PDA

A teljes (képes) nézethez kattints ide : Muszáj emelni a nyugdíjkorhatárt

goyoq
2006-08-07, 03:50 AM
A járulékok növelése nem elég: ahhoz, hogy a nyugdíjrendszer ne omoljon össze, emelni kell a korhatárt, illetve drasztikusan szigorítani a rokkantosítás feltételeit.

Tovább... (http://index.hu/gazdasag/magyar/nyug060808/)

liska54
2008-05-31, 09:06 AM
Milye magasra kell emelni a korhatárt?

Larsson
2008-07-14, 04:13 AM
Szegény édesanyámat sajnálom aki még 2 évet ráhúzhat.

Larsson
2008-07-14, 04:14 AM
Korengedménnnyel is csak 59 évesen mehet nyugdijba anyukám.

Mukirozi
2008-07-19, 12:44 PM
Az én anyukám rákos volt. Május 5-én meghalt, rá két hétre megjött a papírja, hogy június 1-től rokkantnyugdíjas lett volna.
Én az íróasztalom mögül egyből a temetőbe megyek. Nem érem meg a nyugdíjt.

Mukirozi
2008-07-19, 12:57 PM
Ja azt elfelejtettem megkérdezni miért is muszáj emelni a nyugdíjkorhatárt?

xzoleex
2008-07-23, 07:05 AM
Ja azt elfelejtettem megkérdezni miért is muszáj emelni a nyugdíjkorhatárt?

mert nincs aki megtermelje a TE nyugdíjadat, szóval addig húzzák a korhatárt hogy tényleg a temetőbe kerülsz a munkából

gkildi
2008-07-23, 03:53 PM
Az én korosztályom az a szerencsétlen aki egész életében fizeti a nyugdíjjárulékot de már nem fog részesedni belőle, mert felemelik a korhatárt mire végre nyugdíjba mehetek alig lesz aki az én nyugdíjamat kifizeti.

Edusmalus
2008-07-24, 02:59 AM
Ajánlom mindenkinek, hogy nyisson nyugdíjelőtakarékossági számlát még időben, mert az legalább biztos jövedelem lesz nyugdíjaskorban, ha nem is túl sok.

tisztahiszti
2008-07-24, 02:18 PM
Milye magasra kell emelni a korhatárt?
Az én véleményem szerint nem kell emelni mivel mi már 45 éve fizetjük a nyugdíj alapot.Azért mert a Gyest,gyedet ebből fizetik nem kell temetésig dolgoztatni a nyugdíjast.Az a párt amelyik csak símán emeli a korhatárt több százezres nagyságú szavazatot veszít. rendben lesz ha emeli de akkor is kell egy ledolgozott évet megjelölni ahonnan lehet menni nyugdíjba. Mi még napi két műszakot huztunk le nem úgy mint kint volt ahol egy műszak után tente..
A magyar férfiak 50%-a nem éri meg a 62 évet így ránézve jogtalan a jelenlegi nyugdíj bántás.Azon összeget mi befizettük visszakell venni akik ellopták-ismerjük őket!

angyalkám
2008-07-28, 07:00 AM
Sok véleményt olvastam talán munkahelyeket kéne teremteni és rendes fiztést kéne adni ha lenne Rendes Normális Vezetőnk /ami nincs!/ elfogatható adórenszer akkor a korhatárt sem kéne emelni! Ez a rákfenéje mindennek és fölösleges vitatkozni! De a keves választok ezt választották .. hát megkapták!! Akkor mi a baj??????????

FLAMINGO
2008-07-29, 05:24 AM
Ajánlom mindenkinek, hogy nyisson nyugdíjelőtakarékossági számlát még időben, mert az legalább biztos jövedelem lesz nyugdíjaskorban, ha nem is túl sok.
És hol látod a garanciát, hogy a NYESZ-re tett pénzed megkapod és érni is fog valamit?
Sok véleményt olvastam talán munkahelyeket kéne teremteni és rendes fiztést kéne adni ha lenne Rendes Normális Vezetőnk /ami nincs!/ elfogatható adórenszer akkor a korhatárt sem kéne emelni! Ez a rákfenéje mindennek és fölösleges vitatkozni! De a keves választok ezt választották .. hát megkapták!! Akkor mi a baj??????????
Az, hogy a 10 millió emberből dolgozik 3 millió. Ebből 800 ezer köz - alkalmazott és -tisztségviselő (akiknek a zöme - tisztelet a kevés kivételnek - non produktív, azaz nem termel, csak mondjuk "államigazgat" ) és gyakorlatilag a fennmaradó 2-2,2 millió tartja el a többit + az államot. Azt a 2 milliót viszont igencsak megkopasztja az állam.
Kb. csupán ennyi

Puszedliufo
2008-07-29, 05:38 AM
Az én szüleim sem mennek soha nyugdíjba, mert se nem olyan szerencsések, hogy korkedvezménnyel mehessenek, se nem rokkantak (ennek mondjuk örülök).
Abba senki nem gondol bele, hogy azért nincs pénz a nyugdíjra, mert az emberek ott csalnak le az adókból, ahol tudnak?! Ebben az országban mindenki megpróbál több pénzt tartani a zsebében és közben sipátol, hogy emelik a nyugdíjkorhatárt és a közterheket. Gondolkodni kéne, kedves magyarok, nem állandóan sírni!!!
Egyébként pont azért próbálják most reformálni a támogatási rendszert, hogy onnan vegyenek el, ahova túl sok ment indokolatlanul és oda adják, ahol ténylegesen szükség van rá.
Nálunk miért maradhat otthon egy nő 3 évig a gyerekkel? Miért van az, hogy 3 gyerek többet ér mint 1 vagy kettő? Miért kellenek a horribilis nagycsaládos támogatások?! Annyi gyereket vállaljon az ember, amennyit el tud tartani állami juttatások nélkül!!!
Miért mennek sokan rokkantnyugdíjba úgy, hoyg azért mellette fusiba tudnak dolgozni?! Ha feketén tud emelgetni/pakolni/ülni/futni, akkor ne legyen lerokkantosítva!

És igen, kevesen dolgoznak. Miért tennék, hiszen olyan szépen megélnek rengetegen a segélyekből. Egyszerű szidni a kormányt, hogy nincs munka és sok az adó!

Az a probléma, hogy az országban az emberek vagy begyöpösödötten valamelyik párt kijelentéseire figyelnek csak és a másik mondanivalóját meg se hallgatják, mert már megy a fújjogás, vagy pedig azt mondják, hogy nem érdekli őket a politika, mert úgysincs jó választás.
Amég az emberek annyira agyatlanok, hogy így vélekednek, addig igenis "kényszeríteni" kell rájuk a változásokat, mert a saját agyukkal sosem fogják felfogni, hogy nem az a lényeg, hogy most 2 évig rossz lesz, hanem az, hogy 10 év múlva pedig jobb!!!

Ez a fórumtéma nagyon felhúzott! Újabb hely a nyavajgásra...
Azt persze senki nem írja le, mi van a háttérben, mert nehogy objektív kép alapján lehessen már ítélkezni, az nem is lenne az igazi. Bár, a magyar abba is bele tud kötni...

Koroknay bela
2008-07-31, 05:14 PM
Azért valami nem hangzott itt el: Ez nem magyar probléma, egész európában gond az elöregedő társadalom. Egész egyszerüen nem csak az a gond, hogy kevesen dolgoznak, hanem sokan vannak akit el kell tartani. Hogy miért jobb a 3 a az 1 vagy 2-nél? Mert ha ketten csinálnak egy vagy két gyereket, azzal max. reprodukálták magukat, ha majd elmennek. De a három vagy több már szaporulat, több gyerek több munkaképes polgár, és így többen fizetnek majdan be a nyugdíjalapba.
Persze más kérdés, hogy lesz-e munkájuk szerencsétleneknek.
A 2 évig rossz, és azután majd jó dologhoz annyit: Sajnos nem hisznek már ebben az emberek Több idős embertől hallottam már, hogy úgy élték le az életüket, hogy folyton azt hallották:Csak még egy pár évig húzzuk meg a gatyamadzagot, aztán majd jó lesz, de sose lett jó. A Derék politika mindig gondoskodott róla, hovatartozástól függetlenül.