A teljes (képes) nézethez kattints ide : nyulak
gerdanorbi
2010-03-13, 01:45 AM
Keresek nyulas konyveket ha valaki tudna segiteni.Koszonom elore.kiss
Vegetable
2010-03-19, 07:37 AM
Milyet? Tartás, tenyésztés, egészség, házinyúl, törpenyul? Ha tartás, akkor tenyésztői, vagy lakásban hobbi? Utóbbihoz nem muszáj ám könyv, szivesen segitek, van benne cca 8 éves tapasztalatom, és elolvastam, informálódtam ahonnan csak lehet. Ismerős tenyésztő is van a fórumon, ha tenyésztéshez kell info, abban tud segiteni :)
gerdanorbi
2010-05-01, 12:42 AM
a tartas, tenyesztes de nem lakasban. erdekel a---z minden es uj zelandi nyulaim vanak tiszta feherek piros szemuek .
gorcsike80
2010-05-19, 08:14 AM
Keresek nyulas konyveket ha valaki tudna segiteni.Koszonom elore.kiss
Halli nekem nics nyulas könyvem de viszont most keztem bele a nyul tenyészetbe ha akarod meg probálok segiteni?ok :)
Vegetable
2010-05-20, 02:28 AM
a tartas, tenyesztes de nem lakasban. erdekel a---z minden es uj zelandi nyulaim vanak tiszta feherek piros szemuek .
Házinyúl tenyésztés nem az én asztalom, de itt van a fórumon signore, ők már régóta tenyésztenek, mostanában törpét, de ha jól tudom, régebben házit is
Vegetable
2010-05-20, 02:30 AM
Ha már nyúl: Nincs sehol házikedvencként nyulat tartó a fórumon? :(
Vegetable
2010-05-20, 02:40 AM
Mindenkit várok, aki otthon, házikedvencként tartja a nyulát. Elsősorban természetesen a törpenyuszisokat, de ha valaki kedvencként házinyulat (lónyulat - egy régi kiállitáson meglátva egy gyerkőc a házinyulakat igy kiálltott fel meglepetésében :) ) tart, azt is szivesen látom :)
Természetesen a hobbinyulakat tenyésztőket is várom :)
Fórum nyulbarátai fogjunk össze! \\m/
Mi is tartunk egyet: fehér, kosorrú, oroszlánfejű.
És most éppen hisztizik.
De nekünk van egy könyvünk is a címe:
Törpenyulak
Tartás.Táplálás.Gondozás
Ja a szerző: Dietrich Altman
Kiadó: Elektra Kiadóház
Múgy nem egy nagy könyv előtte olvasgattam a neten a nyulakról, így sok új információt nem tudott nyújtani.
flamandu
2010-06-30, 02:30 PM
Mi is tartunk egyet: fehér, kosorrú, oroszlánfejű.
És most éppen hisztizik.
Nyúlhúsreceptek, esetleg? :wink:
tundeeke67
2010-07-12, 12:34 PM
Sziasztok! nekünk is van 4 törpe nyúl és 1 házi nyúl .A férjemtől kaptam mindet.A kicsiket úgy mentette meg,mert megakarták enni! :(
tundeeke67
2010-07-12, 12:38 PM
Ez nagyon durva vicc volt! A nyuszik olyan aranyosak én nem is értem ,hogy tudják egyesek megenni ? :(
diko4
2010-07-16, 06:05 AM
A nyulaknál mi a legkönnyebb mód, hogy szobatisztaságra szoktassuk?
acert
2010-07-20, 07:27 AM
a nyulak nagyon nem bírják a szúnyogokat...idén meg rengeteg a szúnyog, sok nyulunk elpusztult...
signore
2010-07-22, 04:17 PM
a nyulak nagyon nem bírják a szúnyogokat...idén meg rengeteg a szúnyog, sok nyulunk elpusztult...
Szia
Nem a szúnyogokat nem bírják, hanem az általuk terjesztett myxomatózis nevű betegséget. Ebből adódóan majdnem mindegy, hogy sok vagy kevés a szúnyog, ha van köztük fertőző az fertőz. Oltatni kell őket és így védetté válnak.
signore
2010-07-22, 04:20 PM
A nyulaknál mi a legkönnyebb mód, hogy szobatisztaságra szoktassuk?
Szia
A nyulak tiszta állatok (persze vannak kivételek) így nem igazán kell szoktatni őket. Figyeld meg, hogy hova végzi a dolgát és oda tegyél be neki WC-t, amibe a legjobb alom véleményem szerint a fapellet.
diki89
2010-07-27, 07:39 AM
Nyulacskák :):):)(K)(L)(K)
tockos
2010-08-08, 12:32 PM
Nekem is van egy törpenyulam...holland törpe 8 éves, és ő a világ legszebb nyuszija...:p:p:p
tockos
2010-08-08, 12:37 PM
A nyuszim lány, de még soha nem találkozott fiú nyuszival...szerintetek mennyi idős koráig lehet ezt megtenni?
signore
2010-08-08, 01:36 PM
A nyuszim lány, de még soha nem találkozott fiú nyuszival...szerintetek mennyi idős koráig lehet ezt megtenni?
Egy éves koráig, de az optimális a 8 hónap. Egy éves kora után már összecsontosodik a medencecsontja és az ellés életveszélyes számára is és a babák számára is. Ritka kivétellel végzetes.
tockos
2010-08-08, 04:52 PM
Köszönöm, akkor sajnos már nem lesznek kis nyusziaim...egyelőre;)