A teljes (képes) nézethez kattints ide : E-book keresése
Oldal :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
vigeza
2009-05-20, 02:05 AM
Laurell K Hamilton. - Merry Gentry 1-3
Hamilton, Laurell K. - Merry Gentry 1 - árnyak csókja
Hamilton, Laurell K. - Merry Gentry 2 - Az alkony ölelése
Hamilton, Laurell K. - Merry Gentry 3 - A holdfény csábitása
vigeza
2009-05-20, 02:32 AM
Laurell K Hamilton. Anita Blake Vámpirvadász Sorozat(Köszönet az eredeti feltöltőnek)
Laurell K Hamilton. Vámpirvadász - 1. Bünös vágyak
Laurell K Hamilton. Vámpirvadász - 2. A nevetö holttest
Laurell K Hamilton. Vámpirvadász - 3. A kárhozottak cirkusza
Laurell K Hamilton. Vámpirvadász - 4. Telihold kávézo
Laurell K Hamilton. Vámpirvadász - 5. Véres csontok
Laurell K Hamilton. Vámpirvadász - 6. Gyilkos tánc
Laurell K Hamilton. Vámpirvadász - 7. Égö áldozatok
Laurell K Hamilton. Vámpirvadász - 8. Sápadt hold
Laurell K Hamilton. Vámpirvadász - 9. Obszidián pillangó
Laurell K Hamilton. Vámpirvadász-10. lelancolt_narcisszusz
Laurell K Hamilton. Vámpirvadász-10. lelancolt_narcisszusz_2
vigeza
2009-05-20, 02:36 AM
Wolfgang Jetchke - A teremtés utolsó napja
Evelyn Marsh
Menekülés
Mindhalálig
Őrjítő szenvedély
Rémület a katedrálisban
Rettegés
Torkodból a sikoly
Túlélés
Vihar a kórház felett
vigeza
2009-05-20, 03:14 AM
Lorenzo Carcaterra-Pokol lecke
1993 tele
Az asztal túloldalán ültem, szemben azzal a férfival, aki kínzott, vert
és megalázott csaknem harminc évvel ezelőtt. Azt hittem, már a hatvanas
éveiben járhat – annak idején jóval idősebbnek látszott nálunk
–, pedig csak a negyvenes évei végét taposta, s kevesebb mint
tíz évvel számlálhatott többet nálam. Ritkuló haját egyenesen hátrafésülte.
Hamufehér jobb kezében egy filteres cigaretta remegett, baljával
egy pohár jeges vizet markolt. Fekete keretes szemüveg mögül
nézett rám, barna szeme nedvesen fénylett, folyt az orra, a tövénél
kipirosodott és hámlott a bőr.
– Nem tudom, mit akar hallani – a hangjában nyoma sem volt az
egykori erőnek. – Nem tudom, hol kezdjem.
Emlékeimben magas, izmos, arrogáns és hirtelen haragú férfiként
élt, aki élvezettel kínozta a hatalmába került elítélteket abban
a nevelőintézetben, ahol tizenhárom éves koromban magam is eltöltöttem
kilenc hónapot. A valóságban esendő volt és rémült, homlokán
hideg veríték gyöngyözött.
– Szükségem van erre az állásra – esdekelt nyöszörögve. – Nem
veszíthetem el. Ha valamelyik főnököm megtudja, ha bárki megtudja,
végem van.
Fel akartam állni, hogy a kávé és a cigi fölött átnyúlva megra
gadjam, s addig verjem, amíg vérezni kezd. Ehelyett csak ültem,
visszaemlékeztem mindarra, amit oly sok éven keresztül próbáltam
elfelejteni. A néma éjszakát szétszabdaló, fájdalmas sikolyokra. Egy
öv csattanására a bőrömön. Büdös leheletre a tarkómon. Hangos
röhögésre és elfojtott könnyekre.
Nagyon régóta vártam ezt a találkozást, rengeteg pénzt és időt
áldoztam arra, hogy megtaláljam azt a férfit, aki oly sok kérdésem
re tudta a választ. De most, amikor itt volt, semmit nem tudtam
mondani, semmit nem tudtam kérdezni. Alig figyeltem oda, miközben
két tönkrement házasságáról és anyagi csődjéről beszélt, és azt
emlegette, hogyan kísértik gonosz tettei mindmáig. Szavai gyáván
és üresen hangzottak, és semmi késztetést nem éreztem, hogy választ
adjak rájuk.
Ő és az a társaság, amelynek tagja volt, örökre megbélyegezte
helyrehozhatatlanul tönkretette négy fiú jövőjét. Egykoron akkor
is megdermedtünk, ha csak közeledni hallottuk őt. Nevetése, az
halk, hátborzongató nevetés mindig a kínzások kezdetét jelentette.
Most, ahogy szemközt ültem vele, s remegő száját, reszkető kezét,
figyeltem, azt kívántam, bárcsak ne féltem volna annyira, bárcsak
lett volna elég bátorságom, hogy szembeszálljak vele. Annyi év
másképp alakulhatott volna, ha megteszem!
– Nem úgy gondoltuk, nem akartuk megtenni azokat a dolgok;
– suttogta közelebb hajolva. – Egyikőnk sem akarta.
– Nincs szükségem a bocsánatkérésére – feleltem. – Az nem hoz
rendbe semmit.
– Könyörgöm – mondta elcsuklott hanggal. – Próbáljon megbocsátani.
Kérem. Próbálja meg.
– Tanuljon meg együtt élni vele – mondtam, s felálltam az asztaltól.
– Nem tudok. Már nem megy.
– Akkor haljon meg vele együtt – néztem rá keményen. – Mint
barátaim.
A szemében tükröződő fájdalomteli megadás láttán összeszorult
a torkom, s felszállt az évtizedes sötétség.
* * *
Bárcsak a barátaim is ott lehettek volna velem!
Ez az igaz történet olyan barátságról szól, amely erősebb volt a vér
kötelékénél is. Hogy a szereplők identitását megóvjam, sok nevet,
dátumot, helyszínt, valamint az emberek és az intézmények minden
olyan jellemzőjét megváltoztattam, amelyről azok felismerhetők.
Például megváltoztattam a bírósági tárgyalás helyszínét, amelyre
valójában nem Manhattanben került sor. Az emberek lakó- és munkahelyét
is megváltoztattam, s így gyakran a valóságosnál szebb képet
festettem róluk. A regény megírása két évet és két évtizednyi
kutatómunkát vett igénybe, s ennek során a szereplőkben olyan
emlékeket ébresztettem fel, amelyeket jobb szerettek volna elfelejteni.
Az emlékezésben sok barát és néhány ellenség volt segítségemre,
akik pusztán a névtelenséget kérték cserébe. Ezért, bár minden
tettüket pontosan feljegyeztem, a valódi nevük – hősöké és gonosztevőké
egyaránt – titokban marad.
Bármennyire elhallgatom azonban a szereplők kilétét, ez akkor
is az én történetem marad, és azé a három barátomé, akik igazán
fontosak voltak az életemben. Közülük ketten gyilkosok voltak, akik
nem érték meg harminchatodik életévüket. A harmadik ügyész, aki
nem praktizál, a múlt fájdalmában él: fél felengedni, s megnyugvást
talál benne, ahelyett hogy szembeszállna a rettenettel. Így én vagyok
az egyetlen, aki beszélhet helyettük és a gyermekek helyett,
akik egykor voltunk.
vigeza
2009-05-20, 04:11 AM
Heinrich Harrer Hét év Tibetben
Különleges könyvet tart kezében az olvasó. Különleges egyrészt azért, mert a világnak egy olyan szegletéről szóló regényes útleírás ez, amely még napjainkban sem könnyen megközelíthető terület az érdeklődők és Tibet sorsát megkülönböztetett figyelemmel kísérők számára. Különleges továbbá azért is, mert Tibet olyan korszakában játszódik, amiről nagyon kevés információ áll rendelkezésre.<o></o>
Heinrich Harrer mint - nemcsak alaposságánál fogva - ízig-vérig igazi német lelkületű ember kerül barátjával, Peter Aufschnaiterrel mesésen kalandos szökések sora után Lhászába, Tibet fővárosába, a Dalai Lámák ősi székhelyére. Elsősorban róla szól a könyv, hogyan látja az éles szemű utazó és tapasztalt hegymászó szemével Tibet hétköznapjait, és a Dalai Láma udvarának életét. Hogyan kerül kapcsolatba és később barátságba a fiatal Dalai Lámával, és válik tanítójává az európai gondolkodásmód és technikai csodák megismertetésében. Szemtanúként hogyan látja és éli meg a helyszínen a Tibettel szemben mindig résen álló nagyhatalom, Kína gátlástalan, rafinált politikai sakkjátszmáit, és leplezetlen végjátékként 1949-ben a világ tetejének gyarmatosítását.<o></o>
Szerencsére nemcsak kalandos útleírás, érdekes korkép, és néprajzi megfigyelésekben is bővelkedő beszámoló ez a könyv, hanem elsősorban egy önmagával küzdő ember belső életének megváltozásáról, spirituális fejlődéséről szóló szinte akaratlan önvallomás is. Az ember tiszta vagy téves tudata és a megélt, kivetített külvilág: e két dolog uniója, feszültsége és ennek polaritása okozza szenvedésünket vagy boldogságunkat anyagi világunkban.<o></o>
vigeza
2009-05-20, 04:50 AM
sven_hassel_bajtarsak
ehran
2009-05-20, 05:04 AM
Daniel Keyes
Érintés
Ken Follett
A katedrális
Tű a szénakazalban
Egy férfi Szentpétervárról
Kaland Afganisztánban
Kulcs a Manderley házhoz
John le Carré
Egy német kisváros
Kettős szerepben
amber
2009-05-20, 05:07 AM
James Jones - Most és mindörökké I.
James Jones - Most és mindörökké II.
vigeza
2009-05-20, 05:08 AM
wolfgang jeschke
wolfgang jeschke midas meamone szeme
Sziasztok!
Keresem a kovetkezo konyveket, remelem valaki tud majd segiteni:
Friderikusz: Eddig;
Kjell A. Nordström, Jonas Ridderstrale:Karaoke kapitalizmus - Az emberiség menedzsmentje
Kjell A. Nordström, Jonas Ridderstrale: Funky business
Elore is koszonom!
J.D.Robb (Nora Roberts)
18. Halálos válás
19. Halálos látomás
amber
2009-05-20, 09:01 AM
Sidney Sheldon - És rátört a sötétség
Sidney Sheldon - Angyalok dühe
adeina
2009-05-20, 12:19 PM
Mario Puzo - A keresztapa
A Maffia napi aktualitásként él az emberek tudatában, hiszen lépten-nyomon hallat magáról. Az olvasó bizonyára érdeklődéssel és izgalommal olvassa majd regényalakban is a filmvászonról jól ismert, Francis Ford Coppola és Marlon Brando jóvoltából halhatatlanná és világhírűvé vált, Amerikában letelepedett Keresztapa, Don Corleone fordulatos, elképesztő epizódokban gazdag történetét. Módunkban áll végigkísérni a Szicíliából Amerikába vándorolt Corleone família idősebb és ifjabb nemzedékeinek, barátainak, ellenségeinek sorsát, életét - és természetesen halálát, hiszen a szereplők legfontosabb jellemvonása az, hogy tetteiket az Amerikában is virágzó Maffia parancsai határozzák meg, amelyek között a legfontosabb a szinte közhelynek számító, ám a szervezet tagjai által mindig halálosan komolyan vett vendetta, vagyis a vérbosszú.<o></o>
adeina
2009-05-20, 12:26 PM
Piers Paul Ried - Életben maradtak
1972. októberében az uruguayi Keresztény Öregfiúk rögbicsapata bérelt repülőgépen ötfőnyi személyzettel és számos szurkolóval útnak indul Chilébe, hogy néhány meccsen megmérkőzzék az ottani Öregdiákok csapatával. A rossz látási viszonyok miatt a gép az Andok egyik csúcsába ütközött, szárnya, farka letörött, a roncs pedig lefele száguldott a havas lejtőn, majd nagy zökkenéssel megfeneklett a hómezőn. A pilóta és több utas szörnyethalt. Néhányan súlyosan megsérültek. Élelmük mindössze ennyi maradt: pár tábla csokoládé, némi gyümölcsíz és néhány tubus fogpaszta. Vizet a napon olvasztottak a hóból... Tizenhatan mégis megmenekültek hetvennapi szörnyű szenvedés árán. A páratlan eset híre 1973-ban az egész világot bejárta, és az erről készült drámai feszültséggel teljes könyv számos nyelven eljutott az olvasókhoz.<o:p></o:p>
animevilag
2009-05-20, 02:06 PM
Keresem még mindig Susan Forward: Mérgező szülők c. könyvét. Nincs belőle e-book senkinek?
drea70
2009-05-20, 04:22 PM
Nyolcadik utas a halál
A bolygó neve:Halál
Végső megoldás a halál
drea70
2009-05-20, 04:33 PM
A másik kettő
vigeza
2009-05-20, 05:03 PM
Evelyn Lau: Friss hús és egyéb történetek<o></o>
<o></o>
A Friss hús Erósz sötét oldaláról szól: elénk tárja azt a helyet, ahol az élvezet fájdalommá alakul, és a fájdalom függővé tesz. Ebben a döbbenetes erejű bemutatkozó novellás kötetben Evelyn Lau először Mary életébe kalauzol minket, aki a barátjáról álmodozik, miközben a kuncsaftja a lábai előtt büntetésért könyörög; Sabina világába, aki beleveszik a Fétis Éj őrjöngő színházába; majd Jane következik, aki reménytelenül várja a házassági ajánlatot, ami meg fogja "menteni" az életét; és végül egy névtelen nő történeté meséli el, aki éjszakánként a húsába vágó, fémszöges karkötővel nyugovóra. Ütős, költői, és mélyen felkavaró. A Friss hús azokat a sötét helyeket borítja fénybe, ahol az ártatlanság nyomtalanul eltűnik, és ahol a szerelem egzotikus.<o></o>
<o></o>
"Lau kegyetlenül szikrázó ékkövei elvakítanak... Akik értékelik a Mapplethorpe-hoz, Genet-hez és Francis Bacon-höz hasonló, bomlasztó erejű művészek sötét és eleven örökségét, valami hasonló éleslátást fedezhetnek fel, és ízlelhetnek meg Lau művében.
– QUILL & QUIRE<o></o>
<o></o>
"...feszes, mint egy dob. Lebilincselő képekkel teli.
– THE TORONTO STAR<o></o>
<o></o>
"Lau gondolkodás nélkül feláldozta magát. Önmaga lett prózája nyersanyaga – meztelen és öntudatlan, szavai kivételes életszerűséggel csengenek… Elképesztő prózai tehetségét az igazság utáni könyörtelen vágyódással vegyíti. A küzdelem eredménye összetett, ellentmondásos, gördülékeny.
– THE GLOBE AND MAIL<o></o>
<o></o>
Evelyn Yee-Fun Lau kínai bevándorló családba született a kanadai Vancouverben, 1971-ben. Szülei megszállottan nagyravágyóak voltak gyermekükkel szemben, arra számítottak, hogy orvos lesz belőle. Állandóan maximális teljesítményt kellett nyújtania. Tíz éves korában a dolgok még rosszabbra fordultak, amikor apja elvesztette állását, és teljes érzelmi passzivitásba süllyedt: "...ez volt gyermekkorom egyik legnagyobb traumája" – emlékszik vissza Evelyn Lau. Szoros kötődés fűzte apjához, aki védelmet jelentett neurotikus anyával szemben.<o></o>
Az írás a túlélés eszközét jelentette számára. Már hatéves korától kezdve arra készült, hogy író legyen. 1983-ban, tizenkét éves korában jelentette meg első verseit és novelláit kisebb folyóiratokban.<o></o>
<o></o>
1986 elején háta mögött hagyta a társadalmi kirekesztést megtestesítő iskolát, az elnyomást és a szeretetnélküliséget jelentő otthon elviselhetetlen légkörét. Tizenhét évesen drogosként és prostituáltként élt Vancouver utcáin, miközben naplójában megörökítette lelki sérülésekkel, gyötrődésekkel teli életét és feltörekvő íróként átélt küzdelmeit. Tizennyolc éves korában megírta a Menekülés: Egy utcakölyök naplója című regényét, amely bestseller lett, majd megfilmesítették.<o></o>
<o></o>
Evelyn Lau számos irodalmi díjat nyert, többek között: Milton Acorn Memorial People's Poetry Award-ot az első, You Are Not Who You Claim című verseskötetéért. 1992-ben minden idők legfiatalabb költőjeként jelölték a Governor General's Award-ra, második, Oidipal Dreams című művéért. Nemrég jelent meg harmadik könyve, In The House of Slaves címmel. Evelyn Lau Vancouverben él és a következő novelláskötetén dolgozik.<o></o>
vigeza
2009-05-20, 05:18 PM
Ira Levin: Stepfordi feleségek<o></o>
<o></o>
Joanna és férje, Walter számára rendkívüli élményt jelentett Stepfordba költözni. Az idillikusnak tűnő kisváros azonban borzalmas titkot rejt... oly megrázó titkot, mellyel ha egyszer szembesül valaki, már soha többé nem lesz az, aki korábban volt.<o></o>
<o></o>
Ira Levin két alkalommal is elnyerte a krimiírók Edgar Allan Poe díját. Jelen regényéből pedig Nicole Kidman főszereplésével készült azonos című film.
Ira Levin: A brazíliai fiúk<o></o>
<o></o>
Sok évvel a háború után egy brazíliai szállodában egykori náci keretlegények találkoznak.<o></o>>
<o></o>
Vezetőjük, az auschwitzi Halálangyal gyilkolni küldi őket: meghatározott korú és foglalkozású férfiakat kell megölniük, akiknek egymáshoz a megtévesztésig hasonló fiaik vannak.<o></o>
<o></o>
Ám a fiúk nemcsak egymáshoz hasonlítanak: tökéletes hasonmásai a kamaszkorú Hitlernek is... Yakov Liebermann, a híres náciüldöző ered a rejtélyes gyilkosságsorozat nyomába, és vad hajsza, életveszélyes kalandok után megfejti a titkot: egy majdani náci hatalomátvétel hajmeresztően fantasztikus és kegyetlen terve tárul fel előtte...
vigeza
2009-05-20, 05:45 PM
Robert Mawson
Robert Mawson
Kelj fel és járj!
Amikor Alison Heywood kiadja hűtlen férje, Jack útját, a tizenkét éves Benre hárul a feladat, hogy iskolába kísérje hétéves húgát. Egy reggel Frankie-t elüti egy autóbusz, és kómába esik. Ben, aki felelősnek érzi magát a balesetért, súlyos depressziójában különös álmokat lát: idegen tájakon bolyong, s egy kislány közeledik feléje, de soha nem éri el. A cambridge-i orvosok hónapok múltán sem tudnak segíteni Frankie-n, és ami még rosszabb, úgy tűnik, életben tartása gátolja Ben gyógyulását. Heywoodék már-már feladnak minden reményt, amikor hírül veszik, hogy Amerikában van egy klinika, ahol éppen ilyen esetekkel foglalkoznak, s vezetője, a fiatal Elizabeth Chase doktornő a pszichiátria és a számítógépes gyógyászat összekapcsolásával valóságos csodákat ér el. Elizabeth gyermekkorában maga is szemtanúja volt testvére halálának, ugyanúgy katatón állapotba került, mint Ben, ahonnan csak pszichiáter apja tudta visszahozni - ám ezért nem kis árat fizettek mindketten.
A klinikán azonban nem csak csodák történnek. Amikor egy befolyásos politikus fia meghal, irgalmatlan hajsza indul a doktornő és munkatársai ellen. A hullámok épp akkor készülnek összecsapni a fejük fölött, amikor Heywoodék fontolóra veszik, hogy Amerikába utaznak...
Megindító, különös történet ez szerelmi háromszöggel, tudományos áttörésekkel, az orvosi krimi elemeivel, jogi útvesztőkkel, de mindenekfelett a hit, a remény és a szeretet erejéről szóló, letehetetlen olvasmány - csak a hazánkban is sikert aratott A suttogóhoz fogható.
vigeza
2009-05-20, 05:52 PM
James Hilton: A Kék Hold völgye<o></o>
<o></o>
Titokzatos tibeti pilóta eltérít egy repülőgépet, és leszáll vele valahol egy ismeretlen, hóborította síkságon. A repülőgép utasai - nők, férfiak, angolok, amerikaiak - végül egy kolostorba kerülnek, civilizált körülmények közé, távol a háború felé rohanó világ eseményeitől.<o></o>
Csak fokozatosan derül ki, hogy elrablásukat megtervezték, s az is, hogy a kolostor lakói szinte az időn kívül élnek, s arra készülnek, hogy a pusztulás után újra közkinccsé tegyék az emberiség örök értékeit, segítsenek a világ átrendezésében. Az utasok vérmérséklete azonban különböző. Van, aki megérti a tervet, s jól érzi magát távol a zűrzavaroktól, de van, aki börtönnek érzi a holdsütötte völgy békéjét, s menekülni akar. Ezekről az emberekről, jellemük kibontakozásáról, szerelmükről, kalandjaikról szól James Hilton szomorkás hangulatú regénye.
vigeza
2009-05-20, 06:04 PM
Stella Mcpherson Buja Zélandia
Stella kifogástalan nevelésű, ifjú angol hölgy! Képzelhetni megdöbbenését és felháborodását amikor férjhez menvén, férje már a házasság első éjszakáján elképesztő, szégyentelen, s nem utolsó sorban fájdalmat okozó óhajokkal keresi fel őt szűzi ágyában! Mit tesz ilyenkor egy igazi angol hölgy?
Aláveti magát a szörnyű megpróbáltatásoknak, a társasági életben pedig minden módon férje tiszti karrierjét szolgálja. <o></o>
Életük tán így is ér véget, ha fogságba nem esnek a messzi déli tengereken. A vad törzsi szertartásoktól megszeppent Stella fokozatosan, mindemellett rohamosan ébred rá, hogy az ölelés nem feltétlenül gyötrelem egy ügyetlen férfi karmai közt. A szép angol hölgy erkölcseit majd szinte fejét vesztve sajátítja el a gyönyör újabb és újabb leckéit egy távoli szigeten, amit a közvélekedés paradicsominak tart. <o></o>
És valóban! Stella a gyönyörök édenkertjébe csöppent! Vajon mi vár ott rá? Találkozik-e még férjével, Frankkel? Van-e kulcs, ami nyitja a mögötte bezáródó éden kapuját? <o></o>
vigeza
2009-05-20, 06:13 PM
Catherine Millet Catherine M szexuális élete
vigeza
2009-05-20, 06:22 PM
Michael Moore: Hülye fehér ember<o></o>
<o></o>
AZ ELSŐ SZÁMÚ BESTSELLER ÉS BOTRÁNYKÖNYV!
<o></o>
Michael Moore a 2003-as Oscar-díj átadáson sem hazudtolta meg magát; köszönőbeszéd helyett botrányba fullasztotta az ünnepséget az amerikai kormányt ócsárolva. A Hülye fehér ember című könyvében is nyíltan és meghökkentően beszél, mindent elmond, amit tudnunk kell arról, hogy a Nagyok és a Jók miként vágnak át bennünket. Kiderül ebből a könyvből – egyebek mellett –, hogy:<o></o>
<o></o>
– Bush "elnök" miként lopta el a választásokat, pusztán fivére, unokatestvére, papájának haverjai, választási csalás és puhány bírák segítségével;<o></o>
– hogyan maradnak mindig gazdagok a gazdagok, miközben bennünket padlóra küld anyagi, gazdasági helyzetünk, és
– miként feküdtek le a politikusok a Nagy Üzletnek.<o></o>
– Aztán ott vannak az elképesztő részletek arról, hogy tényleg milyen hülye ez a Bush, mennyi meggyőző példa akad a hímek divatjának múlására, és milyen remek új módja van a Csak Fehéreknek tábla alkalmazásának!<o></o>
<o></o>
Túláradóan nevetős könyv, amelyet mindenkinek el kell olvasni, ha tudni akarja, mi az a nagy csalás, és "ők" hogyan úszhatják meg. A Hülye fehér ember csak cenzúrázatlanul jelenhet meg, az eredeti kiadó csak a közvélemény nyomására adta ki az általa korábban túl forrónak és nehezen kezelhetőnek tartott anyagot. Ideje megtudnunk, miért. Az egész olyan pokolian vicces, hogy elsírod magad.<o></o>
<o></o>
"Égető és epés, nyaktörően és szókimondóan igaz…<o></o>
Moore valódi populista; a huszonegyedik század pamfletírója"<o></o>
Observer<o></o>
<o>
</o>
"Igazi remek, vidám, mulattató fantasztikus olvasmány"<o></o>
Newsnight Review<o></o>
<o>
</o>
"Brutálisan röhejes"<o></o>
Irish Times<o></o>
vigeza
2009-05-20, 06:35 PM
Melissa P Minden este 100-szor, kefével – A szicíliai Lolita naplója<o></o>
<o></o>
Olaszország felbolydult. Egy szicíliai diáklány kegyetlen őszinteséggel vetette papírra első szexuális kalandjainak történetét, amelyet napló formájában hozott nyilvánosságra a botrányt is felvállaló olasz kiadó. A tizenötéves, szenvedélytől fűtött és szerelemre éhes lány egy érzéketlen világba csöppen, ahol hamar felnőtt nőként kell "helytállnia"'. Míg szülei a tanulmányi eredményei miatt aggódnak, Melissa nős férfiak züllött fantáziavilágába keveredik, vad orgiákra jár, interneten keresi alkalmi partnereit, miközben korrepetitorával is viszonyt folytat. A naplóbejegyzések feltárják Melissa zűrzavaros mindennapjait, és ami talán még fontosabb, segítenek megérteni, miért veszti el kislányos naivitását és tiszta szépségét, hogyan mocskolódik be testileg-lelkileg. A túlfűtött testiség poklát megjárt tini sorsa úgy bontakozik ki előttünk, mintha csak a szomszéd kislány szamárfüles füzetbe firkált nyári élményeit olvasnánk.<o></o>
<o></o>
Kritikusai szerint a könyv elemi erővel tárja fel azokat a hazugsághálókat, amelyek szexpartnerek között, szülők és gyermekeik között, nők és férfiak között feszülnek, és amelyekből szinte lehetetlen kigabalyodni.<o></o>
<o></o>
Első kiadása óta a szicíliai Lolita erotikus naplója közel egymillió példányban fogyott el Melissa szülőhazájában, ahol a fiatalkorú írónő kilétét sokáig homály fedte. Miután a sajtó felröppentette a hírt, miszerint a mélyen vallásos olasz olvasókat felháborító és megrázó könyvet álnév alatt írták, Melissa Panarello úgy döntött, "nevét és arcát adja" az életrajzi ihletésű műhöz, ami azóta huszonnégy országon söpört végig és hamarosan mozivászonra is kerül.<o></o>
vigeza
2009-05-20, 06:59 PM
Wilhelmine Schröder Devrient egy enekesno emlekiratai
A zsenge Pauline igazán akaratlanul válik szem- és fültanújává tiszteletreméltó szülei vad és nem éppen szemérmes tusájának. A szende, ám fürge gondolkodású szűz, miután megnyugszik affelől, hogy jó erkölcsökben és tisztességben makulátlan édesanyja nem fájdalmában sikoltozik, s rúgkapál a menyezet felé, édesapja sem gyötrelmek közepette csikorgatja a fogát, szól sohsem hallott szavakat, immár egyre lelkesebben követi a fejleményeket. S miközben kis szíve a torkában dobog, fölteszi magában, hogy az itt tanult sok szépet és jót igyekszik mielőbb alaposabban is megismerni, s később buzgón és elmélyülten gyakorolni.<o:p></o:p>
Paulinéből híres operaénekesnő lesz, s színpadi sikerei mellett bőven kínálkozik módja, hogy kislánykori fogadalmát betartsa, Európa szinte minden fővárosában. Így Pesten is, ahol a félelmetes haramiák tanyáján, a zord és sötét Városligetben odáig merészkedik, hogy meztelenül fürdik meg a tóban a délceg Árpáddal! Miből is világosan kitetszhet, hogy a germán szellem és érzület számára a magyarok hazája és fővárosa legalább is a mesés Kelettel ér föl.<o:p></o:p>
Wilhelmine Schröder-Devrient műve a szerelem kisenciklopádiája, mellesleg az asszonyi furfang és képmutatás főkönyve!<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
K_IBI
2009-05-20, 10:29 PM
J.R.Ward - 6_Lover_Enshrined
J.R.Ward - 7_Lover Avenged
glitt
2009-05-21, 06:53 AM
Sziasztok!
Valaki írta, hogy Anne Rice könyvei vannak. Engem érdekelne!
Nem tenné fel az illető? Előre is köszönöm!
Carlos Castaneda - Don Juan tanításai
Gauland Ágnes - Fábry cenzúra nélkül
Hagakure - A szamurájok kódexe
Robert Bloch - Pszicho
Robert Gordon - Sötét zsaruk II.
Rácz Zsuzsa - Állítsátok meg Terézanyut
Larry Milne - Szellemirtók I.
Ned Naha - Szellemirtók II.
Köszönet az eredeti feltöltőknek!
glitt
2009-05-21, 07:15 AM
Stewart Wieck - Toreador
Eric Griffin - Tzimisce
Gherbod Fleming - Gangrel
Kathleen Ryan - Setita
Gherbod Fleming - Venture
Richard E. Dansky - Lasombra
Gherbod Fleming - Asszamita
Kathleen Ryan - Ravnos
Steward Wieck - Malkáv
Justin Achilli - Giovanni
Gherbod Fleming - Brujah
Erick Griffin - Tremere
Gherbod Fleming - Nosferatu
Steart Wieck - Antológia
Köszönet az eredeti feltöltőknek!
Én még csak elsőt olvastam, de szerintem nem rossz! ;)
J.D.Robb (Nora Roberts)
30. Halálos üdvösség
glitt
2009-05-21, 08:25 AM
A Gallagher trilógia.
Nora Roberts - Napgyémántok
Nora Roberts - A hold könnyei
Nora Roberts - A tenger szíve
Nora Roberts - Gallagher utószó
Köszönet az eredeti feltöltőnek!
MZsuzsi
2009-05-21, 11:04 AM
Anne Rice
Mayfair boszorkányok élete 1-3
1. Boszorkányok órája
2. Lasher
3. Táltos
Florea
2009-05-21, 12:53 PM
Frances Mayes: Napsütötte Toscana
Köszönöm. Ez az egyik kedvenc könyvem! kiss Fel tudná esetleg valaki tenni még ezeket is. Nagyon megörvendeztetne:
<table width="100%" bgcolor="#ffffff" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr valign="top"><td width="151"><table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="3"><tbody><tr><td valign="top" align="center">http://www.tericum.hu/images/list_szepto.jpg (http://www.tericum.hu/books/szepToszkana.htm) </td> </tr> <tr><td valign="middle" align="center">Frances Mayes </td> </tr> <tr> <td valign="middle" align="center">Szép Toszkána (http://www.tericum.hu/books/szepToszkana.htm) </td> </tr> </tbody></table></td> <td width="151"><table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="3"> <tbody><tr valign="middle"> <td align="center" height="120">http://www.tericum.hu/images/list_vigyukHazaToszk.jpg (http://www.tericum.hu/books/vigyukHaza.htm) </td> </tr> <tr><td valign="middle" align="center">Frances Mayes </td> </tr> <tr> <td valign="middle" align="center">Vigyük haza Toszkánát (http://www.tericum.hu/books/vigyukHaza.htm) </td> </tr> </tbody></table></td> <td width="151"> <table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="3"> <tbody><tr> <td valign="top" align="center"> http://www.tericum.hu/images/list_EgyEvAVilagban.jpg (http://www.tericum.hu/books/egyEvAVilagban.htm) </td> </tr> <tr><td valign="middle" align="center">Frances Mayes </td> </tr> <tr> <td valign="middle" align="center"> Egy év a világban (http://www.tericum.hu/books/egyEvAVilagban.htm) </td> </tr> </tbody></table> </td> <td width="151"><table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="3"> <tbody><tr> <td valign="top" align="center">
</td> </tr> <tr><td valign="middle" align="center">
</td> </tr> <tr> <td valign="middle" align="center">
</td> </tr> </tbody></table></td> </tr> <tr valign="top"> <td width="151"><table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="3"> <tbody><tr> <td valign="top" align="center">http://www.tericum.hu/images/list_edesit.jpg (http://www.tericum.hu/books/edesel.htm) </td> </tr> <tr><td valign="middle" align="center">Frances Mayes </td> </tr> <tr> <td valign="middle" align="center">Édes élet Itáliában (http://www.tericum.hu/books/edesel.htm) </td> </tr> </tbody></table></td> <td width="151"> <table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="3"> <tbody><tr valign="middle"> <td align="center" height="120"> http://www.tericum.hu/images/list_itaffr.jpg (http://www.tericum.hu/books/italia.htm) </td> </tr> <tr><td valign="middle" align="center">Laura Fraser </td> </tr> <tr> <td valign="middle" align="center"> Itáliai affér (http://www.tericum.hu/books/italia.htm) </td> </tr> </tbody></table> </td> <td width="151"><table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="3"> <tbody><tr> <td valign="top" align="center">http://www.tericum.hu/images/list_okor.jpg (http://www.tericum.hu/books/okori.htm) </td> </tr> <tr><td valign="middle" align="center">Tony Perrottet </td> </tr> <tr> <td valign="middle" align="center">Ókori vakáció (http://www.tericum.hu/books/okori.htm)</td></tr></tbody></table></td></tr></tbody></table>
longinus
2009-05-21, 01:14 PM
David Farland
Rúnalovagok
1 ; A mészárlás napja
Hatalmas seregének élén Raj Ahten, a Délvidék rúnaura Észak felé vonul. Legyőzhetetlen harcosok és fagyóriások tízezrei özönlenek, hogy elfoglalják Sylvarresta király várát, a Felvidék kulcsát. Az ifjú Orden herceg és hűséges testőre, a hatalmas erejű Borenson is a vár felé tart. Amikor útközben véletlenűl megneszelik a támadás tervét, eszeveszett hajsza kezdődik, hogy még idejében figyelmeztessék a királyt. Közben Homályerde mélyén, ahová ember nem merészkedik, új életre kel a Föld hatalmas, ősi mágiája. Mert több forog kockán, mint egy királyság. Az ősi fák közé idegen lények merészkedtek, s magának az Életnek a fennmaradását fenyegetik.
2 ; A földkirály
Raj Athen, a világ leghatalmasabb rnaura Észak erősségei ellen vonul. Egyszerre több várat is el akar foglalni, a következő célpont Longmot. Több ezer ember testi és szellemi erejének megszerzése után célja, hogy emberfeletti lénnyé váljon, aki hamarosan a világ urává lesz. A Tűzszövők pokoli mágiája támogatja, amely minden élőt elemészt. Binnesman, a titokzatos varázsló segítségével az ifjú Gaborn Orden herceg szembeszáll vele. Nem kis feladat áll előtte: Össze kell gyűjtenie az emberiség maradékát, hogy túléljék az eljövendő sötét korszakot. És ahogyan az Időurak megjósolták, megjelenik a titokzatos Földkirály, aki eljön, ha végveszély fenyegeti a világot.
ÖregSam
2009-05-22, 02:42 AM
Sziasztok! Keresem Joseph Heller: Valami történt
Franz Kafka- tol A per c. konyvet keresem!kosziiii
Szia, jó reggelt!
A pert még nem találom, de a Heller könyvet már mellékelem is!
Jó szórakozást hozzá.
Üdv: ÖregSam. :)
ÖregSam
2009-05-22, 02:52 AM
Szép napot!
Bár nem én ígértem, de ami nekem megvan, azt közzéteszem.
Kellemes borzongást, üdv: ÖregSam. :)
Anne Rice: A kárhozottak királynője
Anne Rice: A múmia
Anne Rice: A testtolvaj meséje
Anne Rice: Boszorkányok órája 1.
Anne Rice: Boszorkányok órája 2.
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Anne Rice: Lasher
Anne Rice: Pandora
Anne Rice: Táltos
Anne Rice: Vittorio, a vámpír
Bocs a mulasztásért, kezdő vagyok még itt... :)
:) b.p.
ÖregSam
2009-05-22, 03:10 AM
Szia!
Kettőt találtam, már küldöm is, forgasd örömmel!
Üdv: ÖregSam!
John Le Carré: Egy német kisváros
John Le Carré: Kettős szerepben
vigeza
2009-05-22, 03:16 AM
Sziasztok!
Valaki írta, hogy Anne Rice könyvei vannak. Engem érdekelne!
Nem tenné fel az illető? Előre is köszönöm!Én is hozzáteszek egy pár könyvet:)
Anne Rice
Anne Rice-Múmia --Ramszesz az elkárhozott
Anne Rice-A csontok szolgálója
Anne Rice-Armand a vámpír
Anne Rice-Blackwood farm
Anne Rice-Lestat a vámpír
Anne Rice-Memnoch a Sátán
Anne Rice-Merrick
Anne Rice-Vér és arany
Anne Rice-Vérhozsanna
ÖregSam
2009-05-22, 03:21 AM
szijasztok ,
keresek JACK KEROUAC , TOM ROBBINS irasokat, a keresoben nem talatam ha valakinek van toluk valami magyarul, elore is koszi
Íme, ami nekem megvan:
Jack Kerouac: Doktor Sax
Javk Kerouac: Úton
glitt
2009-05-22, 03:33 AM
A világirodalom legszebb meséi
Arany László - Magyar népmesék
Benedek Elek - Magyar mesék
Benedek Elek - Világszép nádszálkisasszony
Benedek Elek - Több sincs királyfi
Benedek Elek - Csudalámpa, a világ legszebb meséi
Grimm legszebb meséi
Hans Christian Andersen meséi
vigeza
2009-05-22, 03:48 AM
Dean R Koontz
Dean R Koontz-Összetörve
Dean R Koontz-A visszatérő
Dean R Koontz-Ősellenség
Dean R Koontz-Idegenek
Dean R Koontz-Csapdában
Dean R Koontz-Az eljövetel
Dean R Koontz-Hideglelés
Dean R Koontz-Maszk
Dean R Koontz-Pokoli hordák
Dean R Koontz-Hideg tűz
Dean R Koontz-A szeme sarkából_1
Dean R Koontz-Menekülés
Dean R Koontz-A lélekgyűjtő
Dean R Koontz-Rettegés
Dean R Koontz-Amnézia
Dean R Koontz-A rettegés ajtaja
Dean R Koontz-A szeme sarkából_2
Dean R Koontz-Az arc
Dean R Koontz-A tékozló fiú
Dean R. Koontz - Jécsapda
vigeza
2009-05-22, 03:51 AM
Dean R Koontz
Meg ami lemaradt
Dean R Koontz-Téli hold
Dean R Koontz-Tiktak
Dean R Koontz-Végsőkig
Dean R. Koontz - A Visszatérő
Dean R Koontz-Jégcsapda
Dean R. Koontz - Frankenstein 1. A Tékozló Fiú
vigeza
2009-05-22, 04:05 AM
Kathy Carlson Szexvadászok
„Liliane megadta magát a gyönyörűségnek, lecsukta a szemét, ahogy az érzületek heves hullámai elárasztották. A férfi szája lángra lobbantotta egész testét. Ahol csak megérintette, életre keltette a húsát, útját az izgalom fodrozódása jelezte, és minden porcikája erogén zónává vált...”
Liliane egyedül marad egy katasztrofális házasság után, amely akkor dőlt romba, mikor férjét ágyban találta egy másik férfival. Ráadásul mindig is kedvelte a szexet, és most komolyan szenved a hiányától. Úgyhogy miután egy darabig magában emészti a bánatát, elhatározza, hogy ismét a tettek mezejére lép. Egy nap véletlenül belepillant titkárnője újságjába, és felfedezi a szexuális társkereső rovatot. Úgy érzi, éppen erre van szüksége: szexre, kötelezettségek nélkül! Ő is felad egy hirdetést, és rengeteg választ kap rá, de minél többet kínál neki az élet, annál többet kíván...
KIZÁRÓLAG FELNÖTTEKNEK!
vigeza
2009-05-22, 04:54 AM
HENRI CHARRIÉRE: Pillangó – Szökéseim a pokolból
Ha olvastad akkor tudod hogy milyen jó könyv,ha nem akkor ajánlani tudom
<o></o>
1969 májusában jelent meg először Charriére regénye Franciaországban, s 1970 májusáig egymillió példányban fogyott el. Ez a minden idők egyik legnagyobb francia könyvsikere csakhamar más országokban is elindult a siker útján, és mindenhol, ahol csak megjelent, bestseller lett belőle.
A szerzőt, az 1973. júliusában elhunyt Henri Charriére-t (alvilági becenevén: Pillangót) 1931-ben egy selyemfiú meggyilkolásával vádolták, és a hamis tanúk segítségével életfogytiglani kényszermunkára ítélték. Pillangó sohasem tudott beletörődni az ítéletbe. Tudta, hogy ki a tettes, és hosszú büntetése alatt megfogadta, sőt eszelősen ragaszkodott elképzeléséhez, hogy megszökik s fegyenctelepről, és bosszút áll az ügyészen, az esküdteken, a hamis tanúkon, azokon, akik az „enyészet útjára” küldték.
Elkezdődött tehát Pillangó fantasztikus szökés- és kalandsorozata, s ezeket örökítette meg később Charriére a Dumas és Victor Hugo fantáziáján is túlszárnyaló, izgalmas, fordulatos könyvében.
vigeza
2009-05-22, 06:20 AM
A.J.Cronin
A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt
A.J.Cronin A kalapos kastélya
A.J.Cronin:Véletlen vétkes
A.J.Cronin:A Menyország Kulcsa
A.J.Cronin:Ezt látják a csillagok
A.j.Cronin:Gracie
A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt
Archibald Joseph Cronin nevét régóta ismeri a magyar olvasó. A harmincas években divatos orvosregények legsikeresebb művelőjének kilenc könyve jelent meg nálunk 1934 után. Bizonyára sokan emlékeznek még A kalapkirály-ra, a Három szerelem-re vagy az Egy orvos útjá-ra. Cronin maga is orvos volt – katonaorvos, hajóorvos, majd bányaorvos, utóbbi minőségében éppen Walesben, ahol a Réztábla a kapu alatt egy része is játszódik.
E kétségkívül leghíresebb regényének főszereplője, dr. Andrew Manson, friss diplomával a zsebében érkezik Skóciából a walesi bányavidékre. Hamar ráébred, hogy elméleti képzettsége veszélyesebb, mintha teljesen tudatlan volna, ezért igyekszik minél több tapasztalatot szerezni s a gyakorlatból tanulni, hogy igazán jó és hasznos orvos váljék belőle. –Segítségére van ebben áldozatos felesége és egy hányatott sorsú kollégája is.
Hét esztendővel később Londonban találjuk – ahol megszédíti az anyagi gyarapodás lehetősége. Amit eddig elkerült, holott megkönnyítette volna helyzetét: feladja elveit. Türelmesen hallgatja a gazdag hipochondereket, és észre sem veszi, hogy a valódi betegek számára már nincs ideje. A jómód felé vezető erkölcsi züllés útján egy tragédia állítja meg. De idejében-e?
Minden idők egyik legsikeresebb bestsellerét veheti kezébe a magyar közönség.
A.J.Cronin A kalapos kastélya
Amikor Mary Brodie-t apja arra kényszerítette, hogy abbahagyja az iskolát, és megszakítson minden kapcsolatot múltjával és jövőjével, a lány élete családjának egy skót kisvárosban álló, rideg és kényelmetlen házára korlátozódott. Nagyratörő apja kegyetlen zsarnokként uralkodott félénk, engedelmes felesége, meghunyászkodó, túlhajszolt kisebbik lánya és gerinctelen fia fölött. Négy ember vergődött Brodie markának kíméletlen szorításában... Egészen addig, amíg a Brodie által olyannyira megvetett és gyűlölt külvilág leheleteként feltűnt a színen egy ír fiatalember, akiben Mary megtalálta elvesztett szabadságát, és aki meghozta anyja és húga számára a szabadulást...<o:p></o:p>
A.J.Cronin:Véletlen vétkes
Bűnös vagy nem bűnös? Gyilkos vagy áldozat? Ki az igazi gyilkos? Ugye ártatlan voltál, apám?<o:p></o:p>
Súlyos kérdések ezek egy fiatalember számára, aki abban a hitben nőtt fel, hogy apja vasúti szerencsétlenség áldozata lett, s csak húszévesen tudja meg, hogy hírhedt bűnöző, aki egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért életfogytiglani börtönbüntetését tölti.<o:p></o:p>
Paul képtelen hinni a bizonyítékoknak, és hosszú, keserves nyomozásba kezd, hogy az apa ártatlanságát bebizonyítsa, és a kegyetlen fegyházból kiszabadítsa őt.<o:p></o:p>
Sikerül - s utána a második, még nehezebb küzdelem: az eldurvult, megkeseredett férfit visszavezetni az életbe, s elindulni egy reményt s talán boldogságot is tartogató jövő felé...<o:p></o:p>
A. J. Cronin századunk angol irodalmának egyik legnépszerűbb, világszerte olvasott írója. (Kalapkirály, Réztábla a kapu alatt, A mennyország kulcsa, Három szerelem c. művei hazánkban is közismertek.)<o:p></o:p>
Ez az izgalmas, drámai fordulatokban bővelkedő regény bizonyára tovább növeli olvasóinak táborát. Magyarországon először kerül kiadásra.<o:p></o:p>
A.J.Cronin:A Menyország Kulcsa
Gondolatvilágában, mondanivalójában rokonszenves írás, amely küzdelmes és evangéliumi szellemben megélt papi sorsot tár az olvasó elé. Chisholm páter felfogása egyúttal „modern” is, számos kérdésben elutasítja a merev és hajlíthatatlan konzervativizmust, a vallási türelmetlenséget. Nem teoretikus alkat, hanem a cselekvő szeretetet megvalósító lelkipásztor, aki fokozatosan és szinte észrevétlenül győzi meg számos esetben ellenséges vagy gáncsoskodó környezetét. A figura ábrázolása nem elmélyült (lélektani mélységet ne várjon az olvasó a regény szerzőjétől), de alapvonásaiban markáns és életszerű: a páter mindennapisága, látszólagos jelentéktelensége mögött nagy lelkierő és szívósság rejlik, megalkuvást nem ismerően adja oda magát Isten ügyének. A regénynek akár mottója is lehetne Chisholm páter alábbi gondolata: „A hit annyira velünk született lelki tulajdon, hogy Isten aligha fogadhatja el kizárólagos értékmérőnek.” A lelkipásztor küzdelme ott igényli a legtöbb szeretetet és türelmet, ahol a legnagyobb a kihívás és ellenállás: a kínai misszióban. Chisholm páter életében megjelennek az ellentétes paptípusok is, akiket elragad az egyházi hierarchiában való emelkedés ambíciója, megkeményítenek a konvenciók, vannak közöttük pragmatikus üzletemberek és önmagukat remekül tálaló, sima modorú diplomaták, mint például az egykori iskolatárs, Anselm Mealey, akiből püspök lesz. Chisholm páter, ahogy mondani szokás, „nem sokra viszi”, de egész élete a titokzatosan működő kegyelem bizonyítéka: a katolikus Egyházba született, de protestáns prédikátortól kap hitbeli indíttatást, legjobb barátja és hűséges munkatársa egy ateista orvos, Kínában pedig egy metodista missziós házaspár segít neki öntudatlanul is abban, hogy legyőzze magában a versengő féltékenységet. Irodalmi értékében a regényt aligha hasonlíthatnánk Bermanos papi történeteinek izzásához, belső poklokat feltáró drámai mélységeihez. Becsületes, keresztény szellemben megírt könyv, amely napjainkban sem fogja eltéveszteni hatását.<o:p></o:p>
A.J.Cronin:Ezt látják a csillagok
A. J. Cronin, a Réztábla a kapu alatt és más világsikerű könyvek szerzője nemhiába volt eredeti szakmáját tekintve orvos: tudományos alapossággal tárja fel a lélek és test működésének rendszerét - az emberi társadalom konkrét közegébe helyezve. Ez a közeg ezúttal egy észak-angliai bányászfalu. A cselekmény 1903-ban kezdődik, és mintegy három évtizedet ölel át. A széles sodrású történet három fiatalember életútját követi nyomon: David, a bányászsarj tiszta és fölemelő küzdelmét, hogy sorstársai életét jobbá tegye; a bányatulajdonos fiának szép, ám életképtelen reformterveit, melyek anyagi és magánéleti kudarchoz vezetnek. A harmadik szál David ifjúkori barátjának, Joe Gowlannek, ennek a gátlástalan háborús konjuktúralovagnak sikertörténete. Miközben a három férfi életében eltelik harminc esztendő, a bányát kétszer elönti a víz, kitör és véget ér egy világháború, beüt a gazdasági világválság, emberek gyűlölködnek és szeretnek, hajszolják a pénzt és szerelmet, küzdenek eszméik nevében - a csillagok pedig hűvös egykedvűséggel nézik a világmindenség rendezett távolából a földi káoszt. Mert Cronin sohasem áltatja olvasóit az igazságos erkölcsi világrend ígéretével. E regény tanúsága szerint is az élet nagy körforgásában az embernek elsősorban önmagát kell megismernie, hogy megvethesse a lábát.<o:p></o:p>
A.j.Cronin:Gracie
Jól ismerheti az olvasó a Réztábla a kapu alatt és az Ezt látják a csillagok szerzőjét, az 1896-ban született Cronin főleg orvosi tárgyú, kissé szentimentális, ám ellenállhatatlan elbeszélésekkel és regényekkel lopta be magát az olvasók szívébe, és bár 1981-ben elhunyt, továbbra is népszerű maradt minden korosztály körében. Nem csalatkozunk a Gracie-ben sem, amely ezúttal nem a walesi bányavidékre, hanem a provinciális skót kisvárosok prűd világába kalauzol el bennünket. 1911-et írunk, a történet pedig egy Levenford nevű városkában játszódik, amelynek a felszínén idillikus, ám a végletekig álszent és rosszindulatú közösségbe tér haza Indiából hét esztendő után a hősnő, a szépséges, ám kissé zabolátlan Gracie. Küzdelmének és meghurcoltatásának története talán Hawthorne A skarlát betű-jét idézi fel az olvasóban, de a kisregény befejezése ezúttal is a szerzőtől megszokott. A kiváló jellemábrázoló Cronint - szórakoztató, fordulatos története mellett - pontos és szemléletes képet ad a századelő képmutató brit kisvárosi társadalmáról.<o:p></o:p>
vigeza
2009-05-22, 06:37 AM
Richard_Morgan-Valos halal
„Raymond Chandler ilyen sci-fit írt volna”
The New York Times<o></o>
<o></o>
„Ami a Valós Halált igazán remek regénnyé teszi, az Morgan prózája.
Minden egyes John Woo-szerű akciójelenet mellett ott egy zseniális leírás, egy magával ragadó karakter, egy döbbenetes helyszín, egy 24 karátos szellemesség."
SFX Magazine
<o></o>
„AValós Halál magas fordulaton indul, és onnan csak gyorsul tovább.
Tele van zseniális ötletekkel és rejtélyes eseményekkel.
Az utolsó oldalig nem engedi el az embert."
Peter Hamilton
<o></o>
„Szénfekete noir, lendületes és szellemes.
A történetben nincs egy lélegzetvételnyi szünet sem, a végére érve az olvasó úgy akarja a folytatást, mint a drogos a következő adagját."
Ken Macleod<o></o>
<o></o>
„Gondolatébresztő ötleteket vegyíteni a kőkemény, intenzív narratívával nem egyszerű dolog. De a Valós Halál beváltja a hozzá fűzött reményeket. Fogadni mernék, hogy Richard Morgan lesz a noir-SF legkiemelkedőbb szerzője."
Interzone<o></o>
<o></o>
„A Valós Halál teljesen a padlóra küldött. Totális adrenalinlöket az első oldaltól kezdve. Kemény próza, tökéletes karakterek és magával ragadó történet. Úgy tűnik, Richard Morgan hosszú időre nagyon nagy név lesz SF-körökben."
The Alien Online
<o></o>
„A Valós Halál a régivágású cyberpunk regények előtt tiszteleg, de olyan, mint egy hipermodern vámpírtörténet."
The Guardian
<o></o>
„Elsőrangú SF-thriller. Kemény és erőszakkal teli, de ugyanakkor végtelenül szellemes és intelligens. Morgan teljesen lenyűgözi a közönségét."
SF Revu
vicente
2009-05-22, 09:54 AM
Az orkkirály sajnos nekem sincs meg.
Köszönet a készítőknek!
R. A. Salvatore:
- A boszorkánykirály ígérete
- A vérkőföldek királya
- Az elesett erőd
- A káosz átka
MZsuzsi
2009-05-22, 11:31 AM
Történelmi regénysorozat<o></o>
Az összesen 13 kötetből álló Francia históriák sorozat 1977-2003 között született; Merle a vallásháborúval (1547) kezdődően tárgyalja a francia történelem 16. századi eseményeit, amelyet a reneszánsz Siorac-család életén keresztül, I. Ferenc uralkodásától XIV. Lajos trónralépéséig (1661) mutat be.<o></o>
1977 : Francia história
1979 : Csikóéveink
1980 : Jó városunk, Párizs
1982 : Íme, a király!
1983 : Szenvedélyes szeretet
1985 : A pirkadat
1991 : Libben a szoknya
1993 : A gyermekkirály
1995 : Az élet rózsái
1997 : Liliom és bíbor
1999 : Veszedelem és dicsőség
2001 : Ármány és cselszövés
2003 : Pallos és szerelem
<o>
</o>
adeina
2009-05-22, 11:50 AM
Elizabeth Gaskell - Észak és Dél
Margaret Hale, egy dél-angliai lelkész lánya, éli a maga nyugodt, biztonságos és kiszámítható életét. Hirtelen azonban minden megváltozik: Margaret családjával egy északi iparvárosba, Miltonba költözik, és rákényszerül arra, hogy szembenézzen a környezetében zajló fájdalmas, sokszor tragikus eseményekkel, hogy hirtelen felnőjön, és minden erejével segíteni próbáljon a körülötte élőknek. És szembe kell néznie a saját előítéleteivel is, különösen egy miltoni gyárossal, John Thorntonnal kapcsolatban... Az olvasó pedig biztos lehet benne, hogy emlékezetes történetet tart a kezében szerelemről, helytállásról, a XIX. századi Anglia sokszínű világáról.<o></o>
longinus
2009-05-23, 03:47 AM
Steven Saylor
Róma
Íme ezer év története két család sorsán keresztül, két családén, akik részesei voltak Róma legfényesebb és legsötétebb pillanatainak. Steven Saylor a város első ezer évét bemutató regényében a történelmet, a legendát és az új régészeti felfedezéseket egy lebilincselő történetté szövi össze, amely a két szerencsétlen sorsú ikerrel, Romulusszal és Remusszal kezdődik, és akkor ér véget, amikor Róma már a világ leghatalmasabb birodalmának fővárosa. Olvashatunk a hős és áruló Coriolanus tragédiájáról, a város gall ostromáról, a küzdelemről Hannibal ellen, a patríciusok és a plebejusok véres küzdelmeiről, és Julius Caesar meggyilkolását követően a római köztársaság kimúlásáról.
A főszerepet két család - a Potitiusok és a Pinariusok - leszármazottai játsszák. Az egyik Romulus bizalmasa. A másik rabszolgának született, és elcsábít egy Vesta-szüzet, aki fogadalmát is megszegi. Az egyik tömeggyilkos lesz. A másik Julius Caesar örököse. A generációkat pedig egy titokzatos talizmán köti össze, amely olyan ősi, mint maga a város.
A Róma minden tekintetben epikus alkotás, egy nagyívű történelmi saga, és egyben Steven Saylor legkiválóbb regénye.
A Vesta szüzek háza
Gordianus, a nyomozó arról híres, hogy a baj soha nem kerüli el. Róma szennyes és gazdag utcáit járva igyekszik kideríteni az igazságot, és gyakran nem nyomokat, hanem holttesteket talál. Gordianus - aki nemcsak megfejteni képes a titkot, hanem megőrizni is - nem tétlenkedett a Római vér és A végzet fegyvere közt eltelt nyolc évben. A Vesta-szüzek háza ennek az időszaknak a legizgalmasabb történéseit eleveníti fel. Tulajdonképpen csak a szokásos dolgok történtek vele: emberrablás, fej nélküli holttest, gyilkosság, kísértetjárás és szentségtörés ügyében kell nyomoznia. Természetesen sok minden másra is fény derül Gordianus életében. Hogyan került hozzá Belbo? Hogyan találkozott Lucius Claudiusszal? Mit csinált Alexandriában? És nem utolsósorban: miről is szólt Catilina afférja a Vesta-szüzekkel? "Saylor olyan szerző, akinek minden egyes könyvére érdemes odafigyelni." Austin Chronicle
Caesar ítélete
I.e. 48. Caesart és Pompeiust, a két rivális római hadvezért leköti a világ uralmáért folytatott harc. Most mindketten Egyiptom felé indulnak, ahol Pompeius utolsó, elkeseredett lépésként akart partra szállni a Nílus deltájában, míg Caesar legendás találkozása Kleopátrával olyan tüzet szít, amelyet évszázadokig jegyez majd a történelem. De Egyiptom az árulások földje, melyet kettészakít a királynő, és öccse, Ptolemaiosz között dúló gyilkos rivalizálás. E feszült légkörbe érkezik Gordianus, a nyomozó, aki felesége, Bethesda betegségére keres gyógyírt a Nílus szent vizében. Terveit azonban felül kell írnia, amikor egy sokkal nehezebb feladat előtt találja magát: bizonyítania kell gyilkossággal vádolt, kitagadott fiának ártatlanságát. Caesar ítélete bevégzi Gordianus fiának sorsát, választása Kleopátra és Ptolemaiosz között pedig a Római Birodalomét.
Catilina rejtélye
Gordianus hátat fordított Rómának, és a város minden mocskát maga mögött hagyva családjával új életet kezdett egy birtokon Etruriában. De az új élet idillje nem tart sokáig, ugyanis egykori ügyfele, a mostanra már komoly politikai karriert befutott Cicero egy szívességet kér tőle: lássa vendégül néhány napra ellenfelét, Catilinát. A Nyomozó vonakodva ugyan és értetlenkedve, de végül igent mond. A titokzatos és hírhedt populista politikus, Catilina hamarosan meg is jelenik, és néhány beszélgetés után Gordianusban gyötrő kérdések ébrednek. Lehet, hogy Catilina nem is akarja megbuktatni a Köztársaságot? Lehet, hogy Cicero a valódi összeesküvő? Ha igen, akkor Catilina miért bujkál, és miért szervezjedik? Gordianus nem akar belekeveredni az ügybe, de amikor egy fejnélküli holttestet talál a birtokán, kénytelen cselekedni, hiszen olyan rejtéllyel áll szemben, amely nemcsak a Köztársaságot sodorhatja veszélybe, hanem a családját is.
Egy gladiátor csak egyszer hal meg
A Római vér és a Catilina rejtélye közti időszakot tárgyaló novelláskötetében Steven Saylor igazi ínyencségeket tálal fel. Beavat bennünket az ókori Róma mérgezett süteményeinek, illetve a mennyei garumnak receptjébe, és Gordianus, a Nyomozó segítségével megtudhatjuk azt is, hogyan került az első cseresznyefa Rómába. De mindez szinte semmiség a főételhez és a legvégén érkező desszerthez képest... Egy harckocsiverseny körüli összeesküvés miatt érkezünk a Colosseumba, ahonnan csak azért ruccanunk át egy másik arénába, hogy megtudjuk, hányszor halhat meg egy gladiátor? Ez legalább olyan találós kérdés, mint Arkhimédesz néhány feladványa (Gordianus a tudós sírjának rejtekhelyét is megtalálja) vagy hogy miért hallgat egy hadvezér a fehér szarvasborjúra?
Eltűnt Massiliában
Gordianus, a nyomozó Massiliába (a mai Marseille-be) indul, hogy megkeresse fiát, Metót, aki nyomtalanul eltűnt. A várost körülvették Caesar seregei, és csak idő kérdése, hogy mikor törik meg a kiéhezett massilióták ellenállását. Gordianus végül bejut az ostromlott városba, és munkához lát, hogy kiderítse, mi történt fiával, akit árulóként tartanak nyilván. Ám alighogy megérkezik, szemtanúja lesz annak, amint egy fiatal nő lezuhan az Öngyilkosok Sziklájáról.
Gyilkosság a Via Appián
Fáklyák lángja világítja be az elegáns márványfalakat, az utcákon feldühödött tömeg őrjöng. Időszámításunk előtt 52-ben járunk. Publius Clodius meztelen holttestét éppen Róma utcáin akarják keresztülvinni. Róma egyik leggazdagabb - és talán legkorruptabb - polgárát a csodálatos Via Appián gyilkolták meg. Mindenki Milót, Clodius ellenfelét gyanúsítja a gyilkossággal. Róma a káosz szélén tántorog. A legnagyszerűbb szónokok - Cicero és Marcus Antonius - készülnek a perbeszédeikre, miközben Gordianus, a nyomozó munkához lát. Megbízója nem más, mint a nagy Pompeius. Gordianust a nyomok a Via Appia egy elhagyatott részéhez vezetik, ahol választ talál arra kérdésre, amely megmentheti a hatalomtól megrészegült, félelemtől remegő, őrülettől tomboló Rómát...
Próféciák köde
Róma, időszámításunk előtt 48. Miközben Julius Caesar és Pompeius véres küzdelmet folytatnak a birodalom távoli szegleteiben, Róma városában a szokottnál is kaotikusabb az élet: a kémkedés, a mohó vagyonszerzés és a kíméletlen árulások mindennapossá váltak. Ebben a bizonytalan és veszélyes időszakban egy fiatal jövendőmondó, Cassandra vánszorog oda Gordianushoz, és meghal a karjaiban. A többek által őrültnek tartott nő azt állította, hogy nincsenek emlékei saját életéről, viszont - trójai elődjéhez hasonlóan - azt tartották róla, hogy látta a jövőt. Ezért a képességért még Rómában is sokan hajlandóak komoly összegeket áldozni. Vagy éppen ölni. Cassandra hamar a gazdagok és befolyásosak bizalmasa lett. Ám elvetemült gyilkosa ennek véget vetett. Gordianus megszállottan kezdi el keresni a gyönyörű, fiatal lány halálának okozóját. Nyomozása során eljut Róma leghatalmasabb asszonyaihoz, és amit talál, azzal nemcsak a saját életét sodorja veszélybe, hanem még Róma jövőjét is befolyásolhatja.
Római vér
Időszámításunk előtt 80-ban, egy izzasztóan forró napon, az egyik római bordélyház előtti téren rátalálnak a brutálisan meggyilkolt gazdag földbirtokos, Sextus Roscius holttestére. A példátlan bűncselekménynek egyetlen gyanúsítottja van, az áldozat fia. A vád: apagyilkosság. A büntetés: halál. Annak is a legkegyetlenebb fajtája, amely még a harcedzett rómaiakat is elborzasztja. Az ifjabb Sextus Roscius ügyvédje nem más, mint Marcus Tullius Cicero. Ő pedig pontosan tudja, ki az, aki segíthet ebben a reménytelen helyzetben. Így Gordianus, Róma egyetlen magánnyomozója kézbe veszi az ügyet, és a gyilkosok nyomába eredve a város szegénynegyedeiben és fényűző palotáiban gyűjti a nyomokat, hogy megmentsen egy olyan embert, aki fejét lehajtva várja végzetét...
Rubicon
Caesar hatalmas serege élén Róma felé közeledik, és a városban lassan eluralkodik a pánik. Gordianus a felfordulás kellős közepén saját otthonában fedezi fel Pompeius, a nagy vezér - és nem mellékesen Caesar ellensége - kedvenc unokatestvérének holttestét. Mielőtt Pompeius elmenekülne Rómából, arra kényszeríti a nyomozót, hogy kerítse kézre a gyilkost, és túszként elviszi magával Gordianus vejét is. A nyomozó hamar kdieríti, hgoy a meggyilkolt férfi veszélyes kém volt, és útra kel Brudnisium felé, ahol Caesar és Pompeius seregei néznének farkasszemet egymással. Gordianusnak nemcsak a mindent eldöntő csatát kell túlélnie, hanem meg kell mentenie szeretett lánya férjét, és fel kell fednie egy rettenetes titkot is.
longinus
2009-05-23, 03:53 AM
Vénusz kezében
"Időszámításunk előtt 50-ben, egy hideg januári estén két idegen kopogtat be Gordianus, a nyomozó otthonába. Egyikőjük egy egyiptomi követ, a másik pedig egy eunuch pap. Dio, a filozófus olyasmit kér Gordianustól, amit a nyomozó nem tud teljesíteni: segítsen neki életben maradni.
Ám mire a nap felkel, Dio halott. Brutálisan meggyilkolták. Gordianus pályafutása legveszélyesebb nyomozása elé néz. Egy kétes hírnevű, gyönyörű asszony fogadja fel, hogy találja meg Dio gyilkosát. A nyomozó végül elvállalja az ügyet, amelynek során eljut Róma legmagasabb politikai köreibe és legféltettebben őrzött hálószobáiba. Útját árulás, csalás, hazugságok, perverz titkok és sötét bűnök övezik, és ismét rá kell jönnie: semmi és senki sem az, aminek látszik. Gordianus két dologban lehet biztos csupán: Dio halott, és mindenki meg akarja akadályozni őt abban, hogy megtalálja az igazi gyilkost."
Steven Saylor A végzet fegyvere
Egy titokzatos gyilkosság. Két szökött rabszolga, Öt nap a kegyetlen megtorlásig.
Tíz év telt el a Római vér történései óta, és Gordianus, a nyomozó most kénytelen elhagyni szeretett városát. Az egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb római polgár, Marcus Crassus megbízásából délre utazik, hogy Baiaében nyomozzon egy politikai vonatkozásokkal is terhelt gyilkossági ügyben.
A szörnyű tett elkövetésével két rabszolgát vádolnak, akik állítólag a lázadó Spartacus seregébe menekültek az igazságszolgáltatás és Crassus pusztító haragja elől. De Gordianus nem hisz a látszatnak. Nevelt fia, Eco társaságában megpróbálja felderíteni a gazdag tengerparti villák árnyékában rejtőző titkokat és a fényűzés álarca mögött megbúvó sötét hazugságokat.
Az idő egyre fogy, és Gordianus számára még soha nem volt ekkora a tét. Minél előbb meg kell oldania a rejtélyt, ha nem akarja, hogy Crassus elrettentő példaként a ház mind a kilencvenkilenc rabszolgáját kegyetlenül kivégeztesse.
"Saylor a történelmet vegyíti a bűnügyi regények elemeivel és az eredmény egy újabb lebilincselő olvasmány... Hiteles és érdekfeszítő könyvet kapunk a Római Birodalom mindennapjairól, mely a krimik és a történelmi regények kedvelőinek egyaránt örömet szerez majd."
Jó szórakozást a történelmi krimikhez:D
vigeza
2009-05-23, 06:02 AM
Miután évekig Los Angelesben éltek, Karen Spellman, a csinos, fiatal özvegy és két lánya visszatérnek Karen szülővárosába, ahol az asszony feleségül megy fiatalkori szerelméhez. Azonban boldogságuk hamarosan rémületté változik...
Valami fenyegető vár Spellmanékre. Valami, ami annyira rejtélyes, mintha egyenesen a pokol szülötte volna. Alszik és vár... várja, hogy a nyári hőség fullasztó hulláma elárassza a völgyet, vár a tökéletes áldozatra...<o></o>
És most, a rémálom beköszöntével Karen hazatérése nem más, mint szembesülés magával a gonosszal. Minden erejével próbálja megvédeni lányait az iszonyattól, amely mintha magából a föld mélyéből törne elő, és amelynek egyetlen célja, hogy csillapítsa borzalmas éhét..
vigeza
2009-05-23, 06:11 AM
Villejeune, Florida.<o:p></o:p>
Városka a kísérteties, hatalmas lápvidék peremén. Távol a civilizációtól, távol a kíváncsi tekintetektől.<o:p></o:p>
Az itteniek saját törvényeik, saját vallásuk szerint élnek. Oltárok, gyertyák, gyermekek a mocsár mélyén...<o:p></o:p>
Az emberek éjszakánként házaikba húzódva nyugodtan alszanak el, ám álmaik ködéből előbukkan valami...<o:p></o:p>
Valami, ami égtelenül gonosz, ami a halálukat kívánja, csakhogy ő maga életben maradhasson. Andersonék évekkel ezelőtt elhagyták a várost, de most visszatérnek, remélve, hogy egy boldogabb élet vár rájuk.<o:p></o:p>
Nem sejtik, hogy a mocsárvidéken már senki sincs biztonságban, ha leszáll a sötétség.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
STEPHEN KING ÉS DEAN KOONTZ MELLETT AMERIKA LEGKEDVELTEBB HORRORÍRÓJA AZ ÉLŐSKÖDŐ SZERZŐJÉNEK LEGÚJABB KÖNYVE<o:p></o:p>
adeina
2009-05-23, 06:32 AM
Sandra Brown - A csütörtök leánya
Sandra Brown - A győzelem mámora
Sandra Brown - A szerelem rabláncán
Sandra Brown - A tisztesség parancsa
Sandra Brown - A selyemháló
Sandra Brown - A túsz
Sandra Brown - Alkonyi ölelés
Sandra Brown - Az ördög jussa
Sandra Brown - Engem szeress!
Sandra Brown - Érzelmek fogságában
Sandra Brown - Fehér izzás
Sandra Brown - Felejthetetlen csók
Sandra Brown - Félrevezetve
Sandra Brown - Irigység
Sandra Brown - Keserédes titok
Sandra Brown - Ketten egyedül
Sandra Brown - Kísértés
Sandra Brown - Másik hajnal
Sandra Brown - Régen várt szerelem
Sandra Brown - Sage Texas!
Sandra Brown - Szavadon foglak
Sandra Brown - Tálcán kínált szerelem
Sandra Brown - Taníts meg szeretni!
Sandra Brown - Tigris herceg
Sandra Brown - A jövő ígérete
Sandra Brown - Trópusi sziget
Sandra Brown - Vad dolgok
Sandra Brown - Valóra vált álom
vigeza
2009-05-23, 06:56 AM
jeffrey stone-a hajnal hadura
jeffrey stone-a hajnal kiralynoje
jeffrey stone-a hajnal lovagja
jeffrey stone-az ej istene
jeffrey stone-ghouzm gyongyei
jeffrey stone-gyemantvaros
jeffrey stone-az ej kardja
jeffrey stone-a hajnal lovagja
jeffrey stone-harc az ej koveert
vigeza
2009-05-23, 07:08 AM
Főnix: egyiptomi eredetű mitológiai csodamadár,
amely elég, majd poraiból ismét újratámad.<o:p></o:p>
Tavaszodik. A monitor világából, ha kitekintek, éledő természetet látok, egy olyan világban, ami számomra lassan elidegenedett. Adatok, fájlok és IP-címek között bolyongok, routertől szerverig. Figyelek a háló minden rezdülésére, szűrőprogramjaimmal a bődületes adatrenge*tegből azt az információt szűröm ki, amire szükségem van, amivel alkalomadtán visszaélhetek. Az Interneten minden információ megszerezhető, akármilyen módszerekkel is véded, az előny, a hirtelen rajtaütés, a támadás előnye nálam van. De legtöbbször nem is véded a gépedet. A Visa kártyád számát is az adataiddal mindenféle címekre elküldözgeted, és csodálkozol. <o:p></o:p>
Nem, tévedsz, engem nem érdekel a te kártyád pár száz dolláros kontója. Ennél több az én célom. A bonyolult rendszerek hatalmas munkával kimódolt kulcsai jelentenek számomra kihívást, az on-line bankok tökéletesnek hirdetett rendszerein keresem a réseket. Egy azonosít*hatatlan fantom vagyok a neten, gondoskodom róla, hogy minden nyomot eltüntessek magam után. Néha becsületes hackerként járok el, és csak figyelmeztetem a hiányosságokra az áldozatot, máskor pedig ... nem. <o:p></o:p>
Cracker vagyok, akit alapvetően utál és megvet a netes társadalom, mert rajtuk élősködöm, és ugyanakkor rettegnek tőlem, hiszen tudják, hogy a tudásom hatalom ebben a digitális világ*ban. Ez az én világom, a valós világ elől menekültem ide, és szereztem egy új, virtuális identitást egy fizikailag nem létező mátrixban. Előlem nem rejthetsz el semmit, ha valami érdekel, hozzájutok. Eltűnök, majd egyesekből és nullákból újra generálom önmagamat valahol egy zárt rendszer belsejében, hogy a titkokkal - a titkoddal - felszívódjak. <o:p></o:p>
Ani-cica
2009-05-23, 07:17 AM
Sziasztok!
Keresnék egy könyvet Cole, Kresley-től
A magyar címe talán Vámpíréhség vagy Éhség.
Előre is köszönök minden segítséget.
vamrich
2009-05-23, 07:23 AM
[quote=longinus;1527935]Keresem :Steven Saylor: A végzet fegyvere
Íme:
http://canadahun.com/forum/showpost.php?p=1342032&postcount=115
vigeza
2009-05-23, 08:12 AM
Robert Jordan-A káosz ura 1 - Idő kereke 6
Robert Jordan-A kardok koronája 2 - Idő kereke 7
Robert Jordan-A tél szíve 1 - Idő kereke 9
Robert Jordan-A világ szeme 2 - Idő kereke 1
Robert Jordan-Az álmok tőre 1 - Idő kereke 11
Robert Jordan-Az újjászületett sárkány 2 - Idő kereke 3
Robert Jordan-Mennyei tűz 1 - Idő kereke 5
Robert Jordan-Új tavasz - Idő kereke 0
Robert Jordan-A káosz ura 2 - Idő kereke 6
Robert Jordan-A nagy hajtóvadászat 1 - Idő kereke 2
Robert Jordan-A tél szíve 2 - Idő kereke 9
Robert Jordan-Az alkony keresztútján 1 - Idő kereke 10
Robert Jordan-Az álmok tőre 2 - Idő kereke 11
Robert Jordan-Hódít az árnyék 1 - Idő kereke 4
Robert Jordan-Mennyei tűz 2 - Idő kereke 5
Robert Jordan-A kardok koronája 1 - Idő kereke 7
Robert Jordan-A nagy hajtóvadászat 2 - Idő kereke 2
Robert Jordan-A világ szeme 1 - Idő kereke 1
Robert Jordan-Az alkony keresztútján 2 - Idő kereke 10
Robert Jordan-Az újjászületett sárkány 1 - Idő kereke 3
Robert Jordan-Hódít az árnyék 2 - Idő kereke 4
Robert Jordan-Tőrök útja - Idő kereke 8
Robert Jordan-Hódít az árnyék 2 - Idő kereke 4
Robert Jordan-Tőrök útja - Idő kereke 8
glitt
2009-05-23, 08:20 AM
Nora Roberts - Jégvirágos történetek
Nora Roberts - Nyári álmok
Nora Roberts - Nyári örömök
Nora Roberts - Nyári szerelmek
glitt
2009-05-23, 08:26 AM
Nora Roberts - A hold árnyéka I.
Nora Roberts - A hold árnyéka II.
Nora Roberts - A hold árnyéka III.
Nora Roberts - Mézes puszedli
Nora Roberts - Házi feladat
boxerpapa
2009-05-23, 09:22 AM
Stephen King - Carrie
ÖregSam
2009-05-23, 12:06 PM
Szép napot mindenkinek!
Egy érdekes és tanulságos, elgondolkoztató könyvet szeretnék veletek megosztani, remélem, nincs még fenn, mert a keresőben nem találtam...
Forgassátok örömmel , és köszönet a készítőnek.
Kellemes hétvégét mindnekinek, üdv: ÖregSam. :)
Allan és Barbara Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?
Tnilab
2009-05-23, 04:01 PM
Isteni színjáték
Tnilab
2009-05-23, 04:03 PM
Az ébredés krónikája
Tnilab
2009-05-23, 04:05 PM
A rózsa szövetsége
Tnilab
2009-05-24, 01:22 AM
Ázott kenyér
moona.pr
2009-05-24, 02:24 AM
Sziasztok!
Gyermekrajz elemzéséhez szükségem lenne könyvekre. Régebbi hozzászólásomban konkrét könyveket neveztem meg, de bármilyen könyv jó lenne.
Segítségeteket előre is köszönöm!
vigeza
2009-05-24, 07:13 AM
Elaine Cunningham - Dal és kard 2 - Elfdal
Elaine Cunningham - Dal és kard 3 - Ezüst árnyak
Elaine Cunningham - Dal és kard 4 - Tövisvár
Elaine Cunningham - Dal és kard 5 - Az álomgombok
Elaine Cunningham - Fény és árnyék 3 - Széljáró
Elaine Cunningham - Királyok és tanácsadók 1 - Varázskopó
Elaine Cunningham - Királyok és tanácsadók 2 - Varázskapu
Elaine Cunningham - Királyok és tanácsadók 3 - Varázslóháború
Elaine Cunningham - Öröksziget
vigeza
2009-05-24, 07:29 AM
Graham Edwards - Sárkányvarázs 1
Graham Edwards - Sárkányvarázs 2
Graham Edwards - Sárkányvihar
A fordító előszava<o></o>
<o></o>
Különös történet ez, mely barátságról szól és szerelemről, hűségről és árulásról, összetartásról és ellenségeskedésről, csüggedésről és kitartásról, csupa-csupa emberi értékről, a szereplői mégis – sárkányok. Graham Edwards pazar, nagyívű történetben, megrendítő szépséggel tárja elénk az ember előtti, legendás világot, amikor még sárkányok éltek a földön. Egyszerre félelmetes és gyönyörű ez a világ, telve hétköznapokkal és sorsfordító eseményekkel, természettel és csodákkal, s a háttérben végig ott húzódik egy testetlen szereplő: a sors súlyosan sodró, örök törvénye, melynek így vagy úgy, de mindnyájan alanyai vagyunk.<o></o>
amber
2009-05-24, 07:36 AM
Brandon Sanderson - Elantris
vigeza
2009-05-24, 07:40 AM
Tartalom
Bram Stoker Az Indián asszony
M.R.James Az Alkimista Bosszúja
M.R.James Mr poynter naplója
M.R.James Magnus Gróf
Edward Lucas White Lukundoo
Saki Pán Bosszúja
Saki Gabriel Ernest
H.P.Lovecraft Erich Zann Muzsikája
H.P.Lovecraft A Patkányok a Falban
H.P.Lovecraft Pickman Modellje
A Kötet Szerzőiről
A kötet szerzőiről
Bram Stoker (1847–1912). írországi születésű regényíró és novellista. Ő alkotta meg a horrorirodalom alighanem mindmáig legnépszerűbb alakját, a vérszívó Drakula grófot.<o:p></o:p>
Montague Rhodes James (1862–1936). Angol rémtörténetíró és bibliakutató. Nevéhez fűződik az Apokrif Új Testamentum kiadása.<o:p></o:p>
Edward Lucas White(1866–1934). Az amerikai Maryland államban működött, főként romantikus hangvételű regényeket publikált.<o:p></o:p>
Saki (Hector Hugh Munro)(1870–1916). Angol novellista. Elsősorban szatirikusnak tartotta magát, de rémtörténetei is népszerűvé tették. Az első világháborúban esett el.<o:p></o:p>
Howard Philips Lovecraft (1890–1937). Az amerikai Rhode Island államban született. Nemcsak kísértethistóriáiról ismert, hanem a science fiction műfajban is hírnévre tett szert.<o:p></o:p>
adeina
2009-05-24, 11:46 AM
Arany Júlia 2004.3 - Ruth Jean Dal - I love juh
Arany Júlia 2004.3.- Rosemary Carter - Pretoria csillagai
Bálint nap 1994.- Debbie Macomber - Pénzen vett udvarlás
Júlia bestseller 1995.3 - Margot Dalton - Egy másik asszony
Júlia különszám 1994. nyár - Diana Palmer - Apa a pácban
Júlia különszám 2005.12 - Christy Lockhart - Rossz példa
Júlia különszám 2006.14 - Cathleen Galitz - Alibi nélkül
Romana különszám 17. - Jennifer LaBrecque - Ki kopog
Romana különszám 1995.jan. - Miranda Lee - Kalózvár
Romana különszám 1996. - Patricia Cox - Macskazene
Romana különszám 1996. - Romana Leigh - Alex a négyzeten
Romana különszám 1996. - Charlotte Lamb - A bizalom hiánya
Romana különszám 2006. - Marie Ferrarella - Brianne báránya
Romana különszám 2006. - Tracy Sinclair - A szultán asszonya
Romana nyáridő 1995.4.sz.- Linda Howard - Áramkimaradás
Szívhang 206. - Rebecca Lang - Vihar után
Szívhang különszám 2. - Fiona McArthur - Doktor úr farmerban
Tiffany különszám 1992. nyár - Frances West - Veszélyes közelség
Tiffany különszám 1993.3 - Stephanie James - Követlek mindhalálig
Tiffany-Szeress és nevess 4.- Delores Fossen - Legatyásodva
Tnilab
2009-05-24, 12:40 PM
Hogyan látom a világot
ÖregSam
2009-05-24, 01:15 PM
Remélem, még nincs fenn, mert én nem találtam, és remélem, sokan megörülnek neki...
Lao Ce: Tao Te King
glitt
2009-05-24, 01:39 PM
Nietzsche - Az értékek átértékelése
Nietzsche - Versei
BozorA
2009-05-25, 02:50 AM
Sziasztok. Keresem Cseh Tamás: Bérczes László beszélgetőkönyve című könyvét. Előre is kösz a segítséget.
Ani-cica
2009-05-25, 02:53 AM
Sorry sorry
elsőre nem ment valami jól, de most már címmel újratöltöm:D
Gleen Cook: a fekete sereg
lappangó árnyak
a fehér rózsa
Jó olvasást
és ha már ilyen jól belejöttem még pár nagy kedvenc:
Philip k. dick: Transz
Ian banks: Holtpont
Neil Gaiman: Sosehol
Hemioneme
2009-05-25, 08:13 AM
Sziasztok!
Nicholas Sparks: A leghosszabb út című könyvét keresem.
Remélem tud valaki segíteni.
glitt
2009-05-25, 09:11 AM
Danielle Steel - A birtok
Danielle Steel - A csók
Danielle Steel - A gyűrű
Danielle Steel - A kör bezárul
Danielle Steel - A sors kereke
Danielle Steel - Áldott teher
Danielle Steel - Az eskövő
Danielle Steel - Az igéret
Danielle Steel - Családi album
Danielle Steel - Égi küldemény
Danielle Steel - Egyszer az életben
Danielle Steel - Ékszerek
Danielle Steel - Ellenálhatatlan erő
Danielle Steel - Eltünt
Danielle Steel - Erősebb a szeretetnél
Inimma
2009-05-25, 10:37 AM
Franz Kafka: A per / A kastély (1984) (WinWord) (ZIP) 629 KB
adeina
2009-05-25, 01:12 PM
Susan Elizabeth Philips - Álom édes álom
Susan Elizabeth Phillips - Angyali csók
Susan Elizabeth Phillips - Apafogó
Susan Elizabeth Phillips - Édes, mint a méz
Susan Elizabeth Phillips - Játék az élet
Susan Elizabeth Phillips - Latin szerető
Susan Elizabeth Phillips - Született csábitó
Susan Elizabeth Phillips - Törékeny szív
Susan Elisabeth Phillips - Várom a párom
blue13
2009-05-25, 02:09 PM
Nincs meg véletlenül valakinek Laurell Hamiltontól Egy sötét úr halála?
Köszönöm!
Nem tudom, hogy fenn van e már, de keresem Sebők János: Az utolsó dalt a halál játssza című könyvét.
1nnnnnn1
2009-05-25, 07:18 PM
Sziasztok!
Látom nagyon nagyon sok jó könyv van fent! Ezt jó látni!
Engem viszont nagyon érdekelne a MAHABARÁTA eposz, ha meg van valakinek és megosztaná velünk az jó lenne!
Előre is köszönöm annak aki felteszi!
eriol
2009-05-26, 08:46 AM
Nora Roberts: Örök kötelék
eriol
2009-05-26, 08:58 AM
Terry Pratchett : A tenger és a kishalak
eriol
2009-05-26, 09:19 AM
sziasztok
nincsenek vkinek további Philip Pullman könyvei magyarul?
(pl.: Karlstein gróf, Roger titka, Ménkű és a viaszrém, Jack és a Madárijesztő, A nagy rablás, Sally Lockhart sorozat)
kalmarattila
2009-05-26, 10:34 AM
A következő könyvet keresem:
Axel Schulz: Grillételek, kerti partik
http://www.vatera.hu/axel_schulz_grilletelek_kerti_partik_147273375.htm l
Gondolom sokunknak aktuális a téma, ha valakinek meglenne digitális formában azt nagyon megköszönnénk!
Ha pedig véletlenül a polcon lapul, akkor itt az ideje digitalizálni! :)
ÖregSam
2009-05-26, 11:29 AM
Sziasztok!
Nincs meg véletlenül valakinek Kim Stanley Robinson: Vörös Mars című könyve magyarul? Hálás lennék ha valaki feltenné. Köszönöm!
Szia, Thomas181!
Remélem, ebben a formátumban is megfelel!
Jó szórakozást hozzá!
Üdv: ÖregSam. :)
longinus
2009-05-26, 02:00 PM
Keresem az Omisi gályák című könyvet
vicente
2009-05-27, 04:27 AM
Nora Roberts - Egyszer volt...
Libby Stone antropológus a Klamath hegység mélyén, kalyibába zárkózva dolgozik doktori értekezésén. Amikor egy éjjel különös jelenséget tapasztal, azt hiszi, repülőgép-szerencsétlenséget lát. A helyszínre érve megment egy férfit, akit otthonába visz, hogy újra talpra állítsa. Libbyt elbájolja, de ugyanakkor aggodalommal is tölti el az idegen, aki teljesen különbözik minden eddig ismert férfitól. Caleb Hornblowernak ugyanakkor fogalma sincs arról, ki is ő valójában, vagy honnét is származik. Amikor lassacskán visszanyeri emlékezetét, rájön, hogy időutazó pilótaként tévedésből századokkal korábban kötött ki. Amikor végre sikerül elfogadtatnia Libbyvel ezt az igazságot, a szerelmes lány segít a férfinak, hogy visszatérhessen a maga korába. De vajon rádöbben-e Caleb a búcsú pillanatában, hogy élete és kora itt és most, csak Libbyvel együtt lehet a helyén?
ehran
2009-05-27, 05:06 AM
Elaine Cunningham - Dal és kard 2 - Elfdal
Elaine Cunningham - Dal és kard 3 - Ezüst árnyak
Elaine Cunningham - Dal és kard 4 - Tövisvár
Elaine Cunningham - Dal és kard 5 - Az álomgombok
Elaine Cunningham - Fény és árnyék 3 - Széljáró
Elaine Cunningham - Királyok és tanácsadók 1 - Varázskopó
Elaine Cunningham - Királyok és tanácsadók 2 - Varázskapu
Elaine Cunningham - Királyok és tanácsadók 3 - Varázslóháború
Elaine Cunningham - Öröksziget
A Dal és Kard sorozat első része nincs meg véletlenül?
Cserébe én felteszem a Fény és árnyék 1-2-t. :)
Elaine Cunningham
Fény és árnyék 1 - A varázsló lánya
Fény és árnyék 2 - Kusza hálók
aghirua
2009-05-27, 07:25 AM
Elaine Cunningham- Dal és kard 1 - Árnyelf
DOC
Halas1
2009-05-27, 08:14 AM
A következő könyvet keresem:
Axel Schulz: Grillételek, kerti partik
http://www.vatera.hu/axel_schulz_grilletelek_kerti_partik_147273375.htm l
Gondolom sokunknak aktuális a téma, ha valakinek meglenne digitális formában azt nagyon megköszönnénk!
Ha pedig véletlenül a polcon lapul, akkor itt az ideje digitalizálni! :)
Szia.
Bár nem ugyanaz, de hátha ez is jó lesz!
http://kicsibolt.extra.hu/images/Dr_Oetker_Grillezes_erkelyen_es_kertben.pdf
Inimma
2009-05-27, 09:32 AM
Nincs meg valakinek véletlenül a Mátrix e-book formájában?
Mátrix - forgatókönyv (PDF) (ZIP) 346 KB
A Mátrix - Egy cyberpunk példázat? (HTML) (ZIP) 89 KB
A Mátrix - Egy cyberpunk példázat? (PDF) (ZIP) 305 KB
A Mátrix - Egy cyberpunk példázat? (RTF) (ZIP) 83 KB
Zsuzso71
2009-05-27, 09:34 AM
Nem adta ki a kereső, ha fent van, akkor bocs.
Keresném Verebes István : MAYA c. könyvét (Amit Hernádiról írt)
Köszönöm
amber
2009-05-27, 10:46 AM
Zalatnay Sarolta - Vörös ágyasok
Byell
2009-05-27, 11:00 AM
Kereseem a következőket: Sötétben tündölőbb a fény: Római szállóigék és aforzmák.
Léleküdítő, azaz szellemi kincstár: Gondolatok és elmés idézetek gyűjteménye.
glitt
2009-05-27, 12:53 PM
William Shakespeare - Lear király
William Shakespeare - Pericies, Tyrus hercege
William Shakespeare - Szeget szeggel
William Shakespeare - Téli rege
William Shakespeare - Sok hűhó semmiért
Kenderfóka
2009-05-27, 06:50 PM
Sziasztok! Tudom, ez egy nehéz kérés...de nincs meg véletlenül valakinek elektronikusan a következő könyv?
Watzlawick, P., Weakland, J.H., Fisch, R.:A változás. A problémák keletkezésének és megoldásának elvei, Kiadó: Gondolat, 1990. vagy Animula 2008.
Keresem még az Animula kiadó Családerápiás Olvasókönyv sorozatának köteteit és Alice Miller könyveit ( A tehetséges gyermek drámája, Kezdetben volt a nevelés.)
KÖSZÖNÖM előre is a segítséget!
moona.pr
2009-05-28, 03:01 AM
Sziasztok! Keresem Corinne Hofmann: Afrikai szeretők és Visszatérés Afrikába című könyvét.
longinus
2009-05-28, 07:16 AM
Sziasztok !
Keresem a következő könyveket:
A boszorkányfiú Gruber, Michael
A hollókirály Clarke, Susanna
A karakoszki varázsló Beagle, Peter S.
A tökéletes trükk Priest, Christopher
Anyrok alkonya Novellák a Hatodkorból
O'Connor, Alan; Chapman, Wayne; Flain, Marcus; Dan, Heidel; Fellings, Norman; Muggins, Thomas C. B.
Avalon ködbe vész Bradley, Marion Zimmer
Boszorkányerdő Óföld elfeledett vadjai - Vadág erdeiben
McKillip, Patricia
Boszorkányfutam Harrison, Kim
Ezüst félhold blues Gáspár András
Gloriána Avagy a kielégítetlen királynő
Moorcock, Michael
Nagate László Zoltán
Nosferatu Gascoigne, Marc; Sargent, Carl
Rúnajelek Harris, Joanne
Titus Groan A Gormenghast-trilógia első része
Uwel nevében Van Dien, Eric
Vámpírvadász Felix és Gotrek regény 6. kötet
King, William
Város két fül között és más elvarázsolt történetek Kleinheincz Csilla
Ólomerdő Kleinheincz Csilla
Előre is köszi a segítséget !
zsanika0616
2009-05-28, 07:16 AM
ha valakinek vannak gaál viktor könyvei,tegye már fel pls...(pl a tea színe,arche...)
abulafia
2009-05-28, 09:25 AM
Kleinheincz Csilla - Ólomerdő
Kleinheincz Csilla - Város két fül között és más elvarázsolt történetek
pitypang26
2009-05-28, 10:04 AM
Harris Thomas - Hannibál
pitypang26
2009-05-28, 10:07 AM
Thomas Harris - Fekete Vasárnap
drea70
2009-05-28, 10:07 AM
Gáspár András: Ezüst félhold blues
pitypang26
2009-05-28, 10:10 AM
Harris Thomas- A vörös sárkány
pitypang26
2009-05-28, 10:13 AM
Thomas Harris - A bárányok hallgatnak 1988
drea70
2009-05-28, 10:22 AM
A krimi kedvelőknek néhány csemege
Ed McBain:
A baba
A halál csókja
Fehér por
Holtomiglan holtodiglan
Carella kirándul
longinus
2009-05-28, 11:21 AM
Keresem Havas Henrik:
Molnár Anikóról írott könyvét
és a Fiúk kizárva könyvsorozatot
nick31
2009-05-28, 12:25 PM
Julie Garwood-Kegyes Halál
Tnilab
2009-05-29, 01:04 AM
Hajnóczy Péter
A halál kilovagolt perzsiából
Harper Lee
Ne bántsátok a feketerigót
<!-- icon and title --> Bates
A bíbor sivatag
Hasz Robert
A szalmakutyák
Karen Blixen
Bebette lakomája
Max Gallo
A gyilkosok éjszakája
Mary Shelley
Frankenstein
Mészáros Márta
Kisvilma
<!-- icon and title --> Chaplin
Életem
nick31
2009-05-29, 02:15 AM
Remélem, hogy most jól fogok csatolni... :)
sly0007
2009-05-29, 04:12 AM
Hi all!
Én Simon Hawke Fürkész c. könyvét keresném. Hiányzik a sorból.
Thx
Sly
amber
2009-05-29, 05:46 AM
Agatha Christie - Három vak egér
Agatha Christie - N vagy M
Jack Higgins - Veszélyes terepen
Jack Higgins - Vihar fok
rianna
2009-05-29, 06:12 AM
Sziasztok!
Keresném Gigi Levangie Grazer Férfifaló és Starter wife című könyveit. Ha valakinek megvan, megköszönném, ha feltöltené.
lenardzs
2009-05-29, 07:43 AM
Ha van kedvetek egy jó kis krimihez
Evelyn Marsh: Rémület a katedrálisban
lenardzs
2009-05-29, 08:18 AM
egy kis olvasnivaló: Csisztu-Kaszala: Rivális élsportolók szemtől szembe
lenardzs
2009-05-29, 08:20 AM
egy kis idegborzolás
Evelyn Marsh: A halál csak egyszer csenget
lenardzs
2009-05-29, 08:30 AM
egyszerűen letehetetlen
Amanda Quick: Ezzel a gyűrűvel
glitt
2009-05-29, 11:19 AM
Dean Devlin & Roland Emmerich - Csillagkapu
Bernard Cornwell - Stonehenge
Sziasztok!
Keresem Szun-ce - Háború művészetete / Hadviselés szabályai című könyvet! Előre is köszönet annak, aki felteszi!
Üdv:
glitt
Jubus
2009-05-29, 11:23 AM
Julie Garwoodtól ha jól láttam ezek még nincsenek fent. Úgyhogy ha valaki szereti...
Árnyéktánc
Lassú izzás
Jubus
2009-05-29, 11:35 AM
Ha jól láttam Nora Robertstől nincs fenn a Vetélytársak úgyhogy felteszem.Majd összevettem mi van meg nekem tőle és itt mik vannak. Ha lesz még felrakom.
Inimma
2009-05-29, 12:24 PM
Szun-ce: A hadviselés törvényei (Tőkei Ferenc fordítása) (1995) (TXT/HTML) (ZIP) 59 KB
Szun-ce: A hadakozás regulái (Tokaji Zsolt fordítása) (1997) (HTML/RTF) (ZIP) 74 KB
adeina
2009-05-29, 12:34 PM
Júlia 151. - Joanna Mansel - Táncosnő a kastélyban
Júlia 157. - Stephanie Howard - Sógor,koma,jó barát
Júlia 204. - Liz Fielding - Sarkalatos kérdés
Júlia 245. - Mary Lyons - Csapó,indul
Júlia 273. - Liz Fielding - Anyának született
Júlia 348.- Anne Mather - Félelem nélkül élni
Romana 105. - Deborah Davis - Regényes találkozás
Romana 106. - Rebecca Winters - Cserecsecsemők
Romana 113. - Michelle Ried - Makrancos Madeline
Romana 150. - Rebecca Winter - Én kis hableányom
Romana 164. - Angela Devine - Rózsák Rose-nak
Tiffany 087 - Gina Wilkins - Folytatás következik
Tiffany 093. - Jackie Meritt - Szamárlétra
Tiffany 095. - Nora Roberts - Nekem rendelt asszony
Tiffany 099. - Jennifer Crusie - Ízlések és pofonok
Bianca 008. - Mary Lyons - Újra veled sok év után
Bianca 030. - Valerie Parv - Midas király
Bianca 052. - Muriel Jensen - A menyasszony új ruhája
Bianca 060. - Delayne Camp - Mesés pár
Bianca 078. - Carolin Cross - Fedőneve Mami
Merdys
2009-05-29, 12:46 PM
Sziasztok!
Czesław Miłosz könyveket keresnék. (A rabul ejetett értelem, The History of Polish literature, Az Urló országa, Legenday of Modernism, Conversations... kivételével). Angolul is tökéletesen megfelelenek. Nagyon szépen köszönöm!
agneadra
2009-05-29, 12:49 PM
Valakinek nincs meg Bad Girl című sorozat? Írója: Cecily Von Ziegesar
Plusz Meg Cabot Neveletlen hercegnő 10. része valamint a Heather Wells, és Hívószám sorozatot megköszönném.
klari.suline
2009-05-29, 12:53 PM
Szeretettel küldöm.
sziasztok
nincsenek vkinek további Philip Pullman könyvei magyarul?
(pl.: Karlstein gróf, Roger titka, Ménkű és a viaszrém, Jack és a Madárijesztő, A nagy rablás, Sally Lockhart sorozat)
Felteszem Heather Graham néhány könyvét, hátha valaki szereti. -Jó szerencsét
- A kékkabátos
- A szürkekabátos
- Irány a nyugat
glitt
2009-05-29, 02:30 PM
Nora Roberts - Nézd meg az anyját
Nora Roberts - Lezáratlan ügy
longinus
2009-05-29, 02:31 PM
Sziasztok !
Keresem a következő könyveket :
Tudorok,Lux girl 1-2,
Bad girl sorozat,
Fekete tőr testvériség 5,
Evermore,
Evernight,
Vámpír csókja,
Pokoli báléjszakák,
True blood-Inni és élni hagyni,
Szerelem első harapásra,
Halálos csók,
Vámpír éhség 1,.
Teszek fel néhány Julie Garwood könyvet:
Clayborne fivérek
-A két rózsa
-Három rózsa
-Ha eljő a tavasz
Merdys
2009-05-29, 09:27 PM
Kurt Vonnegut: Éj anyánk... (http://canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=161398&d=1207737226)
Kurt Vonnegut: Börleszk (http://canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=161397&d=1207736813)
Animevilag! Én kérek bocsánatot, kijavítottam:), most már mindkét link jó helyre mutat.
Jubus
2009-05-30, 03:18 AM
Újabb Julie Garwood
Halállista
Szívtipró
adeina
2009-05-30, 05:31 AM
Megvan valakinek Nora Robertstől az Álom-trilógia?
Ha igen feltenné?Köszi
A háromból az első megvan.
Nora Roberts - Merész álom
e-batta
2009-05-30, 06:08 AM
Megvan valakinek Nora Robertstől az Álom-trilógia?
Ha igen feltenné?Köszi
erre gondolsz? (nem vagyok biztos benne, (túl sok nora roberts-et olvastam:))
bocsi, aztán rájöttem, hogy a merész álmok stb.-re gondolsz, és a nyári álmok fenn is van, úgyhogy azt töröltem
e-batta
2009-05-30, 07:54 AM
Azoknak, akik szeretik Gerard Durrell vicces állat-könyveit:
A családom és egyéb állatfajták sajnos nincs meg nekem e-bookon, de a folytatásai igen, ezeket megosztanám veletek:
Gerard Durrell : A halak jelleme
Gerard Durrell : Vadak, madarak, rokonok
Gerard Durrell : Az istenek kertje
jó nevetést hozzá!;)
Era77
2009-05-30, 07:59 AM
Julie Garwood A becsület diadala
e-batta
2009-05-30, 08:03 AM
Amanda Quick rajongóknak: úgy láttam, hogy ez még nincs fenn.
Amanda Quick: Mennyasszonyt bérelnék
e-batta
2009-05-30, 08:23 AM
Alistair MacLean regények:
A kulcsszó: rettegés
Apokalipszis
Az Első Számú Légierő
Baba a láncon
Breakheart-hágó
Hajtóvadászat
Halál-folyó
Halál a Forma 1-en
Halálvonat
Navarone ágyúi
Nyomtalanul
Őfelsége hadihajója
Pokol Alaszkában
Randevú az arannyal
Zsilip
Era77
2009-05-30, 08:38 AM
Julie Garwood A jutalom
A titok
Váltságdij
e-batta
2009-05-30, 08:44 AM
Egy kis néprajz viccesen (és egyáltalán nem sértően):
Miért nem bírjuk a franciákat?
Miért nem bírjuk a magyarokat?
Miért nem bírjuk az amcsikat?
Miért nem bírjuk az angolokat?
Miért nem bírjuk a japánokat?
Miért nem bírjuk a kínaiakat?
Miért nem bírjuk a ruszkikat?
Miért nem bírjuk az osztrákokat?
A legtöbb esetben az író, maga is annak a népcsoportnak a tagja, amelyikről ír. Beidegződések, furcsa szokások, tévhitek... mind egy kötetben.
Era77
2009-05-30, 08:53 AM
Jayne Ann Krentz Csiszolatlan gyémánt
Holtomiglan holtodiglan
Era77
2009-05-30, 08:57 AM
Úgy láttam a Latin szerető még nincs fönn
Susan Elizabeth Phillips Latin szerető
Era77
2009-05-30, 09:01 AM
Sandra Brown Felejthetetlen csók
Tanits meg szeretni
adeina
2009-05-30, 09:27 AM
Nora Roberts - A játék szabálya
Nora Roberts - A legjobb terv
Nora Roberts - A szabadság íze
Nora Roberts - A törvénytelen
Nora Roberts - Az udvarház
Nora Roberts - Azúrkék égbolt
Nora Roberts - Biztos rév
Nora Roberts - Délidő
Nora Roberts - Egy házban az ellenséggel
Nora Roberts - Folyóvég panzió
Nora Roberts - Határtalan vágy
Nora Roberts - Holdfogyatkozás
Nora Roberts - Korallzátony
Nora Roberts - Lángoló jég
Nora Roberts - Szerelmem Jack
Nora Roberts - Törvényes úton
Nora Roberts - Veszélyes kanyar
Nora Roberts - Zabolátlanul
Era77
2009-05-30, 09:55 AM
Vavyan Fable
A halál zsoldjában
Mesemaraton
A Halkirálynő és a dzsinek
A pokol is elnyeli
Kriplikommandó
Halálnak halálával
Era77
2009-05-30, 10:04 AM
Vavyan Fable
Ki feküdt az ágyamban
Fattyúdal
My fair lord
Mogorva nyár
Vis mayor
vigeza
2009-05-30, 10:09 AM
Neil Boyd atyak pacban
"Egek. mitévő legyek?" - így sóhajtott fel Neil Boyd atya az e címen a közelmúltban megjelent fergetegesen vidám könyvében, amikor nehéz helyzetekből kellett kivágnia magát. Mulatságos történeteinek sorát most ebben a kötetben folytatja. A biciklin közlekedő londoni ifjú káplán, meg az ócska tragacsát életveszélyesen vezető Duddleswell atya gyakran kerül "pácba". Furcsa helyzetek, különc figurák okoznak gondot az atyáknak - meg kell oldaniuk az iskolai "szexuális felvilágosítás" ügyét, a dúsgazdag kleptomániás öreg hölgy lopott zoknijainak értékesítését, elhárítani a kertjében disznókat nevelő bukméker haragját. "Jó szívű rabló", jámbor börtöntöltelék, gondozásra váró csecsemők és még sokan mások tűnnek fel a kedvesen vidám könyv lapján. A két pap emberszeretettel és találékonysággal minden nehézségen úrrá lesz... Olvasók pedig jókat nevethetnek hőseink és barátaik nem mindennapi kalandjain.
Era77
2009-05-30, 10:13 AM
Vavyan Fable
Jégtánc
Kyra Eleison
Szennyből az angyal
Könnyű álom
Tűzvarázs
Sárkánykönny
vigeza
2009-05-30, 10:13 AM
Robin Brown megalodon
„Semmi okunk feltételezni, hogy a Carcharodon Megalodon, ez az óriáscápa csakugyan kihalt. Tulajdonképpen sokkal valószínűbb a fennmaradása, mint a közismert élő kövületé, a bojtosúszójú halé..."<o:p></o:p>
„Carcharodon Megalodon: a déli Csendes óceán vörösagyagjából, közel tizenötezer láb mélységből előkerült fogak mangánlerakódása azt valószínűsíti, hogy tulajdonosuk még az utolsó jégkorszak után is életben volt. A Megalodon valószínűleg ugyan abba a nemzetségbe tartozott vagy tartozik, amelybe a fehér óriáscápa: ez mindmáig fennmaradt a meleg tengerekben, és tizenkét métert meghaladó hosszával eléggé félelmetes lény maga is. Hét centi hosszú, háromszögű, ijesztően fűrészes fogaival darabokra tud tépni egy oroszlánfókát is. Mivel a bevonatos Megalodon-fogak több mint kétszer ekkorák, arra kell következtetnünk, hogy ez a szörnyeteg legalább harminc méter hosszú..."
Era77
2009-05-30, 10:22 AM
Vavyan Fable
Vakvágta
Varázscsók
Vészbejárat
Tündértánc I II
glitt
2009-05-30, 10:26 AM
John Updike - Az Eastwicki boszorkányok
Teremtésmítoszok a nagyvilágból
Nováki Ákos Tamás - Egyiptomi mítoszok
Era77
2009-05-30, 10:39 AM
Beter Barsocchini: Mission: Impossible A lehetetlen küldetés
Az Amerikai Egyesült Államok hírszerzésének szigorúan titkos bevetésekre kiképzett különleges osztaga, a Lehetetlen Küldetés Akciócsoport még sohasem vallott kudarcot... egészen mostanáig.
Ethan Hunt és társai különösen kényes megbízatást kapnak a CIA-tól feladatuk visszaszerezni egy listát Prágában, mely a Kelet-Európába vezényelt amerikai titkos ügynökök névsorát tartalmazza.
A halálpontosan kitervelt és tökéletes professzionalizmussal kivitelezett műveletbe azonban hiba csúszik: Ethan egy szörnyű gyilkosságsorozat után egyedül marad a porondon. Ahhoz, hogy életben maradhasson és tisztázza magát az árulás vádja alól, nemcsak társai gyilkosait kell megtalálnia, de a nyomában koslató kémelhárító szolgálatokkal is meg kell küzdenie - beleértve korábbi saját munkaadóit is...
Era77
2009-05-30, 10:48 AM
Carlton Clark Ál/arc
Nekem nagyon tetszett filmen és könyvben is. Mindenkinek ajánlani tudom.
vigeza
2009-05-30, 10:50 AM
James Herriot A repülő állatorvos
James Herriot Állatorvosi pályám kezdetén
James Herriot egy allatorvos tortenetei
James Herriot minden elo az eg alatt
************************************************** *
James Herriot A repülő állatorvos
Gertrude gyanakodva közeledett és beleszagolt a furcsa folyadékba. Rövid habozás után beledugta az orrát, kortyolt egyet, és másodperceken belül szorgos lefetyelés hangjai töltötték be az ólat.<o:p></o:p>
- Szavamra, ízlik neki! - kiáltotta Will.<o:p></o:p>
- Még szép - közölte a papa derűsen. - Ez John Smith legjobb söre.<o:p></o:p>
A disznó meglepően rövid idő alatt végzett a két gallonnal, majd tisztára nyalta az egész vályút, mielőtt otthagyta volna. Semmi késztetést nem mutatott arra, hogy visszaheveredjék a szalmára, hanem járkálni kezdett az ólban. Időnként odament a vályúhoz, hogy megnézze, nem fakadt-e még egy kis sör benne, és fel-felnézett a palánk fölött behajló három arcra. Az egyik alkalommal elkaptam a pillantását, és hitetlenkedve konstatáltam, hogy a korábban vészjóslóan villogó tekintetben most nyájas derű honol. Némi jóindulattal még azt is mondhattam volna, hogy a disznó mosolyog.<o:p></o:p>
Ahogy múltak a percek, egyre bizonytalanabbá vált a mozgása. Időnként megbotlott, és kis híján elesett, végül eltéveszthetetlen csuklást hallatva lerogyott a szalmára, majd az oldalára hengeredett... Gertrude merevrészeg volt.
James Herriot Állatorvosi pályám kezdetén
J. Herriot önéletrajzának egy részét már jól ismeri a magyar olvasók nagy tábora. A Gondolat Kiadó most az autobiográfia első részét, a pályakezdő fiatal állatorvos legelső éveit felidéző novellákat adja közre. A szerző nemcsak a gyógyításnak, a tollnak is jeles mestere. Az egyes fejezetek rendszerint egy-egy farmernél tett látogatást, kalandos, nem egyszer izgalmas műtéteket, kezeléseket örökítenek meg. Bepillantást nyerhetünk a yorkshire-i farmerek életmódjába, megismerkedhetünk sajátos erényeikkel, hibáikkal, de feltárul előttünk három fiatal állatorvos magánélete is. Herriot önmagát sem kíméli, amikor őszintén beszámol tévedéseiről, nevetséges helyzeteiről. Herriot kitűnő ember- és állatismerete, humánuma és humora átsüt könyvének minden fejezetén. A karakterek a történet során bomlanak ki, s Herriot szeretetteljes humorral világítja meg egyik-másik jellemző vonásukat. Szinte minden történetének megvan a helyzet- vagy jellemkomikumból adódó humoros csattanója.
James Herriot egy allatorvos tortenetei
Egy fiatal, kezdő állatorvos első botladozó próbálkozásait, szellemes, kedves és fordulatos történeteit tartalmazza a könyv. Negyvennyolc történet, negyvennyolcféle élethelyzetet a 30-as évek végén, a 40-es évek elején Darrowby-ban, egy yorkshire-i kisvárosban. Nemcsak az állatpaciensekről, hanem az állattartókról, a farmerekről, illetve a "gazdik"-ról is szórakoztató, humoros portrékat fest Herriot. De minden írását áthatja a szakmáját szerető orvos felelőssége, állatszeretete, és az emberek iránti humánuma. Remek pillanatfelvételeket kapunk az angol vidéki szokásokról, a kemény, dolgos és szófukar yorkshire-i emberekről.
James Herriot minden élő az ég alatt
A közelmúltban elhunyt világhírű szerző magyar nyelven megjelenő új könyve a vidéki állatorvosi pálya küzdelmes, de fordulatos, gyakran felettébb derűs élményeinek, buktatóinak újabb gyűjteménye, amely ismét Darrowby környékére, Yorkshire tájaira vezeti el az olvasót, s nemcsak az állatpáciensekről, hanem a vidéki állattartókról, a farmerekről, illetve a gazdikról is mulatságos, szórakoztató portrékat fest. Remek pillanatfelvételei, elbeszélései nyomán hol a kacagástól, hol a meghatottságtól lábad könnybe a szem - Herriot könyve senkit sem hagy
************************************************** *
tothm
2009-05-30, 10:51 AM
agatha christie, a krimik kiralynoje
Dráma félvállról
Éjféltájt
Era77
2009-05-30, 10:54 AM
Michael Blake: Farkasokkal Táncoló
"A polgárháború véget ért, de egy ember csatája önmagával csak most kezdődik."
Amikor egy részeg őrnagy az elhagyott katonai helyőrségbe, a határvidékre vezényli John Dunbar hadnagyot, a hadviselt katona csak egy farkast és néhány vándorló komancsot kap társaságul a civilizáció peremén túl. A küzdelem a túlélésért Dunbart az indiánok táborába kényszeríti, ahol veszélyes kalandok sora változtatja meg életét.
Dunbar a vademberekkel töltött minden egyes nappal egyre jobban indiánná válik. Mikor azonban a múlt kísérti őt, élete legnagyobb döntésével kell szembenéznie. Dunbar rájön, kik valójában az alantas emberek és kikhez hűséges ő.
"Ha nem adod fel a múltat, sohasem lesz jövőd!"
Era77
2009-05-30, 10:58 AM
Pierre Boulle: Híd a Kwai folyón
A méltán világhírű francia író könyvéből nagy sikerű angol film készült. A forgatókönyv írásában maga az író, Pierre Boulle is közreműködött. Bemutatásakor a Híd a Kwai folyón hatalmas szenzációt keltett, példátlan művészi és pénzügyi sikert aratott. Az eredeti felvételek Ceylonban készültek. Az egzotikus táj a történet fontos szereplőjévé vált: a hatalmas hegyek, a párás dzsungelek sejtelmes hangulatot árasztottak.
A monumentális alkotás megérdemelten kapott hat Oscar-díjat: elnyerte a legjobb filmért, a legjobb forgatókönyvért (Pierre Boulle, Carl Foreman), a legjobb operatőri munkáért (Jack Hildyard), a legjobb zenéért (Malcolm Arnold), a legjobb rendezésért (David Lean) és a legjobb férfi alakításért (Sir Alec Guinness) járó elismerést. A film zenéjének főmotívuma önálló életet élve vált világslágerré, s gyakran csendül fel a különböző rádióadók hullámhosszain. A rendező, David Lean nevéhez olyan szuperprodukciók fűződnek, mint a Magyarországon is bemutatott Zsivago doktor, vagy az Út Indiába című film, amely szintén Oscar-díjat kapott. Külön említést érdemel a főszereplő Sir Alec Guinnessnek, az egyik legismertebb angol színésznek az alakítása, aki Nicholson ezredes alakját formálta meg.
A regény megjelenésévek egy időben (1988!) a film is a mozik vásznára kerül, így a magyar nézők is megtekinthetik ezt a világon már sok millió embernek nagyszerű élményt szerző alkotást.
Era77
2009-05-30, 11:03 AM
Elizabeth Chadwick: Az első lovag
Arthur, a bölcs lovagkirály békében és a kerekasztal lovagjaival egyetértésben uralkodik az arany városban, Camelotban. Egész életét népének szentelte, és most úgy érzi, végre megtalálta birodalma méltó királynőjét a fiatal és sugárzóan szép Guinevere személyében.
Guinevere őszintén vonzódik a rendkívüli férfihoz, és útra is kel Camelot várába, az esküvőre. Az úton kóbor lovagok támadják meg, de egy ismeretlen, hazátlan ifjú harcos, Lancelot megmenti életét. A hirtelen fellobbanó szenvedély elhomályosítja addigi érzelmeit, és bár a király felesége lesz, szerelme Lancelothoz köti. Arthur mindkettőjüket boldogan fogadja városába és bizalmába, nem is sejtve a titkot, amely mindannyiuk életét gyökerestől megváltoztatja majd...
E kalandban, romantikában bővelkedő szerelmi háromszög történetét Elizabeth Chadwick Betty Trask-díjas írónő avatott tolla nemcsak izgalmas olvasmánnyá, hanem máig is aktuális példázattá emeli.
vigeza
2009-05-30, 11:14 AM
John Knittel abdel kadir
John Knittel El Hakim
John Knittel therese
John Knittel abdel kadir
A Via Mala világhírű szerzője élete jelentős részét töltötte Észak-Afrikában, s így volt alkalma közelről megismerni az arab világot, ennek a vidéknek a gondjait és szépségeit. Az El-ha-kim, Egyiptomban játszódó orvosregénye után ezúttal Marokkóba kalauzolja el az olvasót, ahol a húszas évek végén véres törzsi felkelés tör ki a francia hódítók ellen. A történet Sonloup tábornok és gyönyörű lánya, Renée elrablásával kezdődik: a felkelők az Atlasz hegység belsejébe hurcolják őket, ahol váltságdíj reményében tartja rabságban foglyait - a tábornokot egy bűzös pincében, a lányt a háremben - Abdel-Kádir, a legendás vezér. A hetek, hónapok múlásával mély és erős vonzalom támad a rejtélyes származású, kék szemű arab és a tábornoklány között, aki minden erejét latba veti, közvetségbe is elmegy honfitársaihoz, hogy békét szerezzen a két tábor között. A tárgyalások kudarcba fulladnak, Renée pedig önként visszatér a "barbár útonállók" közé, szerelme karjaiba. A tábornok azonban - akit közben kiszabadított börtönéből a hárem idős úrnője, a hajdan szépséges Fatima - két pisztolylövéssel megmenti a francia becsületet...
John Knittel El Hakim
El Hakim arabul: az orvos. A modern Egyiptomban játszódik ez a világsikert aratott regény és ez az ismeretlen, az irodalomban alig szereplő titokzatos környezet egyik legfőbb vonzóereje. Assiutban született dr. Ibrahim, a sebész, aki itt önmaga meséli el izgalmas életútját. Ibrahim szenvedélyesen vágyódik az után, hogy segíthessen a beteg embereken, elsősorban félállati sorban élő honfitársain s ez a szenvedély hajszolja az orvosi hivatás felé. De Ibrahim nem csupán orvos, ő forradalmár és szívén viseli szenvedő, megalázott nemzete sorsát is. Harcol az idegenek uralma ellen és érzi, hogy népe legtöbb baja a véghetetlen szegénységből fakad, holott a föld egyik természeti kincsekben leggazdagabb országában élnek. Az európai kultúrájú Ibrahim harca népe boldogulásáért, önmaga boldogságáért: ezt a két hatalmas hajtóerőt állítja a szerző remek könyve tengelyébe. Ibrahim elbeszélésén, nagy küzdelmein, szerelmein és csalódásain át fény derül a mai nyugtalan Egyiptomra, a folyton megújuló diákforradalmakra – egy erjedő, forrongó nemzet életére. Knittel hatalmas művészi ereje megrendítő élménnyé fokozza a rejtett erők elemi küzdelmét. «El Hakim» az utolsó évek egyik legjelentősebb, legérdekesebb írása.
John Knittel therese
Akár a Via Mala gazdag parasztcsaládján, úgy ül az átok Therese arisztokrata dinasztiáján is: ősei között sok gyilkos volt, sőt apja is évtizedekre börtönbe került emberölés miatt. Therese is gyilkossá válik: végzetesen beleszeret mostohafiába, és amikor teherbe esik tőle, arzénnel megmérgezi férjét. A gyilkosságra nem derül fény, de a fiú nem bírja elviselni tettük terhét és egyedüli gyilkosként feljelenti magát. Therese nem hagyja cserben szerelmét, vállalja a gyilkosságot, s a húsz év börtönbüntetést. A könyv relatív happy enddel végződik: a szabadulásuk után megtört, egymástól elidegenedett szülőket a közben fiatalemberré serdült fiuk talán vissza tudja adni az életnek.
vigeza
2009-05-30, 11:23 AM
Marc Levy ha igaz volna
A fiatal Lauren súlyos autóbalesetet szenved, és kómába esik. Az orvosok már-már lemondanak róla, mert biztosak benne, hogy soha többé nem fog magához térni. Nem is sejtik, hogy a lány életének legfantasztikusabb kalandja még csak most kezdődik Arthur, a tehetséges építész kibérel egy pazar lakást San Franciscóban, és első este halálra rémíti egy nő a fürdőszobaszekrényében. Rémülete és zavara csak tovább fokozódik, amikor a hívatlan vendég úgy viselkedik, mintha az övé lenne a lakás. Arthur először arra gyanakszik, hogy a barátai akarják megtréfálni, majd azt gondolja, hogy a nő a bolondokházából szökött meg. Az igazság azonban sokkal hihetetlenebb ennél: lakótársa ugyanis nem más, mint Lauren szelleme. A helyzet furcsaságát csak fokozza, hogy Arthuron kívül senki nem látja és hallja Laurent, így környezete hamarosan kezd megbizonyosodni arról, hogy Arthur az, akinek a bolondokházában lenne a helye. A kezdeti nehézségek után a fiatalok egyre jobban megbarátkoznak a helyzettel, sőt egymással is. Lassan szerelem szövődik közöttük, ám ekkor kezdődnek csak az igazi bonyodalmak Marc Levy nagy sikerű regényét 28 különböző országban adták már ki.
vigeza
2009-05-30, 11:30 AM
William Gibson - Bruce Sterling A Gépezet
A szerzőpáros egy könyv erejéig elszakadt a honi terepnek számító futurisztikus Amerikától, hogy a tizenkilencedik századi Londonba kalauzoljon minket.
A várost éjjel-nappal füstköd borítja, a lovaskocsik mellett gőzgép hajtotta automobilok zötyögnek a makadámutakon. Háznyi lyukkártyás számítógépezetek veszik nyilvántartásba a polgárokat, mozgóképszínházak, vagy más néven kinotrópok gondoskodnak a polgárság szórakoztatásáról.
Igen, Gibsonék kitérőt tettek, hogy kipróbálják magukat a cyberpunk egyik mellékágában. A szűkebb sci-fi időszalagon a steam-, vagy gőzpunk az ötvenes évek legvégéig nyúlik ugyan vissza, egészen Mervyn Peake 1959-es Titus Alone-jáig, de a legnépszerűbb és legszélesebb körben ismert gőzpunk regény a Gépezet.
Ha nem tájékozódott a műfaj mibenlétéről, az olvasót az első meglepetés a hetedik oldal környékén éri. Ekkor derül ki ugyanis, hogy az általunk igen sokat méltatott romantikus költő, Lord George Byron az Ipari Radikális Párt politikusa, egyszersmind Anglia miniszterelnöke, aki szabadidejét néha rímfaragással tölti.
És ez még csak a kezdet. A regény lapjain Edward Mallory, egy szenzációsan öreg kalaposmester mint paleontológus elevenedik meg, Benjamin Disraeli regényhőse, Sybil Gerard pedig vendégszerepet kap a sterlingi-gibsoni alternatív világban.
Kisebb szerepekben feltűnik még Marx és Engels, P. B. Shelley, Coleridge, Charles Darwin, és még sokan mások. Lehet találgatni, kire milyen köntöst terített a két amerikai.
A mű aprólékosan kidolgozott világot tár elénk, melynek légköre fojtogató, akár a londoni utcák sárgászöld szmogja. Lord Charles Babbage differenciálgépe ebben a világban megépült és kapacitását a többi államalakulat is felismerte: számológépezetek tömkelege működik ezen a más-világon.
A cselekményt egy titokzatos lyukkártyacsomag mozgatja, melynek hasznára csak a könyv utolsó lapjain derül fény.
Hogy az olvasó ne vesszen el teljesen egy másik 1855-ben, a szerkesztők gondoskodtak arról, hogy a könyv végén lévő névmutatóban szerepeljen a regény összes valós, vagy a való világgal kapcsolatban álló figurájának „innenső” története, életrajza is.
Így hát minden akadály elhárult attól, hogy az új dolgokra nyitott olvasó bátran elmerülhessen 1855 Londonjában, ahol szépapám valószínűleg a Királyi Földrajzi Társaságnál főállású takarító. Jó utazást!
Era77
2009-05-30, 11:42 AM
Vavyan Fable Mesemaraton emlékfutam
Era77
2009-05-30, 11:52 AM
Philip K. Dick
Különvélemény
tothm
2009-05-30, 12:04 PM
Dery Tibor, Alvilagi jatekok - valogatott novellak
1. A karacsonyest
2. Decemberi ebredes
3. A lo
4. A csomag
5. Anna neni
6. Felelem
longinus
2009-05-30, 12:21 PM
Benjamin Rascal & John Caldwell
Orkháború 1 Mennydörgő robaj
Aranykéz Ghotagrom, a Legfőbb Kerítő fényűzően él Gogroomarban, aranytetős palotájában; díszes ruhákban páváskodik, értékes borokat vedel, tüzes szajhákat ölel; mázsaszám. Telik minderre abból a vagyonból, amit tíz éve, Groomar ostromát követően zsarolt ki a Káosz visszavonuló hadaitól. Akkor még ifjú volt, tetterős - és elég naív ahhoz, hogy azt higgye, megúszhatja... Csakhogy Soldron Seliar, az Átokúr - a legrettegettebb Káoszpüspök -, a megsarcolt seregek ura most benyújtja a számlát. Ghotagrom kénytelen feladni egyhangú, tespedt életét. Az Átokúr parancsára elindul, hogy egyesítse a leghatalmasabb északi ork törzseket - a Gonosz Agyúakat, a Vágott Fülűeket, a Vascsizmákat, a Fekete Karmokat meg még néhány kisebbet -, és százezres sereget gyűjtve délnek vonuljon, hogy megostromolja Groomart és letaszítsa trónjáról Grooms Evilági Helytartóját, a szeszélyes és zsarnoki Kerangort, minden orkok nagykodóját. Heroikus közdelméhez támogatókat és ellenségeket bőségesen talál...
Orkháború 2 Tűzön és véren át
Százezres seregek feszülnek egymásnak a Kishar folyónál, és az első ütközeteket követően nyilvánvalóvá válik, hogy az Északi Szövetség képtelen áttörni a jelentős számbeli fölénnyel bíró délieken. Ráadásul a csatába Kerangor nagykodó, Grooms Evilági Helytartója is beavatkozik egy hihetetlenül erőteljes varázsszerrel, villámokkal csapkodva, százával gyilkolva a hódítókat. Némi tanácstalanság lesz úrrá az északiakon, de Aranykéz Ghotagrom fortélyos tervet eszel ki arra, hogyan fordítsanak az erőviszonyokon. Azonban ahogy az ismert mondás tartja: "Ork tervez, Grooms vérez"... Benjamin Rascal és John Caldwell a legjobbjukat hozzák ebben a rendkívül fordulatos és izgalmas, némi humorral fűszerezett, gazdagon illusztrált, két kötetes műben, mely minden bizonnyal a Káosz-ciklus egyik legkiemelkedőbb darabja.
Era77
2009-05-30, 12:47 PM
Max Allan Collins Maverick
longinus
2009-05-30, 04:38 PM
Keresem :
Malcolm M. Webster : Araszoló halál
Istenek háborúja
Alliterato
2009-05-30, 06:48 PM
Sziasztok,
Keresem Kondor Vilmos: Budapest Noir és Khaled Hosseini: Papírsárkányok könyveket.
Köszönöm, ha felteszitek!
coal56
2009-05-30, 07:55 PM
A sörröl néhány érdekes dolog...
Szerző!!!! b.p.
sealtabby
2009-05-30, 09:07 PM
Sziasztok!
Keresem Váncsa István szakácskönyve - Ezeregy recept című könyvet. Nagyon örülnék, ha valaki fel tudná tölteni.
Előre is köszönöm!
vigeza
2009-05-31, 02:20 AM
Az idősebb korosztály még emlékszik a lebilincselő Onedin családra
Cyril Abraham a feher hajok
Cyril Abraham megfordul a szel
Cyril Abraham szeszelyes szeljaras
"Az Onedin család" a három testvér: a kissé bumfordian és olykor ostobán törtető Robert, a szépséges és csábító Elizabeth és a jóképű, de többnyire megközelíthetetlennek tűnő kemény üzletember és rettenthetetlen tengerész, James története. A sikeres tv-sorozat alapjául szolgáló, a XIX. században játszódó fordulatokban gazdag regények megannyi olyan titkot is elárulnak az Onedin családról, melyről a tv-sorozatból nem értesülhettünk.
vigeza
2009-05-31, 02:44 AM
Candace Bushnell Szex és New York
Isten hozott az elveszített ártatlanság korában! ... Első az önvédelem és a jó üzlet. Ámor meg elhúzhat a jó büdös francba.
Íme, New York, Manhattan, a felső tízezer, a kultu*rális elit világa. A kivételezettek nemegyszer botrá*nyos szexuális szokásairól most egy kívülálló rántja le falrengető humorral a leplet. A Candace Bushnell, angol újságírónő által irt, szellemes és brutálisan őszinte kötet. bemutatja azt a manhattani réte*get, akik csapatostul lepik el a partikat. bárokat, klubokat. A különböző történetekben a szerző saját élményeit tapasztalatait osztja meg az olvasóval. Carrie, az ifjú írónő, folyton rosszkor és rossz helyen keresi a szerelmet. Mr. Big, az iparmágnás egyik értelmetlen partnerkapcsolatból sodródik céltalanul a másikba. Samantha Jones, a negyve*nes éveit taposó filmproducer, a nők azon nemzedékéről me*sél, akik egyetlen dolgot tanultak meg nagyon jól az életben: a szépség és fiatalság múlandó. A „modellezők", csakis és kizárólag a fotogén „dilis csajokkal" hajlandóak randevúzni és ágyba bújni. No meg a „biciklis bölcsészek", akik már jócskán benne járnak a korban, s közlekedési eszkö*zükön kívül csak a hátizsákjukhoz ragaszkodnak nagyon.
A könyv alapján készült vígjátéksorozat, a Sex and the City, Sarah Jessica Parkerrel a főszerepben, 2002-ben két kategóriában nyerte el a Golden Globe Díjat.
sequence9
2009-05-31, 05:41 AM
Sziasztok!
Jack Vance két könyvét keresném, ha esetleg meg lenne valakinek, feltöltené?
Túlvilág szeme, Démonpikkelyek
köszönöm!
longinus
2009-05-31, 06:11 AM
Sziasztok !
Keresem :Raymond E. Feist
ÁRNYAK TANÁCSA SOROZAT---Ezüstsólyom Karma , Rókakirály című könyveit
Era77
2009-05-31, 07:58 AM
Nancy Price: Egy ágyban az ellenséggel<o></o>
<o></o>
Csapdában!<o></o>
Laura csapdába került: egy kegyetlen, pusztító házasságba. Egy lidérces börtönbe, melyet egy férfi uralt, akinek feltűnően jó külseje mögött kegyetelen természet rejtezik...<o></o>
Kétségbeesve!<o></o>
Kétségbeesésében bármire képes, hogy megmeneküljön kínzójától. Még arra is, hogy megjátssza saját halálát, új személyazonosságot vegyen fel és örökre elmeneküljön. Most, egy új életben, egy új szerelemmel boldog lehetne. Csakhogy gyötri a félelem...<o></o>
Üldözötten!<o></o>
A férfi, aki eleinte halottnak hitte, üldözi, a férfi, aki beleőrült a szenvedélyes bosszúállásba, aki egykor annyira szerette... Inkább megöli, semhogy másé lehessen...<o></o>
Era77
2009-05-31, 08:07 AM
<o></o>Jonathan Harr Zavaros vizeken<o></o>
A történet főszereplője Jan Schlichtmann egy fiatal, gazdag és sikeres ügyvéd. Legújabb munkája biztosnak látszó ügy. Beteg gyermekek szüleit képviseli, akik úgy gondolják, hogy gyermekeik szenvedéseit, és sokuk halálát is, a környezetszennyező nagyvállalatok okozták.
<o></o>
A különféle perektől zengő Államokban csupa jóra számíthatnak. Schlichtmann, mint ügyvéd, milliókat szeretne keresni az ügyön. Azonban úgy tűnik, hogy hiába a kemény harc, a mindent megmozgató elszántság és akarat.
Sajnos az igazság mérlege nem főhősünk és védencei felé billen, Schlichtmann emiatt mindenét - házát, sportkocsiját, de kis híján még ép eszét is - elveszti.
<o></o>
A könyv filmváltozata - főszerepben John Travoltával - a magyarországi mozikban is látható volt.
e-batta
2009-05-31, 08:15 AM
Két botránykönyv, a bookmánián ezt töltötték le a legtöbben, szerző Anonymus
Tesco titok
Tesco titok 2.
Amióta elolvastam, mosolyogva megyek be a Tescoba (bár igyekszem elkerülni)
e-batta
2009-05-31, 08:25 AM
néhány filmkönyv:
Deal Devlin - Roland Emmerich - Stephen Molstad : A függetlenség napja
M.C.Bolin : Armageddon
Richard Woodley : Con Air - A fegyencjárat
e-batta
2009-05-31, 08:32 AM
Fred Hoyle - Joh Elliot : Androméda
Leon Uris : Meghalsz, tengerész! (Battle cry)
Benjamin Hoff : Micimackó és a Tao
Benjamin Hoff : Malacka és a Tao
e-batta
2009-05-31, 08:40 AM
Még több Gerard Durrell könyv (sajnos nincs meg az összes), ha valakinek megvan a Családom és egyéb állatfajták, azt megköszönném :656:
A Hahagáj
A részeg erdő
Állatkert a kastély körül
Állatkert a poggyászomban
Életem értelme
Vadak a vadonban
Vadállatok bolondja
Vadászat felvevőgéppel
Jubus
2009-05-31, 09:55 AM
Sziasztok!
Én Elizabeth Lowelltől keresek két könyvet a Kincsvadászokat és A halál színét. Ha esetleg megvan valakinek és feltöltené, megköszönném.
Era77
2009-05-31, 10:33 AM
Robin Cook Kóma
lenardzs
2009-05-31, 10:47 AM
Egy megható könyvet ajánlok minden kedves Tagnak, aki szereti:
D. Steel: A cár balerinája
lenardzs
2009-05-31, 10:49 AM
D. Steel: Erősebb a szeretetnél
lenardzs
2009-05-31, 10:50 AM
A. Hailey: Keserű pirula
lenardzs
2009-05-31, 11:01 AM
D Brown: Digitális erőd
lenardzs
2009-05-31, 11:12 AM
Stephanie Meyer: Breaking Dawn
lenardzs
2009-05-31, 11:13 AM
Agatha Christie: Az ABC gyilkosságok
lenardzs
2009-05-31, 11:14 AM
Agatha Christie: A kutya se látta
bezga
2009-05-31, 11:49 AM
Nekem nagyon tetszenek Laurell K. Hamilton könyvei a
Merry Gentry-sorozat:
Árnyak csókja
Alkony ölelése
A holdfény csábítása
Enjoy!kiss
oldfield
2009-05-31, 12:28 PM
Johanna Lindsey:
Malory család 1,2,3,5
-Egyetlen szerelem
-Szíved rejtekén
-Tengernyi szerelem
-Pénzen vett szerelem
A 4. nincs meg, de anélkül is értelmes, mivel minden kötet egy különálló regény.
De azért jó, ha sorban olvassa az ember, mert egy családról szólnak a kötetek!
Ha valakinek van még Johanna Lindsey regénye a később feltöltötteken kívül is szívesen olvasnám.
Aki nem ismeri az írót, de szereti a romantikus regényeket én bátran ajánlanám.
oldfield
2009-05-31, 12:33 PM
Johanna Lindsey:
-Álmaim hercege
-Aranyfényű szemek
-Az enyém leszel
-Kalózszerelem
-Mondd ki ha szeretsz
-Csak rád van szükségem
-Szeress örökké
bezga
2009-05-31, 12:47 PM
Rhonda Byrne: A Titok
Megfilmesítették és igen jó film érdemes megnézni.
Enci 16
2009-05-31, 01:18 PM
sziasztok
én már elég régóta keresem Lara Adrian : A vámpír csókja című könyvet és sehol nem találom
esetleg ha valakinek megvan feltudná rakni h letölthessem?
előre is köszi
glitt
2009-05-31, 01:22 PM
Ray Bradbury - Fahrenheit 451
bettigirl
2009-05-31, 03:38 PM
(első feltöltésem ide, remélem jól sikerült!) :)
oldfield
2009-05-31, 03:48 PM
Mary Jo Putney(Bukott angyalok sorozat):
-Vihar és Rózsák
-Szirmok a szélben
-Különös találkozás
-A sors kereke
Nincs meg az összes rész, de külön -külön is önálló regények....
oldfield
2009-05-31, 03:51 PM
Mary Jo Putney:
-Porcelán menyasszony
-Könnyelmű igéret
-Míg a halál el nem választ
-Végzetes csók
Tnilab
2009-06-01, 01:48 AM
A közönyösök
A megvetés
Tnilab
2009-06-01, 01:51 AM
Fecske völgy
Fecskék és fruskák
vigeza
2009-06-01, 04:11 AM
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; text-autospace:none; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.MsoBodyText, li.MsoBodyText, div.MsoBodyText {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; text-align:justify; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:419.55pt 595.45pt; margin:70.9pt 70.9pt 70.9pt 70.9pt; mso-header-margin:35.45pt; mso-footer-margin:35.45pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
Alan wain feher halal
Izgatott kis csapat vág neki az Északnyugati Átjárónak.<o:p></o:p>
A 100 évvel ezelőtt ugyanezen az útvonalon eltűnt Franklin-expedíció nyomait kutatják.<o:p></o:p>
Váralanul hatalmas hóvihar tör ki; élelmiszerkészletük, rádiójuk odaveszik... s a túravezető meghal...
...nyárias ruházatuk alig nyújt védelmet a hideg ellen... Az események kísértetiesen emlékeztetnek a korábbi expedícióval történtekre: a jég fogságába esnek...<o:p></o:p>
... először jön az éhezés...<o:p></o:p>
... aztán az őrület...<o:p></o:p>
... végül a halál...<o:p></o:p>
A civilizációtól távol, minden emberi érzéstől elszakadva már csak az éhség marad...<o:p></o:p>
adeina
2009-06-01, 04:56 AM
Linda Howard - Lángoló szív
Linda Howard - Mr. Tökéletes
Linda Howard - Nyugat angyala
Linda Howard - Nyugat szép leánya
vigeza
2009-06-01, 05:09 AM
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} a:link, span.MsoHyperlink {color:windowtext; mso-text-animation:none; font-weight:bold; text-decoration:none; text-underline:none;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style>Raymond E Feist:A <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->Kígyóháború Legendája Sorozat
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} a:link, span.MsoHyperlink {color:windowtext; mso-text-animation:none; font-weight:bold; text-decoration:none; text-underline:none;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --></style>Raymond E Feist:A sötét Királynő Árnyéka
Raymond E Feist: A Kalmárfejedelem Titka
Raymond E Feist:A Démonkirály dühe I-II
Raymond E Feist:Törött Korona
************************************************** **
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Raymond E. Feist:<o:p></o:p>
A sötét királynő árnyéka<o:p></o:p>
(A Kígyóháború Legendájának első kötete)<o:p></o:p>
Sötét erők mozgolódnak a távoli földeken, és ősi erők készülődnek a végső összecsapásra. Egy sötét királynő vonta fel lobogóját, hogy soha nem látott hadsereget gyűjtsön maga köré.<o:p></o:p>
Csapatnyi, kétségbeesett ember csöppen a jó és a gonosz csatamezejére. Számukra az egyetlen esély az, ha elutaznak a távoli földre, hogy szembenézzenek eme ősi erővel, és felfedezzék igaz természetét. Küldetésük mindenképpen veszélyes, de ha nem elég szerencsések, egyenesen öngyilkos vállalkozás.<o:p></o:p>
Velük küzd a titokzatos Miranda, akire mindannyian rábízzák életüket. Szövetségesnek tűnik, de nem mond el mindent, amit tud. Vajon saját tervei vannak? Tényleg szövetséges lesz, vagy még halálosabb ellenség, mikor a végső összecsapásra kerül a sor?<o:p></o:p>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Raymond E. Feist:<o:p></o:p>
A kalmárfejedelem titka<o:p></o:p>
(A Kígyóháború Legendájának második kötete)
Miután túlélték a félelmetes szauruszok elleni harcot, a nemesi származású Erik, és ravasz barátja, Roo, időben figyelmeztették a Szigetkirályság uralkodóit. Ennek köszönhetően most mindketten szabadok.
Erik a hadsereget választja, s ezzel a folyamatos háborút Midkemia rettegett ellenségei ellen. Roo gazdagságra és hatalomra vágyik, és hamarosan Krondor egyik legbefolyásosabb kereskedője lesz. Azonban a gazdagság és a siker óvatlanná teszi, és nem is sejti, hogy csodálatos szeretője áskálódásaival romba döntheti mindazt, amit elért. Roo jövőjére sötét árnyékot vet a közelgő katasztrófa...
A démonkirály dühe I.<o:p></o:p>
(A Kígyóháború Legendájának harmadik kötete)
Midkemiára ismét ráborult a Smaragd királynő baljós árnyéka. A sötét fenség kegyetlen hadai készen állnak arra, hogy pusztító támadást intézzenek a Szigetkirályság ellen. A végső küzdelem küszöbén Pug, a mágus és gyermekkori jó barátja Tomas, a híres harcos felfedezi, hogy sokkal gonoszabb dolog fenyegeti világukat, mint a királynő varázslata. Elemi erejű, rosszindulatú hatalmak készülnek a támadásra... Olyan hatalmak, amelyek darabokra szaggathatják Midkemiát, hacsak Pug és küzdőtársai nem lesznek képesek megkeresni Fekete Macrost, a rég eltűnt varázslót, hogy a legendás mágus hatalmas ereje is méltó szerepet kaphasson a véres küzdelemben.
A démonkirály dühe II.<o:p></o:p>
(A Kígyóháború Legendájának harmadik kötete)
Midkemiára ismét ráborult a Smaragd királynő baljós árnyéka. A sötét fenség kegyetlen hadai készen állnak arra, hogy pusztító támadást intézzenek a Szigetkirályság ellen. A végső küzdelem küszöbén Pug, a mágus és gyermekkori jó barátja Tomas, a híres harcos felfedezi, hogy sokkal gonoszabb dolog fenyegeti világukat, mint a királynő varázslata. Elemi erejű, rosszindulatú hatalmak készülnek a támadásra... Olyan hatalmak, amelyek darabokra szaggathatják Midkemiát, hacsak Pug és küzdőtársai nem lesznek képesek megkeresni Fekete Macrost, a rég eltűnt varázslót, hogy a legendás mágus hatalmas ereje is méltó szerepet kaphasson a véres küzdelemben.
Törött korona<o:p></o:p>
(A Kígyóháború Legendájának negyedik kötete)
A démon halott, éljen a béke! Egy pillanatra fellélegezhetett a Szigetkirályság sokat szenvedett népe. Seregeik legyőzték a Smaragd Királynő hordáit, véget érni látszott a háború
Az öröm azonban nem tarthatott sokáig. Fadawah tábornok, a megszállók hadura saját birodalmat akar kiszakítani a Királyság vérző testéből és semmitől, de semmitől sem riad vissza. Mindeközben támadnak a szauruszok, Kesh is lecsapni készül az árnyékból, így Sötétmocsárfy Erik folytatni kénytelen hosszú háborúját. Jimmy és Dash, James herceg két unokája is kiveszi részét a háborúból, vérfagyasztó kalandok várnak rájuk.
A kegyetlen és aljas küzdelem tetőpontján aztán Midkemia leghatalmasabb mágusa is rájön arra, hogy nem a démon legyőzése volt élete legnehezebb vállalkozása. Vér, könny és gyász kíséri a törött korona darabjainak összekovácsolását.
ehran
2009-06-01, 05:34 AM
Fecske völgy
Fecskék és fruskák
És a többi...
Arthur Ransome
Galambposta
Nem akartunk tengerre szállni
Téli szünidő
Köszönet az eredeti feltöltőnek, és aki digitalizálta. Ja és az írónak! :)
coal56
2009-06-01, 05:57 AM
tolkien - a gyűrű szövetsége
coal56
2009-06-01, 05:59 AM
Tolkien - a szilmarilok
vigeza
2009-06-01, 06:04 AM
Raymond E Feist:A Résháború Öröksége Sorozat
Raymond E Feist Krondor Árulás
Raymond E Feist Krondor Orgyilkosok
Raymond E Feist Krondor Az istenek könnye
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.Style1, li.Style1, div.Style1 {mso-style-name:"Style 1"; margin-top:9.0pt; margin-right:0cm; margin-bottom:0cm; margin-left:0cm; margin-bottom:.0001pt; text-align:center; line-height:16.2pt; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026"/> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapelayout v:ext="edit"> <o:idmap v:ext="edit" data="1"/> </o:shapelayout></xml><![endif]--> Raymond E. Feist:<o:p></o:p>
Krondor: Árulás<o:p></o:p>
(A RÉSHÁBORÚ ÖRÖKSÉGE SOROZAT ELSŐ KÖTETE)
Egy új és lenyűgöző történet a résháború hőseinek, Jimmynek, Locklearnek és Pugnak a főszereplésével...
Kilenc év telt el a sethanoni csata óta, és a Szigetkirályság népéhez kezd eljutni a hír, hogy szörnyű seregek mozgolódnak a láthatáron. A legújabb ijesztő híreket Gorath, egy mordel törzsfőnök hozza. A vérontás megkezdődik. Az Éjsólymok újra lecsapnak. A politika ismét veszedelmes és gyilkos játékká válik. Mindezen nyugtalanság hátterében egy varázslócsoport, a Hatok rejtélyes fondorlatai állnak. És közben renegát tsurani drágakőcsempészek, egy a Csúfolódókkal rivalizáló bűnbanda, amelyet egy Féreg nevű titokzatos alak irányít, valamint a korona árulói mind azért ármánykodnak, hogy térdre kényszerítsék a Szigetkirályságot.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.Style3, li.Style3, div.Style3 {mso-style-name:"Style 3"; margin-top:14.4pt; margin-right:0cm; margin-bottom:25.2pt; margin-left:0cm; text-align:center; line-height:14.4pt; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.Style2, li.Style2, div.Style2 {mso-style-name:"Style 2"; margin-top:12.6pt; margin-right:0cm; margin-bottom:0cm; margin-left:0cm; margin-bottom:.0001pt; text-align:center; line-height:13.8pt; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.Style1, li.Style1, div.Style1 {mso-style-name:"Style 1"; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; text-align:center; line-height:200%; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Raymond E. Feist:<o:p></o:p>
Krondor: Orgyilkosok<o:p></o:p>
(A RÉSHÁBORÚ ÖRÖKSÉGE SOROZAT MÁSODIK KÖTETE)
Amíg a herceg távol van, az alvilág fizet... az életével.
Amikor Arutha herceg egy újabb ellenségét legyőzve hazatér a harcmezőről, Krondorban is csak zűrzavart talál. A várost egy sorozatgyilkosság borítja hátborzongató csöndbe. Ott, ahol korábban az utcákon nyüzsögtek a kereskedők és a szélhámosok, ahol virágzott az éjszakai élet, most mintha a város alkonyatkor önként takarodót fújna.
A csatornák és a háztetők már nem a tolvajok birodalma. A Csúfolódók vezetője eltűnt, búvóhelyük romokban hever, és az a néhány ember, aki túlélte a borzalmas támadásokat, most valahol rejtőzik. Nagyon mélyen rejtőzik.
A Féreg, úgy tűnik, ismét a városban van, ám nála még sokkal könyörtelenebb ellenfelek is felbukkantak. Lehet, hogy ismét az Éjsólymok támadtak fel? A herceg hűséges apródját bízza meg, hogy járjon utána, és James a válaszokat keresve ismét elmerül az alvilágban...
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.Style1, li.Style1, div.Style1 {mso-style-name:"Style 1"; margin-top:10.8pt; margin-right:0cm; margin-bottom:0cm; margin-left:0cm; margin-bottom:.0001pt; text-align:center; line-height:10.8pt; mso-line-height-rule:exactly; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Raymond E. Feist:<o:p></o:p>
Krondor: Orgyilkosok<o:p></o:p>
(A RÉSHÁBORÚ ÖRÖKSÉGE SOROZAT HARMADIK KÖTETE)
Egy rajtaütés a nyílt tengeren jelzi, hogy a sötétség erői példátlanul nagyszabású támadásba kezdtek. Az Ishap egyháza elleni vakmerő támadás nagyon rossz véget ér: a zsákmány, az Istenek Könnye a Keserű-tenger hullámsírjába süllyed. Ez a hatalmas drágakő a Midkemia egyházai által ismert leghatalmasabb varázstárgy, ez teszi lehetővé a papoknak, hogy az isteneikkel beszéljenek. Nélküle a kapcsolat egy évtizedre elvész, amíg a távoli hegyekben meg nem formálódik egy másik.
James apródnak, Williamnek és Jazharának jut a feladat, hogy megtalálják a drágakövet: veszélyes útjukon elkísért őket Solon testvér, Ishap katonapapja, és Kendaric, a Roncsmentők céhének egyetlen tagja, aki képes arra, hogy kiemelje a hajót. Küldetésük során azonban meg kell küzdeniük a Sötét Isten szolgáival, akik istenűk céljai érdekében akarják megszerezni a Könnyet.
Lázas hajsza a felbecsülhetetlen értékű kincsért, versengés az idővel és számtalan ellenféllel, s küzdelem a sötét erőkkel, majd végül a természet hatalmaival, amelyek Midkemia világán éppen olyan félelmetesek lehetnek, mint maguk az istenek.
coal56
2009-06-01, 06:19 AM
Ian Watson - Warhammer 40000 teljes univerzuma
A file prc kiterjesztésű, megnyitásához mobireader kell:
http://www.mobipocket.com/en/DownloadSoft/ProductDetailsReader.asP
vigeza
2009-06-01, 06:47 AM
Raymond E Feist Résháború Sorozat
Raymond E Feist:Mágus: a tanítvány
Raymond E Feist:Mágus: a mester
Raymond E Feist:Ezüsttövis
Raymond E Feist:Sethanon alkonya
Raymond E Feist:Vérbeli herceg
Raymond E Feist:A király kalóza I-II.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026"/> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapelayout v:ext="edit"> <o:idmap v:ext="edit" data="1"/> </o:shapelayout></xml><![endif]--> RAYMOND E. FEIST <o:p></o:p>
MÁGUS : A TANÍTVÁNY<o:p></o:p>
A Szigetkirályság partvidékén egy Pug nevű árva a híres varázsló, Kulgan mellett ismerkedik a mágia tudományával. Bátorsága révén helyet kap a hercegi udvarban és a hercegnő szívében, ugyanakkor azonban tanulmányival sehogysem boldogul.<o:p></o:p>
Mégis Pug különös mágiája fogja egy napon örökre megváltoztatni két világ sorsát. Mert egy másik létsík sötét teremtményei rést ütöttek a valóság szövetén, hogy újra megkezdődhessen a Rend és a Káosz örökkévaló küzdelme
RAYMOND E. FEIST <o:p></o:p>
MÁGUS : A MESTER
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Valaha csak egy Pug nevű árvagyerek volt, aki varázslóinasként szolgált Midkemia csodákkal teli földjén. Azután egy különös, harcias, hódító nép, a Tsuranuanni birodalom katonái foglyul ejtették, és rabszolgasorba hajtották.<o:p></o:p>
Kelewan varázslatos birodalmában új nevet kap – ettől fogva Milambernek hívják. Megtanulja uralni a benne feszülő hatalmas erőket, és elfoglalja az őt megillető helyet az időtlen és gonosz Ellenséggel folytatott ősidők óta tartó küzdelemben.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Garamond; panose-1:2 2 4 4 3 3 1 1 8 3; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:647 0 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:21.0cm 842.0pt; margin:2.0cm 2.0cm 2.0cm 2.0cm; mso-header-margin:35.45pt; mso-footer-margin:35.45pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Raymond E. Feist:<o:p></o:p>
Ezüsttövis <o:p></o:p>
Egy ideje béke honol Rillanon varázslatos királyságában. Most azonban új kihívás vár Aruthára, Krondor nagyhercegére. Sebes Jimmy, a Csúfolódók céhének legfiatalabb tolvaja kiterjedt összeesküvésre bukkan, amelynek célja: meggyilkolni a város urát.
Vajon miféle gonosz hatalom küldi csatába a holtakat az élők ellen? És milyen hatalmas varázslatok győzhetik le őket? Midkemia új királya is veszélybe kerül, és hatalmas küzdelem kezdődik az orvosságért, amely megmentheti az esküvője napján
megmérgezett gyönyörű hercegnő életét...
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.Style1, li.Style1, div.Style1 {mso-style-name:"Style 1"; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; text-align:center; line-height:150%; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:21.0cm 842.0pt; margin:2.0cm 2.0cm 2.0cm 2.0cm; mso-header-margin:35.45pt; mso-footer-margin:35.45pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Raymond E. Feist:<o:p></o:p>
Sethanon alkonya<o:p></o:p>
Gonosz szél fúj Midkemiában. Sötét seregek gyülekeznek, hogy szétzúzzák a Szigetkirályság erőit, és félelmetes mágia rabláncára fűzzék lakóit. A Rend és a Káosz erői közötti végső küzdelem Sethanon városáért folyik.<o:p></o:p>
Pugnak, a varázslómesternek, akit sokan Milamber néven ismernek, óriási és veszedelmes utat kell bejárnia az idők hajnaláig, hogy megküzdhessen az ősi, szörnyűséges Ellenséggel több ezer világ sorsáért.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:21.0cm 842.0pt; margin:2.0cm 2.0cm 2.0cm 2.0cm; mso-header-margin:35.45pt; mso-footer-margin:35.45pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Raymond E. Feist:<o:p></o:p>
Vérbeli herceg<o:p></o:p>
A résháborút követő húsz esztendőben Midkemiában béke és nyugalom honolt. Most azonban veszély fenyegeti az eddigi békét. Arutha herceg, a király utódjelöltje lemond trónöröklési jogáról, ikerfiai pedig még nem elég érettek az uralkodásra. Hogy a heregek megértsék, milyen nagy feladat vár rájuk, Arutha diplomáciai útra küldi őket a szomszédos Keshbe. Ekkor még nem tudják, hogy a keleti provinciákban lázadók lapulnak. Amikor azonban megpróbálják meggyilkolni az ikreket, a fivérek halálos kaland kellős közepében találják magukat. Kesh legsötétebb régióiba visz az útjuk, ahol lépten-nyomon komoly veszedelmekkel és gonosz mágiával kell szembeszállniuk.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.Style1, li.Style1, div.Style1 {mso-style-name:"Style 1"; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:0cm; margin-left:3.6pt; margin-bottom:.0001pt; line-height:150%; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:515.75pt 728.15pt; margin:2.0cm 2.0cm 2.0cm 2.0cm; mso-header-margin:35.45pt; mso-footer-margin:35.45pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Raymond E. Feist:<o:p></o:p>
A király kalóza I.<o:p></o:p>
Nicholas, Krondori Arutha herceg harmadik fia okos és tehetséges fiatalember, de egész eddigi életében édesapja udvarának óvó rendszabályai védelmezték. Meg kell ismernie a palota faluin túl húzódó világot, ezért apródja, Harry társaságában elutazik vidékre, Crydee városába. Így csöppen bele abba a kalandba, amely az ő bizonytalan vállára helyezi nemzete sorsát.
Érkezésük után nem sokkal Crydee-re ismeretlen haderők brutális támadása zúdul. A kastély romhalmazzá válik, a polgárokat lemészárolják, és két fiatal nemes kisasszonyt - Nicholas barátait - elrabolják. A támadók nemcsak egyszerű rabszolgavadászok: az egész Szigetkirályság elpusztítására törnek.
A leendő király öccseként Nicholas hosszú és veszedelmes utazásra vállalkozik. És miközben távolodik hazája ismerős vidékeitől, rádöbben, hogy nemcsak a két lány élete forog kockán, sőt, nem is csak a Királyság sorsa. A gyilkos kalózok mögött olyon erők állnak, amelyek egész Midkemiát fenyegetik, és Nicholas eltökélten szembeszáll velük.
A király kalóz tíz évvel a Vérbeli herceg után játszódik, és új, fantasztikus kalandokat kínál az olvasónak Raymond E. Feist felejthetetlen fantasy világában.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.Style1, li.Style1, div.Style1 {mso-style-name:"Style 1"; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:0cm; margin-left:3.6pt; margin-bottom:.0001pt; line-height:150%; mso-pagination:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:515.75pt 728.15pt; margin:2.0cm 2.0cm 2.0cm 2.0cm; mso-header-margin:35.45pt; mso-footer-margin:35.45pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Raymond E. Feist:<o:p></o:p>
A király kalóza II.<o:p></o:p>
Nicholas, Krondori Arutha herceg harmadik fia okos és tehetséges fiatalember, de egész eddigi életében édesapja udvarának óvó rendszabályai védelmezték. Meg kell ismernie a palota faluin túl húzódó világot, ezért apródja, Harry társaságában elutazik vidékre, Crydee városába. Így csöppen bele abba a kalandba, amely az ő bizonytalan vállára helyezi nemzete sorsát.
Érkezésük után nem sokkal Crydee-re ismeretlen haderők brutális támadása zúdul. A kastély romhalmazzá válik, a polgárokat lemészárolják, és két fiatal nemes kisasszonyt - Nicholas barátait - elrabolják. A támadók nemcsak egyszerű rabszolgavadászok: az egész Szigetkirályság elpusztítására törnek.
A leendő király öccseként Nicholas hosszú és veszedelmes utazásra vállalkozik. És miközben távolodik hazája ismerős vidékeitől, rádöbben, hogy nemcsak a két lány élete forog kockán, sőt, nem is csak a Királyság sorsa. A gyilkos kalózok mögött olyon erők állnak, amelyek egész Midkemiát fenyegetik, és Nicholas eltökélten szembeszáll velük.
A király kalóz tíz évvel a Vérbeli herceg után játszódik, és új, fantasztikus kalandokat kínál az olvasónak Raymond E. Feist felejthetetlen fantasy világában.
vigeza
2009-06-01, 06:51 AM
Raymond E Feist tundermese
vigeza
2009-06-01, 07:07 AM
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cvigeza%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; mso-layout-grid-align:none; text-autospace:none; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:EN-US;} @page Section1 {size:419.6pt 21.0cm; margin:1.0cm 1.0cm 1.0cm 1.0cm; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Leslie Watkins - David Ambrose: Összeesküdt ellenségek<o:p></o:p>
Azonosítatlan repülő tárgyak nyomába erednek a pilóták, de hamarosan szem elől veszítik őket. Űrhajósok különös benyomásai a Holdon: jártak volna itt előttünk emberek? Kiváló képességű szakemberek eltűnnek, mint a kámfor, de továbbra is küldenek haza leveleket. Tucatjával tűnnek el háziállatok és hétköznapi emberek, mások felbukkannak, s fogalmuk sincs róla, honnan is érkeztek. Kiszáradás vagy újabb vízözön fenyegeti a Földet?<o:p></o:p>
Ezek a látszatra egymástól független tények mind-mind apró, de árulkodó mozaikdarabkák, melyekből egy valószínűtlen méretű, nemzetközi terv sejlik fel: az emberiség “jobbik" részének elköltöztetése a katasztrófa felé száguldó Földről. Egy angol televíziósdokumentum-adás nyomán kötetünk szerzői merész, mégis valószínű következtetésekkel leplezik le az összeesküdt hatalmak e roppant tervének iszonyú embertelenségét.<o:p></o:p>
vigeza
2009-06-01, 07:13 AM
Jean Webster Nyakigláb Apó
A Hosszúlábú apu című sikeres TV-sorozat regényváltozata. Ez a szellemesen megírt könyv egy árvaházban felnőtt lány életét és szerelmét mutatja be. Hogyan ismerkedik az árvaházon kívüli világgal, milyen baklövéseket követ el a valódi életben, és hogyan tud beilleszkedni. Egy ismeretlen jótevő segíti sorsa alakulását, akinek Judy csak árnyképét ismeri - azért hívja "nyakigláb apó"-nak. Neki ír beszámolókat az iskolai életről, társairől, szerelméről. Vajon ki ez az ismeretlen? A titokzatos és humorral átszőtt regény biztosan kedvelt olvasmánya lesz a "könyvfalóknak".
vigeza
2009-06-01, 08:18 AM
William Wharton Apa
William Wharton amerikai író megrendítően szép regényében az öreg szülők magatehetetlenné válásának s gyerekeik kétségbeesett igyekezetének lehetünk tanúi, amellyel megpróbálják felvenni a harcot az elkerülhetetlennel, a végső összeomlással. A főhős, John Tremont, az ötvenes éveiben járó, Párizsban élő festő táviratot kap Los Angelesben élő húgától, hogy anyjukat szívroham érte. Azonnal repülőre ül, odahagyva feleségét és kisebbik fiát, hogy segítsen apjának átvészelni a megpróbáltatást. A helyzet igazában válságosra akkor fordul, amikor az apja is kórházba kerül, s az orvosok nemtörődömsége következtében gyakorlatilag magatehetetlen ronccsá válik, akit úgy kell etetni és tisztába tenni, mint egy csecsemőt. Van-e ebből az állapotból visszatérés? Hogyan lehet kíméletesen tudtára adni az anyának, aki gyors egymásutánban két szívrohamon esett át, s maga is ápolásra szorul? Emberfeletti küzdelmet folytat a két testvér, akik nemcsak az intézményesített orvosi felelőtlenséggel szemben érzik magukat tehetetlennek, hanem a szüleik között feszülő ellentéttel szemben is. Az anya zsarnoksága bábot formált az eredetileg rendkívül mozgékony, tevékeny apából, aki fokozatosan visszahúzódott maga építette álomvilágába. A sorozatos traumák azonban ledöntik a valós élet és az álom közti falakat, a kettő összemosódik. William Wharton első két regénye, a nálunk is nagy tetszéssel fogadott Madárka és Éjfélre kitisztul után újabb sikerkönyvvel lepte meg olvasóit.<o:p></o:p>
Ridita
2009-06-01, 08:35 AM
Olyan sok jó könyvet letöltöttem már, hogy itt az ideje nekem is bedobni valamit a közösbe. Remélem, sikerül az átvitel.
coal56
2009-06-01, 09:15 AM
Ezt a regényt olvasva nem azon kell izgulnunk, hogy ki a gyilkos. A tettest, a gyönyörű szép, kedves és kellemes természetű Peyton Flanderst tudjuk, ismerjük. Amit nem tudunk, az az, hogy ki ez a tündérarcú szörny. Szörny egyáltalán? Áldás vagy átok?... „Claire odasettenkedett a telefonhoz... de még mielőtt tárcsázhatott volna... Peyton ott ált, fegyverrel a kezében, arcáról sütött a gyűlölet. - Útban vagy Claire!” Néhány óra könny, mosoly és borzongás, vagyis kellemes szórakozás és önfeledt kikapcsolódás - ennyi a lebilincselő film letehetetlen regényváltozata. Végigizguljuk a történetet, egy pillanatig sem lankad a figyelmünk, és miközben aggódva követjük a szereplők sorsát, egyben bepillantást nyerünk egy felső középosztálybeli amerikai család mindennapi életébe is.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
ÖregSam
2009-06-01, 09:19 AM
Sziasztok!
Bár a Családom és egyéb állatfajták nekem sincs meg, úgy gondoltam, egy regénnyel én is kiegészítem a sort:
Gerald Durell: Aranydenevérek, rózsaszín galambok
Jó szórakozást mindenkinek! Üdv: ÖregSam.:)
coal56
2009-06-01, 09:23 AM
lewis wallace: ben hur
Ben-Hur, egy dúsgazdag jeruzsálemi fejedelem egyetlen fia, aki hazáját szerető, a római hódítókat gyűlölő zsidó. Épp e róma-ellenessége miatt gyűlik meg a baja a hatóságokkal, akik mondvacsinált ürüggyel életfogytiglanig gályára ítélik. A szinte még gyermek Ben-Hur azonban nem pusztul el a gályán, sőt, az állandó evezés következtében erős férfivá fejlődik. Egy tengeri csata során megmenti a parancsnok, Quintus Arrius életét, aki ezért cserébe fiává fogadja. Ben-Hur dúsgazdag „rómaiként” tér vissza, hogy megbosszulja az őt és családját ért igazságtalanságokat. Egy kocsihajtó verseny során legyőzi és nyomorékká teszi legfőbb ellenségét, Messzalát, és így vesz elégtételt a rómaiakon a hazáját és saját magát ért sérelmek miatt. Ezenközben megismerkedik a jézusi tanokkal, melynek elkötelezett hívévé válik. Sikerül édesanyját és húgát is megtalálnia, akiket maga a názáreti gyógyít meg halálos betegségükből, miközben rátalál az igaz szerelem is.
Bridgeee
2009-06-01, 09:24 AM
Sziasztok!
Agatha Christie-től keresem a következőket magyar nyelven:
A barnaruhás férfi;
Királyok és kalandorok;
A titokzatos négyes;
A titokzatos kék vonat;
Az óriás kenyere (Mary Westmacott álnéven);
Távol telt tőled tavaszom (Mary Westmacott álnéven);
Hétvégi gyilkosság;
A rózsa és a tiszafa (M.W. álnéven);
Ferde ház;
Az élet súlya (M.W. álnéven);
Az alibi;
A kristálytükör meghasadt;
Végetelen éjszaka;
Ellopott gyilkosság;
A frankfurti utas;
Az elefántok nem felejtenek;
A sosr kapuja.
Ezeket hiába kerestem eddig.
coal56
2009-06-01, 09:25 AM
Tolkien:
A gyűrűk ura trilógia - a két torony
geregy
2009-06-01, 09:50 AM
Agatha Christie: Az elefántok nem felejtenek
nick31
2009-06-01, 10:28 AM
Sziasztok!
Ezeket még nem láttam fent:
Doyle, A. C: Az elveszett világ
Duvic, Patrice: Végallomas
Follett, James: A jég
SabineAquila
2009-06-01, 11:44 AM
Szervusztok!
Márai Sándor könyveit keresem, segítsetek.
Üdvözlettel: geregy
Remélem ezekre gondoltál. Egyenlőre csak ezeket találtam :)
Márai Sándor - A gyertyák csonkig égnek (regény)
Márai Sándor - A négy évszak (prózai epigrammák)
Márai Sándor - Ég és föld (aforizmák, elmélkedések)
Márai Sándor - Erősítő (regény)
Márai Sándor - Füves könyv (prózai epigrammák, maximák)
Márai Sándor - Harminc ezüstpénz (regény)
Márai Sándor - Ítélet Canudosban (regény)
Márai Sándor - Rómában történt valami (regény)
coal56
2009-06-01, 12:44 PM
Juhász Gyula versei
coal56
2009-06-01, 01:02 PM
Tolkien - a Babó (The hobbit)
coal56
2009-06-01, 01:03 PM
Gyűrűk ura trilógia - A király visszatér
e-batta
2009-06-01, 01:44 PM
Tegnap (vagyis inkább ma hajnalban) letöltöttem rengeteg könyvet (több mint 2000 darab). Megosztanám itt veletek, de nem tudom, hogy ki mit keres. El kezdtem visszanézni a kívánságokat, de egyelőre olyanokat találtam, amit más már teljesített, vagy ebben a könyvtárban nem szerepel. Vannak olyan kérések, hogy frissen, vagy még meg sem jelent könyveket kérnek (hát azért ezeket ugye digitalizálni kell, az nem két perces meló)) :rolleyes:. Becsatolom ide az irói listát (a könyvcímeket már nem tudom, vannak könyvborítók, de nem mindegyik könyvről). Ezek alapján ha valakinek konkrét kérése van, vagy a fenn lévő írók valamelyik regényét keresi (amit nem talál a könyvborítók között, az még nem azt jelenti, hogy nincs meg), tegye fel ide nyugodtan a kérését. Igyekszem válaszolni ha netán nincs meg, illetve ami megvan, azt csatolom, amint gépközelben vagyok.
A könyvborítók is nagyon nagy file (63 MB), nem tudom ide becsatolni, innen tudjátok letölteni:
http://rapidshare.com/files/215943685/K_nyvbor_t_k.rar.html Az érdem nem az enyém, nem tudom, hogy ezt a könyvtárat ki csinálta, de nagyon sok munka van benne, dicséret illeti, bárki is volt.
drea70
2009-06-01, 02:11 PM
Fél évezred feledtető homálya takarja előlünk legendás hírű alakját. Ellenségei között \"Hadak Villáma\", \"Egyetlen Félelemünk\", \"Föld Rettenete\" volt a neve. Katonái, akik száz csatában elkísérték, János apánknak hívták. A törököktől sanyargatott déli népek ajkán mondák keringtek hőstetteiről. - Őrá emlékeztet az egész világon zengő déli harangszó. Neki, Hunyadi Jánosnak, minden idők egyik legnagyobb magyar hadvezérének kíván emléket állítani ez a könyv is. Írója a katona Hunyadi János alakját keltette életre, aki egész életét arra áldozta, hgoy elhárítsa a Magyarországot fenyegető török hódítás veszedelmét. A \"Hollós vitéz\" színes, mozgalmas képet fest a XV. századi Magyarország életéről. Hatalmas forgatagban örvénylenek lapjain az életre-halálra menő nagy csaták, kudarcok, diadalok. Szereplői a kor emberei: feudális főurak, főpapok, köznemesek, szegény jobbágynépek. Közülük nem egyet - Cillei Ulrik, Cezarini, Kapisztrán, stb. - már név szerint ismer az olvasó. Ott láthatjuk mellettük a névtelenek sokezres tömegét, akikről nem beszéltek ugyan a krónikák, mégis ők lendítették előre a század történelmét. Róluk, a névtelenekről is szól ez a könyv, amelynek robbanásig feszült légköre, izgalmas, meseszövése, színes nyelvezete, a benne ábrázolt szép, tiszta szerelem megrázó története bizonyára elnyeri az Olvasó tetszését.
drea70
2009-06-01, 02:17 PM
Földes Péter: Karvalyos Zászló
Karczag György: Zúgó nyilak
Történelmi forrásokban is szereplő, valóságos személy a regény főhőse: az Ákos nembéli Ákos fia, Ernye. Mint királyi szolgálattevő már fiatalon II. Endre udvarába kerül, és nagy szolgálatokat tesz IV. Bélának is. Ott harcol a tatárok ellen vonuló seregben, súlyos sebbel mentik ki a muhi csatából. Ekkor már nagy tekintélyű ember, könnyen hatalomra juthatna a koldussá lett király ellenében, de nem szelídíti meg a hatalomvágy: hű marad országa érdekeihez és törvényes királyához.
A regény változatos sorsú, érdekes egyéniségű ember életével rajzolt képet Árpád-kori történelmünk tragikus epizódjáról.
Wiktus
2009-06-01, 02:56 PM
Emmanuel Todd - A birodalom után
Emmanuel Todd francia kutató több érdekes és komoly visszhangot kiváltó könyv szerzője. E művében valós és igen megrázó képet rajzol a nemrég még teljhatalommal bíró nagy nemzetről, amelynek uralma visszafordíthatatlanul hanyatlani látszik. Az ok igen egyszerű: a világ politikai egyensúlyának megtartásához nemrég még nélkülözhetetlen Egyesült Államok életszínvonala ma már csak a többi ország számlájára tartható fenn. Hanyatlását palástolandó, Amerika színházba illő katonai akciókat folytat egyébként jelentéktelen erejű államok ellen. A lényegi folyamatot leplező harc és küzdelem - a terrorizmus, Irak és a "gonosz tengelye" ellen - csupán kifogás...
Wiktus
2009-06-01, 03:04 PM
Eric Bernard - Kommandósok, ejtőernyősök és a többiek
Betekintés a különleges egységek világába
Wiktus
2009-06-01, 03:20 PM
Richard Morgan - Törött angyalok
Takeshi Kovács egy sérült harci testbe burkolva, zsoldosként vesz részt egy brutális helyi háborúban, amelyet a Protektorátus pénzel, hogy leverjék a Sanction IV-en kirobbant forradalmat. Aztán lehetőség adódik, hogy csatlakozzon egy titkos akcióhoz, amelynek során egy értékes régészeti leletet szerezhetnek meg, és a harcedzett veterán rejtélyek, árulások és véres események középpontjába kerül. A zsákmány értéke felbecsülhetetlen, a hozzá kapcsolódó veszély határtalan. Olyasmi, amiért a Cégek ölni is képesek. Olyasmi, ami az emberiséget új korszakba repítheti. Vagy végleg kitörölheti az univerzumból.
Köszönet érte a szerkesztőnek!
oldfield
2009-06-01, 03:22 PM
Láttam, hogy már kereste valaki...
Margit Sandemo: Jéghegyek népe (47 kötet)
GONOSZ TENGEL régesrégen, többszáz éve kiment a pusztába, hogy eladja lelkét a Sátánnak.<o></o>
Ő lett a Jéghegyek Népének ősapja.<o></o>
Az ördög földi hatalmat ígért neki és utódainak, ha ennek fejében minden nemzedékből legalább egyetlen leszármazottja a Gonosz szolgálatába áll és gaztetteket követ el. Varázserejükről és sárgás fényben égő ragadozószemükről lehet felismerni őket. Egyiküket olyan természetfeletti hatalommal ruházta fel a Sátán, amilyet addig nem látott a világ és azután sem fog látni.<o></o>
A nemzetségen addig ül az átok, amíg valaki meg nem találja Gonosz Tengel üstjét, s benne azt a varázsfőzetet, amellyel megidézte a Sötétség Fejedelmét.<o></o>>
Így szól az ősi legenda.<o></o>
Senki sem tudja, igaz-e.<o></o>
Valamikor a XVI. század során született a Jéghegyek Népének egy átokverte tagja, aki megpróbálta jóra fordítani a rosszat, és ezért Jó Tengelnek nevezték az emberek. Ez a történet az ő családjáról, legkivált családjának nőtagjairól szól.
A kötetek összefüggenek egymással, egy család története a középkortól egész napjainkig.....
Most csak 15. kötetig jutottam a feltöltésben, de ha valakit tényleg érdekel rakom a többit is....:cool:
<o></o>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
Wiktus
2009-06-01, 03:28 PM
Nick Hornby - Pop, csajok, satöbbi
Fülszöveg:"'Ha férfi vagy, el kell olvasnod ezt a könyvet, aztán elolvastatnod a partnereddel is...' -írta Nick Hornby regényéről egy angol kritikusa. És a tanácsát sokan meg is fogadták, hiszen a Pop, csajok, satöbbi az utóbbi évek angol irodalmának egyik legolvasottabb, legnépszerűbb könyve. Rob Fleming, a harmincöt éves popzenerajongó, poplemezgyűjtő, poplemezboltos történetében, boldog és boldogtalan szerelmeiben, szexuális hőstetteiben és leégéseiben, fájdamas szakításaiban és olykor Woody Allent idéző szerencsétlenkedéseiben bizonnyal sokan ráismernek a saját életükre - és jólesően kinevetik a főhőssel együtt saját magukat is. Nick Hornby ugyanis egyre terebélyesedő sikerét (a regényből készült filmet Mo.-on is bemutatták) leginkább utánozhatatlan humorának és öniróniájának köszönheti. Egy szó mint száz: ha férfi vagy (vagy nő, aki szeretné megismerni a mai férfiak mafla, gyötrődő lelkét), ha voltál már szerelmes (vagy leszel), ha valaha elhagyott a partnered (vagy te hagytad el őt), ha szereted a popzenét (bár akkor is, ha nem), ha még kezdő vagy, és szeretnéd tudni, milyen megpróbáltatások várnak rád a szexben és a szerelemben, vagy ha már túl vagy sok mindenen, ha olykor a szexet zűrös dolognak érzed, máskor meg az egyetlen örömnek az életben, ha olykor elfog a halálfélelem, ha sehogy sem sikerül felnőnöd, ha néha szörnyen elcseszed az életed... akkor el kell olvasnod ezt a könyvet."
e-batta
2009-06-01, 05:50 PM
Szabó Zoltán A tardi helyzet<O></O>
Szabó Zoltán Cifra nyomorúság<O></O>
Márai Sándor Egy polgár vallomásai<O></O>
Kurt Vonnegut Áldja meg az isten dr Kevorkian<O></O>
A névlistán rajta volt Norman Mailer is, de a borítók között nem találtam tőle semmit. Nekem csak a Meztelenek és holtak van meg tőle, ha van neked más is megosztanád azt is velünk?
Nagyon köszi előre is! :)[/quote]
Szia Deepred, parancsolj:
kellemes olvasást!
Norman Mailer : A kemény fickók nem táncolnak
a listában csak ez az egy könyve van (sajnos:-()
e-batta
Márait töröltem, már fent van. b.p.
abcdefghijk
2009-06-01, 08:54 PM
Sziasztok!
Matt Ridley-től keresném "A sötét bábok királynője"-t vagy bármi mást, és Jaroslav Flegr-től a Frozen Evolution-t (Zamrzlá evoluce), nem tudom mi a címe magyarul vagy egyáltalán megjelent-e.
Igazából bármi jöhet az evolúcióról.
Cserébe pár Richard Dawkins és Konrad Lorenz könyv:
Richard Dawkins - Az önző gén
Richard Dawkins - A hódító gén
Richard Dawkins - A vak órásmester
Richard Dawkins - Folyam az édenkertből
Richard Dawkins - Az ördög káplánja
Richard Dawkins - Isteni téveszme
Konrad Lorenz - Az agresszió
Konrad Lorenz - Mentsétek meg a reményt
moona.pr
2009-06-02, 03:57 AM
Sziasztok!
Keresem:
Miskolczi - Szabó: Nyolc évszak című könyvét
Valamikor meg volt nekem is, de kölcsön adtam valakinek és elfelejtette visszaadni. :rolleyes:
Előre is köszönöm!
coal56
2009-06-02, 04:14 AM
Asimov - a hallhatatlanság halála
coal56
2009-06-02, 04:16 AM
arab és indiai konyha
A Drótpostagalamb recepttára
coal56
2009-06-02, 05:14 AM
görög és kinai konyha - A Drótpostagalamb recepttára
e-batta
2009-06-02, 05:27 AM
Kurt Rieder viszont nincs itt, úgyhogy parancsolj:
Kurt Rieder : A legyőzhetetlen farkasfalka
Kurt Rieder : Hitler titkos fegyverei
Kurt Rieder : Kémek és hírszerzők a III. birodalomban
Kurt Rieder : Mágia és okkultizmus a III. birodalomban
kellemes olvasást!
üdv:
e-batta
nick31
2009-06-02, 05:43 AM
Julie Garwood: A kastély
Julie Garwood: A gyengéd lovag
Julie Garwood: Lázadó vágy
longinus
2009-06-02, 06:23 AM
Sziasztok !
Keresem :Matthew Reilly --A Halál hét csodája , A bálvány című könyveit :)
coal56
2009-06-02, 08:03 AM
leonore fleischer - rain man (esőember)
coal56
2009-06-02, 08:08 AM
james cain - A postas mindig ketszer csenget
coal56
2009-06-02, 08:12 AM
déry tibor - képzelt riport egy amerikai popfesztiválról - a félfülü