
2009-12-02, 07:26 AM
Juj. de jó..megtaláltam a bringás fórumot...

Én tavaly előtt kezdtem el biciklizni (utoljára kb. 12 évesen ültem biciklin)..
No..a kezdeti nehézségeken (reményeim szerint) akkor átestem..szó szerint..többszöt is :-))
Az idén már tökéletes biztonságban éreztem magam, és teljesen zökkenőmentesen tudtam tekerni...
BUDAPESTEN :-)
Már most nagyon várom a tavaszt...
Bár...h ailyen idő lesz szombaton, tuti biciklivel megyek intézni a teendőim...
Mindenkinek jó tekerést

vici1976
2009-12-02, 07:28 AM
Érdekes 10-ből 8 szor a kerékpáros a hibás.
Múltkor a piroson simán átment és majdnem elgázoltam.

Én igyekszem betartani a kreszt, és lekopogom, szerencsémre figyelnek rám az autósok..
Az is igaz, hoygha érzem, hoyg zűrös helyzetben vagyok, és közeledik az autó, szinte fennhangon mormolom, hogy "vegyél észre, vegyél észre..." :razz:
Ez eddig még indig bejött, és általában elengednek :-)

bali12321
2009-12-04, 04:18 AM
Az biztos, hogy kár általánosítani a témában, mert van amikor a bicajos a "hülye", van amikor az autós, van amikor mindkettő. Persze az a legjobb, ha egyik se.. :)

tfkbandy
2009-12-11, 03:52 PM
Én is imádok bringázni, részt vettem a bringázz a munkába kampányban is. Sikerült még másokat is meggyőznöm, de sajna nagyon kevés a bicikliút, mert a "fontosemberek" nem járnak biciklivel

digo01
2009-12-17, 06:12 AM
Sportmúltam sok évi abbahagyása után biciklire ültettek ismerősök kis bkerékpározás gyanánt amiből kb 30-40 km lett..Akkor megfogatta, hogy mégcsak biciklire sem nézek többet:)

Notemi
2010-01-05, 09:01 AM
Én szerencsére olyan helyen lakom, hogy elég hosszan igénybe tudom venni a kerékpárutat egészen a Dunakanyarig. Gyönyörű.
Télen kiegészítésnek valaki használja a spinninget?

Rafiki81
2010-01-29, 06:08 AM
Sportmúltam sok évi abbahagyása után biciklire ültettek ismerősök kis bkerékpározás gyanánt amiből kb 30-40 km lett..Akkor megfogatta, hogy mégcsak biciklire sem nézek többet:)

Hát ez a legrosszabb hozzáállás. Nincs a biciklizéssel semmi baj a világon.
Ez is egy olyan dolog, aminek nem szabad hirtelen nekiállni. Ne a biciklit hibáztasd, hanem a barátaidat, hogy 1000 év után elvittek egy ilyen "hosszú" túrára. Ne add fel, próbáld meg először csak kisebb távokkal, és meglátod, hogy kinyílik előtted a világ, és még az is lehet, hogy megszereted ezt a fajta sportmozgást.

Iluvatar
2010-01-29, 06:41 AM
Barkinek javaslom, hogy nyaralas gyanant kerekparturazzon egyet, mondjuk Szloveniaban. Kellemes feludules, es nem is kerul tul sokba! Ha meg olcsobban szeretne meguszni a dolgot, akkor egy Balatont megkerulo tura is kelloen nagy kihivast jelenthet.

anita55
2010-01-30, 09:46 AM
Szia! Csak gratulálni tudok neki. Én is élek-halok a kerékpározásért, de ekkora távot még nem sikerült letekernem!!!

sanyilondon
2010-02-06, 09:39 AM
Nekem sajnos tavaly elloptak a bicajomat :-( de majd veszek masikat,es ujra irany a termeszet..

aev
2010-02-10, 12:32 AM
Sziasztok! MÁr nagyon várom a tavaszt, hogy végre bicajra szálljak ismét, már egy éve nem bicajoztam (terhesség, szülés) és már nagyon hiányzik! És nagyon büszke vagyok a három éves kisfiamra, aki megtanult bicajozni (alig látszik ki a Földből de már két keréken suhan) és Ő is imádja, így azthiszem nyáron körbetekerjük a Balatont, Velencei tavat, Tatai tavat már alig várom!Valaki tekerte már körbe? A Tatai tó körül végig van bringás út? És a Balaton körül? Mert kisgyerekkel azért nem szivesen mennék főúton!
Köszi a válaszokat!
szép napot nektek!

Totesz888
2010-02-10, 07:15 AM
Sziasztok!

Ahogy ti is, én is hasonló cipőben utazom. Nagyon szeretek biciklizni. Sajnos tavaly ősszel betörtek hozzánk és ellopták a biciklijeinket. :(
Nem tudtam mit tenni, sajnos helyettesíteni nem tudtam mostanáig. De most halvány fénysugár látszik.....
Napi 20-20 km a munkahelyem ami nem sok. Most mégis mivel autóval járok, kész para. Havonta kb. 40-50ezer forintot költök üzemanyagra. :s
Mikor bicajjal jártam meg nem tudtam egy teli tanknál többet költeni kis autómba.
Nagyon várom már az új paripát. És remélem, és ajánlom hogy ne lopják el ismét, mert az bizony pórul jár. :)
Az utóbbi időben futni, kondizni járok, és jó lenne az usziba is leérni valamikor. :)
Készülök az augusztusi nagyatádi Iron Man-re. :)

Szép napot nektek!

Lakik valaki szigethalom és környékén? Akinek van kedve futni, vagy épp majd biciklizni????

TH6777
2010-04-11, 12:19 AM
A Betonexpresszes Cador Ridáé az idei KSI Kupa
2010. 04. 11. 04.58

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/kerekpar.JPG
Pilisszántó-Csobánka-Pilisvörösvár térségében rendezték az idei, sorrendben 33. KSI-Csepel Kupa Nemzetközi Kerékpárversenyt. A rajtvonalnál sorakozó 150 kerekest három kategóriában díjazták.

A viadal az utánpótlás-korúak számára egyben felmérő volt az I. Szingapúri Ifjúsági Olimpiára. A felnőttek versenyét az idén ismét betonos csapatban tekerő Cador Rida nyerte.

A KSI Schwinn-Csepel SE által rendezett viadalon a magyarok mellett szerb, szlovák, finn és osztrák bringások álltak rajthoz. Az egyenként 27 kilométeres körből a serdülők kettőt, a felnőttek és az ifik négyet teljesítettek, ők közel 2000 méter szintet is leküzdöttek.

- A három kerékpáros szakág: az országúti, a hegyikerékpáros és a bmx fiatal képviselői is rajthoz álltak, számukra a közelgő ifjúsági olimpiával kapcsolatos felmérő versenyt jelentett a mai. A fiúk kitettek magukért az igen nehéz, hegyes versenyen, szándékosan indítottuk őket a felnőttekkel együtt; az ifiknél az országúti tanítványom, Stubán Ferenc győzött, a hegyikerekes Pintér Tamás pedig második lett. Rendben zajlott a verseny, a versenyzők a meredeken lefelé is vigyáztak magukra és egymásra. Jó volt a biztosítás, köszönet érte a motoros útvonal-biztosítóknak, a rendőrségnek és a polgárőröknek. Sokat tett a sikeres lebonyolítás érdekében Pilisszántó és Pilisvörösvár önkormányzata – összegzett Somogyi Miklós főszervező, a KSI szakvezetője.

A mezőny a rajt után az első mészégetői emelkedőn hamar több bolyra szakadt. - Úgy 70 km-nél járhattunk, amikor sikerült Dér Zsolttal meglépnünk a megfogyatkozott élmezőnytől, a befutó is emelkedőn volt, és egy picit jobban bírtam, adtam pár másodpercet a szerb csapat kerekesének – nyilatkozta Cador Rida, a Tecnofilm-Betonexpressz 2000 SE kerekese.

Eredmények, 33. KSI-Csepel Kupa Nemzetközi Országúti Kerékpárverseny, Pilisszántó, 04.10.:

Open:
1. Cador Rida (Tecnofilm-Betonexpressz 2000 SE)
2. Dér Zsolt (Partizan BK)
3. Hasanovic Esad (Partizan BK)
Legjobb U23-as: Fejes Gábor (Tecnofilm-Betonexpressz 2000 SE), abszolút 4. hely

U19:
1. Stubán Ferenc (KSI Schwinn-Csepel SE)
2. Pintér Tamás (Csömör KSK)
3. Habera Michal (szlovák)

U17:
1. Kenyeres Ábel (KSI Schwinn-Csepel SE)
2. Varró Bálint (KSI Schwinn-Csepel SE)
3. Kiss Máté (Szekszárdi KSE)

Nők:
1. Kormos Veronika Anna (Giant Gyömrő)
2. Gyurján Adrienn (Giant Gyömrő)
3. Vaskó Luca (Merida HCT)

TH6777
2010-04-11, 02:56 PM
Hegyikerékpár: Parti egy hellyel maradt le a világranglista-pontról

Az ausztriai, 8. Eisenberg Trophy-n állt rajthoz a magyar hegyikerékpáros válogatott vasárnap. A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség versenynaptárában C2-es besorolással szereplő pontszerző viadalon a háromfős alakulatunkból a pekingi olimpikon Parti András tekert a legjobban, tizenegyedikként ért célba.

<!-- .cikkhead -->A 190 méter szintkülönbségű pálya 4.1 kilométeres volt, ebből kellett volna a felnőtteknek 9 kört teljesíteni, de az igen rossz időjárás, 5 fokos hideg miatt végül 8 kör volt a napi penzum. A nemzetközi mezőny 76 főt számlált. Parti András, a győztestől hat percet kapva, 11. helyet szerzett, így nem kapott világranglista-pontot. Buruczki Szilárd váltóhiba miatt egy rövid időre a technikai zónában való megállásra kényszerült, végül 23. lett. Az elitek közt 20. helyet szerző Juhász Zsolt az U23-asok között hatodikként zárt.

"A C2-es versenyeken az első tíz kap világranglista-pontot, így Andris épp, hogy lemaradt. De még a szezon elején vagyunk, lesz ez jobb is. A pontgyűjtést szem előtt tartva állítottam össze az olimpiai krossz válogatott programját, ilyen értelemben már a londoni olimpiára készülünk, hosszú még az út. Jövő héten a szlovákgyarmati eBike Kupán állunk rajthoz, a németországi légiósaink, Benkó Barbara és Parti András pedig a Bundesligában fognak versenyezni, bízom a pontszerző helyek megszerzésében – értékelt Valter Tibor szövetségi kapitány."

Eredmények, felnőtt férfiak:

1. Christoph Soukup, osztrák (Merida Biking Team, cseh, ideje 1:39:29)
11. Parti András (SRM Stevens, német, ideje 1:45:30)
20. Juhász Zsolt (Euro One-Cube Pro MTB Team, magyar, ideje 1:49:42)
23. Buruczki Szilárd (Magellan-Kőbányai TC, magyar, ideje 1:50:29)
<!-- .cikkbody -->

[/URL] (http://www.facebook.com/sharer.php?u=http%3A%2F%2Fwww.nemzetisport.hu%2Fns o_hirek%2Fhegyikerekpar-parti-egy-hellyel-maradt-le-a-vilagranglista-pontrol-2024445)[URL="http://iwiw.hu/pages/share/share.jsp?u=http%3A%2F%2Fwww.nemzetisport.hu%2Fnso _hirek%2Fhegyikerekpar-parti-egy-hellyel-maradt-le-a-vilagranglista-pontrol-2024445"]

maszlager
2010-04-15, 04:09 PM
Én most szerelek össze egy túra biciklit!Magamra szabom,úgyhogy alkatrészenként rakom össze.Valakinek van már ilyen tapasztalata?

sassi.
2010-04-19, 01:19 PM
Nekem is egyedileg van összerakva biciklim,lehet hogy így drágább de hosszútávon megéri belefektetni.

TH6777
2010-04-22, 02:10 AM
Új versenyszám a Balaton Bike Festen!

A pálya, Balatonfüred egyik legnépszer&ucirc;bb szórakozó és üdül&otilde;központja a Sundance Park körül lesz kialakítva

Idén egy új versenyszámmal az olimpiai Cross-countryval b&otilde;vül, a Balaton Bike Fest programja. Ez a szám a MTB sport olimpiai szakága.

Az elmúlt években Vinczeffy Zsolt és Parti András képviselte hazánkat az olimpiákon. A teljes magyar élmez&otilde;ny, mellet több ország kiemelked&otilde; sportolója is részt vesz az eseményen, hiszen Magyarországon Balatonfüred ad otthont a nemzetközi XCO pontszerz&otilde; versenynek.

A pálya, Balatonfüred egyik legnépszer&ucirc;bb szórakozó és üdül&otilde;központja a Sundance Park körül kerül megrendezésre, így a lelkes közönség testközelb&otilde;l szurkolhat a versenyz&otilde;knek.

A körpálya 4 km hosszú lesz, sok technikás kanyarral, rövid, de meredek mászásokkal, két híddal és több természetes akadállyal. A technikás versenyz&otilde;k szeretni fogják ezt a pályát.
A nyomvonal kis területre korlátozódik a néz&otilde;k szinte az egész pályát belátják. Remek hangulatú, gyors és izgalmas verseny várható.

nota
2010-04-24, 03:24 PM
Ki szereti itt a Girót? Szerintem a legjobb verseny már hosszú évek óta veri a Tour-t. Sokkal izgalmasabb, látványosabb. Nekem Olaszország is sokkal jobban tetszik mint a francia föld. Remélem idén is jó verseny lesz!

TH6777
2010-04-28, 11:07 PM
Keszthelyi Kilométerek: a világcsúcstartó ultra triatlonista Szőnyi Ferenc indítja a futóversenyt
2010. 04. 26. 16.29

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/szonyi%20ferenc.JPG

A tavaly Mexikóban Deca Ironman triatlonversenyt világcsúccsal megnyerő Szőnyi Ferenc fogja a Keszthelyi Kilométerek utcai futóverseny mezőnyét május 30-án elrajtoltatni a város főterén – adta hírül Bedő Beáta, a viadal főszervezője.
Az ultrafutó Szőnyi aktualitása, hogy április utolsó hétvégéjén megnyerte a sárvári, 24 órás országos bajnokságot.

A triatlon-történelmet író sportoló 114:59:20 óra alatt teljesítette a Monterrey-ben tavaly megrendezett Deca Ironman versenyt, melyen tíz nap leforgása alatt tíz Ironman-távot, összesen 38 km úszást, 1800 km kerékpározást és 422 km futást kellett teljesíteniük a résztvevőknek.

Szőnyi Ferenc tartja a 24 órás és az 1000 km-es kerékpározás magyar rekordját is. A komáromi sportolónak nem ismeretlen a keszthelyi térség, 2008-ban már teljesítette az Ultrabalatont futva illetve kerékpározva.
Szőnyi a versenyt megelőző, szombat délutáni tésztapartin élménybeszámolót tart mexikói élményeiről, természetesen a futást előtérbe helyezve.

A „Keszthelyi Kilométerek” a Tér-Film-Zene Fesztivál idején 7 versenyszámmal kerül megrendezésre május 30-án. Az utcai futóversenyre április 30-ig lehet kedvezményes nevezni.

TH6777
2010-05-04, 12:30 AM
Családi programokat ígérnek hétvégére a Szekszárdi T-Mobile Kerékpáros Nap szervezői
2010. 05. 03. 16.53

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/bringa.JPG

Az Ifjúsági Unió Szekszárd (IFU) idén is megrendezi a korábban már nagy sikert aratott Szekszárdi T-Mobile Kerékpáros Napot, melynek során a környezetvédelem és biztonságos kerékpározás jegyében, a család minden tagjának bringás programokat kínálnak a szervezők.

A május 8-ai rendezvény már hagyománynak számít a tolnai megyeközpontban, az elmúlt öt esztendőben a Gemenci Nagydíj kísérőrendezvényeként bonyolították le a programokat.

- Különösen számítunk az iskolás fiatalokra, szándékosan választottuk a május eleji időpontot, ami még tanulmányi időszak, azonban már meleg idő várható, ugyanakkor még igazából a bringás szezon elejének tekinthető.

Rendezvényünkkel a gyermekek, a családok körében szeretnénk népszerűsíteni a biztonságos kerékpározást, a környezettudatos életmódot; elképzeléseinkben a T-Mobile tökéletes partnernek bizonyul – mondta Ignácz György főszervező.

A kerékpáros program reggel a Gemenci erdő területén, a 25-, 43- vagy 73 kilométeres távok közül választható T-Mobile Természetjáró Túrával kezdődik. Napközben a Liszt Ferenc tér környékén gyermekfutamokat bonyolítanak, ki lesz jelölve ügyességi kerékpárpálya, alkalom lesz az új közlekedési szabályokkal való ismerkedésre.

A szervezők gondot fordítanak az egészséges életmódra nevelésre, a vöröskereszt sátrában különböző szűrővizsgálatokra nyílik lehetőség, a táplálkozási tanácsadásban szintén szakemberek segítenek. A gyerekeknek rajzversenyt hirdetnek, melyre a helyszínen is lehet jelentkezni, a nyertesek értékes nyereményekben részesülnek.

Az eseményen idén is felállítják a T-Mobile Bringaszerviz sátrát, melyben szaktanácsadás mellett díjmentesen vizsgálják át és végzik el a kisebb javításokat a szakemberek a kétkerekűeken. Érdekes újdonságként fog jelentkezni a nagyobbaknak kipróbálható, számítógépes segédmotor-szimulátor.

Délután ötkor rendőri felvezetéssel elindul a belvárosban a kerékpáros demonstráció, mely a környezetvédelemre, a biztonságos kerékpározásra, a kerékpárutakra és az egészséges életmódra hivatott felhívni a figyelmet. A záróesemény a tombola lesz, melyen a fődíj egy kerékpár.

TH6777
2010-05-04, 12:32 AM
Kizárták a mutogató kerekes világbajnokot
2010. 05. 01. 12.32

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/kerekparosok_peking.jpg

Saját csapata kizárta a Tour de Romandie további küzdelmeiből Mark Cavendish világbajnok brit kerékpárost, aki csütörtökön obszcén gesztussal ünnepelte meg szakaszgyőzelmét.

Miután a 24 éves sprinter - aki még csak idei második sikerét aratta - elsőként haladt át a fribourgi célvonalon, két ujját bemutatta az őt bírálóknak. Mozdulatáért a viadal szervezői hatezer svájci frankos büntetést szabtak ki rá, a HTC-Columbia istálló pedig pénteken közölte: nem indítja el őt a verseny hátralévő etapjain.

"Belátom, hogy nem a megfelelő módon üzentem a kritikusaimnak, főként a gyerekektől kérek bocsánatot" - üzente a Tour de France tízszeres szakaszgyőztese, hozzátéve: a sikerért kapott pénzdíját jótékony célra ajánlja fel.

TH6777
2010-05-07, 08:33 AM
Hegyikerékpár: elmarad a vasárnapi verseny, miután elhunyt a főszervező

A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség elnöke, Sipiczki Róbert tájékoztatása szerint éjszaka, tragikus közlekedési balesetben elhunyt Goda Péter, a Contact SE tagegyesület vezetője, a Mecsextrém Parkban rendezendő, UCI C2-es kategóriájú hétvégi CST-kupa hegyikerékpár-verseny főszervezője, egyben versenyigazgatója.

<!-- .cikkhead -->A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy a CST-kupát törli a Magyar Köztársaság Kupájáért folyó sorozatból, és egyidejűleg kéri az UCI (Nemzetközi Kerékpáros-szövetség) naptárából való törlést is, így a vasárnapi viadal elmarad.

TH6777
2010-05-09, 03:10 AM
Giro d,Italia - Wigginsé az első szakasz
2010. 05. 08. 19.40

<RIGHT>

A brit Bradley Wiggins nyerte meg szombaton a 93. Giro d,Italia kerékpáros körverseny első szakaszát.

Az olimpiai bajnok két másodperccel előzte meg az amerikai Brent Bookwaltert és a világbajnok ausztrál Cadel Evanst az Amszterdam belvárosában rendezett 8,4 km-es időfutamon.
A 101 éves viadal idei útvonala Hollandiából indul, s csak a 4. szakasztól tekernek Olaszországban a résztvevők. A háromhetes eseményen három egyéni (ebből egy hegyen) és egy csapatidőfutam lesz, továbbá öt etapot zárnak hegyi befutóval.
Az össztáv 3416 km.

Eredmények, 1. szakasz (egyéni időfutam, 8,4 km):

1. Bradley Wiggins (brit, Sky) 10:18 p
2. Brent Bookwalter (amerikai, BMC) 2 mp hátrány
3. Cadel Evans (ausztrál, BMC) 2 mp h.

<CENTER></CENTER>

TH6777
2010-05-10, 12:58 AM
Negyven hegyben egyben (MTB kerékpáros)

<TABLE><TBODY><TR><TD class=left>Időpont:</TD><TD>2010. június 06</TD></TR><TR><TD class=left>Helyszín:</TD><TD>Salgótarján</TD></TR><TR><TD class=left>Szervező:</TD><TD>Shkse</TD></TR><TR><TD class=left>Sportág:</TD><TD>Túrázás (http://www.mozgasvilag.hu/turazas)

</TD></TR></TBODY></TABLE>

Negyven hegyben egyben (MTB kerékpáros)
4
2010.06.06 MTB Nappal

Salgótarján (Eresztvény - Hotel Salgó) - Pet&otilde;fi-sétány - Magyarbánya - Medves-fennsík - Rónabánya - Rónafalu - Salgóbánya - Brenzalja - Ponyi-puszta - Ged&otilde;cz-tet&otilde; - Kemerovó ltp. - Kis-Kercseg - Nagy-Kercseg - T&otilde;ke-kút - Hamincó - Somosk&otilde;újfalu - Alagút - Salgótarján (Eresztvény - Hotel Salgó)

Rajt:Cél: Salgótarján (Eresztvény - Hotel Salgó)
Indítás: 9:00-14:00 óra
Nevezési díj: 500 Ft/f&otilde; Táv (terepen): 35.5 km Szint (terepen): 810 m Szintid&otilde;: 4 óra MTSZ pontszám: MTSZ 51.5 pont

Oklevél Kit&ucirc;z&otilde; Édesség Csomagmeg&otilde;rzés Szállás a rajtnál Szállás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Térkép: Karancs, Medves és a Heves-borsodi dombság turistatérképe.
Szállás: Hotel Salgó

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/0JcSnzON_SI&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/0JcSnzON_SI&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="240" height="170"></embed></object>

TH6777
2010-05-13, 12:15 AM
Hegyikerékpár: Május végén ismét Magyarországra jön a két meridás sztárkerekes
2010. 05. 12. 20.45

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/hegyikerekpar.jpg

A tavalyi évben világranglista-elsőséget szerző német Multivan Merida Biking Team versenynaptárából már év elején kiderült, hogy idén is rajthoz állítanak néhány versenyzőt a T-Mobile Top Maraton sorozat első állomásán, a Caprine Maraton Szilvásváradon.

Andreas Rottler csapatvezető a napokban, levélben megerősítette magyar meghívójánál: a 2005-ös Európa-bajnoki nyerő páros, a tavaly Duna Maraton-győzelmet szerző Hannes Genze és Andreas Kugler érkezik hazánkba a május 30-ai versenyre.

Rottler rövid közleményben tudatta a – Merida kerékpárokat forgalmazó – magyar meghívóval, hogy a versenyre a német Hannes Genze és a svájci Andreas Kugler mellett egy kisegítő személy is utazik a csapattal.

Hannes Genze tavaly több jelentős nemzetközi maraton-versenyen, többek közt a Trans-Schwarzwald-on és a Trans-Germany-n is előséget szerzett, az Európa-bajnokságon 9. helyen zárt, 2006-ban a német bajnoki trikót kapta. Andreas Kugler a Trans-Schwarzwald-on a győztes csapat tagjaként végzett 2009-ben, a Cape Epic-en összetettben lett harmadik, 2007-ben Eb-ötödik és vb-tizenkettedik helyen zárt, míg 2005-ben Európa második legjobba lett Genze mögött, a világbajnokságon pedig 9. lett. A duó a jubileumi, tízedik Duna Maraton dobogójának első két helyén osztozott, megelőzve a harmadik helyen célba érő olimpikon Parti Andrást.

A bükki verseny történetében idén – az elmúlt évek tapasztalata alapján –, majd’ másfél ezren mondhatják majd el, hogy a világ legjobb maratoni menőivel együtt rajtolhattak a Szilvásváradi Lovas-stadionban.

Mintegy 700-an ültek bringára a Szekszárdi T-Mobile Kerékpáros Napon
2010. 05. 12. 20.20

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/t%20mobil%20kerekpar.jpg

Idén, már hatodik alkalommal került megrendezésre Tolna-megye központjában, a sportberkekben kerékpáros tradícióiról híres Szekszárdon, a T-Mobile Kerékpáros Nap.

A reggeltől késő délutánig tartó eseménysorozat megannyi programján összességében, mintegy hétszázan ültek kerékpárra. A legfiatalabb résztvevő, egy 15 hónapos kislány volt.

Az Ifjúsági Unió Szekszárd (IFU) által szervezett kerékpáros nap korábban a Gemenci Nagydíj országúti kerékpárverseny egyik látványos kísérőrendezvényeként került a szabadidősport-naptárba. Az ingyenes sportnapot ezúttal is a különböző korosztályok teljes vertikuma látogatta.

A Gemenci erdő útjain vezető T-Mobile Természetjáró Kerékpáros Túrán, délelőtt, mintegy kétszázan vettek részt. A belvárosban rendezett diákfutamok alkalmával négy korosztályban osztottak érmeket, a versenyeken közel száz, 6-15 éves fiatal állt rajtvonalhoz. Népszerű volt az étrend-tanácsadás, a vöröskereszt sátra és a szakembereknek folyamatosan munkát adó, egésznap üzemelő T-Mobile Bringaszerviz.

Az ügyességi és KRESZ-pályán rendőrök segítettek a balesetmentes kerékpározás oktatásában. Az új kerékpáros KRESZ ismeretét teszten is lemérhették a résztvevők. Az érdeklődők speciális kerékpárokat is kipróbálhattak: balra kormányzás esetén jobbra forduló kerékpárt és azonos méretű első hátsó fogaskerékkel rendelkező kerékpárt. A legkisebbek rajzversenyre is nevezhettek. A késő délutáni demonstráció alkalmával mintegy 300-an lepték el a tolnai megyeszékhely utcáit, több esetben az egészen kicsi gyermekek, szüleik kerékpárjának gyermekülésében foglalhattak helyet.

- Szekszárdon már hagyománnyá vált támogatásunkkal a T-Mobile Kerékpáros Nap, melynek során a környezetvédelem és a biztonságos kerékpározás mellett a kerékpárutakra és az egészséges életmódra kívánjuk felhívni a figyelmet. Az Ifjúsági Unió Szekszárd, mint szervező, ennek szellemében állítja össze a programokat esztendőről-esztendőre. Az erdei kerékpártúra épp úgy megtalálható az események között, mint az egészségsátor vagy az ügyességi pálya kínálta lehetőségek. Ezen a májusi hétvégén közel 700 kerékpároshoz jutott el üzenetünk – mondta Varga Kornélia, a T-Mobile kerékpáros project vezetője.

TH6777
2010-05-16, 02:08 AM
Giro d'Italia: ausztrál szakaszgyőzelem, kazah vezetés
2010. 05. 15. 19.12

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/giro_italia.jpg

Az ausztrál Cadel Evans nyerte a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny szombati, hetedik szakaszát, míg összetettben a Vuelta 2006-os kazah bajnoka, Alekszandr Vinokurov került az élre.

Eredmények:
7. szakasz, Carrara-Montalcino, 215 km:

1. Cadel Evans (ausztrál, BMC) 5:13:37 ó
2. Damiano Cunego (olasz, Lampre-Farnese Vini) 2 mp hátrány
3. Alekszandr Vinokurov (kazah, Astana) azonos idővel

Az összetettben (az élen álló rózsaszín trikóban):

1. Vinokurov 24:09:42 ó
2. Evans 1:12 perc h.
3. David Millar (brit, Garmin-Transitions) 1:29 p h.

Vasárnap a Chianciano Terme és Terminillo közötti 184 km-es szakasz vár a mezőnyre.

<CENTER></CENTER>

TH6777
2010-05-18, 12:57 AM
Giro d,Italia - Chris Sörensen sikere, Vinokurov vezet
2010. 05. 16. 19.29

<RIGHT>

A dán Chris Sörensen nyerte a 93. Giro d,Italia olasz országúti kerékpáros körverseny vasárnapi, nyolcadik szakaszát.

Az összetettben továbbra is a Vuelta 2006-os kazah bajnoka, Alekszandr Vinokurov vezet.
Hétfőn a Frosinone és Cava de Tirreni közötti 188 km-es szakasz vár a mezőnyre.

<CENTER></CENTER>

Giro d'Italia: Vinokurov vezet továbbra is
2010. 05. 17. 18.17

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/giro_italia.jpg

Az ausztrál Matthew Goss nyerte a 93. Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny hétfői, kilencedik szakaszát.

Az összetettben továbbra is a Vuelta 2006-os kazah bajnoka, Alekszandr Vinokurov vezet.

Eredmények:
9. szakasz, Frosinone-Cava de Tirreni, 188 km:
1. Matthew Goss (ausztrál, HTC-Columbia) 4:08:17 ó
2. Filippo Pozzato (olasz, Katyusa) azonos idővel
3. Tyler Farrar (amerikai, Garmin-Transitions) azonos idővel

1. Alekszandr Vinokurov (kazah, Asztana) 33:09:43 ó
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 1:12 perc hátrány
3. Vincenzo Nibali (olasz, Liquigas) 1:33 p h.

Kedden az Avellino és Bitonto közötti 220 km-es szakasz vár a mezőnyre.

<CENTER></CENTER>

TH6777
2010-05-24, 03:30 AM
Giro d,Italia - Basso nyerte a "király etapot"
2010. 05. 23. 18.27

<RIGHT>

Az olasz Ivan Basso nyerte vasárnap a Giro d,Italia országúti kerékpáros körverseny 15. szakaszát, mely a viadal egyik legnehezebb etapja volt.

A Mestre és Zoncolan közötti, összesen négy emelkedővel nehezített 222 km-es szakaszon az utolsó kaptató döntött. A Monte Zoncolanra vezető, "mindössze" 10,1 km-es hegymenet helyenként 20 százalékosnál is meredekebb szakaszokat tartogatott, s ez Bassónak feküdt a legjobban, sorra szakította le riválisait, végül több mint egy perccel ért be a második ausztrál Cadel Evans előtt.

Az összetettben ugyanakkor továbbra is a Bassótól ezúttal csaknem négy percet kapott spanyol David Arroyo vezet.

Eredmények:
15. szakasz, Mestre-Zoncolan, 222 km:

1. Ivan Basso (olasz, Liquigas) 6:21:58 ó
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 1:19 p hátrány
3. Michele Scarponi (olasz, Androni Giocattoli) 1:30 p h.

1. David Arroyo (spanyol, Caisse d,Epargne) 67:48:42 ó
2. Richie Porte (ausztrál, Saxo Bank) 2:35 p hátrány
3. Basso 3:33 p h.

Hétfőn szünnap lesz.

TH6777
2010-05-25, 10:11 AM
Hegyikerékpár: hat magyar szerzett világranglistapontot Offenburgban

A pünkösdi hétvégén rendezték meg Offenburgban a hegyikerekesek idei harmadik világkupa-viadalát. Az olimpiai krosszban magyar részről a felnőtt férfiak és nők mezőnye mellett az utánpótlásfutamokban is volt érdekeltség, a junior fiúk esetében a viadal egyben a szingapúri olimpia egyik felmérő versenye is volt. A felnőtteknél összesen hat magyar szerzett világranglistapontot.

<!-- .cikkhead -->A férfiak rajtlistáján – az U23-asokkal együtt – megközelítőleg 50 csapat mintegy 240 kerekese szerepelt, a verseny a francia Julien Absalon győzelmével zárult.

Parti András (SRS Stevens, német) legjobb magyarként – 12:03 perces időkülönbséggel – 64.-ként, Juhász Zsolt 2 kör hátránnyal 128.-ként, Bogár Gábor (4 kör hátrány) 192.-ként, Csielka Márk (4 kör hátrány) 199.-ként, Szatmáry András (4 kör hátrány) 201.-ként haladt át a célvonalon – utóbbi négyen az Euro One-Cube Pro MTB Team-et képviselve. Miután mind az öt kerekes teljesítette a versenyt, így fejenként 3-3- világranglistapontot kaptak. A hölgyeknél a kanadai Catharine Pendrel végzett az élen, az U23-as Benkó Barbara (Rothaus-Cube, német) ugyancsak mintegy 12 perces hátránnyal, 39.-ként ért célba, helyezésével 29 világranglistapontot gyűjtve.

A junior fiúversenyzőknek az offenburgi világkupa egyben válogató volt a közelgő ifjúsági olimpiára. A viadalon holland győzelem született Van der Heijden révén, Fenyvesi Péter (X2S Kona Team) 17 perces hátránnyal 64., míg Pintér Tamás (Cube-Csömör) 1 körhátránnyal 80. lett. A junior lányok versenyét a francia Ferrandt Prevot nyerte meg.

TH6777
2010-05-26, 01:50 PM
Sikerrel zajlott le az első PORT.hu Underworld Kupa
2010. 05. 26. 19.46

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/underworld_kupa.jpg

Május 22-én a Merkapt Maraton Sportközpontban első alkalommal került megrendezésre a PORT.hu Underworld Kupa. A verseny különlegessége a kőbánya alatti pincerendszerbe levezető nyomvonal volt, amelyben a járatok kialakulása óta először tekerhettek bringások!

Reggel nyolc órakor verte fel a 150 éves pince csendjét az első berobogó versenyző, ugyanis ekkor kezdődött meg a rajt előtt nyílt pályabejárás. Az éjszakai eső és a hajnali pára néhol síkossá tették a pályát, az főleg a lejárathoz vezető 10 méteres rámpa volt kellemetlen, így néhány kevésbé rutinos induló már itt feladta a további küzdelmeket és nézőként buzdították tovább a bátrabbakat.

Kilenc órakor rajtolt el az első futam, amelyben a junior korú és a női versenyzők mérhették össze erejüket. A junioroknál Szalontay Bence a Merida Maraton Team CST versenyzője magasan a mezőny előtt vágtatott és rajt/cél győzelméhez nem férhetett kétség. A nőknél Dósa Eszter (Vitalitás SE – Scott – X-Inont) hasonló magabiztossággal tekerte végig a távot, bár Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST) sokáig a nyomában loholt.

Az elit férfiaknál nagy csatára volt kilátás, hiszen a tavalyi év három küzdelemsorozatát is az élen záró Buruczki Szilárd (Magellan Kőbánya TC) mellett Melts András (Corratec World Team), Blazsó Márton (Bringabanda SC) és a fekete lónak számító két szlovák versenyző Peter Hertl és Tomas Jurkovič (mindketten Kompava Team) is esélyesnek tűnt. A rajt után Buruczki és Melts állt az élre és hihetetlen tempóban hagyták maguk mögött a mezőnyt.

A negyedik körben Buruczki fokozta az iramot és folyamatosan szakította le az őt üldöző Melts Andrást. A nyolcvan percen át tartó hajszát végül közel két perces előnnyel nyerte Buruczki, amely alatt 17 kört tett meg. A bronz érmet az agilisan versenyző Ruszin Ádám szerezte meg.

Délutánra maradtak a hobby futamok, amely során három etapban 180 kerekes indult a föld alatti túrára. A futamokat Pálmai Zsolt (ZKSE), Kuchta Attila és Tóth Rajmund (Budai Sziklák) nyerték.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy különleges és felejthetetlen versenynek lehettek részesei a valóban nem mindennapi helyszínen. A föld alatti pincerendszer a PORT.hu Underworld Kupa befejeztével bezárta kapuit, ám bízhatunk benne, hogy jövőre újra birtokba vehetik a hegyikerekesek.

TH6777
2010-05-29, 01:57 AM
Giro d'Italia: két nappal a vége előtt olasz áll az élen
2010. 05. 28. 19.15

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/ivan_basso.jpg

Az olasz Ivan Basso összetettben átvette a vezetést a Giro d,Italia kerékpáros körverseny pénteki, több hosszú és meredek emelkedővel nehezített szakasza után. Az eddigi éllovas, a spanyol David Arroyo közel 3 perc hátránnyal ért célba a hazai közönség előtt szereplő Michele Scarponi sikerét hozó etapon.

Eredmények:
19. szakasz, Brescia-Aprica, 195 km:
1. Michele Scarponi (olasz, Androni Giocattoli) 5:27:04 ó
2. Ivan Basso (olasz, Liquigas) azonos idővel
3. Vincenzo Nibali (olasz, Liquigas-Doimo) a. i.

1. Basso 81:55:56 ó
2. David Arroyo (spanyol, Caisse d,Epargne) 51 mp hátrány
3. Nibali 2:30 p h.
Szombaton, az utolsó előtti szakaszon a Bormio és Passo del Tonale közötti 178 km vár a mezőnyre, és szintén hegyi befutó lesz. A vasárnapi, veronai záróetapon 15,3 km-es egyéni időfutamot rendeznek.

TH6777
2010-05-30, 12:50 AM
Eb-ezüstérmes induló a szilvásváradi hegyikerékpáros maratonon
2010. 05. 29. 21.55

<RIGHT>

A szilvásváradi Caprine Maratonnal vasárnap rajtol a hegyikerékpárosok T-Mobile Top Maraton sorozata, amelynek nyitó versenyén az Európa-bajnoki ezüstérmes svájci Andreas Kugler is rajthoz áll.

"Ilyen szintű versenyző korábban még sosem indult Szilvásváradon" - mondta az esemény szombati, szilvásváradi sajtótájékoztatóján Tarnai Csaba, a hétvégi viadal főszervezője.

A négy állomásból álló sorozat nyitó viadalára a teljes hazai élmezőnnyel együtt több mint 1400 hegyi bringás nevezett, akik a bükki hegyekben három távon, 39, 70 és 117 km-en mérik össze erejüket. A főszervező megerősítette: a folyamatos esőzések ellenére a pálya végig jól járható.

A tavaly csapatban világranglista-első Andreas Kugler (Multivan Merida Biking Team) elmondta: a magyarországi mountain-bike versenyek körülményei európai összehasonlításban is megállják a helyüket, ezért szívesen jött.
A tájékoztatón elhangzott még, hogy a 6. T-Mobile Top Maraton sorozat következő versenye a július 4-i visegrádi nemzetközi MVM Duna Maraton lesz.
Ezt augusztus 1-jén az idén új helyszínről, Felsőtárkányból rajtoló, sorrendben tizedik Bükk Maraton követi. A sorozatot az augusztus 29-i Mátra Maraton - egyben magyar bajnokság - zárja, amelyet Eisenkrammer Károly főszervező a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárába is bejegyeztetett.

Mind a négy viadalt, így a szilvásváradit is szabadidős programok egészítik ki. A T-Mobile Természetjáró Túrákon bárki ingyen részt vehet, ráadásul a szervezők a kerékpárokat is térítésmentesen biztosítják az érdeklődőknek.

Giro d,Italia - Basso egy perc fölé növelte előnyét
2010. 05. 29. 20.44

<RIGHT>

Hosszú szökés után a svájci Johann Tschopp nyerte a Giro d,Italia országúti kerékpáros körverseny 20., szombati szakaszát, melyen az éllovas Ivan Basso 1:15 percesre növelte előnyét.

Az utolsó magashegyi etapon, amikor is néhol több méteres hófalak menték tekert a mezőny, a 2006-os bajnok Basso csapata "vitte fel" az emelkedőn az élbolyt.

Az utolsó kilométerekre az ausztrál Cadel Evans lendült támadásba, majd az olasz Michele Scarponi, de Basso folyamatosan kontrollálta a mezőnyt, ráadásul nagy riválisát, a második spanyol David Arroyót sikerült leszakítania.

Eredmények:
20. szakasz, Bormio-Passo del Tonale, 178 km, hegyi befutó:

1. Johann Tschopp (svájci, Bbox-Bouygues) 5:26:47 ó
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 16 mp hátrány
3. Ivan Basso (olasz, Liquigas) 25 mp h.

Az összetettben (az élen álló rózsaszín trikó):
1. Basso 87:23:00 ó
2. David Arroyo (spanyol, Caisse d,Epargne) 1:15 p hátrány
3. Vincenzo Nibali (olasz, Liquigas) 2:56 p h.

Vasárnap a veronai 15,3 km-es egyéni időfutammal zárul a viadal.

<CENTER></CENTER>

<CENTER></CENTER>

TH6777
2010-05-31, 11:44 PM
Kétéves eltiltás Valverdének doppingvétség miatt
2010. 05. 31. 18.02

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/alejandro_valverde1.jpg

Doppingvétség miatt két évre szóló eltiltással büntette a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfőn Alejandro Valverdét, az országúti kerékpárosok legfrissebb világranglistájának első helyezettjét.

A spanyol sportoló ügyében a CAS a nemzetközi szövetségnek és a nemzetközi doppingellenes ügynökségnek (WADA) adott igazat, amelyek azért marasztalták el Valverdét, mert a 2008-as Tour de France olaszországi szakasza után adott doppingmintáját összehasonlították az Eufemiano Fuentes "doppingdoktornál" 2006-ban megtalált, a versenyző monogramjával ellátott vértasakban lévő vérrel, s az összevetés alapján egyértelművé vált, hogy a két minta ugyanattól a személytől származik.

A 30 esztendős bringás - aki a CAS korábbi döntésének értelmében 2011. május 10-ig nem állhat rajthoz Olaszország területén - a hétfői határozat nyomán semmilyen versenyen nem vehet részt 2012 januárjáig. A döntőbíróság ugyanakkor nem fosztotta meg Valverdét a korábban elért eredményeitől, így a tavalyi Vuelta a Espanán elért sikerétől sem.

<CENTER></CENTER>

TH6777
2010-06-02, 03:26 AM
Amstrong a svájci körversenyen hangol a Tour de France-ra
2010. 06. 02. 07.03

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/lance_armstrong1.jpg

A svájci körversenyen szerepel közvetlenül a júliusi Tour de France előtt Lance Armstrong amerikai kerékpáros.

A hétszeres Tour-győztes klubja, a RadioShack kedden jelentette be, hogy a klasszis kerekesnek a sok heggyel nehezített június 12-20-i viadal lesz az utolsó jelentős erőpróbája a franciaországi versenyt megelőzően.

"Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Armstrongot az indulók között tudhatjuk. Lance egy nagy sztár, és nagyon fontos számunkra a jelenléte" - fogalmazott Rolf Huser, a szervezők szóvivője.

Armstrong legutóbb 2001-ben vett részt a svájci körversenyen és akkor nyert is, akárcsak az azt követő Tour de France-on.
Az idei Tour július 3-án rajtol. Armstrong az egyik nagy ellenfele lehet a címvédő spanyol Alberto Contadornak.

<CENTER></CENTER>

TH6777
2010-06-03, 01:47 AM
Dupla ultratriatlon vb nyáron
2010. 06. 02. 12.18

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/tourdefrance.jpg

Június 24. és 27. között Bonyhádon és Dombóváron rendezik meg a dupla ultratriatlon-világbajnokságot, amelyre eddig 15 ország sportolói neveztek.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a versenyzőknek négy óra alatt 7,6 km-t kell úszniuk, húsz óra alatt 360 km-t kerékpározniuk, majd 12 óra alatt 84,4 km-t futniuk.

Tamás Zsolt, a nemzetközi szövetség alelnöke, a vb projektmenedzsere elmondta: 24 magyar versenyző biztosan rajthoz áll, de az elkövetkezendő két hétben még várják a jelentkezéseket.

"Eddig is előnyben részesítettük a hazai sportolók nevezéseit, ez a továbbiakban sem változik - árulta el. - A keddi, első határidőig 53 induló gyűlt össze a világ minden tájáról, a maximális létszám a profik között 64 lehet. Az utolsó két hétben elsősorban csapatok jelentkezését várjuk."

Az eseményen rajthoz áll egy úgynevezett VIP-váltó is, amely az olimpiai távot (1,5 km úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás) teljesíti majd. A VIP-váltó tagja Gyarmati Andrea olimpiai ezüstérmes úszó, Pulai Imre olimpiai bajnok kenus, Katus Attila világbajnok aerobicedző, valamint a Miss Universe Hungary szépségverseny győztese, Babinyecz Tímea.
A négy napig tartó sporteseményt különböző kulturális programokkal színesítik.

A vb fővédnöke Schmitt Pál, az Országgyűlés és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

TH6777
2010-06-08, 12:45 PM
Basso bízik benne, hogy a Tour de France-on is sikeres lehet
2010. 06. 08. 07.58

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/ivan_basso.jpg

Ivan Basso, a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny olasz győztese bízik benne, hogy a júliusi Tour de France-on is jól fog menni, és méltó kihívója lesz a címvédő spanyol Alberto Contadornak.
Basso jelenleg a francia Alpokban olyan hegyeken, emelkedőkön tréningezik, amelyek kulcsfontosságúak lesznek az idei megméretésben.
Az olasz bringás megjegyezte: ahhoz, hogy egy nagy viadalon jól szerepeljen, a hegyeken és az időfutamokon is jól kell tekerni.
"Úgy gondolom, Contador a világ pillanatnyilag legjobb hegyimenője, és időfutamban a top háromban van. Ha nem fog ki rossz napot, vagy ellenfelei nem tudják csapatuk erejét felhasználni, akkor szinte legyőzhetetlen. Én bízom a jó formámban és a társaimban" - mondta Basso a Gazzetta dello Sport című lapnak.
Legutóbb, 1998-ban szintén egy olasznak, Marco Pantaninak sikerült egy évben megnyernie a Girót és a Tourt. A háromhetes körversenyeket tekintve pedig a legutóbbi duplázás éppen Contador nevéhez fűződik: a spanyol bringás 2008-ban a Girót és a Vuelta a Espanát nyerte meg.

<CENTER><OBJECT id=ejha codeBase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/swflash.cab#version=6,0,0,0" classid=clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96b8-444553540000 width=468 height=60>

<EMBED src="reklamok/vb_blog_cikkbe.swf" menu="false" quality="high" width="468" height="60" swLiveConnect="true" NAME="ejha" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.marcomedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockWaveFlash"></EMBED></OBJECT></CENTER>

TH6777
2010-06-09, 05:06 AM
Alpentour MTB Trophy - X2S siker Hasenfratz Péter révén
2010. 06. 09. 09.55

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/alpes%20kerekpar.jpg

A négy napos nehéz alpesi megamaratonon a X2S-KONA TEAM színeiben induló Hasenfratz Péter a Master kategóriában 2 alkalommal nyerte a napi szakaszt, így végül nem meglepő módon az összetett verseny dobogójának is legfelső fokára állhatott.

A versenyen mindenféle alpesi tereppel és időjárással meg kellett küzdeni a versenyzőknek és itt érvényesült Házi technikai tudása, amit a Nissan Titan Desert maratonon nem igazán tudott megmutatni. Saras, köves alpesi lejtők, gyökeres kanyarok, hosszú mászások, alkalmanként akár 10 fok különbség is 1 órán belül.

A Master kategóriában Házi napi helyezései

1. nap: 1. (3:57:34.1)
2. nap: 2. (3:42:01.4, 5 perc hátrány)
3. nap: 1. (3:47:10.0)
4. nap: 5. (2:42:14.9, 8 perc hátrány)
A verseny pályájának fő jellemzője a megerőltető, hosszú, nehéz mászások és a száguldás a sziklás hegyoldalakon lefelé.

A napi szakaszok

1. nap: 63 km, 2700 m szintemelkedés
2. nap: 61 km, 2300 m szintemelkedés
3. nap: 70 km, 2300 m szintemelkedés
4. nap: 52 km, 2100 m szintemelkedés
A Trophyn külön kategória volt tandem kerékpárosoknak, ahol főleg vegyes csapatok indultak, de számos női és veterán induló is teljesítette a versenyt.

Alpentour Trophy 2010 Férfi Elit

1. Uwe Hochenwarter/AUT, Muskelkater Genesis Team 12:28:25
2. Bjorn Brems/BEL, Team G-Skin Deforche 12:32:13
3. Matthias Leisling/GER, Muskelkater Genesis Team 12:35:27
Alpentour Trophy 2010 Nő Elit
1. Natalia Krompets/UKR, Team Ukraine 16:23:35
2. Yana Belomoyna/UKR, Team Ukraine 16:34:56
3. Lelde Tipane/LAT, Team Rietumu-Delfin 17:26:07

TH6777
2010-06-14, 04:28 AM
Vígh győzött Tihanyban a Vuelta Kupán
2010. 06. 13. 17.39

<RIGHT>

Vígh Zoltán nyerte a Balaton Bike Fest keretében a Vuelta Kupáért rendezett 90 kilométeres országúti kerékpáros mezőnyversenyt vasárnap.

A balatonfüredi rajtnál 49 profi versenyző sorakozott fel. A szervezők a tihanyi félszigeten 12 kilométeres körpályát jelöltek ki, melyen hét alkalommal kellett feltekerni az apátsághoz, illetve leerszkedni a Balaton partjára.

Az alakulófélben lévő miskolci Atlantis Casino csapatában versenyző Vígh Zoltánt Szórádi Balázs és Simon Balázs próbálta megszorongatni, kevés sikerrel. A tihanyi célba Vígh ért fel elsőként, közel tíz másodpercet vert rá vetélytársaira.
A Vuelta kupával azonos útvonalon amatőrök számára rendezték az Erste Tour de Tihanyt, amelyen közel 200-an álltak rajthoz.

Eredmények:
1. Vígh Zoltán (Atlantis Casino Miskolc) 2:12:15 óra
2. Szórádi Balázs (Merida) 8 másodperc hátrány
3. Simon Balázs (Aegon-P-Nivo-Notebookstore) 9 mp.h.

Viharban meghiúsult a triatlon kőkemény Életfa – X2S duatlon terepen
2010. 06. 13. 17.29

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/x2s.jpg

A viharos időjárásban kiadott 2. fokú viharjelzés meghiúsította a tereptriatlon úszószámát a Balaton Bike Fest idei újdonság versenyén. A szervező X2S csapat a lehetőségekhez képest gyorsan átalakította a pályákat, így mind a gyerekek, mind a felnőttek futással kezdték a többtusa programot a kánikulában.

A gyerekfutamon az időpont (péntek délután, iskola utolsó hét) miatt kevés, de annál lelkesebb fiatal indult a terepre futni majd kerékpározni. A közönség biztatása mellett fantasztikus lelkesedéssel teljesítettek a versenyt, és szinte mindenki kapott díjat, ajándékot.

A felnőtt versenyen számos bajnok (Európa-bajnok, Magyar bajnok) indult egyéniben – váltóban pedig a magyar terepfutás és hegyikerékpározás legjobbjai közül is többen. 3 km futással indult a mezőny, amelyben Pelsőczy Attila hozta elsőként a váltóját. Nemsokkal utána érkezett Medgyes Gábor a sportág többszörös bajnoka – de a táv rövidsége miatt sűrűn követték őket az üldözők, köztük Dósa Eszter, aki a magyar MTB életben is egyre fényesebb sikereket arat, valamint Poór Brigitta, aki két hete nyert Európa-bajnoki címet Szardínián.

A hegyikerékpáros szakasz első rövid szakasza Balatonfüred meredeken emelkedő utcáin vezetett – itt rendőri és polgárőri biztosítással haladtak a versenyzők. Rövidesen elkezdődött a terep, ami a kánikulában nehezen teljesíthető volt, nemcsak a meleg, hanem a keményre száradt sár miatt is. A vezető helyet rövid idő múlva Fenyvesi Péter vette át, aki néhány héttel ezelőtt kvalifikálta magát az ifjúsági olimpiára. A pálya nagyon gyors volt és viszonylag kevés komolyabb technikai elemet tartalmazott, de igazán színesre és látványosra sikerült megtervezni a Bike Fest maraton szervezőinek. A X2S eredeti pályaterve sokkal rövidebb, de izgalmasabb lett volna. Az új pálya egyetlen negatívuma a triatlon számára az volt, hogy a 3 maraton táv miatt a jelölések néhány helyen nehezebben követhetőek voltak és aki nem figyelt eléggé az könnyen átválthatott egy hosszabb pályára – sajnos ezt az élményt néhány versenyző át is élte.

Medgyes Gábor biztosan vezette és nyerte az egyéni versenyt, őt csak a Fenyvesi-Mester váltó előzte meg. Dósa Eszter fantasztikus futással koronázta meg a győzelmét. Az egyéni versenyben az örök mókamester Dezső Sándor érkezett második helyre (szenior kategóriában elsőként!), a hölgyeknél pedig Poór Brigitta.

A lassan alkonyodó Balatonfelvidékkel a háttérben zajló eredményhirdetés és záró műsor (Életfa kung-fu bemutató) szép befejezést jelentett a kemény versenyprogramnak. A Bike Fest szervezői nagyon sok segítséget adtak a versenyhez, a legtöbb hirtelen felmerülő problémára gyorsan találtak megoldást.
Az Életfa program egészséges táplálékai mellett a Biorganik ajándékcsomagok és biomarcipán segítette a sportolókat a regenerációban. Az Xiont pedig a versenyspecifikus itatást biztosította.

Férfiak
1 Medgyes Gábor Bike Zone Gödöllő 02:22:07
2 Dezső Sándor X2S Kona Team 02:37:29
3 Szász Viktor Vitalitás SE 02:43:35

Nők
1 Dósa Eszter Vitalitás SE 02:43:14
2 Poór Brigitta X2S Kona Team 02:58:46
3 Kiss Marina 03:21:35

TH6777
2010-07-18, 11:26 PM
Tour de France: francia szakaszsiker
2010. 07. 18. 18.05

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/tour_de_france.jpg

A francia Christophe Riblon egy hosszú szökés után megnyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny vasárnapi, 14. szakaszát, összetettben pedig továbbra is a luxemburgi Andy Schleck vezet.

A Revel és Ax-3 Domaines közötti etap elején egy nagyobb szökevénycsoport lépett meg a mezőnytől, s közülük Riblont nem sikerült utolérni a célig, pedig az utolsó 50 km-en egy-egy kiemelt és első kategóriás hegy várt a versenyzőkre.
Az esélyesek az utolsó kaptatón próbálták meg leszakítani egymást. A címvédő spanyol Alberto Contador kétszer váltott ritmust, de Schleck könnyedén vele tartott, ahogy a jelenleg harmadik és negyedik pozícióban lévő orosz Gyenyisz Mencsov és a spanyol Samuel Sanchez is. Schleck kizárólag a mögötte második Contadorra figyelt, olyannyira, hogy nem is volt hajlandó elé menni, csak követte legfőbb riválisát. Contador egyszer szinte megállt, hogy előreengedje Schlecket, de utóbbi erre egy ideig nem volt hajlandó, s ezt kihasználva Mencsov és Sanchez végül 14 másodperccel megverte a végső diadalért viaskodó két sztárt, akik között nem változott a 31 másodperces különbség.

Eredmények:
14. szakasz, Revel - Ax-3 Domaines, 184 km, hegyi szakasz:
1. Christophe Riblon (francia, AG2R) 4:52:42 ó
2. Gyenyisz Mencsov (orosz, Rabobank) 54 mp hátrány
3. Samuel Sanchez (spanyol, Euskatel) azonos idővel
4. Andy Schleck (luxemburgi, Saxo Bank) 1:08 p h.
...7. Alberto Contador (spanyol, Asztana) a.i.

Az összetettben (az élen álló sárga trikóban):
1. Schleck 68:02:30 ó
2. Contador 31 mp hátrány
3. Sanchez 2:31 p h.
4. Mencsov 2:44 p h.

A jövő vasárnapig tartó viadalon hétfőn a Pamiers és Bagnéres-de-Luchon közötti 187 km-es etap vár a mezőnyre.

TH6777
2010-07-25, 12:57 AM
Közép-európai Körverseny - Fejes Gábor a legjobb magyar!
2010. 07. 24. 21.40

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/fejes_gabor.jpg

Legjobb magyarként Fejes Gábor a hatodik helyen áll az országúti kerékpárosok Közép-európai Körversenyén (Central European Tour), a második szakasz után.

A Technofilm-Betonexpress 2000 kerekese szombaton - a Szerencs és Bükkszentkereszt közötti 134 km-es távon - ugyanúgy nyolcadik lett, mint egy nappal korábban, ezzel a fiatalok, a 23 éven aluliak között ő a legjobb, így ő viselheti a fehér trikót.
A szakaszt - melynek utolsó 10 kilométerén 600 méterre kellett feltekerni - a cseh Martin Mares nyerte. Összetettben továbbra is a pénteken győztes szlovén Bosjan Rezman áll az élen, aki szombaton ötödikként ért célba.
2. szakasz: Szerencs-Bükksznetekereszt, 134 kilométer:
------------------------------------------------------
1. Martin Mares (cseh) 3:24:45 óra
2. Milan Kadlec (cseh) 5 másodper hátrány
3. Stanislav Kozubek (cseh) azonos idővel
...8. Fejes Gábor (Technofilm-Betonexpress 2000) 32 mp h.

Az összetettben:
1. Bosjan Rezman (szlovén) 7:12:25 óra
2. Klemen Stimulak (szlovén) 16 mp hátrány
3. Wolfgang Geisler (osztrák) 17 mp h.
...6. Fejes 1:53 p h.

További program:
vasárnap, 3. szakasz: Miskolc körpályás verseny, 45 km

TH6777
2010-07-25, 12:52 PM
Contador harmadszor is megnyerte a Tour de France-t
2010. 07. 25. 18.35

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/alberto_contador_gold.jpg

A várakozásoknak megfelelően Alberto Contador a vasárnapi zárószakaszon megőrizte az összetettben vezetőnek járó sárga trikót, ezzel 2007 és 2009 után harmadszor is megnyerte a Tour de France kerékpáros körversenyt.

A 27 éves spanyol kerekes - aki egyetlen etapon sem győzött idén - a mezőnnyel érkezett be a párizsi Champs-Élysées-n kialakított célba. A huszadik, 102,5 km-es etapot a brit Mark Cavendish nyerte, aki ötödik idei részsikerét aratta.
Összetettben - akárcsak tavaly - a luxemburgi Andy Schleck lett a második 39 mp hátránnyal. A harmadik helyen az orosz Gyenyisz Mencsov zárt.
A 97. alkalommal megrendezett, 3642 km-es Touron búcsúzott a legendás viadaltól a korábban hétszer diadalmaskodó, ezúttal 23. amerikai Lance Armstrong. A körversenyt 13-adszor végigtekerő, 39 esztendős texasi sztár a rajt után némi galibát okozott: radioshackes csapattársaival együtt fekete trikóban és - a 28 millió rákbetegre utalva - 28-as számmal akarta teljesíteni az utolsó etapot, ám a zsűri visszavetette vele a hagyományos mezét.

Eredmények, 20. szakasz (Longjumeau-Párizs), 102,5 km:
1. Mark Cavendish (brit, HTC-Columbia) 2:42:21 ó
2. Alessandro Petacchi (olasz, Lampre) azonos idővel
3. Julian Dean (új-zélandi, Garmin-Transitions) a.i.
...81. Alberto Contador (spanyol, Asztana) a.i.
...88. Andy Schleck (luxemburgi, Saxo Bank) a.i.
...117. Gyenyisz Mencsov (orosz, Rabobank) a.i.

Az összetettben (a sárga trikóért):
1. Contador 91:58:48 ó
2. Schleck 39 mp hátrány
3. Mencsov 2:01 p h.
...23. Lance Armstrong (amerikai, RadioShack) 39:20 p h.

Kerékpár: hatodik lett a legjobb magyar a Közép-európai Körversenyen
2010. 07. 25. 16.50

<RIGHT>
Legjobb magyarként Fejes Gábor a hatodik helyen végzett az országúti kerékpárosok Közép-európai Körversenyén, a Central European Touron. A vasárnapi zárószakaszon, melyen a mezőny 45 km-t tekert Miskolcon, a két részhajrát megnyerő Lovassy Krisztián harmadik lett.

Az összetettben elsőnek járó sárga trikóban a szlovén Bostjan Rezman ezúttal nem vállalkozott akciókra, végig a mezőnyben tekert, a korábbi szakaszokon szerzett 16 másodperces előnye így is elegendő volt a végső győzelem megszerzéséhez.

A zárószakaszt a cseh Jiri Bares nyerte.
3. szakasz, Miskolc, körpályás verseny, 45 km:
1. Jiri Bares (cseh) 1:03:02 óra
2. Stanislav Kozubek (cseh) 4 másodperc hátrány
3. Lovassy Krisztián (Technofilm-Betonexpress 2000) 11 mp h.

A verseny végeredménye 3 szakasz alapján:
1. Bostjan Rezman (szlovén) 8:15:38 óra
2. Klemen Stimulak (szlovén) 14 mp h.
3. Wolfgang Geisler (osztrák) 17 mp h.
...6 Fejes Gábor (Technofilm-Betonexpress 2000) 1:40 perc h.
A legjobb hegyi menőnek járó piros pöttyös trikót, illetve a legjobb U23-as versenyzőt megillető fehér trikót egyaránt a szlovén Klemen Stimulak érdemelte ki.
Bostjan Rezman az összetett verseny mellett, a zöld trikóért zajló sprintversenyben is győzött.

<CENTER><OBJECT id=ejha codeBase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/swflash.cab#version=6,0,0,0" classid=clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96b8-444553540000 width=468 height=60>

<EMBED src="reklamok/vb_blog_cikkbe.swf" menu="false" quality="high" width="468" height="60" swLiveConnect="true" NAME="ejha" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.marcomedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockWaveFlash"></EMBED></OBJECT></CENTER>

TH6777
2010-07-26, 02:16 AM
Tour de France: az Astana és sportolói keresték a legtöbbet
2010. 07. 25. 20.40

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/astana.jpg

Az összetett győztes Alberto Contador csapata, az Asztana viheti haza a legtöbb pénzt - majdnem félmillió eurót - a vasárnap véget ért Tour de France kerékpáros körversenyről.

Ennek az összegnek a legnagyobb részét éppen a spanyol bajnok 450 ezer eurós győzelmi prémiuma teszi ki. Tavaly az Asztana versenyzői 700 ezer eurót szorgoskodtak össze.
A lista alján a Footon áll kevesebb mint 14 ezer euróval, ami azt jelenti, hogy a rajtnál felbukkanó versenyzőit figyelembe véve fejenként 1499 euró volt a keresmény.

A kereseti lista:
1. Asztana 488.886 euró
2. Saxo Bank 292.392
3. Rabobank 192.978
4. Caisse d,Epargne 114.604
5. Euskaltel 94.746
6. RadioShack 92.018
7. Omega Pharma 90.424
8. HTC-Columbia 88.988
9. Lampre 81.796
10. Quick Step 78.058
11. Bbox 76.074
12. Garmin-Transitions 55.352
13. AG2R La Mondiale 47.776
14. Cervélo 39.542
15. Katyusa 38.966
16. Sky 36.992
17. Liquigas 33.092
18. Milram 27.118
19. FDJ 25.922
20. Cofidis 20.372
21. BMC 15.872
22. Footon 13.492

TH6777
2010-07-27, 01:50 AM
Kerékpár: doppingszert találtak egy magyar versenyző mintájában
2010. 07. 26. 17.31 <RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/kerekparozas.jpg

Doppingszert találtak egy magyar kerékpáros mintájában egy június 27-én elvégzett szűrés során.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az előre be nem jelentett, versenyen történt ellenőrzés során egy sportolónál az A minta analízisét követően pozitív vizsgálati eredmény született.
A közlemény kitér arra, hogy ez önmagában nem jelenti a doppingvétség megállapítását, a versenyző kérheti a B minta analízisét. Az érintett sportág sportszövetsége a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata alapján köteles lefolytatni az előzetes felülvizsgálati eljárást, továbbá annak eredményétől függően a doppingeljárást.
Június 27-én az országúti bajnokság mezőnyversenyét rendezték Tiszaroff és Tiszagyenda térségében.

TH6777
2010-07-28, 12:57 AM
Szekszárdi kerekesé a pozitív minta
2010. 07. 27. 09.41

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/kerekparozas.jpg

Iszkádi Tamás mintájában találtak doppingszert a kerékpáros országúti bajnokságon június 27-én elvégzett szűrés során.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az előre be nem jelentett, versenyen történt ellenőrzés során egy sportolónál az A minta analízisét követően pozitív vizsgálati eredmény született.

A szakszövetség (MKSZSZ) kedden közölte: a Szekszárdi SZKE-t erősítő Iszkádi szolgáltatta a pozitív mintát, ami önmagában nem jelenti a doppingvétség megállapítását, a versenyző kérheti a B minta analízisét. Az MKSZSZ a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata alapján köteles lefolytatni az előzetes felülvizsgálati eljárást, továbbá annak eredményétől függően a doppingeljárást.

Június 27-én az ob mezőnyversenyét rendezték Tiszaroff és Tiszagyenda térségében.

<EMBED src="reklamok/vb_blog_cikkbe.swf" menu="false" quality="high" width="468" height="60" swLiveConnect="true" NAME="ejha" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.marcomedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockWaveFlash"></EMBED></OBJECT></CENTER><CENTER></CENTER>

TH6777
2010-07-28, 11:04 AM
Sipiczki Csaba győzelme az Alpokban King of the Mountain, Poór Brigitta ezüstérmes
2010. 07. 28. 15.56

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/xterra.jpg

A festői szépségű osztrák Falkert See tengerszem melletti hegyek adtak otthont az osztrák tereptriatlon bajnoki sorozat „King of the Mountain” állomásának. Idén kettős magyar siker született, hiszen Sipiczki Csaba megnyerte a férfiak versenyét, Poór Brigitta (mindketten a X2S-KONA TEAM versenyzői) ezüstérmet szerzett a nők között.

A különleges környezet ellenére is népes mezőny a 15 fokos vízben kezdte a versenyt. 400 m úszás után Sipiczki Csaba a 6. helyen lépett partra, Poór Brigitta a nők között szorosan az első mögött. A különösen meredek pályán 3 körben teljesítették a 8 km-es távot, ami három hosszú kerékpárcipelést is jelentett, hiszen azon a szakaszon senki nem tudott kerékpározni.
Sipi a mászásokon és a cipelésen rendre az ellenfelei elé került, de a meredek downhill lejtőn a helyiek visszaelőzték, de így is a futásra 2. helyen indult. Mivel kiváló terepfutó, ellenfelei nem tudták tartani a tempóját és így a rövid futás ellenére is komoly előnnyel ért célba.

Brigi magabiztosan tartotta a második helyet, XTERRA Európa-bajnokként nem okozott számára meglepetést a pálya, mind a kerékpáros szakaszon, mind a terepfutásban visszaverte az üldözők támadásait, ezzel az ezüstérem mellé megszerezve az U23 győzelmet.
A két magyar versenyző év elején egy csapatban szerzett világbajnoki címet a 24 órás indoor MTB viadalon.
A hazai versenypalettán Eger-Ostoroson, Nőtincsen és Piliscsabán lehet kipróbálni az ehhez hasonló versenyeket a X2S sorozatban. A magyar sportolók idén még számos világversenyen rajthoz állnak, köztük világkupafutamokon is.

Verseny neve: King of the mountain

Távok: 400m úszás – 8 km MTB – 3,5 km terepfutás

Helyszín: Falkert See (1800m magasan)

Nők
1. Martina Donner 1:17:15,551
2. Poór Brigitta 1:19:05,418
3. Marita Staufer 1:21:26,883

Férfiak
1. Csaba Peter Sipiczki 1:04:49,942
2. Robert Hotter 1:06:08,888
3. Gerald Will 1:06:21,432

TH6777
2010-07-30, 02:23 AM
Hegyikerékpár: Hét ország mintegy 1400 kerekesét várják a vasárnapi, jubileumi Bükk Maratonra
2010. 07. 29. 16.30

<RIGHT>
http://www.xlsport.hu/pict/intro/hegyikerekpar2.JPG

Vasárnap, a felsőtárkányi Egeres-völgyből rajtol a jubileumi, X. Bükk Maraton mezőnye.

A T-Mobile Top Maraton sorozat 3. állomásán is három táv közül lehet választani; hét közepéig 7 országból mintegy 1400-an neveztek. A sorozatot félidőnél a tavalyi két összetett felnőtt győztes: Blazsó Márton és Dósa Eszter vezeti.
A tavaly magyar bajnokságnak is helyt adó verseny rajt-cél területe az Eger melletti Berva-völgyből idén a felsőtárkányi Egeres-völgybe költözik. A kerekesek a Sintesi Bike Bükk Maratont három távon teljesíthetik: 93, 57 vagy 37 kilométeren. A hosszútávosok kilenckor, a közepesek fél tízkor, a rövidet választók tíz órakor rajtolnak.
A T-Mobile Top Maraton sorozat félidejénél – két futam után – összetett abszolútban, férfiaknál Blazsó Márton (két második hellyel, 540 pont), Szalay Péter (450) és Vas Péter (420), míg a hölgyeknél Dósa Eszter (két győzelemmel, 600 pont), Cseh Veronika (500) illetve Farkasdi Edina (460) a sorrend.
A Bükk Maraton alkalmával, kísérőrendezvényként, ezúttal is sor kerül a kerékpáros T-Mobile Természetjáró Túrára. A 10.15-kor induló, ingyenes, mintegy 10 kilométeres túra a kisvasúttal párhuzamosan, széles, jól tekerhető dózerúton vezet a Vöröskő-völgybe, a Stimecz-őrházhoz. A résztvevők megtekinthetik az időszakos Vöröskő-forrást is; a túravezető a szilvásváradi maraton főszervezője, Tarnai Csaba lesz. A családok számára többek közt barlangászat, lovaglás, falmászás, tanősvény-túra, kisvasútazás, csónakázás jelentheti a kerékpározás melletti kikapcsolódást. A kétnapos programban az U7-U13-as korosztályú gyermekek a szombati, kerékpáros Titán-kupán mérkőzhetnek.
- Már több mint 1400-an neveztek, reálisan 1300-1400 versenyzőt várok vasárnap a rajtvonalhoz. Regisztráltunk a hazai bringások mellett amerikai, román, német, osztrák, szlovák és szlovén kerekeseket. Finisben az előkészületek, érdekességként elmondhatom, hogy a befutó előtt fél kilométerrel még hidat is kellett ácsolnunk – mondta Nagy Ádám főszervező.