PDA

A teljes (képes) nézethez kattints ide : Csaladunk kedvence

Gabizita
2004-08-18, 06:37 AM
az 1 eves Penny :)

Gabizita
2004-08-18, 06:39 AM
;) :rolleyes:

csocsike
2004-08-18, 06:40 AM
Szep cicus :P

Gabizita
2004-08-18, 06:41 AM
Penny igy var minden delutan, mikor hazaerek munkabol

Gabizita
2004-08-18, 06:44 AM
Tavasszal

csocsike
2004-08-18, 06:59 AM
Tesek cica

mioki
2004-08-18, 09:06 AM
Szép cica! De ne vakuzd szegényt ilyen közelről, mert árt neki... ha lehet egyáltalán ne vakuzd... tudom, hogy ezt nehéz lakáson belül megoldani, de a kedvencedért próbáld meg :)

Boszi
2004-08-18, 11:23 AM
Tunderi macsek :)

Gabizita
2004-08-18, 07:40 PM
Mioki! Koszi a tanacsot, nem is tudtam nem szabad vakuzni a cicakat. Ezek szerint art a szemnek ??? :-(
Nem is hallottam meg sosem. Koszi

Gabizita
2004-08-30, 06:09 AM
Most talaltam ez a regi kepet Penny rol

Gabizita
2004-09-04, 05:16 PM
Itt a kisebbik lanyom es a Micike macsekunk 4 evesen. Micike rakban elpusztult 5 eves koraban :-(

csocsike
2004-09-10, 09:30 AM
;)Cicas video le lehet tolteni, nincs benne fereg :)

rena
2004-09-14, 03:20 PM
Klassz macskak,nekem is van ;koztuk 4db 1 honapos,igazi zsivany kezdemenyek.Egy ici-pici malor tortent a fogantatasuknal,hogy apuka elfelejtett fajtatiszta lenni;ugyhogy a sziami cicanak kertaljai keverekei lettek,de azert szepek. :(

Nesa
2004-09-15, 02:44 AM
Szeva mindenki!

Ha valakit erdekelnek a regi olasz kocsik akkor My Webpage (http://www.gportal.hu/portal/veteran-olasz/)

szecsanszky
2004-09-15, 04:17 PM
Sziasztok..
Ok a csaladunk kedvencei....

szecsanszky
2004-09-15, 04:26 PM
Szia Mioki!
Figyelemre melto a javaslatod.Szerinted,minden allatkanak art a vakuzas?

ditt
2007-07-02, 03:18 PM
A legkedvesebb Pötyi

taki024
2007-07-27, 08:55 AM
Mioki! Koszi a tanacsot, nem is tudtam nem szabad vakuzni a cicakat. Ezek szerint art a szemnek ??? :-(
Nem is hallottam meg sosem. Koszi

Szia Gabizita!

Nem gondoltam volna, hogy itt is találok ismerőst! Kíváncsi vagyok, emlékszel-e rám ;) !

Tényleg nem szabad! A macskák szeme sokkal érzékenyebb, mint az embereké, jobban is károsítja a vaku. Gyermekeket sem szabad, legfőképpen olyan közelről, mint ahogy cicákat szokás.

Egyszer voltam egy cicakiállításon. Egy fotós olyan sok képet készített közvetlen közelről, hogy már nem bírtam szó nélkül, s jól leszútam. Kiderült, hogy a rendezvény főfotósa volt.... Ő sem tudta... Pontosabban nem érdekelte... hm.

taki024
2007-07-27, 09:23 AM
Nekünk egy mosómedvénk van. Tulajdonképpen úgy találtunk e fórumra, hogy segítséget szeretnénk kérni nevelésével, táplálásával kapcsolatban. Már 4 éves és nagyon nehéz vele bánni. Vannak emberek(családtagok), akiket következetesen megtámad. Mivel a lakásban él, nem lehet tőle közlekedni. Csak a kekszet és sültkrumplit, és ehez hasonló nem neki való ételt hajlandó megenni. Néha eleszegeti a tojást, da a húsra rá se néz, igaz idáig csak sült hússal próbálkoztunk. Ennek következtében szörnyen elhízott. Testsúja kb. a normális kétszerese. Most fogyókúráztatjuk, de e téren is csak addig jutottunk, hogy borsót és kukoricát eszik napjában kétszer, kis adagokban. Ha nem kap csak sülthűst, akkor inkább a szekrényekre fanyalodik, melyeket már így is rendesen megcsonkított.

A vadságán pedig nem tudtunk csillapítani, sőt: már csak egyetlen embert tűr meg hosszabb távon maga körül, a többiekre fúj, ha közelednek felé, ha felé nyúlnak pedig morog és harap.Sőt ha meglátja őket akár meg is kergeti és ha védekezés képpen támadólag viselkednek, nem futamodik meg, hanem szembe fordul.

Nagyon örülnék, ha tudnátok segítei. Előre is köszi.

Melitta
2007-07-27, 09:41 AM
A lakasban tartott allatokat feltetlen jo megfixaltatni, egyreszt az allat nem szenved a hormonoktol masreszt nyugodtabb lesz.
Az allatorvos /van sok aki normalis aron van , nem tudom merre elsz de itt tudunk ajanlani/ a tartassal kapcsolatos tanacsait is ki kene kerni.

Nekem van egy tacsko kutyam 14 eves es nagyon dagadt allandoan kunyerbal es ketlabra allva lesi mindenki kajajat ki szanja meg.
Nekem azt mondtak par het alatt atlehet nevelni a "rossz tartast" amit mi csinaltunk vele.HA ezt nem kovetjuk akkor nem sok ideje van hatra.
Nehez volt de megalltuk nem adtunk neki semmi + kajat csak a sajatjat es azt is akkor amikor mi befejeztuk a vacsorat.
Igaz mergeben egy par magassarku cipomet lefaricskalt,akkor betettuk a ketrecbe "buntibe" felorara.
A neveles 2 heteben rendbe jott a normalis kutyatartas a sulya a felere ment es mamar tudunk setalni akar 1 orat is.
Addig meg ilyen dagadt volt 10 lepesnel vagy felkellett venni vagy visszafordulni mert egy tapotat se ment. Vettem egy kutya babakocsit mert azt hittem oreg es dagadt nem bir menni, hat csak 10% volt igazam.
HA az allat vicsorog es tamad akkor szajkosarat tegyel ra van szovetbol es tudni fogja hogy nem o az ur a haznal.
Azert az is nagyon fontos hogy az agreszivitast nem-e valami betegseg okoza es egy orvossal megnezetni.
Az allatok ugyan ugy betegek mint az emberek.
A lanyomeknal az egyik kutyanak kikellett venni 6 fogat de gondolhatod hogy milyen egy fogfajas, ,es ha emberkajat eszik meg van az esely hogy egy csomo rossz fog lehet.
MAsiknak a fulle gyuladt be , az is nagyon fajdalmas es az allat csak ideges agresziv de nem tudja mondani mi a baja.
Fontos nagyon a seta nem tudom hogy mosomedvet hogy setaltatod de annyi inger annyi erdekes izgis dolog van a setaba egy allat szamara es nem utolsosorban remek fogyokura.

taki024
2007-07-27, 10:02 AM
Köszönjük Melitta a gyors választ!

Mi Magyarországon élünk. A Macit (ez a becsületes neve is :) ) születésnapomra kaptam volt nejemtől. Elrontottuk, szoba-cica vagyis -kutya lett belőle. Néha kiviszem a kertbe, de annyira fél a kutyáktól, hogy 1 percig sem hajlandó a földszinten megmaradni, mindíg csak a fákon csücsülne. Sétáltatás egyenlőre problémás: az állatorvos még a kutyákat sem ajánlja sétáltatni, mert annyi a beteg kutya a környéken. Marad mozgásként a birkózás, néha a fáramászás.

Műtéten nem gondolkodtunk merthogy nőstény, s az ebből adódó problémák csak 1-2 hétig tartanak. A műtéttől lehet hogy nyugodtabb lenne, de el is hízhat mégjobban.

taki024
2007-07-27, 10:15 AM
A legérdekesebb s legkülönösebb változás a családtagokhoz viszonyulása. Amikor hozzánk került mindannyian foglalkoztunk vele. Leginkább legnagyobb fiam. Akkor még nejem is. 1 éves kora után nejem a gyerekekkel elköltözött, gyakorlatilag 2-3 évig egyáltalán nem találkozott Maci sem gyermekeinkkel, sem nejemmel. Csak én foglalkoztam Macival. Jól megvoltunk, csak néha volt nézeteltérésünk.
A fura viselkedése akkor kezdődött, mikor néha átjött volt nejem, illetve mikor a gyerekek már elkezdtek rendszeresen átjárni. Volt nejem hihetetlenül üldözné, nagyon agressziv, s ezt teszi nagy-fiammal is, bár kisebb agresszivitással. Néhány hónapja lett egy társam, akivel együtt élünk és nem hogy elfogadja Maci Őt, hanem egyenesen "átpártolt". Csak Ő tud vele bármit is elérni. Mindent enged neki, hallgat rá, s a legdurvább játékokban sem válik agresszívvá. Pl. fürdetés után a kádból csak Ő tudja kivenni.
Már azon gondolkodtunk, hogy kirakjuk Maci szűrét az udvarra, de a gyerekek erről hallani sem akarnak.

Puszedliufo
2007-07-27, 10:41 AM
Taki, mindenképp keressetek meg egy állatorvost -akár levélben- a problémáitokkal.
A Melitta által javasolt műtétet pedig én is nagyon ajánlom...nekünk két cicánk van...egyikük egy energiagombóc, másik pedig nagyon kis becari és mindkettő kislány. Lakásban vannak tartva.
Mi is megműttettük őket, mert akármilyen rövid ideig is tüzeltek és akármennyire is nem eshettek teherbe, így jobb nekik. Mindkettő sokkal nyugodtabb lett, többet pihennek, a félős cica pedig bátrabb, barátkozósabb.
Jah, és egyikük sem hízott el! :)

taki024
2007-07-27, 11:25 AM
Taki, mindenképp keressetek meg egy állatorvost -akár levélben- a problémáitokkal.
A Melitta által javasolt műtétet pedig én is nagyon ajánlom...nekünk két cicánk van...egyikük egy energiagombóc, másik pedig nagyon kis becari és mindkettő kislány. Lakásban vannak tartva.
Mi is megműttettük őket, mert akármilyen rövid ideig is tüzeltek és akármennyire is nem eshettek teherbe, így jobb nekik. Mindkettő sokkal nyugodtabb lett, többet pihennek, a félős cica pedig bátrabb, barátkozósabb.
Jah, és egyikük sem hízott el! :)

Szia! Köszi. Felénk az a baj, hogy az állatorvosok nem ismerik a mosómedvék lelkivilágát. Felvettem az állatkerti gondozókkal is a kapcsolatot, de hát hadd ne mondjam.... Az a gond, hogy ők sem úgy tartják, ahogy a természet szerint élnének, s persze mi sem. A legjobb az lenne, ha a kert egy részét elkerítenénk, s ott tartanánk. Már próbáltunk változást vinni az életébe, de nem tűr semmiféle változást - mármint ami a környezetét illeti.
A műtéttel még várnánk. Ha sikerülne megoldanunk a kerti részt, szerezhetnénk neki párt is.

Puszedliufo
2007-07-27, 11:31 AM
Szia! Köszi. Felénk az a baj, hogy az állatorvosok nem ismerik a mosómedvék lelkivilágát. Felvettem az állatkerti gondozókkal is a kapcsolatot, de hát hadd ne mondjam.... Az a gond, hogy ők sem úgy tartják, ahogy a természet szerint élnének, s persze mi sem. A legjobb az lenne, ha a kert egy részét elkerítenénk, s ott tartanánk. Már próbáltunk változást vinni az életébe, de nem tűr semmiféle változást - mármint ami a környezetét illeti.
A műtéttel még várnánk. Ha sikerülne megoldanunk a kerti részt, szerezhetnénk neki párt is.
Nah, talán tudok egy olyan dokit javasolni, akinek van fogalma a dolgokról:) Dr. Gippert Róbert a neve, Kaposváron van, de ez a kérdéseid szempontjából lényegtelen.
Nyugodtan tedd fel neki a kérdéseid...Ő az, aki még a csincsillám is megműtötte kétszer, az éjszaka közpén, hogy életben tartsa.:) Szerintem, ritka az ilyen emberke.
Itt az honlapja címe: http://www.drgippert.hu/
Szerintem nyugodtan hívd fel..nagyon segítőkész. Biztos lesz pár nagyon jó ötlete...semmit nem veszthetsz vele :)

taki024
2007-07-27, 11:35 AM
Titkon abban reménykedünk, hogy itt e fórumon találunk valakit, akinek több tapasztalata van mosómedvékkel, természetes környezete közeli tartási körülmények között. Felénk sajnos nagy divat a mosómedve tartás, de vagy tovább ajándékozzák, vagy kidobják nagykorukra őket, vagy.... tartják tovább egy 2x2 m-es ketrecben.

Állatkertről nem beszélnék, mert pl. a budapestiben cca. 20 db.-ot tartanak 40-50 m2-en. Ha jól tudom, a macik egyedül élő állatok, ettől kezdve az ottani viselkedésük egyáltalán nem jellemző.

taki024
2007-07-27, 11:37 AM
Köszi, nem vettem észre, hogy közben írtál :D . Megkeresem mindenképpen. Hátha...

Puszedliufo
2007-07-27, 11:39 AM
Köszi, nem vettem észre, hogy közben írtál :D . Megkeresem mindenképpen. Hátha...
Remélem, hogy sikerülni fog és kapsz pár jó ötletet :)

taki024
2007-07-27, 11:44 AM
...különben nagyon kedves állatka....

Melitta
2007-07-27, 12:03 PM
A mosomedve nem haziallat ugy mint a cica vagy kutya,minden keppen csak orvos tudna adni tanacsot hogy hogy lehet haziallatositani.
Hogy a parod elfogadta az azt jelenti hogy biztos jol valasztottal.:D

A legjobb tanitasi modszer a jutalmazas.Persze nem vacsora utan.:D
A csaladba van 7 kutya mind megmentett allat, menhelyekrol es bizony az elejen komoly hatalmi harc volt ki az ur a haznal.:D

Alapveto betanitas a csaladtagok elfogadasa es szofogadas.Pl uljon le minden betanulasnal amit megcsinal azert kell adni valamit mi kis repat adtunk.
HA butor ragason kapod akkor rogton be kell tenni egy ketrecbe hogy tudja ezt nem szabad es mondani is neki.
Volt egy kutyank aki allandoan a szemetet szetsszedte akarhova tettuk mar annyira tudta hogy nem szabad ezt csinalni , ahogy szetszedte a szemetet mar ment is a "bortonebe a ketecbe" ott ult es vart hogy meddig tart a buntetese mikor szolunk neki kijohet.:D

Puszedliufo
2007-07-27, 12:40 PM
Jaj, de édi kis dögöcske:D:D:D
Én már elő is adtam a családnak, hogy van, aki mosómedvét tart ...még rá se tértem a könyörgő, bociszemes részére a mondandómnak, máris közölték, hogy nekem nem lesz mosómacim :( Pedig még pont elférne a kutya, a két cica és a két csincsilla mellé :p:D:D

taki024
2007-07-27, 12:52 PM
Melitta! Hááát igen! Azt macink is tudja már, mit szabad, mit nem! A szekrénybontást kifejezetten bosszúból teszi, ha valamiben korlátoztuk, vagy büntiben volt. Ő is megy magától, még magára is zárja utána a ketrecét: beforgatja a fal felé a bejáratot....:) .

taki024
2007-07-27, 01:01 PM
Jaj, de édi kis dögöcske:D:D:D
Én már elő is adtam a családnak, hogy van, aki mosómedvét tart ...még rá se tértem a könyörgő, bociszemes részére a mondandómnak, máris közölték, hogy nekem nem lesz mosómacim :( Pedig még pont elférne a kutya, a két cica és a két csincsilla mellé :p:D:D

Kiharcolná, hogy csak vele foglalkozz :p felér 2 gyerekkel. Kutyaféle, de jellemben egy nagyon-nagyon büszke, akaratos macska. Csak akkor hajlandó játszani, mikor Ö akar. Persze általában éjjel jut eszébe :p .

A "játék" kb. itt kezdődik nála:

Puszedliufo
2007-07-27, 01:07 PM
Kiharcolná, hogy csak vele foglalkozz :p felér 2 gyerekkel. Kutyaféle, de jellemben egy nagyon-nagyon büszke, akaratos macska. Csak akkor hajlandó játszani, mikor Ö akar. Persze általában éjjel jut eszébe :p .

A "játék" kb. itt kezdődik nála:
Igazából nem mernék mosómacit tartani...túl ritka és sajnos ez így veszélyes (ahogy Nálad is látható a dolog negatív oldala sajnos):(
Gondold el, hogy a dokik többsége egy deguval vagy egy csincsillával sem tud semmit kezdeni...hát még egy kis macival, amit valószínűsítem, hogy a legtöbb doki még nem is látott.
Ez az 5 gyerkőc is elég így hírtelen:D
De ha egyszer nagy házam lesz....;-):D

taki024
2007-07-28, 06:41 AM
Vannak helyzetek, mikor nagyon macis! :)

taki024
2007-07-28, 06:53 AM
Igazából nem mernék mosómacit tartani...túl ritka és sajnos ez így veszélyes (ahogy Nálad is látható a dolog negatív oldala sajnos):(
Gondold el, hogy a dokik többsége egy deguval vagy egy csincsillával sem tud semmit kezdeni...hát még egy kis macival, amit valószínűsítem, hogy a legtöbb doki még nem is látott.
Ez az 5 gyerkőc is elég így hírtelen:D
De ha egyszer nagy házam lesz....;-):D
Szia Ufo ;)! Az a néhány karmolás, harapásocska mind megéri ;)! Kedves tud lenni! Hatalmasakat lehet vele játszani, hancúrozni! Egyedül is eljátszik órákon át, pancsol a kádban mint egy gyerek (persze csak ha a vízben van vele néhány tucat kupak, éééés.... fogkefe!) el lehet nézegetni. Nem tudom még, lehet-e videót is becsatolni, de ha lehet, megpróbálok később.

Egyszer nejemet úgy megharapta (Ő volt a hibás, mert el akarta venni tőle az aktuális kedvenc játékát, amelyet a gyerekektől csent el) hogy nejemet el kellett vinni az orvoshoz. Ők pedig hivatalból lejelentették az ANTSZ-nek, akik kiküldték a körzeti álatorvost. Kijött.... sohse látott mosómedvét, s még mi meséltünk róla neki. Nem mondom, hogy általános, de tényleg kevés az egzotikus állatokat ismerő állatorvos, legalább is a környezetünkben.

Gabizita
2007-08-02, 10:07 PM
kiss Szia Gabizita!

Nem gondoltam volna, hogy itt is találok ismerőst! Kíváncsi vagyok, emlékszel-e rám ;) !

Tényleg nem szabad! A macskák szeme sokkal érzékenyebb, mint az embereké, jobban is károsítja a vaku. Gyermekeket sem szabad, legfőképpen olyan közelről, mint ahogy cicákat szokás.

Egyszer voltam egy cicakiállításon. Egy fotós olyan sok képet készített közvetlen közelről, hogy már nem bírtam szó nélkül, s jól leszútam. Kiderült, hogy a rendezvény főfotósa volt.... Ő sem tudta... Pontosabban nem érdekelte... hm.

Szia Taki! Persze, hogy emlekszem Rad ;-) Reg jartam erre, es most teljesen veletlenul akadtam rad, a T betunel kerestem a tagjaink listan egy ismerosomet, es meglattam a mosomacid kepet , es mindjart gondoltam Te vagy. Huu ezeket mar jo regen irtam, es voltak fenykepek is hozza a cicaimrol, de azokat leszedtek a forum szervezoi. Igy eleg furcsan hangzanak a regebbi hozzaszolasok, mert csaladi kedvencek kepeirol beszelgetunk es kepek ma'r nincsenek.
Huu nem irigyellek egy mosomedve hazban tartasa nem lehet egy konnyu feladat. Gondolom sok orom is van vele, de biztos, hogy tobb munka is van vele mint egy cicaval. A mi cicaink is sajnos tonkre tettek az ulogarniturat, de amugy keves baj van veluk, sokkal tobb orom. Imadjuk mind a negyen oket, es ezt meg is halaljak. Persze van idegesito szokasa az egyiknek, --> Nem lehet szoba ajtot WC ajtot becsukva tartani , mert egybol kaparni kezdi, vagy do''ro''mbo''l az ajton, amig ki nem nyitjuk es be nem engedjuk. Aztan sokszor csak korbenez, es 30 masodperc mulva altalaban kimegy:o . De aranyos 2 cica es foleg a fiatalabbal a fiu cicaval semmi gond sincs kiveve, hogy nagyon gyava , mindentol megilyed fiu le'tte're !! :rolleyes:
Taki, van egy gimis osztalytarsam aki allatorvos lett, videken, ha erdekel irjal.

mogorva
2007-08-05, 10:10 PM
Sziasztok!Nekem egy németjuhász,volt a kedvencem,a világ legjobb kutyája volt,sajnos meghalt már 4éve!

nagyarpad
2007-09-09, 01:34 AM
A mi kedvencunk is egy Marci nevu kutyus -aki mindenkit mindig vigan var haza.

nesszi01
2007-09-14, 07:07 AM
sziasztok mi most vettünk egy nimfa papagájt tudtok valami infót róla?

east1878
2007-09-14, 11:38 AM
helyes

cibi21
2007-09-14, 04:48 PM
Nalunk 4 cica es 2 kutya orzi a hazat :)

marta49
2007-10-11, 11:27 AM
A mi házunkat egy gyönyörü "szinhíbás" fehér kaukázusi kutya védi,nagyon szerettünk volna egy kis cicát is,de sajnos ezt Mátyás király kutyusunk nem engedte meg.Próbálkoztunk,hoztunk egy édi kis cicát,de a vége az lett,hogy tovább kellett ajándékoznunk a cicát.Most Matyi a kutya-cica.(csak épp az egeret nem fogja meg!)

vizes
2007-10-11, 02:45 PM
Sajnos elpusztult a 8 éves Döme nevű kutyánk, de szerencsére van egy uj. ZITÓ

enci50
2007-10-11, 05:53 PM
Betyar nevu Komondor kutyusunk melle nagyon nehezen bar, de sikerult beszoktatnunk a fekete szinu Lucky cicat.Ez 6 eve volt. Mostmar Lucky atvette az iranyitast es o is hazorzo lett.Nagyon szemtelen, de Betyar turelmesen elviseli.

swenson
2007-10-12, 11:42 AM
Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni tőletek.
Anyukámnak van egy rendetlen terrier kutyusa.5 hónapos, nevelhetetlen, pedig nagyon okos állat.Megverni nem akarom, nem is szoktam egyik állatomat sem. Tehát nevelési tanácsadást is kérnék szépen, ugyanis még engem is megharap, és nem viccel, mert látom az összes fogsorát.

A másik gondom: tudom, minden kutya kutyaszagú. De ennek valami borzasztó kutyaszaga van.3 méteren belül már elviselhetetlen.
Míg jó idő volt, rendszeresen megfürdettük, de az sem használt.
Lehet, hogy a kajájával van a gond?
De kihúzza a sárgarépát-megeszi. Leszedi a paradicsomot, a szőlőt- azt is megeszi. Mellette Chappy-t kap.
Mit tegyek?

Köszike:swenson

Puszedliufo
2007-10-12, 11:49 AM
Swenson, a szaga miatt egy dokival kéne beszélnetek,mert tényleg nem lehet kellemes, ha ilyen kis büdi szegényem. Azt nem vetted észre, hogy dörgölőzik a földön, vagy ilyesmit csinál? Mert az én kutyám is előszeretettel belefetreng a gilisztákba és a halpikkelyekbe...utána borzasztó szaga tud lenni :) Hátha nálatok is csak ennyi a probléma:)

A neveletlenség ellen pedig tenni kell. Vagy vigyétek kutyasuliba, vagy igenis tessék rákoppintani a fenekére vagy az orrára...most kell megtanulnia, hogy ki a főnök. Nehogy úgy járjatok, mint egy ismerősöm, hogy a kutya terrorizálja az egész családot.....

kerteszcsuti
2007-10-12, 12:04 PM
Swenson, a szaga miatt egy dokival kéne beszélnetek,mert tényleg nem lehet kellemes, ha ilyen kis büdi szegényem. Azt nem vetted észre, hogy dörgölőzik a földön, vagy ilyesmit csinál? Mert az én kutyám is előszeretettel belefetreng a gilisztákba és a halpikkelyekbe...utána borzasztó szaga tud lenni :) Hátha nálatok is csak ennyi a probléma:)

A neveletlenség ellen pedig tenni kell. Vagy vigyétek kutyasuliba, vagy igenis tessék rákoppintani a fenekére vagy az orrára...most kell megtanulnia, hogy ki a főnök. Nehogy úgy járjatok, mint egy ismerősöm, hogy a kutya terrorizálja az egész családot.....
ugye nem rólunk beszélsz?! :D:D:D
apró megjegyzés amúgy: a kutyák előszeretettel álcázzák magukat, ezért hemperegnek mindenféle szagló kupacokba... ha ettől büdös, elég megfürdetni! Ha mástól... lehet a baj a bűzmirigyével, a fogával... ehhez tényleg doki kell!

Puszedliufo
2007-10-12, 12:10 PM
ugye nem rólunk beszélsz?! :D:D:D
apró megjegyzés amúgy: a kutyák előszeretettel álcázzák magukat, ezért hemperegnek mindenféle szagló kupacokba... ha ettől büdös, elég megfürdetni! Ha mástól... lehet a baj a bűzmirigyével, a fogával... ehhez tényleg doki kell!
Tobi hol irányít benneteket? :D Tobi egy édes kis dög...akiről én beszélek, az megharap mindenkit, kezet-lábat azonnal támad, ha lát. Rettenet kis dög :D

kerteszcsuti
2007-10-12, 12:13 PM
igazad van...ez a vacak csak az ágyamban alszik, a fotelemben ül...épp csak nem eszik a tányéromból, de ez meg nem miatta, hanem miattam van így :D:D:D

Puszedliufo
2007-10-12, 12:14 PM
igazad van...ez a vacak csak az ágyamban alszik, a fotelemben ül...épp csak nem eszik a tányéromból, de ez meg nem miatta, hanem miattam van így :D:D:D
Mienk is el van kényeztetve...a cicák is:D De nekik is jó,nekem is jó,akkor miért is ne?!:D

swenson
2007-10-14, 03:47 PM
Sziasztok!

Először is hálás vagyok a gyors válaszokért.
Hétvégén megfigyeltem, mit művel a neveletlen jószágom. Van kint a teraszon egy heverő, annak az ágyneműtartójába bújik be hátulról, és állandóan beüti a hátát- talán ez is baj, de morog, nem engedi megnézni.
Mit csinál az állatorvos, ha a bűzmirigyével van a gond?
Hogyan neveljem a kutyámat? Próbáltam bottal rákoppintani a fenekére, de abból is játékot csinál. Nem akarom megverni.
Most szerencsétlen macskát egyengeti.
Nem akarok szobakutyát nevelni belőle, mert túl nagy a mozgásigénye. De hogy valakie ennyire szagos és rosszcsont legyen!
Sajnos nem tudom, hogyan kezdjek hozzá a neveléséhez.
Próbáltam pórázt tenni a nyakába- megharapott- és egyáltalán nem viccelt.

Ma láttam a Tv-ben egy pici kutyus. Állítólag a Sex és New York című filmben szerepelt-én nem láttam ezt a sorozatot- ő milyen fajta? Egészen aprócska, nyugis kutyus volt.

Köszönöm nektek, hogy próbáltok segíteni.

Szeretettel:swenson

Puszedliufo
2007-10-14, 03:56 PM
Swenson, a kutya megérzi, ha félnek Tőle. Tessék rámordulni,ha rosszat csinál és igenis mondogasd neki, hogy nem szabad, ha rákoppintasz a fenekére. Ne bottal üsd, hanem összetekert újsággal...de a leglényegesebb,hogy sosem kézzel!
A bűzmirigy a kutya hátsójában van...fájdalmas, ha a doki kinyomja, általában ezt altatásban szokták csinálni. Ha ez a mirigye van feltellve, akkor könnyen elfertőződhet a füle és a szeme is...nem árt orvoshoz vinni.
Egyébként pedig ha ennyire nem tudjátok megnevelni, minél előbb vigyétek el orvoshoz, hátha tud valami okosat mondani, mert az idő múlásával a kutya csak egyre szemtelenebb lesz...és senkinek sem lenne jó, ha az utcán vagy a sintértelepen kötne ki.

Egyébként minden kutyafajtáról találsz leírást a neten. A kisebb kutyák általában túltenyésztettek és idegbetegebbek is. Egyedül a tacsikat tudom tiszta szívből ajánlani.
Mielőtt kutyát vennél vagy (leírni is rossz) lecserélnéd a mostanit, mindenképpen olvass utána a fajta tulajdonságainak...mert hiába függ a kutya személyisége nagyban a gazdáétól, azért egy idegbajos fajta nem való idős emberke, vagy gyerek mellé...

Puszedliufo
2007-10-14, 03:59 PM
Egyébként a bottal valószínűleg azért kezdett játszani, mert az amúgy játék neki a kertben.
Szóval, ezzel semmiképpen se próbáld nevelni legközelebb!
Az összetekert újság a legjobb...az nem játék és ha odakap, az Neked nem fáj.

sok sikert!

szuzy
2007-10-14, 04:28 PM
Nálunk egy aranyos tacsi őrzi az ágyat.Sokszor már minket sem enged befeküdni a saját ágyunkba:),de imádjuk.

Puszedliufo
2007-10-14, 04:28 PM
Nekünk is tacsink van és csak superlativusokban tudnék róla beszélni :)

swenson
2007-10-15, 02:30 AM
Sziasztok!

Köszönöm mindent, megpróbálom. Bár pici korában gombócba tekert papírral is játszott, és sajna az a típus, aki nem felejt el semmit- neki még nem kell Cavinton, mint a gazdájának:))
Mindenképpen elviszem az állatorvoshoz (még nem tudom hogyan fogom kivitelezni), de most egy kicsit megijedtem, nem tudtam, hogy a bűzmirigy betegséget is okozhat.
Egyébként van ám esze, bármi van a kezemben elszalad.Úgyhogy ha akarnám sem tudnám megütni.
A vadócságát valószínűleg anyucitól örökölte, bár úgy mondta a tenyésztő, hogy ez ilyen fajta- a végletekig megvédi a gazdáját. De azért nem kellene azt is megharapnia.

Köszi mindent, ha elvittem orvoshoz, megírom mi történt, de az csak két hét múlva lehetséges legközelebb.

Szeretettel:swenson

Puszedliufo
2007-10-15, 04:55 AM
Sok sikert Swenson!
Majd jöhet egy kép is a kutyusról :)
Remélem, minden rendben lesz Vele:)

swenson
2007-10-15, 08:21 AM
Ok, és köszönöm!

Swenson

szity
2007-10-15, 08:39 AM
Ha fenyíted-neveled a kutyát (nem agyonvered..) akkor sohasem használd a kezed, de más tárgyt pl. botot, hogy meg tudje kulonboztetni mikor akarod megsimogatni(kézzel) vagy nevelni (bottal). 5 hónapos koráig nincs értelme nevelni (még "kisbaba") . Sok kitartást. A mi Zacsink - folyamatosan ellopkodta a szomszéd 10-es adidas sportcipojét. Egy darabig eltartott amíg leszoktattam errol. Hála Istennek s szomszéd is kitatrtott és jóban vagyunk.

circo
2007-10-15, 08:42 AM
Szasztok!

Megmutatom kedvencemet hátha érdekel valakit

Sziasztok

Tyna
2007-10-15, 11:21 AM
Nekem van nagymamáméknál 1 labrador retrieverem.Nagyon cuki és játékos.

Tyna
2007-10-15, 11:23 AM
Ja meg 3 tengerimalacom, és 3 hörcsögöm is.
A malik neve:Poti(Potátó(eredetileg:krumpli)),Tégla,és Dió alias Babaja.
Imádom őket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Puszedliufo
2007-10-19, 03:55 AM
"Kedves 'Anyu' és 'Apu'!
Meguntatok,és elvittetek a menhelyre.Túlzsúfolt volt,és én egy szerencsétlen
számot kaptam.Egy fekete műanyag zsákban vagyok.Néhány más kölyök megkapja
majd az én alig használt pórázomat,amit itt hagytatok.A nyakörvem kicsi volt
és piszkos,de a hölgy levetette rólam,mielőtt átküldött volna a
Szivárvány-hídon.Lehet,hogy még otthon lehetnék,ha nem rágom szét a
cipődet.Nem tudtam,mi az,csak annyit,hogy bőr,és ott van a padlón.Csak
játszottam.Lehet,hogy még otthon lehetnék,ha szobatiszta vagyok?Az orrom
beledugása abba,amit én csináltam,csak megszégyenít.Vannak könyvek és
kutyakiképzők,ahonnan megtanulhattad volna,hogy hogyan kell nekem
megtanítani,hogy jelezzek az ajtónál.Lehet,hogy még otthon lehetnék,ha nem
viszek be bolhákat a lakásba.Bolhaírtó nélkül nem tudok megszabadulni tőlük
azután,hogy napokig kinthagysz az udvaron.Lehet,hogy még otthon lehetnék,ha
nem ugatok?Csak énekeltem:'ijedt vagyok','magányos vagyok','itt vagyok','a
legjobb barátod akarok lenni'.Lehet,hogy még otthon lenhetnék,ha
felvidítalak?Ha megütsz,nem tudom megtanulni.Lehet,hogy még otthon lehetnék,ha
szántál volna időt arra,hogy megtanítasz helyesen viselkedni.Az első hét
után már nem törődtél velem,de az összes időmet arra szántam,hogy VÁRJAK
RÁD!
Ma meghaltam.
Szeretettel:A kiskutyátok."

Babszy
2007-10-19, 06:50 PM
Ez nagyon szomorú:-(:-(

Babszy
2007-10-19, 07:07 PM
Sziasztok!
Egy kép a kutyusomról. Ginának hívják.

http://mlap.hu/users/anoli/uploads/Gini_baba_021xxx.jpg

hortenzia
2007-10-23, 02:20 PM
Ők a kutyáim, Lady és Rocky. Mindketten utcáról befogadottak. Jól megvannak együtt.

angyalkám
2007-11-08, 12:09 PM
Nekem tekösbékáim vannak ime a képük

Puszedliufo
2007-11-08, 01:09 PM
Nálunk épp tegnap előtt született egy pici csincsilla :D
Ő az első "saját születésű" állatkám, ezért is nagyon különleges :)

kerteszcsuti
2007-11-10, 01:51 PM
itt is gratulálok az unokádhoz Puszika ;)

Puszedliufo
2007-11-10, 01:55 PM
itt is gratulálok az unokádhoz Puszika ;)
Köszönöm szépen kiss :D Büszke nagymami lettem :rolleyes::D

lomenpalne
2007-11-10, 02:10 PM
Sziasztok !
Én már kétszeresen is nagymama vagyok, de nemsokára háromszorosan.

JULA56
2008-11-23, 04:08 PM
:p

Ami családunk kedvence Frigyes...,az ő kedvence...egér.;)

siriusB
2008-11-24, 01:17 PM
http://kep01.fotoalbum.hu/pictures/picturezoom/2008/11-24/sziriusz99/Cicaim_047_191343.jpg

http://video.google.com/videoplay?docid=-3481883898572254535

Kovács Orsi
2008-12-04, 12:06 PM
a kutyusom, Zsömi.. (majd teszek fel róla képet) ő egy labrador reti kutya!
A macsekom, Bogi és a kis kölyke Dió! :D de én csak mogyinak hívom.. :D

Kovács Orsi
2008-12-04, 12:07 PM
nagyon édesek a képek! :D:D

hababa
2008-12-05, 09:48 AM
nagyon aranyos, nekem is fekete cicám van

Marcsi80
2008-12-05, 12:18 PM
A mi új kedvencünk Lucy, a vadászgörény :)

Faraleth
2008-12-18, 05:46 AM
http://zarcillo.uw.hu/scotty.JPG

minisz
2008-12-21, 11:24 AM
szijasztok nekem van egy Labrador fehér lány kutyusom... és szeretnék mellé egy csokibarnát.. aki tud az szoljon lécci:p
ciniminisz@freemail.hu

pipacs65
2008-12-21, 04:50 PM
Nekünk Magyar vizsla lányunk van, Molly. És gyönyörű szürke cicánk, ő Jankabíborka.

Azetz
2008-12-26, 01:01 PM
Nekem 4 mentett kutyusom van, és 3 macska, amiből 2 szintén mentett. Valamint van 5 nyuszim és 1 tengerikucum:)

Szilveszter közeledtével mindenki vigyázzon az állataira. A menhelyek eleve dugig vannak (főként Mo-n), könnyítsük meg az állatvédők dolgát azzal, hogy előre gondolkozunk!

netanyó
2008-12-27, 01:20 AM
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Dr.%20Kis%20Zolt%C3%A1nn%C3%A9/Asztal/K%C3%A9pek/2008/Zs%C3%B6min%C5%91tt.JPGNem tudom, hogy kell idemásolni, ezért csak fájlt tudok csatolni:(

ferenc56
2008-12-30, 04:17 AM
Bele illik a beszélgetésbe egy mocsári teknős,ami most talán lehet két éves,és valójában a család kedvence,mert ha valaki még nem tudná,intaligenciája van a békámnak.

Toszori
2008-12-30, 09:24 AM
Az én kedvencemet meg Bercinek hívják. Mivel "őcicaurasága" az én ágyamon szokott aludni, ezért minden reggel fel kell kelnem (még szabadság alatt is) fél hétkor, mert a cicuska ott járkál fel-alá a szobaajtóm előtt. El is neveztem Sertepertének, mert addig nem tágít, míg be nem jöhet az ágyra. Ott aztán elvan délután fél háromig kb., még a kaja sem érdekli.
Egy kérdés: miért van az, hogy a hátát nem engedi simogatni? Ha hozzáérek, megharap, megkarmol. Voltam egy macskakiállításon (versennyel egybekötve), ahol a bíró a macskák hátát is végigsimította oda-vissza. Ha az enyémmel próbálta volna meg ugyanezt, akkor a cicus kapásból az arcába ugrott volna, és kikaparta volna a szemét. Igaz, az enyém "csak" olyan kis házikedvenc, anyuka ismert, apuka meg (a nagy éjszakai tülekedésben) a szomszédok közül akárki lehetett.

Frenegonde
2008-12-30, 04:00 PM
A mi házikedvenc-állományunk a következő: 2 kutya, 1 macska, 4 tengerimalac és 2 teknős.

linda25
2008-12-30, 04:27 PM
én sem hallotam ilyet hogy nem lehet vakuzni a cicákat.köszi ezt a tanácsot!!

csutak9
2009-01-01, 09:53 AM
Sziasztok!
Nekünk 4 agarunk és 1 pirosszemű házinyuszink van.Majd teszek fel képeket róluk, csak még nem tudom, hogy, hogyan kell.

Smilish
2009-01-05, 12:06 PM
Én egy vadászgörényt szeretnék!

Smilish
Vagy macskát. xD

Smilish
Esetleg mindkettő :D

Smilish
2009-01-05, 12:09 PM
Hogyan lehetek állandó tag?

lampard
2009-01-05, 01:18 PM
A mi kedvencünk is mindent visz, a felvétel akkor készült, amikor épp "megpihent" a nagy bakancs cipelésében.

lacika1
2009-01-14, 05:05 AM
;) :rolleyes:
Nekem Golden Retriverem van

lacika1
2009-01-14, 05:23 AM
az 1 eves Penny :)
Az én kedvencemet Macinak hívják

naplopo1
2009-02-15, 11:21 AM
Az enyém Dönci és fajtáját tekintve erősen keverék, mintha 4 kutyából rakták volna össze.

robilee
2009-02-15, 03:10 PM
és milyen keverék?

vicacska
2009-02-25, 02:01 PM
Családunk kedvence GOMBOC nevű kutya. Fajtája puli. Kedves, szeretetre méltó kutyus. Mindig a kapuban vár haza bennünket. Öröm csaholásba kezd, csak úgy forog körbe-körbe. Nem lehet nem figyelni rá, mindig örül nekünk.

horvathc
2009-03-03, 03:33 PM
Sziasztok!

A mi családi kedvencünk egy tarisznyarák, a neve Dezső! :D Haláli egy állat....komolyan! Majd lehet, rakok fel képet róla. :)

kata1961
2009-03-06, 12:22 PM
A kutyámat pamacsnak hívom, mert olyan kicsi mint egy pamacs, és olyan szőrgombóc is. Imád játszani, és nagyon szereti a gyerekeket.

babi45
2009-03-08, 05:28 PM
Én is a macskások táborához tartozom.Volt egy nagyon szelid,kedves cicám,aki 9 évesen nagyon beteg lett.Utána örököltem egy fehér,nagyon öntörvényű macskát.Sokszor előfordul este,hogy "harcot " vívunk,ki jut előbb az ágyba.

klimi
2009-03-09, 12:59 PM
Én kutyás vagyok, bár régen volt 9 macskánk. :) Jahh és galambok is de sajnos elmentek. :(

Julo
2009-03-10, 03:26 AM
Volt egy gyönyörű cicánk, sajnos nem bírt magával.... kiskamasz kandúr volt, és elütötte egy autó.

szapka
2009-03-28, 04:52 AM
Én inkább kutya párti vagyok. A ragaszkodásukat, hűségüket jobban tudom értékelni.

szapka
2009-03-28, 04:55 AM
A kutyám Füles, németjuhász keverék. A füle csak akkor állt fel kiskorában, mikor szemből fújt a szél. Azóta szépen hegyezi!

CYril
2009-03-29, 03:52 PM
Én részemről kaméleon párti vagyok:D hihetetlen jószág! Csak nekem nincs mert nincs szívem kiszakítani a környezetéből és ezzel is valamennyire bojkottálom a kereskedelmüket!:)

Bonavita
2009-03-30, 11:48 AM
Sziasztok! Nekem 1 lassan 5 éves bullmastiffom van, ki Morpheus névre hallgat. Nahát ő is 1 egyéniség.:)

CYril
2009-04-01, 02:14 PM
Hát akinek ilyen neve van örülj h még nem karatézott le:D(Mátrix)
Házban van tartva?

Clever52
2009-04-01, 03:05 PM
Sziasztok!Nekem kutyusom van egy keverék,Dalmáciai és Jack Russel keverék:) nagyon hűséges és okos.Nagyon szeretjük egymást.

colos2
2009-04-02, 02:42 PM
SZiasztok.
Nekem kutyám van egy gyönyörü Gollden rettriver .
Imádom!!!!
Colos2

colos2
2009-04-02, 02:47 PM
Létezik kutya macskabarátság mert szereti a macskákat.De imádja az unokáimat is aPUFIKA:
COLOS2

colos2
2009-04-02, 02:52 PM
Közben lefijalt a macskánk négyel többen lettünk.
Colos2

Bonavita
2009-04-04, 04:31 PM
Hát akinek ilyen neve van örülj h még nem karatézott le:D(Mátrix)
Házban van tartva?

Neem, kerti dög.:) Asszem nem sok maradna a bútorokból.
Van kép is a kutyuról:

sax.sax
2009-04-06, 09:14 AM
Kutya párti vagyok.

sax.sax
2009-04-06, 09:17 AM
Gyönyörű magyar vizslán volt.
Ellopták, zárt udvarból.

sax.sax
2009-04-06, 09:18 AM
Most egy kis bolognese kutyánk van.

Ariadne0603
2009-04-07, 07:31 AM
Sziasztok :) Nekünk kutyáink is, macskáink is vannak, de többnyire én is kutyapárti vagyok inkább. Örülök hogy van ilyen topic is.
Az első képen nővérem van a háttérben, a kép központjában pedig Levi, a kölyök labrador retriewer kutyusunk. A második képen pedig az én kis drágám, Lassie.

alnissza
2009-04-07, 04:30 PM
Manócska kicsinek...és...nos...hatalmasnak...jah most lesz 1 éves májusban :)

alnissza
2009-04-07, 04:38 PM
körbevettek a kutyapártiak:)
én spec macskapárti vagyok, de kutyánk is van otthon
azért mutitok róla 1et :) vizsla pointer keverék, és Boginak hívják (van még másik kettő is, de ők nem az enyémek) :)
kész kis kincs ez a kutyus :)...persze mindenki ezt mondaná a sajátjáról...de akkoris :)

citabella
2009-04-09, 03:32 PM
Nekem is van egy aranyos tibeti spánielem.

citabella
2009-04-09, 03:36 PM
Ha van köztetek állatorvos, vagy kutyaszaki kérdeznék valamit :
miért van az, hogy az egyébként aranyos, ragaszkodó kutyusom egyszerűen bevizel, ha idegen megsimogatja? Máskülönben teljesen szobatiszta.

Benvolio
2009-04-10, 06:21 AM
Nekem egy aranyos 3 éves nöstény tengerimalacom van,és egy aranyos hörcsög:)
Ha a tengerimalacot ilyen korában pároztatjuk először, akkor a szülésbe bele is halhat?

angyalkám
2009-04-10, 11:20 AM
A Család kedvence a Csibész kutya!

Hansik
2009-04-16, 02:06 PM
CSakis a kutyusunk SZundiii, egy édes kis puli :)

vikko
2009-04-17, 06:01 AM
Melitta ! Ez egy tündéri történet a kutyusotokkal: A kis drága nem azt tanulta meg, hogy nem szabad szétszedni a szemetet, hanem büntibe kell neki menni. Nagyon aranyos kis történet. Szinte látom lelki szemeim előtt a történteket.
Nekünk is van egy kis bohócunk (Állatvédő alapitványtól fogadtuk örökbe) és nagyon-nagyon imádjuk.
Köszönöm, hogy megosztottad a kutyis történeted.

kullango
2009-08-13, 04:18 AM
Nekem egy aranyos 3 éves nöstény tengerimalacom van,és egy aranyos hörcsög:)
Ha a tengerimalacot ilyen korában pároztatjuk először, akkor a szülésbe bele is halhat?

Szia!

Én úgy tudom, hogy ha a nőstény malackát nem pároztatják a nagylánnyá érésekor rögtön, akkor később már nem szabad, mert becsontosodik a medencéje, és belepusztul az ellésbe.

Lilly89
2009-08-13, 03:27 PM
Nekem egy keverék kutyám van és ha minden jól megy jővő héten lesz két sziámi cicám is :)

Allgee
2009-08-14, 06:58 AM
Sziasztok! Nekem volt tengerimalackám, már viszonylag nagy volt mikor vettük. Egyedül volt a csaj, de nem unatkozott sokáig mert szült 3 szép tarka kicsit. Pont olyanokat mint amilyenekkel együtt tartották az előző gazdái. Hát jól meglepődtünk a hirtelen szaporulaton. Mindegyik egészséges volt és mamát sem viselte meg a szülés. Bár ez lehet hogy szerencse is volt. Ez pár éve történt. Azóta lett egy hófehér cicám. Szintén lány de Guszti lett a neve. :) A család egyöntetű szavazással választotta e nevet. :) Nagyon hiperaktív a drága. A szemei pedig... Az egyik azúrkék, a másik sárga és hálistennek nem süket arra a fülére ahol kék a szeme. Pedig ezzel ijesztgettek. Most is épp itt virgonckodik, ő akarna gépelni. No most így hirtelen ennyi. Illetve nagyon szeretnék még egy leguánt! :D Puszi

raffia4853
2009-08-14, 01:19 PM
Nekem 2 gyönyörü kuvasz kanom van. Az egyik 8 éves mult, a másik 2 éves volt juniusban. Most ugyan folyik a rangsorvita, de máskülönben két kökemény fehér farkas, cicaszeretettel. Régi kuvaszos vagyok, minden rossz hirük csak félrenevelésböl ered,.megbizhat bennük, akinek a házát örzik.:D

Allgee
2009-08-16, 06:30 AM
Hy raffia! Ha valami csoda folytán meglesz a szép kis házacskám biztosan tartok majd kutyust is. Kuvaszra gondoltam, vagy esetleg labradorra. Te ismered a kuvaszokat... gyerekekkel mennyire jönnek ki jól? Nagyon kicsik mellett is bátran lehet tartani? Mire meglesz a ház addigra szerintem a baba is ;) és eddig még csak a macskuszommal kellett boldogulni. Szivesen fogadom ha van valami jó ötleted, tanácsod. Ill. bárkinek még. Szép napot&pussz!!!

Daducica
2009-09-02, 02:59 PM
Drága nyuszikánk van, Pami...

Fehér fekete foltokkal a szemein a hátán és a füle is fekete

És mi legyen a leguánokkal? Azok jók? Lehet szobában tartani?

Allgee
2009-09-02, 03:50 PM
Drága nyuszikánk van, Pami...

Fehér fekete foltokkal a szemein a hátán és a füle is fekete

És mi legyen a leguánokkal? Azok jók? Lehet szobában tartani?

Halika!

Szerintem kicsit több kell nekik mint egy barátságos otthon. Még csak most kezdem a hüllökkel való foglalkozást.. én is nagyon szeretnék leguánt tartani. Neked volt vagy lesz bármilyen hüllőd?

Valószinű egy terráriumban, megfelelő hőmérsékleten érzik a legjobban magukat. Ha van valami használható info szólok. Egyelőre annyi hogy a leguánok szépek, furák és nyulánkak... hüllökedvelőknek ideális. ;)

Evila
2009-09-05, 01:23 PM
Sziasztok!
Örömmel jelentem, hogy kis családunk mára virradóra gyarapodott egy picit. Eddig rendelkeztem egy deguházaspárral, s 5 gyermekükkel, az immár 4 hónapos "tökimökikel", most pedig megérkeztek a legújabb jövevények, ismét 5-en:) Úgy látszik, erre vannak beállva, s mindezt ráadásul ÖTÖTDIKÉRE! Az első gyermek "apás szülés" volt, mert olyan hirtelen jöttek, hogy nem gondoltam, hogy máris itt a "nagy nap", hiszen Picur a szülés előtt még fél órával is terhestornázott, vagyis bőszen tekerte a mókuskereket. Alig volt érkezésem előkapni egy másik ketrecet, s az apukát kivonni a forgalomból "biztos, ami biztos" alapon.
Teljes létszámban tehát most így fest a helyzet: 12 degu, 1 tengerimalac - fiú, bocs, FÉRFI - és egy darab sziámi leánymacska, ráadásnak a két főemlős, a párom és én...:)

Marika06
2009-09-05, 01:35 PM
Nem szeretem a degukat, mert félek tőlük.De örömmel olvastam minden állatról, és tetszik, hogy ennyire megbecsülik őket.

vvica
2009-09-06, 02:09 PM
Üdv mindenkinek!

Itthon elég sok állat megfordult mát. Nincs olyan, hogy valamilyen élőlény ne legyen körülöttünk. Jelenleg van egy Szép nagy Német Juhászom Berkamenti Amazonnak hívják, de én csak Lydinek hívom! :D Ezen kívül két arapapagáj, akik reggel nem nagyon hagyják, hogy náluk tovább aludjunk ^^". És egy hörcsög akit Ponyonak nevezett el egyik barátnőm, a legújabb Miazaki filmben szereplő hableány után ami szerintem inkább aranyhalnak néz ki ^^". Minden reggel meg kell néznem hogy él -e még mert nappal általában a házikójában van éjjel pedig matat és kapar.

A kertünknek vannak állandó lakói de azok nem számítanak háziállatnak, de tény hogy több éve nálunk élnek. Van egy sünicsaládunk, mely minden évben megújul. Az örökzöld futó alatt van a lakásuk és szeretik Lydi kutyatápját. A kutya pedig nem zavarja őket étkezés közben, miután párszor megszúrták az orrát. :D Van ezen kívül egy gyíkunk is aki idén már családos gyík lett majd egy tucat kicsi gyík van a kertben. A ház melletti fán lakik egy galambcsalád már 3. éve. ÉS persze rengeteg veréb, akiket nem szeretek annyira mert tavasszal megeszik az aranyeső rügyeit. Egyszer leültem a teraszra kávézni még kora tavasszal és elkezdtem számolni a bokorban tanyázó verebeket. 500-nál meguntam a számolást pedig csak a bokor 1/3-ánál tartottam. :P

Lifer
2009-09-06, 02:14 PM
Nekem, vagyis nekünk egy befogadott nagyobb méretű :) tacsi kutyus van a háznál.. Nagyon szép, és aranyos. Barátságosnak kevésbé mondható, mivel sokan bánthatták amíg lent volt az utcán. ebből kifolyólag eléggé agresszív az idegenekkel, de kis idő után végül is megbarátkozik.. Ha tudok, majd dobok fel 1-2képet róla. :)

sonnenkinder
2009-09-07, 06:14 AM
Nekünk két hörcsögünk van, amik nagyon szórakoztatóak, de most úgy néz ki lesz ékszerteknősünk is... Tudja valaki mi vár ránk? Érdemes valamire külön odafigyelni?

Neelly1981
2009-09-08, 01:28 PM
család kedvencei a 4 kutyuli

név szerint: Dagika, Lasika, Dugó és Kicsike

kanadan
2009-09-16, 10:47 AM
Szeretem az álatokat, de igáig csak fotózni sikerult, kicsi a lakás.

Mandy81
2009-09-19, 02:53 AM
Mi kedvencünk
http://kokusz-yorki.mindenkilapja.hu/ (http://kokusz-yorki.mindenkilapja.hu/)

sissy074
2009-09-30, 06:05 AM
ezek az én kis kedvenceim.:p

Katka79
2009-10-07, 08:29 AM
Az én kedvencem a 4 éves SZUZY tacskó kutyus

ilem
2009-10-15, 05:23 PM
nekünk dalmatánk van.

detti71
2009-10-20, 03:53 PM
Családunk , gyermekeink kedvence : Emma kutyánk .

Ágnes1974
2009-10-21, 03:03 PM
Nekünk is két cicánk van, tündériek, nagyon szeretjük őket!

Titoka
2009-10-23, 06:19 AM
A 6hónapos kis Malac kisasszony aki egy aranyos németjuhász ;)

amanda,
2009-10-27, 05:12 AM
Csalad kedvence Marco, 4eves keverek kutyus.

viki0308
2009-10-27, 06:07 AM
A mi kedvencünket Dollynak hívják 2,5 éves aranyszínű spániel!
Imádjuk!

Elena987
2009-10-27, 06:43 PM
Nekünk 2 tacsink van: Füles és Barnus.

jutka73
2009-10-28, 10:34 AM
Nekünk nincs cicánk viszont volt egy fajtiszta magyar vizslánk. Akinél ember illetve gyerekszeretőbbet nem ismertem liza volt a neve.

Bonnie0460
2009-10-28, 11:11 AM
4 kutyánk (Charplaninac: Maci, Pekingi palota: Lady, Bichon: Sissi, illetve Németjuhász: Lucy) 2 kandúr macskánk (Mirrmurr és Molly) :)

stomasz2
2009-10-28, 12:03 PM
A Lányoméknak is van 2 felnőtt ivartalanított házi cicájuk, most jutottak el arra a szintre, hogy belássák, kezd veszélyes lenni a kisfiuk számára. A macsekok szeretik ha kényeztetve vannak de ha a fülük és farkuk húzogatása a játék szer a 10 hónapos gyerkőcnek akkor bizony bosszút állnak. Ezért szeretnék örökbe adni őket: 3 évesek testvérek, Lány: Leoni szürke, a Fiú: Leo vörös. Mind kettő ivartalanítva, teljesen szoba tiszták, az udvart is még csak az ablakból látták. Egyébként nagyon szeretni valóak.
Ha valakit érdekel akkor Sopronba tudom őket nov.02.-án átadni.!

Pumez
2009-10-28, 01:08 PM
Sziasztok!Nekünk egy 160 literes akváriumban a Dunából fogott kishalak vannak.Gyorsan megszokták a közeget,és ha megnőnek,visszük vissza oda,ahonnan kifotuk őket(Tass,Kis-Duna).

75Gabi
2009-10-28, 01:17 PM
Nekünk egy spániel kutyusunk és három cicánk van. Gyerekek nevezték őket el, így a cicák Jakabok lettek, a kutyus Vacak lett.

Tinaa
2009-10-31, 08:02 PM
Nekünk egy sziámi, és egy keverék cicánk van. És egy kutyánk. Mindenki szereti őket!:)

licsi
2009-11-04, 03:04 AM
nekünk a család kedvence a tacskó lány -Csöcsi és a jákó papagáj Bubu

Luncsi
2009-11-17, 08:38 AM
nálunk a kiskedvenc a patkányom puding és ahhoz képest hogy az emberek legtöbbje irtózik tőlle az egész családom oda meg vissza van érte..:):p

Szani966
2009-11-19, 05:28 AM
:rolleyes: Nem mindegy, mit mihez viszonyítunk. 46-os "gyerek cipő" vagy a cicus kosara.

Szani966
2009-11-19, 05:39 AM
Késő éjszaka nem tudom levenni a szekrény tetejéről, szemtelenül néz rám, mert ő magától nem akar lejönni.
A "maskalány" grrrr.

Drej
2009-11-19, 06:36 AM
Nekünk öt macseszunk van, baromira aranyosak, felismerik az autót és mikor meghallják már jönnek is ki elénk az utcára!

Hencib
2009-11-25, 11:35 AM
Nekünk egy angol bulldogunk és egy amerikai bulldogunk van. Mind a kettő teljesen más karakter. Az angol bulldog havonta egyszer ugat és alkalmatlan házörzőnek, viszont ellenállhatatlan bájával igazi családtag. Az amerikai bulldog állandó nevelésre szorul. Aki gyerek mellé szeretne kutyát bátran ajánlom az angol bulldogot!

kyiv
2009-12-12, 01:41 PM
http://nemetvizsla.hu/photos/484bc96b2def0_fvm.jpg

kyiv
2009-12-12, 01:42 PM
Egy igazi inteligens,okos kutyusfajta!!!Imádom!!

krahacs
2009-12-13, 06:34 AM
Nekünk puli anyától született keverék kutyus van. 3 hónapos volt mikor hoztuk a nyáron, kemény két hétbe tellett mire megengedte, hogy megfogjuk. Aztán még eltelt kis idő mire "kegyeskedett" szóba állni velünk. Már-már feladtuk a dolgot. Most már nem mehetünk ki az udvarra anélkül, hogy ne ugrana ránk, valahogy erről is le kellene szoktatni, de egyelőre örülünk, hogy megbarátkozott. Ha haza jövünk valahonnan egyszerüen nem tudja mit csináljon örömében.
Szivesen tennék róla fotót, csak még nem tudom hogyan kell.

breki2430
2009-12-15, 05:04 AM
Nekünk 1 kutyánk van, nagyon aranyos és egy kicsit túlsúlyos keverék. Nemrég fogadtuk magunkhoz mert a szomszédok bántották.

Ilca
2009-12-15, 09:02 AM
Nekünk egy 4 éves tacskó kutyánk van. Nagyon aranyos csak egy kicsit elhízott. Most sétáltatás, futtatás azaz fogyókúra kutya módra.

tomi318
2009-12-17, 11:09 PM
Az én kutyám egy pincsi rotweiler keverék. Aranyos mint egy pincsi, csak egy kicsit vehemensen őrzi a házat.

didy
2009-12-21, 07:50 AM
Sziasztok!
nekünk egy aranyszőrű coocker spánielünk van, nagyon édes 2 éves,ez a nagy hideg eléggé megviseli...

siriusB
2009-12-21, 10:16 AM
Az én kutyám egy pincsi rotweiler keverék. Aranyos mint egy pincsi, csak egy kicsit vehemensen őrzi a házat.

Pincsi rotweiler keverék! :shock: Jópofa kutyus lehet, szívesen megnéznék róla egy képet. El sem tudom képzelni hogy szerelmesedhet egymásba két ilyen ellentétes fajtájú kutyus. :p

dalmacija
2009-12-21, 10:21 AM
Sajos nem látom a fotóját, kár!

dalmacija
2009-12-21, 10:23 AM
Nekem is van egy 8 éves pulim, nagyon aranyos jó kutyus....

dalmacija
2009-12-21, 10:24 AM
javaslom hetente hagyj ki egy napot az etetésével

hondacivic0
2009-12-27, 03:02 PM
Nekem most december 21.-én pusztult el a pulim aki 16 éves volt. Már két éve volt egy szintén puli társa akivel nagyon összeszoktak. Most a fiatal puli majd megveszik egyedül, igazán látszik , hogy hiányzik neki a társa. Sajnálom mindkettőjüket!

diavoletta
2009-12-29, 05:50 PM
sziasztok!

Nekünk egy amerikai bullterrier kutyusunk van, 1,5 éve élünk nélküle, amióta UK lakosok lettünk, mert a kihozatala meghiusult egy tehetségtelen állatorvos mallőrje miatt. Most a szüleimmel él magyar honban, de a 3 éves kisgfiam majd megőrül a hiánya miatt. Nekünk ő épp úgy a családunk tagja miant a kisfiam, szóval minden nap emlegetjük. Most, hogy az angolok beszigoritottak az influenza miatt, még nehezebb a kihozatala, és nem kell hozzá tennem , hogy drágább is. De nem adjuk fel! Mindent megteszünk , hogy a család újra együtt lehessen. S azt is kitaláltuk, hogy kárpotlásul a Goofy mellé veszünk egy angol bull-terriert és kutyus családot is alapitunk.
:-) Minden gatdinak és kedvencnek Boldog Új évet! Diavoletta

bluelaser
2009-12-29, 07:16 PM
Van egy teknősbékánk, 10 éves lesz, és tud bólogatni! :)

bluelaser
2009-12-29, 07:17 PM
Meg még két nyuszink, ők nem ilyen okosak ám, de azért szeretjük őket. Az egyik Vénusz.

bluelaser
2009-12-29, 07:17 PM
Jaj, bocsánat, lényeget lefelejtettem, Vénusz fiú! :P

bluelaser
2009-12-29, 07:18 PM
Látom, sok itt a kutyás, nekik javaslom 101 kutyatrükköt, bbó itt-a piros hol a pirosra megtanítottam 10 perc alatt a kuttyot

bluelaser
2009-12-29, 07:19 PM
azaz inkább itt a kutyakaja-hol a kutyakaja volt :D

bluelaser
2009-12-29, 07:20 PM
És a teknős nem abból tud bólogatni :D Na jó, agyamra ment a Gadamer így éjszaka... Abbahagyom :)

hzsoci
2010-01-02, 12:24 PM
Sziasztok!
Nekem 3 és fél éves boxer fiúm van. Ő egy energiabomba. Mindent teljes erőbedobással csinál. Hihetetlenül játékos, de tud azért komoly is lenni!
Főleg, ha idegen közelit az ajtóhoz!

kazumi
2010-01-03, 05:58 AM
Nálunk én vagyo az egyetlen aki állatot tart - van két lány tengerimalacom és három akváriumom. A cocákat Amálnak(anya) és Mollinak(lánya) hívják, nagyon élénkek szeretnek viháncolni és enni.Régen állandóan rágták a rácsot kajáért, házért meg csak úgy unalomból.. Akkor még négy cocám volt de ketten azóta már nincsenek köztünk és azóta abbahagyták a rágást.Az egyikőjük szeret kiszökni és a kinti világot felfedezni, a másik viszont akárhányszor iveszem azonnal visszamenne -ha tudna.Szegényke csak nehezen tud visszamászni a feljárón,és mivel nem tudna egymás nélkül létezni, mindig a ketrec körül maradnak. :)
Az akváriumokban sokféle halak vannak , a kedvenceim az aranyhalak a kuhlii-kuhliik és a red-cherry garnélák.A legülönlegesebbek nekem mégis azok a halak aiket még tavaly nyáron szedtem ki a tóból még ivadékként.Azóta hatalmasra nőttek,de még nem derült ki számomra hogy milyen fajokról van szó.
Ömm így röviden ennyi a kedvenceimről :)

purplepunk
2010-01-04, 10:13 AM
a mi családunk nagy kedvence Fricike, a macskánk. Már vagy 3 éve megvan, és annyira aranyos, hogy az nemigaz.

fogltünde
2010-01-23, 09:43 AM
Sziasztok!
Nekem 1 hawanese kutyám van:) nem gondoltam volna,hogy egy kutyu lehet ilyen szertelen.Olyan,mint egy rakoncátlan gyerek.Balhénak neveztük el.

ildikozoli
2010-01-25, 03:16 AM
Nekünk a kiskutyánk..

Hella1995
2010-02-07, 09:10 AM
Tigi cica és Nike kutyus a kedvencem a családban :D

androx
2010-02-07, 09:17 AM
Sparky a család kedvence és uralkodója: 3 éves bolognese. Most is az ágyon alszik:))

pancso1
2010-02-13, 08:59 AM
családunk kedvence a német dogunk

Tozsa
2010-02-13, 09:08 AM
Nekünk egy kaukázusi medveölőnk van.

Tozsa
2010-02-13, 09:09 AM
Még csak másfél éves de már 60 kg!!

peterfiu
2010-02-13, 09:14 AM
Nekem egy kutyám volt (husky).

nettygirl
2010-02-15, 03:25 AM
A mi kis kedvencünk Titi apalotapincsi fiu kutyus,most 3 hónapos,de imádni való,rosszcsont :) a 4 éves kislányom kapta születésnapjára,de egyszerüen elfeledtettnek minden bánatot mikor játszanak...A kislányomnak jövőhéten lessz egy nagyobb mütétje:( és biztunk, bizunk benne hogy a gyógyulásban ez a kis kutyus segit majd lelkileg neki...

nyafkaliza
2010-02-16, 05:51 AM
2,5 éves kutyus (Zserbó)

Fennec
2010-02-21, 08:46 AM
Sziasztok! Nekem két Border Colliem van. Mili: 2 éves, fekete-fehér "agilitys" kutya, Maya: 1,5 éves, barna-fehér, terápiás kutya :D És van egy macskánk is, Mici, de ő most jelenleg nem a család kedvence, ugyanis valamiért mostanában nem tartja be a szobatisztaság szabályait. :P

csadna
2010-03-22, 02:37 AM
7 éves kutyus Néró a neve németjuhász és belga juhász keverék.
Hihetetlenül szelíd főleg a gyerekeket szereti és érdekes hogy bármilyen nagy is az emberek nem félnek tőle idegenek is simán megsimogatják.

hilaryduff84
2010-03-23, 09:34 AM
Családunk kedvence mindenképpen a "postás imádó Fülcsike"

Cruzito76
2010-03-24, 05:27 AM
Csendes búcsú

http://www.zalaikilato.hu/velemeny/90-csendes-bucsu

lapka andi
2010-03-24, 05:32 AM
Fekete puli. Szutyok a neve és nagyon okos.

Ildi58
2010-03-24, 01:54 PM
Nálunk a kutyáink.

kriszkk
2010-03-24, 02:02 PM
A mi családunk kedvence Rénó, a magyar vizsla.

cathrinees
2010-04-09, 12:09 PM
Nekem egy holland torpenyuszim van. A neve Ragcsa mivel allandoan eszik valamit.

John66
2010-04-25, 02:43 PM
Szofi és Jenny, 1 évesek lesznek.

igaziviolett
2010-04-26, 11:28 AM
Az 1 éves Lara és Zsebi! :)

sallaine77
2010-05-10, 06:23 AM
Susie 1 éves kutyus

azakizsolt
2010-07-15, 06:49 PM
kisscica