A teljes (képes) nézethez kattints ide : foci
postas
2006-09-08, 02:45 AM
Lesz-e Meg Aranycsapat?
lampard
2006-09-09, 02:42 PM
Nem, nem lesz aranycsapat. Hosszasan senki nem tudja ma már védeni győzelmeit, lényegesen több állam lett Európában, mint annak idején volt, nehezebb is kiemelkedőt nyújtani.
sanyika
2006-09-09, 03:27 PM
Most a modern fotbal korszakaban nehez arany csapatot ossze kovacsolni amely tokeletes is legyen.
Sztyopa
2006-09-09, 04:04 PM
Illen cimű vagy hasonló topik má van nem?
Mé nem oda irgyátok?
postas
2006-09-11, 03:05 PM
Nem, nem lesz aranycsapat. Hosszasan senki nem tudja ma már védeni győzelmeit, lényegesen több állam lett Európában, mint annak idején volt, nehezebb is kiemelkedőt nyújtani.
de azert meg remelhetunk egy jobb magyar labdarugo valogatottat?
lampard
2006-09-19, 03:46 AM
Remélni mindig lehet, de ahhoz jobb gazdasági helyzetre is szükség lenne. Tudom, erre azt szokták mondani, hogy ezelőtt a grundon is tudtak focizni, de azért már más világban élünk, hisz a fejlettebb országokban jobb körülmények vannak, akkor nem azonosak a feltételek. Szóval jobb gazdasági helyzet kellene, de ha úgy haladnak a dolgok, mint tegnap este(Magyar Televízió elleni támadás), akkor erre nem sok esély van. Az amúgy is csődben lévő országot, néhány tíz-százmillió kárral megtetézni elborult agyú embereknek, szomorú!
alberth
2006-09-20, 07:07 AM
Szegény embert még az ág is húzza! Egyébként mikor is volt arancsapatunk? Bizony a legválságosabb években... 1950-es évek. Nem voltunk gazdagok, politikailag is sok probléma volt, mégis volt aranycsapat. Semmi más csoda nem történt akkor, csak azok a fiúk nagyon tudtak és ez elegendőnek bizonyúlna most is...
sabonis
2006-09-27, 05:24 AM
Hát, rosszabb már csak nagyon nehezen lehet........bár?!:o
postas
2006-09-27, 01:57 PM
Szerintem van okunk remenykedni,lasd a Bosnyakok elleni mecset,ossze se lehet hasonlitani az elmult evek mecseivel!!:D
Plutó
2006-09-28, 03:10 PM
Gyerekek milyen aranycsapatról beszélünk? Tudomásom szereint Olimpiai aranyon kívül fociban csak futottak még kategoria4
postas
2006-09-30, 02:57 AM
Azert mert nem vertuk meg a nemeteket csak kierdemeltuk a"ARANYCSAPAT" cimet!
Ati26
2006-09-30, 04:22 AM
Sziasztok!Amíg ezek a játékosok lesznek a csapatban,addig semmilyen változás nem lesz!!És a vezetőkről nem is beszélve!!Sajnos!
postas
2006-09-30, 07:47 AM
Szerintem ezek a jatekosok megerdemlik a lehetoseget,avezetoseg az mar egy kulon problema.Egy olyan stab kellene,aki hozna valamit,nem vinni akar!!
szolo
2006-10-02, 01:44 AM
Gyerekek milyen aranycsapatról beszélünk? Tudomásom szereint Olimpiai aranyon kívül fociban csak futottak még kategoria4
Plutó! Azért frissítsd fel a tudomásodat! Az olimpiai aranyak mellett Magyarországnak van két világbajnoki ezüstérme is. Ez azért nem a futottak még kategória. Az aranycsapat több éven keresztül végigverte a világot, amikor második lett a vb-n, akkor is elismerten a világ legjobb csapata volt. A berni vereséget azóta is titkok homálya fedi. De aki így áll hozzá a kérdéshez, talán kár is magyarázni. Ma már valóban nem lehet ehhez hasonló sikereket remélni. Sajnos. Ezzel a háttérrel, ilyen színvonallal, csak maketteken létező stadionokkal vakmerőség az EB rendezésről álmodozni. Persze, én is szeretném Magyarországon látni az európai elitet, de ehhez komolyabb játékerő is kellene. Nem is beszélve arról, hogy amilyen jegyárak szoktak lenni, az a magyar átlagnak megfizethetetlen. Az MLSZ már most, a törökök elleni selejtező áraival is arcul csapja a magyar szurkolókat, s lemond a tömeges támogatásról. Így hiába rendezünk bármilyen világversenyt, a magyar szurkolók a televízión kénytelenek követni az eseményeket.
postas
2006-10-02, 01:50 AM
EZ VAN!! Ha megkapjuk az EB. rendezesi jogat,vajon mi lesz?
szolo
2006-10-02, 01:58 AM
EZ VAN!! Ha megkapjuk az EB. rendezesi jogat,vajon mi lesz?
Hogy mi lesz, gondolom óriási égés. Az idén azt az egy uszodát alig bírtuk produkálni az EB-re, hogyan lenne itt hat új, megfelelő stadion? Aztán, ha mégis felépülnének, milyen lenne a kihasználtságuk utána? Azt a szerencsétlen Stadler stadiont is benövi a gaz, ami valóságos kis ékszerdoboz volt a maga idejében a puszta közepén. Kár érte!
postas
2006-10-02, 10:53 AM
Itt mar senki sem optimista!?Szerintem pont egy vilag vagy europai fotbalvetelkedo hozhatna ki a magyar focit a melypontrol!
lampard
2006-10-04, 03:36 AM
Nem biztos, hogy nem lenne sikeres a foci EB. Végül is a megrendezés után az egekig dícsérték az úszó EB-t. Szerintem olyan stadionokat kellene építeni (a budapesti kivételével), hogy vissza lehessen valamennyire bontani, legalább új, modern stadion lenne Magyarországon 5-6 db, ami azért szükséges lenne. Foci azért mindig lesz, és a régi, lepusztult stadionok úgysem tarthatók sokáig, így legalább kapnánk hozzá támogatást is az UEFA-tól, a szponzorok száma is nőne.
A jegyárak biztosan nem lennének olcsók, de azért mikor jött a Manchester United, Real, Argentína, Brazília, mégis megvették az emberek a jegyeket. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ez nem VB, hanem EB, és Európából azért szép számmal érkeznének, és kétlem, hogy egy nálunk felépült stadiont az angolok, franciák ne tudnák betölteni. Mégis jobb lenne, ha azért figyelne ránk Európa, mert foci EB-t rendezünk, nem pedig azért, mert szétverjük a Magyar Televízió épületét.
szolo
2006-10-04, 08:17 AM
"Mégis jobb lenne, ha azért figyelne ránk Európa, mert foci EB-t rendezünk, nem pedig azért, mert szétverjük a Magyar Televízió épületét."
Ezzel a megállapítással maximálisan egyetértek. Bár ugyanezek szokták a stadionokat is bontani.
alberth
2006-10-04, 08:35 AM
Egyenlőre a török válogatott elleni meccset kellene hozni. Ki fog gólt rúgni, ha győzni akarunk?
Ati73
2006-10-04, 09:55 AM
Ha a magyar focistak olyan ambicioval jatszanak,ahogy a kozonseg szurkol nekik a lelatokrol, akkor hiszem, hogy beindul a szeker az EB-re. Itthonrol,( Erdelybol),mindig lelkesito a nemzeti tizenegy valogatott sorakozoja!RIA-RIA<HUNGARIA!
postas
2006-10-05, 01:35 PM
A torokok ellen az egesz csapatmunkara lesz szukseg,nem kell keresni egyedi embereket akik eldontsek amerkozest.Egyel tobbet rugjunk mint ok(mindegy hogy ki)-az a fontos!
lampard
2006-10-06, 09:26 AM
Csak támogatni tudom, hogy mindegy ki lövi a gólt, csak eggyel több legyen, mint kapunk. Talán szerencsésebb lenne a focimeccsre hívni az embereket, szúrkolókat, mint nagygyűlésre. Sajnálom, hogy az UEFA elhalasztotta a döntését, mert attól tartok, nálunk addig nem indul be semmi, mert arra várunk megkapjuk-e a rendezést, mert ha nem, akkor nem lesz sehol stadion.
postas
2006-10-06, 01:56 PM
es ha a dontes elott megegyszer ellenoriznek!? Akkor mi lesz? Tovabb kell folytatni az elokeszuleteket mintha megkaptuk volna a rendezesi jogot!
sanyika
2006-10-06, 02:20 PM
Elverni a torokoket? Azt hiszem viccelsz!
platon
2006-10-07, 01:52 PM
Most nézd a meccset és egy tippet kérek. Mi lesz a végeredmény? Válaszod most küld és a végén meglátjuk! 1:0 javunkra.
lampard
2006-10-07, 04:33 PM
No, ez pont fordítva sikerült. Ilyenkor sajnálja az ember, hogy nekünk semmi sem sikerül. Gera nagyon szép kapufát lőtt, de hát az is kifelé pattant.
szolo
2006-10-07, 04:58 PM
Szerdán majd győzünk Máltán és megint azt hisszük, hogy miénk a világ.
postas
2006-10-08, 12:38 PM
URAIM! ez van szegeny embert az ag is huzza.Egyszeruen meg szerencsenk sincs!
platon
2006-10-08, 04:50 PM
URAIM! ez van szegeny embert az ag is huzza.Egyszeruen meg szerencsenk sincs!
Nekem még a tippekben sincs szerencsém. A csapatnak meg a véletlen sem létező kategória. A szerencsének is vannak feltételei.
luis enrique
2006-10-09, 02:55 AM
A törökök 1 "súlycsoportal"ha nem 2 vel- feljebb vannak nálunk-szerintem elég jól felvettük velük az iramot, egyenlőre ez a realitás amit az eredmény tükrözött,bár a lehetőség meg volt. Gera első helyzetét vagyis az egyetlent inkább rákellett volna tűznie éles szögből, de ez már a mi lett volna kategória. a szabadrúgás pedig mesteri volt így is.
végre itthon is elkezdődőtt valami lásd újpest, az áldozat pedig Tóth Norbert, ideje radikális változtatásokhoz nyúlni.nem biztos , hogy eredményes lesz de a lavina veszély fennáll-mindenki pótolható-ezt már én is hallottam:) igaz megye II-ben.
Amigo
2006-10-09, 03:34 AM
Mintha Vitrai-t hallanam.:cool: Csak igy tovabb!
WebDragon
2006-10-09, 03:39 AM
A futbalhoz kevés a szerencse. A tudást a gólok mutatják. 10 éve igazán csak a "sorsdöntő" eseményeket, de azokat is csak összefoglalva nézem meg. Itthon a foci csak a maniról szól, a tehetségkutatás, ifinevelés a béka segge alatt van. Bocsi csocsike.
Amigo
2006-10-09, 03:40 AM
A futbalhoz kevés a szerencse. A tudást a gólok mutatják. 10 éve igazán csak a "sorsdöntő" eseményeket, de azokat is csak összefoglalva nézem meg. Itthon a foci csak a maniról szól, a tehetségkutatás, ifinevelés a béka segge alatt van. Bocsi csocsike.Mennyire igazad van.
davyrex
2006-10-09, 12:28 PM
Hello! Aranycsapatnak azt nevezném aki meg is nyerte a VB aranyat.
lampard
2006-10-09, 03:20 PM
Egyetértek Szoloval, hogy ha nyerünk Máltán, akkor tényleg úgy fogjuk érezni, hogy mienk a világ. Sajnos ez van, tényleg legalább egy kis szerencsénk lehetne. Sajnos, a meccset nem látom szerdán, én úgyanis bíztam benne, hogy a Duna TV fogja közvetíteni, de a Sportklub adását nekünk nem adja a kábelszolgáltató, úgyhogy a valószínűsíthető győzelemről most lemaradok.
corsa
2006-10-09, 05:28 PM
S ziasztok !
Az "Aranylábuak " ennyit tudnak - pedig sokan közülük külföldi csapatokban játszanak - ill. a padon ülnek vagy csak együtt edzenek a csapattal!!!!!Állítólak nagyon sok tehetséges srác rugja a labdát az utánpótlás csapatokban.Csak nem tudom hova lesznek ha felnőnek!!!!????
postas
2006-10-10, 11:11 AM
az utanpotlas tenyleg biztato!
sanyika
2006-10-11, 07:38 AM
Sajnos a magyar foci eltünt a porondról.
corsa
2006-10-11, 05:52 PM
Szerdán majd győzünk Máltán és megint azt hisszük, hogy miénk a világ.
Nem győztünk és nem hisszük.Kérdés ennél lejjebb van-e még????!!!!Elkeserítő és nagyon-nagyon szomorú!!!!!!!Szegény Bozsik és Détári.Öszinte részvétem nekik!!!!
platon
2006-10-11, 06:23 PM
Nincs lejjebb! Ez a Marina árok! Kezdeni focistává válni, csapatot építeni szerényen ebből a mélységből kell. Okosan, szívvel, új emberekkel, módszerekkel és hittel.
szolo
2006-10-12, 02:26 AM
Ez valóban negatív csúcs, hihetetlen mélység. A máltaiak 24 évig vártak egy verhető ellenfélre: mi szállítottuk nekik. Két igazi focista elég volt a magyar válogatott megbolondításához. A Nemzeti Sport címlapját idézhetem csak: "Szégyen, gyalázat!"
Ahogy az is gyalázat, hogy az MLSZ továbbra is a Fradival akar példát statuálni, és űzi a teljes csőd felé, amiért törvényes jogaival próbált élni.
Mélypont és káosz a teljes magyar "labdarúgás".
sanyika
2006-10-12, 06:27 AM
Hát ezt a tejesitményt még minősiteni sem lehet, azonn alul van. A máltaiaknak összesen volt 2 győzelmük, ez lett a harmadik a futbaltörténetükben.
postas
2006-10-14, 12:12 PM
Egyetertek a Marina arokkal,innen kell kapaszkodni(netalan ivelni)felfele!
lampard
2006-10-14, 12:43 PM
Ez valóban szégyen, nem gondoltam volna, hogy kikapunk. Úgy voltam vele, ha keservesen is, de nyerünk. Ismerőseim azt mondják, Király is hibás volt. Sajnos (vagy nem sajnos?) nem láttam a mérkőzést, mert ezt az adót nem adja a kábelszolgáltató.
Bozsik-Détári kettőstől nem vártam túl sokat, de nem gondoltam, hogy már Máltán leégnek.
postas
2006-10-16, 09:06 AM
Vajon ki lenne kepes ra,hogy elinditsa az ivelest?Itt mar valamit tenni kene!!
andika
2006-10-17, 12:23 PM
Játékosokat keresünk!
Az újraszerveződő Magyar Labdarúgó válogatottba játékosok kerestetnek.
1 fő Kapus:
- Kinyúlott, régi szürke NDK-s mackóalsó.
- Képesség bravúrokra, de nem fontos.
- Szögletek, beívelések gólvonalról való végignézése, néha kijövetel de csak kizárólag a csatár enyhe megzavarása miatt.
- Mindig a következő meccsre koncentrálás.
4 fő védő:
- Csiga kezdősebbessége. (100 méter / 20mp)
- Labdaelpattanás 2-3 méter.
- Zselézett ( S. Vilmos-féle) haj.
- Megfordulás, mint a csuklósbusz.
- Kb. 150000 féle csúnya szó ismerete, használata.
- Pitbull tekintet, darabos mozgás.
- Fejelés csak 2 kannás bor után a kocsmában.
4 fő középpályás:
- Passzolj úgy hogy a labdával, hogy kb. 10 méteres körbe betalálj.
- Több fölé, mellé, mint ahányszor a kaput eltalálod.
- Magas labdák nem ismerete.
- Kevés futás, de ha kocorászol, az is jó.
- Erős csipőre tett kar.
- 15 köpés / perc
2 fő csatár:
- Támadó menyét tekintet.
- -150 es IQ.
- Sörhas.
- Több piros, mint gól.
- Lesszabály nem ismerete
- Klubszinten kispad erős koptatása, de nem szükséges hogy legyen klubbod.
Kérlek, ha mindezen képességeknek nem vagy a birtokában, jelentkezz!
Cserébe:
- Napi 1,5 óra edzés ( kivéve vasárnap).
- Kocsi, lakás.
- Mocskos nagy fizetés.
- Te lehetsz a discoban a legmenőbb arc.
postas
2006-10-20, 11:22 AM
Ez a hirdetes azert tul kemeny,elismerem sok tulajdonsag megtalalhato a jelenlegi jatekosokban de azert nem ennyire erdektelennek!!
lampard
2006-10-21, 08:10 AM
Egyetértek Postassal, egy kissé erős, de mindig szeretném azt hinné, van "feltámadás".
Számomra a tegnapi nap sem alakult jól, hisz a szívem csücske a Loki csak 1-1-et játszott a Diósgyőrrel.
rolius
2006-10-25, 11:42 AM
Ne aggódj! A fújpest meg kikapott a Kaposvártól. Ez a szégyen
lampard
2006-10-25, 01:19 PM
Igen, ez jó hír volt egy Loki szurkolónak, mármint, hogy az Újpest kikapott, nemcsak maga a csapat miatt, hanem a táblázaton elfoglalt helyük alapján. Végre a ZTE is kikapott, erre fel a Loki döntetlent játszik a Diósgyőrrel. (Ma a kupameccsen 2-0-ra nyert Nyíregyháza ellen.) De hát van még hátra a bajnokságból, és még bukhat (nyilván fog is bukni) a ZTE, és az MTK is.
canadahungary
2006-10-26, 09:54 AM
de azert meg remelhetunk egy jobb magyar labdarugo valogatottat?
Amíg Bozsik a kapitány addig nem....
Van itt valaki aki a Milannak szurkol?
postas
2006-10-30, 01:31 AM
Vajon jon Boloni Laci?
KL1981
2006-10-30, 03:49 AM
Nem ertem miert kellett a Lothart kirugni?
Ha a Boloni jon akkor sem lesz jobb a valogatott....
Az alapoknal kell kezdeni...amator statuszban...mindent az alapjairol kell felepiteni...
tzpanza
2006-10-30, 06:19 AM
Szerintem Bölöni jó választás lenne,de talán Milutinovics még jobb.Ő sok helyen csinált jó csapatot.
kézilabdás
2006-10-30, 06:20 PM
Szerintem Bölöni jó választás lenne,de talán Milutinovics még jobb.Ő sok helyen csinált jó csapatot.
Nem ŐK labdarugnak,hanem a mostani labdarugók!!!!!Akik pedig csak ennyit tudnak,akárki is a szövetségi kapitány.Mindenkinél a végeredmény ugyanaz,nem jutott ki a csapat a következő világversenyre!!!!Legfeljebb lett kb.80 válogatott játékos!!!!Csapat pedig egy sem!!!!Ez van bárki is a szövetségi kapitány!!!!
kézilabdás
2006-10-30, 06:26 PM
Lotharnál is ugyanaz a végeredmény ,nem volt egy állandó mag.Így sem lehet csapatot építeni!!!!!Tanulni kellene a kézilabdásoktól,vizilabdásoktól.Azért ŐK mindig ott vannak a világversenyeken és általában az első hatban is megtalálhatók.A focisták az első 32-ig sem jutnak el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szolo
2006-10-31, 01:43 AM
Valóban, a magyar válogatott szereplése már évtizedek óta nem kapitánykérdés. Akik ebben a szürke, posványos közegben nevelődtek, soha nem fogják átlépni a saját árnyékukat, bárki üljön is ezután a kispadon. Megválasztásakor Bozsikot is ünnepeltük, de a máltai felkészülés (illetve nem felkészülés) betette a kaput. A hozzáállásával vesztette el a bizalmat. Bölöni lehet, hogy Romániában eredményes volt, de gondoljunk Jenei Imrére. Hiába volt BEK-győztes edző és sikeres román kapitány, nálunk ő is megégette magát. A mai U19-esekkel kellene okosan sáfárkodni, akkor talán 25-30 évesen is sikeres csapatot alkothatnak.
lampard
2006-10-31, 01:59 AM
Matthaus-nál talán már annyi előnyben lettünk volna, hogy már kipróbált sok embert, és ekkorra talán már meg lett volna az a bizonyos "mag" is.
grafito
2006-10-31, 04:47 AM
Sziasztok
Sajnos a magyar labdarűgás már a béka feneke alatt van.
grafito
2006-10-31, 04:48 AM
Az a távolság ami elválaszt minket, csak Európa középmezőnyétől, állandóan csak nő.
Magyarországon a kedvenc csapatom az Újpest.
Nagyon szeretem a spanyol focit is, itt a Barcelonának szurkolok.
Nagyon szeretnék egyszer élőben megnézni egy Real-Barca mérkőzést.
csocsike
2006-10-31, 04:51 AM
Sziasztok
Sajnos a magyar labdarűgás már a béka feneke alatt van.
Ne szemelyeskedj:rolleyes:
grafito
2006-10-31, 04:55 AM
A Real-Barca mérzőkésen kívül egy argentin-brazil tétmeccset is szívesen megnéznék élőben, hiszen bagy argentin szurkoló vagyok.
Járunk a haverokkal Münchenbe a Sörfesztiválra, és Bayern meccset soha semmi pénzért ki nem hagynánk.
sasi1
2006-11-02, 06:01 AM
Az a távolság ami elválaszt minket, csak Európa középmezőnyétől, állandóan csak nő.
Igazábol magyarország Európa 42 orsdzágábol az utplsó 10 ben van jelenleg .
Az a baj, hogy mi mindíg az aranycsapatot sírjuk vissza, de az a foci, az inkább mese volt a mostanihoz képest, most sokkal nehezebb ott lenni, akár csak a középmezőnyben is.
lampard
2006-11-02, 06:21 AM
Egyetértek sasi1-gyel, engem is idegesít, hogy mindig csak a múltba tekintgetünk, és úgy gondoljuk, ha visszajönnének Puskásék, most minden simán menne.
Láttam már jónéhány régi felvételt, és ami szembetűnő volt, hogy akkoriban azért nem volt az a nagy emberfogás, szabadabban vihették a labdát, talán a hely is megvolt a cselezésre. Ma már ha valaki megkapja a labdát, 2-3-an rohannak rá, még 1-2 cm-t sem hagyva, hogy továbbpasszoljanak.
Másik ok még hogy lényegesen több ország, állam van, és így még nehezebb előrébb kerülni. Nem mentem fel ezekkel a magyar focit, de ezek is tények.
sasi1
2006-11-02, 07:29 AM
Persze az is igaz, hogy akkor valószínűleg 2X3X annyian fociztak ki országunkban mint most...
De az akkori focit, az akkori sikereket nem lehet összehasonlítanio a maival. Most már senki sem fogja megnyerni a bajnokok ligáját egymás után 5X mint a Real annak idején...
Melitta
2006-11-02, 01:32 PM
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD></TD></TR><TR><TD vAlign=top width=464><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD width=2>http://www.fn.hu/img/s.gif</TD><TD class=szoveg background=img/#FFFFFF.gif colSpan=2><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD colSpan=2>Várhidi: megtisztelő a felkérés http://www.canadahun.com/forum/files/_fn_2005/kedvc.gif </TD></TR><TR><TD colSpan=2>http://www.fn.hu/s.gif</TD></TR><TR><TD vAlign=bottom align=left>2006. november 2. </TD><TD noWrap align=right colSpan=2>FigyelőNet </TD></TR></TBODY></TABLE>http://www.fn.hu/img/s.gif
A Bozsik Péter lemondásával megüresedett szövetségi kapitányi székbe ideiglenes megoldásként Várhidi Péter ül a Kanada elleni barátságos mérkőzésen. Az egymeccses trénert kérdeztük a megbízatásáról.
http://www.fn.hu/img/s.gif
<!-- ASSIST BOX --><!-- hetilapos 0 - x,64,75,141,110,136,69,145,135,65,142,67,66,70,116 ,74,140,68,137,72,76,125,139,73,71,143,245,246,248 ,249,250, - x ,296, x p p - 0 --><!-- ASSIST BOX VEGE --></TD><TD>http://www.fn.hu/img/s.gif</TD></TR><!-- HIRDETES --><TR><TD colSpan=4><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR><TD></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR><!-- HIRDETES VEGE --><TR><TD width=2>http://www.fn.hu/img/s.gif</TD><TD class=cikk_link colSpan=2>http://www.fn.hu/s.gif
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 align=right border=0><!-- CIKK BOXOK --><TBODY><TR><TD align=middle width=150 bgColor=#f2f2f2><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=130 align=center bgColor=#f2f2f2 border=0><TBODY><TR><TD>http://www.fn.hu/s.gif</TD></TR><TR><TD vAlign=center align=middle><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR><TD vAlign=bottom align=right width=130 background=cikk/00140000/147821/2.jpg height=201></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR><TR><TD>http://www.fn.hu/s.gif</TD></TR><TR><TD class=kepala align=middle>Várhidi számít elõdjének a segítségére (MTI)</TD></TR><TR><TD>http://www.fn.hu/s.gif</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR><TR><TD>http://www.fn.hu/s.gif</TD></TR><TR><TD><TABLE borderColor=#f2f2f2 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=150 align=right bgColor=#f2f2f2 border=3><TBODY><TR><TD><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR><TD>http://www.fn.hu/s.gif</TD><TD class=cim10 bgColor=#f1f1f3>magyarfoci.lap.hu (http://magyarfoci.lap.hu/)</TD><TD>http://www.fn.hu/s.gif</TD></TR><TR><TD colSpan=3>http://www.fn.hu/s.gif</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE><TABLAVEG></TD></TR><TR><TD>http://www.fn.hu/s.gif</TD></TR><TR><TD align=middle width=150 bgColor=#f2f2f2><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=130 align=center bgColor=#f2f2f2 border=0><TBODY><TR><TD>http://www.fn.hu/s.gif</TD></TR><TR><TD class=cim10>Kapcsolódó témák </TD></TR><TR><TD class=cikk_kapcs>http://www.fn.hu/s.gif
Várhidi a megbízott kapitány (http://www.fn.hu/cikk/00140000/147670/varhidi_megbizott_kapitany.php)
http://www.fn.hu/s.gif
Bölöni László, aki felfedezte Ronaldót (http://www.fn.hu/cikk/00140000/147576/boloni_laszlo_aki_felfedezte_ronaldot.php)
Bozsik: „Az én lelkiismeretem tiszta" (http://www.fn.hu/cikk/00140000/147391/bozsik_en_lelkiismeretem_tiszta.php)
Már nem Bozsik a szövetségi kapitány (http://www.fn.hu/cikk/00140000/147317/mar_nem_bozsik_szovetsegi.php)
</TD></TR><TR><TD>http://www.fn.hu/s.gif</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR><!-- CIKK BOXOK VEGE --><TR><TD>http://www.fn.hu/s.gif</TD></TR></TBODY></TABLE>- Először is gratulálni szeretnék az örmények elleni sikerhez (http://www.fn.hu/cikk/00140000/147764/fiatal_labdarugoink_remekeltek_cipruson.php), amellyel az U19-es válogatott az Eb-selejtezőcsoport első helyén végzett Cipruson.
- Köszönöm szépen.
- Már külföldön kereste meg Kisteleki István, miként fogadta a hírt, habozott, vagy azonnal elfogadta?
- Minden edző számára az jelenti a csúcsot, ha leülhet a válogatott kispadjára, úgyhogy ezen nem volt mit gondolkozni. Megtiszteltetésnek érzem, hogy engem bíztak meg az illetékesek.
- Nem zavarja, hogy mindössze egy meccsre szól a megbízatása?
- Úgy gondolom, nem szabad elhamarkodott döntést hozni arról, hogy kivel fejezzük be az Eb-selejtezőket. Tavasszal játszik újra tétmeccset a válogatott, és addig kell megtalálni a megfelelő embert a posztra. Nekem már van két csapatom, amelyek kitöltik az életemet, de az én időmbe belefér, hogy segítsek, ha csak egy meccs erejéig is.
- Lehet érdemi munkát végezni ilyen rövid idő alatt?
- Átalakulás előtt áll a nagyválogatott, és egészen az alapoknál kell kezdenünk a munkát. Lelkes fiatalok kellenek a csapatba, és olyan rutinos játékosok, akik még mindig elég motiváltak. Ezt a munkát fogom én elkezdeni az elkövetkező napokban, amit majd folytat a következő kapitány.
- Ki fogja kérni elődje tanácsát?
- Jelenleg még Cipruson vagyok, értelemszerűen sem Bozsik Péterrel sem Détári Lajossal nem beszéltem még. Hazaérkezésem után azonban szeretnék mind a kettőjükkel kapcsolatba lépni, és a tapasztalataikat kikérni.
- Kanada ellen mire számít?
- Nem szabad már őket sem elintézni egy legyintéssel. Az ausztrálokhoz hasonlítanám őket, róluk sem tudtunk sokat a németországi világbajnokság előtt, mégis kijutottak a tornára, és meglepően jól is szerepeltek, hiszen nem estek ki a csoportkörben, és a nyolcaddöntőben a későbbi világbajnok csak nagy nehezen ejtette ki őket. A kanadaiakra visszatérve, a válogatott játékosaik nagy része európai proficsapatokban szerepel, úgyhogy nem lesz könnyű dolgunk, de én minden meccsemen győzni szeretnék.
- Az MLSZ Bölöni Lászlóval tárgyal a szövetségi kapitányi posztról. Ön szerint ő a megfelelő ember?
- Nem ismerem személyesen, de az eddigi eredményei mindenképpen tiszteletet parancsolnak. Portugáliában és Franciaországban is megállta a helyét. A Monacótól ugyan elküldték, de ennek a véleményem szerint nincsen különösebb jelentősége. Minden edző életében előfordul – bármennyire is profi a hozzáállása –, hogy nem találja meg a közös hangot a játékosokkal vagy a klub vezetőivel, és akkor hiába igyekszik. Ha tényleg ő lesz a kapitány, akkor remélem segíteni tud a válogatotton, de előzetesen nem akarok semmit sem mondani. A teljesítményét majd csak néhány mérkőzés után lehet majd értékelni.
</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>
corsa
2006-11-02, 05:28 PM
Éljen Filkor Attila és Németh Krisztián a magyar foci reménységei
Volt már ilyen eddig is /Gera,Szabics,Huszti stb. / Majd visszafejlődnek,ha bekerülnek a válogatottba!!!
TERMINÁTOR
2006-11-05, 05:53 PM
Eröltetni kell a fiatalokat,belőlük még lehet valami.ÉN csupán 4-5 rutinos játékost hagynék a csapatban.
postas
2006-11-09, 01:14 AM
Ezek a fiuk vihetik valamire,vigyazni kell rajuk!
memik
2006-11-09, 01:34 PM
Huszti Szabi most azért elintézte a Bayernt, és a vállogatott keretét most elnézve van jövő. Filkor az Interben, Vass Angliában, Farkas a Dynamo Kievnél tolja. És most épp kanadával játszunk majd Székesfehérvárott. HAJRÁ MAGYAROK!!
barna1
2006-11-10, 01:52 AM
Igen, vannak még nagyon jó focisták, ügyes gyerekek, nekem pl Gera a kedvencem, de félek, hogy nem összeszokott még a csapat. Huszti remek volt, de Gera után is Premier Ligás csapatok érdeklődnek. Ősszeáűllítsunk egy "álomválogatottat" a mostani játékosokból? Mit szólnátok hozzá?
memik
2006-11-10, 09:55 AM
Igen, vannak még nagyon jó focisták, ügyes gyerekek, nekem pl Gera a kedvencem, de félek, hogy nem összeszokott még a csapat. Huszti remek volt, de Gera után is Premier Ligás csapatok érdeklődnek. Ősszeállítsunk egy "álomválogatottat" a mostani játékosokból? Mit szólnátok hozzá?
Király-Bodnár,Juhász,Máté,Szélesi-Tőzsér,Buzsáky,Hajnal,Huszti-Gera-Priskin/Rajczi
Keret
Kapusok: KIRÁLY(Crystal),+Babos(NEC),Fülöp(T'ham tarcsi)
Védők: JUHÁSZ ROLI(Anderlecht),MÁTÉ PETI(Reading),BODNÁR LACI(Salzburg),SZÉLESI(Cottbus)+Vanczák(St. Truiden),Bodor (Roda),Fehér Cs. (PSV), Éger (Poli)
Középpálya:TŐZSÉR DANI (AEK),HUSZTI SZABI (Hanover),DÁRDAI PÁL. (Herta) GERA ZOLI (WBA), +Sándor Gy. (ÚFC), Filkor A. (Internazionale), Hajnal Tamás (K'lautern), Rósa D. (Wolverhampton, Halmosi (DVSC)
Csatárok:Torghelle Sanyi (PAOK),Szabics Imi (Mainz),Rajczi Peti (ÚFC), Farkas Balázs (Dynamo Kiev), Németh Krisztián (MTK), Priskin T. (Watford)
Sztem kb így jó lenne, a csapatok sem rossz nevek.
barna1
2006-11-10, 12:08 PM
Igen, ez egy jó csapat lenne szerintem is, de most már kíváncsivá tettél, kikből állna a világválogatottad?
lampard
2006-11-12, 02:58 PM
Középpályára Lampard, védelembe Terry, nem felejteném ki a két Cole-t, a többit átengedem nektek.
Kandri
2006-11-15, 02:11 AM
Sziasztok!
Én még csak most csatlakoztam a forumhoz majd igyekszem visszaolvasni a dolgokat.
Melyik focit szeretitek?
Kandri
2006-11-15, 02:14 AM
Különben szerintetek mi lesz a Magyar Kanada mets eredménye?
Kandri
2006-11-15, 02:16 AM
Szerintem nem sok esélyünk van.
andy1977
2006-11-15, 04:47 AM
Meglátjuk,azért a fiatalok bizonyitani szeretnének.
szolo
2006-11-16, 03:01 AM
Megláttuk, a fiatalok bizonyítottak. Összejöttek ismeretlenül, bemutatkoztak egymásnak, kimentek a pályára és győztek. Gratuláció Várhidi Péternek a bátorságáért és a srácoknak a küzdelemért. Szép volt fiúk!
Solius
2006-11-16, 06:47 AM
Egyet értek veled! Tudomásul kellene venni hogy a magyar labdarugás az utóbbi 20 évben a padlón hever. Minden egyes győzelmet úgy kell megünnepelni mint egy kiemelkedő teljesítményt. Nem fanyalogni, hogy ki ellen, meg hogy milyen játékkal. Sajnos ez a mai állapotban nem érdekes.
lampard
2006-11-17, 12:12 PM
Bár, hogy meddig bírják a fiatalok, az is kétséges, hisz Németh Krisztián sem játsza végig a mérkőzéseket az MTK-ban, tehát ha így marad, akkor a válogatott sem állhat olyanokból, akik 10 perceket (Filkor Attila) játszanak saját csapatukban.
papocska
2006-11-24, 09:17 AM
Mért nem lehet olyat csinállni mint külföldön volt már rá példa hogy,a másodosztályból is hívtak játékost a válogatottba!? A bízonyítási vágy az megtálltosítaná őket!
zolikv
2006-11-24, 04:44 PM
hát magyar fociba aligha
zolikv
2006-11-24, 04:46 PM
Mért nem lehet olyat csinállni mint külföldön volt már rá példa hogy,a másodosztályból is hívtak játékost a válogatottba!? A bízonyítási vágy az megtálltosítaná őket!
jelentem már volt rá példa Matheus idején. Sőt mitöbb be is jött neki a húzás.
Csak matheus draga volt. :confused:
zolikv
2006-11-24, 04:48 PM
Egyet értek veled! Tudomásul kellene venni hogy a magyar labdarugás az utóbbi 20 évben a padlón hever. Minden egyes győzelmet úgy kell megünnepelni mint egy kiemelkedő teljesítményt. Nem fanyalogni, hogy ki ellen, meg hogy milyen játékkal. Sajnos ez a mai állapotban nem érdekes.
igen meg is lehetett volna ünnepelni a málta elleni győzelmet. de az állitólagos profi focisták mé bankárokból meg hasonló emberekbő kiállitot csapatot sem képesek megverni
papocska
2006-11-25, 02:12 AM
Szerintem nem lehetett sokkal drágább,mint a magyar "szakemberek"!!
Ezzel szemben viszont játékosok leszerződését segítette ( lásd pl. Gera )
külföldre,és a befektetők is megjelentek a csapat körül!!
jelentem már volt rá példa Matheus idején. Sőt mitöbb be is jött neki a húzás.
Csak matheus draga volt. :confused:
Nem ingyen dolgozott az biztos , de rengeteg új támogatója volt a sportágnak , akik az Ő neve miatt jöttek .
dylac
2006-12-11, 01:58 PM
Egyellőre ugy néz ki, hogy minden focira forditott forint ablakon kidobott pénz. Miért van az, ha a vizipolosok " csak " ezüstöt hoznak haza, akkor magyarázkodnak. A foci vállogatott ha kikerülne egyszer egy VB-re, vagy EB-re, nemzeti hősökként ünnepelnék őket. Attól fügetlenül, hogy ha ott már minden meccset elbuknának.
Doroty7
2006-12-12, 11:35 AM
Hát ez már csak így van a magyar fociban. De majdcsak lesz jobb is. És az tényleg nagy eredmény lenne azért ha kijutnának egy VB-re vagy egy EB-re.
welsi
2006-12-12, 11:40 AM
:(Csak az a kérdés,hogy már leértünk-e a lejtő ajjára és azt mondhassuk ennél már rosszabb nem lehet!:)
Amigo
2006-12-12, 12:15 PM
Hát ez már csak így van a magyar fociban. De majdcsak lesz jobb is. És az tényleg nagy eredmény lenne azért ha kijutnának egy VB-re vagy egy EB-re.Szerintem szurkolokent kijuthatsz.Ugy biztosabb.:D
Doroty7
2006-12-13, 12:25 PM
Szerintem szurkolokent kijuthatsz.Ugy biztosabb.:D
Hát úgy szeretnék is majd egyszer. Csak jó lenne a magyar válogatottat is játszani látni, ha már ott vagyok :D
Krojf
2007-02-03, 01:59 PM
Barátaim!
Csak hogy frissüljünk...!
Február 2.-án a Catania-Palermo Serie A meccsen és utána botrány tört ki,
majd utcai zavargás lett a vége, még rendőr is meghalt!
Ennek hatására az olasz szövetség törölte a hétvége összes mérkőzését,
a hétközi válogatott mérkőzéssel egyetemben.
Hogy ezek a taljánok nem férnek a bőrükbe...?
Ahhoz képest, hogy világbajnokok, velejéig romlott a hátországuk!
Egyébként kedvenc csapatom, az F. C. Barcelona jelenleg kissé gyengélkedik, de Eto'o és Messi most fog visszatérni a csapathoz,
úgyhogy bizakodom!
A Bayern München edzőt váltott. Felix Magathot Ottmar Hitzfeld váltotta,
de vele is kikaptak a "Bőrnadrágosok" 3-0-ra a Nürnbergtől.
Egyelőre ennyi Krojftól.
samsongabi
2007-02-05, 04:35 PM
Hát igen, ez elég szégyen, hogy egy olyan focimultal rendelkező ország mint Olaszország focinélkül maradjon....csakhogy szerintem ezzel nem a randalízók vannak megbüntetve, hanem a fociszeretők és a futbalisták....sajnos.
Krojf, én is a Barca-nak drukkolok, és a vasárnapi bajnokit látva....hát nagyon nagy szükség van már Eto´o-ra és Messi-re, mert valahogy ki van égve a csapat, remélem ők ketten felrázzák a többieket.
samsongabi
2007-02-06, 07:58 AM
sziasztok, focikedvelők.....ma egy jó kis mecs van kilátasban....21.00 Brazília - Portugália.....remélem szép kis focit látunk majd, frappáns megoldásokkal.
lampard
2007-02-06, 11:44 AM
The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 1 characters (ezt fordítsa már le valaki nekem)
Egyébként samsongabitól akarom kérdezni, hogy a brazíl-portugál meccset adja valamelyik televízió?
samsongabi
2007-02-06, 12:24 PM
The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 1 characters (ezt fordítsa már le valaki nekem)
Egyébként samsongabitól akarom kérdezni, hogy a brazíl-portugál meccset adja valamelyik televízió?
szóval a fordítás kb. annyi, hogy az üzenet amit írtál túl rövid....hosszabítsd(ezt nem tudom így-e kell írni) meg legaláb 1 betűvel.
A brazil-portugál-t nálunk(szlovákiában) a sport1 adja 21től élőben...nálatok nem tudom
lampard
2007-02-07, 03:09 AM
Köszi Samsongabi, azt hittem Magyarországról írsz, és azt hittem műsorváltozás van, nálunk ugyanis a Sport1 az angol-spanyol meccset adja, így én azt fogom nézni.
Jó szurkolást Neked, és győzzön a kedvenc csapatod!
samsongabi
2007-02-07, 04:10 AM
Köszi Samsongabi, azt hittem Magyarországról írsz, és azt hittem műsorváltozás van, nálunk ugyanis a Sport1 az angol-spanyol meccset adja, így én azt fogom nézni.
Jó szurkolást Neked, és győzzön a kedvenc csapatod!
Hát azért jobb focit vártam ettől a mecstől....az első félidő az elég pörgős is volt....a végeredmény: BRA-POR: 0:2....ez volt a brazilok első veresége Dunga kapitány vezetése alatt.
Na és akkor ma Anglia - Spanyolország....Lampard, gondolom ezt már fogod nézni, magyarországon is a sport1-en lesz.
mihalys
2007-02-07, 06:26 AM
Senkinembeszél a híres Ciprusi kiállásunkról?
:)
samsongabi
2007-02-07, 06:41 AM
Hát, nem láttam a meccset szerencsére....nem lehetett valami nagy eresztés....de ez már szörnyű, hogy egy ciprusi válogatottat sem képesek megverni
samsongabi
2007-02-07, 11:57 AM
Na de ma azért javítottak a fiúk....Hungary - Latvia: 2 - 0
lampard
2007-02-07, 01:30 PM
Természetesen megnézem a meccset, de kétségeim vannak a győzelemről (mármint Anglia győzelméről), ugyanis a selejtezők során Anglia nem remekelt. Az az egy lehet számomra ún. remény, hogy Spanyolország válogatott szinten nem szokott brillírozni.
csikand
2007-02-07, 06:09 PM
Hát a ciprusiak elleni újabb kudarcot elnézve nem nagyon lesz újabb Aranycsapat:(
csikand
2007-02-07, 06:10 PM
Nyertek is a spanolok egy szép góllal!
csikand
2007-02-07, 06:11 PM
Bocsánat spanyolok!:)
csikand
2007-02-07, 06:11 PM
Az angoloknak nem volt vezéregyéniségük ma sem.
csikand
2007-02-07, 06:13 PM
ez a gond a magyar csapattal is, nincs ember aki a sok fiatalt összefogná.
csikand
2007-02-07, 06:14 PM
Aranycsapat csak egy volt!
Ha lesz is, én már nem érem meg!
mihalys
2007-02-08, 02:11 PM
priskin lóő csak gólt?
szomorú:)
knmano
2007-02-10, 02:27 PM
Aranycsapat már nem lesz,de a fiatalok még érhetnek el nagy sikereket szerintem.
Szerintetek megnőttek az EB rendezési esélyeink most,hogy az olaszoknál áll a bál?
lampard
2007-02-14, 06:10 AM
Vannak kétségeim, mármint a rendezési jog sikeréről.
Az is eszembejutott, hogy talán azért adják az olaszoknak, hogy most ott is sok gond adódott, és nehogy leszakadjanak a nagyoktól.
Szerintem a felsőbb vezetésnek még mindig nagyobb érdeke, hogy az olasz bajnokság meghatározó legyen, minthogy mi valamelyest el kezdjük a felzárkózást.
Krojf
2007-03-08, 11:06 PM
Komáim!
Közép európai idő szerint szombaton este 22:00 órától a Nou Campból
F. C. Barcelona-Real Madrid El Clásico következik!
Magyar nyelven élőben a Sportklubon!
Visca, Barca! Visca, Catalunya!
Jelezte ezt Krojf.
Krojf
2007-03-08, 11:37 PM
Komáim!
El Clásico műholdról élőben: Al Jazeera Sport2, Arena Home, B92 TV, Boom Sport, Canal+Poland, Canal+Sport(francia), DigitAlb Premium 1, HRT 2,
Kanal 5 (dán), La Sexta, MTV Hayat BiH, MTV Turkey, MTV+ Football,
Sky Calcio 2, Sky Sport Italia 2, Sky Sports 1(UK), Sky Sports HD, Sport1
(cseh), Sport1(holland), Sport1(ukrán), Sport 5, Sport TV2,
Supersport 1 Nova, Supersport 7 SA, Supersport 8 SA, Tippeliga 1, TV4+.
Hölgyeim És Uraim!
Tessék választani!
Segített ebben Krojf koma.
lampard
2007-03-09, 05:40 PM
Krojf koma! Dícséretes a segítőkészséged, hogy felsoroltad a csatornákat, hogy hol lehetne nézni a meccset, de ez szerintem mind fizetős, és a kábeltársaságok kegyén múlik, mit adnak a népnek otthoni használatra.
Sajnálattal mondom, hogy én egyiket sem tudom nézni.
Úgyhogy aki nézi, annak jó szurkolást!
Krojf
2007-03-10, 05:20 AM
Komáim!
F. C. Barcelona-Real Madrid: 3:3.
Gólszerzők: 0:1:van Nistelrooy, 1:1:Messi, 1:2:van Nistelrooy, 2:2: Messi,
2:3: Sergio Ramos, 3:3: Messi.
Kiállítva: Oleguer Presas Renom.
Fűzte ide Krojf koma.
samsongabi
2007-03-11, 01:30 PM
Nem semmi mecs volt...főleg az első félidő....kár hogy ki lett alítva az a "nemtudom miért játszó" Oleguer...úgy a második félidő is jobb lett volna, szerintem
zsiber
2007-04-15, 12:27 PM
Ez a Manchester Utd.-Roma 7-1 nagyon csúnya.
Lala39
2007-04-15, 06:20 PM
Ez a Manchester Utd.-Roma 7-1 nagyon csúnya.
Igen, és elveszítettem a fogadást.
lampard
2007-04-17, 11:14 AM
A Chelsea címerei:
platon
2007-04-17, 02:26 PM
Foci EB rendezés. Ez a remény is elszállt
platon
2007-04-17, 02:30 PM
Puli és Dalmata, a horvát-magyar EB kabalaállatai - visszakerülnek a szekrénybe
Kép: AFP
Lengyelország és Ukrajna közös pályázatát hirdették ki győztesnek az UEFA cardiffi tanácskozásán. A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát Magyarország sorozatban harmadszor bukta el, ráadásul kifejezetten megalázó módon: egy voksot sem kaptunk, így már első körben megszületett a végeredmény. Mindenki nagyon csalódott...
lampard
2007-04-17, 06:43 PM
Én is csalódott vagyok, hogy nem kaptuk meg a rendezés jogát, bár számomra az, hogy nem kaptunk egyetlen szavazatot sem, inkább azt jelenti, hogy fontos volt az a tény, hogy a bizottságban volt ukrán tag is (még ha nem is szavazhatott), és nem a prezentáció volt számukra fontos, hanem az üzlet, hogy minél nagyobb létszámú ország nyerjen, hogy az UEFA is pénzénél legyen.
platon
2007-04-19, 08:32 PM
Vége
Népszabadság • Sárközy Tamás • 2007. április 20.
- Aztán kiiktattuk a fociból a leggyengébb láncszemet, és kiderült, hogy így is működik!
Április 18-án az UEFA kimondta a döntést: a 2012-es Eb-t Lengyelország és Ukrajna rendezheti meg. A magyar pályázat harmadszor is vesztett. Felébredhetünk.
Pedig szép álom volt. A magyar sportnak jó lett volna, ha nyerünk, mert a négy megépítendő ultramodern stadionnal felvezethettük volna az olimpia megrendezését. Jó lett volna a rendező városoknak, amelyek az Eb-hez kapcsolódva olyan infrastrukturális fejlesztést hajthattak volna végre, amelyre egyébként reményük sincs. Végül hosszabb távon használt volna az egész országnak: autópálya-építés, repülőterek, szállodák, idegenforgalom és az országimázs javulása. A magyar pályázat - szakértők szerint - magasan a legszínvonalasabb volt, Gyárfás Tamás a magyar szervezőbizottság élén a PR magasiskoláját mutatta be: majdnem el tudta adni a semmit.
Jól tetszenek érteni: a magyar pályázatot csodás buborék vette körül, de mögötte csak egy súlyos államháztartási hiánynyal küzdő kormány és nem kevésbé súlyos forráshiánnyal hadakozó városok voltak. Nincs egyetlen pályánk, amely megfelelne az UEFA követelményeinek. A Budapestet körülvevő körgyűrű nemcsak a nevében nullás: lassított felvételként épül, éppúgy, mint a 4-es metró. Balkáni állapotokat idéző kátyús utcák, hiányos szállodakapacitás Budapesten, illetve a rendező városokban. A Dunán kevés a híd, csekély a repülőterek befogadóképessége, az autópályák hiányosak, és minőségük sem megfelelő. Az országban óriási társadalmi-politikai feszültségek tapasztalhatók. A legsebezhetőbb pont persze a finanszírozás: az Eb-rendezés hosszú távon hoz hasznot, a költségeket viszont az előkészítés szakaszában kell viselni.
De, mondjuk, mindez 2012-ig megoldható lett volna. Az uniós fejlesztési pénzek bevonásával elvileg létrejöhetett volna az infrastruktúra. Az EU a konvergenciaprogram ellenére elnézte volna nekünk a stadionépítéseket. A költségeket a központi költségvetés talán képes lett volna elviselni. (Ugye mindenki tudja, hogy a betervezett költségnek legalább a dupláját kellett volna elkölteni, és hogy az önkormányzatok aligha tudták volna teljes egészében fedezni a rájuk eső részt.) Tételezzük fel, hogy képesek lettünk volna a csodára, és nem kellett volna szégyenszemre egy-két év múlva visszamondani a rendezést, súlyosan károsítva Magyarország nemzetközi tekintélyét.
Pályázatunk igazi gyengéje maga a magyar labdarúgás, amely mintegy harminc éve egyre rosszabb állapotba kerül, amelynek sportszakmai, gazdasági, vezetési, szervezési és erkölcsi válsága egyre mélyül, eredményei egyre rosszabbak.
Úgy pályáztunk, hogy nemcsak stadionunk, hanem válogatottunk sincs (l. Málta). A magyar álprofi bajnokság színvonala nevetséges, "élcsapataink" már júliusban kipotyognak az európai kupákból (l. a vaduzi hősöket). A magyar labdarúgók többsége képzetlen, mentálisan gyenge. Ennek pedig az elsődleges oka a katasztrofálisan gyenge edzői munka, elsősorban az utánpótláscsapatoknál. A magyar edzők jelentős része szakmailag is, erkölcsileg is képtelen a gyerekek nevelésére, a korszerű labdarúgás alapjainak megtanítására. Külföldre menő vélt, illetve valódi tehetségeink rendszeresen megsérülnek, tartaléksorba, alacsonyabb osztályba szorulnak.
A magyar labdarúgásban - csekély kivétellel - elfogyott a valódi néző, alig van valódi szponzor és befektető. Az első és a másodosztályban papíron labdarúgó-vállalkozások indulnak, de ezek többségében nem valódi vállalkozások, a szponzorok jelentős része nem valódi szponzor, a befektetők többsége álbefektető, akik előbb akarnak kivenni, mint betenni. A szocializmus álamatörizmusra épült Potemkin-falvába költözött a gátlástalan vadkapitalizmus. A profi bajnokság álprofi bajnokság, a valódi profi követelmények teljesítésére csak négy-hat csapat képes. A korrupció, a pénzmosás, a színlelt szerződések tömege, az amatőrszabály rendszeres megszegése, az indulási jog átjátszása, a bunda, illetve a fogadási csalás állandó gyanúja határozza meg labdarúgásunk mindennapjait. Az omladozó lelátókon vandálok tobzódnak, a meccs nem kulturált családi szórakozás, mint Nyugaton. És ebből a borzalomból még mindig igen jól megél néhány ezer ember, kiröhögve a társadalmi felháborodást.
Ezzel a labdarúgással akartunk mi Eb-t rendezni, amelyen a rendező jogán elindulhatott volna a magyar válogatott. Az államnak ki kellett volna fizetnie a labdarúgással összefüggő adósságokat (l. fejlesztési kötvény), a sportágba bele kellett volna nyomnia egy csomó közpénzt. Az Eb-pályázatot az MLSZ nem használta fel a gyökeres megújulásra, ellenkezőleg, minden szennyet el lehetett dugni azzal az érveléssel, hogy bármely "botrány" veszélyeztetheti az Eb-pályázat sikerét. Az olaszokat vagy a lengyeleket bezzeg nem gátolta a rendcsinálásban ez a megfontolás.
Ennek most azonban vége. Már nem lehet többé az Eb-pályázattal takarózni. A magyar labdarúgást igenis meg kell tisztítani, hogy mire a végre létrejött labdarúgó-akadémiákon felnő az új nemzedék, ne ebbe a tisztátalan közegbe kerüljön. Nagy igazság ugyanis, hogy aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.
A magyar sport érdeke, hogy a labdarúgás, amely a legtöbb igazolt sportolóval rendelkezik, ne fertőző góc legyen, ne devalválja egész sportéletünket, hanem ismét húzóágazattá váljon. A magyar sport állami és társadalmi vezetésének ezért segítséget kell nyújtania a labdarúgás megújításához. De jelentős érdeke a magyar gazdaságnak is, hogy legyen igazi labdarúgóüzlet, hogy legyen értelme a labdarúgásba befektetni, a labdarúgásban reklámozni, szponzorálni. Ehhez azonban a magyar labdarúgás vezetését, szervezeti felépítését és működési módját gyökeresen meg kell változtatni. Akik eddig a magyar labdarúgást vezették, igenis erkölcsi felelősséggel tartoznak a társadalomnak a harminc éven át tartó zuhanásért. Éppen ezért az MLSZ élére külső, nagy tekintélyű embereknek kell kerülniük, elsősorban a magyar gazdasági vezetők köréből, akik elvégzik a válságmenedzselést, helyreállítják a pénzügyi egyensúlyt, megszüntetik az erkölcsi eróziót. Aki az elmúlt évtizedekben vezető volt a magyar labdarúgásban, erre a feladatra alkalmatlan, mert nem élvez közbizalmat. Olyasféle emberekre van szüksége a magyar labdarúgásnak, mint Csányi Sándor vagy Erdei Tamás, olyanra, aki komplett csapattal jön, és nekilát a radikális rendteremtésnek.
Átszervezendő a teljes bajnoki rendszer, a jelenlegi álprofi bajnokság megszüntetésével, illetve az álamatörizmus felszámolásával. Az MLSZ-ben a legszigorúbb takarékosságot kell bevezetni. A sporttörvénynek megfelelő szabályzatokat kell készíteni, maradéktalanul betartva a jogszabályokat. A törvényes lehetőségeket kihasználva jövedelmi plafonokat kell megállapítani. A labdarúgás élvonalában csak gazdaságilag megalapozott, köz- és magántartozásokkal nem terhelt klubok szerepelhessenek, a tartósan fizetésképtelen labdarúgó-vállalkozásokat és sportegyesületeket könyörtelenül fel kell számolni.
Ha az MLSZ és a klubok gazdálkodása tiszta és átlátható lesz, ha megszűnik a joggal való visszaélés, a színlelt szerződések uralma, megteremtődnének a magyar labdarúgás anyagi alapjai is. Visszajön a Mol és az OTP, újra nevét adja a bajnoksághoz a Borsodi. Könnyebben ad majd pénzt utánpótlás-nevelésre az önkormányzat és az állam. De nem azokba a tisztátalan kezekbe, amelyek ma nyúlnak felé.
Az lenne a jó, ha ezt az átalakulást a magyar labdarúgás önkormányzata maga bonyolítaná le. A társadalmi-gazdasági nyomás hatására megváltozna az MLSZ területi szerveinek vezetése, mások lennének a küldöttek, és a küldöttgyűlés választaná meg az új vezetést. Vannak a magyar labdarúgásban pozitív erők is, labdarúgó-akadémiák alapítói, pályaépítők, dolgozni kívánó edzők, tisztességes menedzserek is. De ha ez nem megy, a sporttörvény módot ad rá, hogy az ügyészség keresetére a bíróság felfüggessze az MLSZ vezetését, és átmeneti időre felügyelőbiztost jelöljön az MLSZ élére. Ez esetben az ő irányításával menne végbe a régóta várt változás.
Most kellene tennünk azért, hogy 2010 után legyen jó bajnokságunk és válogatott csapatunk. Hogy ne kelljen külföldre járnunk, ha valódi focit akarunk látni. Legyen vége a rémálomnak! Cselekedjünk!
A szerző jogász, egyetemi tanár
lampard
2007-04-20, 11:34 AM
Azt írja Sárközy Tamás, hogy kátyus utcák stb. jellemzi Magyarországot. Egyetértek vele, csak az a bibi, hogy Ukrajnában aztán egyetlen autópálya sem épült, és még nagyobb távolságokat kell majd bejárni városok között a mérkőzések idején.
"Olyasféle emberekre van szüksége a magyar labdarúgásnak, mint Csányi Sándor vagy Erdei Tamás, olyanra, aki komplett csapattal jön, és nekilát a radikális rendteremtésnek." - írja Sárközy.
Ezzel is csak annyi a gond, hogy Csányit már felkérték egyszer az MLSZ vezetésére, de nem vállalta, viszont aki olyan jól tudja, hogy mi a teendő, tessék itt a lehetőség kedves Sárközy Tamás, tessék elvállalni és rendet csinálni.
Végül egy örömhír - számomra: tegnap 5-1 nyert a Loki!
Hajrá Loki!
Szerintem addig fog tartani ez az EB, amíg az első bírót le nem szúrják az ukránoknál...
matiasrex
2007-05-05, 02:17 PM
Az NB1 bajnoka a Debrecen lesz, de vajon akkor a rossz újpest hogy verheti meg? Aztán meglepetés: Honvéd-MTK 2-1!!! :) Pécs-Paks 0-2 :) Ez kicsit furcsa nem?(Lehet hogy még mindig bundáznak a csapataink, de hát miért?) A nemzetközi porondon nem tudnak alkotni maradandót így sem!!!Ott nem lehet megvenni az ellenfeleket!
lampard
2007-05-08, 08:56 AM
Hát hogy a Loki nem bundázott az biztos, miért meglepő, ha a 3. helyezett otthon éppen megveri az első helyezettet. Ezt előre lehetett borítékolni, hogy a Loki (nem tudatosan) nem fogja a tüdejét kiköpni, mivel igazán tétje nem volt ennek a meccsnek.
Szerdán kupadöntőt játszik a Loki, most inkább arra kell készülni, és én még annak is örülök, hogy kedd este nyert az MTK a Diósgyőr ellen, mert az első bajnokit is úgy nyerte a Loki, hogy otthon ülve tudták meg, most pedig ha a Reac ellen nyernek - és nyerni fognak - akkor közönség előtt lehet őket ünnepelni, mint háromszoros bajnokot.
Ezt már tőlünk nem lehet elvenni, sorozatban harmadszor vagyunk bajnokok, és ma megnyerjük a kupát is, még akkor is, ha a Loki szurkolókat arra kényszerítik, hogy oda-vissza 500 km-t utazzanak, míg a Honvéd megtehet néhány km-t. (Ha előre kijelölték volna a helyszínt nem szólnék semmit, de így utólag disznóság).
A kupameccsre nem tudunk menni, de a Reac ellen remélem a helyszínen leszünk.
Ha ma megnyerjük a kupát, és hétfőn a bajnokságot, egyben Szuperkupa győztesek is vagyunk.
Hajrá Loki!
lampard
2007-05-08, 09:25 AM
DVSC:
Az első bajnoki cím ünneplése Debrecenben a Nagytemplom előtt. (A második címet 2006-ban szakadó esőben ünnepeltük - aki ott volt, biztos sosem feledi.)
lampard
2007-05-08, 09:42 AM
Loki induló
adam2468
2007-05-26, 03:59 PM
ki kappott a anchasterrrrrrr áááááááá
GrinderBalage
2007-05-28, 05:55 PM
Szerintetek a Fradi feljut az 1.osztályba?
Elevator Boy
2007-05-28, 06:25 PM
Röviden tömören : Nem
Elevator Boy
2007-05-28, 06:28 PM
Én 1977-óta járok Fradi meccsre de ekkora égésben már régen volt részem . :( :Gratulálok a Lokinak de most aztán mutassák meg nemzetközi szinten is végre, És tessék a BL fötáblára kerülni.
lampard
2007-05-30, 09:44 AM
Azt olvastam, hogy nem biztos, hogy mindenki tudja vállalni az NB1 költségeit, és így a 2. helyről is felkerülhet a Fradi, de azért erre igen kevés az esély. Annyi pénzük pedig nincs - gondolom - , hogy megvegyék az indulást mástól - kisebb csapattól, aki esetleg marad az NBI-ben.
Természetesen én, mint Loki meccsre járó nagyon örülök a Loki 3. bajnoki címének (viszont keseregtünk az elvesztett kupameccs után), de most már valóban kellene egy kis nemzetközi siker, hisz ott voltunk éjszaka a debreceni Kossuth téren, és szép-szép a bajnokok ünneplése, de már több kell, egy kicsit előrébb kellene lépni.
Ezt a tortát kapta a Loki az újabb címhez.
Tankcsapda: Piros-fehér (Loki induló)
Marietta HU
2007-06-01, 07:58 PM
Én nagyon bízok abban, hogy az én Fradim ismét NB-I-es lesz. Középiskolás koromban minden hazai bajnokin értük szurkoltam, no meg a válogatottért. Ki is jutottunk a VB-re, azóta se. Kár hogy nem sikerül kitörnie a csapatnak, hol a tőke? Hol egy jó menedzser? Hol vagytok Ti régi B közép?
Elevator Boy
2007-06-02, 05:42 PM
Én nagyon bízok abban, hogy az én Fradim ismét NB-I-es lesz. Középiskolás koromban minden hazai bajnokin értük szurkoltam, no meg a válogatottért. Ki is jutottunk a VB-re, azóta se. Kár hogy nem sikerül kitörnie a csapatnak, hol a tőke? Hol egy jó menedzser? Hol vagytok Ti régi B közép?
Sajnos én nem vagyok ennyire optimista. Mostmár elnök sem akar senki lenni. A furás és az áskálodás megy.
Éshát a feljutás is messzire került :( Ezt a csapat magának köszönheti.
A Válogatott?? Hmmm ez a tegnapi meccs nagyon gyenge produkció volt.
Mindeni fejlődik csak mi nem :(
Wazull
2007-06-03, 09:38 AM
A magyar foci halott, sajnos. Nagyon ugy tunik a Fradi sem jut fel az NB II-bol...
spyder
2007-06-05, 07:10 PM
A magyar foci halott, sajnos. Nagyon ugy tunik a Fradi sem jut fel az NB II-bol...
a magyar foci lehet h halott, de a B közép azért nem...:D
Elevator Boy
2007-06-06, 05:34 PM
Tegnap ismét bebizonyitották, hogy nincs csapat nincs utánpótlás .
Nincs semmi. Minden ország még a legsötétebb fekete afrika is fejlődik.
Csak a Magyar labdarúgás fejlődik vissza. Szerintem ennél még van lejjebb
és oda is le fogunk jutni.
Spita
2007-06-06, 10:37 PM
Nem hiszem,hogy még lentebb lehet juthatunk.
Filalac
2007-06-07, 10:33 AM
Nekem azért nagyon tetszett Várhidi nyilatkozata. Mit gondol ez az ember? Azt hiszi mi nem a meccset néztük? Nem értem. Nem látok semmi fejlődést a csapatban. Két éve is tudtunk így játszani. A széleken sajna nagyon gyengék vagyunk. De ez az egész magyar bajnokságra jellemző. Amíg ott nem fejlődünk a válogatottól se várjunk jobbat. Sajnos
lampard
2007-06-07, 08:41 PM
Várhidi szerintem túl sok fiatalt visz a nagy csapatba, így a B csapat esélyei is csökkennek, hisz egy Dzsudzsák ne üljön a kispadon.
A két meccsen (görögök, norvégok ellen) egyetlenegy gólt sem rugtunk, és ezt katasztrófa.
Még kikapni is kikaphatunk, de így. A norvégok elleni meccs el kell ismerni valamivel jobb volt, de a görögök ellen, mindig messziről néztük a labdás embert, had vigye a kapunkig.
Borzalmas volt.
platon
2007-06-07, 08:59 PM
Nyomtalanul eltűnt
Mind kevesebb a remény, hogy felismeri valaki, valahol a magyar futballt
2007. június 8.
Magyarország-Norvégia: valaha 4-0, most 0-4...
Kép: Bánhalmi János
A kérdés eldőlt. Noha régóta folyik a szomorú találgatás, hogy melyik minden idők leggyengébb magyar válogatottja, a tények immár minden kétséget kizáróan bizonyítják: a mostani.
Pedig volt itt már minden. Amerikai amatőröktől hazai pályán elszenvedett 0-2, kettős döntetlen Málta ellen, izlandi megaláztatások, liechtensteini borzalom... De olyan még nem fordult elő, hogy egy éven belül Málta, Ciprus, Montenegró kategóriájú együttesek szériában intézzék el a magyar csapatot, s hogy egy Norvégia-színvonalú válogatott itt is, ott is négyest "hintsen" honfitársainknak. Ne feledjük: a skandinávok - Carew ide, Carew oda - éppen csak beférnek a legjobb ötven közé a világranglistán...
De olyan sem történt még meg, hogy a magyar csapat az ötödik helyet foglalja el csoportjában a vb- vagy Eb-selejtezőkön. Noha a kvalifikációs szakaszból több mint húsz esztendeje nem sikerül továbbjutni, az eddigi legrosszabb pozíció a negyedik volt (lásd táblázatunkat), most meg az a helyzet: a negyedik helyen álló Bosznia-Hercegovina hét pontot ver hazánk reménytelen "legjobbjaira". Októberben hallatlan jelentősége lehet a Magyarország-Málta találkozónak, mert szerencsétlen esetben még hátrább is kerülhetnek honfitársaink, arról nem beszélve, hogy Moldova (2 pont) a táblázaton jóval közelebb van Magyarországhoz (6), mint Magyarország Bosznia-Hercegovinához (13), és lesz még moldovai-magyar találkozó is, te jó Isten...
Bene 1971-ben és Priskin 2007-ben
Kép: Reuters - Terje Bendiksby
Azt azért nem mulasztom el leszögezni, hogy az "amerikai" szégyent elszenvedőket és a mai garnitúrát nagyjából akkora távolság választja el egymástól, mint Magyarországot földrajzilag az Egyesült Államoktól, elvégre Kovács Józsefet, Péter Zoltánt, Póczik Józsefet vagy Kiss Lászlót egyáltalán nem ejtette kétségbe, ha felé jött a labda vagy az ellenfél. Ellenben az, amit a Csizmadia, Szélesi, Balogh, Juhász, Bodor, Vanczák védelmi (?) hatos - olykor Végh kapussal "megerősítve" - művel, az mezbe öltözött emberek nyilvános szakítása a futballsporttal, de Buzsákyt, Vadóczot, Tóth Balázst, Tőzsért elnézve a középpályán sem sokkal jobb a helyzet, a csatárokat pedig nem is lehet elnézni, mivelhogy láthatatlanok. És Priskint nemrégiben egy lapon emlegették Benével... Hogy le nem szakadt az ég!
Az MLSZ korifeusai eközben hallgatnak, akár a halak. Ha olykor megszólalnak, akkor is úgy beszélnek, mintha minden a legnagyobb rendben volna, sőt olléznak egy úgynevezett program kapcsán. Ahogy én látom, egyetlen ollé-programot vittek sikerre: amerre jár a válogatott, ott hejehujáznak az ellenfél drukkerei...
Eközben körözést kellene feladni: "Eltűnt a magyar labdarúgás. Annak, aki felismeri valahol, jutalom jár."
Ám teljességgel lehetetlen, hogy akadhat nyomravezető.
Két évtized keservei
1986-87, Eb-selejtező: 1. Hollandia, 2. Görögország, 3. Magyarország.
1988-89, vb-selejtező: 1. Spanyolország, 2. Írország, 3. Magyarország.
1990-91, Eb-selejtező: 1. Szovjetunió, 2. Norvégia, 3. Olaszország, 4. Magyarország.
1992-93, vb-selejtező: 1. Görögország, 2. Olaszország, 3. Izland, 4. Magyarország.
1994-95, Eb-selejtező: 1. Svájc, 2. Törökország, 3. Svédország, 4. Magyarország.
1996-97, vb-selejtező: 1. Norvégia, 2. Magyarország. (A pótselejtezőn: Jugoszlávia-Magyarország 7-1, 5-0.)
1998-99, Eb-selejtező: 1. Románia, 2. Portugália, 3. Szlovákia, 4. Magyarország.
2000-01, vb-selejtező: 1. Olaszország, 2. Románia, 3. Grúzia, 4. Magyarország.
2002-03, Eb-selejtező: 1. Svédország, 2. Lettország, 3. Lengyelország, 4. Magyarország.
2004-05, vb-selejtező: 1. Horvátország, 2. Svédország, 3. Bulgária, 4. Magyarország.
cigiagi
2007-06-08, 05:22 PM
Lesz-e Meg Aranycsapat?
Remelhetoleg lesz!!A fiam kedden kapott egy oriasi kepet az aranycsapatrol a szobajaba, es persze imad focizni, ez a csapat minden generacioval tovabb el, es a legendahoz elobb utobb melto is lesz vegre egy-ket fiunk,hiszen az elet is ezt mutatja, mindnyajunknak hosokre van szuksegunk!
guszti2002
2007-06-08, 08:35 PM
Nem hiszem,hogy még lentebb lehet juthatunk.
Elméletileg lehet.
fecos
2007-06-09, 04:46 PM
A mai magyar futtbalról még beszélni sem érdemes.
Szégyen és gyalázat.
Spita
2007-06-10, 12:13 AM
Sajnos beszélni fognak akkor is, ha nem érdemes - hiszen nagyon sokan jól megélnek abból, hogy erről bűn-rossz magyar fociról elmélkednek.
hunbazsa
2007-06-30, 02:59 PM
Ma nyert az Újpest egy edzőmérkőzésen nagyon jó kis csapat lesz ...
Tommyboy25
2007-07-08, 10:35 AM
Sziasztok !
Szóval ami ma M-országon zajlik foci címen az egy nulla.Azt hallani,hogy sokszor egy NB III-as v. megyei 1.-2. osztályú meccs izgalmasabb mert ott legalább hajtanak.
Tommyboy25
2007-07-08, 04:34 PM
http://www.borsonline.hu/
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=titlered background=gfx/simple_top.jpg>Szünetelteti az UEFA az MLSZ-nek szánt kifizetéseket </TD><TD width=14>http://www.borsonline.hu/gfx/simple_top_right.jpg</TD></TR><TR><TD width=14 background=gfx/belso_left.jpg>http://www.borsonline.hu/gfx/belso_left.jpg</TD><TD class=titlebox><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD align=justify>A Kentaro AG áprilisban indított pert az MLSZ-szel ellen Zürichben. Döntés még nincs, de a FIFA és az UEFA szünetelteti a magyar szövetségnek szánt kifizetéseit. Kisteleki István, az MLSZ elnöke szerint azonban nincs ok az aggodalomra.
A Kentaro a nemzetközi tévés- és reklámjogok értékesítése miatt kártérítési igényt (kb. 2.485 millió euró) kíván érvényesíteni az MLSZ-szel szemben. A zürichi bíróság a Kentaro kérésére felfüggesztette az MLSZ FIFA-val és UEFA-val szembeni követeléseinek teljesítését. A kérelmet a bíróság elfogadta, és ezt jelzésértékûnek értékeli a cég, a Kentaro a kártérítési igényét így talán érvényesítheti.
Az MLSZ és a Kentaro 2004. május 14-én 2010. június 30-ig szóló együttmûködési megállapodást kötött a magyar labdarúgó-válogatottak hazai mérkôzéseinek nemzetközi televíziós, valamint a kapcsolódó média- és reklámjogok értékesítésébôl származó bevételek növelés érdekében. Az új elnök., Kisteleki István azonban kivásárlási megállapodást kötött a Kentaro versenytársával és felbontotta a szerzôdést.
– Bozóky Imre elnöksége idején felhôtlen volt cégünk és a magyar szövetség közötti kapcsolat – mondta Philipp Groethe Kentaro igazgató egyik közeli munkatársa. – Kisteleki István azonban egyoldalúan felrúgta a korábbi megállapodást. Nem tudjuk meddig zárolják a kifizetéseket, ez a bíróságon múlik. Mi csak érvényesíteni akarjuk a szerzôdésben foglalt jogainkat.
bors
Mindent fizet a Sport5?
– Nem örülünk az új fejleménynek, de megnyugtatok mindenkit, ez nem veszélyeztetik a mûködésünket, nincsenek hatással programjaink végrehajtására – nyilatkozta Kisteleki. – Az MLSZ-t a bírósági döntéssel kapcsolatban nem érheti kár. Némi késedelmet szenvednek azok az átutalások, amelyekrôl megállapodásunk van a FIFA-val és az UEFA-val. A televíziós jogok régi-új tulajdonosával, a Sport5-val tavaly kötött szerzôdésünkben rögzítettük: amennyiben ez ügyben bárkivel szemben pert veszítene az MLSZ, a Sport5 fizet minden kártérítést. S erre garanciánk is van
</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>
Tommyboy25
2007-07-21, 06:24 PM
Mai eredmények: Siófok-Újpest 2-4
Kaposvár-Sopron 1-1
Én úgy vélem azóta van baj a magyar focival, mióta az üzleti sportok kategóriájába tartozik. Nem a sport szeretete és a dicsőség a fő mozgatója, hanem a kőkemény üzleti szabályok és a hirdetők pillanatnyi érdekei. Maga a foci csak egyfajta keret az üzlethez.
Tommyboy25
2007-07-25, 04:50 AM
Szerintem is mára már teljesen üzlet lett a foci a magyar is a külföldi is.A különbség csak az ,hogy nyugaton vannak hozzá játékosok létesitmények szakemberek stb. míg nálunk ezek hiányoznak. A szurkolókat nem írom mert azok jönnének ha lenne értelme.Csak a nagy duma, mindent megmagyaráznak vereség esetén./ a balszerencse a körülmények stb. /
Egyébként is a szurkolók vagy az újságírók a hibásak ,hogy merik kritizálni ezt a sz..t.
Tommyboy25
2007-07-26, 03:19 PM
A Debrecen a svéd Elfsborgot kapta az BL 2. selejtezőjében.Majdnem mindegy hogy ki ellen esünk ki.
Tommyboy25
2007-07-29, 06:05 AM
NB I 2.ford-ból: Diósgyőr-Siófok 0-3
Paks-MTK 1-4
Tatabánya-Ny.egyháza 0-1
kulati
2007-08-03, 10:57 AM
Utánpótlás edzőként csak kisgyerekekkel foglalkozom: ők még lelkesek!
Tommyboy25
2007-08-06, 05:29 PM
Hát igen.Állítólag 18-19 éves kor körül romlik el v.mi.De vajon mi?
Tommyboy25
2007-08-06, 05:51 PM
Talán akkor lép be a pénz és a játék szép lassan háttérbe szorul.
Tommyboy25
2007-08-07, 06:33 PM
Ismét "remekeltek" kupacsapataink.Az MTK egy nevenincs örmény csapat ellen esett ki,a Honvéd nagy nehezen ment tovább a hasonló kaliberű moldáv csapat ellen.És örülnek a Hamburgnak, mert lesz bevétel !Az nem lett volna baj ha kaptunk volna egy "gyengébb" ellenfelet és csak utána egy nagyobb csapatot.Akkor tán még nagyobb lehetett volna a bevétel...
Tommyboy25
2007-08-07, 06:50 PM
Ja a Debrecen.Ezeknek a svédeknek igen nehéz, szinte lehetetlen lesz gólt lőni.A továbbjutás szerintem már eldőlt.
big bb
2007-08-08, 05:11 AM
gyerünk debrecen, nem szeretem de ők az utolsó reményünk
Tommyboy25
2007-08-08, 05:50 PM
A Debrecen is elbukott...Az európai középmezőny is kb. olyan messze van,mint ide Svédország.Sajnos.
gutika
2007-08-09, 05:56 AM
Ennyit tudunk!!!
De legalább a ligakupában láthatjuk mind a három csapatot!!! Sőt, innen ki sem lehet esni :)
Kicsit visszavehetnének a játékosok az arcukból, mert itt aztán nincs mire nagyképüsködni!!! (Ez alól Tóth Iván a Honvéd kapusa kivétel, mert ő aztán több, mint mindent megtett!!!)
Tommyboy25
2007-08-09, 04:08 PM
Persze megint a bíró a hibás./Debrecen/Vagy igaz vagy nem.Ezzel együtt esélyünk sem volt.A svéd edző eufóriában volt.Azért nem volt olyan nehéz dolga.Majd ha a Valenciát is kiveri...
bearmen
2007-08-11, 05:14 AM
sajnos a magyar foci egyenlő a ====0000
bearmen
2007-08-11, 05:22 AM
Ma indul a spanyol szupekupáwal a spanyol bajnokság:-))
dokee
2007-08-12, 12:11 PM
Hát jó kérdés! Kiváncsi vagyok az Olasz barátságos meccsre.:confused:
dokee
2007-08-12, 12:12 PM
Még sokat kell fejlődni, ahhoz, hogy elérjen egy olyan szintet, amivel bátran ki lehet állni játszani:555:
dokee
2007-08-12, 12:15 PM
van egy két barátságos meccs, ahol jól szerepel a csapat, de tétmeccsen rég láthattunki igazán kimagasló sikert, sőt......
gutika
2007-08-13, 04:09 AM
Ne várjatok sokat a magyar-olasz meccstől... Imádom az olaszokat, de ők nem tudnak sok gólt rugni egy nagyon gyenge csapatnak sem, mert nincs meg a kallő motívációjuk... ezért "csak" a nagy vvilágversenyeken és kupákban teszik oda magukat!!! ... és ezért egy ritka unalmas meccs lesz, hiszen a magyarok nem fogják (mert nem is tudják) felpörgetni!!!
Tommyboy25
2007-08-13, 07:03 PM
Gondolom az olaszok majd jönnek a majdnem B csapattal ,félgőzzel vernek 2-0-ra és nálunk-főleg a hivatalos oldalon- nagyon meg lesznek elégedve az eredménnyel, hiszen ez "nem is olyan rossz eredmény " az olaszok ellen.Az nem fogja zavarja őket,hogy az olaszok csak annyit fognak kiadni magukból hogy épp le ne égjenek.De hát már régóta ez van.
eddieboy
2007-08-14, 07:04 AM
Én utoljára a Matthaus érában láttam valamit megcsillanni. Saját vélemény, de akkor mintha a játékosok is kicsit motiváltabbak, lelkesebbek lettek volna és ne feledjük, nemzetközi szinten is azért becsúszott egy-két jó eredmény, pl a németek ellen, vagy a skótok ellen. Lothar által preferált játékban volt taktika.
Mattheus
2007-08-15, 03:52 AM
Donadoni azt nyilazkozta: "A magyarok elleni mérközés már egy igazi eröfelmérö lesz." Tudtommal a legerösebb csapatát hozza.
Mattheus
2007-08-15, 04:05 AM
Mondjuk teljesen mindegy, mert nekünk még az olasz B csapat is erös.:(
gutika
2007-08-15, 05:15 AM
Az biztos,h a legerősebb csapat jön!!! De itt az a fontos,h ők csak annyit fociznak, ami elég a győzelemhez... :(
Így biztos nem fognak megszórni minket :)
eddieboy
2007-08-15, 08:20 AM
Ha már elkezdtünk egy fiatalítást, akkor azt fejezzük is be. Jöhet Filkor, K.Vladimir, meg a többiek. Ezen és ehhez hasonló meccseken szerezzünk rutint, ne a selejtezőkön. Minden évben az 5. meccs után elhangzik, hogy akkor innentől kezdve újraépülve készülünk és következő szériában meg semmi...
gutika
2007-08-17, 09:01 AM
Szerintem meg hagyjuk a fiatalitást a ...ba!!! Ez csak arra jó,h a pillanatnyi vereségeket lehet mire fogni.
Azért van U21-es csapatunk,h ott játszanak. Nehogymár a válogatotba legyen valaki rutinos játékossá... Elhiszem,h nagyon ügyesek, de ezek a fiatalok még összesen sem játszottak a klubjaikban annyi felnőtt tétmeccset, mint a nélkülözött Dárdai egy szezonban!!!
Kettőt-hármat be kell tenni, a többi poszton pedig játszanak a légiósok!!!
Szerintem :-)
alberth
2007-08-17, 10:24 AM
Véleményem szerint nem a kispados ,,nyugati" csapatokban csücsülő gyerekeket kellene játszatni, hane a magyar nb1 legjobbjait, akik hétről-hétre jó formában bizonyítanak. Az idegenlégiósok közül, csak azok jöhetnének számításba, akik kint is alapemberek.
Hajrá Debrecen, hajrá DVSC!
gutika
2007-08-17, 05:11 PM
Véleményem szerint nem a kispados ,,nyugati" csapatokban csücsülő gyerekeket kellene játszatni, hane a magyar nb1 legjobbjait, akik hétről-hétre jó formában bizonyítanak. Az idegenlégiósok közül, csak azok jöhetnének számításba, akik kint is alapemberek.
Hajrá Debrecen, hajrá DVSC!
Erre gondoltam én is, ezért hoztam példának a Dárdait...
Amúgy nem elég Neked, hogy egy neve sincs Elfsborg a Bl-ben, egy Diósgyőr a ligakupában lealáz titeket, most már egy MTK is??? :555:
Ez elég gáz!
Fő a lelkesedés :-D:-D:-D
gutika
2007-08-21, 10:23 AM
Mennyire süllyedhet még le a magyar foci??? Azokat a Fradi szurkolókat akik valamelyik szurkolói csoporthoz tartoznak, a saját biztonsági embereik nem engedték be a stadionba Kazincbarcikán...
Tommyboy25
2007-08-21, 03:38 PM
Szerintem is még az olasz B is erős nekünk ,de egyikkel sem fognak megszakadni.Hát igen...kell tudni edzőpartnert választani./Az ő szempontjukból./Kell nekik is egy kis sikerélmény,hiszen kikaptak a csop. meccsen a franciáktól.
zxcvb
2007-08-22, 02:36 PM
Tipp:Magyarország-Olaszország 1:3 félidő 0:2
gutika
2007-08-23, 06:04 AM
Gratula a srácoknak!!!
Nem tojtak be, harcosan, szervezetten fociztak!!! Így kellene mindig és akkor még bármi is lehetne...
zxcvb
2007-08-23, 03:46 PM
Örülök,hogy nem jött be a tippem ! Szép volt fiúk,csak így tovább!!!!:222:
alberth
2007-08-23, 06:37 PM
Erre gondoltam én is, ezért hoztam példának a Dárdait...
Amúgy nem elég Neked, hogy egy neve sincs Elfsborg a Bl-ben, egy Diósgyőr a ligakupában lealáz titeket, most már egy MTK is??? :555:
Ez elég gáz!
Fő a lelkesedés :-D:-D:-D
Az igazi Loki szurkolók minden körülmények között szurkolnak a csapatuknak! :D
alberth
2007-08-23, 06:40 PM
Hajrá magyarok, nem megy nekünk az 1 ,2 csatáros játék. Azóta nem is tudunk jobb eredményeket elérni. Minimum 3 csatár, vagy több, mint a régi szép időkben. S újra megy a magyaros játék... :D
Magyarország-Olaszország 3-1! :D
gutika
2007-08-24, 05:36 AM
Az igazi Loki szurkolók minden körülmények között szurkolnak a csapatuknak! :D
Ez így van jól!!! ... Átérzem a helyzeted, mert 1993 óta az olaszoknak szurkolok!!!
Még így is, hogy kikaptak valami magyaroktól :)
Tommyboy25
2007-08-24, 03:18 PM
Hát kellemesen csalódtam a csapatban.Nem gondoltam,hogy magyar csapat így is tud játszani.Lekesek voltak, nem estek hasra a kissé beképzelt olasz sztárok előtt./Cannavaro/Csak az a baj a tétmeccseken ezt nem látni és a 2.félidőre elfogy a "szufla".De azért örülök a sikernek.
Tommyboy25
2007-08-24, 05:35 PM
Off.Nem tudom ezt a 2 röhögő karikát ki rakta be a hozzászólásomban ,de kérem ,hogy vegye ki, nekem nem sikerült.Kösz. Bocs a kitérőért.
imi29
2007-08-25, 06:28 AM
Kedves barátaim!
Micsoda boldogság.szeretett szülőfalum,Nagymágocs,megnyerte a megye II.bajnokságot(Csongrád-megye).
Csak így tovább.
Hajrá fiúk!
Abigel573
2007-08-25, 06:40 AM
Off.Nem tudom ezt a 2 röhögő karikát ki rakta be a hozzászólásomban ,de kérem ,hogy vegye ki, nekem nem sikerült.Kösz. Bocs a kitérőért.
A szerver rakta be, nem hacker-kedett senki. Minden smiley beírást helyettesít a megfelelő sárga/zöld/kék stb fejekkel. A te esetedben a csók angol megfelelője szerepelt az írásodban. Ha a kis-sé szót valamely szinonímára cseréled, eltűnik.:)
Tommyboy25
2007-08-26, 05:16 PM
Köszi szépen Abigel 573 ! Nem jöttem volna rá az biztos.
Tommyboy25
2007-08-26, 06:07 PM
Gratulálok Nagymágocsnak imi29 !
gutika
2007-08-27, 03:34 AM
Figyeljétek a Milant!!!!!
Tommyboy25
2007-08-27, 06:50 PM
Meglepetés az Inter döntetlenje az Udinese ellen.
ferdo
2007-08-27, 07:11 PM
Magyarország - Olaszország 3 - 1
Újra jó volt magyarnak lenni a Puskás Ferenc stadionban !!!!!!!!!
heni0808
2007-08-28, 03:10 AM
Örülök a magyarok sikerének jó lenne így tovább.
gutika
2007-08-29, 07:49 AM
Holnap mindenki szurkoljon a Honvédnak, mert már csak ők képviselnek minket Európában!!!
Az én tippem 1-1, idegenben lőtt góllal továbbjutó a Honvéd!!!
Tommyboy25
2007-08-30, 05:10 AM
23 éves korában szívinfarktusban meghalt Antonio Puerta a Sevilla játékosa.
Tommyboy25
2007-08-30, 07:14 PM
Ahogy az várható volt sajnos, a Honvéd 4-0-ra kikapott Hamburgban.Ez a realitás.
Tommyboy25
2007-09-01, 07:03 PM
Supka szerint sokat hibáztak ,az ellenfél tele van válogatottakkal és az 50000 néző talán megzavarta a játékosokat.Nyilván még nem láttak ennyi embert egy helyen,vagy ott másképp néznek ki az emberek.Mindig tudtam,hogy dumában mi vagyunk a bajnokok.
pisti72
2007-09-08, 05:26 AM
Hát, rosszabb már csak nagyon nehezen lehet........bár?!:o
Mindig van lejjebb. Máltától kikapni egy tragédia volt, de hátra van még egy hazai meccs ellenük.
pisti72
2007-09-08, 06:00 AM
Supka szerint sokat hibáztak ,az ellenfél tele van válogatottakkal és az 50000 néző talán megzavarta a játékosokat.Nyilván még nem láttak ennyi embert egy helyen,vagy ott másképp néznek ki az emberek.Mindig tudtam,hogy dumában mi vagyunk a bajnokok.
Ebben a legnagyobb Magyarországon az dózsás vezetőedző Urbányi Pityesz. Szerintem hozzá ment tanulni Schuster is, mielőtt elmagyarázta a spanyol újságíróknak miért vesztette el a Real madrid a felkészülési meccseket, valamint a spanyol szuperkupát.
pisti72
2007-09-08, 06:04 AM
Ma Fehérváron bebizonyíthatják a fiúk, hogy tényleg megmozdult valami a magyar labdarúgásban. Ha ugyanazt a sz@r játékot prudukálják, mint a Várhidi éra idején megszokhattunk tőlük, akkor az olaszok elleni diadal semmit sem ér. Ha ma nyerünk, hátha, akkor talán van remény.
pisti72
2007-09-08, 09:28 AM
Van közöttetek Loki szurkoló?
pisti72
2007-09-08, 01:10 PM
Barátaim! Megvertük a bosnyákokat is! Látszik az alagút vége?
Végre megint volt elképzelés a játékunkban. Csak így tovább a törökök ellen is.
(egyébként itt csak én fórumozok egyedül?)
zsotza
2007-09-09, 10:38 AM
Nincs más út...az idősebbek helyét át kell hogy vegyék a motiváltabb, frissebb fiatalok! Akkor is szurkoljunk a MIEINKNEK,ha becsúszik majd egy-két vereség!
gutika
2007-09-11, 05:55 AM
Az Alagút Vége Akkor Fog Látszani, Ha A Törökök Ellen Holnap Tudjuk Hozni Azt Amit Az Utóbbi Két Meccsen...
Tommyboy25
2007-09-12, 03:54 PM
Sajnos kikaptunk a törököktől igaz bírói segédlettel,de most nekünk még nem ellenfelek a törökök főleg idegenben.Remélem ,hogy jó úton haladunk, de itt látszik ,hogy egy meccsből nem lehet sokat levonni/bosnyák meccs/
Pisti 72 ! Én nem vagyok Loki szurkoló.Soproni vagyok,de már régóta nem járok focimeccsre.
Godfather
2007-09-12, 04:30 PM
A magyar foci válogatott simán nyert volna,ha az a mocsok csaló skót bíró nem bundázza meg a meccset.Remélem még nem zárult le az ügy és kiderül a bíró bünössége.A svájci meccs után elszabadult a török szurkolók indulata.Ha Gera most bevágta volna nekik a gólt és 1:0-ra nyertünk volna,akkor megint zavarogtak volna.A törökök nem méltók hozzánk! Csalással nyertek és örültek,mint majom a farkuknak,amikor emberelőnyben bevágták a gólokat.Ha meg vesztenek,akkor csak zavarognak.Veszteni tudni kell,de ők nem tudnak.Ezen a meccsen Magyarország nyert és a törökök vesztettek.Nem számít,hogy mi szerepel az eredményjelzőn.
pisti72
2007-09-13, 01:43 PM
Ez a bíró meg volt félemlítve. Ezt a tizit semiképpen sem fújhatta be.
1. Ha befújja és kiállítja a kapust elszabadul a pokol, valószínűleg a nézők bemennek a pályára és meglincselik.
2. Ha balhé lett volna megint elmeszelik a törököket. Ez nem jó az uefának sem, mert egy 60 milliós piactól esne el megint egy pár évre.
3. A skót féreg ki sem nézett a partjelzőre, már készült rá, hogy kiállítja Gerát, ez egy jó alkalom volt rá.
Ezt a meccset is lehozhattuk volna, mert 0:1 után a törökök bepánikoltak volna és még szarabbul játszanak (10 emberrel pláne)és kihúzzuk a végéig.
A legvérlázítobb kassai f@sszopó viktor nyilatkozata, hogy szó sincs tudatos rossz itéletről és ne haragítsuk magunkra az uefát, hogy fincogtatjuk a dolgokat.Ez felháborító aljasság.
Én azért még bízok a fiúkban és a bajusztörp is kezd szimpatikusabbá válni.
Tommyboy ! Zanetti érkezésével újra lehet jó foci Sopronban, bár Vizer-ről is ezt gondolták annak idején._
lacas65
2007-09-13, 03:49 PM
Az életkora miatt már csak 2 hónapig vezethet meccset!
Kezdheti a gondtalan nyugdíjas éveket.
Persze lehet hogy csak véletlen egybeesés.
Ha meg van alapja, kívánom neki, hogy gyorsan el keljen tapsolnia a kapott lóvét orvosra….
Az meg kizárt hogy a török nézők bementek volna és ettől rinyázott, mert iszonyatos előkészület volt. Atomokra verték a köztudottan humánus török rendőrök a keménykedő szurkolókat. Több húzásuk nincs, vagy 2-3 évre kizárják őket. Ezt neki kellett a legjobban tudnia!
Elnézni ezt az esetet, minden takarás nélkül, 2 partjelzővel, 1 segéd-játékvezetővel….
Szal megvették a kis szemét k*csögöt
Laci Buda
2007-09-14, 03:19 AM
Itt is az az altalanos velemeny, hogy a biro Torok es nem Skot, ezt ok maguk (Torokok) ismerik el. De hat ezert is fordulnak el sokan ettol a sport-tol, vagy inkabb "uzlet"-tol. Sajnos a FIFA nem akarja bevezetni a video-visszajatszast egy egy ketes itelethez. Ameddig kizarolag az emberi tenyezore lessz bizva a mecs, addig ilyen es ehhez hasonlo iteletek elo fognak fordulni. Ami a megfelemlitest a kozonseg reszerol illeti; hat persze, fanatikusak a szurkolok, meg minden. Na de hogy zavarjanak????? Ahogy azt Lacas65 jol megsaccolta, bizony a "Polis" nagyon "humanusan" bant volna a rendbonto szurkolokkal, sot az egesz lelatoval, ahol kialalkulhatott volna ez a "kis problema".
nesszi01
2007-09-14, 07:01 AM
a bíró elnézést kért de hiába
east1878
2007-09-14, 11:30 AM
Van két vb 2. és egy eb 3. és egy 4. helyünk is.
pisti72
2007-09-14, 03:55 PM
east! most már letölthetsz . köszi.
pisti72
2007-09-14, 03:56 PM
a bíró elnézést kért de hiába
Tévedés! nem ismert be semmit a skót g@ci. nyugdíjba vonul , de előtte megdugott egy pár török qrvát.
lacas65
2007-09-15, 02:05 PM
Nem kért, és nem is kérhetett elnézést /szabályzat/.
Az urbanlegend: A népsport egyik újságírójának haverja beszélt vele, és tőle kért elnézést.
A valóság: az index felhívta skóciában a könyvelési cégénél, és nekik sem nyilatkozott a szabályokra hivatkozva. Annyit azért elárult hogy nem kért bocsánatot.
Szerintem ez nem is probléma, kérjen a …..a anyjától, és be ne tegye a lábát magyar honba.
jokesz
2007-09-16, 01:36 PM
Teljesen le vagyok taglózva, hogy ilyen magas szinten ennyire primitív hibát ejthetnek a játékvezetők! Szerintem be kekellene vezetni a video ellenőrzést a fontosabb döntéseknél....
nesszi01
2007-09-18, 10:42 AM
jó ötlet de nem hiszem hogy bevezetik
pisti72
2007-09-18, 02:13 PM
Már évek óta pöcsölnek azon, hogy bevezessék-e, de valamiért nem akarják.Legalább a válogatott, valamint a nagy téttel bíró meccseken engedélyezhetnék. Kérdés persze, hogy mi a nagy tét. Amennyi lóvé forog a fociban ( nem Mo-on) nem lehet kifogás a technika ára. Mindenesetre szopattak már meg bírók nálunk msokkal magasabban jegyzett válogatottakat is (olasz, spanyol stb) de ők sem tudták elérni a videóbíró szabály bevezetését. Az amerikai fociban mindenesetre jól működik.
Tommyboy25
2007-09-22, 09:07 AM
Pisti 72 ! Reméljük az olaszok v.mit csinálnak. A városban van egy 4-6000 ezres létszám aki kimegy ha van értelme.Strasbourgból nem lehet egy klubot irányítani./Vizer/Eddig úgy-ahogy finanszírozta a klubot,de itt az idő a váltásra.
ancsa0221
2007-09-22, 11:29 AM
Azt hiszem ez az a téma, amihez nem tudok hozzászólni, mert a férfiak azok, akik értenek hozzá.
zsotza
2007-09-22, 04:31 PM
Kedves Ancsa! Ne legyél feszélyezve,mert Hölgy vagy...nem kell a les-helyzetet jól megítélni itt (gondolom) Azt mondják a "régi" foci-drukkerek,hogy a 70-es években,a Népstadionban-amikor még kettős rangadókat játtszottak ott!-igazi családi(!) program volt a meccsre járás....Apa,Anya,gyerekek...Ritka volt a balhé,volt olyan labdarúgás,ami lekötötte a nézők figyelmét! Talán még visszajöhet ez a korszak....?
pisti72
2007-09-23, 10:39 AM
Pisti 72 ! Reméljük az olaszok v.mit csinálnak. A városban van egy 4-6000 ezres létszám aki kimegy ha van értelme.Strasbourgból nem lehet egy klubot irányítani./Vizer/Eddig úgy-ahogy finanszírozta a klubot,de itt az idő a váltásra.
Olvastam, hogy megnézték az új olasz főnökök az egyik bajnokitokat. Hát, nem ugráltak örömükben attól amit láttak. Mindenesetre arra lehet számítani, hogy pár játékost ehajtanak a tél folyamán.
Persze ide is három dolog kell: pénz pénz pénz.
pisti72
2007-09-27, 04:44 PM
Menesztették Dömét! Ez már rosszul kezdődik :(
Tommyboy25
2007-09-29, 10:58 AM
Pisti72 ! Nem tudom kinek higgyek.Az olaszok szerint nincs erőnléte a csapatnak ,Döme szerint tartozások vannak.Nem lepődnék meg ha igaz lenne az erőnlét dolog.Ezért beteg a magyar futball ,többek között./Végh Antal/ Döme eddig edzőként nem bizonyított.
Ancsa !
Ebből ne csinálj gondot.Vannak férfiak akik csak azt hiszik,hogy értenek hozzá.
Azt szokták mondani M.országon a futballhoz a politikához esetleg a nőkhöz mindenki ért.Persze ez nem igaz.Nyugodtan szólj hozzá ha van kedved.
lampard
2007-10-09, 04:15 AM
Valóban, engem is idegesít, ha rászólnak a nőkre, hogy ne szóljanak bele a foci témába, miért nem érthetne hozzá, abban az esetben viszont, ha egy nő így kezdi, hogy ő nem ért hozzá, akkor talán nem is kell hozzászólnia, ugyanis ezek szerint már eleve kisebbségi érzése van és előre mentegetőzik. Valószínűleg a férfiak megjegyzései okozták ezt nála, de meccseket kell nézni, meccsre járni, és megjön a "tudás".
Szirmocska
2007-10-09, 05:17 AM
Igaza van Lampardnak! A lányok is érthetnek a focihoz. Én pl kiskorom óta játszok. A tv-ben és élőben is sok meccset nézek. És ez ma már nem egyedülálló.
pitypang26
2007-10-09, 01:48 PM
Sziasztok,
Én is igazat adok Lampardnak. Én is lány vagyok és nagyon szeretem a sportot (a focit is). Naprakészen tudom a híreket és lehető legtöbb sportközvetitést megnézem (vagy TV-ben vagy élőben).
A barátaim azzal szórakoznak,hogy mondanak nekem egy sportágat és el kell mondajam a szabályait, nagyon büszke vagyok,mert eddig csak 1-szer 2-szer tudtak megfogni.Tehát szerintem a nők is érthetnek a sporthoz és engedni kell,hogy elmondják a véleményüket.
Kicsit más:
Mit szóltok a U19-es válogatott sikeréhez? Remélem továbbjutnak a csoportjukból. Szurkoljunk nekik. Hajrá Magyarok :)
Sziasztok,
Én is igazat adok Lampardnak. Én is lány vagyok és nagyon szeretem a sportot (a focit is). Naprakészen tudom a híreket és lehető legtöbb sportközvetitést megnézem (vagy TV-ben vagy élőben).
A barátaim azzal szórakoznak,hogy mondanak nekem egy sportágat és el kell mondajam a szabályait, nagyon büszke vagyok,mert eddig csak 1-szer 2-szer tudtak megfogni.Tehát szerintem a nők is érthetnek a sporthoz és engedni kell,hogy elmondják a véleményüket.
Kicsit más:
Mit szóltok a U19-es válogatott sikeréhez? Remélem továbbjutnak a csoportjukból. Szurkoljunk nekik. Hajrá Magyarok :)
Kedves pitypang hozzaszolasod elolvastattam a felesegemmel is,hogy valahogy rabirjam venni a foci nezesre,ezutan varom az eredmenyt,de nincs sok esely ra.
Az U19-eseknek csak annyit tudok mondani,hogy szep volt fiuk.
HAJRA MAGYAROK!!!!
keedjauw
2007-10-13, 04:11 PM
Magyarország - Svájc 2-1 (U19) Továbbjutottunk a következő körbe.
Magyarország - Málta 2-0
Szép volt!
Tommyboy25
2007-10-16, 05:14 AM
Női szurkoló témához.
Ahogy látom kb. 35 év alatt a nők között is több futball /sport/ iránt érdeklődő.Szerintem átlagban nem értenek kevesebbet hozzá mint a férfiak.Ugyanazt látják olvassák stb.Minél több a szurkoló annál jobban megy gazdaságilag is az adott klubnak.
Szerencsére más csapatsportokban is van egyre több női szurkoló.
Kosár, kézi stb.
szundi53
2007-10-16, 07:27 AM
Női szurkoló témához.
Ahogy látom kb. 35 év alatt a nők között is több futball /sport/ iránt érdeklődő.Szerintem átlagban nem értenek kevesebbet hozzá mint a férfiak.Ugyanazt látják olvassák stb.Minél több a szurkoló annál jobban megy gazdaságilag is az adott klubnak.
Szerencsére más csapatsportokban is van egyre több női szurkoló.
Kosár, kézi stb.
Előbb a pályán menjen jól! Ha ott oké, akkor a kassza is rendben lesz.
Charlie Firpo
2007-10-16, 07:54 AM
Érdekes az a felvetés hogy a teljesítmény mennyire befolyásolja a nézők számát... én sportmenedzser szakon végeztem, sokáig lehetne ezen elmélkedni...
Az biztos hogy a teljesítmény a sportérték mellett a tálalás hihetetlenül fontos...
Charlie Firpo
2007-10-16, 08:05 AM
Nem hiszek abban amit manapság sokan írnak mondanak hogy az van a képernyőn ami érdekli az embereket...főleg a sport területén nem igaz ez szerintem...
Inkább azt érzem hogy sok sportot úgy tálalnak és olyan terjedelemben hogy inkább azt nézi az ember (mint pl egy kereskedelmi tv legújabb "sikerfilmjét"...)..
Ezután már érdekelni is fogja...
szundi53
2007-10-16, 08:30 AM
Érdekes az a felvetés hogy a teljesítmény mennyire befolyásolja a nézők számát... én sportmenedzser szakon végeztem, sokáig lehetne ezen elmélkedni...
Az biztos hogy a teljesítmény a sportérték mellett a tálalás hihetetlenül fontos...
Valóban fontos a tálalás, ám a rántottleves a Gundelben is rántottleves.
Elmélkedni lehet, sőt kell. Dolgozni többet! Magyarországon hirtelen sok embert kezdett érdekelni a tenisz. Miért? A pálya nem változott, továbbra is ütővel játszák, a Nap sem sűt másként. Annyi történt csupán, hogy Szávay hozta az eredményeket. Nem azon kell elmélkedni, hogy hol, miben, mennyiért. Az eredmény a fontos! A többi csak sorminta.
pisti72
2007-10-21, 12:55 AM
Tommyboy!
Nem tudom láttad-e tegnapi Loki-Sopron meccset? Hát, meghült bennünk a vér, mikor Zana bevágta az első gólotokat. Az olasz ötödosztályból importált edző úgy rohangált fel-alá, mint a bakzó macska. A második Loki gól után már lenyugodott, a negyedik után pedig már színét sem lehetett látni. A tegnapi nap Koumaha napja volt (mind a négy gólt ő szerezte).
Persze nektek nem a Loki ellen kell nyerni idegenben, de a tegnapiak alapján szerintem nincs rossz csapatotok.
Ja, és hiányoltuk J.J Tchana-t. Nincs infód miért nem játszott?
gutika
2007-10-21, 02:33 AM
Ünnepel az egész város, végre nyert a Ferencváros!!! :-)
Nem kis dolog az NB II.-ben...
lampard
2007-10-31, 10:00 AM
Charlie Firpo
Igazad van, valóban én is inkább valamilyen sportközvetítési csatornán hagyom a tv-t, még akkor is, ha az nem igazán hoz lázba, mint a 66-szor unalomig ismert filmeket nézze az ember.
Igaz, azt is kell ismételgetni, hisz olyan sok ma már a csatorna, hogy természetesen mindent egyszerre nem lehet látni, de háttértelevíziózásnak tényleg jók a sportközvetítések.
Főleg hamarosan kezdődnek a sífutás stb. - téli sportok.
lampard
2007-10-31, 10:01 AM
Pisti72.
Az csak a Sopronnak jó, ha Tchana nem játszott, de igazán nem akarom bántani, de mikor nálunk volt nem igazán alkotott nagyot.
Hajrá Loki!
pisti72
2007-10-31, 06:02 PM
Pisti72.
Az csak a Sopronnak jó, ha Tchana nem játszott, de igazán nem akarom bántani, de mikor nálunk volt nem igazán alkotott nagyot.
Hajrá Loki!
Végre egy Loki Fan!
Igazad van Tchana-val kapcsolatban, de az első tavaszi fordulóban szerzett egy nagyon fontos gólt a vasas pályán, viszont a kupadönmtó rajta is ment el.
A mai szereplésünk viszont kudarc és szégyen! Azt beszélik a jól értesültek, hogy Beranek buktatást akarnak a fiúk. 2 hónap múlva lejár a szerződése, mostmár a nemzetközi után a ligában is elszálltunk. Így nem hiszem hogy Szima megtartja. Persze nála jobb magyar edzőt nem találunk (Szentes sem az!!!), egy külföldi meg nagy zsetont kér, úgyhogy a fene se tudja.
Hajrá, Loki a bajnokságban és a kupában!!!!
lampard
2007-11-01, 08:44 AM
Tegnap mi sem mentünk most személyesen a Loki meccsre, csak tévében néztük, de siralmas volt. Időnként lehet rosszul játszani, vannak rossz napjai mindenkinek, de ha csak edzőbuktatásból játszottak így, akkor azt nagyon elitélem.
Én is úgy vagyok vele, mint te, hogy nem is tudom ki lenne a legjobb edző a Loki számára, de ha nem tisztességesen játszottak, hanem direkt rosszul, vagyis manipulálták a meccset, azt nagyon elitélem, és büntetném is. (Bár minden bizonnyal nehéz bizonyítani)
pisti72
2007-11-02, 05:34 AM
Én egyébként jó edzőnek tartom Beraneket, nagy taktikus, vannak meglepő, de jó húzásai, (nagy ritkán azért melléfog.) Ne feledjük nála lett alapember Dzsudzsi, Supesznál még lehet mindig a padot koptatná -mármint a Loki padját :) Ő meglátta benne a tehetséget, pedig akkoriban ott volt Cucu a helyén, mégis erőltette a játékát.
Egyébként nem egyedi eset a Lokinál az edzőbuktatási kísérlet. Tavaly is próbálkoztak, ennek ereménye lett pl. Csipa menesztése.
Mindenesetre a mester ért a pszichológiához is, én biztos vagyok benne, hogy ez a szerdai pofon kijózanítólag hatott mindenkire.Ha Szima bizalmát még élvezi, rendbe fogja tenni a társaságot és bízom benne , hogy a továbbiakban minden meccset rendesen hozni fogunk! A védelmet pedig tavaszra meg kell erősíteni.
Hajrá Loki!
Tommyboy25
2007-11-03, 07:19 PM
A Loki-Sopron meccs végeredményét csak a hírekben hallottam.Igen ritkán nézek magyar focit.Ill. amit nálunk focinak hívnak.Némelyik hétvégi férfi kosármeccsen több néző volt mint focimeccsen.
Kosár: Pécs-Szombathely 3500,Szolnok-Kecskemét 2500,Dombóvár-Kaposvár 1500,Sopron-Nyíregyháza 1200.
Foci:Paks-Diósgyőr 1000,Tatabánya-MTK 1000,REAC-ZTE 400, Sopron-Siófok 1000.
zoarden
2007-11-06, 11:54 AM
van egy jó kis bejegyzés a spanyol kiscsapatokról az nst blogon:
http://nst.blog.hu/2007/11/06/a_legkisebb_is_szamit
kiruka
2007-11-09, 05:06 AM
Reménykedhetünk, mert a fiatal válogatott játékosok szép eredményeket érnek el. Furcsa, hogy megannyi csalódás után is tudok hinni a magyar fociban.