A teljes (képes) nézethez kattints ide : Drágám, ma mással alszom
goyoq
2006-08-07, 06:10 AM
Albert Györgyi szerint van, amikor az ember nem tud nemet mondani, Sebestyén Balázs viszont alapvetően hűséges, de nem azért, mert a partnere elvárja tőle.
Tovább... (http://index.hu/velvet/szex/nyilka0807/)
Ezen témát feszegetni kényes dolog, de véleményem szerint, aki mással alszik, az maradjon is ott, ahova ment.
Én lehet kogy konzervatív vagyok, de ha a párom máshoz megy szerelemért, akkor vissza se jöjjön.
:confused: Albert Györgyi szerint van, amikor az ember nem tud nemet mondani, Sebestyén Balázs viszont alapvetően hűséges, de nem azért, mert a partnere elvárja tőle.
Tovább... (http://index.hu/velvet/szex/nyilka0807/)
:confused: :confused: :confused:
Spanky
2006-08-20, 06:04 AM
Ezen témát feszegetni kényes dolog, de véleményem szerint, aki mással alszik, az maradjon is ott, ahova ment.
Én lehet kogy konzervatív vagyok, de ha a párom máshoz megy szerelemért, akkor vissza se jöjjön.
Naaaaaaaaaa! azert ne legyunk ilyen drasztikusak. :mrgreen::mrgreen::mrgreen::twisted:
Naaaaaaaaaa! azert ne legyunk ilyen drasztikusak. :mrgreen::mrgreen::mrgreen::twisted:
Igazad van, előbb kitekerem a nyakát és csak azután menjen amerre lát:4:
Spanky
2006-08-20, 11:32 AM
Igazad van, előbb kitekerem a nyakát és csak azután menjen amerre lát:4:
Ja de mivan, ha csak aludni ment oda (mint irtad)?;)
Azert mert ott "alszik" meg nem jelenti azt, hogy "szerelemert". Lehet, hogy csak faradt volt es hazafele beugrott ledulni egy picit kipihenni magat.
Talan ezert megis lehet dicserni, mert nem vette a rizikot, hogy faradtan vezesen es veszejeztesse a kozforgalmat.
Sot meg a holgynek is illo lenne kuldeni egy csokor viragot egy koszonet kartyaval, mert kisegitette embertarsat ilyen veszejes szituacioban.
Viszont a dicseret es a virag elkuldese utan nyugottan ki lehet tekerni a nyakat.
:D
Micsoda férfiduma!
Nem tudom Mr, ha az ön felesége fogadna fáradt vándorokat lakásukban, akkor küldene-e a férfi(ak)nak köszönőlevelet és bort csak úgy mellékesen.
Fáradt vándor = hosszú utat autóval fáradtan megtevő férfiember :-), aki csak mellékesen ledől a feleséged ágyába, hogy pihenjen. :-)
Spanky
2006-08-20, 11:49 AM
Micsoda férfiduma!
Nem tudom Mr, ha az ön felesége fogadna fáradt vándorokat lakásukban, akkor küldene-e a férfi(ak)nak köszönőlevelet és bort csak úgy mellékesen. :)
Hát én a párom nyakát így is úgy is kitekerném, mindegy milyen okból pihent le másnál.
Draga Fiatalasszony,
Felre tetszet erteni.
En azt irtam, hogy a lakas tulajdonos erdemli meg a koszono levelet es nem a ferfi aki odamegy ledulni.
Habar mint irtam az ilyen fajta viselkedes a ferfi reszerol csak arra mutat, hogy a tarsadalom fele, feleloseget sugarzo polgaral van dolgunk.
Tehat az ilyen ember a tarsadalom balvanya es talan nem lenne tanacsos az ilyesmiert megdorgalni.
Bort azt semmi esetre nem kuldenek neki, nehogy ittasan uljon a volan moge.
Na meg a bort a Csocsi mar biztos lenyulta.;)
Draga Fiatalasszony,
Felre tetszet erteni.
En azt irtam, hogy a lakas tulajdonos erdemli meg a koszono levelet es nem a ferfi aki odamegy ledulni.
Habar mint irtam az ilyen fajta viselkedes a ferfi reszerol csak arra mutat, hogy a tarsadalom fele, feleloseget sugarzo polgaral van dolgunk.
Tehat az ilyen ember a tarsadalom balvanya es talan nem lenne tanacsos az ilyesmiert megdorgalni.
Bort azt semmi esetre nem kuldenek neki, nehogy ittasan uljon a volan moge.
Na meg a bort a Csocsi mar biztos lenyulta.;)
Nem lenne tanácsos? Engem nem igen érdekelne mi tanácsos és mi nem, ha a férjem mással hemperegne :-) Vége lenne a diplomáciai viszonynak!
Nem lenne tanácsos? Engem nem igen érdekelne mi tanácsos és mi nem, ha a férjem mással hemperegne :-) Vége lenne a diplomáciai viszonynak!Én meg azt mondom,hogy mindennek oka va,(lehet)Tehát nem biztos,hogy a nyaktekerésnél kezdeném.Üljünk le,beszéljük meg,aztán jöhet a tányérdobálás,üvöltözés,meg ami ilyenkor jár.De én adnék egy sanszot az őszinteségre.
Én meg azt mondom,hogy mindennek oka va,(lehet)Tehát nem biztos,hogy a nyaktekerésnél kezdeném.Üljünk le,beszéljük meg,aztán jöhet a tányérdobálás,üvöltözés,meg ami ilyenkor jár.De én adnék egy sanszot az őszinteségre.
Ha az okra ilyen megoldást választ egy férfi illetve nő, akkor ott már nem igen kell beszélni semmiről. Mirét nem lehet előtte megmondani, ha valami nem tetszik? Miért nem beszélgetnek az emberek a problámájukról a párjuknak??? Hát nem azért választották egymást, mert megbíznak egymásban?
Szerintem úgy korrekt, ha előbb a párok megbeszélik a problémáikat és ha nem megy a dolog, akkor menjen mindenki és keressen szebbet, jobbat.... ***
Spanky
2006-08-20, 03:30 PM
Ha az okra ilyen megoldást választ egy férfi illetve nő, akkor ott már nem igen kell beszélni semmiről. Mirét nem lehet előtte megmondani, ha valami nem tetszik? Miért nem beszélgetnek az emberek a problámájukról a párjuknak??? Hát nem azért választották egymást, mert megbíznak egymásban?
Szerintem úgy korrekt, ha előbb a párok megbeszélik a problémáikat és ha nem megy a dolog, akkor menjen mindenki és keressen szebbet, jobbat.... ***
Talan azert mert az ilyen "felrelpeseknek" sokszor semmi koze, az otthoni problemaknak.
Nem egy hazaspart ismertem akik elvoltak egymasal mint a befot, szerettek egymast stb. es neha megis megtortent a felrelepes.
Sokszor a szituaciotol fugott. Eppen hol voltak, kivel talalkoztak, milyen korulmenyek kozott, stb.
Plusz talan az is, hogy genetagilak az emberiseg nem monogamous.
óvónéni
2006-08-21, 12:53 AM
Egy jól működő kapcsolatnál nem tudom megérteni, hiszen nem ösztönlények vagyunk. Mindenkinek tudnia kellene felmérni, hogy mit tesz kockára. Ha egyszer a bizalom megrendül, azt szinte lehetetlen helyreállítani. Lehet róla hallgatni, a szőnyeg alá söpörni, de a mélyben ez dolgozik, és előbb-utóbb megteszi a hatását.
proder
2006-10-08, 07:54 AM
Egy jól működő kapcsolatnál nem tudom megérteni, hiszen nem ösztönlények vagyunk. Mindenkinek tudnia kellene felmérni, hogy mit tesz kockára. Ha egyszer a bizalom megrendül, azt szinte lehetetlen helyreállítani. Lehet róla hallgatni, a szőnyeg alá söpörni, de a mélyben ez dolgozik, és előbb-utóbb megteszi a hatását.
végre pár támogató szó Ila véleményének megtámogatására! Teljesen egyetértek :656: :)
proder
2006-10-08, 07:57 AM
vagy van szerelem (+bizalom) vagy nincsen...
ha van, akkor nem kell máshoz menni
és kész
:33:
sparrow
2006-10-09, 07:58 AM
Ja de mivan, ha csak aludni ment oda (mint irtad)?;)
Azert mert ott "alszik" meg nem jelenti azt, hogy "szerelemert". Lehet, hogy csak faradt volt es hazafele beugrott ledulni egy picit kipihenni magat.
Talan ezert megis lehet dicserni, mert nem vette a rizikot, hogy faradtan vezesen es veszejeztesse a kozforgalmat.
Sot meg a holgynek is illo lenne kuldeni egy csokor viragot egy koszonet kartyaval, mert kisegitette embertarsat ilyen veszejes szituacioban.
Viszont a dicseret es a virag elkuldese utan nyugottan ki lehet tekerni a nyakat.
:D
:D:D:DEn mar nagyon sok magyarazkodast hallottam de ezt meg nem.
Ha szegeny ember elfaradt a hosszu vezetesben akkor vegyen ki egy motel szobat egyedul es aludja ki a faradalmait es utazzon tovabb.Ha faradt vezetni akkor faradt masra is:)
Az En jelszom "elek es hagyok elni"De nekem ezert lett vege a hazassagomnak,mert szegeny elfaradt,es mashol alt meg:D
Forgoszel
2006-10-09, 08:44 AM
Nos, lehet, hogy az emberi nem, nem monogám, de hogy az osztozkodás sem működik AZ, biztos!!!!!;)
Azt hiszem Mr. Spanky téged most jól leszavaztunk ;-)
WebDragon
2006-10-09, 09:38 AM
Na erről van egy tanmesém:
Adva vagyon egy szerelmes lány. A Ílus parján él. Szerelme a tólparton. Este átakar menni a kedveséhez, fde a csónakjuk elromlott. Egyetlen csónak a nagybátjának van. Az azt mondja neki. Nem viszlek át este, majd reggel, ha nálam alszol...... Mit van mit tenni ottalszik. Reggel rendre és módra át is viszi. Amikor átér, a lány elmeséli a szerelmének miért nem jött este. Erre az, elküldi a showHivatalba. Neki nem kell a lány. A lány kisírt szemekkel visszacsónakozik.
Ki viselkedett helyesen? a lány? a nagybácsi? a szerető fiú????
WebDragon
2006-10-09, 09:40 AM
Bocsi NÍLUS... partján él
sparrow
2006-10-09, 09:53 AM
Adva vagyon egy szerelmes lány. A Ílus parján él. Szerelme a tólparton. Este átakar menni a kedveséhez, fde a csónakjuk elromlott. Egyetlen csónak a nagybátjának van. Az azt mondja neki. Nem viszlek át este, majd reggel, ha nálam alszol...... Mit van mit tenni ottalszik. Reggel rendre és módra át is viszi. Amikor átér, a lány elmeséli a szerelmének miért nem jött este. Erre az, elküldi a showHivatalba. Neki nem kell a lány. A lány kisírt szemekkel visszacsónakozik.
Ki viselkedett helyesen? a lány? a nagybácsi? a szerető fiú????
Well mivel a nagybacsirol van szo az ember nem gondol masra csak alvasra.
Adva vagyon egy szerelmes lány. A Ílus parján él. Szerelme a tólparton. .....???
Pedig már majdnem magamra vettem :-);-)
Spanky
2006-10-09, 02:33 PM
Nos, lehet, hogy az emberi nem, nem monogám, de hogy az osztozkodás sem működik AZ, biztos!!!!!;)
Statisztika szerint egyik nem sem monogam. Legyen az no vagy ferfi.
A monogamizmus egy allando lelki tusa.
De az biztos, hogy az osztozkodas sem mukodik.
Spanky
2006-10-09, 02:37 PM
Azt hiszem Mr. Spanky téged most jól leszavaztunk ;-)
Hogy lettem leszavazva?
En nem vedtem az "osztozkodast" csak arra probaltam ramutatni, hogy sokszor az ilyesminek semmi koze a szerelemhez.
Egyszeu mohosag az egesz. :D
Hogy lettem leszavazva?
En nem vedtem az "osztozkodast" csak arra probaltam ramutatni, hogy sokszor az ilyesminek semmi koze a szerelemhez.
Egyszeu mohosag az egesz. :D
Egyszerű mohóság? Hát még egy jó torta elött állva megérteném a mohóságot, de így??? Csak mohóság????
Spanky
2006-10-09, 05:24 PM
Egyszerű mohóság? Hát még egy jó torta elött állva megérteném a mohóságot, de így??? Csak mohóság????
Torta???
kezcsokom, ez itt nem a "mit ettel" topic :D
toscan
2006-10-10, 10:26 AM
:)Torta???
kezcsokom, ez itt nem a "mit ettel" topic :D;)
Torta???
kezcsokom, ez itt nem a "mit ettel" topic :D
Jó, hogy mondja Mr., hogy itt nem az evésről van szó :-D
Te írtad a mohóságot.
Mohón a tortát szokás enni és nem a szerelmet, vagyis habzsolni lehet az élvezeteket is, de azért akkor sem mindegy hogy kivel, mikor, hogyan, hányszor...
Szóval ha van egy (és persze nem több) párod, akkor csak úgy, mert elfáradtál nem fekszel bele más nő ágyába! Gondolom így van! Vagy tévedek Dr. Love?? ;-)
Spanky
2006-10-10, 10:12 PM
Jó, hogy mondja Mr., hogy itt nem az evésről van szó :-D
Te írtad a mohóságot.
Mohón a tortát szokás enni és nem a szerelmet, vagyis habzsolni lehet az élvezeteket is, de azért akkor sem mindegy hogy kivel, mikor, hogyan, hányszor...
Szóval ha van egy (és persze nem több) párod, akkor csak úgy, mert elfáradtál nem fekszel bele más nő ágyába! Gondolom így van! Vagy tévedek Dr. Love?? ;-)
Kedves Asszonyom :)
Abban egyet ertunk, hogy "nem mindegy, hogy KIVEL".
De abban, hogy "mikor, hogyan es hanyszor" csak az "idozites, fantazia es energiatol" fug.
Es mas no agyaban nyugottan lehet fekudni. A problema szerintem csak akkor tortenik, ha a szegeny ferj, faradsaga ellenere fel is al. ;)
Kedves Asszonyom :)
Abban egyet ertunk, hogy "nem mindegy, hogy KIVEL".
De abban, hogy "mikor, hogyan es hanyszor" csak az "idozites, fantazia es energiatol" fug.
Es mas no agyaban nyugottan lehet fekudni. A problema szerintem csak akkor tortenik, ha a szegeny ferj, faradsaga ellenere fel is al. ;)
Hát igen, azt hiszem ebben egyet értünk, hogy ott kezdődne a probléma ;-)
Rozina
2006-10-11, 05:45 AM
Tegnap hallottam a rádióban egy beszélgetést erről a témáról, és valaki azt bizonygatta, hogy az inteligensebb férfiak gyakrabban "félrelépnek". Eisteint-t hozta fel egyik példának... én meg azt hittem, az okosabbak okosabbak. :)
Nem gondolom azt, hogy a félrelépés okosság, vagy ostobaság kérdése. Sőt, talán még a vérmérséklettől sem tenném függővé. Az egész nagyon egyszerű. Ha megkapok mindent a páromtól, és hangsúlyozom, maximálisan mindent (ami negyon nehéz, hisz nagyon nehéz mindig és mindenkor helyt állni), akkor tőlem akármilyen adonisz is kopog az ablakon, mehet oda, ahonnan jött...
cszsm
2006-10-11, 08:36 AM
Tegnap hallottam a rádióban egy beszélgetést erről a témáról, és valaki azt bizonygatta, hogy az inteligensebb férfiak gyakrabban "félrelépnek". Eisteint-t hozta fel egyik példának... én meg azt hittem, az okosabbak okosabbak. :)
Szerintem ez nem intelligencia kérdése. Bár ha nagyon belegondolok, akkor van némi köze hozzá, csak az ellenkezőjét bizonyítani. Tehát ha valaki nem tudja azt mérlegelni, hogy mi mindent dob el egy éjszakai kalandért, az lehet, hogy nem teljesen 100-as. De ez csak elmélet.Mondjuk én ebben a témában nagyon konzervatív vagyok, de az én felfogásom szerint aki félrelép, az egyszerűen nem szereti a párját. Ha én őszintén szeretek valakit (a férjemet), eszembe sem jutna megcsalni, még egy Adonisszal sem.
Spanky
2006-10-11, 11:55 AM
Szerintem nem sok koze van az inteligenciahoz.
A jo Isten hibazott, mert a ferfiaknak 2 fejet adott, de nem eleg vert a testukbe, hogy egyszerre mind a kettovel tudjanak gondolkozni. ;)
A nyílt párkapcsolatot illetően meglehetősen megoszlanak a vélemények. Azok, akik ellenzik, általában azt az érvet szokták felhozni, hogy nincs értelme az együttélésnek, ha a két fél szexuálisan nem hűséges egymáshoz. "Egy ilyen kapcsolat nem kapcsolat. Legalábbis nem olyan, aminek az a célja, hogy gyerek szülessen belőle, öreg korunkban pedig együtt nézegessük a fényképeket a hintaszékben" - fogalmazta meg véleményét kérdésünkre egy huszonéves lány.
Szabadságolják egymást
A nyílt párkapcsolatot pártolók viszont pont az ellentettjét hangsúlyozzák. Vera és Bálint azért döntött a nyílt kapcsolat mellett több mint három éve, mert úgy gondolják, hogy csak úgy őrizhető meg kapcsolatuk, ha nagy szabadságot adnak a másiknak. "Ez persze nem csak a mással dugást jelenti, hanem azt is, hogy engedjük, hogy a másik levegőt vegyen, elmehessen például hosszabb időre külföldre. Úgy vagyunk vele, hogy ha szeretjük egymást, úgyis visszatérünk a másikhoz. Azért viszont nem szívesen vetnénk véget a kapcsolatunknak, mert valamelyikünk megkívánt egy másik nőt vagy pasit. Viszont azt már tudjuk, hogy együtt szeretnénk leélni az életünket"- tudtuk meg tőlük.
http://index.hu/cikkepek/0608/velvet/albert.jpg Albert Györgyi
Természetes vágyódás
Albert Györgyi szintén elég megengedő a hűség terén. "Ha histográfiailag megnézzük, 100-150 évvel ezelőtt könnyebb volt hűségesnek lenni valakihez, hiszen összesen, ha ötven évig éltek az emberek, ma pedig 70-80 évig. Egyébként pedig van olyan, hogy nem tudod azt mondani, hogy nem" - mondta a műsorvezető a Velvetnek. Megkérdezett pszichológusunk véleménye is hasonló volt. Szakértői szemmel az újra és a másra való vágyódás az emberi természet része. "Tudjuk ugyanis, hogy a szerelem szenvedélyes szakasza nem tart örökké, a hűség nem működik élethossziglan. Így a kapcsolatok nagy részében alapvető kérdése, hogy hogy oldják meg a hűség kérdéskörét" - mondta Kőszeg Sára, az az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet pszichológusa, aki azt is hozzátette, hogy a hűség egyébként is egy csapda.
Önbizalomhiány miatt csábululnk
"Az elcsábulás és a vonzalom, az izgalomkeresés sok mindenkinél jelen van, miközben a szerelmi kapcsolatok sajátja hogy bízni akarunk a másikban, és birtokolni akarjuk azt, akit szeretünk" - Az elcsábulás pedig a pszichológus szerint sokszor helyzetfüggő. Nem merünk nemet mondani, pedig legtöbbször kiderül, hogy nem is olyan érdekes az egész. - "Ha van valakinek belső erőforrása, azaz stabil az önbizalma, akkor könnyebben tud nemet mondani. Pont azért, mert nem érzi azt, hogy meg kell felelnie annak a helyzetnek, vagy tudja, mint ahogy így van, hogy nem történik semmi, ha lefekszünk még egy emberrel. Így egy kiegyensúlyozott, érett személyiség kevésbé lesz hűtlen. Emellett pedig azon is múlik, hogy az illető mennyire szorongós típus, mennyire vonzó a csábító, és azon is, hogy mennyire jó vagy rossz a szex az állandó partnerrel".
Megtudtuk azt is, hogy a hogy a nők azért lépnek félre, mert hiányérzetük, vagy önbizalomproblémájuk van, érzelmileg kielégületlenek és nem kapnak elég figyelmet. A férfiak viszont gyakran olyasmire hivatkoznak, hogy ez egy verseny a férfiak között, hiszen minél több nőt tud valaki felszedni, annál jobb pasinak számít a férfiak szemében. Míg a nők a kapcsolatuk hiányosságát pótolják a félrelépéssel, a férfiak inkább önmagukért, a férfiasságuk bizonyítékaként teszik.
Elvek és elvárások
Sebestyén Balázs szerint a legfontosabb azon elgondolkodni, hogy miért vagyunk hűségesek. "Amennyiben azért vagyunk hűségesek, mert ez várja el tőlünk a partnerünk, vagy a körülöttünk lévő konvencióknak akarunk megfelelni, akkor az elfojtáshoz vezet, aminek hosszútávon semmi értelme, mert előbb utóbb úgyis kitör belőlünk, és akkor megtörténik a baj. Viszont, ha a saját elveink miatt vagyunk hűségesek, és ezzel valójában hűek önmagunkhoz és az elképzeléseinkhez, akkor az egy egészen más történet " - tudtuk meg a keresztnevén ismert műsorvezetőtől, aki hozzátette, hogy alapjában véve hűséges típus, de semmiképpen nem gondolja azt, hogy a hűség a szeretet legfőbb ismérve lenne.
Kis piszkos ügyek
http://velvet.hu/img/spacer.gifhttp://velvet.hu/img/spacer.gifMíg sokan rettegnek attól a pillanattól, amikor párjuk előáll "az el kell mondanom valami nagyon fontosat"- típusú kijelentéssel, a nyílt párkapcsolatban élők arról számoltak be, hogy sok feszültségtől, elfojtástól szabadultak meg azáltal, hogy megbeszélték, holnaptól nem hűségesek egymáshoz. "Nálunk fokozta az őszinteséget, és emiatt sokkal több dolgot tudunk megbeszélni" - vallották. Albert Györgyi szerint viszont a túlzott őszinteség elég veszélyes is lehet. "Nem vagyok híve annak, hogy mindig mindent verbalizálni kell. Nem hiszem, hogy attól hogy én liberális vagyok társadalmilag, ez egy párkapcsolatban - a privát életben - is működnie kellene. Nem kell mindent megbeszélni. Ez egy amerikai hülyeség. Szerintem jobb, ha az ember a kis piszkos ügyeit úgy intézi, hogy közben az alapkapcsolatát rendben tartja".
Kőszeg Sára szerint viszont muszáj dolgokat előre tisztázni, ha a nyílt párkapcsolat mellett döntünk. "Fontos előre megbeszélni például, hogy elmondjuk-e egymásnak a hódítást, vagy hogy lehet-e egy partnerrel többször találkozni. Kulcskérdés lehet például, hogy mi van, ha valamelyik fél sikeresebb? Annyi dolog van, amin elbukhat egy ilyen megállapodás, hogy szinte biztos, hogy fájdalommal jár. Előfordul, hogy az egyik fél rossz passzban van és kérheti a másikat, hogy hagyják abba a félrelépést, de mi van akkor, ha az egyik nem tud vagy nem akar leállni, mert rászokik a csábításra?".
A nyílt párkapcsolatok egyébként sem a nagy megegyezésről szólnak legtöbbször."Szinte mindig valamelyik fél kezdeményezi. Általában a domináns fél, míg a másik, a szubmisszív pedig belemegy. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a behódoló fél éppen ne lehetne hűtlen: sőt a lázadás egy formáját is jelentheti a félrelépés, de ha ki van mondva, akkor azt valószínű a domináns fél teszi. Ennek a másik vagy örül, vagy nem, de általában az egyik fél inkább nem".
http://index.hu/cikkepek/0608/velvet/seb.jpg Sebestyén Balázs
Vannak alapvető szabályok
Abban mindenki egyetértett, hogy az egyszeri félrelépésnek éppúgy, mint az intézményesített hűtlenségnek, azaz a nyílt kapcsolatnak is, megvannak a szabályai. A szigorúan csakis egyszeri alkalmak és az "ismételni nem ér" szabályai mellett felmerült a lelki hűség is, ami ugyan kissé bombasztikusan hangzik, de megkérdezetteink azt állították, hogy ha nincs rendben a kapcsolat, akkor nem lehet kalandozni. Emellett említették még a türelmet is, hiszen féltékenység nyilván van, azt azonban muszáj valahogy elviselni. És kell tudni megbocsátani is, mert ilyen esetekben nem elég az elnézés. "Szerintem az a kifejezés, hogy hallgatólagos megállapodás ebben a kontextusban nagyon is értelmet nyer. És jó az elején tisztázni, hogy ki mit bír elviselni: ezek az emberi játszmák. Mindennek van stílusa és protokollja"- mondta Albert Györgyi. Hozzátette viszont, hogy szerinte felesleges azzal áltatni magunkat, hogy egy hangulatos vacsorával az ilyesmit helyre lehet tenni. "Ha egyszer valaki megcsal valakit egy kapcsolatban, akkor az soha többet nem lesz olyan már, mint korábban volt."
A pszichológus szerint abban az esetben tud egy nyílt kapcsolat sikeres lenni, ha a két ember közötti szövetség eleve inkább gazdasági vagy barátságon alapszik, alapját tekintve pedig aszexuális. Azaz, egy olyan kapcsolatban, aminek nincs köze sem, a szenvedélyhez sem a birtokláshoz. Sebestyén Balázs úgy véli, hogy ezek az egón túli kapcsolatok. "Ez ugyan elég utópisztikusan hangzik, de szerintem, van egy olyan fejlettségi szint, ahol tudunk a másik pillanatnyi boldogságának örülni, legyen az egy flört, egy éjszakába nyúló beszélgetés, vagy akár szex is. Mert tudjuk, hogy az ő boldogságától nekünk is jobb lesz." Semmire nincs azonban garancia. De arra sincs, hogy egy nem nyitott kapcsolat nem megy tönkre.
gazella
2006-10-12, 04:08 PM
A felrelepesre nincsenek szabalyok szerintem. Ha valaki felhotlen boldogsagban el, akkor is johet valaki mint a forgoszel, es az osztonok kezdenek el mukodni, nem a jozan esz.
A felrelepesre nincsenek szabalyok szerintem. Ha valaki felhotlen boldogsagban el, akkor is johet valaki mint a forgoszel, es az osztonok kezdenek el mukodni, nem a jozan esz.
Van olyan, hogy felhőtlen boldogság?:rolleyes:
puker
2006-10-12, 04:24 PM
Kedves ILA1,igazad van,ha mashol akar aludi,nem hiszem,hogy azert mert elfardt az uton (!!!),akkor maradjon is ott.Viszont szeretnem tudni,hogy az a ferj,ha annak lehet hivni,mit is szol ahhoz,hogy a felesege massal fekudt le??
Kedves ILA1,igazad van,ha mashol akar aludi,nem hiszem,hogy azert mert elfardt az uton (!!!),akkor maradjon is ott.Viszont szeretnem tudni,hogy az a ferj,ha annak lehet hivni,mit is szol ahhoz,hogy a felesege massal fekudt le??
Mr. Spanky szerint van olyan, hogy valaki elfárad az úton és bebújik valaki ágyába, de nem történik semmi...ez elméletilg lehetséges, de...tudjuk milyenek a férfiak :-)
Aki különbséget tesz nő és férfi jogok között, az soviniszta, avval nem érdemes házasságot kötni!
puker
2006-10-12, 05:29 PM
Viszont a nok sem kulonbek!Van egy ismerosom,aki nagyon szivesen keresi a ferfiak tarsasagat,nem beszelgetesre gondolok,hanem sokszor a vegen a motelben kotnek ki.A multkor valaki telefonalt a ferjenek,hogy nezze meg,mit is csinal a "kedves felesege" a motelban?Persze nagy cirkusz tort ki,gondolom,hogy tobbet nem nem csinalja,hi.
Spanky
2006-10-12, 08:18 PM
Mr. Spanky szerint van olyan, hogy valaki elfárad az úton és bebújik valaki ágyába, de nem történik semmi...ez elméletilg lehetséges, de...tudjuk milyenek a férfiak :-)
Aki különbséget tesz nő és férfi jogok között, az soviniszta, avval nem érdemes házasságot kötni!
Na mert a nok kulonbek???
Ok csabitjak el a szerencsetlen (faradt) hazas embert az ijen kalandokra.:D
Na mert a nok kulonbek???
Ok csabitjak el a szerencsetlen (faradt) hazas embert az ijen kalandokra.:D
Ez így van. A férfiaknak eszébe sem jutna félrelépni, ha nem lennének örökös csábításnak kitéve.
A férfiakra azt mondják, hogy a vadászösztön hajtja őket, de ez eltörpül a női rivalizálás mellett.
sparrow
2006-10-12, 10:21 PM
Ez így van. A férfiaknak eszébe sem jutna félrelépni, ha nem lennének örökös csábításnak kitéve.
A férfiakra azt mondják, hogy a vadászösztön hajtja őket, de ez eltörpül a női rivalizálás mellett.
Ez nagyon jo:D:D Szegeny ferfiak.
Spanky
2006-10-13, 01:36 AM
Ez nagyon jo:D:D Szegeny ferfiak.
Hat igen,
elvagyunk veszve (vagy megvagyunk veszve):cool:
Hat igen,
elvagyunk veszve (vagy megvagyunk veszve):cool:
Inkább az utóbbi Mr ;-)
Ti férfiak hajlaosak vagytok a felelősséget szegény védtelen és kiszolgáltatott nőkre hárítani, pedig.... Pedig mi nők, csak azt tesszük, ami belénk van kódolva....hogy ez rátok ilyen hatással van...:rolleyes:
Jeromos
2006-10-13, 05:51 AM
Na pont ezért jó találmány a csador, zsákbamcskát sokan nem vesznek olyan szívesen :-D
sajga
2006-10-13, 12:49 PM
jaj gyerekek.......rovid az elet hosszu a siir.....:)
Judith
2006-10-13, 01:02 PM
Van eladó Chadorom! Kinek kell! Olcsó....;)
Spanky
2006-10-13, 01:08 PM
Most mar valaki arulja el, hogy mi a jo Isten az a "csador". :confused:
Most mar valaki arulja el, hogy mi a jo Isten az a "csador". :confused:
A nők hordják, eltakarja az arcukat, úgy, hogy csak a szemük látszik ki, de biztosan látál már olyat (tv-ben), de nem hiszem, hogy azon a tengerparton, ahova napozni jársz ;-)
Spanky
2006-10-13, 01:19 PM
A nők hordják, eltakarja az arcukat, úgy, hogy csak a szemük látszik ki, de biztosan látál már olyat (tv-ben), de nem hiszem, hogy azon a tengerparton, ahova napozni jársz ;-)
OK, koszi.
Nem csak a TV-ben hanem itt is lattam mar muszulman nokon.
Persze nem a tengerparton ;)
allegro
2006-10-13, 02:36 PM
OK, koszi.
Nem csak a TV-ben hanem itt is lattam mar muszulman nokon.
Persze nem a tengerparton ;)
Na pont ilyen! ;)
http://www.canadahun.com/forum/t4623-p24-a-nap-fotoja.html
WebDragon
2006-10-15, 08:24 AM
Inkább az utóbbi Mr ;-)
Ti férfiak hajlaosak vagytok a felelősséget szegény védtelen és kiszolgáltatott nőkre hárítani, pedig.... Pedig mi nők, csak azt tesszük, ami belénk van kódolva....hogy ez rátok ilyen hatással van...:rolleyes:
A kódolásotokra válasz a mi kódunk...
WebDragon
2006-10-15, 08:28 AM
Én láttam folyóparton, és a tengerben is fürödni arab nőket. Sose voltak egyedül. Jha és csadorban fürödtek. Szaud-Arábiában olyan csador van, ahol csak a szemük, de csak szinte a pupilla látszik ki. És hogy villognak a szemeik alatta. Naon fura mikor esznek. Volt alkalmam ezt is megtapasztalni Amman-ban, egy nagyon klassz kecskeszőrrel letakart étteremben..
Jeromos
2006-10-15, 09:45 AM
Kecskeszőrrel letakart???? :-O
Nem írtad el? Esetleg "ő" helyett "a"? :-D
A kódolásotokra válasz a mi kódunk...
csak nem mindegy kinek a kódja kinek a kódjára :rolleyes:
WebDragon
2006-10-15, 10:38 AM
és kinek a kódja kinek a kódjára a helyes? :-)
WebDragon
2006-10-15, 10:40 AM
lehetnek félreértelmezett információk, amire távesen reagál a ffnép. De a nem egyértelmű kisugárzást a nő adja.. tévedek? persze vannak kivételek..:-)
lehetnek félreértelmezett információk, amire távesen reagál a ffnép. De a nem egyértelmű kisugárzást a nő adja.. tévedek? persze vannak kivételek..:-)
a kisugárzásból nem következik automatikusan, hogy szabad a pálya...ahhoz több, más jel kell...
WebDragon
2006-10-15, 10:41 AM
Kecskeszőrrel letakart???? :-O
Nem írtad el? Esetleg "ő" helyett "a"? :-D
Kecskeszőrből szövik a sátor anyagát, és napsütésben szellős, eső esetén bezáródik, és vízálló lesz..:D
Spanky
2006-11-03, 10:38 PM
Na erre a cikkre egy par kek szemu Mama ossze pisili magat. :mrgreen:
A kékszemű férfiak a kékszemű nőket részesítik előnyben - mutatták ki norvég tudósok, akik ezt azzal magyarázzák, hogy ebben az esetben a gyerek szemének a színe egyértelműen mutatja az apaságot. Mint a tomsői egyetem kutatói a Behavioral Ecology and Sociobiology című szaklapban írták, a kékszemű papának és a szintén kékszemű mamának csakis kékszemű gyereke lehet, ha tehát egy ilyen kapcsolatban barnaszemű baba születik, a kékszemű nem az apja. A barnaszeműeknek már nincs ilyen könnyű dolguk, mert még akkor is születhet kékszemű gyermekük, ha az anya szeme is barna. A barna szemszín ugyanis domináns: az ilyen emberekben megvan a barna és a kék szem örökítő anyag is, de csak az egyiket adják tovább gyermekeiknek.
A kutatók 88 diákot - fiúkat és lányokat - kértek fel, jelöljék meg, hogy mely arcokat találják vonzónak a képernyőn mutatottak közül, s a képek között ugyanazt az arcot mutatták kék és barna szemmel is. A nők közül sem a kék-, sem a barnaszeműek nem részesítették előnyben sem a kék, sem a barna szemszínt, s ugyanez volt a helyzet a barnaszemű férfiaknál is, de a kékszemű férfiak a kékszemű hölgyeket sokkal vonzóbbnak találták, mint a barnaszeműeket. A kutatók szerint kizárt, hogy ezt valamiféle előítéletre, vagy klisére lehetne visszavezetni, mert ebben az esetben az esetben a barnaszemű férfiak is a kékszemű hölgyeket részesítették volna előnyben.
A feltételezést alátámasztja egy további vizsgálat is: 443 fiatal férfit és nőt kértek, hogy közölje partnere szeme színét: itt is az derült ki, hogy a kékszemű férfiak alkották a legnagyobb csoportot, amelyben a partner szeme színe azonos volt a kérdezettével.
MTI.
Spanky
2006-11-04, 07:33 PM
Milyen csond let.:D
WebDragon
2006-11-05, 02:45 AM
a kisugárzásból nem következik automatikusan, hogy szabad a pálya...ahhoz több, más jel kell...
Mivel ti Nők ismeritek a ffinép reakcióját, ti is felelősek vagytok abban, hogy ne legyen félreértelmezhező helyzet. Ebbe be kell kalkulálni a reakciók széles választékát is. Ha egy Nő kidobálja testrészeit, és még a mozgásával, viselkedésével pluszt is visz bele, /behajol, lehajol, kihívóan néz stb../ a "látod, ezt nem kaphatod meg" információba, ne csodálkozzon, ha egy hormonjainak nehezen parancsoló ellenkező nemű, félrekódolva, "ezt fogd meg pajtás" jelként érzékeli. Egy csadorba burkolt, visszafogottan viselkedő nőnél ez nem fog előfordulni. Kivéve, ha a környezete éppen erre indul be :-D... persze itt most csak a szélsőségeket említettem, hogy egyértelműbb legyen a gondolatom..
,,A kékszemű férfiak a kékszemű nőket részesítik előnyben - mutatták ki norvég tudósok, akik ezt azzal magyarázzák, hogy ebben az esetben a gyerek szemének a színe egyértelműen mutatja az apaságot."
Viszont tudjuk ,a nő választ ,így aztán sok rafinált kék szemű asszonyka barnaszemű hapsit választ ,biztos ami biztos. Azt már kérdeztem máshol van -e egyálatlán norvégiában barnaszemű nő nagyszámban ,hogy lehetne köztük válogatni. Ne adj isten a norvégok többnyire kékszeműek?
black sheep
2006-11-06, 05:41 AM
Mivel ti Nők ismeritek a ffinép reakcióját, ti is felelősek vagytok abban, hogy ne legyen félreértelmezhező helyzet. Ebbe be kell kalkulálni a reakciók széles választékát is. Ha egy Nő kidobálja testrészeit, és még a mozgásával, viselkedésével pluszt is visz bele, /behajol, lehajol, kihívóan néz stb../ a "látod, ezt nem kaphatod meg" információba, ne csodálkozzon, ha egy hormonjainak nehezen parancsoló ellenkező nemű, félrekódolva, "ezt fogd meg pajtás" jelként érzékeli. Egy csadorba burkolt, visszafogottan viselkedő nőnél ez nem fog előfordulni. Kivéve, ha a környezete éppen erre indul be :-D... persze itt most csak a szélsőségeket említettem, hogy egyértelműbb legyen a gondolatom..
Egyetertek veled. Szegeny ferfiaknak menekülniük kell a mutogatos nök elöl!
Mer meg gondjuk lesz!
oncsákúr
2006-11-06, 07:42 AM
Lehet,hogy úgy van...én ugyan kékszemű volnék, mégis ki nem állhatom a kékszemű nőket, egyáltalán nem vonzanak. A Barbie-baba tipusról már nem is beszélve.
Spanky
2006-11-06, 10:03 PM
izlesek-pofonok;)
Adrenaline
2006-11-07, 06:27 AM
A nőt egy stresszes nap után élete párja aligha fogja tudni rávenni az együttlétre - amit ő persze értetlenül fogad, hiszen hasonló helyzetben neki épp erre lenne szüksége. Mit lehet ilyenkor tenni? Egyet biztosan nem: feladni - javasolják a szakemberek.
http://www.origo.hu/p/s.gif
http://www.origo.hu/p/s.gif
A 37 éves Kati, amikor munka, bevásárlás és postai sorban állás után hazaér, bármennyire is imádja és kívánja a férjét, képtelen egyből a kanapén összegabalyodni vele, mert közben az jár folyton az eszében, hogy mit kell még elintéznie lefekvés előtt. "Én tényleg nem vagyok prűd, de amíg a fejemben nincs rend, képtelen vagyok a szexre koncentrálni. Ha eszembe jut, hogy nem teregettem ki vagy hogy elfelejtettem felhívni az anyámat, mindennek lőttek."
Ritka az a párkapcsolat, ahol még ne fordult volna elő hasonló eset. Pedig ugyanebben a helyzetben a férfiaknak éppen fizikai kontaktusra lenne szüksége ahhoz, hogy oldani tudják az egész nap felgyülemlett feszültséget. De vajon mi a megoldás egy ilyen helyzetben? Ki engedjen a másiknak, melyik fél cselekedjen vágyai ellenére, csak hogy a másiknak örömet okozzon?
Gondolom pont idevág:)
Lehet,hogy úgy van...én ugyan kékszemű volnék, mégis ki nem állhatom a kékszemű nőket, egyáltalán nem vonzanak. A Barbie-baba tipusról már nem is beszélve.
Véleményem szerint teljesen mindegy, hogy egy embernek kék, zöld, barna, szürke vagy színes a szeme. Nem ez a lényeg! Persze, hogy először mindenkinek a szemébe nézünk, de nem a szemszín a döntő. Sokkal inkább az, hogy mit látunk azokban a szemekben. Valakit a mélység, valakit a huncut mosolygó szemek fognak meg...
......De vajon mi a megoldás egy ilyen helyzetben? Ki engedjen a másiknak, melyik fél cselekedjen vágyai ellenére, csak hogy a másiknak örömet okozzon?
Gondolom pont idevág:)
Nehéz dolog, de úgy gondolom meg lehet találni az összhangot, hogy senki "érdeke" ne sérüljön. Egy párkapcsolatban nélkülözhetetlen az empátia és a tolerancia...ha ez hiányzik borul minden, sérülnek az érdekek, romlik a viszony...
Adrenaline
2006-11-07, 08:38 AM
Nehéz dolog, de úgy gondolom meg lehet találni az összhangot, hogy senki "érdeke" ne sérüljön. Egy párkapcsolatban nélkülözhetetlen az empátia és a tolerancia...ha ez hiányzik borul minden, sérülnek az érdekek, romlik a viszony...
Egyre több kapcsolatban fedezhetők fel ezek az ismérvek melyeket említesz.
Adrenaline
2006-11-07, 08:40 AM
Bocsánat, nem akartam általánosítani, csak ez a tapasztalatm. Most aztán jöhet a szokásos: ..."ez a rohanó világ"
Bocsánat, nem akartam általánosítani, csak ez a tapasztalatm. Most aztán jöhet a szokásos: ..."ez a rohanó világ"
hát igen, a világ nem tökéletes az biztos és ez elég nagy baj nekünk .....
Adrenaline
2006-11-07, 09:45 AM
sajnos, igen
papocska
2006-11-25, 02:46 AM
A legszomorúbb a világban az hogy az emberekből kezd eltünni az egymás iránti érzés-érzékenység!
Felváltja a megélhetés utáni hajsza!
Szerintem érdemes lenne kipróbállni azt hogy " Ugy élj mintha ez az egy napod lenne" elméletet!
suttora
2006-11-26, 11:54 AM
Még - szerencsére - nem volt részem effélében, de érdemes meghallgatni a másik felet. Hátha... Ki tudja...
Régen egy hölgy - Pénelopé - is így tett. Meghallgatta a férjét - Odüsszeuszt -, sőt hagyta hogy egy Homérosz nevű pasas lejegyezze a sztorit. Így maradt ránk az Odüsszeia, ami - véléményem szerint - a világon a legcsodálatosabb és leggyönyörűbb hazugság amit férfi mindott az asszonyának hogy miért nem ért haza a munkából - Trójai háború - időben és hogy merre, kinek az ágyában fordult meg időközben.
Tudom hogy a mai pasiknak nincs ilyen jó fantáziájuk - sajnos nekem sincs - , de.... Hátha... Ki tudja...
szferi
2006-11-29, 12:04 PM
de vajon hova rohan a világ???