PDA

A teljes (képes) nézethez kattints ide : Burda szabas-varras /ruha, nadrag, etc/

Oldal : 1 2 [3] 4 5 6

picipoci76
2011-01-11, 03:09 AM
köszönöm, de a "hagyományos" régi babákra kellene, Barbie-ra én is találtam már.

Mekkora babára kell?
Textil kreatívságokról én jópár Barbie-t lehúztam, ha kell, akkor felrakom ide.

shaara
2011-01-11, 07:19 AM
Valaki nem tud olyan linkekről, ahonnan Amy Butler féle táskák szabásmintáit letölthetném? Ha igen, kérem küldjön egy privit. De ide is feltöltheti, akinek már van letöltve. :)
Köszönöm!

bmz
2011-01-11, 09:23 AM
Sziasztok,

unokahúgomnak sok babája van, és az anyukája megkért, hogy varrjak babaruhát.
Ha valakinek van játék babára ruha szabásmintája, megköszönném, ha feltöltené.

köszönöm

Dia

Ezt a könyvet találtam. Egy kis ízelítő belőle.

Ha érdekel ezek után is, az alábbi linkről töltheted le: **Hidden Content: Check the thread to see hidden data.** (http://hotfile.com/dl/69014352/018ddf2/Doll_Twirl_Skirt.rar.html)

picipoci76
2011-01-11, 02:58 PM
Nagyon köszönöm, ezek szuperek! holnap ki is próbálom :-) KÖSZÖNÖM!

Ezt a könyvet találtam. Egy kis ízelítő belőle.

Ha érdekel ezek után is, az alábbi linkről töltheted le: **Hidden Content: Check the thread to see hidden data.** (http://hotfile.com/dl/69014352/018ddf2/Doll_Twirl_Skirt.rar.html)

Solymika
2011-01-11, 03:06 PM
Valaki nem tud olyan linkekről, ahonnan Amy Butler féle táskák szabásmintáit letölthetném? Ha igen, kérem küldjön egy privit. De ide is feltöltheti, akinek már van letöltve. :)
Köszönöm!

Ez engem is érdekelne és persze esetleg ruha szabásminták is.

köszi

bmz
2011-01-12, 07:04 AM
Kedves picipoci76!

Ezen az oldalon még találsz babaruha szabásmintákat! Szerintem nagyon jók :D

Solymika
2011-01-12, 02:52 PM
Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni. Valami baj van a varrógépemmel. a felső szál folyamatosan szakad, pedig nincs annyira megfeszítve. Ez főleg a vastagabb részeknél jelentkezik. Mit tudok csinálni ilyenkor? Próbáltam már másik cérnával, másik tűvel, de semmi változás.
A gépem Toyota RS2000 elég régi darab vagy 12 éves, de rendben tartott.

Köszi, Mari

krike
2011-01-13, 04:19 AM
Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni. Valami baj van a varrógépemmel. a felső szál folyamatosan szakad, pedig nincs annyira megfeszítve. Ez főleg a vastagabb részeknél jelentkezik. Mit tudok csinálni ilyenkor? Próbáltam már másik cérnával, másik tűvel, de semmi változás.
A gépem Toyota RS2000 elég régi darab vagy 12 éves, de rendben tartott.

Köszi, Mari

Szia,
próbáld meg az alsó szálat egy kicsit feszesebbre állítani. Nekem is volt ilyen amikor Toyota gépem volt, ez segített. Persze bármelyik gépnél előfordulhat. :)

Solymika
2011-01-13, 04:32 AM
Szia,
próbáld meg az alsó szálat egy kicsit feszesebbre állítani. Nekem is volt ilyen amikor Toyota gépem volt, ez segített. Persze bármelyik gépnél előfordulhat. :)

Köszönöm! Ezt megpróbálom, mert lehet, hogy ez a baj, mert mostanában ezt igazgattam. Próbálkoztam azzal, hogy a streccses anyagot hogy tudnám úgy varrni, hogy ne nyúljon, de ez sem segített, akkor állítgattam az alsó szálat is, de lehet rosszul állítottam vissza.

Mari

ancsa0221
2011-01-13, 01:54 PM
Kedves Barátaim!

Találtam egy viszonylag könnyen elkészíthető ruhát. Nyárig még kész lesz. 34-44-es méret.

Üdv: Ancsa

Zsenília
2011-01-14, 06:07 AM
Köszönöm Ancsa az oldalt. Még tanakodok rajta, hogy hogyan kell megcsinálni. Valószínű, hogy a kör alapra kellene ilyen kis fodrokat varrni.

Charlie10
2011-01-17, 01:38 AM
Köszönöm! Ezt megpróbálom, mert lehet, hogy ez a baj, mert mostanában ezt igazgattam. Próbálkoztam azzal, hogy a streccses anyagot hogy tudnám úgy varrni, hogy ne nyúljon, de ez sem segített, akkor állítgattam az alsó szálat is, de lehet rosszul állítottam vissza.

Mari
Kedves Mindenki!

Sajnos a rugalmas anyagokat csak interlock-kal lehet tisztességesen megvarrni, mert az anyagtovábbítójuk nem alkalmas erre a célra. Semmilyen beállítás nem segít ezen. Bár az új gépeken vannak úgynevezett rugalmas programok, de ezek sem szoktak jól működni. Ezért szoktam javasolni, hogy egy nagyon egyszerű varrógépet vásároljunk. Később, ha már úgy érezzük megéri befektetnünk egy interlock-ba, költsünk több pénzt.

moncsika73
2011-01-17, 05:36 AM
Sziasztok !Hoztam en is valamit.Mivel varrni kell ide teszem ebbe a topikba .

642968

642969

642970

642971

642972

642973

642974

Varok toletek is hasonlokat :D.Elora is koszi !kiss

borsix
2011-01-17, 08:43 AM
Sziasztok!
Foltvarráshoz is ért valaki?
köszi előre is...

nar_ancs
2011-01-17, 09:54 AM
Ezeket a könyveket ajánlom:

Ezeket a szabás-varrás könyveket le lehet tölteni valahonnan?
Előre is köszi a válaszokat!

Solymika
2011-01-17, 02:30 PM
Kedves Mindenki!

Sajnos a rugalmas anyagokat csak interlock-kal lehet tisztességesen megvarrni, mert az anyagtovábbítójuk nem alkalmas erre a célra. Semmilyen beállítás nem segít ezen. Bár az új gépeken vannak úgynevezett rugalmas programok, de ezek sem szoktak jól működni. Ezért szoktam javasolni, hogy egy nagyon egyszerű varrógépet vásároljunk. Később, ha már úgy érezzük megéri befektetnünk egy interlock-ba, költsünk több pénzt.

Ezen gondolkodok én is, csak olyan drága. Nézegettem különböző használtat, de amit most meg tudnék venni az nem egy lakótelepi lakásba való. Marad a gyűjtögetés.
Vastagabb dzsörzét sikerült apró cikk-cakkal összevarrnom és nem lett annyira vészes, de fürdőruhát szerettem volna még készíteni vékonyabb anyagból és az már nem ment.

Solymika
2011-01-17, 02:37 PM
Sziasztok!

Nincs meg valakinek a Simplicity 9384 szabásminta? Ez a Hófehérke és a Csipkerózsika ruhájának a szabásmintája.

Köszönöm, Mari

historyfan
2011-01-17, 04:10 PM
Kezdő letöltő vagyok, hol találhatok Burda újságokat? Előre is köszönöm!

Maccs01
2011-01-18, 02:43 AM
Sziasztok !Hoztam en is valamit.Mivel varrni kell ide teszem ebbe a topikba .

Varok toletek is hasonlokat :D.Elora is koszi !kiss

Szia!

Itt a Canadhun-on a Textil kreatívságok topik 48. oldalától Oli60 feltöltött egy csomó Pretty Toys újságot, amiben az ilyen minták vannak, tegnap az összeset letöltöttem, nagyon jók. Mivel nem néztem meg mindet, lehet, hogy amit felraktál, az nem is szerepel bennük, úgyhogy oda még érdemes felpakolnod az ilyen jellegű találmányaidat, nagyon fognak örülni. Tele van az ottani topik textilcuccokkal ;)
Továbbá javaslom szintén a chun-on a Kreatív ötletek II. topikot is.

Maccs01
2011-01-18, 02:59 AM
Sziasztok!
köszi előre is...

Ezeket én is a CH-ról szedtem le:

még

végül:

Kezdő letöltő vagyok, hol találhatok Burda újságokat? Előre is köszönöm!

Itt körülnézhetsz. Nem rendelkeznek szabásmintával, de ha megtalálod az IGAZIT, akkor fillérekért megveheted másodkézből, amelyiket akarod.
Remélem, hogy így doksiban most nem kerül törlésre ez az üzenetem ;)

manomancs
2011-01-18, 03:52 AM
Szia! Nekem is a Burda vált be, de neten is van egy varróház nevű honlap azt hiszem egyszerű kezdő mintákat onnan is lehet letölteni. Ahhoz is részletesen leírják, hogy kell szabni és varrni. Én így tanultam teljesen autodidacta módon és az eljegyzési ruhámat már magam varrtam :-)

Ja és ha már nagyjából megy az elvi rész, akkor a Burda honlapjáról is lehet letölteni ingyenesen mintákat, minden féle kategóriában, szoknya, nadrág, blúz, stb. Azt hiszem .pdf formátumban. Sok sikert...

Solymika
2011-01-18, 03:19 PM
Sziasztok!

Böngésztem a netet és láttam egy olyan újságot, aminek a címe Sabrina Woman Big Size. Varrós újság nem kötős. Hallott már erről valaki? Esetleg tud valaki letöltés hozzá?

Köszi

shaara
2011-01-18, 03:32 PM

Lenne egy nagy kérésem. Légyszi tegyél fel a borítóról képet is a feltöltött könyvekhez, mert akkor könnyebben eldöntjük, hogy megvan-e már vagy nincs, és esetleg, hogy már feltöltötték-e. Ha innen szedted le, kár mégegyszer visszatöltsd, mert csak terheled a szervert feleslegesen, elég a linket megadni. A CH-ra utaló linket szabad feltenni, tudomásom szerint.
Köszönöm!

Maccs01
2011-01-19, 03:04 AM
Lenne egy nagy kérésem. Légyszi tegyél fel a borítóról képet is a feltöltött könyvekhez, mert akkor könnyebben eldöntjük, hogy megvan-e már vagy nincs, és esetleg, hogy már feltöltötték-e. Ha innen szedted le, kár mégegyszer visszatöltsd, mert csak terheled a szervert feleslegesen, elég a linket megadni. A CH-ra utaló linket szabad feltenni, tudomásom szerint.
Köszönöm!

Shaara, teljesen igazad van, de nincs linkgyűjteményem, és nem akartam egyenként rákeresni az összesre, de majd legközelebb úgy csinálom. Átnyálaztam egy hét alatt a kreatív II-t, meg a textiles oldalt, onnan leszedtem, ami engem érdekel témák, kiadók szerint (leginkább magyar nyelvű kiadványokat) és "becsomagoltam". De képeket most utólag felraktam volna fájlokhoz, csak lejárt az időm, azaz a bejegyzéstől számított egy nap, úgyhogy ide teszem.

shaara
2011-01-19, 03:14 AM
Shaara, teljesen igazad van, de nincs linkgyűjteményem, és nem akartam egyenként rákeresni az összesre, de majd legközelebb úgy csinálom. Átnyálaztam egy hét alatt a kreatív II-t, meg a textiles oldalt, onnan leszedtem, ami engem érdekel témák, kiadók szerint (leginkább magyar nyelvű kiadványokat) és "becsomagoltam". De képeket most utólag felrakok a fájlokhoz.

Lehet, hogy félreértem, de nem kell linkgyűjtemény, csak amit a kreatív II-ből töltöttél le, vagy a textilesből, azt ne töltsd fel ide újra, csak add meg a linkjét, de szerintem ott is járunk. Az is igaz, hogy az újak nem ismerik, nekik lehet jelezni egy linkkel, hogy ott is sokminden "kapható". :)

Maccs01
2011-01-19, 03:41 AM
http://canadahun.com/forum/showthread.php?p=2485031&highlight=egyszer%FB+form%E1k%2C+mint%E1k#post2485 031
Egyszerű formák, egyszerű minták-hoz, mivel az enyémből lemaradt az első rész!

Itt még egy könyv, amit nem sikerült a mérete miatt felrakni:
http://canadahun.com/forum/showthread.php?p=2581672&highlight=hasznos+k%F6nyv#post2581672

A képek
És ez az utolsó akkor, hogy itteni cuccot mégegyszer felrakjak ;) Sorry
Majd hozok újakat :):):)

tubandi
2011-01-20, 04:47 AM
Sziasztok!

Kismama illetve bébi holmik szabásmintájára lenne szükségem.

A segítséget előre is köszi.

Andi

Solymika
2011-01-20, 01:14 PM
Sziasztok!

Itt van hamarosan a farsang.
Én nagyon kerestem Csipkerózsika vagy Hamupipőke jelmez szabásmintát és találtam is egy nagyon jót. Ebben gyerekeknek és felnőtteknek is van méret.

Mari

Solymika
2011-01-20, 01:17 PM
Sziasztok!

Kismama illetve bébi holmik szabásmintájára lenne szükségem.

A segítséget előre is köszi.

Andi

Kedves Andi!

Ha régebbi bejegyzéseket nézel, olyan 9 oldal környéke, nagyon sok Ottobre magazin van. Ezekben sok a bébi holmi. Kismama szabásmintában nem tudok segíteni. Én régen vettem a Burda boltban egy-egy szabásmintát horror áron. Bár még így is olcsóbb volt a ruha, mintha boltban vettem volna.

Mari

Solymika
2011-01-20, 01:46 PM
Ebben is nagyon szép ruhák vannak. Már a nyárral is lehet készülni.

Igaz, hogy orosz, de a varrásnál nem számít a nyelv.

ancsa0221
2011-01-21, 01:35 PM
Sziasztok!
köszi előre is...

Szia! Én elég sokat készítettem, milyen problémád van konkrétan? Minta kellene, vagy varrással kapcsolatos a problémád? Blokkot varrtál már? Hol tartasz?

csend
2011-01-24, 05:17 AM
Összehasonlításként letöltöttem a Burda varráskönyvet, nekem a Neuemode: A szabás-varrás ABC-je van meg, de nem láttam jelentős tartalmi eltérést. A Neuemode kicsit tömörebb és áttekinthetőbb, inkább amolyan emlékeztető, ha valaki már egy kicsit gyakorlottabb az alapvarásban, de egy-egy trükk jól jön a kidolgozás folyamatában. Később ha lesz egy kis időm, akkor beszkennelem az ősrégi (1967)szabást, szerkesztést ismertető A házi varrás iskolája-val együtt.

A BURDA varrás kézikönyv kezdőknek és haladóknak c. könyv a szkennelés nyers változatában volt letölthető, ezért újra vágtam és méreteztem az oldalakat, ahol szükséges volt, ott a ferdeséget is korrigáltam.

Pdf formátumban csatoltam, letöltés és kitömörítés után a crc-re kattintva lehet összeilleszteni.

Szervusztok! Új vagyok szeretek varrni csak még béna vagyok picit- nagyon? :) Köszönöm a feltöltést. A leírtak alapján szépen összeillesztette a file-ket. De az első 30 oldal tényleg hiányzik. Mit lehet tenni? Hol találom?
Üdv
Katha

Katalin/Anyoka
2011-01-25, 12:41 AM
Hölgyeim!

A csatolásba rakott linkeket törlöm. Mostantól 2 hónapos próbaidővel van lehetőség a linkelésre a HIDE használatával.
Kizárólag a Kreatív fórum: Burda, gyöngyös,technikai kérdések és a himzésfajták topickjaiba! Minden más, hozzám tartozó topickokból törlöm.
Más weben lévő blog linkje semmilyen formában nem rakható fel!! Kivéve, ha a Ch bannere fennt van.

Minden hozzászólás mezönél tlálható szerkesztési lehetőségeknél találjátok "HIDE" felíratot, arra klikkelés után a két HIDE szó közé lehet berakni a felrakni szánt linket.

A link más formájában felrakni változatlanul nem megengedett, ezért törölni fogom.

Köszönöm figyelmeteket

üdv anyóka

Katalin/Anyoka
2011-01-25, 12:51 AM
Kedves Maccs01!

Légyszíves felrakni a Ch linkeket. Ezt a hsz-t duplikát miatt törölni fogom.

üdv anyóka

Itt körülnézhetsz. Nem rendelkeznek szabásmintával, de ha megtalálod az IGAZIT, akkor fillérekért megveheted másodkézből, amelyiket akarod.
Remélem, hogy így doksiban most nem kerül törlésre ez az üzenetem ;)

Kedves bmz!

hide-be szántam, a linkedet véletlenül töröltem
bocs!

Kedves picipoci76!

Ezen az oldalon még találsz babaruha szabásmintákat! Szerintem nagyon jók :D

Molla
2011-01-25, 03:14 AM
Szervusztok,
Örülök, hogy ide tévedtem, sok érdekes dologot találtam. köszönöm Nektek.

bagnes
2011-01-25, 09:49 AM
Sziasztok!
Én is hobbiból varrogatok, amíg kisgyerekeim voltak több mindent, mostanában csak a javítgatás, foltozásra van időm. De ahogy elnéztem ezt a fórumot, lehet, hogy újból kedvet kapok az új ruha varráshoz :)

yeshajnalka
2011-01-27, 06:30 AM
Az Ottobre magazint szerettem volna megvásárolni, vagy legalábbis egy-két mintát letölteni, de sajnos nem találok semmit.

Esetleg tud valaki cimet is ahol lehet rendelni a magazint?

Előre is köszönöm

Rita65
2011-01-27, 06:35 AM
Sziasztok!
Én hastáncos szoknyát szeretnék készíteni, ehhez keresek szabásmintát. Köszönöm előre is a segítséget!
Szia!
Melyiket tervezted:a sok fodrosat elől nyitva,vagy a gyöngyös,hosszut?

210csilla
2011-01-27, 08:44 AM
Varrni csak úgy lehet megtanulni, hogy egyszerűbb dolgokkal kezdeni és sokat gyakorolni!

Maccs01
2011-01-28, 12:52 AM
Az Ottobre magazint szerettem volna megvásárolni, vagy legalábbis egy-két mintát letölteni, de sajnos nem találok semmit.

Szia!

Ha eléred a 20 hozzászólást, akkor keress rá itt a Ch-n, hogy "Ottobre magazin", vagy csak "ottobre", ki fog adni pár letölthető példányt, mert emlékezetem szerint történt belőle feltöltés nem is egy.

20 hozzászólás megszerzéséhez is van már topik itt fent:
Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez - új tagoknak - címmel. Ott bármit beírogathatsz, ami nem sértő, és ripsz-ropsz meglesz, és már nézegetheted is aktívan a fórumba feltöltött jó dolgokat ;)

gurujka
2011-01-28, 07:06 AM
Szia!

Ha eléred a 20 hozzászólást, akkor keress rá itt a Ch-n, hogy "Ottobre magazin", ki fog adni pár letölthető példányt, mert emlékezetem szerint történt belőle feltöltés.

20 hozzászólás megszerzéséhez is van már topik itt fent:
Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez - új tagoknak - címmel. Ott bármit beírogathatsz, ami nem sértő, és ripsz-ropsz meglesz, és már nézegetheted is aktívan a fórumba feltöltött jó dolgokat ;)
Köszönöm a hozzászólást, én is kerestem az "ottobre" magazint de nem találtam. Örülök , hogy rátaláltam erre a fórumra.

Zsenília
2011-01-29, 06:00 AM
Szia!
Melyiket tervezted:a sok fodrosat elől nyitva,vagy a gyöngyös,hosszut?

Kedves Rita!
Még nem igazán döntöttem fazonban. Inkább a szűk fazonú nyitott oldalt áll közel hozzám. De akármelyiket is találod szívesen megnézném.
Sőt! Ha esetleg topot v. valami felső szabásminta akad a kezedbe az is jöhet. :)

Solymika
2011-01-30, 02:25 AM
Sziasztok!

Elterveztem, hogy idén egy varró tanfolyamot el fogok végezni. Régóta készülök rá, de most jött el az ideje. amit kinéztem az a Varróház tanfolyama. Valaki elvégezte ezt már? Ha igen, akkor milyen tapasztalata van vele? Megéri a pénzt?

Köszi, Mari

Maccs01
2011-01-30, 03:27 AM
Solymika, én még nagyon régen a Burda varrástanfolyamán vettem részt, akkori tapasztalataim alapján nem ajánlanám. Viszont a Varróházéról jókat olvastam! Munkára fel! :):):)

bmz
2011-01-31, 02:08 PM
Ottobre 2011/01. száma

**Hidden Content: Check the thread to see hidden data.**

Solymika
2011-01-31, 11:16 PM
Ottobre 2011/01. száma

*** hidden content ***
Egy angyal vagy!
Reménykedve nézem mindig, hogy mikor jön az újabb újság és lám!!!

Köszönjük!

Zsenília
2011-02-01, 01:46 AM
Köszönöm az újabb újságot!
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy hogyan kell használni ezeket a szabásmintákat? Vagy így túl bonyolult? Sajnos nem igazodok ki rajtuk. Én csak a kusza vonalakat látom... :(

Szerintetek melyik anyagból lehetne jó gyermek polót varrni?

csipszerz
2011-02-01, 09:52 AM
Sziasztok!

Csizma szabásmintát tudnátok küldeni??? :-) NEM VICCELEK!!!
Kisfiam JEDI lesz a farsagon , ruhája megvan csak valami csizmának tűnő dolog kellene még a lábára.

Solymika
2011-02-01, 02:23 PM
Köszönöm az újabb újságot!
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy hogyan kell használni ezeket a szabásmintákat? Vagy így túl bonyolult? Sajnos nem igazodok ki rajtuk. Én csak a kusza vonalakat látom... :(

Szerintetek melyik anyagból lehetne jó gyermek polót varrni?

Szia

Hasonlatos a Buráéhoz! Nehezebb, hogy szürkék a vonalak, de ha a kiválasztott modellnek megnézed milyen darabból áll és melyiknek mi a száma, akkor könnyebben megtalálod a szabásmintaíven is.
Az íven általában az adott rész közepén szerepel a száma. A számok (különböző színnel) az alsó sorban is fel van tüntetve. Az alsó sorban lévő szám felett van, az ahhoz tartozó darab (pl: ujj) száma.
Nem tudom mennyi féle ruha mintája lehet egy íven, de 5-nél több nem nagyon. Ha az 1-eket nézed, akkor csak 5 választásod van. A szám ugyan olyan színnel van, mint a szabásminta is.

Remélem nem volt túl bonyolult.

Pólót dzsörzé vagy poló anyagból tudod varrni, de azokat szépen csak lock-kal tudod varrni.

Mari

editke0607
2011-02-02, 02:52 AM
Nekem is édesanyány hobbi varrónő ezért sokmindent ellestem tőle! A budában lévő szabásminták nagyon jók annak aki átlagos méretű! De aki nem annak bizony rákell mérni a méreteit!

gurujka
2011-02-02, 03:05 AM
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,bútorhuzat varrásához. Nekem egy "L" alakú garnitúrám van, de itt ott már kopott. Szeretnék egy huzatot varrni rá,jól jönne minden ötlet .

bmz
2011-02-02, 03:21 AM
Talán valakit még érdekelhet (kisebb méretű babaruhák):

Zsenília
2011-02-02, 05:29 AM
Szia

Hasonlatos a Buráéhoz! Nehezebb, hogy szürkék a vonalak, de ha a kiválasztott modellnek megnézed milyen darabból áll és melyiknek mi a száma, akkor könnyebben megtalálod a szabásmintaíven is.
Az íven általában az adott rész közepén szerepel a száma. A számok (különböző színnel) az alsó sorban is fel van tüntetve. Az alsó sorban lévő szám felett van, az ahhoz tartozó darab (pl: ujj) száma.
Nem tudom mennyi féle ruha mintája lehet egy íven, de 5-nél több nem nagyon. Ha az 1-eket nézed, akkor csak 5 választásod van. A szám ugyan olyan színnel van, mint a szabásminta is.

Remélem nem volt túl bonyolult.

Pólót dzsörzé vagy poló anyagból tudod varrni, de azokat szépen csak lock-kal tudod varrni.

Mari

Köszönöm a gyors segítséget! Ezeket ha kinyomtatom akkor már nem kell felnagyítani?

konyvtaros
2011-02-02, 06:52 AM
Sziasztok, keresem a kovetkezo konyveket :

Silvia von Rudzinski (http://www.antikvarium.hu/ant/find2.php?szerzo=silvia-von-rudzinski&func=gyorsszerzo&ujlekerdezes=yes&KeresesSzerzoID=49043&kulcsszo=Silvia+von+Rudzinski)A modern otthoni varrás , 1994

Dorothy Wood (http://www.polc.hu/szerzo/dorothy_wood/) A varrás gyakorlati enciklopédiája

es a BURDA varrás kézikönyv kezdőknek és haladóknak (2007) -bol az 1-42 oladalak hianyoznak a mar feltoltott konyvbol.
Koszi

Solymika
2011-02-02, 11:20 PM
Köszönöm a gyors segítséget! Ezeket ha kinyomtatom akkor már nem kell felnagyítani?

Ezt csak illeszted és ragasztod és használhatod is.

bmz
2011-02-03, 09:02 AM
Itt a legújabb Burda magazin (2011. februári)

Solymika
2011-02-03, 02:20 PM
Itt a legújabb Burda magazin (2011. februári)

*** hidden content ***

Ez nagyon jó! Már az újságosnál belelapoztam és nagyon jó minták vannak benne. Köszönöm.

Solymika
2011-02-05, 11:40 AM
Ma végre megvettem az anyagot a Hamupipőke ruhához. Kedvenc boltomban most van a szatén szezonja. 390.-/m mindnek.
Még szerencse, hogy anyukám tud oroszul és lefordította nekem a varrás részt. Ebben a magazinban az 1,5 cm varrásszélesség már benne van a szabásmintában.
Majd csatolom a képeket.

Mari

Maccs01
2011-02-06, 07:16 AM
Solymika, várom :)

Jövőhéten jön egy könyv, szóval help! Letöltőoldal linkjét miként tegyem fel, hogy ne töröljék később? Már teljesen össze vagyok itt zavarodva a változó szabályoktól:? (vagy csak nekem tűnik topikonként másnak... ki tudja ezt követni :))

shaara
2011-02-06, 07:26 AM
Igaz, hogy ez is orosz. :D
2011 Különszám

shaara
2011-02-06, 07:29 AM
2011 február

shaara
2011-02-06, 07:39 AM
Julie Johnson, Diane Schmidt:
Sew Special Fat Quarter Gifts

ÖregSam
2011-02-07, 12:49 AM
Sziasztok!
Megtaláltam a neten a fenti szabásmintakészítő program teljes változatát, elhoztam hát ide is, hátha van, akit érdekel. Kipróbált, működő verzió...
A letöltőlink a következő:

Jó szabást-varrást mindenkinek!
Üdv: ÖregSam. :)

vijon
2011-02-07, 06:18 AM
Solymika, nekem az előző kiadás van meg, a zöld.
Majd megnézem neked, hogy mennyire azonos, és beszkennelem (pedig nem szoktam ugye :))

Most hajtok egy könyvet, lehet megcsinálják nekem - felviszik, sehol sem kapni, majd felrakom ide, ha meglett. Ha túl nagy, akkor textfileba az elérhetőségét.
A szabás-varrás nagykönyve

Szerintem brutálisan jó! A Burdáé ehhez képest egy nagy nulla! (szerintem :rolleyes:)

Már jó rég varrtam én is, úgyhogy nekem sem árt felfrissíteni vele az emlékezetem. Tényleg nagyon oda-vissza vagyok ettől a könyvtől... látszik :)

Kellemes napot mindenkinek!

Új vagyok a CanadaHun, így ezen a topikon is !
Maccs001-től kérdezném A szabás -varrás nagykönyv elérhetőségét sikrűlt megoldanod? Mert kölcsönbe van nálam egy, amit beszeretnék szkennelni magamnak.

Zsenília
2011-02-07, 10:15 AM
Kellemes napot mindenkinek!

Új vagyok a CanadaHun, így ezen a topikon is !
Maccs001-től kérdezném A szabás -varrás nagykönyv elérhetőségét sikrűlt megoldanod? Mert kölcsönbe van nálam egy, amit beszeretnék szkennelni magamnak.

Szia!
Légyszíves, ha ekkora munkát fektetsz bele akkor az oldalra is töltsd fel.
Köszi!

vijon
2011-02-07, 04:18 PM
Rendben, ha összehoztam felteszem PDF fájlban. Valószínű, azért az eltart egy kicsit, illetve nem szeretném tönkre tenni a kölcsön könyvet sem!
Amúgy kellemes napot mindenkinek és kiss Magyarországról!!

felicity
2011-02-08, 06:27 AM
Sziasztok,
szeretném megkérdezni, hogy a bébiplüss anyagot streccs tűvel varrjam szerintetek, vagy sima tű is elviszi?
Köszönöm:
Ági

Gretna
2011-02-09, 03:46 AM
Szia bmz!

Sajnos a burda linkje nem működik. Esetleg máshová vagy ugyan oda fel tudnád ismét tenni.

Előre is megköszönöm
Gretna

amber80
2011-02-09, 04:31 AM
Eddig akárhol láttam, mindenhol csak a 30. oldaltól van meg.
Már több helyről megnéztem, de ugyanaz mindegyik.

Tudom, ez nem vígasztal :(

remelem ez az amit kerestek es tudtam segiteni
nem tudom igy sikerul e hatha:
http://data.hu/get/3493809/Burda_Varras_kezikonyv.pdf

bmz
2011-02-09, 05:35 AM
Szia bmz!

Sajnos a burda linkje nem működik. Esetleg máshová vagy ugyan oda fel tudnád ismét tenni.

Előre is megköszönöm
Gretna

Nagyon szívesen felteszem, de nem tudom, melyik Burda magazin linkje nem működik?

Gretna
2011-02-09, 06:21 AM
Kedves bmz!

http://depositfiles.com/en/files/tqc885nlz ez a link nem működik.
a Burda 2011. februári kiadása, de köszönöm már leszedtem máshonnan.
Akinek esetleg szüksége van rá megtennéd, hogy átteszed máshova.

Üdv: Gretna

Solymika
2011-02-10, 12:57 PM
remelem ez az amit kerestek es tudtam segiteni
nem tudom igy sikerul e hatha:
http://data.hu/get/3493809/Burda_Varras_kezikonyv.pdf

Szia

Sajnos itt is csak a 30-ik oldaltól van, de köszönjük.

M

amber80
2011-02-11, 02:11 AM
Szia

Sajnos itt is csak a 30-ik oldaltól van, de köszönjük.

M

ia bocsi most neztem meg en is meg jobban remelem majd vki felteszi elejetol

Solymika
2011-02-12, 02:37 AM
Sziasztok!

Elkészült a Hamupipőke ruha. Ma már be is mutatjuk, mert a Millenáris parkban farsangi mulatság lesz és nekünk ott kell lennünk. Kislánykám oda és vissza van érte.
Sajnos egy kicsi hiba van rajta a hát a a zipzár bevarrás miatt kicsit bővebb lett, de akkor is jó lett.
Mellékelem a képet.

Zelda1112
2011-02-12, 06:36 AM
Jaj, nagyon cuki!!!! :)

Gondolom volt: -Anya ebben aludhatok??? :D

gyufaarus
2011-02-14, 01:16 AM
Sziasztok, nem tudom, működik-e még, de anno itt találtam a könyvet:

álmoDóra
2011-02-14, 03:08 AM
Sziasztok!
Az Ottobre magazin után kutatva bukkantam Rátok és gyorsan regisztráltam is. Én olyan 14-15 éves korom óta varrogatok, főleg Burdából tanultam meg mindent. Most a 10 hónapos kislányommal vagyok itthon és egyre többet varrogatok, mostanában már neki is:-))
Körbenézek, hogy milyen hasznos infóim vannak, amiket megoszthatnék Veletek!

csend
2011-02-14, 04:00 AM
Sziasztok, nem tudom, működik-e még, de anno itt találtam a könyvet:

*** hidden content ***

szia
A link él letöltöttem, de ugyan úgy a 30-dik oldaltól indul sajnos.

bbbbi
2011-02-14, 05:06 AM
Sziasztok!

Elkészült a Hamupipőke ruha. Ma már be is mutatjuk, mert a Millenáris parkban farsangi mulatság lesz és nekünk ott kell lennünk. Kislánykám oda és vissza van érte.
Sajnos egy kicsi hiba van rajta a hát a a zipzár bevarrás miatt kicsit bővebb lett, de akkor is jó lett.
Mellékelem a képet.

Ez a ruha nagggyon jól néz !!! A kis Hamupipőke hogy érezte magát a premieren a hétvégén? Elmentetek megszellőztetni az új ruhát?

Nem is értem, miért akarsz varrótanfolyamra menni?
Egy csomó mindent varrtál már, ruhák, nacik, kabátok, ....

A varróházas tanfolyamon szoknyát, nadrágot varrnak, a haladón blúz, béleletlen blézer varráshoz segítség, gallér, kézelő ilyesmi.
Ettől függetlenül, eddig akárkivel beszéltem, mindenki csak pozitívat mondott a tanfolyamról.
Mit szeretnél még tanulni?
Én egyszer jártam a kőbányai műhelyben és nagyon kedvesek voltak, jó volt a hangulat is.

Solymika
2011-02-14, 12:44 PM
Ez a ruha nagggyon jól néz !!! A kis Hamupipőke hogy érezte magát a premieren a hétvégén? Elmentetek megszellőztetni az új ruhát?

Nem is értem, miért akarsz varrótanfolyamra menni?
Egy csomó mindent varrtál már, ruhák, nacik, kabátok, ....

A varróházas tanfolyamon szoknyát, nadrágot varrnak, a haladón blúz, béleletlen blézer varráshoz segítség, gallér, kézelő ilyesmi.
Ettől függetlenül, eddig akárkivel beszéltem, mindenki csak pozitívat mondott a tanfolyamról.
Mit szeretnél még tanulni?
Én egyszer jártam a kőbányai műhelyben és nagyon kedvesek voltak, jó volt a hangulat is.

Köszönöm!!!
Nagyon jól érezte magát és persze nagyon jól is érzete magát a ruhában, kényelmes volt neki nagyon. Apukám azt mondta, hogy biztos azért nem nyert díjat meg nagyon "profi" volt a ruha és nem látszott rajta, hogy házi gyártmány.

Azért szeret tanfolyamra menni, hogy saját méretre tudjam igazítani a szabásmintákat esetleg átalakítani saját számíze szerint és hogy az apró fogásokat megtanuljam. A bélelt kabátnál a bélést úgy varrom be, hogy megvarrom azt is mint a kabátot, összevarrom a kabáthajtókával és a gallérral együtt varrom készre. Az alját és az ujja alját kézzel varrom össze. Ezt elméletben már magyarázták, hogy az ujjnál kell hagyni egy kis rést és valahogy úgy, de más ezt gyakorlatban látni és készíteni. A nadrágnál a zipzár bevarrása is gond egy kicsit, amit persze megoldok, de könyvből lesem mindig. Kabátot, blézert zseb nélkül készítek vagy varrásba rejtettel, ami nem mindig lesz tökéletes illetve nagy ritkán rávarrt zsebbel (ez nekem annyira nem tetszik). Ezekért szeretnék elmenni. Kezdővel indítanék, hogy végre varrjak egy normális nadrágot magamnak, mert a lapos fenekemen annyira nem állnak jól a konfekció méretek.
Az utóbbi időben csak a kicsi lánykámnak varrogattam pont ezekért.
Nagyon jól esik az elismerés, köszönöm!

Mari

Gica_2009
2011-02-14, 08:42 PM
Sziasztok!
Megtaláltam a neten a fenti szabásmintakészítő program teljes változatát, elhoztam hát ide is, hátha van, akit érdekel. Kipróbált, működő verzió...

*** hidden content ***
Szia ÖregSam!
Sajnos ma már én nem tudtam letölteni, nem működött a link. Esetleg feltennéd még egyszer?
Gica

bmz
2011-02-16, 04:58 AM
A képen látható csipke boleró szabásmintája
658637

658647

Annyit a szabásmintaívhez, hogy a 29. számú modell az, amelyik a képen látható. A szabásmintaíven a türkizkék vonallal jelölt 1,2 számú mintát kell átrajzolni.

ildik79
2011-02-19, 06:48 AM
Én már tinédzser koromtól varrogatok, az utóbbi 6 évben egyre többet. Főként a gyermekeimnek. Nadrágot már nem is veszek nekik, én varrom őket. A férjem nem használt, de jó minőségű pólóit újra hasznosítom és a fiamnak készítek belőle pólókat.
Sok inspriációt nyerek innen (http://www.dana-made-it.com/).

Solymika
2011-02-19, 08:08 AM
Én már tinédzser koromtól varrogatok, az utóbbi 6 évben egyre többet. Főként a gyermekeimnek. Nadrágot már nem is veszek nekik, én varrom őket. A férjem nem használt, de jó minőségű pólóit újra hasznosítom és a fiamnak készítek belőle pólókat.
Sok inspriációt nyerek innen (http://www.dana-made-it.com/).

Nagyon jó dolgok vannak az oldalon.
Be kell majd szereznem egy lock-ot.

Köszi

Solymika
2011-02-19, 08:33 AM
Sziasztok!

Egyik kedvenc oldalam a varázsolló, nagyon sok ötletet ad.
A legújabb kreálmányomat is innét szedtem, egy kis táskát. Bár nem annyira kidolgozott, mint ami ott van, de nekem maga a szabása tetszett meg. Az első darab, persze kicsi lányomé lett, már a mérete miatt is, illetve mert a kevés anyag miatt a táska fogóra már nem jutott így azt másikkal helyettesítettem. Szerintem még sok fogja követni. Már csak azért is, mert az egész kb 3 óra alatt kész volt.
Most majd a bélés készítésén fogok agyalni, mert az is kellene bele.

Mari

ancsa0221
2011-02-21, 10:54 AM
Sziasztok!

Mellékelem a képet.

Nagyon édes és biztosan édes volt az álom is!
Ancsa

ancsa0221
2011-02-25, 06:58 AM
Lányok nagyon várom a tavaszt, elkészült a ruha.

Zsenília
2011-02-27, 08:34 AM
Lányok nagyon várom a tavaszt, elkészült a ruha.

Gratulálok Ancsa! Ez valami gyönyörű! Csodálatos színe van.

ancsa0221
2011-02-27, 11:50 AM
Egy nagyon csinos blúz mintát csatolok. Szerintem vászonból nyárra kellemes viselet.Megnézni úgy tudjátok, hogy, ha megnyitottátok a dokumentumot.

Ancsa

Solymika
2011-02-28, 12:01 AM
Egy nagyon csinos blúz mintát csatolok. Szerintem vászonból nyárra kellemes viselet.Megnézni úgy tudjátok, hogy, ha megnyitottátok a dokumentumot.

Ancsa

Ez nagyon aranyos kis modell! Ha megcsinálod csatold majd a képet!

Mari

gyufaarus
2011-02-28, 11:18 AM
Sziasztok, segítség! :)

Valaki tudna abban segíteni, hogy dekorációnak (falra) szánt, kb fél méter átmérőjű virágot (rózsát, vagy mást) hogyan szerkeszthetnék? Mindez fényes, szaténszerű anyagból.
Gondolkodtam, nézelődtem, de nem találtam konkrét leírást. A kisebb rózsák selyemből tekeréssel készülnek, de nagyban ugyanez fura lett...

Nagyon köszönöm!

bogenart
2011-02-28, 10:00 PM
Hadd dicsekedjek az én kis főzőcsapatommal. A főszakács ruháját egy rég burda kabátszabásmintáját átalakítva szabtam ki. A kiskuktáknak is igyekeztem szép munkaruhát varrni:)
https://lh3.googleusercontent.com/_bMdwAA0Cd3Q/TWxghYlF80I/AAAAAAAACg8/jsHjCGBIQc4/s640/DSCN2217.JPG

bogenart
2011-02-28, 10:05 PM
Viszont segítsetek, hogy a ottobre magazinokat hogy töltsem le? Kér valamilyen kódot...... vagy felnőtt tartalmú lapra irányít....valami nem megy nekem

ancsa0221
2011-03-01, 05:58 AM
Hadd dicsekedjek az én kis főzőcsapatommal. A főszakács ruháját egy rég burda kabátszabásmintáját átalakítva szabtam ki. A kiskuktáknak is igyekeztem szép munkaruhát varrni:)
https://lh3.googleusercontent.com/_bMdwAA0Cd3Q/TWxghYlF80I/AAAAAAAACg8/jsHjCGBIQc4/s640/DSCN2217.JPG

Nagyon jó! Ezzel a munkával lehet dicsekedni!

Gratulálok: Ancsa

ancsa0221
2011-03-01, 06:04 AM
Sziasztok, segítség! :)

Valaki tudna abban segíteni, hogy dekorációnak (falra) szánt, kb fél méter átmérőjű virágot (rózsát, vagy mást) hogyan szerkeszthetnék? Mindez fényes, szaténszerű anyagból.
Gondolkodtam, nézelődtem, de nem találtam konkrét leírást. A kisebb rózsák selyemből tekeréssel készülnek, de nagyban ugyanez fura lett...

Nagyon köszönöm!

Ezt találtam hirtelen. Próbáld meg méretre arányosítani, de itt a technikát le lehet lesni.

Tedd fel majd, hogy hogyan sikerült.

Ancsa

[/quote]666628

666629

666630

666631

666632

Ezek az utolsó fotók. Sok sikert kívánok.

gyufaarus
2011-03-01, 10:05 AM
Szia Ancsa,

nagyon köszi! De jó, elfelejtettem, hogy egyszer ezt a sort már én is feltöltöttem ide valahová a Canadára. :)
Megpróbálom nagyban, igazad van. Remélem sikerül. :)

Szép napot :)

zsuhenna
2011-03-01, 04:10 PM
Jó néhány (talán 20) évvel ezelőtt egy régi Burdában találtam egy macit szabásmintával. Sajnos nem találom az újságjaim között, pedig nagyon helyes és aranyos volt. Ha valakinek van ötlete, szabásmintája (lehetőleg képpel) szeretném megkérni, hogy küldje el nekem! A segítséget nagyon köszönöm!!!!
Erika

zsuhenna
2011-03-02, 06:16 AM
Tegnap kértem egy nagyon régi Burda maci szabásmintáját. Azt ugyan nem kaptam még meg (remélem előbb utóbb valaki kisegít majd vele), de sok-sok kedves ötletet annál többet! nagyon szépen köszönöm mindazoknak, akik rám áldozták drága idejüket és válaszoltak nekem!
Üdv mindenkinek! Erika

zsuhenna
2011-03-02, 06:19 AM
Kedves Ancsa!
Nagyon hasznos volt, amit küldtél, köszönöm szépen!
Erika:

zsuhenna
2011-03-02, 06:22 AM
Jó néhány (talán 20) évvel ezelőtt egy régi Burdában találtam egy macit szabásmintával. Sajnos nem találom az újságjaim között, pedig nagyon helyes és aranyos volt. Ha valakinek van ötlete, szabásmintája (lehetőleg képpel) szeretném megkérni, hogy küldje el nekem!A segítséget nagyon köszönöm!!!!
Erika

zsuhenna
2011-03-02, 06:25 AM
Sziasztok!
Én Magyarországon élek, de sokszor vagyok itt nézelődni. Tanító néniként a saját osztályomnak indítottam el egy kis honlapot, amire mára elég sok hasznos tanács, kifestő, kreatív ötlet fölkerült. Szeretettel ajánlom figyelmetekbe:
Kérlek benneteket, osszátok meg velem a véleményeteket az oldalról!
Szeretettel üdvözlök mindenkit:
Erika

bmz
2011-03-02, 01:10 PM
Burda magazin 2011. márciusi száma (orosz nyelvű)
667953

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Magazin letölthető:
Instrukció és szabásmintaív letölthető:

bbbbi
2011-03-03, 03:30 AM
[quote=bmz;2816800]Burda magazin 2011. márciusi száma (orosz nyelvű)
667953

Pont tegnap láttam meg egy varrógépes oldalán, hogy megjelent a márciusi Burda, egyből eszembe jutottál, hogy Te már biztos feltöltötted az oldaladra. Gondoltam, reggel megnézem...

És láááám, már itt is van :-)

Nagyon gyors vagy, köszi kiss

Katalin/Anyoka
2011-03-03, 03:59 AM
Ez ugyan nem burdás, de bizonyára van akiket érdekel.

bogenart
2011-03-04, 08:46 AM
Találtam egy orosz fórumot, ahonnan a miénkhez hasonlóan sok magazin és varróskönyv van.

gyufaarus
2011-03-04, 08:55 AM
Szia Bogenart,

megnéztem, köszi. :) Tényleg nagyon klassz, bár felidéznem az oroszt nem egyszerű. Olvasni tudom ugyan, egy-két szó érthető, de a regisztráció már komplex. a webfordítóval azt hiszem sikerülhet. :)

bogenart
2011-03-04, 09:02 AM
hogy tudok úgy képet berakni, hogyha rákattintasz az oldalra visz?

bogenart
2011-03-04, 09:04 AM
gyufaárus.

Kb én is ott tartok ahol te:)
A regisztrációval még nem próbálkoztam, csak csemegézek.
igazából az Ottobre 2009/3 szabásmintaívét kerestem, mert ami itt van nem teljesen hozható össze... vannak oldalak, amik kicsinyítve vannak

bogenart
2011-03-04, 09:13 AM
Megnéztem, a regisztrációnak este megpróbálok nekiállni. Te milyen fordítóprogramot használsz?(Én még sosem használtam ilyeneket, mindig sikerült kisilabizálnom a külföldi lapokat, de ezek a ciril betűk...legalább nagyjábólolvasni tudom (egyszer az életben hasznát veszem, hogy próbáltak oroszra tanítani?)
Ha jutottál valamire, légyszi oszd meg tapasztalatodat:) Most mennem kell oviba a nagyfiamért.

gyufaarus
2011-03-04, 09:15 AM
webfordítás...vagy sztaki... de az előbbi CTR+c, CTR+v módszerrel remekül használható. .)

Solymika
2011-03-04, 11:45 AM
gyufaárus.

Kb én is ott tartok ahol te:)
A regisztrációval még nem próbálkoztam, csak csemegézek.
igazából az Ottobre 2009/3 szabásmintaívét kerestem, mert ami itt van nem teljesen hozható össze... vannak oldalak, amik kicsinyítve vannak

Nagyon jó az oldal, köszi! Itt jobb a szkennelés?
Annyit nekem sikerült kisilabizálnom, hogy ha nagyítod, akkor a másolót 132%-kell beállítani és akkor a normál méretet kapod. Sajnos eddig én is csak a jól szkennelt szabásmintákból tettem össze és még akkor is van, hogy nem 100%-osan pontos. De nem panaszkodom, mert örülök annak, hogy ez is van. Nekem a 2010/1-ből kellett volna az egyik szabásminta ív és ott is kettő oldal hibás. Pedig a címlap modell nagyon tetszett, azt szerettem volna a lánykámnak megvarrni, mert most kell már az oviba az ünneplő. Most másik modellt kellett keresnem. Sebaj, majd ha kész vagyok fotózom. Kedvenc boltomban vettem fehér szatént 390.-/méter és egy fekete anyagot, amiben ezüst csíkok vannak, ebből lesz a szoknyácska szintén 390.-/méterért. Nem hiszem, hogy egy blúzt vagy egy szoknyát megkapnék ennyiért, max a nylon harisnyát :-)

Mari

bmz
2011-03-04, 01:45 PM
Adok egy nagyon jó módszert mindenkinek, aki le akar fordítani egy külföldi oldalt.
**Hidden Content: Check the thread to see hidden data.** oldalon beírjuk az üres helyre a linket, majd kiválasztjuk a forrásnyelvet, valamint a célnyelvet, végezetül a "fordítás" gombra kattintunk, és már le is fordította az adott oldalt.
Remélem, hasznos volt az információm.

nakedbike
2011-03-04, 01:53 PM
Régi burdákat szívesen átadnék nagyon jutányos áron, varrogató hölgyeknek.

bogenart
2011-03-04, 04:54 PM
Nagyon jó az oldal, köszi! Itt jobb a szkennelés?
Annyit nekem sikerült kisilabizálnom, hogy ha nagyítod, akkor a másolót 132%-kell beállítani és akkor a normál méretet kapod.

Már annyi jót kaptam tőletek, hogy ennyit megérdemeltek:D

Minden mintára igaz ez?:o

nálam most kétféle méret van, nem tudom melyik igaz....

mekkora a kész mérete a szabásmintaívnek? Mondjuk az alsó csík hossza nagy támpont lenne....

bogenart
2011-03-04, 04:57 PM
Solymika! Hol a kedvenc boltod? Gondolom priviben nem szabályellenes....

bmz
2011-03-05, 02:54 AM
Solymika! Hol a kedvenc boltod? Gondolom priviben nem szabályellenes....

Solymika!
Ez engem is érdekelne :)
Ha priviben elküldenéd, nagyon-nagyon megköszönném!

Maccs01
2011-03-05, 03:42 AM

Ezt találtam, gyönyörűen felvitt, nagyon jól olvasható, valószínűleg a nagy mérete az oka. Remekül használható.

Maccs01
2011-03-05, 03:59 AM
Jó néhány (talán 20) évvel ezelőtt egy régi Burdában találtam egy macit szabásmintával. Sajnos nem találom az újságjaim között, pedig nagyon helyes és aranyos volt. Ha valakinek van ötlete, szabásmintája (lehetőleg képpel) szeretném megkérni, hogy küldje el nekem! A segítséget nagyon köszönöm!!!!
Erika

Erika, tudod, hogy konkrétan melyik szám? Akkor utána tudok nézni.

Solymika
2011-03-05, 06:59 AM
Zsuhenna!

Arra a Burdára gondolsz, amiben volt egy rénszarvas szabásminta is? Mert az a 1995 karácsonyi különkiadása volt, ha jól emlékszem abban volt maci szabásminta is.

Mari

Solymika
2011-03-05, 07:14 AM
Sziasztok!

A kis szoknyával sikerült is elkészülnöm.
A Burda magazin 2007/7 számából a 131 modell alapján csináltam. Hátulra gumi került. Nem tudom, hogy mennyire látszik az anyag mintája. Maga az anyag nagyon jó, selymes tapintású, jó esésű. Képet mellékeltem.

Ma még a blúzt kell elkészítenem, az az Ottobre magazin 2003/1 számából a 20 rövid ujjú modell lesz.

Mari

Krisztinaa
2011-03-05, 09:02 AM
Sziasztok!
Én ugyan nem tudok varrni, véletlenül bukkantam az alábbi linkre: ha minden igaz, gyerekruhák szabasmintáit tartalmazó Ottobre újságok tölthetők le. Remélem hasznát veszitek. Nem olvastam végig ezt a varrós topicot, ha már valaki feltette a linket, elnézést a duplázásért.

agneti
2011-03-05, 10:33 AM
sziasztok!

Nagy köszönet mindenkinek mindenért!
Az előző hozzászólásban (és korábban) említett orosz oldalon keresztül jutottam el egy olyan helyre, ahonnan torrent formátumban lehet a 2000-2011-ig összes ottobre-t letölteni. **Hidden Content: Check the thread to see hidden data.**
nem tudok oroszul, a kódhoz a betűket úgy ollóztam össze... :rolleyes:
Remélem más is használni tudja.

kemenyne
2011-03-05, 11:00 AM
Én is a Burdából tanultam meg varrni, néha még ma is megveszem, még mindig olcsóbb, mint készen megvenni, és jó időtöltés a varrás.

Siloh
2011-03-06, 03:16 AM
Sziasztok, én még új vagyok!
Én férfi nadrágot szeretnék szerkeszteni, de sehol sem találtam leírást, hogyan kellene, én pedig csak a nőit tanultam.
Tud valaki segíteni?

Lili

Siloh
2011-03-06, 05:52 AM
Sziasztok!
Üdvözlök mindenkit,aki a fórumot olvassa/írja!
Nagyon örülök,hogy idetaláltam,sokat segít nekem ez a kis társaság így ismeretlenül is. Most problémám akadt: letöltöttem a Burda könyvet, de nem tudom mi az, hogy Total commanderrel egyesíteni. Segítsetek légyszi, hogyan kell azt!
Köszönöm előre is.

hol található ez a könyv itt a fórumon?

shaara
2011-03-06, 06:26 AM
hol található ez a könyv itt a fórumon?

Itt: http://canadahun.com/forum/showpost.php?p=2781495&postcount=580
De nem tudom, hogy működik-e. :)

Siloh
2011-03-06, 06:35 AM

szia!

Köszi szépen, közben végig nyálaztam a fórumot, és megtaláltam tömörítve is.
Nagyon szupi a fórum, rengeteg anyagot letöltöttem már :)
köszi mindenkinek

Maccs01
2011-03-06, 06:36 AM
Ha nőit tudsz, akkor ez már pofon egyszerű lesz :)
Bár szerintem ebből a könyvből kezdőknek sem bonyolult.

shaara
2011-03-06, 06:41 AM

Nem töltöd fel az egész könyvet, ha megvan neked? Köszi!!! :)

Maccs01
2011-03-06, 06:51 AM
Nem töltöd fel az egész könyvet, ha megvan neked? Köszi!!! :)

Shaara!

Időmbe beleférne, de már egy szabáskönyvem emiatt szétesett, de totálba, úgyhogy pár oldal erejéig bármikor, de egész könyvet kizárt, hogy fel tudok rakni, mert tökre vigyázok rájuk, és nem szeretem emiatt újra megvásárolni őket.

Siloh
2011-03-06, 07:24 AM
Burda magazin 2011. márciusi száma (orosz nyelvű)
667953

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Magazin letölthető:
*** hidden content ***
Instrukció és szabásmintaív letölthető:
*** hidden content ***

ezzel csak az a baj, hogy a közepéről hiányzik a füzetecske, amiben le van írva, melyik modell melyik sz.minta íven található, melyik kontúrral... így nem hiszem, hogy bárki is kitalálná melyiket kell kivennie...

Siloh
2011-03-06, 07:27 AM

ÚRISTEN!
nagyon szépen köszönöm!!! farmer szerű lesz egyébként, de az alapból már ki fogom tudni modellezni! páromnak lesz egy naci, kaptam tök jó anyagot ismerőstől.
köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Siloh
2011-03-06, 07:30 AM

amit letöltöttem, hiányzik a crc fájl, nem tudom összerakni ,úgyhogy megpróbálom ezt

shaara
2011-03-06, 07:32 AM
Shaara!

Időmbe beleférne, de már egy szabáskönyvem emiatt szétesett, de totálba, úgyhogy pár oldal erejéig bármikor, de egész könyvet kizárt, hogy fel tudok rakni, mert tökre vigyázok rájuk, és nem szeretem emiatt újra megvásárolni őket.

Megértelek!
Akkor csak annyit kérnék, hogy a fedőlapját töltsd fel, hátha valamelyikünk ráakad a neten. Köszi!

shaara
2011-03-06, 07:35 AM
amit letöltöttem, hiányzik a crc fájl, nem tudom összerakni ,úgyhogy megpróbálom ezt

Total commander fájlegyesítéssel crc nélkül is összerakja.

Siloh
2011-03-06, 08:07 AM
Total commander fájlegyesítéssel crc nélkül is összerakja.

csak azt tudtam, amit te linkeltél, viszont az működik :)
köszike

Siloh
2011-03-06, 08:20 AM
Megértelek!
Akkor csak annyit kérnék, hogy a fedőlapját töltsd fel, hátha valamelyikünk ráakad a neten. Köszi!

Nekem is volt anno szakkönyvem, de valahol elkallódott. Nekem most csak az van meg, amelyik műveleti sorrendeket ír. Sajnos a szerkesztős már nincs :( de ha valakit az is érdekelne, akkor leírom a tartalmát majd.

Maccs01: te minek tanultál a suliban?

bmz
2011-03-06, 08:20 AM
ezzel csak az a baj, hogy a közepéről hiányzik a füzetecske, amiben le van írva, melyik modell melyik sz.minta íven található, melyik kontúrral... így nem hiszem, hogy bárki is kitalálná melyiket kell kivennie...

Ha a második linkre kattintasz, akkor a magazin, a szabásmintaívek, valamint az instrukció is letöltődik egyszerre (persze orosz nyelven!) pdf és djvu formátumban. Nem értem, neked miért nem sikerült!

Siloh
2011-03-06, 08:55 AM
Ha a második linkre kattintasz, akkor a magazin, a szabásmintaívek, valamint az instrukció is letöltődik egyszerre (persze orosz nyelven!) pdf és djvu formátumban. Nem értem, neked miért nem sikerült!

de sikerült, minden rész meg van, kivéve a kis füzetecskét!
vagy az van a djvu formátumban? és azt milyen program nyitja meg?

bmz
2011-03-06, 09:03 AM
A WindDjView programot, amellyel a djvu kiterjesztésű fájlokat könnyedén meg tudod nézni innen letöltheted**Hidden Content: Check the thread to see hidden data.**

Siloh
2011-03-06, 09:16 AM
A WindDjView programot, amellyel a djvu kiterjesztésű fájlokat könnyedén meg tudod nézni innen letöltheted*** hidden content ***

KÖSZI!
most már okés :)
már csak a nyelvvel lesz egy kis gond :D :p

--lac
2011-03-06, 09:26 AM
Kismamaruha szabásmintákat keresek....

Tud valaki segíteni?

Köszönöm

Siloh
2011-03-06, 11:41 AM
Kismamaruha szabásmintákat keresek....

Tud valaki segíteni?

Köszönöm

Szia!
nekem meg van ez a szám itthon, de nem tudom beszkennelni... így marad az orosz. ebben kell lennie, legalábbis a magyar számban volt

http://ebookee.org/Burda-8-2002_270137.html

jah, és találtam egy documentumot ami rengeteg burda elérési úrvonalát tartalmazza! remélem hasznos lesz ;)

http://www.filestube.com/77D4GTXcAQyHnNTF7B40vQ/Burda-1998-1999-2000-2001-2002-2003-2004-2005-2006-2007-2008-2009-2010.html

töltsétek le, és a dokumentumban van :)

klara007
2011-03-06, 12:11 PM
A varrás gyakorlati enciklopédiáját én ezen a linken nem találtam. Nagyon érdekelne a könyv. Más letudta tölteni?
http://www.fileserve.com/file/7BcQeVW

bmz
2011-03-06, 01:19 PM
A varrás gyakorlati enciklopédiáját én ezen a linken nem találtam. Nagyon érdekelne a könyv. Más letudta tölteni?
http://www.fileserve.com/file/7BcQeVW

Nekem sikerült! Egy picivel lejjebb kell gördíteni az oldalt, majd az "Slower download"-ra kattintasz, beírod az ott látható betűket, elindul a visszaszámlálás, és már töltheted is!

670398

Siloh
2011-03-06, 01:25 PM
Szia!
ha pont ez a könyv kell akkor én le tudtam tölteni!
e-mail címedre elküldöm

ancsa0221
2011-03-06, 01:42 PM
Szia!
nekem meg van ez a szám itthon, de nem tudom beszkennelni... így marad az orosz. ebben kell lennie, legalábbis a magyar számban volt

http://ebookee.org/Burda-8-2002_270137.html

jah, és találtam egy documentumot ami rengeteg burda elérési úrvonalát tartalmazza! remélem hasznos lesz ;)

http://www.filestube.com/77D4GTXcAQyHnNTF7B40vQ/Burda-1998-1999-2000-2001-2002-2003-2004-2005-2006-2007-2008-2009-2010.html

töltsétek le, és a dokumentumban van :)

Kismama szabásminta, ami nekem van: Nadrág, szoknya, pulóver, több méret. Folytatom, még lesz néhány feltöltés.

ancsa0221
2011-03-06, 01:46 PM
Kismama szabásminta, ami nekem van: Nadrág, szoknya, pulóver, több méret. Folytatom, még lesz néhány feltöltés.

Nadrág folytatása és a pulóver

ancsa0221
2011-03-06, 01:49 PM
Nadrág folytatása és a pulóver

Pulóver folytatása és még jön a szoknya.

ancsa0221
2011-03-06, 01:53 PM
Pulóver folytatása és még jön a szoknya.

Szoknya kismamáknak.

Jó munkát: Ancsa

ancsa0221
2011-03-06, 01:58 PM
Szoknya kismamáknak.

Jó munkát: Ancsa

Az utolsó szoknya méret és perelin, de korábban is tettem már fel perelint.

Ancsa

Maccs01
2011-03-06, 02:13 PM
Megértelek!

Holnap felteszem, feltétlen a fedlapját, hátha valakinek szerencséje lesz vele. Én eddig csak németül találtam.

MneKata
2011-03-06, 03:45 PM
Kismamaruhákat, gyerekruhákat tartalmazó OTTOBRE Újságok itt:

http://s48.radikal.ru/i121/0903/e2/c661dc65902b.jpg (http://www.radikal.ru/)

http://s57.radikal.ru/i157/0903/01/fc84cfb8452d.jpg (http://www.radikal.ru/)

http://i004.radikal.ru/0903/a0/d527ced9cbd6.jpg (http://www.radikal.ru/)

http://s42.radikal.ru/i098/0903/4a/916ab457e5f3.jpg (http://www.radikal.ru/)

http://s41.radikal.ru/i091/0903/4a/e162b379e283.jpg (http://www.radikal.ru/)

bogenart
2011-03-06, 06:05 PM
Van valaki aki rajtam kívül is küzd a torent-es letöltéssel? Baromi lassú a netem ... ha nem lesznek jók a szabásminta letöltések én....... elsírom magam

zagyvacsek
2011-03-07, 12:47 AM
Sziasztok!
Kismama rucik vannak még a 2007.08, 2008.08, és a 2010.06-os burda számban is. Legalábbis ezt mondtákegy angol nyelvű fórumon :-)

MneKata
2011-03-07, 04:19 AM
Régi burdákat szívesen átadnék nagyon jutányos áron, varrogató hölgyeknek.

Melyik számok vannak meg?

bmz
2011-03-07, 04:27 AM
671019

viraganyuk
2011-03-07, 04:30 AM
Sziasztok!

Nekem is van pár linkem ahol szabásmintákat lehet találni,szívesen leírom ide ha érdekel titeket:)

bmz
2011-03-07, 04:32 AM
671032
Szükséges hozzá: 4-5 éves gyereknek való zokni

bmz
2011-03-07, 05:49 AM
671075671076671077

Maccs01
2011-03-07, 06:00 AM
Shiloh, akkor még neked!

A könyv fedlapja és tartalomjegyzék ezen a topikon a 43. oldalon 429-es hsz.

zakyzaky
2011-03-07, 06:06 AM
ÚRISTEN!
nagyon szépen köszönöm!!! farmer szerű lesz egyébként, de az alapból már ki fogom tudni modellezni! páromnak lesz egy naci, kaptam tök jó anyagot ismerőstől.
köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én magam annak idején tanultam modellezni, ennek ellenére a szerkesztett ill. általános szabás minta alapján készült farmerek valahogy sohasem olyanok lettek, mint amit szerettem volna. Nem a reklám helye, de az elpazarolt anyagokon felszíva magam megvásároltam a Burda 3406-os számú Hose szabásmintáját, ami végre tökéletesen bevált, klasszikus Levis egyenesszárúnak felel meg. Méretek 46-56 ffi ua.36-46 női. Tudom, hogy nem olcsó, de végül is megtérül az ára, nem vész kárba az anyag és munka.

Mellékelem a modellbemutató képet, méretezést, használati útmutatót képeken.

Sajnos a szabásmintát nem lehet szkennelni, mert nagyon áttetsző a papír és mindkét oldal látszik.

Maccs01
2011-03-07, 06:29 AM
Bmz! Megpusztulok, hogy mik vannak kutyáknak :)

bmz
2011-03-07, 06:54 AM
Bmz! Megpusztulok, hogy mik vannak kutyáknak :)

Megjegyzem: a kutyacipőt én biztos, hogy nem húznám a kutyám lábára, de hátha valakinek megtetszik :D.

Siloh
2011-03-07, 09:17 AM
Én magam annak idején tanultam modellezni, ennek ellenére a szerkesztett ill. általános szabás minta alapján készült farmerek valahogy sohasem olyanok lettek, mint amit szerettem volna. Nem a reklám helye, de az elpazarolt anyagokon felszíva magam megvásároltam a Burda 3406-os számú Hose szabásmintáját, ami végre tökéletesen bevált, klasszikus Levis egyenesszárúnak felel meg. Méretek 46-56 ffi ua.36-46 női. Tudom, hogy nem olcsó, de végül is megtérül az ára, nem vész kárba az anyag és munka.

Sajnos a szabásmintát nem lehet szkennelni, mert nagyon áttetsző a papír és mindkét oldal látszik.

Szia!
Hát egyelőre megpróbálom kiszerkeszteni, aztán meglátjuk. Lehet, hogy először kipróbálom majd a mintámat próbaanyagon, és utána varrom élesben majd.

Siloh
2011-03-07, 09:19 AM
Shiloh, akkor még neked!

Szia!
Köszi szépen! Amúgy üziben elküldtem az e-mailomat, lehet, hogy nem ment át, mert többször is visszadobta... na mindegy.
Ha időm engedi, neki is látok szerkeszteni, aztán majd feldobom a képeket :)
Ja, és engedjétek meg, hogy pár képpel illusztráljam én miket szoktam varrni :) :55:

Shiloh, akkor még neked!

Szia!
A bő nadrág szerkesztéséhez tudnád mellékelni a szerkesztési sorrendet? Így a képről annyira nem vágom le, mit merre, miért kell kimérnem :S LÉGYSZI!!

Solymika
2011-03-07, 02:00 PM

Szia

Ez nagyon jó! Én még a férjemnek semmit nem varrtam, mert nem mertem még belekezdeni, de ez a szabásminta nagyon tetszik. Valahogy meg kell szereznem.

Mari

viraganyuk
2011-03-08, 06:59 AM
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni,hogy a varrócérnákon mit jelentenek az alábbi számok? Van sok 120-as meg 150es cérnám.

shaara
2011-03-08, 09:59 AM
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni,hogy a varrócérnákon mit jelentenek az alábbi számok? Van sok 120-as meg 150es cérnám.

A cérna vastagságát jelölik. Én általában 120-assal varrok, a 150-es vékonyabb. És ahogy csökken a szám, úgy vastagszik a cérna. :D

Siloh
2011-03-08, 10:24 AM
Siloh!

Nagyon ügyes vagy. aranyos és ötletes ez a cica sapka. A Wladorf baba nagy jó lett. Én is gondolkozom azon hogy készítek egyet, de még nem jutottam el odáig, hogy meg is csináljam. A baba testét milyen anyagból csináltad? Töltésnek mit használtál?

Mari

Szia!
A testét kötve-hurkolt anyagból varrtam, ( pl ilyenek a mostani sztreccs felsők kb. ) mert ez tulképpen rongybaba, csak waldorf szerű :) a kitöltése pedig vattaszerű tömőanyaggal van, a pontos nevét nem tudom, de csak ilyennel lehet formára tömni, szivaccsal esélytelen :)
szerintem nyugodtan vágj bele, a neten sok anyagot lehet találni az elkészítéséről, és nem is nehéz.
Az meg a másik, hogy mikor kész vagy vele, akkor szinte olyan, mintha egy valódi élőlényt teremtettél volna :)

Siloh
2011-03-08, 01:17 PM
Sziasztok!
Tudjátok mit szeretnék most varrni? Olyan mellényt, ami mell alatt kezdődik.

http://4.bp.blogspot.com/_wX8LXzMPmB8/SmMpQ6L_ISI/AAAAAAAABJc/yjhPPlazn4Q/s400/Vest4.png

ezt hogyan kell átszerkeszteni?
elméletileg így néz ki a szabásminta:
ez így jó?

http://i48.photobucket.com/albums/f238/Khayotikk/HalterVest/HVestDouble.jpg

nakedbike
2011-03-08, 03:34 PM
Sziasztok!

*** hidden content ***

-szia, vigyázz vele, nekem amikor letöltöttem, trójai vírus volt benne, ki is törölte a vírusirtóm.

nakedbike
2011-03-08, 04:38 PM
Melyik számok vannak meg?

Megnézem, a héten, valahol egy mappába beraktam a kiadványokat.

Maccs01
2011-03-09, 03:09 AM
Shiloh, délután jövök és felrakom a kért oldalt a könyvből, ha van benne olyan...
Ez a szabásminta azért nem teljesen olyan, mint a képen lévő ruha. Arányait tekintve pedig a pántja elég rövidnek tűnik. Szerkeszd meg saját méretre a blúzt (persz ujja nélkül) kicsiben, A4-es lapra - mint a suliban :) -, majd arra modellezd rá a mellényt, az lesz az igazi.

viraganyuk
2011-03-09, 07:21 AM
A cérna vastagságát jelölik. Én általában 120-assal varrok, a 150-es vékonyabb. És ahogy csökken a szám, úgy vastagszik a cérna. :D

Köszi szépen a gyors választ:)
Az az igazság,hogy a gépem most volt szerelőnél,aznap tökéletesen varrt (vastagabb cérna volt felül),de amikor kicseréltem a sajátomra ( 150esre) elállítódott megint,és nem tudom beállítani..Úgy néz ki a vékony cérnát nem szereti:(

Siloh
2011-03-09, 09:27 AM
Shiloh, délután jövök és felrakom a kért oldalt a könyvből, ha van benne olyan...
Ez a szabásminta azért nem teljesen olyan, mint a képen lévő ruha. Arányait tekintve pedig a pántja elég rövidnek tűnik. Szerkeszd meg saját méretre a blúzt (persz ujja nélkül) kicsiben, A4-es lapra - mint a suliban :) -, majd arra modellezd rá a mellényt, az lesz az igazi.

Szia!
Köszi a segítséget, jó lenne, mert pl. az átmeneteket nem értem a nadrágnál. De ha pl neten található letölthető ffi nadrág minta, az is megfelelne... hátha valaki tud..
mellényke: én is láttam, hogy nem ugyan olyan, de átalakítani már részlet kérdés. Találtam neten leírást és megszerkesztettem a méretemre, ruha/ blúz alapminta nélkül. Kb 15 perc volt :D kicsit amúgy átalakítottam, és már félig kész is van. cuki kockás gyapjúszerű anyagból varrtam, pelenkaöltéssel díszítem a szélét, a 3 gombja pedig más más színű, hogy vidám legyen :) majd teszek fel képet :)

bbbbi
2011-03-11, 03:49 AM
Hoztam egy újságot Nektek, bár már nem annyira akutális, hátha még valaki hasznát veszi, ha más nem, jövőre :-)

Solymika, a kislányod biztosan szívesen választaná valamelyiket... :-)

Dresses for Princesses

bbbbi
2011-03-11, 04:35 AM
Még egy uarról az oldalról...
Nem volt egyszerű a reg., de azért sikerült :-)

Knip Mode 2010/6

bbbbi
2011-03-11, 04:52 AM
Patrones Fiesta 291

durmitorina
2011-03-11, 05:20 AM
Sziasztok!
Engem tipegő szabásminta érdekelne hol találok.

bbbbi
2011-03-11, 08:54 AM
Patrones 295 - Avance Otono

bbbbi
2011-03-11, 09:08 AM
Jelmezek gyerekeknek - Patrones

Solymika
2011-03-11, 09:28 AM
Hoztam egy újságot Nektek, bár már nem annyira akutális, hátha még valaki hasznát veszi, ha más nem, jövőre :-)

Solymika, a kislányod biztosan szívesen választaná valamelyiket... :-)

Dresses for Princesses

*** hidden content ***

Köszönöm, aranyos vagy!kiss
Letöltöttem, de nincs hozzá szabásmintaív :( Majd nézelődök, hátha rátalálok valahol a neten. Ez a gond a japán/kínai (ezt nem tudom eldönteni) újságokkal, hogy azt nem töltik fel. Eddig egy olyan újságot találtam amihez volt.

Köszi, mégegyszer

bbbbi
2011-03-11, 10:01 AM
Patrones 293

bbbbi
2011-03-11, 10:11 AM
Lesz még két Patrones, de előtte egy szupi varrós könyv

bbbbi
2011-03-11, 10:25 AM
A másik két Patrones-t szerintem csak hétfőn tudom feltenni, muszáj lemenni a gyerkőcökkel bicajozni... bocsi

Viszont találtam még egy könyvet, ami hasznos lehet.
Én nagyon szeretem ezt a könyvet. Remélem másnak is tetszeni fog.

Ezt a három fájl csomagoltam egybe:
Benkő Istvánné - Deákfalvi Sarolta: Nőiruha-készítő szakrajz 1.
Ugyanezen könyvhez Feladatlapok, segédletek
Méretvétel felső szabásminta

bbbbi
2011-03-11, 10:40 AM
Még egy utolsó mára, hétfőn jövök a két újsággal.

Ebben a zip-ben Bernina szabásminták és varrási segédletek vannak. Nem számoltam, de 25 minta biztos van...

bbbbi
2011-03-11, 10:53 AM
Köszönöm, aranyos vagy!kiss
Letöltöttem, de nincs hozzá szabásmintaív :( Majd nézelődök, hátha rátalálok valahol a neten. Ez a gond a japán/kínai (ezt nem tudom eldönteni) újságokkal, hogy azt nem töltik fel. Eddig egy olyan újságot találtam amihez volt.

Köszi, mégegyszer

Azért mertem feltenni, mert a szabásminta-szerű oldalakon elég jól be vannak méretezve, hogy pontosan melyik oldal/rész mekkora.
Egy teljesen kezdőnek biztos nagyon nehéz lenne, de akinek van már egy kis gyakorlata, szerintem meg tudja rajzolni a képek alapján a szabásmintát.
Hétvégén kiválasztok egyet a ruhák közül és megpróbálom megrajzolni, aztán referálok, hogy sikerült a rajz alapján.

MneKata
2011-03-11, 11:42 AM
Bébi ruhák letöltése:
OTTOBRE 2003-4
Bébi Burda 2000-1
(Orosz)

Solymika
2011-03-11, 05:17 PM
bbbbi

Köszönöm a belém vetett bizalmadat. Bár én nem bízok magamban ennyire, hogy ilyen snitt alapján meg tudom csinálni a rendes szabásmintát, de ezek után csak azért is meg fogom csinálni.
Ahogy nézem kincsekre leltél! Azt hiszem majd mindent le i töltök. Ezt a Patrones magazint régóta nézegetem én is, de nekem valahogy úgy tűnik, hogy a nagy méret nem is a molett nőkre, hanem a magas, cicis nőkre szabják. Azért ezekből is szemezgetek.
Most a terveimben az szerepel, hogy minél több szabásminta újságot letöltök és kinyomtatok és a varrásra fogok összpontosítani, mert a férjem holnap megy a "sógorékhoz" szerencsét próbálni és nagyon azon vagyok hogy, ha bejön neki akkor megyünk utána a gyerekkel. És mivel a németem igen szegényes, mondhatni semmit, gondoltam majd varrásból fogok egy kevéske pénzt keresni. Csak nagyobb arra az igény és persze a pénz az egyéni, saját ruhákra mint itt nálunk. De majd meglátjuk mit hoz a jövő!
Ma debütált kislánykám az ünneplőjében és sokan csodálkozva néztek rám, hogy a blúzt is én csináltam. Holnap fotót is feltöltök!

Mari

Solymika
2011-03-11, 05:26 PM
Keresek egy férfi munkásruha szabásmintát. Nem tudom, hogy ilyen létezik-e. Ma vette a férjem egy melós nacit és oda volt meg vissza, hogy milyen jó. Megnéztem az anyagot, majdnem, hogy a leggagyibb, mert vékony anyag és került 3000.- Ha találok egy jó anyagot, és persze van akkor két méter elég és egy jobb nadrágja van, ami nem megy minden mosás után össze fél centit az aljából. Szóval ha van ilyen mintája valakinek akkor töltse fel, kérlek!

Köszi

bbbbi
2011-03-12, 05:11 AM
Solymika:
olyan csudaszép dolgokat varrtál, hogy szerintem menni fog.
Én sem vagyok varrónő, bár az lennék...., csak a Burda-Ottobre kombinációkból varrtam eddig, meg 1-2 tároló, függöny, ilyesmi. De az iskolai könyvekből (szakrajzok) ill. külföldi varrós könyvekből, amit ide is feltettem, nagyon sokat tanultam.

Nekem egyelőre a bélelés nem akaródzik, azon kellene javítanom. Egy-két praktikus fogást kellene ellesnem valahonnan. Szerintem nyáron, ha hazamegyünk, keresek magamnak egy intenzív tanfolyamot, ahol ezeket megtanulhatom.

OFF: A külföldi munkához sok sikert! Az eleje nagyon nehéz..., aztán alakul :-) mindenesetre az otthonihoz képest ezerszer jobb a helyzet, legalább is itt.

ON: férfi munkásruha szabásminta engem is érdekelne. Pont ugyanígy jártam az urammal, vett egy tök jó munkásruhát magának, azt hiszem, valami katonai boltban, az anyaga is szuper, a gond az, hogy a bolt megszűnt. És nagyon szereti, mert védi a derekát is, amikor kint van.

Ilyesmi anyagot, ha jól emlékszem, akkor Óbudán, a Vörösvári út elején egy textilesnél láttam. Na, mindjárt utána is nézek. A neten találtam, szerintem most is meglesz. Az árakra már nem emlékszem :-(

Találtam: http://www.variker.hu, ezt szerintem érdemes megkérdezni
ill. amiről az előbb írtam: http://www.munkaruhatextil.hu, itt van sávolyszövésű
bár ahogy nézem, a címük már megváltozott, de a honlapot megismerem, tuti, hogy ez az a cég

Nem tudom, hogy nem letöltős oldalra mutató linket lehet így betenni?

MneKata
2011-03-12, 06:01 AM
Én is a "sógorékhoz" varrogatok mostanában! Még az anyagokat is ott veszem! Van egy szupi textil üzlet Bruck-ban, ahol aztán minden megtalálható, ja és az árak is jók! Eleinte félve vállaltam a varrást, nem hittem magamban, de most látom, hogy csodákra vagyok képes! Na, azért van, hogy kifog rajtam egy-egy ruha! A férjem is kijár, de igen nehézkes! Van, hogy hetekig (hónapokig) nem akarnak fizetni, vagy nincs munka. Ki kell fogni! Vannak jó helyek, és rendes munkáltatók is!
Solymika! Sok szerencsét kívánok nektek, hogy bejöjjenek a számításaitok!
Kata

bbbbi
2011-03-12, 06:17 AM
Én is a "sógorékhoz" varrogatok mostanában! Még az anyagokat is ott veszem! Van egy szupi textil üzlet Bruck-ban, ahol aztán minden megtalálható, ja és az árak is jók! Eleinte félve vállaltam a varrást, nem hittem magamban, de most látom, hogy csodákra vagyok képes! Na, azért van, hogy kifog rajtam egy-egy ruha! A férjem is kijár, de igen nehézkes! Van, hogy hetekig (hónapokig) nem akarnak fizetni, vagy nincs munka. Ki kell fogni! Vannak jó helyek, és rendes munkáltatók is!
Kata
Tudnál esetleg egy kicsit közelebbit írni az anyagosról? Jó lesz priviben is, nem akarom a többieket ezzel untatni.
Milyen árak vannak? Milyen típusú anyagok vannak? ilyesmi...
Előre is köszi :-) Esetleg honlapjuk, elérhetőség...

agneti
2011-03-12, 08:29 AM
sziasztok. meg tudja mondani valaki, hogy egy kinyomtatott es osszeillesztett ottobre mintaivnek mekkora meretunek kell lennie? mint egy burda? Koszonom!!!

shaara
2011-03-12, 10:38 AM
Keresek egy férfi munkásruha szabásmintát. Nem tudom, hogy ilyen létezik-e. Ma vette a férjem egy melós nacit és oda volt meg vissza, hogy milyen jó. Megnéztem az anyagot, majdnem, hogy a leggagyibb, mert vékony anyag és került 3000.- Ha találok egy jó anyagot, és persze van akkor két méter elég és egy jobb nadrágja van, ami nem megy minden mosás után össze fél centit az aljából. Szóval ha van ilyen mintája valakinek akkor töltse fel, kérlek!

Köszi
A nővérem varrónő, de férfi ruhákban nincs sok tapasztalata. Ő úgy oldotta meg, hogy szétbontott egy régi darabot, és az alapján szabott egy másikat, vagy vettünk aprópénzért egy agyonhasználtat a turiból és az lett a minta. :D

ancsa0221
2011-03-12, 11:18 AM

Köszi

Kedves varrótárs!

Zsebes nadrágra gondoltál? Ezen a letölthető oldalon biztosan találsz valami hasonló nadrágot.
http://www.m-sewing.com./ Szabadon letölthető varróminták vannak rajta.

viraganyuk
2011-03-12, 01:11 PM
Kedves varrótárs!

Zsebes nadrágra gondoltál? Ezen a letölthető oldalon biztosan találsz valami hasonló nadrágot.
http://www.m-sewing.com./ Szabadon letölthető varróminták vannak rajta.

Sziasztok!

Régen én is csemegéztem ezen az oldalon,de sajnos nem jöttem rá hogyan kell kinyomtatni....Anno a Lekoval is efféle problémám volt (na meg az orosz nyelv),megvolt rengeteg cd de nem boldogultam vele.Esetleg ki tudnátok okosítani mi a nyitja?
Az Ottbre szabásmintáinál könnyebb dolgom van sokkal,bár ott is találkozom eltérésekkel.Mondjuk még így is sokkal jobb mint a semmi :)
Szép estét Mindenkinek!

Solymika
2011-03-12, 01:42 PM
sziasztok. meg tudja mondani valaki, hogy egy kinyomtatott es osszeillesztett ottobre mintaivnek mekkora meretunek kell lennie? mint egy burda? Koszonom!!!

Szia

Egy nyomtatott mintát mértem most le, mert az eredetimet kölcsönadtam, de egyszer már lemértem, de nem tudom, hogy melyik oldalon van. A méret: 60,5cm * 92cm. Valahogy ekkora lehet. Jók a szkennelések, kivéve, ahol egy két részlet kicsinyítve lett, de nagy részt használhatók.

Mari

Siloh
2011-03-12, 02:57 PM
Sziasztok!

Régen én is csemegéztem ezen az oldalon,de sajnos nem jöttem rá hogyan kell kinyomtatni....Anno a Lekoval is efféle problémám volt (na meg az orosz nyelv),megvolt rengeteg cd de nem boldogultam vele.Esetleg ki tudnátok okosítani mi a nyitja?
Az Ottbre szabásmintáinál könnyebb dolgom van sokkal,bár ott is találkozom eltérésekkel.Mondjuk még így is sokkal jobb mint a semmi :)
Szép estét Mindenkinek!

Hali!
ezt az oldalt én is néztem régebben, mert tök jó dolgok vannak fent, viszont kinyomtatni lehetetlen. megnyitod acrobat readerben, mert ugye a fájl maga pdf. de nem lehet kinyomtatni, mivel aki feltette a mintát, nem darabolta fel lapokra/részekre, ezért 1 hatalmas képként kezeli a mintát, ezért sehogy sem lehet kinyomtatni... :S
én így jártam vele

bubunka
2011-03-13, 04:59 AM
Homestead Blessings - The Art of Sewing-varrásoktató dvd
Sziasztok!
Fel tudná ezt tenni vki újra? Régebben fent volt, de már nem lehet letölteni.
Köszi a segítséget!

Solymika
2011-03-13, 10:18 AM
Kata

Kedves Kata!

Milyen árak vannak az anyagosnál? Ha nagyon indiszkrét lennék akkor ne válaszolj, mennyiért vállalsz varrást? Pár hete csináltam egy cipzár cserét és pár nadrág alj felvarrást egy barátnőmnek. Amikor odaadta a nacikat akkor erősködött, hogy fizetni szeretne majd érte. Gondoltam utána nézek mennyit is kérhetnék, mert 1000.- többet én magam nem adtam volna érte. Azt hittem elájulok az árakon. Egy cip csere 3000.- körül van, a felhajtás 2000.-. A vége az lett, hogy a férjem vitte át a cuccot és kapott érte egy sört :D Csak egy komolyabb darab szoknya, nadrág, esetleg kabát varrása horror áron van.
A férjem Zwölfaxingba ment. Ez egy komoly munka, bár az utóbbi 3 év tapasztalata alapján fél év múlva becsődöl az a cég ahol ő dolgozik, reméljük ez jobb lesz. Majd ha húsvétkor megyünk meglátogatni akkor körbenézek mik vannak ott. Milyen üzletek és szabóságok!

Bbbbi

A bélés nekem is kihívás. Én a saját kis egyszerű megoldásommal csinálom, hogy a gallért úgy varrom bele, hogy a bélés és az anyag közé varrom, egyben a 4 réteg, majd az ujjánál és az alján kézi öltéssel varrom oda az anyaghoz a bélést. A másik nagy kérdőjel a gomblyuk. Egyszerűen képtelen vagyok két egyforma gomblyukat varrni. Ezért a legtöbb kabátkám gomb nélkül a szerkényben lóg vagy inkább cipzárosra varrom vagy patent lesz rajta.
Gondolkodom a Varróház DVD-jén, hogy megvegyem, de nem tudom, hogy mennyire jó. Van erről tapasztalata van valakinek?

Mari

Solymika
2011-03-13, 11:34 AM
Sziasztok!

Találtam egy jó fej kis demo programot.
Szabásminta készítő! Ebben a demo verzióban női ruhákból van néhány. Lehet választani, hogy milyen testalkat vállasabb vagy cicisebb (nem a legjobb az angolom) és van férfi modell is, és NADRÁG is. Kiválasztod hogy mit szeretnél és pár méretet beírsz, majd egyből modellezi neked. Hogy lehet nyomtatni vagy sem azt nem tudom, mert itthon nincs nyomtatóm. A szerzője Dmitry Pavlov és a progi neve Cutter 2.47. Sajna nem tudom hogy kell linket beszúrni azért adom meg ezeket a paramétereket.

Mari

jani.0077
2011-03-13, 12:20 PM
Sziasztok,

nagyon tetszik ez az oldal, amit csak mostanában fedeztem fel. Sok hasznos információt találtam máris.
Ez a táska is nagyon jól néz ki. Gratulálok az elkészítojének.

jani.0077
2011-03-13, 01:39 PM
sziasztok , látom szépen alakul a topik , örülök neki , felteszek egy képet menyasszonyi taskarol , ötletnek jo , szabasmintam nincs rola , de aki
vart már táskát annak egyszerü . üdv : laura

http://www.burdastyle.de/chameleon/mediapool/1a3f5ccc-8ffc-ad46-ffdd-042626b89ec9.jpg

Engem nagyon érdekel, mert pont ilyeneket kerestem! Nagyon köszi!

Csajok!

Az oroszok mindent feltöltenek.
Itt nézzetek körbe! Burda minden mennyiségben!
**Hidden Content: Check the thread to see hidden data.** (http://forum.myjane.ru/viewtopic.php?t=30815)
Mari

Azt szeretném kérdezni, hogy megnéztem ezt az orosz oldalt, és burda alatti részben a kis képekhez, hogyan lehet megtalálni
a szabásmintát? Nem vagyok még jártas ezen az oldalon, véletlenul találtam rá a fórumon. Nagyon felkeltette az érdeklodésemet, és megkoszonném ha valaki segítene, hogyan tájékozódjak.

.

viraganyuk
2011-03-13, 02:23 PM
Hali!
ezt az oldalt én is néztem régebben, mert tök jó dolgok vannak fent, viszont kinyomtatni lehetetlen. megnyitod acrobat readerben, mert ugye a fájl maga pdf. de nem lehet kinyomtatni, mivel aki feltette a mintát, nem darabolta fel lapokra/részekre, ezért 1 hatalmas képként kezeli a mintát, ezért sehogy sem lehet kinyomtatni... :S
én így jártam vele

Köszi a gyors választ:)Akkor megnyugodtam,hogy nem csak én vagyok ilyen kis esetlen:)

Solymika
2011-03-13, 03:24 PM
Kedves jani.0077

Ha ezen az oldalon letöltöd az újságot akkor benne vannak a képek, a leírás (persze oroszul)és a szabásmintaív is amit nagyon egyszerűen és könnyen össze tudsz ragasztgatni. Az a jó, hogy a kis képen megnézed kell-e neked vagy sem. Én nem is a kész ruhát nézem, hanem a kis rajzokat, úgy jobban el tudom képzelni a magamra.

Mari

bbbbi
2011-03-13, 06:24 PM
Bbbbi

A bélés nekem is kihívás. Én a saját kis egyszerű megoldásommal csinálom, hogy a gallért úgy varrom bele, hogy a bélés és az anyag közé varrom, egyben a 4 réteg, majd az ujjánál és az alján kézi öltéssel varrom oda az anyaghoz a bélést. A másik nagy kérdőjel a gomblyuk. Egyszerűen képtelen vagyok két egyforma gomblyukat varrni. Ezért a legtöbb kabátkám gomb nélkül a szerkényben lóg vagy inkább cipzárosra varrom vagy patent lesz rajta.
Gondolkodom a Varróház DVD-jén, hogy megvegyem, de nem tudom, hogy mennyire jó. Van erről tapasztalata van valakinek?

Mari

Valami ilyesmi módszerrel ügyeskedek én is :-)

Gomblyuk: amíg az apukám régi, de nagyon jól szuperáló Naumann gépével varrogattam, addig nekem sem sikerült.
Na de most, amióta beneveztem egy új gépre - ez már a sajátom és imádom - azóta tökéletes gomlyukakat varrok :-)
Van egy gomlyukvarró talp a gépemhez - tartozék -, azt csak felteszem, beleteszem a gombot és nyomom a pedált, a végeredmény csúcs :-)
Az a kis drága masina pontosan akkora gomblyukat csinál, amekkora kell a gombhoz és pillanatok alatt.
Szóval, ez a titkom, e nélkül nekem sem menne...
OFF: láttalak a kedvenc oldalamon :-) annyit segítek, hogy nyuszivarrás volt a téma :-)

Viszont kérdésem is lenne, hozzáértők segítsetek.
Kaptam kölcsön egy lockot. Hosszútávú kölcsön, tehát marad :D
Képtelen vagyok beállítani a szálak feszességét.
Egyszerűen hiába állítom egyesével a szálakat, valahogy mindig lazának találom. Az is lehet, hogy ilyennek kell lennie, csak én nem értek hozzá, nem tudom, passz.
Egy Singer 14SH644, ha ez mond valakinek valamit.
Egy tű van csak benne, a tartozékok nincsenek meg hozzá, de ajándék lónak....
Két varrós üzlet van a közelben, de sehol sincs ebbe való tű, hogy ki tudjam próbálni a két tűs, négy szálas varratot, hátha ott lenne a megoldás.
Az csak nyáron fog menni, ha hazamegyek. Akkor beszerzek egy rakat tűt.

Tud valaki segíteni, hogyan lehet normálisan beállítani? Esetleg uilyen gépe van és 1-2 anyagtípus beállítást elárulna?
Nagy segítség lenne.

zakyzaky
2011-03-14, 02:29 AM

Köszi

Az anyagbeszerzéshez tudok jó tippet adni, látom, hogy Bp.i vagy. A Mester u. és a Krt. sarkán (az OTP mellett balra) van egy méteráru bolt, ahol 1000Ft/m áron találsz tiszta pamut munkaruha vásznat. 150 cm széles, most sötétkék, méregzöld, szürke, bézs, bordó, narancs, fekete színekben van, de folyamatosan szoktak rendelni, ragasztós közbélést is tartanak hozzá. Én is farmerhez keresve találtam rá - az is volt, cca. ua. árban.
Másik beszerzési kincsesbánya Bp. legjobb!!! méteráru kereskedése: Máthé Textil Zrt.
Cím: 1087 Budapest, Baross tér 4-5. Kiváló minőség, barátságos árak, széles választék, ahogy annak lennie kell.

zakyzaky
2011-03-14, 02:59 AM
Homestead Blessings - The Art of Sewing-varrásoktató dvd
Sziasztok!
Fel tudná ezt tenni vki újra? Régebben fent volt, de már nem lehet letölteni.
Köszi a segítséget!

Én tettem fel a varrásoktató dvd lelőhelyét, megtalálható a 40.oldalon /2010-11-11, 11:17 AM/, hozzászólás száma: (#394)
A csatolt varrásoktató dvd.txt-ben megadtam a letöltő linkeket, most ellenőriztem, a fileserve működik, próbáld meg újra!

pearl26
2011-03-14, 03:29 AM
Valami ilyesmi módszerrel ügyeskedek én is :-)

Viszont kérdésem is lenne, hozzáértők segítsetek.
Kaptam kölcsön egy lockot. Hosszútávú kölcsön, tehát marad :D
Képtelen vagyok beállítani a szálak feszességét.
Egyszerűen hiába állítom egyesével a szálakat, valahogy mindig lazának találom. Az is lehet, hogy ilyennek kell lennie, csak én nem értek hozzá, nem tudom, passz.
Egy Singer 14SH644, ha ez mond valakinek valamit.
Egy tű van csak benne, a tartozékok nincsenek meg hozzá, de ajándék lónak....
Két varrós üzlet van a közelben, de sehol sincs ebbe való tű, hogy ki tudjam próbálni a két tűs, négy szálas varratot, hátha ott lenne a megoldás.
Az csak nyáron fog menni, ha hazamegyek. Akkor beszerzek egy rakat tűt.

Tud valaki segíteni, hogyan lehet normálisan beállítani? Esetleg uilyen gépe van és 1-2 anyagtípus beállítást elárulna?
Nagy segítség lenne.

Kedves Bbbbi,
Nekem is ilyen lockom van, iszonyú nehéz beállítani.
Egyesével kell a szálakat beállítani, de úgy hogy minden egyes kis állítás után kell varrnod min. 25cm-t, mert a gép akkor érzékeli rendesen-addigra áll be a szál.
Érdemes két tűvel használnod-elvarrás/tisztázáshoz az jobb mint a 3 szálas- élszegő varrat, nekem működik sima varrógép tűkkel is, nyugodtan próbálj beszerezni két új egyforma tűt és azokkal próbáld ki a varrást, de előtte át kell állítani a gépet 4 szálas varrásra-azt tudod hogy kell?

bbbbi
2011-03-14, 04:03 AM
Patrones 279

bbbbi
2011-03-14, 04:26 AM
Köszi a gyors választ:)Akkor megnyugodtam,hogy nem csak én vagyok ilyen kis esetlen:)

Hááát, nem egyszerű, de ki lehet nyomtatni. a jobb oldalon van egy link, hogyan lehet kinyomtatni... Kétféle módszert ajánlt, az egyikhez le kell tölteni egy progit, azt nem próbáltam, a másikhoz linkel egy oldalt, ahova betöltöd a szabásminta fájlt és átkonvertálja A/4-es oldalakká, vagy amekkorára akarod. Napi 4-et konvertál ingyen. Egy nadrágon próbáltam ki, 24 oldalt csinált belőle, de van olyan oldal, ami üres, mert úgy jött ki éppen, azt nem kell nyomtatni.

Kedves Bbbbi,
Nekem is ilyen lockom van, iszonyú nehéz beállítani.
Egyesével kell a szálakat beállítani, de úgy hogy minden egyes kis állítás után kell varrnod min. 25cm-t, mert a gép akkor érzékeli rendesen-addigra áll be a szál.
Érdemes két tűvel használnod-elvarrás/tisztázáshoz az jobb mint a 3 szálas- élszegő varrat, nekem működik sima varrógép tűkkel is, nyugodtan próbálj beszerezni két új egyforma tűt és azokkal próbáld ki a varrást, de előtte át kell állítani a gépet 4 szálas varrásra-azt tudod hogy kell?

Húú, akkor nem is annyira egyszerű ennek a használata :confused:
Mindig is utáltam a Singer gépeket, valamiért sosem voltunk barátságban. Lehet, hogy ez a bosszú :-)
Nekem a sima gépem egy Bernina és imádom, egyszerű, érthető.
De ez???!!!!!??...
Akkor ezek szerint nem kell hajtanom a spéci 2022-es tűt hozzá? Jó bele sima tű is? Mert abból van itt nekem, azt tudok bele tenni. Csak nem mertem, mert a leírása szerint csak azzal a tűvel lehet használni.
Ha beteszem a két tűt és befűzöm a 4. cérnát is akkor kell még valamit állítanom?
Igazából rugalmas, szabadidő anyag varrásához ill. pólóanyag varrásához szeretném használni elsősorban. Lehetőleg úgy, hogy a két réteget össze is varrja egyben. Lehet vele ilyet?
Most egy nagyon bagatell kérdés, de a tűt hogy lehet kicserélni benne? A leírásban annyi van, hogy imbuszkulcs kell hozzá. De én nézegettem a gépet és tűnél hátul csak egy kis csavart láttam...

bbbbi
2011-03-14, 04:41 AM
Kétszer próbáltam a fotót feltenni hozzá, de állandóan hibaüzenetet kapok. Bocsi

Tudjátok mi a fura, amin mindig elcsodálkozom?
Az üzenethez 3-4 köszönöm van, de eközben már több, mint 40-en töltötték le a fájlokat.... hmmm...
Én sosem szégyelltem megköszönni a feltöltést, pedig tudom, hogy tizedannyit sem tudok feltenni.
No mindegy, csak hangosan gondolkodtam...

bbbbi
2011-03-14, 05:42 AM

Mára ez az utolsó, mert mennem kell a gyerkőcökért az oviba.

picipoci76
2011-03-14, 12:37 PM
Sziasztok!
Kaptam nagyon jó kis orkános anyagot és szeretnék a fiamnak egy cipzáros mellényt varrni. Tudnátok nekem egy szabásmintával segíteni? 122-es méret.
köszönöm előre is

Dia

pearl26
2011-03-14, 12:56 PM
Húú, akkor nem is annyira egyszerű ennek a használata :confused:
Mindig is utáltam a Singer gépeket, valamiért sosem voltunk barátságban. Lehet, hogy ez a bosszú :-)
Nekem a sima gépem egy Bernina és imádom, egyszerű, érthető.
De ez???!!!!!??...
Akkor ezek szerint nem kell hajtanom a spéci 2022-es tűt hozzá? Jó bele sima tű is? Mert abból van itt nekem, azt tudok bele tenni. Csak nem mertem, mert a leírása szerint csak azzal a tűvel lehet használni.
Ha beteszem a két tűt és befűzöm a 4. cérnát is akkor kell még valamit állítanom?
Igazából rugalmas, szabadidő anyag varrásához ill. pólóanyag varrásához szeretném használni elsősorban. Lehetőleg úgy, hogy a két réteget össze is varrja egyben. Lehet vele ilyet?
Most egy nagyon bagatell kérdés, de a tűt hogy lehet kicserélni benne? A leírásban annyi van, hogy imbuszkulcs kell hozzá. De én nézegettem a gépet és tűnél hátul csak egy kis csavart láttam...

Nem rossz gép a Singer-én szeretem-persze a Berninát nem lehet felülmúlni:-)
Tűket elől a kiscsavarral veszed ki- kiscsavarhúzóval.
Mellékelek olyan pdf-t, amelyikben fényképesen van leírva a szálak befűzésének a menete-jó segítség.
Amire használni szeretnéd mindenképpen a 4 szálas varrással kellene, mert az szuper elvarrásra és tisztázásra.
öltés szélességet a gép jobb oldalán lévő gombbal tudod állítani, majdnem a legszélesebbre érdemes állítani.
Remélem, hogy így már kicsit könnyebb lesz:-)
Ird meg, hogy sikerült-e így!

bbbbi
2011-03-14, 05:55 PM
Mellékelek olyan pdf-t, amelyikben fényképesen van leírva a szálak befűzésének a menete-jó segítség.
Amire használni szeretnéd mindenképpen a 4 szálas varrással kellene, mert az szuper elvarrásra és tisztázásra.
öltés szélességet a gép jobb oldalán lévő gombbal tudod állítani, majdnem a legszélesebbre érdemes állítani.

Véletlenül a köszönömre nyomtam...látszik, hogy már késő van nekem...
Köszi szépen a pdf-et, holnap ovijárat után előveszem és átnézem ezt a masinát. Már ez is nagy segítség, hogy egy hozzáértő jó tanácsokat ad kiss
Mindenképpen írok, ha sikerült valamit alkotnom vele. Talán barátságot kötök vele...

viraganyuk
2011-03-15, 02:24 AM
[quote=bbbbi;2839614]Hááát, nem egyszerű, de ki lehet nyomtatni. a jobb oldalon van egy link, hogyan lehet kinyomtatni... Kétféle módszert ajánlt, az egyikhez le kell tölteni egy progit, azt nem próbáltam, a másikhoz linkel egy oldalt, ahova betöltöd a szabásminta fájlt és átkonvertálja A/4-es oldalakká, vagy amekkorára akarod. Napi 4-et konvertál ingyen. Egy nadrágon próbáltam ki, 24 oldalt csinált belőle, de van olyan oldal, ami üres, mert úgy jött ki éppen, azt nem kell nyomtatni.

Igazából én is végigpróbáltam mindent,de ráhagytam.Annyi mintám van már,nincs már rá szükség.Csak tudjátok ,hogy van mindig talál az ember lánya valami újdonságot ami azonnal kell .:D

MneKata
2011-03-15, 04:44 AM
Találtam egy jó kis könyvet! Ötletek, minták találhatók benne, hogyan lehet átszerkeszteni az alap-szabásmintát különféle fazonokra! Remélem van köztetek olyan, aki tudja használni!
(Sajnos a képet nem tudtam beilleszteni!) :(

bbbbi
2011-03-15, 04:49 AM
Sziasztok!
Kaptam nagyon jó kis orkános anyagot és szeretnék a fiamnak egy cipzáros mellényt varrni. Tudnátok nekem egy szabásmintával segíteni? 122-es méret.
köszönöm előre is

Dia

A 2007/6-os Ottobre-ban van egy orkános pufi mellény. 110-146-os méretig
ha nem tudod, hol keresd, üzenj

viraganyuk
2011-03-15, 09:08 AM
Lányok!
Nem tudjátok ,hogy hívják azt a fajta pólót aminek olyan a nyakeldolgozása (bocsi az idétlen szóért) mint az Ottobre 2009/4 32.esé? Remélem érthető a kérdésem,mert elég nyakatekert lett.Hiába van meg ez a szám,pont ez a mintaív nem nyomtatható normálisan:( Olyan a póló,mint amit kisbabáknak szoktunk varrni,csak ugye kislányméretben.

bbbbi
2011-03-15, 09:29 AM
Lányok!
Nem tudjátok ,hogy hívják azt a fajta pólót aminek olyan a nyakeldolgozása (bocsi az idétlen szóért) mint az Ottobre 2009/4 32.esé? Remélem érthető a kérdésem,mert elég nyakatekert lett.Hiába van meg ez a szám,pont ez a mintaív nem nyomtatható normálisan:( Olyan a póló,mint amit kisbabáknak szoktunk varrni,csak ugye kislányméretben.

Én úgy emlékszem - remélem nem írok nagy hülyeséget -, hogy ez a francia nyakmegoldás...

Javítsatok, ha nem jó és akkor törlöm a hsz-t, hogy ne maradjon bent rossz.

MneKata
2011-03-15, 04:13 PM
Lányok!

Ezen a linken a szabásmintaív is jó! Megnéztem!
E szabásmintaív, kék szín.

Én úgy néztem, hogy nem teljesen olyan, mint amit a babáknak szoktunk készíteni, mert ennek az eleje-válla nem hajlik hátra (mint a bébi ruháknál), hanem a eleje felső része ("váll" rész) a háta előre hajló részének a "pántja" alá van varrva! Remélem érthetően írtam és tudtam segíteni!

picipoci76
2011-03-16, 12:14 AM
Hú, köszi:-)
De tényleg nem tudom, hol keressem, tudsz segíteni?
köszönöm!

A 2007/6-os Ottobre-ban van egy orkános pufi mellény. 110-146-os méretig
ha nem tudod, hol keresd, üzenj

bbbbi
2011-03-16, 04:08 AM
Hú, köszi:-)
De tényleg nem tudom, hol keressem, tudsz segíteni?
köszönöm!

Amire emlékeztem, ott nem találtam, így inkább felteszem az enyémet. Egyszerűbb volt :-)

bbbbi
2011-03-16, 05:26 AM
Egész délelőtt ezzel sz..rakodtam :-(
Olyan valakitől kaptam, aki nem nagyon szokott semmire sem vigyázni... szóval a tartozékok nincsenek meg hozzá.
El tudod képzelni, mit molyoltam, mire a tűt kicseréltem a kiscsavarhúzó és a csipesz nélkül...áhhh, mindegy, megoldottam.

Tűk bent, cérna befűzve, nagyjábóli szálfeszesség beállítva, öltésszélesség 3-on. De szerintem még mindig nem jó valami.
Állandóan laza volt az alsó hurok, állítgattam egy csomót, mire rájöttem, hogy a kék cérna feszítő tárcsája nem feszít semmit. Kicsit megműtöttem, és most már jól funkcionál. Jobb lett a helyzet, de szerintem még mindig laza. Hiába állítom magasabb számra a feszítőt, ugyanolyan marad. Valami nem OK.

lefotóztam a varratot színéről és visszájáról is, hátha Te már ránézésre tudod, hogy mi a baj.

Amúgy kezdünk barátkozni a géppel :-)

pearl26
2011-03-16, 06:10 AM
Olyan valakitől kaptam, aki nem nagyon szokott semmire sem vigyázni... szóval a tartozékok nincsenek meg hozzá.
El tudod képzelni, mit molyoltam, mire a tűt kicseréltem a kiscsavarhúzó és a csipesz nélkül...áhhh, mindegy, megoldottam.

Tűk bent, cérna befűzve, nagyjábóli szálfeszesség beállítva, öltésszélesség 3-on. De szerintem még mindig nem jó valami.
Állandóan laza volt az alsó hurok, állítgattam egy csomót, mire rájöttem, hogy a kék cérna feszítő tárcsája nem feszít semmit. Kicsit megműtöttem, és most már jól funkcionál. Jobb lett a helyzet, de szerintem még mindig laza. Hiába állítom magasabb számra a feszítőt, ugyanolyan marad. Valami nem OK.

lefotóztam a varratot színéről és visszájáról is, hátha Te már ránézésre tudod, hogy mi a baj.

A piros és a sárga szál laza még, egy kicsit feszíts rajta- ez azt jelenti, hogy alacsonyabb szám felé tekered.
Meg lesz ez nem vészes:-)))
Leírom az én gépemen a beállítást,hátha segít.
kék:4,6
zöld:4,7
Piros:3
Sárga:2,8
Öltésszélesség: 3,5

viraganyuk
2011-03-16, 06:54 AM
Ezen a linken a szabásmintaív is jó! Megnéztem!
*** hidden content ***
E szabásmintaív, kék szín.

Én úgy néztem, hogy nem teljesen olyan, mint amit a babáknak szoktunk készíteni, mert ennek az eleje-válla nem hajlik hátra (mint a bébi ruháknál), hanem a eleje felső része ("váll" rész) a háta előre hajló részének a "pántja" alá van varrva! Remélem érthetően írtam és tudtam segíteni!

Köszönöm szépen!Letöltöm kinyomtatom:) Bár most csak fekete fehér lézerem van a lényeg akkor is látszik:)
Jobban megnéztem a szabásmintát és valóban teljesen igazad van,nem olyan a felső mint a babáké,de akkor is egyszerűbb,mint a sima nyakkör.(Mondjuk azt passzéval oldom meg)

ancsa0221
2011-03-16, 02:19 PM
Sziasztok!
köszönöm előre is

Dia

Ez a mellény mintám van. A PDF szerint 120-as méret. Igaz kislány, de náluk nincs jelentősége.

picipoci76
2011-03-17, 01:04 AM
Nagyon köszönöm!!!!:)

amire emlékeztem, ott nem találtam, így inkább felteszem az enyémet. Egyszerűbb volt :-)

*** hidden content ***

viraganyuk
2011-03-17, 11:57 AM
Sziasztok Lányok!

Kinyomtattam a szabásmintát :) Szinte miliméterre stimmel,bár lehet én voltam béna amikor összeragasztottam...De annál nehezebb kinézni a nekem megfelelő mintát fekete fehérben.De meglett:) Most már csak a szabás-varrás van hátra:)

MneKata
2011-03-17, 01:31 PM
Sziasztok Lányok!

Kinyomtattam a szabásmintát :) Szinte miliméterre stimmel,bár lehet én voltam béna amikor összeragasztottam...De annál nehezebb kinézni a nekem megfelelő mintát fekete fehérben.De meglett:) Most már csak a szabás-varrás van hátra:)

Sok sikert! Ügyes vagy, menni fog!!! :)

viraganyuk
2011-03-17, 02:47 PM
Sok sikert! Ügyes vagy, menni fog!!! :)
Köszi:) Már csak holnap lesz rá időm,a kisasszonykám már azt is kitalálta,hogy milyen mintát akar nyomdázni rá :)

bbbbi
2011-03-18, 01:51 AM
A piros és a sárga szál laza még, egy kicsit feszíts rajta- ez azt jelenti, hogy alacsonyabb szám felé tekered.
Meg lesz ez nem vészes:-)))
Leírom az én gépemen a beállítást,hátha segít.
kék:4,6
zöld:4,7
Piros:3
Sárga:2,8
Öltésszélesség: 3,5

Ma lesz a napja, hogy megint hozzá tudok látni. Tegnap meg kellett varrnom a függönyt...
Ráadásul éjszaka óta havazik megint, a gyerkőcök tuti, hogy kint lesznek egész délelőtt a hóban, így lesz időm varrogatni :-)

Csak még egy kérdés: nem a nagyobb szám felé feszül? vagy az én gépem van másképp? A kéknél minél nagyobb volt a szám, annál feszesebb lett... Áhhh,nem tudok én ezen kiigazodni :confused:

pearl26
2011-03-18, 02:29 AM
Ma lesz a napja, hogy megint hozzá tudok látni. Tegnap meg kellett varrnom a függönyt...
Ráadásul éjszaka óta havazik megint, a gyerkőcök tuti, hogy kint lesznek egész délelőtt a hóban, így lesz időm varrogatni :-)

Csak még egy kérdés: nem a nagyobb szám felé feszül? vagy az én gépem van másképp? A kéknél minél nagyobb volt a szám, annál feszesebb lett... Áhhh,nem tudok én ezen kiigazodni :confused:
De, elirtam a nagyobb szám fele szorit:D
sok sikert!

csend
2011-03-18, 03:03 AM

Szia :)
ne haragudj h belekotyogok- nagyon kezdő varró vagyok magam is- én ugyan ezzel a problémával küszködtem. Nálam az volt a megoldás, hogy az orsón lévő csavart kellett szorosabbra húzni kicsivel. Azóta szépen működik minden. :)

Holdfény69
2011-03-18, 05:35 AM
Sziasztok!
Régen én is nagyon sokat varrtam a Burdából magamnak és a gyerekeknek. Ezt a tudást most jól kamatoztatom. A babákat és a ruháikat is magam varrom, bár most már a szabásmintát is magam szerkesztem a régi tapasztalatok alapján:

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe egyedi, különleges, kézzel készült Waldorf babáimat! Miért Waldorf? Mert ezeken a babákon a szem és a száj nem mutat határozott érzelmeket, így nem befolyásolják a gyermek fantáziáját.

A babák választás szerint kristály szívvel, kötött, horgolt, hímzett kiegészítőkkel és sok-sok szeretettel készülnek! Nézd meg blogomat:
**Hidden Content: Check the thread to see hidden data.** (http://edi-baba.blogspot.com/)

ancsa0221
2011-03-18, 07:52 AM
Sziasztok Lányok!

Gratulálok!!!!!
Ancsa

pearl26
2011-03-18, 09:44 AM
Szia :)
ne haragudj h belekotyogok- nagyon kezdő varró vagyok magam is- én ugyan ezzel a problémával küszködtem. Nálam az volt a megoldás, hogy az orsón lévő csavart kellett szorosabbra húzni kicsivel. Azóta szépen működik minden. :)

Milyen orsóra gondolsz?
Lock-nál van orsó?

ancsa0221
2011-03-18, 11:54 AM
Holdfény69Kedves Holdfény!

Nagyon bájosak a babák. Szívből gratulálok!

Ancsa

Siloh
2011-03-20, 02:03 AM
**Hidden Content: Check the thread to see hidden data.** (http://www.burdastyle.com/projects/sidonie-variation-2?image=333)
hasonló szabásmintája nincs valakkinek??

http://assets.burdastyle.com/patterns/technical_drawings/000/000/535/April_125_tech_drawing_large.jpg?1277235323

egy ilyen mintám viszont van :) remélem nektek is tetszik!
ha valaki elmondja, pdf-et hogyan kell feltölteni, akkor felteszem!

Zsenília
2011-03-20, 02:49 AM
http://assets.burdastyle.com/patterns/technical_drawings/000/000/535/April_125_tech_drawing_large.jpg?1277235323

egy ilyen mintám viszont van :) remélem nektek is tetszik!
ha valaki elmondja, pdf-et hogyan kell feltölteni, akkor felteszem!

Nagyon szeretném, de sajnos én sem tudom, hogyan kell csatolni. :(

Katalin/Anyoka
2011-03-20, 02:58 AM
Sziasztok!

Itt a segítség:

csatolás:

Klikk a http://canadahun.com/forum/images/aria/buttons/reply.gif (http://canadahun.com/forum/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=2656403) gombra, megnyílik az üzenet írására a felület, ide írsz amit akarsz, utána lejebb görgetsz , és ezt a fület "Kiegészítő Lehetőségek" látod. Itt ráklikk a "Csatolás manager"-re.
És itt már értelem szerüen használod a táblát, vagyis klikk a tallozásra, kiválasztod a saját géped tárhelyéről a felrakni kivánt képet, aztán amikor a tallozással végezték klikk a "feltöltés" felíratra. Ezután kicsit lejebb görgetsz és ráklikkelsz a "rendben" írásra. És már kész is.

Szólj, ha elakadsz

anyóka

csevazoto
2011-03-20, 05:21 AM
Üdvözlök mindenkit!
Nagyon megörültem, mikor ide találtam. Most szeretnék én is megtanulni varrni, és egy kis segítséget kérnék tőleletek. Átolvastam a fórumot, és nagyok sok jó ötletet találtam, le is töltöttem egy pár magazint, de a szabásmintákból nem tudok kimenni. Ki kell hogy nyomtassa színesben az egész pdfet, hogy egy bizonyos modell szabásmintáját össze tudjam állítani? Vagy egyáltalán hogyan kezdjek hozzá?

Siloh
2011-03-20, 06:43 AM

köszi, akkor íme

Siloh
2011-03-20, 06:45 AM
Üdvözlök mindenkit!
Nagyon megörültem, mikor ide találtam. Most szeretnék én is megtanulni varrni, és egy kis segítséget kérnék tőleletek. Átolvastam a fórumot, és nagyok sok jó ötletet találtam, le is töltöttem egy pár magazint, de a szabásmintákból nem tudok kimenni. Ki kell hogy nyomtassa színesben az egész pdfet, hogy egy bizonyos modell szabásmintáját össze tudjam állítani? Vagy egyáltalán hogyan kezdjek hozzá?

Szia!
igen, az egész pdf-es szabásmintát ki kell nyomtatnod, majd összeragaszgatnod, fogod majd látni, hogy össze-vissza vannak rányomva a minták, ezért nem tudod csupán 1-2 ruhadarabra korlátozni a nyomtatást. a magazint meg nem érdemes kinyomtatni ha a gépen +van

csevazoto
2011-03-20, 07:02 AM
Siloh!
Nagyon köszönöm a segítséget, remélem sikerül megbirkóznom vele, mert elsőre egy kissé kuszának tűnik nekem.
Még az is gondom, hogy nekem egy Privileg gépem van, igaz már nem mai darab, és csak sima talp van hozzá, viszont szeretnék szegőt is. Nem tudom melyik, vagy milyen jó hozzá, mert semmi feliratot nem találok a gépen, és egyáltalán ilyesmit hol lehetne beszerezni?

shaara
2011-03-20, 07:15 AM
Üdvözlök mindenkit!

Még csak annyit fűznék hozzá, hogy a képek után általában van egy pár oldal, ahol infók vannak a mintákhoz. Ott írja, hogy melyik szabásminta lapon van annak a bizonyos ruhának a mintája. Pl. A oldalon, vagy B, C... és ugyanott irja, vagy mutatja, hogy melyik színnel van rajzolva, és milyen vonallal: szaggatott vagy hullámos, stb. Így nem kell csak azokat az oldalakat kinyomtatnod, amelyek az A, vagy B vagy más oldalakhoz tartozik. Remélem érthető voltam. Ha nem boldogulsz szólj, és orvosoljuk. :D

csevazoto
2011-03-20, 08:13 AM
Így már sokkal egyszerűbb. Jók a könyvek is, de a személyes segítség sokkal többet ér.
Már csak a számokat nem tudom mit jelentenek a szabásmintán.