A teljes (képes) nézethez kattints ide : Pályázati kiírás és FAQ - Szerelmes versek 2004
palko
2004-03-21, 03:50 AM
Pályázati kiírás
Pályázat - Szerelmes versek 2004
A www.canadahun.com portál, kanadai magyar közösség pályázatot hirdet "Szerelmes versek" kategóriában.
Pályaművekként olyan saját lírai alkotásokat várunk, melyek a szerelem témájában íródtak. Terjedelmüket tekintve a művek hosszát nem kívánjuk korlátozni. Minden pályázó minimum 1 de legfeljebb 3 művel vehet részt a pályázaton.
A pályázaton korosztályra, lakóhelyre nézve függetlenül bárki részt vehet, egyetlen kikötés a pályaművek magyar nyelven való publikálása. Eredeti műveket várunk, saját vagy művésznéven. Plagizált művet beküldő személy a pályázat értékeléséből kizárásra kerül.
A pályaművek beküldésének szabálya megtalálható a portál fórumán, amely a www.canadahun.com/forum címen érhető el. A pályázattal kapcsolatban esetlegesen felmerülő technikai és egyéb kérdésekben ugyanitt tudunk a tisztelt pályázók rendelkezésére állni.
A pályázatok beküldési határideje 2004. december 31. éjfél (torontoi idő szerint). A pályaművek közönségszavazatok által kerülnek értékelésre, melyek alapján a legtöbb szavazatot elnyerő első 3 helyezett pályázó értékes díjazásban részesül.
A szavazatok leadására 2005. január 1-től kezdődően 3 hét áll rendelkezésre, azaz a szavazás 2005. január 22-én éjfélkor zárul (szintén torontoi idő szerint). A közönség által legtöbb szavazatot elnyerő első 3 helyezett kilétét a CanadaHun a legközelebbi találkozója alkalmával hirdeti ki. A győztes pályázók névsora és pályaműveik megjelennek a kanadai magyar társmédiumokban, a magyarországi társmédiumokban, azon túlmenően, hogy a CanadaHun Portál, és a CanadaHun Online Rádio is megjelenési lehetőséget biztosít számukra.
A pályázat díjazására további szíves felajánlásokat köszönettel fogadunk!
CanadaHun szerkesztősége
palko
2004-03-21, 06:59 AM
Közzététel szabályai
Pályázatot csak regisztrált fórumtag tehet közzé. A pályázónak a CanadaHun portál fórumán belül a "Pályázat - Szerelmes versek 2004" (http://canadahun.com/forum/viewforum.php?f=18) fórumban nyitnia kell egy új témát, melynek címeként a pályázó nevét kell adni. A téma létrehozásakor már az első pályaművet közzé is kell tenni. Nem szabad kiemeltté tenni a létrehozott témát és szavazást sem szabad kiírni. A pályázati kiírás szerint elegendő egyetlen pályamű közzététele, de lehetőség van legfeljebb 3 pályaművet publikálnia a pályázónak a saját nevét viselő fórum-témában. Mellőzendő minden egyéb hozzászólás a pályázati fórumban akár a saját, akár másik pályázó témájában. Az észrevételekre, kérdésekre ebben a topic-ban biztosítunk lehetőséget.
Sok sikert és jó szórakozást kívánunk!
CanadaHun szerkesztősége
palko
2004-05-26, 07:17 PM
A pályázat leadási határideje módosult!
unicorn
2004-08-02, 12:29 PM
Vegul mennyi a palyazati hatarido, dec.31 es mindegyik eseteben? :?:
Sophiaso
2004-08-06, 02:45 PM
"A pályázónak a CanadaHun portál fórumán belül a "Pályázat - Szerelmes versek 2004" fórumban nyitnia kell egy új témát, melynek címeként a pályázó nevét kell adni"
ezzel kapcsolatban szeretnék egy kérdést feltenni:
ide ez van írva, de az említett fórumban az összes téma nevének a vers címét választották az alkotók. tehát akkor most melyik a helyes? nyissak egy új témát a versem címével, vagy a saját nevemmel (és azon belül is felhasználónévvel vagy igazi névvel?)
válaszukat előre is köszönöm
Amung
2004-10-12, 12:59 PM
szia
a kozonsegszavazas az interneten lesz? tehat barki szavazhat? vagy ennel azert komolyabb lesz?
koszi
Melitta
2004-10-12, 01:02 PM
Van komoly zsurink, :wink: /kultura rovat iroink/ es persze a kozonseg is szavazhat a netten, de csak ha dec 31 utan. :wink:
a kultura rovatba a 2004 palyazat dijait is ott tudod megnezni.
Amung
2004-10-12, 01:14 PM
szia
na majd meg meggondolom, mert eddig soha senki nem latta amit irok, de talan jobb is ha megkimelem az embereket azoktol.
koszi
Melitta
2004-10-12, 01:21 PM
Ne legyel ilyen kishitu!
Kezd el publikalni gondolataid! ez egy remek hely, mi szivesen elolvassuk es nem cikizunk senkit nem bantunk bizzal magadba es bennunk is!
Az iras azert van hogy megoszd az olvasokkal.
Vannak jo es kevesbe jo irasok,de mindegyiknek van azert valami ertelme ha mas nem, hogy megosztottad velunk gondolataid. A szakemberek meg majd utba igazitanak javitanak batoritanak ok is.
Minden irobol ugy kell kihuzni a szot :roll:
NA gyerunk mar ne keresd magad mint egy szuz lany :lol:
Amung
2004-10-12, 01:24 PM
szia
akkor inkabb ugy fogalmazok, hogy megkimelem magam a csalodastol.
szia
Melitta
2004-10-12, 01:26 PM
Bennunk nem csalodsz! Sok jora ne szamitsal :lol:
Amung
2004-10-23, 03:34 PM
szia
meddig lehet meg bekuldeni a versiket.
szia
Melitta
2004-10-23, 04:03 PM
dec 31. 2004. ejfel :wink:
Bombyx
2004-11-03, 12:11 PM
szia
csak annyit kerdenek, hogy baj e ha csak ekezet nelkul tudtam elkuldeni a muvet a palyazatra. es hogy elkuldtem e a palyazatra mert nem vagyok biztos, hogy jo helyre kuldtem. koszi elore is valaszod.
szia
Bombyx
2004-11-11, 09:33 AM
szia
bocsi ha zavarlak. szoval irtam ide palyazatra egy verset. de szeretnem, visszavonni, kiszallni az egeszbol. hogy lehetseges ez?
koszi elore is valaszod
szia
Melitta
2004-11-11, 11:07 AM
A szerkeszt gomb mellett van egy X ott todod torolni a versedet.
Sajnaljuk hogy elveszed muvedet. :(
fantomlazac
2004-11-26, 10:06 AM
Kedves palko!
Ha te vagy a moderátor (és mint ilyen, rendelkezel jogokkal), kérlek, módosítsd az egyik versemet (azaz hozászólásomat):
fantomlazac: Gyere el
indoklás: én nem tudom, miért, de az ő betűk helyett helyenként szörnyű dolgok vannak, lásd az alábbi idézetet:
rögtön Az Esõ Utáni Ünnepre érkezz,
indákat szalajtok eléd, hernyók éji
morzejeleit hallgasd A Rögtön Esõ után,
ésatöbbi.
előre is köszi a segítséget!
fantomlazac
Fatyol
2004-12-01, 02:19 PM
A pályázati kiírásban minimum 1, de maximum 3 pályamű szerepel, ezzel ellentétben sokan ennél jóval több művel pályáztak. Lehet többet is beküldeni?
Melitta
2004-12-01, 08:11 PM
HA szeretnel tobb verset akkor a verses topicba tedd fel, vagy ha akarsz nyissal magadnak a kultura topicba egy uj topicot. :wink:
Anonymous
2004-12-09, 01:23 PM
szia
halottam, hogy valahonnan lelehet tolteni egy programot ekezetirashoz, csak sajnos nem talalom. hol van ez a progi, ha meg tudnad mondani legyszives.
koszi
szia
Anonymous
2004-12-12, 05:34 PM
sziasztok
megtudnatok mondani legyszives Polgar Andras email cimet, es telefonszamat. nagyon kellene. szuksegem van ra. koszi elore is.
csa
Melitta
2004-12-12, 07:06 PM
Polgar Andras emailje
andrisa@axelero.hu
Fatyol
2004-12-13, 03:02 AM
HA szeretnel tobb verset akkor a verses topicba tedd fel, vagy ha akarsz nyissal magadnak a kultura topicba egy uj topicot. :wink:
Nem, nem szeretnék, mivel a pályázatban MAX 3!!! :!: szerepel, de úgy látom, hogy sokak fittyet hányva erre, egész antológiákat tesznek fel. :?: :?: Így azért nagyon nem fair. Vagy a kiírásben szereplő megszorítások nem vonatkoznak mindenkire? :?:
Bocs, előszőr próbáltam erre finoman felhívni a figyelmet, de nem talált célba, ezért írok most így.
Melitta
2004-12-13, 03:11 AM
Kedves Fatyol!
A palyazaton csak is annyi vers szerepelhet amennyit kiirtunk. :wink:
Hiaba rekott fel valaki tobbet.
:roll:
A kultura topicba lehet tovabbi irasokat, verseket feltenni palyazaton kivul. :wink:
Fatyol
2004-12-13, 12:06 PM
Kedves Fatyol!
A palyazaton csak is annyi vers szerepelhet amennyit kiirtunk. :wink:
Hiaba rekott fel valaki tobbet.
A kultura topicba lehet tovabbi irasokat, verseket feltenni palyazaton kivul. :wink:
Kedves Melitta!
Köszönöm! :)
Sophiaso
2005-01-02, 05:55 AM
sziasztok! január 2 van, és még nem lehet szavazni.....
majd hol lehet?
nomeg:
az volt a szabály, hogy témának a neved kell adni, nem igaz? ehhez képest a legtöbben a versük címét adták.... akkor most velük mi van? nomeg akik felraktak 5-6 verset.... :x
Stelo Malgranda
2005-01-28, 08:52 AM
Kedves Melitta!
Faytol kérdése bennem is feltett egyet. Aki több verssel pályázott, mint a megengedett, annak valószínű nagyobb az esélye, a kedvező döntésre.
Vagy nem?
Meg csak egy megjegyzés: három firkámat küldtem be, de sajnos, kettő cím alatt azonos vers van, pedig nem úgy tettem be...
Végezetül egy talán mindenkit érdeklő kérdés: mikor tudhatjuk meg, melyik mű nyert? Avagy, mikor lesz kihírdetve a "halálos ítéletem"?:)
Üdv: Stelo
Melitta
2005-01-28, 02:50 PM
Turelmeteket kerjuk. Utana nezunk.
Stelo Malgranda
2005-01-28, 04:03 PM
Kedves Melitta!
Én részermről megígérem, türelmes leszek:D
Üdv: Stelo
Melitta
2005-01-28, 04:08 PM
Kosz. :wink:
Stelo Malgranda
2005-01-28, 04:16 PM
Nincsen mit :lol:
toth ilona
2005-02-11, 11:11 AM
KEDVES MELITTA
IGAZSAGTALANNAK TALALOM AZ ALNEVEN KULDOTT ANYAGOKAT, MIVEL EGY SZEMELY TOBB ALNEVET FELHASZNALVA TULLEPHETTE A MEGADOTT SZABALYT, S EZT TOBBEN KI IS HASZNALTAK :x :!:
SZRETNENK TUDNI VEGRE A "BECSULETES" EREDMENYEKET :!: :!: :!:
SZERETETTEL NAGYVARADROL
TOTH ILONA ://: :23:
Melitta
2005-02-11, 03:06 PM
Kedves Ilonka
Ha elarulnad hogy honnan tudod hogy tobb alnevet hasznal egyszemely? :shock:
Rendkivul erdekelne hogy TE ezt honnan vetted eszre es esetleg van ismerosod aki ilyent csinalt?
Nekem fogalmam sincs hogy egy nick mogott ki is van.
Nem hiszem hogy barki itt csalni akar vagy ilyen kellemetlenseget vallalna.
ha mondal A -t akkor ne tartsd vissza magad a B -tol se.
Stelo Malgranda
2005-02-11, 05:39 PM
Kedves Ilona!
Hidd el sokan vagyunk kíváncsiak az eredményre, de a türelem eredményt terem:)
Talán, nem kellene vádaskodnod, meg dobálóznod a szavakkal, ha tudsz valamit, akkor állj elő vele, mert ha nincsen bizonyítékod arra amit mondasz, finoman szólva nem szép dolog, amit csinálsz.
Az álnevekről.
Sok író (itt most nem magamra céloztam!) használt és használ álnevet, gondolj csak egy kicsit a magyar irodalomra. Pl: Lőrincz L. László is többek között, és gondolod, azért teszi, mert csalni akart, vagy akar?
Az én álnevemről mesélek akkor Neked egy kicsikét. A barátaim így ismernek, a "civil" életben pedig másképp. Sokáig a közvetlen családtagjaim sem tudták, hogy verseket írok, mert mint annyi esetben hallhattad már, nekem is azt mondták: felesleges ilyenekkel foglalkoznod!
Akik olvassák a verseimet, azoknak tetszik, amit csinálok, és ezért mertem jelentkezni is erre a pályázatra. Ezt sem magamtól, hanem a barátom javaslatára, aki szintén pályázott.
Tudom, nem sok esélyem van a nyerésre, de nem vádaskodok, hanem várok türelemmel (igaz, naponta nézem az oldalt, van e eredmény :D ), de hidd el, nem lennék a zsűri egy tagjának a helyében sem, mert remek verseket olvashattam, és szívem szerint az indulók 90%-át kijelenteném győztesnek:)
Az álnevem jelentését pedig egy versemben olvashatod:
Kis Csillag
Telihold van,
ha jobban megfigyeled,
láthatsz benne egy képet.
De nézd! Ott egy kis csillag!
Halvány a fénye, elveszik
a többi között....
S mégis, ha látni szeretnél
nézz reá, s ő leszáll
a magasból, a sötét éjjen át,
a nyitott ablakodon keresztül
beragyogja szobád.
Beköltözik a szívedbe...
Meddig marad? Örökre, ha
Te is akarod...
Mert e halvány kis csillag
én vagyok: ki éjjel, nappal
Rólad álmodik,
Hozzád szállnak álmaim.
2004.08.02.
Sok sikert és türelmet kívánok: Stelo
Anonymous
2005-02-12, 12:22 PM
hello
mikor lesz mar meg a vegeredmeny?
Apollo fia
2005-03-19, 09:11 AM
Kedves "zsuri"
Nagyon csalodtam bennetek, mivel meg mindig nincs eredmeny:((((((((((
Nem tudom, olyan nehez eldonteni melyik a jobb mu????!!!!
Nem ertem.Itt valami nincs rendben.Tavaly is ez volt , iden is.Nagyon leinettetek Toth Ilonat, de azt hiszem titeket is le kene, mivel azt hiszem tul sok ido telt el.Mi van?Baj van?Irjatok valamit, ha igy van.Ha nem, akkor az ember rosszra gondolhat, es azt hiszem nem en vagyok evvel egyedul.szoval, kerem szepen, konyorgom valami VALSZT :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :idea: :D :D :x :evil: :evil:
Anonymous
2005-03-26, 12:12 PM
szia
szerintem ez az egesz el van szarva magyarul megmondva. egyebkent gondoltam hogy ez lesz. itt csak ugy lehet eredmenyt hozni, ha felkertek egy kritikust, es az dontse el, hogy ki a nyertes.
Efike
2005-03-29, 09:54 AM
:shock:
Eredj villanyszerelőhöz. A kultúrád kiverte a biztosítékot. :evil:
Anonymous
2005-03-29, 09:57 AM
mmm
csocsike
2005-03-31, 11:32 AM
Milyen cizellalt vagy ma :shock: Azert az iskolaban toltott evek meglatszanak :shock:
Judit
2005-03-31, 12:00 PM
pina fasz pinaaaaaaaaaaaaaaaaaa faszzzzzzzzzzzzz :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil:
Hallod, te indultál a "szerelmes versek" kategóriában?
Stelo Malgranda
2005-04-01, 04:41 AM
Sziasztok!
Eddig vártam - vártam, várakoztam, de már kezdek én is kételkedni abban, hogy lesz eredmény hírdetés.
2004. 12. 31. torontói idő szerinti éjfél volt a beérkezési határidő.
Ezt követően, 3 hétig lehetett szvazni.
Rendben is lenne, ez eddig, de: 2005. 04. 01. a mai dátum, és még mindig nincsen semmi hír.
Megértem azt is, hogy technikai zűrök voltak, csak ott kezdődik a hitetlenségem, hogy ebből lesz valami is, hogy már több mint kettő hónapja síri csend van.
Egy kis matematika: január 23-31-ig = 9 nap
február = 28 nap
március = 31 nap
szépen össze adva: 68 nap. A mait nem számolom bele.
Ennyi idő alatt miért nem lehet eredményt hírdetni?
Miért nem kapunk felvilágosítást? Bármit, csak valmi kézzel foghatót.
Pl: nyugodjunk meg, mert már a vége felé tart a Tisztelt Zsűri....vagy bármi mást.
Április végéig még várok, hátha történik valami.
Esélyem, úgysincs sok, de 30.-ával törlöm a beküldött verseimet, nem éppen szép gondolatokkal a fejemben.
Azt hittem, ez nem a Jáksó László: Kész átverés show-ja, hanem, komoly pályázat. Elnézést, de szerintem sokan kezdik már így érezni, ezt az egész pályázatot, aminek nem éppen irodalmi nyelven hangot is adtak már elöttem.
Anonymous
2005-04-01, 11:32 AM
Hello
En voltam az a bizonyos csunyaniro.De azt kell mondjam nagyon ideges vagyok, es arra gondoltam igy adnak valami valaszt a "nagyerdemuek", de latom se szep beszeddel, se cvsunyaval nem lehet rajuk hatni.En azt hiszem hogy tudom mi lehet a "baj".A tisztelt zsuri nem tudja eldonteni melyik kozuluk nyerje a nyaramenyeket, es a tisztelendo dijat.Es szoljon az aki meg tud cafolni.Ennyi vers kozul is lehet gyorsan donteni, plane, ha "profi" zsuri donti el.Startbol kiiktatja a gyenge verseket, es a jobbak kozul eltudja donteni melyik legyen az.Ugyhogy kerem, senki se ringassa magat tiszta versenybe, mivel nem lesz igazsagos az eredmeny.En csak annyit mondok, tobbe nem palyazok ilyen igazsagtalan forumon, ha lehet ezt igy mondani.Mindenhol ahol palyaztam, nem nevezem meg az illeto forumot, kulturalis oldalakt, szoval mindenhol betartottak szavukat, idejeb kozoltek az eredmenyt, es itt mar kerem ez a masodik ev ahol kesik a vigasz.Szoval mindenkinek jo varakozast.
Ja, es tavaly nagyon birtam Zaratustra valaszat , Kritikajat a kesesert.Olvassa el mindenki, ajalom figyelmetekbe.
Pa puszi pa! :!: :!:
Stelo Malgranda
2005-04-01, 01:43 PM
Vendég!
Megnéztem, Zaratustra írásait, és a tavalyi eredmény hírdetés időpontját is.
Ez: 2004. 04. 26. Addig van még egy kis idő, ha "ragaszkodnak" a szokásokhoz. Hogy igazságos volt e az eredmény? Bízom abban, hoyg az volt.
De, mostmár tudom legalább, hogy Tóth Ilona, miért vádaskodott, a mostani pályázatnál. Tavaly kapott elismerést, és talán most azt hiszi, nem fog, mert túl nagy a mezőny.
Ez csak az én feltételezésem.
Csk egy valalmit nem értek (milyen jó nekem, igaz?), mégpedig azt, ha előzőleg sem sikerült időben eredményt hírdetni, akkor miért nem inkább május elseje a határidő? Egy kissé kilehetett volna tolni a beérkezés és eredmény hírdetés idejét is.
Na, és persze, tavaly sem reagált senki sem, aki közvetlenül érintett ebben a témában, mint, ahogy most sem. Ez picit sértő, mindenkire nézve.
Anonymous
2005-04-02, 09:21 AM
Hello megint
En speciel eme kritikajara gondoltam Zaratustranak:
zaratustra
Elküldve: Hétfő Ápr 26, 2004 4:13 am Hozzászólás témája:
--------------------------------------------------------------------------------
a tokom ki van...
lassan nincs mit egyek es a dijak meg nincsenek meg.
el akartam adni a festmenyeket, orakat, stb...
na de inkabb ehen halok...
Vissza az elejére
Bezar
kandur
2005-04-02, 11:12 AM
En mar nagyon sok internetes palyazaton reszt vettem, es
mindenhol igy van. Mar hozzaszoktam.
Erdekelne az eredmeny, de mindegy.
Varok, aztan majd lesz valahogy, ha meg nem lesz sehogy, az se baj,
mert olyan meg nem volt.
Rottem Longley
2005-04-02, 04:29 PM
Sziasztok!
Szerintem az egésszel itt az a legnagyobb probléma,hogy pl én személy szerint nem is értem,tudom,hogy mire várunk,miért ez a halasztgatás?
Ha valami információt kapnánk,hogy a Tisztelt Zsűri tanácskozik,nehezen tud dönteni,nem ér rá,még azt is elfogadnám,de ez,hogy páran hőbörgünk,mások felháborodnak a hőbörgőkön inkább nevetségessé,komolytalanná teszi az egészet.
Remélem véleményemmel nem bántottam meg senkit,nem ez volt a célom,csak jelezni,hogy valami nincs itt rendjén. Vagy csak túl sokat várunk el???
Üdv:
Rottem Longley
Melitta
2005-04-02, 04:45 PM
Bizony kellemetlenul erezzuk magunkat. :(
A drama palyazok kertek a palyazat idejenek hosszabitasat. MArch 31.
es ahogy Karesz meglesz a szavazasok osszesitesevel megtortenik a varva vart eredmeny hirdetes.
Hiba volt ilyen hataridot szabni de volt egy s mas bajok is ami rajtunk kivul allt.
Koszonjuk turelemteket.
Stelo Malgranda
2005-04-03, 11:25 AM
Kedves Melitta!
Mindezt értem, de, mi köze a versnek, a drámához?
Átnéztem a dráma topicba, ahol, január 4. :!: dátum alatt ez az üzenet volt:
Értesítjük a canadahun drámapályázatának részvevőit, hogy a leadási határidő 2005. március 31-re módosult. Néhány pályázó még dolgozik művén; ők nem kerülhetnek hátrányba azért, mert most kezdik a "mesterséget", és lassabban dolgoznak. A pályaműveiket már beküldött szerzők türelmét és megértését kérjük!
pandras
Itt csak és kizárólag a drámai művekről volt szó!
A másik, pedig, hogy tavaly is ilyen későn született eredmény, és akkor sem reagált, se nem tájékoztatta senki sem a pályázókat a Tisztelt Zsűri tagjai közül senki sem.
Én ez miatt zsörtölődök, és nem Reád haragszok.
Anonymous
2005-04-11, 11:52 AM
Meddig tart meg osszeszamolni azt az 5-6 dramapalyazatot mar!!!!!!!!!!!
BUuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!! :,,: :,,: :,,: :777: :777: :12: :12: :12: :66: :66: :66: :fuck: :fuck: :fuck: :fuck: :fuck: :fac: :fac: :fac:
Athos1
2005-04-11, 01:20 PM
Kedves Vendég! Ha ennyire mérges vagy, talán a nevedet is odairthatnád máskor, nem gondolod? :evil:
Anonymous
2005-04-12, 11:46 AM
Te beszelsz, te bebi:))))))))) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nem is gondoltam, hogy egy csecsemo ilyen magas szinten tud beszelni. :shock: :shock: :?: :idea:
Athos1
2005-04-12, 11:50 AM
Túl magasan talán? Engem itt ismernek 'drága'. :shock:
Athos1
2005-04-12, 11:51 AM
Hajaj, néha még túl magasan is. Engem legalább mindenki ismer, és úgy mondom ki ami nem tetszik. :idea:
Anonymous
2005-04-13, 12:47 PM
Hoppa :!: :!: :!:
Magasra toltak fel nalad a rudat. :( :( :(
Itt nagyon ugymond "szereny" szag van.
Sajna , engem nem erdekel, bebi :cry: :cry:
A kovetkezot...? :arrow: :arrow:
Athos1
2005-04-13, 03:05 PM
Dr. Bubo a mesében van, szag meg csak másnál lehet! :twisted: :shock:
Efike
2005-04-13, 03:12 PM
Dr. Bubo a mesében van, szag meg csak másnál lehet! :twisted: :shock:
Kígyónak lábsó
madaraknak fogsor.
Diktál a beteg
írja a doktor.
Mesél majd az utókor
Doktor Bubóról.
Füllentett a hüllő
ez a vén bolondos.
Csak úgy doktor úr ő
ahogyan én orvos.
Mesél majd az utókor
Doktor Bubóról.
.... :lol:
Athos1
2005-04-13, 03:15 PM
:D :D :D Ez jó, most egész nap ez fog a fejemben járni!
Efike
2005-04-13, 03:17 PM
Megpróbálhatom előkotorni Rimhányó Romhányitól a teljes szöveget. Ez csak fejből volt és nem is egészen pontos... :lol:
Athos1
2005-04-13, 03:19 PM
Pontos ez, meg is van DVD-n. Olyan jó kis mese volt, hogy azt szeretném, ha a kislányom is látná. :D
Melitta
2005-04-13, 03:37 PM
Ebben a meseben volt az Ursula nem?
Athos1
2005-04-14, 06:11 AM
De igen, meg a Teknoc Erno is. :D
Efike
2005-04-14, 07:40 AM
No akkor most helyesen
Doktor Bubó
Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor,
Diktál a beteg, írja a doktor.
Beszél majd az utókor, kirõl?
Hohohohó Doktor Bubóról!
Füllentett a hüllõ, az a vén bolondos,
Csak úgy rektor úr õ, ahogyan én orvos.
Hohohohó Doktor Bubóról!
Köhög a harcsa, reumás a mókus,
Nem segíthet rajta, csak a pszichológus.
Hohohohó Doktor Bubóról!
Athos1
2005-04-14, 09:23 AM
Köszönjük Efi! :..:
Anonymous
2005-04-14, 01:20 PM
Je \m/
Leona
2005-04-14, 05:05 PM
:D Mi bánt Vendég? Tombold ki magad....
Anonymous
2005-04-15, 11:40 AM
Az igazsagtalansag!!!
Hogym meg mindig nincs eredmeny!!
Hogy elviccelunk egy olyan dolgot, amit igenis komolyan kene venni!!
Hogy egy ilyen tarsasag ami komolysagot ad szavaiban, es mivel az irodalom nem egy akarmi, hanem egy szent dolg, es amit mi ugy latom felvallrol kezelunk.Hogyan irjak en egy olyan palyazatra , ahol latom, hogy a "tisztelt" Melitta neni ahelyett, hogy kozolne valamit, meg elviszi a szot.HOGY SZEGYELD MAGAD, ILYEN KOMOLY VAGY ES AZ EGESZ BAGAZS?nEM GONDOLTAM VOLNA, EZ FELHABORITO!!Hogy ennyire lenezd draga munkainkat, mivel igenis az iras egy komoly szivbol jovo dolog, nem egy akarmilyen, banalis dolog. :x :x
Es aki ezt elvicceli,az csatlakozhat a tisztelt "onerdemu" zsurihez. :arrow:
csocsike
2005-04-15, 01:30 PM
Kellett neked biztatni :shock:
Leona
2005-04-15, 02:16 PM
Vélhetően ezt nekem irtad....Csak megkérdeztem, mi bántja, inkább mondja el, mintsem egymás piszkálásába térjen át a dolog...nem akarok topic címet említeni...
Elmondta. Várja az eredményt, a munkája minősítését, talán nem tud róla, hogy milyen problémák voltak. Majd megnyugszik. Aki ideges, tudnám javasolni a kávézóba feltett linket, érdemes eljátszani a dologgal..Vagy megnyugszik tőle az illető, vagy szétveri a gépet :D
csocsike
2005-04-15, 02:17 PM
:D
Anonymous
2005-04-16, 10:24 AM
:!: :!: :!: :!: Ne jatszatok az irodalommal :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :33:
Anonymous
2005-04-16, 10:35 AM
Az irodalom legyen szent :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
donna
2005-04-18, 04:53 PM
Az irodalom - igen. Az önjelölt művészek lelkülete? Hm. Rinocéroszbőr és kemény acél belül. Még akkor is, ha van mire alapozni. Ja, és minden türelemmel és szerénységgel fűszerezve.
Neked van?
Szerentném tudni, ki vagy, és mit írtál, hogy ilyen nagy reményeid vannak (nyilván ettől vagy türelmetlen).
Vedd a fáradtságot, és próbáld meg becsülettel végigolvasni a pályamunkákat (én tavaly megtettem!)
Egyrészt - SOK
Mástrészt - jelentős részét fáj olvasni, anyira nem éri el az élvezhetőségi küszöböt. Attól még, hogy az ember magától beájul, a valóság sajnos kevés ájulásra ad okot. Veled minek udvariaskodni, ugye?
Harmadrészt - dönteni mindig nehéz.
Megsértődni felesleges, ez az igazság.
Én itt nem József Attilázok (ennek a nicknek a használata - első rossz pont - sokkal nagyobb sértés az ún. magasztos irodalommal szemben, mint az, hogy a zsűri nem tud döntést hozni), se nem vendégként jelentkezem be.
Ha ilyen kultúrálatlan stílusban kommunikálsz - második rossz pont - vállald a neved (nézd, a rendszergazda így is, úgy is tudja, hogy ki vagy :lol: ).
Vállald magad! Különben az ilyen hozzászólásokat kérjük törölni. Ez egy kultúrált fórum a kultúra jegyében. Meg összefogás. Meg hasonlók.
És egy jó társaság. Kérdezd inkább az, MIT SEGÍTHETEK?
Itt senkinek se munkája csinálni valamit. Az önkénteseket meg nem bántjuk.
És ezt a fórumot sem bántjuk. SZERETJÜK!
Ha meg nem szerettyük, nem köll idedugni a képünket.
Uff
donna
2005-04-18, 04:56 PM
Az irodalom - igen. Az önjelölt művészek lelkülete? Hm. Rinocéroszbőr és kemény acél belül. Még akkor is, ha van mire alapozni. Ja, és minden türelemmel és szerénységgel fűszerezve.
Neked van?
Szerentném tudni, ki vagy, és mit írtál, hogy ilyen nagy reményeid vannak (nyilván ettől vagy türelmetlen).
Vedd a fáradtságot, és próbáld meg becsülettel végigolvasni a pályamunkákat (én tavaly megtettem!)
Egyrészt - SOK
Mástrészt - egy részét határozottan fáj olvasni, annyira nem éri el az élvezhetőségi küszöböt. Attól még, hogy az ember magától beájul, a valóság sajnos kevés ájulásra ad okot. Veled minek udvariaskodni, ugye?
Eredmény lesz. Tisztelet és becsület azoknak, akik kevés szabadidejükből áldoznak rá.
Én itt nem József Attilázok (ennek a nicknek a használata - első rossz pont - sokkal nagyobb sértés az ún. magasztos irodalommal szemben, mint az, hogy a zsűri nem tud döntést hozni), se nem vendégként jelentkezem be.
Ha ilyen kultúrálatlan stílusban kommunikálsz - második rossz pont - vállald a neved (nézd, a rendszergazda így is, úgy is tudja, hogy ki vagy :lol: ).
Vállald magad! Különben az ilyen hozzászólásokat kérjük törölni. Ez egy kultúrált fórum a kultúra jegyében. Meg összefogás. Meg hasonlók.
Uff
donna
2005-04-18, 05:00 PM
Bummm :roll:
donna
2005-04-18, 05:01 PM
Hova lett az 'edit'???????
Athos1
2005-04-19, 04:55 AM
Eltunt. Én is kerestem, de ebben a topikban nem találtam. :shock:
Athos1
2005-04-19, 04:57 AM
Most olvastam végig az irományt, én is pont igy jártam, pont itt! :D
Efike
2005-04-19, 06:14 AM
:shock: Én meg azt hittem, hogy Editre gondoltok. Tényleg, ő is hová lett ?
Anonymous
2005-04-19, 11:02 AM
Kedves Donna, kitomboltad magad?
Es arra nem is gondolsz, hogy nem palyazo vagyok, hanem egyszeru olvaso, aki bongeszi a netet, es ilyen "cirkuszokra" akad?
Es elsosorban eleg illetlenseg a reszedrol, hogy angol mottot tesze, mivel mi van azokkal akik nem tudnak angolul, mint en es erdekel mit ir muved alatt.
Es ki vagy te, hogy letolsz egy olyan embert aki csak kritizalni probalja a feltett irasokat.Es , ha mar kulturarol beszelunk nem tudom ki a kulturalt:az aki becsuletes munkaval megprobalja elenk tarni lelke melyet, vagy az aki csak igerget, es nem tesz semmit.
Es ha van profi zsuri a tarsasagban, akkor az nagyon hamar eltudja donteni a jo es munkak kozti kulombseget.Es egyaltalan honnan vagy te, honnan kerulsz ide a semmibol.Eddig nem lehetett hallanim mgadrol es most jossz es nagykepuskodsz, mintha te tudnad a zsuri dolgat.Nem szep toled:(((((((
Egyebbkent a Jozsef Attila nicket azert hasznalom mert ez a nevem.Nem en tehetek rola, hogy igy neveztek el szuleim.Szoval amirol nem tudsz semmit azt ne kritizald, ne okoskodj hanem inkabb kerdezz.
Pa!!
donna
2005-04-19, 11:31 AM
Ha még nem találkoztál a nevemmel, akkor nem is sokat olvasol :lol: . Már bocs.
És nem hiszem, hogy csak a netet böngészed cirkuszok miatt, mert
1. itt te csinálod
2. pszihológiailag ez a legkézenfekvőbb következtetés
3. gondolj már bele, mit követelsz. Emberek saját szabadidejük és pénztácájuk rovására működtetik ezt a fórumot, nem üzleti vállalkozásként - örölünk hogy van, nem b...gatunk. Ha lassúak, lassúak. Nem könnyű a dolog. Próbáld már megnézni, hány pályamű van, és még ha csak az első öt sort is olvasod el, órákig tart a dolog. Te bevállalnád a korrekt zsűrizést???
Másrészt igen, általában kiderül az első két-három sorból sokminden. Attól még valóban tartozol az írónak anyival, hogy elolvasod az egészet, mert a zsűrizés erről szól. Egyetértünk???
donna
2005-04-19, 11:47 AM
Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.
Olyasmi, amit a keleti tanítások mondanak.
A valóság csupán illúzió, habár elég meggyőző formában.
És azért írtam ide angolul, mert úgy találóbb. A fordítás sose ugyanaz. Így teccett. Baj?
Anonymous
2005-04-19, 12:10 PM
En nem cirkuszoltam avval hogy azt mondtam , hogy az irodalom szent.
Es ne legyunk onzoek.Es aki megiger valamit akkor tartsa is be. Es ki kerdett teged? :,,: :fac: :fuck:
csocsike
2005-04-19, 12:42 PM
Hat ez nem volt valami kulturalt megnyilatkozas kedves Atilla mondhatnam nem uriemberre vall :shock:
donna
2005-04-19, 01:16 PM
En nem cirkuszoltam avval hogy azt mondtam , hogy az irodalom szent.
Es ne legyunk onzoek.Es aki megiger valamit akkor tartsa is be. Es ki kerdett teged? :,,: :fac: :fuck:
Ó, te ember fia, ki oly messze pottyant fásszárúként asszociált felmenőjétől!
Hát persze, hogy cirkuszolsz.
Rajtad kívül senki se követelőzik. Az meg, hogy a pályázat kiértékelése késik
1. teljesen érthető és maximálisan tolerálható emberi okokra vezethető vissza
2. semmi köze az irodalom mennyei állásához
Nézd már meg a smileykat! Beintés, beszólás... Erről egy orosz népdal teljes első sora jut eszembe, mely "Hej te... " felkiáltással kezdődik, és ama bizonyos fásszárúról származó doronggal kapcsolatos.
Ja, a fásszárú kivágás után földben hagyott része is genetikailag köthető hozzád, lehet, hogy mégse estél oly messze?
donna
2005-04-19, 01:23 PM
Engem senki se kérdett, közös genetikai ősünk más ágon keletkezett leszármazottja! Itt zártosztály van. Meg szólásszabadság. Ha te egy elmúlt kor nagyrabecsült költőjének reinkarnálódott változatának képzeled magad, nem is csak virtuálisan van itt a helyed!
De tessék tudomásul venni, hogy a zártosztályt is rég elérte szabad világunk áldása, a beszélt szó szabad terjesztési joga! Itt senki se int le senkit, csak a főnővér a húsdarálójával. És akkor szabad csupa nagy betűvel ordibálni.
Addig csak szépen udvariasan verni a fejeddel a kaucsuklé szintetikus formájával bélelt falat!
csocsike
2005-04-19, 01:42 PM
Ez szep volt :D
Anonymous
2005-04-20, 11:51 AM
Ismetlem, ez a nevem.
Egyebbkent tul bonyolult vagy.
Nem lattad hanyan koveteloztek rajtam kivul:vendeg, Toth Ilona, Stelo Margrada.
Es ha ilyen valaszolkat adsz, azt lehet hinni, hogy te is benne vagy a csalasban, ami a zsurit jellemzi.Hol vagy az iskolaban, hogy szamolgatsz?
Egy normalis szoveget nem tudsz leirni, mindig:1...
2...
3...
Kerlek, irj mar normalisan, nem vagyunk ujsagban, sem iskolaskonyvekben. :(
csocsike
2005-04-20, 12:25 PM
Gyermekem, en ugyan nem tartozom a zsuri tagjai koze , de mielott akarkit is csalassal vadolsz , talan vegig kene gondolnod az egesszet. Valakiket ragalmazni nem szep dolog :evil:
Efike
2005-04-20, 01:45 PM
Es ha ilyen valaszolkat adsz, azt lehet hinni, hogy te is benne vagy a csalasban, ami a zsurit jellemzi.Hol vagy az iskolaban, hogy szamolgatsz?
2...
3...
Megjegyzem, itt van a könyvespolcomon Donna könyve, kiolvastam és nagyon jónak tartom. Nekem egészen normális szövegnek tűnik.
Másrészt teljesen feleslegesen rázod magad, mert Donna nem tagja a zsürinek, Csöcsi sem és én sem.
Mit izgulsz ? Hajt a tatár ? Lekésel valamit ? Gondolod, hogy ezen a pályázaton elnyert 168. helyed feljogosít arra, hogy megkapd 2006-ban a Kossuth díjat ?
Az igazi József Attila sokat éhezett, sokat verték, sokszor alárúgtak és mégsem verte úgy a tamtamot, mint Te.
donna
2005-04-20, 02:05 PM
Anyám, Mutyuli!!! Te vagy??? Ment vissza az utazas.com-ra!
donna
2005-04-20, 02:08 PM
I mean, go! Leave us alone, x-man. Whatever.
Athos1
2005-04-21, 04:41 AM
Donna, milyen könyvet irtál?
Melitta
2005-04-21, 04:56 AM
Donnatol kaptunk egy koteg konyvet ajandekba mindenki.
Te pont akkor voltal utkozben. :wink:
AKi a Bp talakozora eljott az is kapott a tobbit haza vittem canadaban, aki ott volt a torontoi talalkozon az is kapott.
http://canadahun.com/forum/viewtopic.php?t=1525
Athos1
2005-04-21, 04:58 AM
Aha, köszi. :wink:
Stelo Malgranda
2005-04-23, 12:09 PM
Ismetlem, ez a nevem.
Egyebbkent tul bonyolult vagy.
Nem lattad hanyan koveteloztek rajtam kivul:vendeg, Toth Ilona, Stelo Margrada.
2...
3...
Kedves Attila!
Az igaz, hogy türelmetlen vagyok, de, nem gyanúsítom a zsűrit csalással, és a "követelőzésem" inkább sürgetés, számonkérés.
Számonkérés, arra, hogy, legyenek szívesek valamit közölni, és tartsák be a határidőt.
Amit írtam, azt továbbra is vállalom, és tartom magam ahhoz.
Stelo Malgranda
2005-04-23, 12:18 PM
Neked van?
Egyrészt - SOK
Mástrészt - jelentős részét fáj olvasni, anyira nem éri el az élvezhetőségi küszöböt. Attól még, hogy az ember magától beájul, a valóság sajnos kevés ájulásra ad okot. Veled minek udvariaskodni, ugye?
Uff
Kedves Donna!
Attilának csak annyiból van igaza, hogy cseppet nagyképűen írsz, illetve szólsz hozzá a témához. Bevallom, nem olvastam még egy írásodat sem, de csak, mert jelent meg könyved....
A kultúrált válaszok, Reád sem jellemzőek, olvasd csak vissza.
Ez olyan: bagoly mondja a verébenek, nem gondolod?
Ha, felháborít, amit ír, akkoris próbálj meg kultúráltabban válaszolni, ha, már erről tartsz kiselőadást, bár, jobban érdekelne az irodalmi munkásságod:)
donna
2005-04-23, 09:25 PM
Kategorikus, határozott, néha kicsit ingerült. De nagyképű? Pontosan miből következik?
Szerveztem már én is pályázatot, és habár még fórumot nem futtattam, azért el bírom képzelni, mennyi szabadidőt képes különösen a kettő kombinációja felemészteni.
Zsűrizni sem egyszerű. Nem azért, mert sok József Attila szintű mű közül nehéz választani, és oké, nem volt szép tőlem, hogy ezt írtam, de legyünk realisták - minden tisztelet azok előtt, akik végigolvassák a sok irományt becsülettel.
Háborogni meg... olyan kevés pályázat van ma Magyarországon, hogy tekintsük ajándéklónak.
Rendben, csúszik a kiértékelés, de tavasly is megvolt, idén is meglesz, és a stílus amire én reagáltam nem egyszerűen kicsit volt arcátlan.
Így oké?
Stelo Malgranda
2005-04-24, 04:14 AM
Kedves Donna!
Ok.
Ami a pályázatokat illeti: vannak, csak keresni kell őket. Igaz nem sok, sajnos, de akad.
Van egy irodalmi fórum, ahol rendszeresen írok, és ott mondjuk úgy: kultúr felelős vagyok. Nos, ez a "munka" azzal jár, hogy, pályázatokat kutatok fel, és beteszem arra az oldalra (meg sok más mindent csinálok e mellett).
Igaz, nem csak verses pályázatok, amire szerintem nem is sokan, fognak jelentkezni.
Perpill van egy egézen friss kiírás. Csokonai Vitéz Mihály életével, korával kapcsolatban kell megírni egy regényt. Az elő díj 2 millió forint, a második 1 millió, a harmadik pedig 500 ezer forint; plussz a mű kiadása.
Ha, valakit érdekel, szívesen bemásolom ide a pályázati kiírást, sok sikert kívánva:)
Efike
2005-04-24, 04:25 AM
Szia Stelo Malgranda,
látod ez a pályázat dolog érdekes. Ha nem regény lenne, még ugranék is rá. Nincs valami pályázat versre esetleg ?
Stelo Malgranda
2005-04-24, 08:48 AM
Kedves Efike!
A Miskolci Irodalmirádió szokott havonta verses pályázatot kiírni, ajánlom, nézzél ott szét:)
Bár, nem tudom, hogy olyan messziről, hogyan tudnál, és megéri e Neked, de ezt Te döntsed el. :roll:
Itt a link:
http://www.irodalmiradio.hu/
Vagy, esetleg, ezen:
http://www.fullextra.com
Remélem, sikerel pályázol majd:) Sok sikert kívánok:)
Stelo Malgranda
2005-04-24, 08:52 AM
Azért, hátha valki kedvet kap, íme a regényírói pályázat :)
Regényíró pályázat
Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány pályázatot hirdet a világ bármely pontján élő, magyar nyelven alkotó írók számára Csokonai Vitéz Mihály életét és korát megidéző, a mai prózai törekvésekbe szervesen illeszkedő, esztétikailag magas színvonalú regény megírására.
Az önkormányzat a pályázat díjazására és lebonyolítására 5 millió forintos keretet különített el.
A bíráló bizottság csak új, sem egészében, sem részleteiben nem publikált műveket fogad el.
A pályaműveket nyomtatott formában, 2 példányban, jeligével ellátva várjuk az alábbi címen:
Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztálya, 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. Külön lezárt, jeligével ellátott borítékban kérjük beküldeni a szerző adatait: név, cím, elérhetőség.
A benyújtás határideje: 2006. július 1.
(A bíráló bizottság tagjainak nevét ezen a napon hozzuk nyilvánosságra.)
Az eredményhirdetés időpontja: 2006. november hónapban, a Debreceni Irodalmi Napok megnyitóján.
A kiosztásra kerülő alkotói díjak nettó összegben:
I. díj: 2 millió Ft,
II. díj: 1 millió Ft,
III. díj: 500 ezer Ft.
Debrecen Város Önkormányzata gondoskodik a legjobb pályamunka meg-jelentetéséről, és fenntartja magának az első kiadás jogát.
Efike
2005-04-24, 09:25 AM
Kedves Efike!
A Miskolci Irodalmirádió szokott havonta verses pályázatot kiírni, ajánlom, nézzél ott szét:)
Bár, nem tudom, hogy olyan messziről, hogyan tudnál, és megéri e Neked, de ezt Te döntsed el. :roll:
Itt a link:
http://www.irodalmiradio.hu/
Vagy, esetleg, ezen:
http://www.fullextra.com
Remélem, sikerel pályázol majd:) Sok sikert kívánok:)
Köszi az infót, de a Fullon magam is elméletileg ott vagyok, ha bármi érdekes lenne, akkor Sida rögtön értesítene. A miskolci Irodalmi Rádióval korábban kapcsolatban álltam, azt hiszem néhány versemet eldalolta valaki, de soha nem hallottam, csak szó volt róla.
No erről ennyit.
unicorn
2005-04-26, 12:08 PM
Szaisztok!
Latom, hogy ajanlgattok irodalmi oldalakat, es en is ajanlanek egy nagyon jo, kellemes on-line kulturalis oldalt(irodalom, kepzpmuveszet).
www.verslista.hu Havi palyazatok mellett forum, sajat versek feltevese, stb.
Viszl :lol: at
Stelo Malgranda
2005-04-26, 01:42 PM
Efike!
Szívesen, máskor is :)
Uncorn!
Köszike, megkukkantom :)
kandur
2005-04-27, 10:46 AM
Akkor ajanljak en is egy oldalt
www.mikszatmar.ro
Stelo Malgranda
2005-04-30, 12:30 PM
Kedves Melitta!
Mivel nem tudom saját magam verseit törölni, tegyétek meg helyettem.
Azt viszont nem értem, miért nem lehet, ha regisztrált felhasználó vagyok? :roll:
Tovább nem várok. A többi pályázónak kitartást, és sikereket kívánok!
Többet nem jövök a fórumra sem.
Üdvözlettel: egy volt pályázó.
kandur
2005-05-02, 10:32 AM
Nem akarok megbantani senkit, remelem nem veszitek tolakodasnak, ha megkerdezem, de mikor lesz eredmenyhirdetes? Nem mintha olyan surgos lenne, en raerek, csak ugy kivancsisagbol.
csocsike
2005-05-02, 11:03 AM
Kedves Kandur, sajnos mi sem tudjuk, a Karesz aki inezi a dolgokat, nem reagal egy privire sem . Amint sikerul elerni, rogton ertesitunk mindenkit es elnezest kerunk mindenkitol
kandur
2005-05-04, 11:17 AM
jol van, nekem nem surgos
Anonymous
2005-05-27, 04:16 PM
Még mindig ez a bénázás folyik ezzel a pályázattal?
Gyerekek, miért vagytok ilyen felelötlenek, hamár szerveztek valamit...
Egry Artúr
pitti
2005-05-28, 09:23 AM
En nem szerveztem semmit. Ezek benak. :shock:
kandur
2005-06-03, 10:52 AM
Efike
2005-06-06, 07:33 AM
Ez nagyon tartalmas hozzászólás, a moderátor is azért hagyta meg. :evil:
kandur
2005-06-07, 10:45 AM
Ez nagyon tartalmas hozzászólás, a moderátor is azért hagyta meg. :evil:
Jol mondod.
Efike
2005-06-07, 11:55 AM
Nem érted Kandur Kandurovics Macskovics :lol: A beírásom előtt volt egy négykilométeres lista mindenféle felkeresendő címekkel. Moderátor moderátorovics törölte mégis, de kellett volna törölnie az én bejegyzésemet is, mert így a Te vigyorodra vonatkozik. :lol: Na nem baj. Ha nem tetszik, rád uszítom a szalántai Rémet :twisted:
csocsike
2005-06-07, 01:13 PM
Jajajajaja Kandur menekulj :shock:
kandur
2005-06-08, 10:31 AM
Nem érted Kandur Kandurovics Macskovics :lol: A beírásom előtt volt egy négykilométeres lista mindenféle felkeresendő címekkel. Moderátor moderátorovics törölte mégis, de kellett volna törölnie az én bejegyzésemet is, mert így a Te vigyorodra vonatkozik. :lol: Na nem baj. Ha nem tetszik, rád uszítom a szalántai Rémet :twisted:
jol mondod, en valoban nem ertem, hogy mirol van szo
csocsike
2005-06-08, 04:28 PM
Kapsz beontest, jo? :shock: Es zarva lesz a vc. :D
kandur
2005-06-12, 08:30 AM
<h1>You are invited to check some relevant pages about<A HREF="http://www.gardenaccentsllc.com/blackjack.html"> blackjack </A> blackjack <A HREF="http://www.gardenaccentsllc.com/blackjack.html">http://www.gardenaccentsllc.com/blackjack.html</A> <br/>... </h1>
ebbol egy szot sem ertek
csocsike
2005-06-12, 08:32 AM
Ne agodj , a hiba nem benned van :shock:
kandur
2005-06-14, 04:14 AM
le is toroltek ezt a bizonyos hozzaszolast, amit nem ertettem?
jol van, nekem mindegy, ugy sem ertettem
kaufmann
2005-06-24, 10:48 AM
na mindegy
Stelo Malgranda
2005-07-20, 11:06 AM
Kedves Melitta és Zsűri tagok!
Köszönöm szépen, most madarat lehetne velem fogatni :D
Mivel, élőszóban nem tudom megköszönni, itt közlöm a gondolataimat.
Amikor 16 évvel ezelött elkezdtem verset írni, akkor csak azért, tettem, hogy kiírjam magamból a fájdalmaimat. Akkor halt meg a barátnőm, 20 évesen, az első férjemtől abban az évben váltam el....tipikus, ha a lavina egyszer beindul...
Teltek az évek, és a technikának köszönhetően megismertem valakit.
András költő volt, akinek előhozakodtam, hogy én is írtam verseket.
Tulajdonképpen, Ő az, akinek ezt az elismerést köszönhetem, mert azt mondta: jók az alkotásaim, és biztatott az írásra. Kemény kritikus is volt, megmondta kíméletlenül, ha valami nem tetszett Neki.
Már nem áll mögöttem, mert egynap azt mondta: nekem már nem kell segítenie...
Elkezdtem rendszeresen publikálni az interneten. Kaptam hízelgő és arrogáns kritikát egyaránt.
Az ismerőseim biztatására jelentkeztem erre a pályázatra. Megkértem Őket, válasszanak a verseim közül a beküldött 3 vers maradt fent a rostán.
Nagyon vártam az eredmény hírdetést, és amikor még mindig nem történt semmi, akkor kezdtem feladni a reményt, hogy egyáltalán van esélyem.
Szörnyű érzés volt, nem kívánom senkinek sem!
Hogy mit jelent nekem ez a nyeremény? Mindent! Talán, túl hangzatosnak tűnik, de igaz: mindent.
Ezzel kaptam vissza igazolást, igazából arra, hogy érdemes volt tollat fognom a kezembe.
Hiszen, a Zsűritagok közül senki sem ismer, így nem lehet elfogultsággal vádolni Őket.
András, Péter, és Vicus!
Köszönöm a biztatást, és a segítséget!
Kedves költő társak!
Szoros volt a mezőny, köszönöm, hogy köztetetek lehettem, hisz van sok olyan vers, ami igencsak megnehezítette (szerintem) a Zsűri és az Olvasók döntését.
További jó vers írást kívánok Nektek!
Melitta
2005-07-20, 11:14 AM
Koszonjuk turelmeteket nagyon kelletlenul ereztem magam a csuszas miatt. Ugy a szerzoktol ugy az olvasoktol megegyszer elnezest kerunk.
Kedves Stelo Malgranda!
Gratulalunk es koszonjuk hogy feltetted alkotasodat megosztottad velunk gondolataidat.
Koszonet a Zsurinek az elnoknek Polgar Andrasnak Huszar Karcsinak es minden szavazonak,hogy segitetttek a palyazatot.
Tovabbi sok sikert!
malhabile
2005-07-21, 01:12 PM
1. Gratulálok a győztesnek!
2. Meghajlok a zsűri nagysága előtt.
3. Ez nagy cécó volt.
4. Kiváncsi lennék arra, milyen szempontok szerint történt a bírálat.
Pusztán csak érdeklődöm.
unicorn
2005-07-24, 09:00 AM
Milyen eredmnenyhirdetes ez?!!!!!!
Kiirtok egy nevet es az nyert?Es melyik agaon nyert., zsuri vagy kozonsegszavazat?
Nem lehetne valami bovebbet irni, es nem bunkosan odarittyentettek egy ket nevet, hogy az nyert
Mi ez?
Valaszt varok :twisted: :twisted:
csocsike
2005-07-24, 09:06 AM
Milyen eredmnenyhirdetes ez?!!!!!!
Kiirtok egy nevet es az nyert?Es melyik agaon nyert., zsuri vagy kozonsegszavazat?
Nem lehetne valami bovebbet irni, es nem bunkosan odarittyentettek egy ket nevet, hogy az nyert
Mi ez?
Valaszt varok :twisted: :twisted:
Azert a kultura csak elobujik belolled is :shock:
unicorn
2005-07-24, 09:11 AM
Miert , mily kulturalatlan doldot irtam? :?: :?: :?: :?:
unicorn
2005-07-24, 09:15 AM
Inkabb nezz a nevedre, "csocsike" :shock: :shock: :shock:
csocsike
2005-07-24, 09:21 AM
Inkabb nezz a nevedre, "csocsike" :shock: :shock: :shock:
Nem sikerult csalodast okoznod :shock:
unicorn
2005-07-24, 09:25 AM
Megmondanad mi bajod van?
Kerlek szepen :lol:
csocsike
2005-07-24, 09:28 AM
Juszt se :shock: Merges vagyok :D
Stelo Malgranda
2005-07-24, 12:52 PM
Unicorn!
Melitta írta:
"Koszonet a Zsurinek az elnoknek Polgar Andrasnak Huszar Karcsinak es minden szavazonak,hogy segitettek a palyazatot."
Azt hiszem ez egy értelmű.
Azt viszont nem tartom annak, hogy miért kell felháborodni?
Csak, mert nem egy ismertebb emberpalánta nyerte meg? Hidd el, bár tudom, nehezedre esik: ha nem én nyertem volna, akkor sem viselkednék így mint Te.
Számítottam arra, hogy nem fognak örömittasan ünnepelni, és számítottam a támadásokra is.
A gondolatomban (lásd fentebb) mindenkinek megköszöntem jóformán mindent, még nekik is:
"Kedves költő társak!
Szoros volt a mezőny, köszönöm, hogy köztetetek lehettem, hisz van sok olyan vers, ami igencsak megnehezítette (szerintem) a Zsűri és az Olvasók döntését.
További jó vers írást kívánok Nektek!"
Nem vagyok megsértődve, de: összetudom számolni az egyik kezemen, hogy mennyi résztvevőtől kaptam legalább egy jó szót! Gyors fejszámolás után arra jutottam: senkitöl. A dolognak csak annyi az érdekessége, hogy vannak köztük olyanok, akik ismernek....
csocsike
2005-07-24, 12:56 PM
Az viszont szomoru, ilyenkor derul ki, hogy Te nem ismerted oket :shock:
Stelo Malgranda
2005-07-24, 01:02 PM
Na, igen :( De, ha sikerül majd valamit elérnem, akkor pedig én nem fogom őket megismerni, amikor majd jönnek hozzám.
De, tudod mi a legszebb az egészben? Az, hogy az írói társadalom állandóan azt hajtogatja: össze kell fogni, meg azt, hogy: legyen béke...
Szép gondolatok, de csak gondolatok maradnak, ha továbbra is irígyek lesznek egymás sikereire.
Judit
2005-07-24, 01:19 PM
Tudjátok az a rossz az egészben, hogy nem csak az írók irígyek a másik sikereire. Az élet minden területére igaz ez. :cry: Szakmai féltékenység, kavarantyú a háttérben stb...
csocsike
2005-07-24, 01:24 PM
Na, igen :( De, ha sikerül majd valamit elérnem, akkor pedig én nem fogom őket megismerni, amikor majd jönnek hozzám.
De, tudod mi a legszebb az egészben? Az, hogy az írói társadalom állandóan azt hajtogatja: össze kell fogni, meg azt, hogy: legyen béke...
Szép gondolatok, de csak gondolatok maradnak, ha továbbra is irígyek lesznek egymás sikereire.
En ezert nem is indultam . Egyszer regen a hetvenes evekben atestem egy ilyen megrazkodtatason azota csak magamnak irok. Az aszony lopja oket de en megtalaltam :D
Stelo Malgranda
2005-07-24, 05:49 PM
Igen, Judit, sajnos, iagazad van. Vannak olyan emberkék, akik sportot űznek a kavarásból, és a másik ember bántásából. Őket az önös érdek vezérli, teljesen mindegy kin és hogyan kell keresztül gázolniuk, csak elérjék a céljukat.
Csöcsike, azért kíváncsi lennék, milyen verseket írtál :) Nem tennél ide csak egy kis részletet be?
Engem is ért már sok rosszmájú kritika, de nem adtam fel. Van bennem egyfajta dac, makacsság, kitartás, hogy az elém kerülő akadályokat legyőzzem. Kihívások, amelyeket valahogy átkell élnem, meg kell oldalnom.
A szüleim sokáig nem is tudták, mivel foglalkozok szabadidőmben. Amikor pedig kiderült, azt mondta anyum: minek foglalkozol ilyen hülyeséggel?
A változás akkor következett be Nála, amikor felolvastam egy szüleimről szóló versemet. De, igazán büszkeséget, akkor láttam a szemében, mkior ujjongva elmondtam, hogy itt megnyertem egy pályázatot....a héten voltak itt rokonok, a szüleim dicsekedtek el vele :)
Melitta
2005-07-24, 06:44 PM
Vad nem erhet mert egy nyertest sem ismerek szemelyesen. Innen a canadahunon olvastam es ismertem meg oket.
Stelo Malgranda
2005-07-25, 02:57 AM
Vad nem erhet mert egy nyertest sem ismerek szemelyesen. Innen a canadahunon olvastam es ismertem meg oket.
Hasonlót mondhatok. Az indulók közül ismerek pár emberkét, de se Melittát, se pedig a Zsűri tagjait nem ismrem.
Hogy még tovább menjek: akik itt beszélgetnek velem (amiért hála és köszönet :656: ) Őket sem ismerem, és Ők sem engem.
De, ha, valakinek ez nem lenne elég, még tovább megyek: azokat sem ismrem, akik elolvasták, és szavaztak ( a közönséget).
Azt hiszem, ennyi elég arról, hogy kit ismerek, meg kit nem. Ha, alapul veszem azt, hogy akik ismernek, de azt sem mondták: bikk-makk, vagyis most nem ismernek, akkor mindezek után bátran kijelenthetem, hogy senkit sem ismerek, és senki ssem ismer. :roll:
unicorn
2005-07-25, 07:30 AM
Kedves Stelo, szeretnek gratulalni a gyozelemhez.
A multkor biztos felreerthettel, nem vagyok onzo, nem vagyok vadaskodo, ugy mint ahogy Judit vadolt engem.Engem csakaz haboritott fel, hogy odavagtak, hogy te nyertel, es nem specifikaltak, hogy melyik agaon.Mivel a palyazat ugy lett meghirdetve, hogy 2 zsuri nyertes es 2 kozonsegszavazataos nyertes lesz.Csak azt nem tudom, hogy a 2 nyerets, mint te, melyik agon nyert.
Nem vagyok onzo, vadaoskodo, nem is azert palyaztam, hogy nyerjek, hanem mertv szeretek irni, ez az eletem egy fontos resze, es szeretnem, ha tisztessegesen leirnak, hogy ki milyen agon nyert.
En csak ezt irtam le a multkor.
Aki megerdemli az te lehetsz, mert olvastam verseid es nagyon szepek, dicseretre meltoak, csak azt nem ertem, hogy a multkor meg le akartad tiltani muveid mert igazsagtalanok voltak as zsurik, es most, hogy nyertel, ujjongsz.
Csak ennyit aklartam, es megegyszer allitom, nem vagyok rosszakaroja senkinek, Gratulalok.
Stelo Malgranda
2005-07-25, 11:01 AM
Kedves Stelo, szeretnek gratulalni a gyozelemhez.
A multkor biztos felreerthettel, nem vagyok onzo, nem vagyok vadaskodo, ugy mint ahogy Judit vadolt engem.Engem csakaz haboritott fel, hogy odavagtak, hogy te nyertel, es nem specifikaltak, hogy melyik agaon.Mivel a palyazat ugy lett meghirdetve, hogy 2 zsuri nyertes es 2 kozonsegszavazataos nyertes lesz.Csak azt nem tudom, hogy a 2 nyerets, mint te, melyik agon nyert.
Nem vagyok onzo, vadaoskodo, nem is azert palyaztam, hogy nyerjek, hanem mertv szeretek irni, ez az eletem egy fontos resze, es szeretnem, ha tisztessegesen leirnak, hogy ki milyen agon nyert.
En csak ezt irtam le a multkor.
Aki megerdemli az te lehetsz, mert olvastam verseid es nagyon szepek, dicseretre meltoak, csak azt nem ertem, hogy a multkor meg le akartad tiltani muveid mert igazsagtalanok voltak as zsurik, es most, hogy nyertel, ujjongsz.
Csak ennyit aklartam, es megegyszer allitom, nem vagyok rosszakaroja senkinek, Gratulalok.
A kiírásban olyasmit olvastam, hogy első 3 közönség szavazat.
Ha, jól sejtem, mind a két ágon nyertem.
Miét indultam? Mert bizonyítani szerettem volna mind saját magamnak, mind pedig azoknak, akik szerint felesleges volt tollat vennem a kezembe. De, legfőképpen, azt szeretem volna, ha a szüleim büszkék lennének rám.
Nem volt éppen kellemes azzal felnőnöm, hogy: bezzeg a bátyjám!
Igazad van, le szerettem volna vetetni, mert elkeserített, az, hogy egy árva sort sem írnak. Sem a Zsűri, sem Melitta....senki sem, a pályázat határideje pedig már rég lejárt.
Miért ujjongok? Mert azzal, hogy ezt a pályázatot megnyertem, kaptam egy hatalmas adag önbizalmat, és egy mesés lehetőséget is.
Egy lehetőséget, hogy kikerüljek a magukat nagyra tartó, kezdőket megalázók, lenézők árnyékából. Egy csodás lehetőséget, hogy megjelenhessenek a firkálmányaim egy színvonalas újság hasábjain.
Nekem nem adatott meg az anyagi gazdagság "csak" az érzelmi. Az érzelmeim pedig nem válthatóak pénzre, hogy kinyomtathassak egy vagy kettő kötetet. Gondolkoztam magán kiadáson, de többe kerülne a hús, mint a leves.
A jó és rosszakaró: ma már óvatosabb vagyok, mint pár évvel ezelött, és óvatosabb, mint tavaly....a gratulációdat és dícsérő szavaid is így veszem.
Judit
2005-07-25, 12:13 PM
nem vagyok onzo, nem vagyok vadaskodo, ugy mint ahogy Judit vadolt engem
ééééén? :shock:
csocsike
2005-07-25, 02:11 PM
Aha :D Hat te vagy a Judit :D
unicorn
2005-07-25, 02:56 PM
Bocsanat, lehet hogy felreertettem, de azt hittem, hogy ram mondtad, hogy7 onzo es egoista vagyok, aha nem igy van, akkor melyseges bocsanat.
Kedves Stelo, neked meg annyit szeretnek mondani, hogy nem erdemes elrejteni tehetsegedet, mert az igyis ugyis kijon, es hozzatartozoid csak buszkek lehetnek rad, nincs miert irigykedjenek, en sem relytem veka ala irasi keszsegemet, es meg nem kaptam rosszakaroi visszajelzest.Aki meg irgy es onzo, magara vessen, nem er vele el semmit, avegen ugyis o huzza a rovidebbet.
Szia
Stelo Malgranda
2005-07-25, 03:15 PM
Kedves Unicorn! Jó volt olvasni soraidat, nem azért, mert dícsérsz, és hízik a májam, hanem azért, mert, nyugodtan írtad.
Kár is idegeskedni, a mérgelődés árt a szépségnek :D
A tehetség: csak olyanok dícsérték a verseimet, egyéb írásaimat, akik ismernek, így az Ő szavuk semmit nem nyomott a latban nálam. Ezért, pályáztam ide (is), hogy megmérettessek. Itt, ahogy már írtam: Az indulók közül ismerek pár emberkét, de se Melittát, se pedig a Zsűri tagjait nem ismrem.
Így szó sem lehetett elfogultságról. Akik döntöttek, nem engem, hanem a firkámat nézték. Nem én tetszettem, hanem amit írtam.
Ugye érzed a különbséget?
Itthon (Magyarországon) is pályáztam, de nem értem el semmilyen eredményt sem, mert ismertebb amatőr írók és költők mellett labdába sem rúghattam. Így már, talán érthető az az elkeseredettségem, amikor kértem, hogy töröljék a verseimet, és érthető az ujjongásom is.
Itt már este van, ezért szép álmokat kívánok Neked is és mindenkinek :..:
Judit
2005-07-25, 04:04 PM
Aha :D Hat te vagy a Judit :D
Én vagyok a Judit, de nem gyanúsítgattam meg senkit! :evil:
csocsike
2005-07-25, 05:03 PM
Es mer nem ? Ez szabad orszag, szeintem a Pitti sem hozott nekem palinkat :evil:
pitti
2005-07-25, 05:11 PM
Es mer nem ? Ez szabad orszag, szeintem a Pitti sem hozott nekem palinkat :evil:
Hoztam de nem adok. :evil:
csocsike
2005-07-25, 05:20 PM
Akkor majd a Judit jol meggyanusit :shock:
pitti
2005-07-25, 05:30 PM
:shock:
Judit
2005-07-26, 12:42 AM
Egyre erősödik bennem a gyanú, hogy ti azt hiszitek hogy én mindenkit meggyanúsítok! 8)
Melitta
2005-07-26, 02:18 AM
ah, dehogy! csak felvettek a lasztit a foldrol :lol:
kandur
2005-07-26, 02:31 AM
apopo en nem vagyok gyanus?
Judit
2005-07-26, 01:15 PM
Kandúrkám te is gyanús vagy! Velem együtt! :wink:
csocsike
2005-07-26, 01:35 PM
Ti mar regota nagyon gyanusak vagytok :shock:
kandur
2005-07-30, 02:12 AM
Hat ha annyira gyanusak vagyunk, akkor elobb-utobb kihallgatnak minket.
Efike
2005-07-30, 03:08 AM
Kandúr Te csak ne gyanúskodj együtt a nejemmel, mert kitépem a bajuszod és a farkadra üres konzervesdobozt kötök, a lábaidat meg szurkos dióhéjba nyomom :evil:
csocsike
2005-07-30, 07:36 AM
Nem mered. Fogagyunk hogy nem mered :D
Efike
2005-07-30, 10:06 AM
De merem :evil:
kandur
2005-08-01, 12:48 AM
Nem tutam hogy a nejed
dogoljek meg ha tutam
Efike
2005-08-01, 02:00 AM
Hát nincs szemed ? Egy ilyen szép embernek mint én, csak ilyen gyönyörű neje lehet, mint Judit. :twisted:
csocsike
2005-08-01, 03:37 AM
Nem tutam hogy a nejed
dogoljek meg ha tutam
Hat jo :shock:
kandur
2005-08-02, 09:26 AM
nem tutam, nem tutam, most micsinajak?
nem lattam a jegygyurujet
csocsike
2005-08-02, 09:52 AM
Az a zaciban van :D
Efike
2005-08-02, 10:27 AM
Nincs a zaciban. A zaciba a kisérőgyűrűt vittem, amikor a jeggyűrűt vettem :shock:
csocsike
2005-08-02, 10:29 AM
Minek anyi gyuru :shock: Nem tudod maskent megjegyezni , hogy megnosultel? Boldog eber, nekem minden nap az orrom ala van dorgolve :shock:
Efike
2005-08-02, 10:37 AM
Nekem jobb feleségem van. Nem is látom :shock:
csocsike
2005-08-02, 10:48 AM
Megvakultal :shock:
Efike
2005-08-02, 12:13 PM
A szerelem vak :oops:
csocsike
2005-08-02, 12:43 PM
Es ennek mi koze hozzad :shock:
Efike
2005-08-02, 12:54 PM
Én vagyok a szerelem 8)
csocsike
2005-08-02, 01:29 PM
Jezusom :evil:
'' Én vagyok a szerelem ''
Nem inkább a lepra, a gyehenna vagy a búbánat :twisted: ?
csocsike
2005-08-02, 02:52 PM
Te Laci szerintem az Efi siman folkoncol :shock:
pitti
2005-08-02, 02:55 PM
Jezusom
Mit zavarsz mar megin? :evil:
Efike
2005-08-02, 02:59 PM
'' Én vagyok a szerelem ''
Nem inkább a lepra, a gyehenna vagy a búbánat :twisted: ? Nem vágyom a babérjaidra :evil:
csocsike
2005-08-02, 03:01 PM
Jezusom
Mit zavarsz mar megin? :evil:
Csak szolni akartam mert megint valami keresztszokevenyt keresnek :evil:
pitti
2005-08-02, 03:15 PM
Meglogott valaki? :shock:
kandur
2005-08-04, 07:14 AM
Meg nem logtam meg, de nemsokara meglogok Efinek a felesegevel
Efike
2005-08-04, 07:25 AM
Kinyomom a szemed :shock:
csocsike
2005-08-04, 07:36 AM
Kandur, azt nemjavaslom. Efi neje profi erfesto, es csak ugy szorakozasbol atpingalja az ereidet potyosre belulrol. Csak gondold vegig :shock:
Judit
2005-08-04, 02:18 PM
Meg nem logtam meg, de nemsokara meglogok Efinek a felesegevel
Aha. Alakulnak a dolgok. 8)
Kandurkám, a mintát te választhatod ki. Viszem a katalógust és a stencileket.
csocsike
2005-08-04, 03:11 PM
kandur
2005-08-05, 03:04 PM
Jol van, meg gondolkodok rajta
Efike
2005-08-05, 03:52 PM
Ne gondolkodj, nincs idő. Ha már a katalógus is nála van, akkor festeni fog. Fuss amíg nem késő :shock:
csocsike
2005-08-05, 04:11 PM
Jol van, meg gondolkodok rajta
Gondolkodas a tett halala, ez esetben a tiede is :shock:
Judit
2005-08-06, 03:18 AM
Már nincs idő a gondolkodásra Kandurkám. Altatóm az nincs, ígyhát duruzsolni fogok a füleidbe festés közben. :)
Tehát számolj viszafelé 100-tól és gondolj valami szép dologra...
Efike
2005-08-06, 03:49 AM
A szép halálra :twisted:
csocsike
2005-08-06, 07:22 AM
Gondolj a Szalantaira :shock:
Efike
2005-08-06, 07:25 AM
:shock: Az maga a halál, de nem szép :!:
csocsike
2005-08-06, 08:19 AM
Nem. Az kifelyezetten ronda. Sot. :evil:
kandur
2005-08-09, 05:47 AM
most mar mindegy
Judit
2005-08-09, 11:48 AM
Kandúrkám, ne aggódj! Jó kezekben leszel!
Nekem még senki sem panaszkodott. 8)
Efike
2005-08-09, 12:48 PM
A kezelés után :!:
kandur
2005-08-10, 02:22 AM
Miert?
kezeles kozben nem leszek jo kezekben, csak utana?
Efike
2005-08-10, 03:30 AM
Nekem még senki sem panaszkodott.
A kezelés után
:twisted: [/quote]
kandur
2005-08-10, 01:29 PM
utana mar ugyis mindegy
kandur
2005-08-10, 01:36 PM
ezt nezzetek meg
kandur
2005-08-10, 01:37 PM
Ez Romaniaban van Szatmar foutcajan. jo mi?
csocsike
2005-08-10, 03:37 PM
Hiaba, a gazdagsag, nekem nem tellik ilyesmire :shock:
Efike
2005-08-10, 11:06 PM
Valamelyik Lui d' Fune filmben csinálták meg ugyanezt Citroennel. Két apáca vezette. Igy aztán nincs új a Nap alatt. :twisted:
Louis de Funes. És a 'Csendőr'-sorozat egyik filmjében láthattuk.
Efike
2005-08-11, 02:19 AM
Te kis mozirajongó :twisted:
Efike
2005-08-11, 02:50 AM
Nem vagy szép :evil:
Mer' Te aztán az vagy :44: !
csocsike
2005-08-11, 06:48 AM
En vagyok a szep , ezt mar tisztaztuk :evil:
Efike
2005-08-11, 07:02 AM
Mer' Te aztán az vagy :44: !Én szép vagyok, te meg ronda vagy. Beeeeeeeeeeeeeeee :4:
kandur
2005-08-11, 08:30 AM
Maskulonben ez egy reklam. Mobiltelefonokat arulnak felaron.
Ezert van a Trabant kettevagva.
pitti
2005-08-11, 02:20 PM
Hogy lehet telefonalni egy fel trabanttal? :shock:
Efike
2005-08-11, 03:06 PM
Fél kézzel :!:
kandur
2005-08-12, 08:03 AM
es felaron
maskulonben elkuldtem ezt a kepet e-mailben egy ismerosomnek, es
azt irtam neki, hogy ez az en kocsim, es en csak azert nem latszok a kepen,
mert a csomagtartoban vagyok.
Efike
2005-08-12, 09:55 AM
És fél füllel :!:
kandur
2005-08-13, 05:31 AM
es miert ne fel mobiltelefonnal
ha mar ugyis felaron van, vagjak kettobe
Stelo Malgranda
2005-09-04, 10:43 AM
Mel!
Köszönök mégegyszer mindent! :)
Stelo
Melitta
2005-09-04, 01:43 PM
Igazan nincs mit.
Orom volt megismerni Benneteket. :wink:
Stelo Malgranda
2005-09-12, 10:57 AM
Ezt én is elmondhatom, csak egyes számban :)
Jó volt találkozni, és jó volt hallgatni, amiket meséltél :)
Anonymous
2005-09-30, 12:27 PM
Hello
Mikor lesznek 2005-os palyazatok kiteve?
8) Kivancsi vagyok
Anonymous
2005-09-30, 12:30 PM
Vagy megint igazsagtalansag, felhaborito csalas resztvevoi leszunk az idei-jovo ev folyaman, mint az elobbi palyazaton.
Azert Stelo, milyen ketszinu vagy, es vannak a te verseidnel SOKKAL jobbak is n akik nyugodtan nyerhettek volna elotted, csak teged tettek a CSALOK!!!!!! hogy fogjak be a szadat, kompenzalas miatt.Biztos igy lesz. :evil:
Egyszoval versed a nivo alatt van joval es igazsagtalansag volt az egesz.Kivancsi vagyok a tovabbiakra, es elegem van a nyalizasbol ami itt megy.Kedves "muveszek"(Melitta , Stelo es tarsai)
Melitta
2005-09-30, 12:46 PM
Kedves Melos!
Sajnalom hogy igy latod, ha ennyire nem tetszik akkor nem kell ide jonnod. Ennyire egyszeru
Nekem teljesen mindegy ki a nyertes szemelye. Senkit nem ismertem milyen csalasrol beszelsz? :shock:
Elgondolkoztato hogy egyaltalan erdemes-e akarmilyen palyazattal dolgozni, dijakat adni ha ilyen muveszhez nem melto hangnemben vadaskodsz.
:(
Sajnalom de igazabol nincs mit tovabb ragozni Veled.
Efike
2005-09-30, 01:55 PM
Kedves Melos,
az ízlések és a pofonok különbözőek, ezt Te is tudhatnád. Valamikor réges rég ( talán nem is éltél akkor ) még Magyarországon azt mondta rólam valaki - kimondom a nevét, nem titok - Dr. Csányi László, hogy zseni vagyok és bűnt követek el minden nap, amikor nem írok. Valóban meg is jelent néhány versem, aztán már kilincselni kellett, ha azt akartam, hogy nyomtatásban is lássam őket. Aztán idővel elhagytam az országot. Megcsináltam a honlapomat és oda feltettem az általam jónak tartott verseket és egyéb írásokat, humoreszkeket. Egy időben nagy lelkesedéssel nézegettem a statisztikát. Az egész világon olvasnak. Aztán egy alkalommal belém bújt a kisördög és egyik versemet, amit jónak tartok elküldtem a Gyors és Gyilkos oldalára. Másnap megjött a kedvező kritika, vállon lettem veregetve. Mondom belémbújt a kisördög, mert ugyanazt a verset kb. két hét múlva megint elküldtem a Gyors és Gyilkoshoz. Most más kritikus volt ügyeletben, lerántott a sárba, tehetségtelen seggfejnek nevezett, javasolta, hogy ha nem tudok mit kezdeni az időmmel, inkább üljek be egy sarokba és verjem ki.
Nem sértődtem meg, hanem jót nevettem. Azóta semmilyen pályázaton nem indulok, mert nagyon jól tudom, hogy a megmérettetés eredménye nem annyira a tehetséget, mint inkább a látogatottságot és a szerencsét tükrözi. Ha a verseidet annyira jónak tartod, akkor próbálj publikálni, tanulj, szerezz támogatókat akik a pályán elindítanak. De ne mocskolódj, mert fogalmad sencs arról, hogy a pályázat zsürije milyen szempontokat vett figyelembe. Egyébként nekem sincs.
Efike
2005-09-30, 01:56 PM
Kedves Melos,
az ízlések és a pofonok különbözőek, ezt Te is tudhatnád. Valamikor réges rég ( talán nem is éltél akkor ) még Magyarországon azt mondta rólam valaki - kimondom a nevét, nem titok - Dr. Csányi László, hogy zseni vagyok és bűnt követek el minden nap, amikor nem írok. Valóban meg is jelent néhány versem, aztán már kilincselni kellett, ha azt akartam, hogy nyomtatásban is lássam őket. Aztán idővel elhagytam az országot. Megcsináltam a honlapomat és oda feltettem az általam jónak tartott verseket és egyéb írásokat, humoreszkeket. Egy időben nagy lelkesedéssel nézegettem a statisztikát. Az egész világon olvasnak. Aztán egy alkalommal belém bújt a kisördög és egyik versemet, amit jónak tartok elküldtem a Gyors és Gyilkos oldalára. Másnap megjött a kedvező kritika, vállon lettem veregetve. Mondom belémbújt a kisördög, mert ugyanazt a verset kb. két hét múlva megint elküldtem a Gyors és Gyilkoshoz. Most más kritikus volt ügyeletben, lerántott a sárba, tehetségtelen seggfejnek nevezett, javasolta, hogy ha nem tudok mit kezdeni az időmmel, inkább üljek be egy sarokba és verjem ki.
Nem sértődtem meg, hanem jót nevettem. Azóta semmilyen pályázaton nem indulok, mert nagyon jól tudom, hogy a megmérettetés eredménye nem annyira a tehetséget, mint inkább a látogatottságot és a szerencsét tükrözi. Ha a verseidet annyira jónak tartod, akkor próbálj publikálni, tanulj, szerezz támogatókat akik a pályán elindítanak. De ne mocskolódj, mert fogalmad sincs arról, hogy a pályázat zsürije milyen szempontokat vett figyelembe. Egyébként nekem sincs.
Efike
2005-09-30, 01:58 PM
:shock: Mi a túró van itt, hogy kétszer jelenik meg a beírás és törölni sem lehet :?:
A napokban én is így jártam,Te meg csak csicseregtél,csicseregtél... :D
Tényleg ! Ménem' lehet törölni?
Melitta
2005-09-30, 02:13 PM
Nem baj Efike ha duplazol, mindig jobb ha ketszer jelenik meg mintha egyszer se.
Persze,hogy nem baj ! Csak a száját elég ha egyszer(se) jártatja :twisted: .
Efike
2005-09-30, 02:22 PM
Mars a sarokba térdepelni ! Ki engedte meg, hogy négy napig Bp-en csavarogj ? :evil:
csocsike
2005-09-30, 02:40 PM
A napokban én is így jártam,Te meg csak csicseregtél,csicseregtél... :D
Tényleg ! Ménem' lehet törölni?
Lehet torolni, sot egyes helyeken muszaly :shock:
Anonymous
2005-10-03, 02:15 PM
Szoval itt igy megy.Ha megmondom velemenyemet, es negativ, akkor mar mehetek is.En csak megmondtam amit akartam.
Engem csak az zavar, hogy miutan nem MUVESZEKHEZ illoen "200 ev" utan tettetek ki az eredmenyt, nem jeleztetek, hogy ez most zsuri , vagy kozonsegeredmeny nyertese.
Most melyik.ha kituztok valami palyazatot, akkor azt csinaljatok tisztessegesen
En csak annyit kerek tajekoztassataok minket pontosan, ugy ahogy meg lett hirdetve a "palyazat".
Stelo most a zsuri vagy kozonseg dijat nyerte el.
Ertitek?Ighy nagyon nincs rendben, ha nem teljesititek a palyazat RENDES kihirdeteset.
Szoval ennyi
Melitta
2005-10-03, 02:59 PM
Ennyire futotta a lehetosegeink.
Mindenkitol elnezest kertunk a csuszasert ha vissza olvasnal.
Nem kell elmenni de nem kell sertegetni senkit.
HA nem cikizesbol irnal negativ velemenyt akkor ezt privibe tenned.
sajnalom hogy nem nyerte el tetszesed a palyazatunk.
HA megegyet kiirunk szivesen fogadjuk az onkentes szakmai felajanlasodat. Akar a zsuribe akar a kiirasba.
Stelo Malgranda
2005-10-07, 03:30 PM
Vagy megint igazsagtalansag, felhaborito csalas resztvevoi leszunk az idei-jovo ev folyaman, mint az elobbi palyazaton.
Azert Stelo, milyen ketszinu vagy, es vannak a te verseidnel SOKKAL jobbak is n akik nyugodtan nyerhettek volna elotted, csak teged tettek a CSALOK!!!!!! hogy fogjak be a szadat, kompenzalas miatt.Biztos igy lesz. :evil:
Egyszoval versed a nivo alatt van joval es igazsagtalansag volt az egesz.Kivancsi vagyok a tovabbiakra, es elegem van a nyalizasbol ami itt megy.Kedves "muveszek"(Melitta , Stelo es tarsai)
Mivel engem is érintettél, és mitöbb csalónak, kétszínűnek....stb, így válaszolok neked. Bár, azt hiszem, már mások elmondták a véleményt az írásodról. Talán, el kellene engednem a fülem mellett, de mégsem teszem.
Talán, kezdem ezzel:
Elküldve: Szerd Júl 20, 2005 4:06 pm
--------------------------------------------------------------------------------
Kedves Melitta és Zsűri tagok!
Köszönöm szépen, most madarat lehetne velem fogatni
Mivel, élőszóban nem tudom megköszönni, itt közlöm a gondolataimat.
Amikor 16 évvel ezelött elkezdtem verset írni, akkor csak azért, tettem, hogy kiírjam magamból a fájdalmaimat. Akkor halt meg a barátnőm, 20 évesen, az első férjemtől abban az évben váltam el....tipikus, ha a lavina egyszer beindul...
Teltek az évek, és a technikának köszönhetően megismertem valakit.
András költő volt, akinek előhozakodtam, hogy én is írtam verseket.
Tulajdonképpen, Ő az, akinek ezt az elismerést köszönhetem, mert azt mondta: jók az alkotásaim, és biztatott az írásra. Kemény kritikus is volt, megmondta kíméletlenül, ha valami nem tetszett Neki.
Már nem áll mögöttem, mert egynap azt mondta: nekem már nem kell segítenie...
Elkezdtem rendszeresen publikálni az interneten. Kaptam hízelgő és arrogáns kritikát egyaránt.
Az ismerőseim biztatására jelentkeztem erre a pályázatra. Megkértem Őket, válasszanak a verseim közül a beküldött 3 vers maradt fent a rostán.
Nagyon vártam az eredmény hírdetést, és amikor még mindig nem történt semmi, akkor kezdtem feladni a reményt, hogy egyáltalán van esélyem.
Szörnyű érzés volt, nem kívánom senkinek sem!
Hogy mit jelent nekem ez a nyeremény? Mindent! Talán, túl hangzatosnak tűnik, de igaz: mindent.
Ezzel kaptam vissza igazolást, igazából arra, hogy érdemes volt tollat fognom a kezembe.
Hiszen, a Zsűritagok közül senki sem ismer, így nem lehet elfogultsággal vádolni Őket.
András, Péter, és Vicus!
Köszönöm a biztatást, és a segítséget!
Kedves költő társak!
További jó vers írást kívánok Nektek!
Megköszöntem mindenkinek :!: mindent.
Megtalálhatod, de hátha nincs kedved keresgélni, így bemásoltam ide.
Írtam, hogy sok mindenkit ismertem a pályázok közül, akiket te nagyobbra tartasz! Egy kezemen össze tudom számolni, mennyien gratuláltak, vagy mondtak akár csak annyit is, hogy búúú!
Hja, persze, ők művészek! Bocs, elfelejtettem, hogy a művészek nem a földön járnak, nem alacsonyodnak le hozzám, és más többi földi halandóhoz (tisztelet a kivételnek!!)
Megint csak ismételni tudom magam, és az élet, illetve te engem igazol. Pocskondiázás, az remekül megy! Gratulálok hozzá! Remélem, vállon veregeted néha magad, meg dagad a büszkeségtől a mellkasod!
Számtalan helyen írtam, hogy tisztában vagyok azzal, hogy a nyertes vers, nem a legjobb alkotásom. Itt fel merült bennem egy kérdés: olvastál, ha netán elolvastad az itt közre adott verseimet....ez alapján leírtál. Milyen alapon? Azt is írtam, hogy ismerősök ajánlották, bíztattak arra, hogy, jelentkezzek....akkor mégsem szemétre valót gyártók? :roll:
Vagy, ha, tovább megyünk....Polgár András szerinted laikus??
Laikusok azok is, akik ismeretlenül (!) gratulálnak egy-egy alkotásomhoz?
Csak azért vagyok "nívón" aluli, mert nincs könyvem? Nincs jól csengő nevem? Nincs mögöttem senki?
Nos, látod, nem fogták be és nem is fogom be a számat. Nem "vesztegettek meg", bár szívesen megadom a bankszámla számom.
Ami pedig a nyereménnyel járt, csak egy teljesült (nem a szervezők hibájából) a festményt megkaptam. Nem lettem világhírű, nem lettem gazdag, nem kaptam írói Nobel díjat....de, ezeket mind oda adhatom neked, hogy megnyugodjon a lelkivilágod!
Most jut eszembe pl, az is, hogy, valószínű, indultál a pályázaton, és az itt a fő gond. :idea:
De, ugye, művésznek tartod magad, mégpedig numero one-nak!
Ha így van, miért nem vállaod fel magad, és miért vendégként írsz? :?:
Részemről itt lezártam a veled való "társalgást", amíg nem változtatsz a modorodon.
Másoknak is azt tudom ajánlani.
Stelo Malgranda
2005-10-07, 03:31 PM
Bocs mindenkitől, de nem tudtam vissza fogni magam :oops:
Melitta
2005-10-07, 03:36 PM
Ok megertem, de nagyon szeretnem ha tul lennenk mar ezen mert nem verre megy es igazan senkinek se erdeke se gondolataban nem volt a csalas.
azt hiszem hogy a leghelyesebb ha bezarjuk ezt a topicot.