A teljes (képes) nézethez kattints ide : Mit olvastál utoljára ?
szlemese
2006-09-29, 01:41 PM
Sziasztok! Nagyon kevés az időm, állandóan rohanok! De olvasni nagyon szeretek. A jó könyveket. Sajnos arra nincs időm, hogy órákat bogarásszak a könyvtárba, csak azért, hogy 1-1 tuti jó könyvet kivegyek. ha valaki olvasott valami jót, számára tetszőt, ossza meg velünk, néhány mondatos ajánlással megspékelve.
Amit én mostanában olvastam és nagyon tetszett: Várkonyi Zsuzsa, Férfiidők lányregénye.
Egy orvosról és egy lányról szól, akik a háború után lelnek egymásra. A lány szülei meghaltak, és egy orvoshoz kerül ez a leányzó, aki tulajdonképpen a kamasz lányból érett felnőtt nőt " farag" Szép regény, de nem érzelgős.
platon
2006-09-29, 04:06 PM
Két könyvet olvastam. Popper Pétertől "Egy illuzió halála".
Keserű gyógykönyv gyanakvó fiataloknak és csalódott öregeknek. (Ajánlanám mindenkinek.)
Nehezebb de szakmailag érdekes Platón összes művei kommentárokkal. A kútnál. Apofrif dialógusok. Eddig még magyarúl nem olvasható szövegek, új fordítások segítenek a dialógusok megértésében. Érdekessége, hogy a dialógusok egyrésze a politikusok szakértelmének tárgyáról és az igazságosság kérdéséről ad új értelmezéseket.
szlemese
2006-10-05, 02:35 PM
Halloway János-Rendszerváltó szerelmek.
Vélhetőleg álnéven írt könyv. 2 értelmiségi családról, és azok ismerőseiről szól. Rendkívül szórakoztató, igazi humorral megáldott regény. Ajánlom mindenkinek. Idézet belőle egy kis kedvcsinálónak:
"-Nos, kérlek az a helyzet, hogy beleszerettem a feleségedbe.
-Ez számomra is megtiszteltetés.-Hilda meglepve nézett férjére, mert ez a mondat úgy hangzott el, mintha az, akinek meg kellett volna lepődnie, sőt botránkoznia, sem meg nem lepődött, de de megbotránkozni végképp nem botránkozott meg. - És akkor éntőlem most mit vársz?
-Szeretném, ha megengednéd.
-Én? Mit?
-Szeretnék Hildával rendszeresen találkozni.
-Szóval ez most egy leánykérés?
-Hát olyasvalami."
Technomágus
2006-10-09, 06:31 PM
Üdv.
Vavyan Fable: Apád Anyád ide lőjőn!
Nem tartalmaz magvas gondolatokat, de kiüti az ember fejéből a hétköznapokat kisérő monotóniát, és ez is valami.
Bár nekem az író által elkövetett egyéb regények okán, ennél több.
Kurt Vonnegut: Börleszk avagy Nincs többé Magány :D
Eredeti cim: Slapstick: Or Lonesome No More!
A füljegyzetböl: "Anyagtakarékossági okokból milliméteresre zsugorított zseniális kínaiak és eltompult agyú, boldog rabszolgasorban dagonyázó amerikaiak népesítik be a kötet lapjait. Az Egyesült Államok siet a kõkorszakba, hála az elnök sajátos rendszerének. A kétméteresnél is magasabb, ijesztõen rút, de jóságos elnök ugyanis - választási jelmondatát valóra váltva - rendeleti úton teremtette meg országában a nagycsaládok mesterséges társadalmát. A választási jelmondat pedig így hangzik: "Nincs többé magány!"
Zseniális irásnak/szatirának tartom. Fekete humor a javából, brilliáns látomása egy megbolondult, hajótörötten magányos jövőképnek.
langbogi
2006-11-13, 04:11 PM
Jackie Kay: Trombita...
A címével ellentétben a zenéhez csak közvetetten van köze a könyvnek.
Az írás az önazonosságról, emberi kapcsolatokról, és sokmindenről szól. Nagyon elgondolkodtató és meredek témájú...
lapappilon
2006-12-29, 03:20 AM
henri Charriére: Pillangó (szökésem a pokolból)
A szerzőt, a nemrégiben elhunyt Henri Charriére-t (alvilági becenevén: Pillangót) 1931-ben egy selyemfiú meggyilkolásával vádolták, és a hamis tanúk segítségével életfogytiglani kényszermunkára ítélték. Pillangó sohasem tudott beletörődni az ítéletbe. Tudta, hogy ki a tettes , és hosszú büntetése alatt megfogadta, sőt eszelősen ragaszkodott elképzeléséhez, hogy megszökik a fegyenctelepről, és bosszút áll az ügyészen, az esküdteken, a hamis tanúkon, azokon, akik az 'enyészet útjára' küldték.
Elkezdődött tehát Pillangó fantasztikus szökés- és kalandsorozata, s ezeket örökítette meg később Charriére a Dumas, Victor Hugo fantáziáját is túlszárnyaló, izgalmas , fordulatos könyvében.
lapappilon
2006-12-29, 06:10 PM
Freud:Álomfejtés
Az álom a gyomorból jön.
Az állítás mögött elmélet rejtőzik, amely szerint az álom az alvás megzavarásának következménye. Nem álmodtunk volna, ha valami zavaró nem ingerelt volna alvás közben: az álom e zavarás reakciója.
lapappilon
2006-12-30, 09:53 AM
Robert Merle: Mesterségem a halál
Megrendítő figyelmeztetés: lelkiismeret-ébresztő kiáltvány a jó szándékú emberiséghez. De nemcsak ennyi, hanem csupa kérdés, döbbent rácsodálkozás a kor ijesztő képtelenségeire. Hogyan válhatott egy ember a nácizmus pokoli gépezetének érzéketlen alkatrészévé? Hogyan gyakorolhatta Rudolf Lang ugyanolyan lelkiismeretesen, pontosan és szenvtelenül a halál "mesterségét", mint ahogy egy pedáns adótisztviselő az adótartozásokat könyveli a tartozik-követel rovatokba? Mi történt ezzel az emberrel? Tébolyodott-e vagy épelméjű? Hiszen bizonyára Rudolf Lang is normális csecsemőként született. Mi okozta hát jellemének iszonyú kórosodását? ki a bűnös?
Hol végződik környezetének felelőssége, és hol kezdődik az övé? És Robert Merle válaszol: sallangtalan, drámai erejű írói eszközökkel tárja fel a Vilmos császári, a prefasiszta és a fasiszta kort és jellegzetes alakjainak kórképét.
lapappilon
2007-01-03, 02:36 PM
OSHO: A HALÁL a képzelt ellenség
OSHO napjaink misztikusa. Ő a huszadik század egyik legismertebb és legprovokatívabb lelki tanítója, akire a hetvenes években figyelt fel először a Nyugatról érkező, meditácíót és átalakulást kereső fiatlsága.
Osho munkája az, mint mondta, hogy segítsen megteremteni a feltételeket egy újfajta ember megszületéséhez.
Csak akkor tudok szeretni, ha tiszteletben tartják a szabadságomat.Ha alkudoznom kell és úgy kapok szeretetet, hogy a szabadságommal fizetek érte, akkor az a szeretet nem nekem való. Az a fajta szeretet a sekélyes embereknek való, azoknak, akikből hiányzik az intelligencia.
ídézet Oshotól
Onix Sayron
2007-01-12, 12:52 AM
Legutoljára Aristophanés Lysistrate című komédiáját olvastam. A mű lényegét akár egy szóval is ki lehetne fejezni. Mondjuk úgy hogy nem szól másról mint hogy a nők miként tudják ráérőszakolni a hatalmukat a férfiakra azálltal hogy megvonják tőlük magukat.Ajánlom bárkinek. Szimpadra szánt mű gyanánt elképzeltem miként lehetne előadni... hát ha nem dramatizálnánk át egy kicsit biztos piros karikás darab lenne.
lapappilon
2007-01-20, 09:49 AM
Ürögdi György:Kleopátra
ki ne hallott, olvasott volna Kleopátráról, a történelemnek erről a híres asszonyáról?Shakespeare, Shaw választották drámájuk hősnőjévé, több filmet forgattak az ókori Egyiptom utolsó királynőjének regényes életéről. Ürögdi György a korabeli források, a legújabb kutatások felhasználásával mindvégig érdekes, könnyed, sőt izgalmas módon ábrázolja Kleopátra életét és korát.A könyv lapjain megelevenednek a nagy kortársak, így Ceasar, Antonius, Pompeius, Cicero, a fiatal augustus, a híres-hírhedt Heródes király és sok más neves közel-keleti, valamint római államférfi.A szerző élénk színekkel ecseteli a forrongó kort , Róma mindent elsöprő terjeszkedési törekvéseit, amelynek még önálló ország uralkodónője, Kleopátra minden igyekezetével, politikai tehetségével sőt nőieségének varázsával akart ellenállni hogy országának függetlenségét biztosítsa. Végül is Róma diadalmaskodott és a királynő életével fizetett. Számos kevéssé vagy alig ismert kép, valamint két térkép érzékelteti és magyarázza a könyv mondanivalóját.
tusi55
2007-01-20, 10:09 AM
Hát, ezen a fórumon sincs nagy tülekedés.... Én éppen Váncsa István könyvét olvasom. Aki szereti a kortárs dolgokat, a humort, a szatírát, feltétlenül olvasson Váncsa könyvet, pl: Utazás Amnéziába. De az is jó lenne, ha ezen a fórumon esetleg hangoskönyvekről is lenne szó. Nagyon jó dolog kocsiban, hosszú utazás alatt irodalmat hallgatni. Szerintem jobb, mint a zenei adók....
pilinke
2007-01-22, 09:41 AM
Most olvasom Márai: Igazi c. regényét.
Élmény olvasni, örülök, hogy a kezembe került.
Márait olvasva a lélekről többet tudunk meg, mint amit a pszichológia próbál tudományosan megragadni.
A lélek rejtelmei iránt fogékonyaknak csak ajánlani tudom.
J_Móni
2007-01-29, 04:21 AM
Sziasztok!
Én legutóbb T. Jefferson Parkertől olvastam a Hallgatag c. könyvet. Igazán meglepődtem, mert a hátulján thrillerként jellemzik, de szerintem nem igazán volt thriller. Nagyon nehéz besorolni, bármely kategóriába, szerintem leginkább egy jó kriminek, és egy nem túl idegőrlő thrillernek a keveréke, de sokkal több krimi van benne. Az arány kb. 4:1.
Én mindenesetre nagyon tudom ajánlani mindenkinek, de főleg a hölgyeknek! Nekem nagyon tetszett!
lapappilon
2007-02-12, 08:17 AM
VARLAM SALAMOV: KOLIMA történetek a sztálini lágerekből
Könyvről: Salamov lágertapasztalata keserű és hosszantartó, élethűen tárul elénk az elállatiasodának és reményvesztettségnek mélységei....
1938-1939-ben Berija belügyminiszter elrendelte az elítéltek számának csökkentését , de ez nem az ártatlanok szabadon bocsátását, hanem a betegek és az olyan elítéltek megsemmisítését jelentette, akiknél az orvosi vizsgálat a kényszermunka és az elégtelen táplálkozás miatt disztrófiát állapított meg. A Dalsztroj Kolimai lágereiben a betegeket és a gyengélkedőket fürdőbe vitték, majd azzal az ürüggyel, hogy fehérneműt kapnak, egy másik kijáraton át a mezítelen és áthevült testű elítéteket -50 fokos hidegben traktorokkal vontatott szánokra kényszerítették, és a mocsarakba vitték, ahol vaskampókkal húzták le a holttesteket....Így csökkentették az elítéltek számát több ezerrel....
lapappilon
2007-02-19, 02:14 PM
Werner Gitt:...és a többi vallás
Ez a könyv olyan "darázsfészekbe" nyúl, amely újra meg újra élénk vita tárgya.
oly sok vallás van. Vajon valamennyi téved, vagy van köztük egyetlen helyes is, vagy végül is mindegyik a célba vezet?
De hiszen a másvallású emberek is őszintén keresik az igazságot. Őszintén imádkoznak, és hoznak áldozatot, és szilárdan hisznek vallásuk tanításában. Istennek ezt is látnia kell. Ha Isten a szeretet Istene, nem kellen-e mindezt a buzgó fáradozást méltányolnia?
Őszinte válaszokra van szükségünk, amelyek átsegítenek a vívódáson.
A szerző alapos, a Bibliára felépített művet ad a kezünkbe...
lapappilon
2007-02-24, 12:36 PM
CHARLOTTE BRONTE-Jane Eyre
A címbeli főhősnő, Jane Eyre a regényirodalom egyik legmegrendítőbb, felejthetetlen alakja. A regény vadromantikus cselekménye, érzelmessége révén nagy sikert aratott. Címszereplője koldusszegény árvalány, akit egy komisz nagynéni nevel, majd beadja a lowoodi árvaházba. Jane tanítói oklevelet szerezve egy gazdag birtokos, Rochester házában lesz nevelőnő. A bonyodalmak viszont főként ezután kezdődnek...
A bátor és tiszta, önmagához és szerelméhez mindig hű Jane vezeti el a XIX. század Angliájának világába az olvasót, aki az ő tisztán látó szemével figyelheti a kastélyok színesen kavargó társasági életét és a színes kavargás mögött megbúvó könyörtelen önzést.
S mire a regény végére érsz, a hősnővel együtt örülhetsz a rendíthetetlen hűség jutalmának: a tiszta szerelem diadalának. De többet nem árulok el: olvasd el magad!
zolcsika
2007-04-14, 01:11 PM
:) Nemrég kaptam ajándékba egy könyvet az FBI ügynök aláirásával dedikálva. Egy rendőrtiszt barátom szerezte számomra mikor Pistone ügynök előadást tartott az FBI tanfolyamon. Filmen is volt a story Johhny Deep és Al Pacinó szereplésével.
A könyv sokkal jobb ajánlom figyelmetekbe akár angol akár magyar nyelven juttok hozzá!
gyicu
2007-04-22, 08:39 PM
Sziasztok!
Nick Hornbytól a Hosszú út lefelé című könyvet olvastam, épp tegnap "végeztem" vele. Kissé letargiás lettem utána, de gondolom, ez a cél... Négy öngyilkos-jelölt majdnem-öngyilkossága utáni időszakáról szól, és bár a téma finoman szólva sem vidám, mégis voltak olyan részek, amiken (hála az író remek stílusának) jókat vigyorogtam. Nagyon-nagyon tetszett!!!
Szamira
2007-05-04, 08:54 PM
Isla Dewar: Tánc a világ végén
Egy tanítónő férje autóbalesetben meghal, és adóságok halmát hagyja feleségére és két kamasz gyermekére.
Ezért a tanítónő egy vidéki kisváros iskolájában vállal állást, ahol szolgálati lakás is jár nekik.
A városi élethez szokott kamaszok beilleszkedési nehézségeivel,és a fiatal temperamentumos tanítónő iskolai reformjai miatt mulatságos fordulatokkal tarkított regény.
(Minden pedagógusnak kötelező olvasmányává tenném.)
degib
2007-08-05, 12:32 AM
Sziasztok!
Legutóbb Móra Ferenc Ének a búzamezőkről c. művét olvastam. Nagyon szeretem Mórát -az Aranykoporsó a favorit-, mert műveiben pikk-pakk belecsöppenhetsz a különböző történelmi időkbe és történetei igen fordulatosak. Ebben a regényében a magyar parasztok háború okozta tragédiáit örökítette meg.
Bridzsit
2007-08-15, 03:07 AM
Alig pár napja fejeztem be Martina Cole: Cellatársak könyvét. Jellemző stílusban ír, a Soho világába enged betekintést. Egy anyáról szól akinek az élete borzalmasan alakult, testileg nyomuló "apa és férj", és mégis annak ellenére, hogy ilyen körülmények között nőtt fel, teljesen másképp neveli 4 gyermekét. Martina-tól legjobban mégis A madám tetszik, a végén meg is könnyeztem.
szahara
2007-08-16, 03:48 PM
Kovács Péter: Turizmusmarketing elméletben és gyakorlatban
Nem éppen könnyű nyári olvasmánynak mondanám. :D
Nagyon jó egyébként. Világos, érthető és egyáltalán nem száraz. Olyan megjegyzései vannak... Ha érdekel a marketing, érdemes belenézni. :)
Sziasztok!
Umberto Eco: Loana királynő titokzatos tüze című könyvét olvasom most.
Nagyon jó könyv. Egy antik könyvekkel foglalkozó emberkéről szól, aki elveszti az emlékezetét ill. csak azokra a dolgokra nem emlékszik, amik valamilyen módon szorosan kapcsolódnak hozzá érzelmileg.
A gyerekkorából maradt emlékekbe ( könyvek, képregények,lemezek) kapaszkodva próbálja megtalálni az utat saját magához.
Eddig nagyon tetszik, humoros, érdekes, emberi... de a többi könyve is nagyon jó. :)
Derrivett
2007-09-26, 05:15 AM
Sziasztok!
Én most Robert Merle - Pirkadat című könyvét olvasom. Ez egy 13 kötetből álló regénysorozat 6. kötete.
A történet a XVI. századi Franciaországban játszódik. Nagyon izgalmas. Van benne minden, ami egy jó regényhez kell: szerelem, humor, izgalom, cselszövés, háború. Szerencsére az utóbbiból nem túl sok és nők számára is érthető és emészthető minőségben és mennyiségben.
Ajánlom mindenkinek aki nem retten vissza a sok olvasástól (minden kötet 500-600 oldalas).
De nagyon szeretem még Merle-től a Sziget és a Malevil című regényeket is.
Nemrég olvastam Corrine Hofmann Afrikai szeretők című könyvét. Ez lényegében egy önéletrajz első kötete (a másik kettő címe: Visszatérés Afrikába, Búcsú Afrikától).
Az első kötetből film is készült. Én azt láttam először, nagyon megtetszett a történet és mivel éreztem, hogy a filmből sok minden kimaradt, ezért olvastam el könyvet.
A könyvben valóban sokkal több minden van, mint a filmben és néhány eseményt is megváltoztattak a készítők (dehát ez mindig így van: a könyv mindig jobb a filmnél).
A történet röviden: az írónő a vőlegényével utazik Kenyába nyaralni, amikor megismerkedik egy maszáj harcossal, akibe első látásra beleszeret.
Maga mögött hagyva svájci életét (családod, barátokat, jól menő üzletet) Afrikában marad a maszáj harcossal, akihez feleségül is megy. Persze a teljesen eltérő környezet, életmód és kultúra rengeteg megpróbáltatás elé állítja a párt. Ezt a viszontagságos, megrázó, sokszor szemorú, de mégis szép történetet ajánlom mindenkienk, aki szereti a romantikus regényeket és/vagy Afrikát. Nézzétek meg a filmet is.
Ha elolvastam a másik két kötetet, majd arról is beszámolok, hátha valaki kedvet kap az elolvsásukhoz.
talpacska
2007-09-27, 09:51 AM
Sziasztok!
Legutóbb, Jókai Anna: Ne féljetek c. könyvét olvastam, nagyon tetszett. Különösen aktuális ez a közelgő Halottak Napjához.
Bár már a mesékből kinőttem, de nagyon tetszenek Marék Veronika könyvei ezekből legjobban a gesztenye-gyerekről szólók. Pl. ilyen a Kipp-Kopp a hóban, vagy csodálatos képekkel illusztrálva a Kipp-Kopp karácsonya. Amikor a gyerekeim kicsik voltak fodrosra olvastam a szám már a végén kívülről fújták. De minap a nagyfiam kezében is láttam a könyvet széles vigyorral böngészte. Még fellelhetők ezek a könyvek a boltokban, melegen tudom ajánlani a kisgyermekes anyukáknak, nagyiknak. Na eleget beszéltem, megyek puszilok mindenkit!kiss
bendi
2007-10-06, 11:52 AM
Szerb Antal: Pendragon legenda
nagyon szórakoztató, rettentő jó humora van!
és nagyon tetszik benne a finom lélekábrázolás,
a női és férfi lélek mozgatórugóinak feltárása.
emellett lebilincselő a cselekmény, tele van rejtéllyel,
egyszóval nagyon jó könyv, na! :D
bendi
2007-10-06, 11:55 AM
Békés Pál: Csikágó
több szálon futó cselekmény, de a szálak persze összefutnak,
lehetetlen letenni!
20. századi magyar történelem szerelmeseinek kötelező olvasmány!
Szirmocska
2007-10-08, 06:23 AM
Ajánlom mindenkinek még Gerald Durrell összes művét, de főleg a Családom és egyéb állatfajták (My family and other animals) című remeket. Azoknak akik szeretnek nevetni, fiataloknak és idősebbeknek is. Az íróról csak annyit, hogy gyerek kora óta állatokkal foglalkozott, majd állatkertek számára gyűjtött. Később saját állatkertet alapított Jersey szigetén, több alapítványt is létrehozott, amelyek a veszélyeztetett fajok védelméért és szaporításáért dolgoztak. Ez a könyv a gyerekkorában játszódik. Egy kis ízeltő a fülszövegből:
"Mit lehet tenni, ha Angliában mindíg esik az eső, köd van, mindenki náthás, és Margo pattanásai nemhogy elmúlnának, hanem egyre sokasodnak?... A megoldás: át kell költözni melegebb ég alá, pontosabban a görög szigetvilág paradicsomi fészkébe: Korfura."
Ezen kivül szeretem Jane Austen és Louisa May Alcott valamint Lucy Maud Montgomery összes művét. Montgomery a kedvencem :)
John Galsworthy-től A Forsyte Sagát, ami egy család története a 19-20. század fordulójának Angliájában. Jó olvasgatást továbbra is! :)
aryca
2007-10-08, 11:36 AM
Sziasztok!
Én is elkezdem kijegyzetelni a könyveket és holnap megrohamozom a könyvtárat (szó szerint babakocsival, listámmal).
Képzeljétek most olvastam egy interjút Szabó Magdával, ki okt. 5-én töltötte 90. életévét. Franciaországban az idén Az ajtó című művét választották meg az év regényének! És a másik jó hír a Für Elise folytatásával kapcsolatos (nem tudom olvastátok e, nagyon jó). Idézek:
- "Elkészültem vele. Még átolvasom, és karácsonykor talán már ti is megismerhetitek Elise további sorsát.
- És mi lesz a következő?
- Egy macskaregény, de erről többet nem mondhatok."
pampam01
2007-10-30, 08:24 AM
Sziasztok!
Moldova György: Sötét angyal.
Most olvastam másodjára, az aktualitása miatt vettem újra kézbe, ugyanis az 1956-utáni időkről szól.
Egyébként Moldova összes művét olvastam (azt hiszem), leginkább a riport könyveit szerettem.
Én általában szórakoztató könyveket olvasok, a számomra nehezebben emészthető elgondolkodtató műveket félre teszem szabadság idejére. Sajnos évek óta nem voltam szabin, de várom nagyon.
Ile57
2007-11-01, 05:41 PM
Polcz Alaine: Asszony a fronton c. könyvét olvastam. Ajánlom mindenkinek,mert meg kell ismernünk a 2. világháború borzalmait, mert az iskolai történelemoktatás nem elég arra, hogy múltunkat elénk tárja.
Előtte a Narnia-sorozatot olvastam.
Most egy mesekönyvbe kezdtem bele, nagyon szeretem a klasszikus meséket, bár ez modern: Horváth György:Estvér
Titke
2007-11-08, 05:30 AM
Hicskó Alfréd: Évekig gyakoroltam, hogy vízálló lehessek.
"Mikor az embert otthagyja a szerelme, sok mindenre képes. Leissza, betegre sírja, vagy visszakönyörgi magát, öngyilkosságot kísérel meg, depressziós lesz egy hétig, szépen lefogy, vagy inkább leül és kiírja magából :444:
Ez utóbbira vállalkozott a szerző is, kiről azt kell tudni, hogy élete filmjébe néha belóg a mikrofon, cserebogarakat tud hazudni a hóba, kicsókolja a kőgyapotot a falból az idegtől olykor, és bár ritkán látja a holdat a pocsolyában, jókedve rózsaszín lufija akkor se pukkan ki, ha a lelkesedés részvényei zuhanni kezdenek a romantika tőzsdéjén.
Egy összetört szív agóniáját követhetjük nyomon a könyvben, ahogy rózsaszín emlékek és korom fekete indulatok között a gyógyulásba dobogja magát. Közben elmereng a fiú-lány barátságról, az önmagukat gyermekükben megvalósító szülőkről, az univerzumot irányító tökéletes intelligenciáról, a véletlenekről és hogy miért használnak egyesek névelőt a név előtt.
Mindezt olyan stílusban, ami egyszerűen letehetetlenné teszi a könyvet :)
_Lillus_
2007-11-25, 10:50 AM
Ladislav Fuks: A hullaégető
"Ladislav Fuks a legismertebb mai cseh írók egyike, világirodalmi rangú alkotó. Műveit röviddel megjelenésük után minden világnyelvre és sok kisebb nyelvre is lefordították. Giovanni Papini szerint: - A sátán akkor a legravaszabb, amikor azt állítja magáról, hogy nincs.- Ez a könyv mottójául szolgáló idézet tökéletesen jelzi ennek a kitűnő regénynek a szellemét és a mondanivalóját. A főszereplő Kopfrkingl úr maga a megtestesült jóság és a megtestesült gonoszság. A két Kopfrkingl úr közötti áthidalhatatlan ellentétet Fuks a pszichológiai horror maga teremtette sajátos eszközeivel hidalta át. A könyv arról szól, hogyan lettek példás polgárokból tömeggyilkosok, s a józan életűekből őrjöngő fanatikusok. Mondanivalója - sajnos - elévülhetetlen."
katalinaballa
2007-12-06, 01:09 PM
Ha érdekes könyvet szeretnétek és ismeritek a magyar történelmet, ajánlom
Türk Attila: Tévedések a magyar történelemben.
kukonyaöreglány
2007-12-06, 01:13 PM
Sziasztok! Hogy mi olvastamFekete Istvántól: Fekete István az Édesapám volt cimü könyvét olvasta. Amit szivesen alyánlok mindenkinek aki még nem fogta a kezében,az nem is tudja mit mulasztott.Gyerekkoromban is olvastam tőlle,de igy még nemvolt részem abba hogy az életét ilyen részletesen ismerjem. Nem tudtam letenni olvastatta magát.A fia irta le az édesapja életének bizonyos szakaszait. Tanulságos és megismerni a régi világ paraszti életét a szokásokat az uri világrol. Mindenkinek el kellene olvasni.
Egyébként a kedvenc íróm Vavyan Fable. Leginkább a Halkirálynő sorozatot szeretem tőle. De mindegyik könyve mulattat. De ha valaki még nem olvasott tőle akkor inkább a Nászjelentést ajánlanám kezdetnek. Utána már biztos falná a többit is:)
kimlet
2008-02-25, 01:34 PM
Frank McCourt: A Tanárember (Még folyamatban, nemrég kezdtem) Egy ír származású férfi amerikában lesz tanár, és tanításának éveit írja le. Mivel pályakezdő vagyok egy hasonló iskolában, hasonló tárgyat tanítva (ő angolt és angol irodalmat tanít, én meg magyart és irodalmat, a töri mellett) nagyon sok párhuzamot fedezek fel, és hasznos, szórakoztató olvasmánynak tartom;)
xenilla
2008-04-14, 05:06 PM
Jeffrey Archer - Párbaj
"Ugyanazon a napon, 1906. április 18-án látja meg a napvilágot két csecsemő - egyikük Bostonban, egy milliomoscsalád sarjaként, másikuk egy eldugott lengyelországi faluban, apátlan-anyátlan árvaként. Két évtized múltán útjaik Amerikában találkoznak: William Kane, a fiatal, nagyreményű bankár, és Abel Rosnowski, a nincstelen lengyel bevándorló. Mindketten elszánt harcot folytatnak a pénzért, a sikerért..."
Nekem nagyon tetszett ez a - történelemmel fűszerezett - könyv! :p
szakady
2008-05-02, 02:51 AM
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"><tbody><tr><td class="contentText">F. VÁRKONYI ZSUZSA
</td> </tr> <tr> <td align="center" valign="top"> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="1"> <tbody><tr> <td align="center"> <table border="0" cellpadding="5" cellspacing="0" width="1"> <!-- more images --> <tbody><tr> <td style="border-color: rgb(204, 204, 204); border-top: 1px solid rgb(204, 204, 204);"> http://www.hungarian-books.com/images/product_images/info_images/15732_1.gif (javascript:popupWindow('http://www.hungarian-books.com/popup_image.php/pID/15732/imgID/1/XTCsid/72b9a860f630240047376d129e40f02b')) </td> </tr> <!-- more images eof --> </tbody></table>
</td> </tr> </tbody></table></td> <td class="main" align="left" valign="top"> <table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" width="100%"> <tbody><tr> <td> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td style="border-bottom: 1px solid;" colspan="4">Kiadás éve:</td> </tr> <tr class="tableListingI"> <td>
</td> <td>2004
</td> <td> </td> </tr> <tr> <td style="border-bottom: 1px solid;" colspan="4">Kiadó:</td> </tr> <tr class="tableListingII"> <td>
</td> <td>MÉRTÉK
</td> <td> </td> </tr> </tbody></table> </td> </tr> <tr> <td style="background-image: url(templates/i24-buch/img/hrr.jpg); height: 5px;">
</td> </tr> <tr> <td> A szép-emberit akartam megírni, azt, amit én a túlélőimtől kaptam, láttam. Az ocsmány emberit már annyian megírták, és olvassák is boldog borzongással. Hátha a szépre is lesz kíváncsi szem és fül. Ezt a történetet nekik, az élesfülűeknek ajánlom. Csak meg kell hallani a gyógyító szavakat.
1948. Mindenkinek mást jelent. Én például a születésemmel voltam elfoglalva. Ennek a történetnek a hősei a túléléssel küszködtek. Talán szebben, mint sok kortársuk. Mert korábbi életükből elegendő szeretetforrásuk, ami nemcsak 44 traumáját segített begyógyítani, hanem 1950-et is átvészelni.
Szabad-e ebben a férfivilágban leírni, hogy a gyógyítás mindig a szeretetről szól? Nekem hivatásom is ez lett. Ugyanerről írok pszichológiai könyvemben is. Csak ez most egészen más. Személyes.
F. Várkonyi Zsuzsa
- Éhes nem vagy?
- Nem... szoktam... Hogy hívhatnak valakit Aladárnak?
- Erről a szüleimet kellett volna megkérdezni.
- És hogyan szokták szólítani?
- ... Doktor úrnak.
- Na jó, de... a nevén...
- Senki nem szólít a nevemen.
Klára érezte, hogy ez komoly. Inkább, mint amit a hazudásról mondott. Az ijedség nyilván látszott is rajta, mert a Doki némi igyekezettel könnyedebb hangra váltott.
- Úgyhogy mindegy, hogy Aladár vagy Hugó.
És újabb kérdés nélkül elővett egy pár kekszet. Klára csak nézte, mert ki akarta várni, míg a Doki megkínálja.
- Ha belemártod a teába, még íze is lesz... Tényleg nem szoktál éhes lenni?
- Néha. Este. De akkor is el tudom hessegetni, hu akarom. De napközben nem eszem. Különben én ilyen vékony alkat is vagyok.
- A mamád is ilyen volt?
Csönd. Hosszan.
- Szerinted se jöhet már vissza?
A férfi elmélázott, aztán sóhajtva azt felelte:
- Nekem könnyebb, amióta elfogadtam, hogy így van... De ha akarod, várhatod még.
</td></tr></tbody></table></td></tr></tbody></table>
Sajtkukac
2008-06-09, 05:46 AM
Sziasztok!
Nagyon mulatságos, és egyben nagyon elgondolkodtató...
Mindenkinek ajánlom ebben a rohanó, pénz és karrier orientált világban!
Én most olvastam ki, de habzsoltam végig, annyira jó volt!
Sophie Kinsella: Kétbalkezes istennő
A nevem Samantha, huszonkilenc éves vagyok. Életemben még semmit sem főztem, sőt még egy gombot sem varrtam fel soha. De azt tudom, hogyan kell átstrukturálni egy vállalat pénzügyi megállapodását úgy, hogy megtakarítsak vele az ügyfelemnek harmincmillió fontot. Samantha sikeres, londoni jogász. Rengeteget dolgozik, nincs magánélete, és már csak egy hajszál választja el élete nagy álmától, hogy üzlettárs legyen egy ügyvédi irodában.
Stressz és adrenalin nélkül nem tud élni. De egy napon hatalmas hibát követ el, amely romba dönti a karrierjét. Összeomlik, rémületében kirohan a vasútállomásra, felugrik az első induló vonatra, amellyel hamarosan egy vidéki kisvárosban találja magát. Fogalma sincs hol van, ezért bekopog egy házba útbaigazításért, ám ott összekeverik az új házvezetőnővel. Az események hatása alatt belemegy a játékba, noha a házimunkákról enyhén szólva is hiányosak az ismeretei. A háziaknak fogalmuk sincs, hogy egy 158-as IQ-val rendelkező, Cambridge-diplomás jogászt vettek fel - Samanthának pedig fogalma sincs, hogyan kapcsolja be a sütőt...
Hamar beüt a krach. Kaotikus állapotok alakulnak ki, amikor megpróbálja bekapcsolni a mosógépet... kivasalni egy inget... vagy elkészíteni a cordon-bluet vacsorára...
fahéj
2008-07-15, 01:58 PM
Humoros és tragikus. Ajánlom lányoknak, asszonyoknak, fiúknak és férfiaknak.;)
"Nem igazán emlékszem már, hogyan kezdődött: talán, azzal a beszélgetéssel, amikor egy idősnő annyira megvetően beszélt a vaginájáról, hogy meghökkentett, és elgondolkoztam azon, vajon más nők mit gondolnakerről. Emlékszem, hogy kérdeztem a barátnőimet, és meglepett a nyíltságuk és az, hogy milyen szívesen beszéltek a témáról.Volt egy barátnőm például, aki azt mondta, hogyha a vaginája felöltözne, biztosan svájcisapkát hordana. Akkoriban élte éppen a "francia korszakát." "
A könyvet megtaláljátok az Elektronikus írások 54.-ik oldalán.
Talalgass:)
2008-07-17, 08:13 AM
Én utoljára J.K.Rowling: Harry Potter és a félvér herceget olvastam. Nagyon tetszett.
Harry 6. tanévéről szól. Ő lesz a kvidics csapat vezére. Harry bájitaltan-könyvet kap, mely egy bizonyos félvér hercegé volt. Aztán Dumbledore-hoz jár különórákra, és felkészül a harchoz a Sötét Nagyurral. A könyv végén Dumbledore meghal.
Mester126Mari
2008-08-21, 06:52 AM
Müller Péter: Szeretekönyv
Ajánlom mindenkinek!
Nóra-Flóra
2008-09-21, 02:04 PM
John Braine :Hely a tetőn.
Joe Lampton e regény főhőse. Átlagos képességű, de fölöttébb jóvágású fiatalember, aki csak egyet tud bizonyosan: ki akar törni a nyomasztó-egyhangú angol kisváros keretei közül. Egyetlen esélye van rá: ha előnyös házasságot köt. Horogra is akad egy bájos, és ami a fő - dúsgazdag lány. Hogy mégse olyan könnyű felkerülni a Tetőre? Hogy az odavezető út igencsak rögös? És a hely ott fönn nem valami tágas? Így van, és ezt legjobban az író tudja, John Braine, akinek a regényéből Simone Signoret és Laurence Harvey főszereplésével készült film Cannes-ban, 1959-ben díjat nyert.
pyrka
2008-10-05, 06:16 PM
amit én minden irodalomrajongónak ajánlanék, ami szeret a sorok mögé látva olvasni, szereti a dél-amerikai irodalom titokzatosságát:
Jorge Luís Borges: Márk evangéliuma (egy rövid novella, 10 perc alatt elolvasható, de a hatás egyóráig tart... nálam legalábbis így volt.)
Lacki111
2008-10-13, 08:22 AM
Egy kalandos regény, melyben a főhős a kilenc Felismerés titkát kutatja, mely röviden arról szól, hogyan élhetünk teljes életet. Nagyon tanulságos, érdemes elolvasni, sokat lehet tanulni, és sokkal jobbá tehető a könyv irányelvei által az életünk.
Lacki111
2008-10-13, 08:28 AM
Miket esznek és hogyan élik a mindennapjaikat azok a népcsoportok, akik 100 éves korukban is egészségesek és erősek tudnak maradni.
kitt-katt
2008-10-21, 06:15 AM
Epp most fejeztem be a Ballag mar a ven diak... cimu regenyt Faber Kovacs Gyulatol. Nekem a Legy jo mindhalalig-ot juttatta eszembe temajabol es a kis foszereplojebol adodoan. A valamikori papai diakeletet mutatja be egyebkent.
naomi.r1984
2008-11-17, 02:14 PM
Thomas Gifford: Assasinók Olvasta valaki? Nagyon hosszú, de érdekes könyv, tele mindenféle fordulattal. A Vatikánt mutatja be egy olyan szemszögből, amit elképzelni sem mertem volna. Nem tudom, mennyi benne a valóság és mennyi a kitaláció, de az eredmény megdöbbentő...
pipacs65
2008-12-23, 01:27 PM
Petrik Adrien: Asszony és háza
Nagyon hangulatos, igazi családot tükröző, építkezős könyv.
Február
2009-01-02, 07:55 AM
Colleen McCullough Tövis madarak
Anya és leánya, mindketten olyan férfit szeretnek,akitől a társadalom elválasztja Őket,s a szerelmükből született gyermekek feje fölött a tragédia sötét árnya lebeg...
Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb könyvsikere volt világszerte.
felhőtlen
2009-01-02, 02:14 PM
Holly Hill: Luxusnyalánkság
Egyszerre vicces, tanulságos, provokatív és gondolatébresztő.
A könyv ami után mindenki megnyalja a száját.
Valós eseményeken alapuló történet egy kitartott nőről.
Pikáns és pimasz: az internetes generáció Büszkeség és balítélete.
nor78
2009-03-10, 11:33 AM
nekem tetszett
A Madárember az utóbbi évtizedek egyik legszebb, legmegrendítőbb regénye. A magyar repülés hőstörténetéről szól, Arról az első csodálatos korszakról, amikor az ember tudásának, és főleg hitének erejével először fölszáll az égre. Olyan emberekről mesél, akik életüket kockáztatják álmaikért. Kvasz András, a "mezítlábas pilóta" vágya nem kevesebb, mint a pestkörnyéki Rákosmező sarából fölrepülni a magasba, a felhők fölé, s vászonból és zongorahúrokból összeeszkábált gépével utolérni a világot: a francia Bleriot-t, az angol, amerikai és német pilótákat, akik mögött ekkoriban már hatalmas és gazdag ipar áll. "Nem csupán hiteles krónika, de vallomás is ez a könyv - mondja az író. - Ebben a regényemben írtam le először, mit jelent nagyálmú embernek és magyarnak lenni. Nem a Föld vonzerejét a legnehezebb legyőznünk, hanem azt a valóságot, amely őelőttük is, utánuk is sok hitet és igyekezetet összetört."
tivoraf
2009-03-12, 09:04 AM
Valahogy Csernus könyvére nem vinne a lélek, hogy elolvassam. :)
Fruzzs
2009-03-12, 11:45 AM
Én a Stephenie Meyer-New Moon c. könyvét olvastam .. és imádom
Vio81
2009-03-13, 05:34 AM
Én most Stephenie Meyer-Eclipse c. könyvét olvasom, fantasztikus
befedoke
2009-03-13, 09:52 AM
én most olvason claire kenneth minden tavasz véget ér-jét, előtte meg a parfümöt...igazából az nem tetszett ... én a lányos nyálaj könyveket szeretem...jane austen, gaskell, c kenneth meg ilyeneket!!!
crazywolf
2009-03-13, 12:51 PM
Greg Iles: A gonosz közel van c. regényét olvastam utoljára, ami szerintem a második legjobb az eddig megjelent könyvei közül. Azért csak a második, mert a Fekete kereszt a legjobb háborús könyv, amit valaha olvastam.
Wass Albert: A kastély árnyékában
mufafa
2009-03-13, 04:27 PM
ha valaki szereti a sci-fi és utópisztikus jellegű könyveket, akkor Ray Bradbury Marsbéli krónikáit feltétlen olvassa el
rubens
2009-03-13, 04:50 PM
Én az Antigonét olvastam legutóbb.
eliniki
2009-03-13, 05:10 PM
Harry Potter és a Halál ereklyéi
(most olvastam harmadjára, nagyon szeretem)
moni75
2009-03-13, 06:12 PM
Sziasztok!
Jó kezdeményezés, én legutoljára Patrológiai jegyzetet olvasgattam...vagyis inkább tanultam,mert jövő héten zh.-m lesz belőlem.Drukkoljatok!
lupetto
2009-03-17, 01:01 PM
Thornton Wilder (1897-1975) amerikai írót Kosztolányi Dezső fedezte fel a magyar közönség számára. Remekműként köszöntötte a Szent Lajos király hídjá-t - "olyan alkotás, írta, mely ... érzéseket közöl, oly közvetlenül, hogy arcomon végigcsorog a könny" -, és tisztelete jeléül menten le is fordította a regényt, a szeretet apoteózisát. "Péntek délben, 1714. július 20-án Peru legszebbik hídja leszakadt, s öten, akik éppen átmenőben voltak, a mélységbe zuhantak" - ez a katasztrófa a regény kerete, és Wilder az öt szerencsétlenül járt személy életét teszi vizsgálata tárgyául: azt feszegeti, vajon véletlen volt-e, hogy épp őket és épp akkor érte a végzetes szerencsétlenség - vagy isteni rendelés.
Montfort
2009-03-17, 03:09 PM
Sziasztok!
Én most olvastam Havas Henrik könyvét Kelemen Annáról, hát két napot elfecséreltem az életemből. Lehet, hogy velem van a baj, de se a stílusa, se a mondanivalója nem jutott el. Legfeljebb annyi, hogy eddig szimpla, üresfejű nőnek tartottam, most már szánalomraméltó, lelkileg nulla lénynek. Mert szegény még nőnek sem nevezhető. Egy nőnek legyen tartása, méltósága, és ne önmaga legyen az első a világon. Bár lehet, hogy régimódi vagyok...
k_tamas76
2009-03-24, 04:02 PM
Na én megspórolok akkor két napot magamnak, mert most akartam elolvasni Havas Henrik Kannácskás könyvét. Így inkább előszedem valamelyik régi sárga Rejtőt:)
Utolsó pedig Christopher Moore: Mocskos meló
JULA56
2009-03-30, 12:57 PM
Jankovics Marcell:Ahol a madár sem jár
Tizenkét év hét tanulmánya:...Erósz és Eroé...
Az természetes,hogy a mesék mindenkihez szólnak,de arra most döbbentem rá,hogy rejtett,jelképes erotikus tartalma,egyszerű és hatásos eszköze,a gyerekek és serdülők szexuális életre való felkészítésének. Mítoszok és mesék erotikus párhuzama...,jelképrendszerek...,meggyőző tanulmány,hogy a mesék a terékenységközpontú őstársadalmak mítoszaiból gyökereznek,telve érzékiséggel.Megelevenedő hús-vér emberek,akik a természetesség végtelen körforgását dramatikus formában jelenítik meg. :)
Nyufi18
2009-04-19, 06:35 AM
Én legutóbb az Ahol a szivárvány végetértet olvastam Cecelia Aherntől( ő a P.S. I love you szerzője). E-mailekből, meghívókból, chates beszélgetésekből és levelekből áll össze a történt. Romantikus, de nem csöpögős és nagyon vicces. Most a testbeszédről olvasok, ami nagyon érdekes.
Linda 57
2009-05-07, 12:56 PM
Sziasztok!
Én Dénes Zsófiától az El ne lopd a léniát olvasom. Ady nagy szerelme volt. Rengeteg költőt , és festőt ismert. Személyes élményként írja le tapasztalatait ill. találkozásait. Ismerte Babitsot, Nizsinszkijt, Anatole Francet, és még sorolhatnám. Jártas a francia művészvilágban is. Érdemes olvasni őt.
Rikka
2009-05-11, 12:53 PM
Barát Endre: Boszorkánytánc c. regényét olvastam, amely "az ördög hegedűse"-ként is emlegetett Niccoló Paganini küzdelmes, fordulatos életét mutatja be. Nekem nagyon tetszett ez a könyv, gyorsan kiolvastam.
Jelenleg Ambrózy Ágoston: Borostyán c. könyvét olvasom, ami szintén egy ismert zeneszerző, Schubert életét kíséri nyomon születésétől haláláig. Még csak a felénél járok, de eddig nagyon érdekesnek, izgalmasnak találom.
almes
2009-06-07, 07:01 AM
Üdvözletem mindenkinek!
Most fejeztem be a Karczag György Zúgó nyílak c. könyvet amit 1974-ben adtak ki. Sajnos még antikváriumban is kincsnek számít,mert nem lehet megkapni. Pedig ezt a könyvet minden magyar embernek elkellene olvasni; a Muhi csata előzményeiről és IV.Béla király hiába való "csatárózásáról" szól (a magyar urak ellen) na meg a tatárok Magyarország elözönléséről szól. Karczag Györgynek ezen kívűl még két történelmi regénye van; Trónon a harmadik (Aba Sámuelről ad és koráról), Idegen páncélban (II.András koráról és társadalmáról nyerünk némi képet). Mindenkinek nagyon ajánlom aki szereti a magyar történelmi regényeket. Ha bárki tud ajánlani magyar történelemről szóló könyvet, címet szívsen fogadom!
Köszönettel: Almes
szilvi_92
2009-06-08, 11:31 AM
Oláh Gábor Gumikötél c. kis könyvét olvasom éppen, érdekes.. egy tengerész életén keresztül mutatja be a mai világot, ahol mindenkit egy "gumikötél" tart.. amúgy elég drogos könyv.
imicus
2009-06-20, 04:32 AM
Én is igazi könyvmoly vagyok. De leginkább a nagy klasszikusoktól olvasok. Legutóbb Jókai Mór Gazdag szegényeket olvastam, és csak egyszer tettem le rajtam kívül álló okok miatt :) A lényege: Egy gazdag hercegnő megszökik otthonából, és saját kezével keresi meg a betevő falatot. A szegény emberek mellé állnak, befogadják maguk közé, elrejtve a nagyvilág szeme elől. Megtapasztalja a szegénység áldásait: a szeretetet, ragaszkodást, feltétlen támogatást, és még sorolhatnám. Ennek a könyvnek a "párja" a Szegény gazdagok. Azt is élveztem, de jobb szeretem a boldog befejezést. Ajánlani tudom mindnekinek.
gab001
2009-06-20, 06:18 AM
mostanában több könyvet olvasok egyszerre, most épp:
Friedmann, Dietmar - Fritz, Klaus:
Ki vagyok én? Ki vagy te?
Ugye nem okoz problémát, ha gondolkoznia kell egy keveset? Akkor lehet, hogy személyiségét tekintve ön a tárgyszerűen orientált típushoz -mondhatnánk a független gondolkodók csoportjához- tartozik. Esetleg inkább az érzelmek világában van otthon? Akkor pedig a kapcsolatorientáltak -a lélek és érzések által vezérelt személyiségtípus- képviselője. Vagy folytonosan azt keresi, hogy hol lehetne valamit megjavítani, rendbehozni, felújítani, azaz tenni valamit? Ebben az esetben ön a tetterős és nagy akaratú cselekvésorientáltak közé sorolható. A személyiségtipológia -amelyet most kezében tart- nagyszerű eszköz arra, hogy aprólékosabban megismerje önmagát és másokat. Térképet kap arról, hogy melyek az egyes személyiségtípusok különleges kompetenciái, de arról is, hogy milyen gyengeségekkel küzdenek, s egyúttal megismerheti a különböző típushoz tartozók fejlődési lehetőségeit és személyiségfejlesztési módszereit is. Így aztán elég jól kiismeri majd magát az olyan kényes területeken, mint a "kinek, kivel sikerül" (bensőséges és érzelmileg megalapozott kapcsolatot létesítenie), hogyan javíthatók a párkapcsolatok és az egyéb emberi kötődések. Mindazok, akik önmagukat és másokat jobban meg kívánják ismerni, e három személyiségtípust részletesen elemző könyvben választ kaphatnak a fenti kérdésre. Akik önismeretüket és emberismeretüket el akarják mélyíteni, akik saját rejtett energiáik, személyiségük fejlesztésének módszerei és lehetőségei, valamint a hatékonyabb kommunikáció technikái iránt érdeklődnek, nemcsak a hasznos, hanem a szükséges tudnivalókat is elsajátíthatják a könyv olvasásakor.
Balogh Béla:
A végső valóság
A Végső valóság talán az első olyan mű, ami áthidalja a materialista, az idealista és az ezoterikus világnézet közötti szakadékot. Tudományos eredményeink, képességeink és élményeink felülvizsgálata után tarthatatlanná válik az elképzelés, miszerint gondolatainkat az agy hozza létre, és tarthatatlanná válnak az evolúció kezdeteiről alkotott feltételezések is. A halál utáni, valamint a születés előtti élet lehetősége már nem hit kérdése, hanem fizikai törvényszerűség. Megdöbbentően új világkép ez, ami a léttel kapcsolatos kérdéseink többségére választ adhat.
Kornis Mihály:
Lehetőségek könyve
A Lehetőségek könyve folytatása, mondhatni: ikerkönyve a nagysikerű Vigasztalások könyvének. A Nők Lapjában sorozatban közölt írások középpontjában a férfi-nő kapcsolat rejtélye áll, de az író perspektívát vált, most a jövő távlatából kérdez rá a boldogság esélyeire és a személyes kapcsolatok drámáiban megjelenő lehetőségeire. Ami a különböző írásokat összeköti: Kornis Mihály szenvedélyes és mégis pontos írói nyelve, igazságkereső attitűdje.
Aki szereti a hasonló könyveket, ajánlom bármelyiket, mert érdekesek...
Kövér Falat
2009-06-20, 04:47 PM
Hát, nem olvastam, hanem tulajdonképpen olvasom - még nem fejeztem be. P.G.Wodehousetól a Nyári zivatart. Ezt a könyvet sok éve kaptam valakitől, tudom, hogy az író meglehetősen ismert név, de eddig valahogy mindig elkerülte a figyelmem a könyv. Nyári napokra (főleg ilyen esős nyári napokra, mint a mai) kellemes, szórakoztató, mondhatni, éppen megfelelő olvasmány :)
Wodehouse-ra egyébként az hívta fel a figyelmem, hogy az egyik Agatha Christie-köny előszavában említették, hogy érződik rajta, hogy AC olvasott könyveket az írótól (az írónő egyik korai, kalandos művéről van szó).
Előtte, azt hiszem, Agatha Christie-t olvastam :) (nem a fent említettet)
j555sz
2009-06-24, 05:26 AM
sziasztok
én nemrég olvastam Ronda THOMPSON: Egy vérfarkas szupermodell vallomásai-t
"Szupermodell. Sikerre éhes, és még valamire…
Lou Kipinski. A férfiak megőrülnek érte. Bársonyos fehér bőre, formás hosszú combja, milliódolláros mosolya a modellvilág első számú csillagává avatja. Gyönyörű nő… halálos harapással. Egyedül gyerekkori barátnője tudja a szörnyű titkot, hogy Lou havonta egyszer vérszomjas fenevaddá változik, farkasszőr lepi el a testét, éles tépőfogai nőnek, és nem kegyelmez…
Két nőt holtan találnak New Yorkban, akik hasonlítottak Lou-ra. A nyakukon marták meg őket. Miközben egy szadista fenevad liheg a nyomában, Lou-t rémálmok gyötrik; szenvedélyes szeretkezések, melyek szörnyű mészárlásba torkollanak. Vajon tényleg az ünnepelt sztár járja éjjel az utcákat zsákmány után kutatva? Ahelyett, hogy vonyítana a holdra, Lou magándetektívet fogad, aki szintén nem akárki…
A New York Times bestsellerírója, Ronda Thompson felejthetetlen karaktert teremt napjaink „báránybőrbe bújt farkas” történetében. Celebek, sztárok, modellek és rajongók; mind mások, mint aminek képzeljük őket. Sikerkönyve humoros, izgalmas és szenvedélyes bepillantás a modellvilág színfalai mögé."
Jó kis könyv, csak ajánlani tudom, ha valaki egy könnyed délutáni olvasmányt keres magának
Billu
2009-06-24, 02:28 PM
Az egyik nagy kedvencem Vavyan Fable-től a Mesemaraton-Emlékfutam.
Ahányszor újra elolvasom, annyiszor fetrengek a röhögéstől, és mindig tud valami újat mutatni, ami azért manapság nem elhanyagolandó tényező.
Az írónőnek fergeteges humora van, és meglepően jól, bár kissé szarkasztikusan mutat rá arra, hogy hova fejlődött a mai világ, mi számít manapság szenzációnak, és hogy mit sztárolnak az emberek. Erre a műre méltán igaz az az állítás, hogy a műfaja: Vavyan Fable.
A másik favoritom Pásztor Ferenc Véletlenül katona c. műve.
Ez egy Zsanó nevű magyar származású, Párizsban nevelkedett fiú katonaságba való beilleszkedését mutatja be, ami nem egy egyszerű dolog. Zsanó törtmagyarsággal beszél, de olyan dolgokat mond, hogy a felettese jó párszor azzal fenyegeti, hogy becsukatja "feketedni", mivel Skumát alhadnagy szerint Zsanó "az imperializmus rohamcsapata".
violetta89
2009-07-04, 12:19 PM
Sziasztok!
Néha alvás helyett olvasok. A legutóbb egy gyönyörűséges meseregényt olvastam: Shannon Hale: A suttogó. Eredeti címe angolul a libapásztorlány. Az eredeti grimm mese regénnyé bővített változata, nagyon jó volt. Ez a mese amúgy is mindig a kedvencem volt, és regény csodálatos. A címe megtévesztő. semmi köze a Robert Redford féle badarsághoz. A 2004-ben adták ki.
Connie
2009-07-06, 11:32 AM
Legutóljára Marcello D'orta-tól olvastam az Isten Ingyér Teremtett Bennünket c. könyvet, most pedig Paolini-től a Brisingr-t.
violetta89
2009-07-06, 11:53 AM
Felfedeztem egy írónőt: Lugosi Viktória: Dafke
Ajve
adri26
2009-07-06, 03:13 PM
László Gyula: A honfoglaló magyar nép élete
Ebben a témában nekem ez tetszett a legjobban.
bhaley
2009-07-07, 04:48 AM
Joanne Harris -Rúnajelek könyvét olvastam utoljára.
Hát érdekes...
nem volt rossz, de olvastam már jobbat is. De a világot jól megteremtette, elég összetett.
fdorottya
2009-07-07, 07:53 AM
Sziasztok!
Én Pearl S. Buck: Nők pagodája című könyvét olvastam utoljára. Az egész könyv nyelvezete és gondolatvilága nagyon letisztult. Jól esett a lelkemnek egy másik talán őszintébb és másképpen összetett világba pillantani.
Most épp Norman Mailer Várkastély a vadonban-ját olvasom, na ez egészen más történet...
smile.rita
2009-07-07, 08:13 AM
sziasztok! én utoljára a édességek kicsiny boltját olvastam, ami londonban játszódik a pestis idején. van benne barátság, szerelem, család..minden, ami egy jó könyvhöz kell. inkább nagyobbaknak ajánlom.
tigitha
2009-07-15, 12:21 PM
A GYŐZTES EGYEDÜL VAN - PAULO COELHO
Ha valaki nem ismerné,itt a rövöd tartalma:
Igor Malev, a dúsgazdag orosz vállalkozó csak egy dologra tud gondolni: egykori feleségére, Ewára. A férfi jóképű és gazdag, ám mégis boldogtalan, mert társa évekkel ezelőtt elhagyta egy divattervezőért. Csalódását Igor máig nem heverte ki, s bármi áron vissza akarja hódítani szerelmét. A cannes-i filmfesztiválra készül, mert úgy tudja, hogy Ewa is ott lesz - új férje oldalán. S a mértéktelen luxusban lubickoló Szuperosztály tagjai között, a győztesek és a modern élet hedonista játékainak világában megkezdi 24 órán át tartó erőszaksorozatát. Igor maga a vibráló és jéghideg intelligencia, ezért a kibékülés sem lehet mindennapi. Megígérte, hogy egész világokat fog elpusztítani azért, hogy közel kerülhessen szerelméhez. És az ígéreteit mindig betartja... Paulo Coelho mesterien bonyolítja történetét. Tizenkettedik regényében sokkoló képet fest a csillogás iránti vágy uralta világunkról, megmutatva e mértéktelen rajongás borzalmas következményeit. Felkavaró regény a hatalom és a siker hajszolása miatt meghiúsult álmokról.
Selas
2009-07-18, 05:29 PM
Kurt Vonnegut: Bajnokok reggelije c. könyvét olvasom most :)
"A legfeketébb fekete humor"
Ez a "lexikonként" is forgatható, gazdagon illusztrált regény valójában egy születésnapi ajándék. Kurt Vonnegut írta önmagának, az ötvenedik születésnapjára.nAz volt vele a célja, hogy - miként hajdan a rabszolgatartók tették a rabszolgákkal - felszabadítsa kitalált szereplőit. Személyesen. (Közben azonban kevés híján végez vele egy nagy kutya.) etc...
Mindenkinek csak ajánlani tudom! ;)
Magaméri
2009-07-22, 03:59 AM
Gerald Durrell rajongó vagyok! :)
Az összes kiadott könyvét megszereztem, a kedvenceim:
Családom és egyéb állatfajták
Madarak, vadak, rokonok
A halak jelleme
Férjhez adjuk a mamát
Sajátos humorával garantáltan kirángat bármilyen rossz hangulatból...évente elolvasom.
Ja, és lemaradt - Margaret DURRELL...
DE MI LETT MARGÓVAL?
A címszereplő Margó nem más, mint Gerald Durrell nővére, aki állandó szereplője volt az ismert író családjának mulatságos kalandjait elbeszélő regényeinek.Margó időközben felnőtt, de továbbra is megőrizte hóbortos természetét. Szigorú és tiszteletre méltó nagynénje javaslatára és anyagi támogatásával panziót nyit az angliai Bournemouthban, amely azonban teljes egészében magán viseli gazdája "keze nyomát". Lakói különös figurák: Edward, a rőt szakállú aktfestő; a csínytevéseiről és iskolakerüléséről híres Nelson, törékeny és befolyásolható édesanyjával; a nagy szerelmi étvágyú mészáros és mindig áldott állapotban lévő felesége; Judy és Blanche, a két csinos ápolónő; Harriet, aki a tisztes külső mögé rejtőzve koholt vádakkal zaklatja lakótársait; Jane, a nyugdíjas nővér, aki időnként a végzet asszonyának képzeli magát; Margó szerelme, Andy, a szőke óriás; Percival Johnson, a körözött szélhámos és még sokan mások. Miközben a hölgyek naphosszat selyem hálóingben és papucsban járnak-kelnek, megosztják gondjaikat a megértő és nagy beleérző képességgel rendelkező tulajdonosnővel. A zűrzavart súlyosbítja, hogy megérkezik Gerald - tíz majom és egy óriáskígyó kíséretében. E felfordulásban aztán nem kis feladat elhitetni a tisztes nagynénivel, hogy a panzió a remény szerint virágzik és polgári megbecsülésnek örvend...
A sok humorral megírt regény jó szórakozást ígér a "Durrellek" kedvelőinek.
Nagyon ajánlom! :)
fannig
2009-07-26, 02:48 PM
a Coelhó: Veronika meg akar halni-t én is olvastam és nagyon elgondolkodtatott, az életről és a saját életemről. rájöttem , hogy mit kell változtatnom az életemen. legutoljára Umberto Eco-tól a Loana királynő titokzatos tüzé-t olvastam. egy olyan könyvárusról szól, aki amnéziát szenved, de csak a saját magánéletére vonatkozó dolgokat felejti el, az eddig tanultakat (pl.: történelmi évszámok, híres emberek élete..) tudja. a könyvben megismerhetjük ezt a különös áéllapotot, és hogy hohyan szerzi vissza az emlékeit... ajánlom mindenkinek:P
Kirara24
2009-09-24, 05:22 PM
Hali mindenkinek! Én is imádok olvasni és falom a könyveket.
Szeretem a romantikusokat de abban nagyon válogatós vagyok.Christina Dood eszméletlen jó.
Jelenleg Jenifer Blaktől a Karnevált olvasom.Eddig nagyon jó.
Csak ajánlani tudom még J R Wardot romantikus, erotikus, vámpíros. Eszméletlenül jó
Az Anita Blake és Meryy Gentry sorozatok si jók de kicsit-nagyon tocsog a vérben és a rengeteg sexben
judd86
2009-09-29, 08:18 AM
Sziasztok, én még új vagyok itt, de imádok olvasni (szakmai ártalom :)). Most Jókaitól olvasom A kőszívű ember fiait. Általános iskolás koromban olvastam, és akkor még nem tudtam értékelni, de hihetetlen jó könyv. Előtte Lőrincz L. Lászlótól olvastam Az utolsó hvárezmi nyár című ifjúsági regényt, még előtte Vavyan Fable Mogorva nyár című könyvét. Most pedig be van iktatva Márqueztől az Azért élek, hogy elmeséljem az életemet, illetve Vonnegut Az ötös számú vágóhíd című regénye. Tőle eddig nem olvastam semmit, csak ajánlották. Márquezt meg imádom, főleg a Szerelem a kolera idejént; ajánlom mindenkinek! ;)
Mitha
2009-09-30, 01:40 PM
Orson Scott Card: A hetedik fiú és ugyancsak tőle A rézbőrű próféta
Alternatív történelem, XIX. század eleji Amerika, ahol az emberek hisznek a boszorkányságban és művelik is, hiszen mindenkinek van valami fortélya - ha csak annyi is, hogy a legjobb ételt főzi a faluban, bármilyen szegényes hozzávalóból is -, és ahol egy napon teremtő születik, egy hetedik fiú hetedik fia, aki nagy dolgokra hivatott... amennyiben az ellenségei mesterkedései ellenére megéri a felnőttkort. (És ami nagy pozitívuma: szép, mesélős nyelvezete van. :-) )
Eline
2009-10-10, 06:56 AM
Ó, ezt a topikos is szeretni fogom. Magyar-szakoshoz híven nagyon sokat olvasok.
Utoljára Németh László Irgalmát olvastam el harmadjára. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert minden elolvasásra mást jelent. Az elidegenedés, az emberek közötti távolság, a szerelem ma is annyira aktuális témák, és a megoldáskeresés is annyira aktuális, hogy nem lehet letenni a regényt.
xangyalx
2009-10-21, 05:33 PM
Hali
Nem tudom ti hoyg vagytok vele de én leragadtam a magyar klasszikus szép irodalomnál a Nyugat nagy hős koránál Igaz az író kinek írásai fergetegesek nem volt tagja - ha jó forrásokból értesültem-az újságnak.
Gárdonyi Géza mindenki ismeri neve egybefort az egri csillagokkal és kész ez itt a baj fontos megjegyezni azt hogy Gárdonyi nem egy egy könyves író.
Rengeteg jó regénye novellái vannak . A láthatatlan ember talán legnagyobb műve azt mindkinek ajánlom aki egy kis Magyar nép eredete hun kora vágyik egy kis romantikus szálal .
martailos
2009-11-07, 07:14 PM
Ljudmila Ulickaja: Odaadó hívetek Surik
Az írónő szinte minden magyarul megjelent regényét ovastam már nagy élvezettel. Áradó mesélő kedv,finom irónia, az orosz-szovjet életben a polgári létet fenntartani akaró család, egy nagyon érdekels fiú (Surik) aki minden nőnek a nagyanyjának, az anyjának és minden őérte rajongó nőnek meg akar felelni.
Nem lehet letenni.
egylány
2009-11-10, 01:34 AM
Én utoljára Feldmár Andrástól olvastam a Feldmár mesél c. könyvet.
A könyvben Feldmár András mesél terápiás történeteket, amelyek felvetnek a saját életünkkel kapcsolatos kérdéseket is, és láthatjuk, hogyan vesz részt Feldmár a terápiában. Tulajdonképpen csak együtt van a másikkal, egy másfajta élményt ad neki. Ugyanúgy, ahogy számomra a könyv elolvasása is egy új élményt jelentett.
Ajánlóként még bemásolnék egy idézetet a könyvből:
"Egy terapeutának és szerintem mindenkinek - a legfontosabb dolog arra rájönni, hogy a másik végtelenül másik. Tehát nemcsak úgy, hogy nern olyan, mint én vagyok, hanem azt se lehet tulajdonképpen feltételezni, hogy megértem a másikat. Mert mit jelent megérteni a másikat? Az, hogy én megértelek téged, azt jelenti, hogy beskatulyázlak a már meglévő gondolataimba. De lehetséges, hogy még a színek, amiket te látsz, azok sem ugyanazok a színek, amiket én látok. Nagyon megrázó felfedezés, de szerintem igaz. Hát akkor én mit csinálok? Nagyon prózainak hangzik, de én csak próbálok együtt Ienni a másikkal. Majdnem úgy, mintha egy tigrissel lennék egy ketrecben. A tigrissel is probálnék együtt lenni. Megérteni a tigrist? Én nem próbálnám megerteni a tigrist, azt nem lehet. Viszont lehet a tigrissel játszani, vagy lehet a tigrissel birkózni, vagy lehet a tigris által meghalni..."
ursus, filozófus
2009-11-15, 03:34 AM
Sziasztok,
Nekem tanulnom kell, úgyhogy keveset olvasok, de nemrég a neten ráakadtam egy olyan könyvre, ami hmmm, megváltoztatja a gondolkodást, új nézőpontból mutatja be a világot:
Daniel Quinn könyve, az Izmael.
Fel is töltöm, olvassátok el ti is
Naska
2009-11-15, 05:42 PM
Én jelenleg ismét Vay Ilus - a neves komika, aki egy éve halt meg- Miközben bohóckodtam címú könyvét olvasom, nem is tudom, hányadszor. Nem pletykahalmaz az egykori kortársakról, hanem édes-bús olvasmány az életről, halálról, szerelemről, örömről, bánatról. Belenyugvásról.
Ridita
2009-11-22, 01:57 AM
Sziasztok!
Én most olvastam Charlene Harris True blood sorozatának második kötetét, aminek Élőholtak Dallasban a címe. Jó kis vámpíros kaland, szerintem a szerző nagyon jól eltalálta az arányokat az izgalom és a szerelem között. Nagyon megkedveltem a főhősnőt, Sookiet. Kíváncsi vagyok, valóban olyan gyakori-e ez a típus az USA déli részén. Már letöltöttem a könyvekből készült sorozatot is, de úgy gondoltam, első a regény. A harmadik részbe is belekezdtem volna, de észrevettem, hogy rajongói fordítás, úgyhogy inkább haladok kicsit az egyéb olvasnivalóimmal, hátha kijön az eredeti is hamarosan. Így is annyi könyv van betárazva a könyvespolcomon meg a számítógépem merevlemezén, hogy egy-két évig ellennék vele, ha nem jönne újabb.
Blasio87
2009-11-23, 04:54 AM
Szóval most hogy csappan az anyag egyre inkább elgondolkodom az utánpótlásról. Vannak hasonló horror/thriller szerető emberek itt? Mit tudnak ajánlani? Hallottam D'Lacey Hús c. könyvéről, állítólag egy hónapig vega lesz az ember tőle. Meg Ketchum A szomszéd lány c. könyve is elgondolkodtatja az embert. Olvasta már ezeket vki? Ajánlja? Még mit? Poe? H.P.Lovecraft?
Köszi szépen a tanácsokat
collinus
2009-11-23, 09:54 AM
Vámos Miklós: Tiszta tűz.
Az "Apák könyve" az egyik legnagyobb kortárs magyar regény, nem véletlen, hogy legalább 18 nyelvre lefordították. "Az utazások Erotikában" és a fent említett "Tiszta tűz" sajnos nem éri el annak színvonalát - persz nem rossz, ajánlom mindenkinek (párhuzamos elbeszélések)
Ildusxx
2009-12-05, 06:18 PM
Sziasztok!
Pár ajánlás a kedvencekből:
Susan Kay - A fantom: az operaház fantomjának története a gyermekkorától kezdve. Szívszorító történet, még ha nem is igaz.
J.R. Ward- Fekte tőr testvériség sorozat: romantikus-vámpíros - harcolós, fanatic-ká válik tőle az ember
Leon Uris-Exodus: Izrael létrejöttéről szól, a legjobb történelmi könyv, amit olvastam.
Nefertiti77
2009-12-08, 07:01 AM
Tegnap este : Coelho: Veronika meg akar halni
Íme egy idézet a könyvből
"Néhány súlyos elmekórtani esettől eltekintve az emberek többsége abba őrül bele, hogy megpróbál kitörni a hétköznapok egyformaságából."
Coelhot mindenki szereti, mindenki falja. Sikere talán abból fakad, hogy a hétköznapi ember gondolati és érzelemvilágát tárja elénk történetein keresztül. Mindenki talál ismerős gondolatokat könyveiben, amiket megfogalmaz helyettünk. Magunkra ismerünk a prostituáltban a 11 percből, a Vilette lakóiban a Veronika meg akar halniból stb... Többen barátaim közül szívesen idézik őt leveleikben, és kérdéseimre válaszként őt kapom.
Coelho jó, mégsem tudom eldönteni, hogy szeressem-e.
Scoo79
2009-12-15, 01:47 AM
Arkagyij Sztrugackij és Borisz Sztrugackij: Lakott Sziget.
Nagyon jó sci-fi könyv (nincs benne technoblabla egyébként.) Valamikor a hatvanas évek végén írták és olyan komoly társadalom kritika van benne, hogy azon nyomban be is tiltották.
Szerencsére olyan mázlim van, hogy a könyv folytatása viszont már régen megjelent és így mindössze 300 ft-ért hozzá tudtam jutni egy antikváriumban.
Salefino
2009-12-16, 07:54 AM
Sziasztok,
Nem rég olvastam ki Tamási Áron: Jégtörő Máyás című könyvét. Csak ajánlani tudom, mindenkinek. Gyönyörű képhasználat, az érzések, godnolatok metafikus megfogalmazása, izgalmas, fordulatokban gazdag cselekmény.
Egy erdélyi fiatal házaspár életét mutatja be egy szellem elbeszélésében, akinek a küldetése, hogy segítse a fiatlokat küzdelmes minden napjaikban.
Keserédes, számomra letehetetlen könyv...
Ridita
2009-12-18, 12:49 AM
Én Julie Garwood Menyasszony című könyvét olvasom én. Történelmi romantikus regény, ami a skót Felföldön játszódik. A fiatal párnak a király parancsára kellett összeházasodnia, az esküvő előtt nem is találkoztak. Az ifjú menyasszony igencsak meglepődik, amikor találkozik a barbár skótokkal, akik "női ruhában" járnak és furcsa szokásaik vannak. Lassan kezdenek egymásba szeretni a férjével, de boldogságukat beárnyékolja az első feleség rejtélyes halála. Mindenki azt hiszi, hogy öngyilkos lett, pedig valaki megölte és az új menyasszonynak is ezt a sorsot szánja...
Petra0524
2009-12-18, 04:08 AM
sziasztok
én most végeztem J.R.Ward : Fekete tőr testvériség -ével.6 kötetből áll-eddig.A 7.még nincs kész,legalábbis a boltokban és a neten is ezt tudtam kideríteni.Aki szereti a romantikus,erotikus,misztikus thrillert annak ajánlom.Én végig könnyeztem,pirultam és izgultam mind a 6 könyvet.Szerelmes vámpírok,akik hol halandókba,hol saját fajtájukba szeretnek bele.Dúl a háború az "alantasokkal" akik élőhalottak és a vámpírokat ölik,nem riadva vissza az emberek felhasználásától sem.\\m/
timy091
2009-12-18, 10:31 AM
Sziasztok!
Én Shakespeare-től olvastam A makrancos hölgyet...régi klasszikus, nekem tetszett. :) Egy makacs, nyers lányról szól akinek a húgát akarják először feleségül venni, de az apja nem egyezik bele, míg az idősebbnek nem talál párt. Így a fiatalabb lány udvarlói elkezdenek férjet keresni...találnak is, megtörténik az esküvő...és a férje elkezdi "nevelni" a makrancos lányt, a végén pedig engedelmes feleséggé válik :) Nagy vonalakban ennyi. Ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti ezeket a kis könnyed olvasmányokat. :)
oldfield
2009-12-23, 10:55 AM
Harlan Coben -től olvastam Az ördög játszótere és Az erdő című könyveket. Nekem az Erdő jött be nagyon. Aki szereti az izgalmas, hátborzongató, letehetetlen történeteket, annak tudom ajánlani. Már alig várom, hogy a Dermesztő csend című Harlan könyvet valaki megossza.....;)
Ridita
2009-12-26, 02:41 AM
Sziasztok!
Utoljára Nora Roberts Mackade fivérekről szóló könyveit olvastam. A 4ből még csak 3 darabot, most kezdem majd a 4-et. Nagyon szeretem Roberts könyveit. Kedvenceim tőle a Stanislaski fivérekről szóló két kötet. Azoknak ajánlom, akik Danielle Steel könyveit is szeretik, hasonló stílusú és témájú könyveket ír!
Kellemes kikapcsolódást!;)
Mindkét írónő romantikus könyveket ír, ennyi bennük a közös. Nem akarom megbántani Danielle Steel rajongóit, de a legtöbb könyve egy kaptafára húzható. Van egy törékeny, vörösesszőke, gyönyörű fiatal lány, aki nagy gazdagságból nagy szegénységbe kerül. Hozzámegy egy nála jóval idősebb, gazdag férfihoz, akit persze szívből szeret. Utána még sok megpróbáltatás éri, például leég a háza, meghalnak a gyerekei, teljesen összetörik az arca, elveszti a vagyonát stb. Végül a harmadik férje oldalán megtalálja a boldogságot.
Nora Roberts könyvei ennél sokkal jobbak. Egyrészt nem kiszámítható a cselekmény, másrészt az írónő elkalandozik más műfajok felé is. A könyvei között van thriller, sci-fi, fantasy is és mindegyik érdekes. Én legjobban a könyvsorozatait szeretem, ahol a korábbi főhősök mellékszereplőként visszatérnek a sorozat későbbi részeiben. Nora Robertsnél a férfiak is jól megírt karakterek, nemcsak kétdimenziós statiszták a nagy romantikához, hanem egyenrangú partnerei az erős, érdekes főhősnőknek.
netty092
2010-01-05, 12:20 PM
Sziasztok!
Én is nagyon szeretek olvasni és most amíg szünet volt sikerült 3 könyvet is kiolvasnom: Stephenie Meyer-Eclipse, Claudia Gray-Evernight és Alyson Noel-Evermore ( előre is elnézést kérek ha untatok ezekkel a könyvekkel vkit, biztosan azt gondoljátok, hogy Twilight mániában szenvedek, de ez nem igaz, csak megtetszettek ezek a könyvek). Azoknak szeretném ajánlani ezeket a könyveket, akik szeretik a vámpíros történeteket.
Egyébként ezek előtt Vavyan Fable-t olvastam, a fantasy regényeit ezek is nagyon jó regények. :)
missfleur
2010-01-09, 05:53 AM
Sziasztok!
Legutóbb Helen Fisher-től olvastam a "Te vagy az én Párom"-at, mely egy pszichológia témájú könyv. Mivel én erre a pályára készülök, ezért amellett, hogy érdekesnek találtam, még hasznossá is vált a tanulmányaimban.
Fisher alapvetően a párválasztás problémájával, annak biológiai determináltságával foglalkozik könyvében, több saját kutatásának eredményét is figyelembe véve.
A könyv tartalmaz egy kérdőívet is, melynek kitöltésével megtudhatod, hogy a 4 személyiségtípus közül melyikbe tartozol, melyek az alapvető személyiségjegyeid és tudat alatt mi vezérli a párválasztásodat.
Nekem nagyon tetszett.;)
missfleur
Maanji
2010-01-19, 05:04 AM
Indira Myles: A Viharfaló titka
Kis kedves könyv, fantasy, lapozgatós (ha valakinek ez mond valamit), és azért jó szerintem az ilyen típus, mert a fiatalokat olvasás szeretetére tanítja azzal, hogy az olvasó a főszereplő.
Nem rég olvastam ki Barabási László: Az emberiség története első kötetét. Nagyon érdekes és az író stílusai jó. Előtte James Redfield háromkötetes művét olvastam, a Mennyei prófécia, A Tizedik felismerés és a Shambhala titka címmel. Nagyszerű mindegyik, bátran ajánlom mindenkinek. A nemrégi olvasmányélményeim közül még ajánlanám Wass Albert Funtineli boszorkány és az Elvész a nyom című műveit / a többi könyve is remek, de ezeket olvastam legutóbb tőle :o) /
dabra
2010-01-23, 11:40 AM
Én nemrég fejeztem be Osara LaMort: Napút az istenekhez című könyvét. Azoknak ajánlom, akiket érdekel az egyiptomi istenek, és az ókori egyiptomiak vallása. Sok hasznos információt tartalmaz ebben a témakörben.
Kissu
2010-01-24, 07:19 AM
Hát ezzel ugyan még nem végeztem (bár már közel a vége), de J. R. Wardtól olvasom a Halálos csókot, ami igazából egy novellás kötet, és J. R. Ward története mellett helyett kapott 1-1 Sherrilyn Kenyon, Susan Squires és Dianna Love írás is.
Ha valaki szereti az ilyen stílus könyveket annak tudom ajánlani, nekem tetszett az amit eddig olvastam belőle.
Wynie
2010-01-24, 12:33 PM
Lucy Maud Montgomery-Anne Shirley- aki lányregényt szeretne olvasni nagyon ajánlom: Avonlea kanadai falucska népe felbolydul: vajon mi indíthatta a besavanyodott agglegényt, Matthew Cuthbertet, no meg kardos nővérét, a háztartást parancsnoki szigorral vezető Marillát, hogy árva gyereket fogadjanak tanyájukra? Bizony, a szorgalmas, puritán testvérpár fölött eljárt az idő - segítségre van szükségük, és ki lenne erre alkalmasabb, mint holmi apátlan-anyátlan legényke, aki örül, ha fedelet kap a feje fölé? Mekkora aztán Matthew meglepetése, amikor a várt legényke helyett egy pulykatojásképű, vörös hajú leányzó várja...:)
ágnes.gabriella
2010-01-24, 12:43 PM
Főleg hölgyeknek ajánlom, (akik szereti a romantikus regényeket) Jayne Ann Krentz könyveit, elsősorban a Viharos szenvedélyt és a Titkos tehetségeket. De mindegyik nagyon jó. Kellemes, optimista kisugárzása van, és már többször is olvastam mindegyiket. A Viharos szenvedélyen kívül minden könyve megvan, akinek akadna egy felesleges példánya, szívesen megvenném.
Goody
2010-01-24, 12:44 PM
Karácsony elött olvastam a Twilight sorozatot, tetszett.. nehezen tettem le.
Vámpírok után varázslók : Harry Potter utolsó regény. volt 2-3 nap.
Asimovtól az Alapítvány sorozat, 8 kötet :)
Jelenleg John Caldwell (Nemes István) Káosz könyveit forgatom, a hetedik a sorban :)
Skandar Graun mindenkit levesz a lábáról... vagy így - vagy úgy.
Hajdu M
2010-01-24, 03:58 PM
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///D:%5CDOCUME%7E1%5CHorka%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsoh tml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Üdvözletem mindenkinek.
Most találtam erre az oldalra teljesen véletlenül, és igen csak megörültem, a sok jó E-book-nak, de igen ügyesen ki van találva ez a 20 hozzászólásos limit, ami feltétele a letöltéseknek. Úgyhogy nagy lendülettel bele is kezdek, összehozni ezt, és talán úgy sikerül, hogy közben hozzá is szokok a fórum napi látogatásához, és sok jó beszélgetésnek lehetünk részesei.
Ja utoljára általam olvasott könyv: Dr Bánki M Csaba Életünk és az agy című könyve.
<o:p> </o:p>
A Pszichiátria Magyarországi fejlődéséről, életrajzi jelleggel, igen olvasmányosan és sok információval megírt könyv. Érdekes olvasmány
Jupiterrr
2010-01-24, 06:11 PM
Sziasztok!
Bár nem utoljára olvastam, de máig emlékezetes számomra egy könyv: Cesare Pavese - Szép nyár.
A Világirodalom Remekei sorozatban jelent meg a kötet, és 4 kisregényt tartalmaz. Mindegyik nagyszerű olvasmány.
Pavese tragikus sorsú olasz regényíró, néhány írása magyar nyelven is megjelent, érdemes elolvasni.
Olyanoknak ajánlanám, akik nem a pörgő eseményeket kedvelik egy-egy irodalmi alkotásban, inkább a mélyebb mondanivalót és a szép tájleírásokat. Pavese művészete valóban SZÉPirodalom!
sznyul
2010-01-26, 12:53 PM
Christopher Moore: Biff evangéliuma (lamb)
Kedvcsinálónak (illetve a korrektség kedvéért, nehogy valaki másra számítson):
A könyv Jézus Krisztus gyerekkori haverjának szemszögéből mutatja be Krisztus (kitalált) gyerek- és ifjúkorát, illetve tanításainak, tetteinek egy részét.
Én szétröhögtem az agyam.
A könyv kellő tisztelettel ír Krisztusól - ebben vallásos barátaim is egyetértenek - de azért némi lazaság kell hozzá.
Lady05
2010-01-28, 07:16 AM
Drunvalo Melchizedek: Az élet virágának ősi titka I-II.
Nagyon sok részletekbemenő témát tár elénk ez a mű.
Tudományos bizonyítékokat sorakoztatfel az élet és minden élő kapcsolatáról, arról, hogy minden mindennel összefügg, minden visszavezethető Istenhez és a teremtéshez.
Esztella73
2010-01-28, 07:55 AM
Daniel Keyes: Szép álmokat Billy! Igaz történet -egy schizofrén férfiról.
kandras
2010-01-28, 01:45 PM
Sziasztok. Ez az első hozzászólásom ezen a fórumon, ezért minden kedves látogatót szeretettel üdvözölnék. Azért esett erre a választásom, mert a számítógépek világában örömmel tölt el, hogy olvasásról írnak egyesek. Rengeteg könyvet olvastam életemben, s utoljára egy kedvencemet lapoztam már vagy századszor.
Zsoldos Péter Távoli Tűz című könyve állandó visszatérő vendég a kezemben. Ajánlom azoknak, kik szeretik a fantasztikus könyveket, akik szeretik a történelmi regényeket, s egy kis romantika is akad benne, ha valaki azt keresné. Könnyű, laza ám egy emberöltőt magába foglaló könyv.
Margaretta27
2010-02-02, 05:02 AM
Melania Mazzucco: Egy tökéletes nap.
Nagyon jó kis regény. Egy nap története, sok szálon fut, sok szereplővel, eredeti karakterek, mély mondanivaló. Mindenkinek ajánlom.
Zsana9
2010-02-03, 08:12 AM
A vörös pöttyös könyvek a kedvenceim, már elég sokat olvastam közülük és mindegyik izgalmas és eseménydús. Legutóbb Maggie Stiefvatertől a Shiver-Borzongást olvastam és bár sok hasonlóságot véltem felfedezni az Alkonyat vérfarkasai között, mégis nagyon tetszett. A "le nem tehető" könyvek közé sorolnám. A másik ami szintén tetszett Polly Shulman Rajongás című könyve volt. Aki szereti a romantikus de izgalmas lányregényeket azoknak mindenképpen ajánlom.
motoszkar
2010-02-09, 06:13 AM
Nemrég olvastam Dragomán György: A fehér király kötetét.
A kötet akár önállóként is olvasható novellákból áll össze. Egy gyerek szemszögéből élhetjük át a felnőttek világának komplikáltságát, időnként érthetetlenségét a romáiniai kommunizmus idején. Hogy zavarosabb legyen a kép a nagyapa magasrangú elvtárs, míg a fiát (a kisfiú apját) egy nap elviszik munkatáborba. Ebben a környezetben éli mindennapjait a kisfiú.
Számomra nagyon érdekes olvasási élmény volt. Egy kis empátiával visszarepít abba az időbe amit kevéssé tapasztaltam meg, de mai napig észlelem, hogy a kor örökségét még mindig hordozzuk magunkban.
motoszkar
2010-02-09, 06:26 AM
A Truancy Isamu Fukui 2008-ban megjelent antiutópiája. A regény gyors pörgésű, könnyű esti olvasmány. Megjelent magyar fordításban és következik a folytatása is. Nem gyullad be az ember agya a feldolgozástól, de azért egy 15 éves srác agyszüleményéhez képest egész jó kötet kerekedett belőle. A sztorit nem mondom el, elég sok reklámot kapott amúgyis. Akit érdekli megtalálja.
motoszkar
2010-02-09, 06:43 AM
A Truancy reklámjának hatására megkerestem a Battle Royale könyvet.
A Battle Royale filmet elég rég láttam, de nagyon tetszett. Rendszerint a megfilmesített könyveket előbb szeretem olvasni, mint a filmet megnézni. De ebben az esetben nem is tudtam, hogy egyáltalán megvan-e magyarul, de megtaláltam pdf-be. A regény szerzője Takami Kosun.
A cselekmény egészen eredeti (ha eltekintünk a Legyek urának alaphelyzetétől) egy szigetre visznek egy 9. osztályt. Csak egyikük hagyhatja el a szigetet, egymás ellen kell küzdeniük az életbenmaradásért. Helyenként agresszív és horrorisztikus a leírás; mindvégig maróan benne van a társadalomkritika, a rendszerellenesség, de az ifjúságba vetett hit, a bennük, bennünk rejlő változtatásra való erő is.
motoszkar
2010-02-09, 06:57 AM
És ha már elindultam a gyerekek, fiatalok főszereplésének vonalán a Truancy reklámjának hatására, a Battle Royale után elolvastam a Legyek Urát is. Valamikor nagyon rég hozzákezdtem, de valahogy nem találtunk egymásra. Most viszont sikerült belemerülni, ha egyéb nem is, de azért is kíváncsivá lettem, hogy össze tudjam hasonlítani a Truancy, Battle Royale közös vonásait. Azon túlmenően, hogy mindegyik arról szól, hogy gyerekek extrém helyzetekbe kerülnek, a legjobban mégis a Battle Royale tetszett. Talán, mert ez volt a legaktuálisabb, a legközelebb a mi korunkhoz, több kapaszkodót nyújtott. A Legyek ura is jó könyv, a szimbólumok hangsúlyosabbak, csak számomra legalábbis annyira távoli az egész életérzésük a könyvben leírt gyerekeknek, hogy nehezen tudok ráhangolódni a félelmeikre, világlátásukra. Talán azt hiányolom, hogy nincs túl nagy opció a karakterekben, de abban a korban és a szerző mondandójának illusztrálására ennek pont ilyennek kellett lennie.
RaveAir
2010-02-11, 08:19 AM
Legutóbb a Twilligh / Alkonyat sorozat első kötetét olvastam el. Valahogy a nagy reklám, rajongás hidegen hagyott, és nem is igazán sokat tudtam előzetesen a könyvekről és a filmekről, csupán annyit, hogy vámpírok vannak benne.
Nos, aki fantasyt szeretne inkább olvasni az ne is nagyon lásson hozzá, mert igazából egy lány/szerelmes regény az egész. Nem mondom, hogy rossz, mert igencsak olvastatja magát. Elég hamar be lehet falni azokat a százoldalakat. Igazából könnyed szórakoztatást nyújt, miközben egy lány belső lelki világába pillanthatunk bele.
Jelenleg a sorozat második kötetét olvasom, és tervezem, hogy ezt követően majd jön a következő is (de csak azért, mert itt vannak nálam kölcsönben). Ezt követően bizonyára valami "keményebbet" fogok olvasni. Pl. Steven Eriksontól valamit...
reckless-smile
2010-02-12, 06:03 PM
Jay Ashe - Thirteen Reasons Why c. könyvét.
Egy tinédzser fiúról szól, aki egy napon egy dobozt talál a házuk küszöbén, neki címezve. A tartalma pedig... nos néhny magnókazetta, amin a srác szerelme meséli el, hogy mi (vagyis pontosabban ki) az a tizenhárom dolog (személy) amik/akik miatt néhány hete öngyilkosságot követett el. Tanulságos búcsúlevél, egyszerű, érdekfeszítő, és a vége felé elég könnyezős...
jános1964
2010-02-14, 12:46 PM
Nemrég fejeztem be Nick Mason könyvét - ő a Pink Floyd dobosa, és természetesen az együttesről ír. Nagyon tanulságos történet, nemcsak a zenéről szól. Szép a kivitelezése is, nagyon sok jó minőségű fotóval megspékelve.
Előtte egyik kedvenc krimiszerzőm, John Sandford Durva terep c. regényét olvastam. Eddig minden magyarul megjelent könyvét elolvastam, legjobbak az elsők voltak, de még mindig le tud kötni.
mariann49
2010-02-15, 03:25 PM
Utoljára John Grishamtol az Artatlan ember cimu konyvet olvastam,egy megtortent esetet dolgoz fel.
Egy gyilkosságért elítélt férfi tobb mint 10 évet toltott bortonben ártatlanul.
csirkebirke.74
2010-02-15, 03:41 PM
Erica Fischer: Aimée & Jaguár
Nem tudom, mi vonz ehhez a témához, de egyszerűen vonzanak elkerülni a koncentrációs táborokhoz kapcsolódó emberi történetek. Nagyszerűen van megírva, a végén régi dokumentumok és fényképek. Csontig hat ez a mérhetetlenül kegyetlen kiszolgáltatottság. Igazából két szerelmes története, olyan apróságokat is megemlít, ami mondjuk egy történelem könyvben biztos nincs benne, amitől legalábbis számomra, még emberibb és félelmetesebb lett az "összkép". Erős érzelmek vannak benne: szeretet, gyűlölet, félelem, kétség, iszonyú üresség... Átélhető és szerethető, ha nem is a szokványos megközelítés.
csalcsil
2010-02-20, 04:24 PM
Nekem nagyon tetszett Ken Follett A katedrális című regénye.
A történet egy középkori angliai kisváros küzdelmét mutatja be a saját katedrális megépítéséért, melyet még a saját egyházuk is ellenez.
Darvasi László: A titokzatos világválogatott
A titokzatos világválogatott a magyar irodalom nagy sportkönyvei mellé sorakozik, Mándy Iván, Ottlik Géza, Mészöly Miklós, Zelk Zoltán, a kortársak közül Esterházy Péter, Kukorelly Endre és mások műveinek társaságába. A szerző figyelmét mintha leginkább a labdarúgás elmúlt húsz-harminc-negyven évének a különféle valóságos vagy képzeletből szőtt legendái kötnék le.
Emike00
2010-03-04, 11:09 AM
Fekete István: Lutra
Imádom, cirka ötödször olvasom, de mindig megfog benne valami. Gyönyörű leírások vannak benne, és szerintem csúcs, ahogyan a természetről ír...
Rose18
2010-03-10, 01:15 PM
Laurell K. Hamilton: A Harlekin. Igazság szerint sokat nem írhatok erről mivel ez az Anita Blake sorozat 14. kötete, én nagyon élveztem, az utóbbi időben kezdtem úgy lenni Hamiltonnal, hogy kb a 10. könyv óta oké, végigolvastam a könyveit, de esemény igazság szerint egyre kevesebb viszont softpornó egyre több. És most végre kellemes meglepetést okozott, mert kicsit visszatért a régi Anita Blake stílusba, ahol végre van akció és esemény, és nem csak szex dögivel. :) Minden Anita rajongónak ajánlom ezt a könyvet, érdemes végigverekednie magát a 10-13. könyvig, mert ez már újra a hamísitatlan Anita Blake sztori. :)
Tpapa
2010-03-10, 01:31 PM
Johann Peter Hebel - Kincsesládikó /Válogatott történetek a Rajna-vidéki házibarát kalendáriumának évfolyamaiból/ Magvető, Fordította: Halasi Zoltán.
Ha a fan-klubot nézi az ember (már akik rajongtak a könyvért): Goethe, Tolsztoj, Kafka, Heidegger, Canetti akkor én is csatlakozom! Aki teheti olvassa
el, ilyenkor sajnálom, hogy nincs szkennerem...
Nekem a nagy kedvencem Bartis Attila: Kéklő pára. Gyönyörű magyarul írt novellák érdekes életképekkel. Az a fajta könyv, amit nem lehet írni, inkább csak olvasni újra és újra.
Viababa14
2010-03-12, 02:03 PM
Én most kezdtem el olvasni az U.I.: Szeretlek... című könyvet.
Nagyon tetszik idáig. Ez a könyv egy tipikus példa arra, hogy minden tragédia után folytatódik az élet, és nem szabad bezárkóznunk. A barátokra és a családunkra mindig számíthatunk.
CelticJuci
2010-03-13, 05:19 AM
Robert Musil : Törless iskolaévei
Jó könyv volt, bár minden percét utáltam, amikor olvastam. Csak utólag jöttem rá, hogy mennyire jó is volt. Bár kicsit furcsa, amikor tizenéves gyerekek metafizikus okfejtésekkel beszélgetnek...
NatalieLando
2010-03-13, 09:35 AM
Szerb Antal: Utas és holdvilág
Talán az egyik legcsodálatosabb könyv, amihez eddig szerencsém volt.
Sajnálom, hogy Antal bácsi nem hozott létre annyi önálló munkát, mint ahány műelemzés olvasható a tollából.
„Élni fog ő is, mint a patkányok a romok közt. De mégis élni. És ha az ember él, akkor még mindig történhetik valami.”
caloger
2010-03-13, 11:10 AM
Krúdy Gyula: Szindbád
Olvasásához kell egyfajta lelki beállítódottság, hangulat, de aki érez kötődést a dualizmus kori polgári Magyarországhoz, annak talán tetszeni fog. Bár lehet, hogy az Utazások a vörös postakocsin c.- ű regénye olvasmányosabb és megragadóbb egy kicsit.
frustina
2010-03-13, 11:48 AM
Sajnos legutóbb kórházban volt időm olvasni és csak azért mert nem látogatóba mentem :(
De jól telt és minden rendben.
Na és a könyv: Douglas Adams: Galaxis Útikalauz Stopposoknak!
Ajánlom mindenkinek és nem csak kórházba
Ayumu89
2010-03-14, 08:04 AM
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Régen olvastam egy könyvet, de nem emlékszek a címére. Egy lányról szólt, aki az 1800-as évek végén orvosnak készült. Azt meséli el, hogy hogyan jutott el odáig, hogy végül elismert orvos legyen, egy olyan korban amikor a nők nem járhattak egyetemre.
Ha valaki tud segítsen, nagyon szeretném megint elolvasni, de sajnos nem emlékszek a címére :(
A Millenium trilógiát olvastam utoljára.
Suutike
2010-03-14, 05:42 PM
Theresa Révay: A muranói üvegműves lánya.
tigerka
2010-03-15, 01:36 AM
Csernus Imre: A férfi
janka07
2010-03-15, 04:16 AM
A twilight sorozatot olvastam ki 1-4-ig. Ez volt az utolsó. Most vadászok valami kikapcsolót. Fable-t szeretem, mert megnevettet, bár tényleg nincsenek súlyos mondanivalói... :)
halebopp
2010-03-15, 05:04 AM
Utoljára William Wharton: Búcsú a szerelemtől
Ha nyitott vagy a témára - és nem eleve előítéletekkel és undorral állsz neki - egészen lenyűgöző, és letehetetlen könyv. Azt hiszem a legjobban így jellemezhető: hátborzongatóan szép és szépen hátborzongató...
édua95
2010-03-15, 06:32 AM
Én az Örökség (eddig triológia, de 4 részes lesz) sorozatot olvastam tegnap. De már vagy 10-edjére. Nagyon szeretem. Aki el szeretne szakadni a mindennapoktól, annak csak ajánlani tudom. Én gondolni sem tudnék hétköznapi dolgokra közben.
Évike_alkonyat
2010-03-15, 08:54 AM
John Ajvide Lindqvist : Hivj be!
Tuti könyv aki szereti a borzongást és a vámpir sztorikat olvassa el!
én az alkonyat könyveket olvastam, de ezzel biztos sokan így vannak. elötte ezt a könyvet olvastam: Susanna Clarke: A hollókirály
Clarity
2010-03-16, 03:08 AM
Sziasztok! Új tag vagyok és imádok olvasni...Most éppen Capote Hidegvérrel c. könyvét olvasom...
igor1
2010-03-16, 06:16 AM
Aloha!
Én Asimovot olvastam utoljára.
Vegetable
2010-03-16, 06:51 AM
Arthur Ransome gyerekkoromból emlékezetes Fecskék és Fruskák hatkötetes sorozatából nosztalgiáztam egyet, a Téli szünidővel :)
Kicsi Fecske
2010-03-16, 06:59 AM
Johannes Greber-Kapcsolat Isten szellemvilágával.
melfolt
2010-03-17, 06:44 AM
Én Murakami Harukitól A kurblimadár krónikáját olvastam a minap. Úgy gondolom Murakami egész életműve benne van ebben a 3 kötetes regényben. Aki még egyetlen könyvet sem olvasott tőle, annak nem ajánlom, hogy ezzel kezdje, de aki már rákapott az író stílusára, akkor biztosan tetszeni fog :)
bak78
2010-03-17, 06:47 AM
Stephanie Meyer: Alkonyat, Uj hold - es epp olvasom a tobbi reszt is
katjaton
2010-03-17, 08:09 AM
Jean Sasson könyveit olvastam sorban: A fátyol mögött, A hercegnő lányai és a Királyi sivatag. Lebilincselő az egész. Nagyon ajánlom! Jó a nyelvezete és nagyon olvasmányos érdekes könyv!
Redhair
2010-03-17, 09:16 AM
Robert Heinlein: Angyali üdvözlet (Stranger in a Strange Land)
Guy LeBlanc
2010-03-17, 09:27 AM
Wayne Chapman Karnevál c. regényét olvastam...
casper93
2010-03-17, 12:40 PM
sziasztok! nekem az egyik nagy kedvencem kreslye cole-tól a halhatatlanok alkonyat után aztán még johanna lindsey- től a malory család sorozat, majd úgy jöhet susan elizabeth philips könyvei és még j.r. ward is a kedvenceim között szerepel.
balatonilany3
2010-03-17, 03:26 PM
Én nemrég fejeztem be Sherrilyn Kenyon: Álomszerető című könyvét. Nagyon magával ragadott Julian történet, az hogy szex-rabszolgaként kell bűnhődnie, és csak egy fiatal lány, jelenlegi megidézője, Grace látja mennyire szenved a helyzetétől a férfi. S ekkor elkezdődik a harc a férfi kiszabadításáért... Aki szereti a görög mítoszokkal, istenekkel átszőtt történeteket, az olvassa el, nem fog csalódni!
ede0001
2010-03-18, 06:44 AM
Bogomolov - 44 augusztusában
tsengele
2010-03-18, 06:48 AM
Amy Tan: Mennyei örömök Klubját olvastam éppen harmadszor. szépen és okosan megírt könyv, nem tudom megunni.
davidzol72
2010-03-18, 09:47 AM
Ken Follett: A katedrális. Az egyik legjobb történelmi regény amit olvastam, pedig volt néhány...
davidzol72
2010-03-18, 09:48 AM
Előtte ugyancsak Follett-től A harmadik iker című könyvet olvastam. A maga műfajában szintén jó.
noemih7
2010-03-18, 02:40 PM
Nekem is tetszik Ken Folett stilusa habár épp csak a Katedrálist fejeztem be nemrégibe. Viszont nagyon kiváncsi vagyok a többi regénye is hasonlóan izgalmas-e?
Chböbi
2010-03-19, 06:35 AM
Mindenkinek ajánlom Ken Folett Az ígéret földjén című könyvét, és a Kaland Afganisztánban ! Nagyon szeretem a könyveit, ami magyarul megjelent mindet olvastam !
Emerico71
2010-03-19, 06:43 AM
Érdemes elolvasni a Katedrális folytatását is!
k0b0ldka
2010-03-19, 06:43 AM
Ken Folett ... Kösz a tippet,úgy is rég olvastam már tőle.
A Kaland Afganisztánban nekem is nagyon tetszett,bár más műfajú könyveket olvasok,ez nagyon jó volt.
Emerico71
2010-03-19, 06:44 AM
Amúgy Ken Folett regényei egytől-egyig mind remek kis olvasmányok.
petfibonachi
2010-03-19, 06:48 AM
Az új világ 10 parancsolata című könyvet
tailorr
2010-03-19, 06:55 AM
Ambrose Bierce összes, hátborzongató néha...
k0b0ldka
2010-03-19, 08:23 AM
Ha már borzongás: Laurell K.Hamilton Anita Blake könyvek...
k0b0ldka
2010-03-19, 08:44 AM
Szép hazák ékesszóló,borzongató írója:Böszörményi Gyula.9,8,7 től a 3,2,1 ig...
Ahogy kedvenc professzorom mondaná:Lankadatlan éberség!
Arielle
2010-03-19, 12:42 PM
Én is két könyvet olvastam utoljára.
1.) J.K. Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi
Aki olvasta az ezt megelőző 6 kötetet, annak nem kell részleteznem, miről is szól. Szerintem abszolút nem gyerekeknek íródott könyvsorozat! Én személy szerint nagyon izgalmasnak, eseménydúsnak találtam, és ez a rész rengeteg eddigi rejtélyre választ adott. A happy end pedig csak hab a tortán! Jó azt hinni, hogy mindig a jó győzedelmeskedik...
2.) Lorraine Heath: Szerelemből kitűnő
Lebilincselő romantikus regény. A főszereplők a múltban nem lehettek együtt, mivel a nő a férfi középiskolai tanára volt. A jelenben újra találkoznak, de egy 16 éves kamaszlány folyton bonyolítja az életüket. Én élveztem olvasni, jól formáltak a karakterek is. Csak ajánlani tudom!
Dimano
2010-03-19, 04:52 PM
Ma az ovisaimnak Fésüs Éva:Ezüsthegedű című mesekönyvéből Mese az ibolyáról és még valamiről című meséjét, alvás előtt!
Jó kis könyv!!!
reventlow
2010-03-19, 06:12 PM
Brian Herbert & Kevin J. Anderson: A Dűne ösvényei
Frank Herbert levelezése Dűne témában, kihagyott fejezetek, egyéb témához kapcsolódó novellák.
Érdekes. Kicsit olyan padlássöprésnek tűnik, hogy még meglovagolják az egyébként nagyszerű Dűne hullámot. Azért vannak benne jó dolgok.
csadna
2010-03-20, 02:32 AM
Sziasztok!
Alison Weir két könyvét olvastam:
Lady Elizabeth és Lady Jane.
Nekem nagyon tetszettek,mert nagyon jó történelmi regények és teljesen női szemszögből íródtak.
csadna
kriszti195
2010-03-20, 09:18 AM
Én Maggie Stiefvarter:Shiver-Borzongást olvasstam útóljára.
Nagyon jó könyv ajánlóm mindenkinek.
Calid
2010-03-20, 01:20 PM
Empire V
myke07
2010-03-20, 01:29 PM
Utoljára, Vass Albert Magugrahagyottak cimü könyvét olvastam
reku21
2010-03-20, 01:29 PM
Danielle Steel :Palomino
Szilmarilla
2010-03-20, 01:36 PM
Én Dan Brown: Az elveszett jelkép című könyvét. Nagyon izgalmas! A Da Vinci kód miatt nagyon kíváncsi voltam az új regényére, nem csalódtam! Őt vagy nagyon kedvelik, vagy nagyon nem. Szerintem.
janeme
2010-03-20, 02:11 PM
Most éppen Móra Ferenc: Négy apának egy leányát olvasom! Izgalmas és jó kisregény! Egyébként kedvencem Truman Capote Fűhárfája! Már vagy 10 alkalommal elolvastam!
SidaLee
2010-03-21, 06:19 AM
David Baldacci - Tizedmásodperc
Izgalmas krimi, mindenkinek ajánlom!
Tristana
2010-03-21, 06:36 AM
Örülök, hogy valaki Theresa Révay A muranói üvegműves lánya című regényét olvasta, ugyanis én fordítottam, és nagyon jó érzés, ha olvassák az ember "munkáját". Idézőjelben persze, mert ne én írtam, csak ferdítettem. :)
Üdv mindenkinek, aki szeret olvasni, tartsák meg jó szokásukat.
mr.Taylor
2010-03-21, 06:56 AM
Leslie L. Lawrence: A suttogó árnyak öble
mr.Taylor
2010-03-21, 07:05 AM
A következő amit elolvasok szintén Leslie L. Lawrence: A fekete anya kígyója
Ez kétkötetes könyv. <meta http-equiv="CONTENT-TYPE" content="text/html; charset=utf-8"> <title></title> <meta name="GENERATOR" content="OpenOffice.org 3.1 (Unix)"> <style type="text/css"> <!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } --></style>Sajnos nagyon kevés időm van olvasni. Ezért sok könyv tolódik későbbi időpontokra más íróktól is.
Moppy
2010-03-21, 09:44 AM
Sziasztok!
Én Müller Péter:Jóskönyvét keresem ,szeretném elolvasni és ha lehet letölteni.Tudna valaki segiteni hol találhatnám meg.
Előre is köszönöm.
sandacsacsa
2010-03-21, 11:31 AM
tatyjana tolsztaja: kssz!
dmoni
2010-03-21, 02:25 PM
Jelenleg: Baricco Harag-várak című könyvét olvasom, ígéretesnek tűnik!
Előtte pedig Moliere darabokat olvastam, remek kikapcsolódás, ajánlom mindenkinek!
k0b0ldka
2010-03-22, 09:10 AM
Lord Byron & Lord Tennyson verseket és könnyű vampire könyveket olvastam felváltva...
Így az "agyam" megfelelő mennyiségű klasszikus és pihentető élményhez jutott.
Bogi Zsuzsi
2010-03-22, 10:36 AM
Emile Zola: Nana c. könyvét olvasom. Nagyon jó könyv. Egy kicsit a történelembe is belevág.
mocsika
2010-03-25, 08:11 AM
Én Sherrilyn Kenyon Éjféli vad c. könyvét olvastam, érdekes volt.
Igaz lehetett volna jobb is :)
meseb
2010-03-26, 05:18 AM
Müller Péter: Gondviselés
azért a szeretetkönyv marad az örök kedvenc :)
Teress
2010-03-26, 05:19 AM
Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek
Csak ajánlani tudom.
andrea29
2010-03-26, 06:39 AM
Stephen King: Mobil
lala6
2010-03-26, 11:56 AM
Erich Maria Remarque Három bajtárs
sunniva
2010-03-27, 01:26 PM
Christoper Paolini: Brisingr
yuyzuyu
2010-03-27, 01:34 PM
j. r. Ward : fekete tőr testvériség :D
benzsu63
2010-03-28, 12:39 AM
Lisa Kleypas: Légy az őrangyalom című könyvét olvastam. Egészen jó volt.
andrea29
2010-03-28, 04:56 AM
Stephenie Meyer: Újhold, és most a következőt. Nagyon jó!
drberta
2010-03-28, 05:29 AM
A Da-Vinci kódot.Sokkal élvezetesebb mint a film.Ajánlom mindenkinek.
hannacska10
2010-03-29, 10:02 AM
Walter Kirn: Egek ura
Nem nagyon szokott olyan előfordulni, hogy valaminek jobb legyen a film változata mint a könyv, de ez eseteben ez fenn áll.
fancsol
2010-03-29, 10:09 AM
Stepanie Meyer: Eclipse - és tényleg sokkal jobbak a könyvek mint a filmek
rommere
2010-03-30, 01:36 PM
Steven Saylor Gordianus nyomozós sorozata (az első könyv a Római vér)
Nekem nagyon tetszett, anyámnak is, ő most olvassa.
Trimacs
2010-03-30, 05:02 PM
Nicholas Sparkstól "Az utolsó dal"-t.
Az első számú kedvencem tőle valószínűleg örökre a "Szerelmünk lapjai" marad, azonban akárcsak a többi, ez a könyve is nagyon tetszett.
szdinacska
2010-03-31, 01:44 AM
Sziasztok!
Az utolsó könyv, amit olvastam ezen a héten Dr. Lenkei Gábortól a Cenzúrázott egészség. Megdöbbentő és nagyon jó könyv, ajánlom mindenkinek.
Pablo2105
2010-03-31, 01:55 AM
Sziasztok! Nagyon kevés az időm, állandóan rohanok! De olvasni nagyon szeretek. A jó könyveket. Sajnos arra nincs időm, hogy órákat bogarásszak a könyvtárba, csak azért, hogy 1-1 tuti jó könyvet kivegyek. ha valaki olvasott valami jót, számára tetszőt, ossza meg velünk, néhány mondatos ajánlással megspékelve.
Amit én mostanában olvastam és nagyon tetszett: Várkonyi Zsuzsa, Férfiidők lányregénye.
Egy orvosról és egy lányról szól, akik a háború után lelnek egymásra. A lány szülei meghaltak, és egy orvoshoz kerül ez a leányzó, aki tulajdonképpen a kamasz lányból érett felnőtt nőt " farag" Szép regény, de nem érzelgős.
Olvastam az utobbi idökben egy-két jó könyvet. Sajnos spanyolul olvastam és nem tudom van -e magyar forditása.
Stieg Larsson svéd iró Millenium triologiája. Három kötetes müve. Dan Brawn amerikai irónak az utolsó könyve: Az útolsó szimbolum. (The last Symbol.) Nagyon tetszettek.
Pablo2105
2010-03-31, 01:57 AM
A Da-Vinci kódot.Sokkal élvezetesebb mint a film.Ajánlom mindenkinek.
Nekem jobban tetszett ugyanennek az irónak az utolsó könyve The last Symbol (Az utolso simbolum)
Ms. Dina
2010-03-31, 03:05 AM
Liz Goldwyn: Pretty Things (The Last Generation Of American Burlesque Queens)
pali10
2010-03-31, 03:53 AM
R.A. Salvatore 1000 ork
Kicsi Fecske
2010-03-31, 04:00 AM
Visszatérés. A reinkarnáció tudománya.
Bogi Zsuzsi
2010-04-10, 04:54 PM
Frank Wedwkind: A tavsz ébredése c. drámáját. Nagyon jó a témája. A fiatalok érzelemit, ébredő szexualitásukat leplezetlenül mutatja be nekünk. Végül a félreértések, s a felnőttek ridegsége és keménysége miatt, tragédiába torkollik a történet.
Ez a dráma a maga idejében "felkavarta", dühítette az embereket, hogy hogy lehet ilyesmit leírni. De az író meglátta a való életben történő eseményeket. Látta a még "tudatlan" fiatalokkal szemben a látszatmorálban megőszült, kemény felnőtteket. Ez ihlette meg.
Én ajánlom mindenkinek 14 éven felül. A történet nagyszerűségére utal az is, hogy musicalt készítettek belőle, de ez nem ide tartozik :)
hitoride
2010-04-11, 12:17 PM
Maggie Stiefvater-től olvastam a Shiver, magyarul Borzongás című könyvet. Eszméletlenül szép szerelmes történet egy vérfarkas, és egy emberlány között. Igazán megható, néhol vicces, és nem lehet letenni. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikát némi természetfelettivel fűszerezve.
niky690
2010-04-11, 05:48 PM
Én utoljara Csernus Imre- A ferfi c. könyvét olvastam, elgondolkodtató, tartalmaz gondolatokat amivel egyet értek , de olyat is, amivel vitatkoznék. A kritikákat olvasva is eléggé megosztja a véleményeket. Ajánlom mindenkinek.
Egy másik könyv a szépirodalomból - Németh László: Iszony. Tudom, anno kötelezö volt az iskolaban, de érdemes elolvasni. Kárász Nelli és Takaró Sanyi története, amelyben nekem Nelli személyisége volt érdekes. Vajon léteznek ilyen nök a valóságban is, mint Németh László Nellije? S hogy milyen is ö? Olvassátok!!
alfy3
2010-04-15, 03:02 AM
Utoljára a Brüsszeli csipke című könyvet olvastam, az 1920-as években játszódik Budapesten. Röviden, egy asszonyról szól, aki megcsalja a férjét, majd a végén a szeretőjéhez kell férjhezadnia a lányát. Érdekes gondolatok vannak benne, mind női, mind férfi oldalról.
Most az Érzelmes Utazás című könyvet olvasom, de lassan haladok, mert csak a metrón van időm olvasni reggel és délután 20-20 percet.
macimanci
2010-04-16, 07:38 AM
Most Stephenie Meyer Alkonyat c. könyvét olvasom. Nem ismertem a könyvet, de egy barátnőm ajánlására először megnéztem a filet, ami teljesen ebűvölt, úgyhogy nem is volt kétséges, hogy a könyveket is elolvassam. Nagyon szórakoztató, romantikus sé elgondolkodtató, alig tudom letenni. Már a környezetemet is megfertőztem vele. :)
Honvéd
2010-04-16, 03:58 PM
Tegnapelőtt értem végére Bodor Ádám Sinistra körzetének, egy hatalmas lezsibbasztó-megdöbbentő és nyomasztó, senki földjén senkikkel operáló kis regényről van szó... nem tisztelik az értékeket, mert olyanok még hírből sincsenek arra fele.
Húsz dollárért felajánlani a saját lányod, vagy benzinnel leönteni magad, mert nem bírod.
Mosomaci
2010-04-21, 04:02 AM
Sziasztok!
Lehet, hogy nem túl bizalomgerjesztő a borítója, de én William L. Shirer: A Harmadik Birodalom felemelkedése és bukása című könyvet olvasom jelenleg. A borító teljesen fekete, a cím piros betűkkel, és egy hatalmas horogkereszt van rajta. Ilyen küllem alapján nem sok szépre számíthatna az ember, de a zord külső érdekes belsőt takar. Maga Shirer egy amerikai újságíró, aki tudosítóként jelentős időt töltött Németországban a második világháború idején, majd a háború vége után 10 évvel egyike volt azoknak, akik a zsákmányolt hatalmas iratanyag nagy részén átrágta magát, utána ezek és személyes tapasztalatai alapján hitelesen írta meg a teljes történetet a kezdetektől a végig. Mai napig az egyik legpontosabb forrásnak tekintik, számos egyetemi, főiskolai képzés kötelező irodalomjegyzékében szerepel. Minden egyes megállapításnál/bekezdésnél/idézetnél a szerző pontosan megadja, hogy melyik forrás melyik részéből nyerte az adott információt. Érdekessége, hogy vastagsága ellenére (801 sűrűn szedett A/4-es oldal) olvasmányos, könnyen érthető, nem csak száraz történelmi anyag. Magyar specialitásként a kis példányszámú teljes magyar kiadással szinte egy időben az Alexandra kiadó is kiadta a "Rövidített és illusztrált változat"-át, ami inkább illusztrált és igen erőteljesen rövidített (256 oldal és főleg képek) volt. Egyelőre az elején tartok, és nagyon érdekesnek találom.
Misera
2010-04-21, 10:52 AM
William P. Young: A viskó
Egy ajánlója szerint Bunyan A zarándok útjához hasonlítható mű, ami szerintem egy kicsit túlzás, de mindenképpen érdekes, megható és elgondolkodtató. Egy apa története, aki nem tudja elfogadni lánya elvesztését és ezért Istent hibáztatja, de végül rátalál a helyes útra és békességet lel.
Tényleg papírzsebkendővel a kézben kell elolvasni!
Shanara
2010-04-21, 12:35 PM
Ha valaki szereti a fantasyt, akkor ajánlom neki az Igazság kardja sorozatot. Ezt a sorozatot kezdték megfilmesíteni a Legend Of The Seeker-ként. A könyvek szerintem mérföldekkel jobbak és összetettebbek, mint a sorozat. Bár a sorozat jó a maga módján.
A könyvsori 11 részből áll, melyet jó magyar szokás szerint 32 kötetben adtak ki kishazánkban. Az ekultúrán olvashattok részletes kritikát a könyvekről.
Amikor olvastam nem bírtam lerakni a könyveket, csak daráltam egymás után őket.
C.Dark
2010-04-24, 09:15 AM
Sziasztok!
én jelenleg a Lara Adrian könyveket olvasom, illetve most fejeztem be a Twilight Saga sorozatot. nagyon jók. nekem azért tetszenek, mert kikapcsolnak és egy teljesen más világot mutatnak me.
Steph Meyer könyve teljeseen más vámpírokat adott a világnak, és iszonyatosan erős érzelmeket, amiket mi, halandó emberek talán el sem tudnánk viselni. gyönyörű szép sorozat.
Lara Adrian ugyan vámpírokról ír, de teljesen más. Erotikus, és csábító. Iszonyatosan izgalmas, ahogy a kemény, brutális harcosok egy nő ( kiválasztott ) miatt reszketnek, mint a nyárfalevél. egyszerűen letehetetlenek. :)
Bonnie33
2010-04-25, 03:33 AM
Pasquale Festa Campanile: A lator.
A főszepelő Kaleb, az egyik lator. Sanyarú életét csalással és hölgytársasággal próbálja jobbá tenni - több-kevesebb sikerrel. A dolog úgy-ahogy működött is, míg egy napon fel nem tűnt Jézus a színen. Kaleb állandó tanúja csodatételeinek, de mint szakmabeli csaló, mindig talál magyarázatot a nagyszabású trükkökre. Életük a véletlenek (vagy épp nem a véletlenek) folytán pedig lépten-nyomon összefonódik.
A történet olyan sírós-nevetős. Bőséges humor egy ismert ám nem túl vidám befejezéssel.
Yalan
2010-04-25, 04:35 PM
Mitch Alboom: Keddi beszélgetések életről és halálról
Egy tanár-diák kapcsolat, a leckék témája az élet. Nem az iskola padjaiban, hanem a haldokló professzor házában, a témák: az élet, a halál, a szeretet, gyermekvállalás, magány, barátság. Talán a könyv legnemesebb gondolata, hogy szeretet nélkül az ember szárnyaszegett madár.
Film is született a könyvből, a címe Leckék az életről.<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 12"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 12"><link rel="File-List" href="file:///D:%5CDOCUME%7E1%5Creka%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsoht mlclip1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><link rel="themeData" href="file:///D:%5CDOCUME%7E1%5Creka%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsoht mlclip1%5C01%5Cclip_themedata.thmx"><link rel="colorSchemeMapping" href="file:///D:%5CDOCUME%7E1%5Creka%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsoht mlclip1%5C01%5Cclip_colorschememapping.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:DoNotPromoteQF/> <w:LidThemeOther>EN-US</w:LidThemeOther> <w:LidThemeAsian>X-NONE</w:LidThemeAsian> <w:LidThemeComplexScript>X-NONE</w:LidThemeComplexScript> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> <w:SplitPgBreakAndParaMark/> <w:DontVertAlignCellWithSp/> <w:DontBreakConstrainedForcedTables/> <w:DontVertAlignInTxbx/> <w:Word11KerningPairs/> <w:CachedColBalance/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> <m:mathPr> <m:mathFont m:val="Cambria Math"/> <m:brkBin m:val="before"/> <m:brkBinSub m:val="--"/> <m:smallFrac m:val="off"/> <m:dispDef/> <m:lMargin m:val="0"/> <m:rMargin m:val="0"/> <m:defJc m:val="centerGroup"/> <m:wrapIndent m:val="1440"/> <m:intLim m:val="subSup"/> <m:naryLim m:val="undOvr"/> </m:mathPr></w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" DefUnhideWhenUsed="true" DefSemiHidden="true" DefQFormat="false" DefPriority="99" LatentStyleCount="267"> <w:LsdException Locked="false" Priority="0" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Normal"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="heading 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 7"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 8"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 9"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 7"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 8"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 9"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="35" QFormat="true" Name="caption"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="10" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Title"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="1" Name="Default Paragraph Font"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="11" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtitle"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="22" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Strong"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="20" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="59" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Table Grid"/> <w:LsdException Locked="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Placeholder Text"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="1" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="No Spacing"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Revision"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="34" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="List Paragraph"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="29" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Quote"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="30" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Quote"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="19" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="21" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="31" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Reference"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="32" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Reference"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="33" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Book Title"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="37" Name="Bibliography"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" QFormat="true" Name="TOC Heading"/> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; text-align:justify; text-indent:.5in; line-height:150%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; text-align:justify; text-indent:.5in; line-height:150%;} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.0in 1.0in 1.0in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->*</style>
Ilka 51
2010-04-26, 04:13 PM
Anne Karin Elstad-tól Mert a napok gonoszok-at.
http://www.eztolvasdel.hu/covers/10278_thn_cover.jpg
Az 1938-ban született Anne Karin Elstad viszonylag későn, 1976-ban jelentkezett első könyvével, azóta viszont a legnépszerűbb és legolvasottabb norvég írók közé tartozik. Hetedik regénye, a Mert a napok gonoszok modern sorstragédia, példázat arról, miféle sötét erők munkálnak a civilizáció máza alatt. A fjordmelléki falucskába visszatelepül Amerikából a hetvenöt éves Robert, akit ifjúkorában szegénysége és egyenessége miatt kiközösítettek. Egyetlen emberben lel csupán támaszra: Hildegunnban, a negyvenéves, négygyermekes asszonyban, aki már Robert magára maradt anyjának is a segítője volt. A szívbeteg öreg és Hildegunn között nemsokára erős barátság alakul ki, amire az asszony egyszerű férje lassan izzó féltékenységgel reagál: a faluban pedig feléled a másféleség eltiprására törő ősi ösztön. Névtelen levelekben fenyegetik Hildegunnt és Robertot, szétvagdossák Robert halászhálóit, s elpusztítják enyhet adó nyírfáját. A történet a „kutyanapok” – a nyári kánikula – idején játszódik: akkor, amikor az északi néphit szerint elszabadul a gonosz. Most sincs ez másként a részeg falubeli férfiak egy este elindulnak Roberthoz, hogy „megbeszéljék” vele a dolgot...
Ile57
2010-05-06, 03:23 PM
Németh László: Lányaim
Négy lányt nevelt fel az író és felesége, bár öt lányuk született, de az első meghalt három és fél évesen. Nagy szeretettel jeleníti meg a lányok cseperedését. Érdemes elolvasni ebben a gyermeket szülni nem szerető világban. Hátha többen vállalnak gyermeket, hiszen ők a mi jövőnk.
vagiregina
2010-05-11, 08:53 AM
Huxley: Szép új világ
Akinek Orvelltől a 1984 bejött, annak ajánlom. Nem vidám, de lehangoló. Szóval gondolja meg mindenki, mielőtt belevág. Ugyanakkor tanulságos és ami a legfájdalmasabb, hogy a nem túl távoli jövőben meg is valósulható utópia. Lényege, hogy az érzelmeket kerülni kell, mert mindenki mindenkié.
Jáde_skorpió
2010-05-14, 11:41 AM
Agnes Golenya Purisaca: Az aranyasszony útja; Az aranykapu - sajnos még csak Mo-on elérhető, de a szerzőnő ígéri, hogy angolul és spanyolul is elérhetővé fog válni. Érdekes, izgalmas történetek. Már várom, hogy megjelenjen a trilógia harmadik és egyben befejező része is.
cskism
2010-05-17, 04:59 PM
Éppen Vavyan Fable Vis Major sorozatát koptatom.Bárkinek tudom ajánlani,mivel véleményem szerint,ha mindenki úgy tudná kezelni a dilinyóját,mint én,akkor bizony az összes agyász szegre akaszthatná a köpenyt és a praxist:D
Wicca
2010-05-17, 09:54 PM
Abby Lee:Hol jár az eszem?
Abby Lee egy talpraesett, pimasz és rendkívül nyitott fiatal nő. A középszerű szexuális életet enyhén szólva kevésnek érzi, olyasmi után kutat, amire mindig is vágyott. Íme az ő különleges kalandjairól vezetett bensőséges naplója!
Abby semmilyen lehetőségtől nem zárkózik el, legyen szó játékszerekről, szabadtéri élvezetekről vagy egy harmadik fél bevonásáról. Lelkesen dönget végig az egyéjszakás ismeretségekkel, alkalmi menetekkel és más tiltott gyümölcsökkel szegélyezett ösvényen, miközben friss, fanyar humorral vonja le a konzekvenciákat, és bőkezűen osztogatja - nem éppen elvetendő - jótanácsait nőknek, férfiaknak. Örömökkel teli útkeresése közben összetalálkozik Blogpasival, és elmereng: vajon fel tudja-e adni az egyik ágyból a másikba ugrándozást, és képes lesz-e végül megállapodni?
Wicca
2010-05-17, 10:24 PM
Mindig van holnap
Nicholas Sparks
A szerető férj és odaadó apa, Miles Ryan harmonikus élete semmivé foszlott azon a napon, amikor felesége meghalt egy cserbenhagyásos balesetben. Noha továbbra is minden reggel felkel, hogy gondoskodjék a kisfiáról és elvégezze seriffhelyettesi feladatait, mégis fásult, reménytelen sötétségben él. Amikor találkozik Sarah Andrewszal,...
zoltot
2010-05-23, 05:02 AM
http://kephost.hu/image-C2DB_4BF8EE9B.jpg
1712-ben egy fiatal német vándororvos, Orffyreus szokatlan szerkezetet mutat be: egy kereket, ami állandóan forog, súlyokat emel fel, hónapokon át lezárt szobában is mozog, s másik állványra is áthelyezhető. A kor tudósai és hitelt érdemlő emberei többször is megvizsgálják a szerkezetet, látják, hogy nem külső hatás mozgatja a kereket. A feltaláló nem árulja el, inkább a sírba viszi a titkot, de a 100.000 talléros vételárból nem enged...
Az 1920-as években egy fiatal amerikai elektrotechnikus, H. Moray egy fadobozt mutat be, amelyben kékesen világító csövek vannak, s több kW elektromos energiát ad le heteken keresztül. Titkát a sírba viszi, mert senki nem fizeti meg a kért vételárat...
Az 1930-as években egy osztrák erdész, Schauberger megdöbbenve látja, hogy a pisztrángokat nem sodorja le a gyors hegyi patak. Kopoltyújukat tanulmányozva olyan áramlási csatornát épít, amelyből a víz nagyobb energiával lép ki, mint ahogy belépett. Kevesen segítik a munkáját, eredményeit nem tudja hasznosítani...
Nikola Tesla, korunk nagy feltalálója a 30-as éveken olyan villanyautót épít, amihez nem kell külső energiaforrás. Ő mégis szegényen, elhagyatottan hal meg...
Az ehhez hasonló esetek, történetek folytatódnak a legutóbbi évtizedekig, sorra tűnnek el ilyen találmányok feltalálóikkal együtt. Minden jel arra mutat, hogy évszázadokkal ezelőtt fontos kérdésekben tévútra jutott a fizika, s emiatt a technika fejlődése. Nem túlzás azt állítani, hogy ebbe több milliárd ember pusztult bele ezidáig. Akik látták a kiutat, és működő, olcsó és tiszta többletenergiát adó szerkezeteket is készítettek, azokat eltaposták a tudomány és az ipar vezetői. Emiatt marad a szegénység, az energiaválság és a környezetszennyezés. Ma már tudni lehet, hogy hol és mit rontottunk el. Ezeket a történeteket dolgozza fel a könyv, jórészt eldugott, nehezen fellelhető dokumentumok alapján.
NinaSky
2010-05-23, 05:23 AM
Aki szereti a történelmi hátterű regényeket: Makai Sándor - Ördögszekér.
Sok-sok kedvenc könyveim egyike. A regényről:
A 17. századi Erdélyben játszódó történelmi regény Báthory Gábor és Báthory Anna tragikus testvérszerelméről szól. A korabeli kritika erkölcstelenséggel vádolta a testvérszerelem leírása miatt. Pedig a regénynek nem is ez a motívum a központi témája. A két testvér kapcsolata és annak krízise Báthory Annának tragikus életútjának egyik fontos állomásaként jelenik meg. Makkai Sándor - mint a regényhez írott utószavából is kiderül - a magyar boszorkányperek hírhedt alakjának életútját írta meg ebben a regényben. Gyermekkortól kíséri végig hőse útját, mely szorosan kapcsolódik testvére, a szintén tragikus véget ért Báthory Gábor fejedelem sorsához. A szülők nélkül felnövő gyerekek életének leírásával indul a cselekmény, aztán megismerkedhet az olvasó Báthory Gábor fejedelemségének történetével, s ezzel párhuzamosan Anna szerelmeinek, házasságának mozzanataival. Makkai történelmi hitelességgel és rendkívül érdekfeszítő leírásban mutatja meg a korabeli Erdély közéletét, főurakat és egyszerű embereket, a fejedelmi udvarba is elvezet. A jól ismert történelmi személyiségek (Báthory István, Báthory Gábor, Bethlen Gábor stb.) jellemének, környezetének bemutatásán keresztül rajzolódik ki Anna tragédiája, egy olyan asszonnyé, akinek fonák módon adatott meg a szerelem, s akinek a boszorkányperek áldozataként kellett elvesznie.
Érdekfeszítő cselekmény jellemzi elsősorban ezt a regényt is, mint Makkai minden szépprózai írását, de itt a fordulatos cselekmény alapos, pszichológiailag hiteles lélekrajzzal is párosul. Igényesen megírt, történelmi forrásokra támaszkodó, olvasmányos próza.
Feltétlenül olvassátok el!!
Mimme
2010-05-23, 06:10 AM
Én most olvastam ki egy szuper könyvet Doris Lessingtől a Megint a szerelem című könyvet. Ajánlom bárkinek, aki szereti a szépirodalmat, a sok ponyva után egy kis művelődés sosem árthat! Az írónő 88 évesen irodalmi Nobel-díjat kapott, érdemes tehát olvasni tőle. :)
ikon77
2010-05-25, 06:09 PM
HANKISS ELEMÉR: Az emberi kaland
Nem regény, szociológiai írás. Segít helyrerakni a dolgokat az életben, ha túl sok a miért.
Ajánlom mindenkinek.
stolee
2010-05-26, 06:03 AM
Nicholas Sparks: Az utolsó dal
17 éves Veronica 'Ronnie' Miller (Miley Cyrus) élete fenekestül felfordult, amikor szülei elváltak, és az apja, Steve (Greg Kinnear) New York-ból a georgia-i Tybee Island-re költözött. Három évvel később még mindig munkál benne a düh, és teljesen elidegenedett a szüleitől, különösen az apjától... egészen addig, amíg az anyja úgy nem dönt, hogy mindannyiuk érdekét az szolgálná a legjobban, ha Ronnie eltöltene egy nyarat Tybee Island-en Steve-vel.
Ronnie egykori zongorista és zenetanár apja csendes életet él a tengerparti kisvárosban, elmerülve egy munkában, amely a helyi templom központi műalkotása lenne. Ronnie és Steve találkozásából egy felejthetetlen történet bontakozik ki a szeretetről és annak számtalan megnyilvánulásáról - az első szerelem, a szülők és gyerekeik közti szeretet -, amely igazolja, hogy a mélyen átélt kapcsolatok hogyan tehetik tönkre szívünk érzéseit... és hogyan képesek meggyógyítani azt.
zoltot
2010-05-29, 10:51 AM
http://kep.psharing.com/361138.jpg
Elhagytam hát a klinikát, mert nyughatatlan szívem arra csábított, hogy újabb, hatékonyabb, a modernnek nevezett orvostudomány által nem használt módszereket kutassak fel és tegyek közkinccsé.
Jártam tovább a magam választotta úton és egyszer a kezembe került Leboyer doktor két könyve, A gyöngéd születés és a Szülés gyöngéden.
A könyvek olvasása által okozott élmény felelevenítette bennem Lampé Professzor Úr hajdani kezdeményezését – találjunk jobb, emberibb utakat, módszereket a szülészet számára.
Úgy érzem, tartozásom van az Emberek felé, amelyet csak azzal tudok leróni, ha felhívom az Ön figyelmét arra, hogy
Így is lehetne!
Arra, hogy igenis létezik jobb lehetőség, ami nem más, mint:
Méltósággal megszületni és szülni.
Dolcezza
2010-06-02, 02:57 PM
http://static.book.hu/product_images/01/48/76/15299.jpg
Sziasztok!
Sherrilyn Kenyon Éjféli vad című könyvét két napja fejeztem be. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Nekem személyszerint nagyon tetszett.
Kyrianosz története nagyon megérintett.Az a személy támadta hátba akiért mindent feladott, hátat fordított szüleinek és hercegi címének. Végül miatta feszítették keresztre. Ezt követően a bosszú miatt vált sötét vadásszá ám a bosszút nem tudja végrehajtani a szeretett nőn. Majd úgy néz ki a történet vége felé a sors megismétli önmagát. Ám szerencsére itt is happy end a vége :D
Dolcezza
2010-06-02, 03:13 PM
http://static.polc.hu/products/00/17/76/177623.jpg
Aveline az apja párbaj kihívása miatt megy el Lucien DuFeronhoz. Lucien nagyobb összeget nyert a lány apjától,de a férfi csalással vádolta DuFeront. 3 éjszaka fejében Lucien elengedi Aveline apja adósságát és eltekint a párbajtól is. A 3 éjszaka leteltével a fiatalok útjai elválnak. Ám mindegyik érzi, hogy többek voltak egymás számára puszta testi kapcsolatnál. Luciennek 5 hosszú évre nyoma veszik. Eltűnése után visszatér Londonba és nem hajtj más csak a bosszú az ellen az ember után aki miatt a földi pokolba került. Lucien szerint csakis egyetlen ember lehet sorsáért felelős mégpedig Aveline apja. EL is megy a lány házához és ott váratlan meglepetés éri. Kiderül hogy van egy lánya és hogy a férfi akinek bosszút esküdött élő halott. Hogy mihez kezd ezek után a két fiatal és hogy ki is áll valójában Lucien elrablása mögött azt nem árulom el, maradjon meg a könyv elolvasásának örömének.
Nagyon tetszett, csak ajánlani tudom!!!
Devon89
2010-06-02, 04:23 PM
Danielle Steel -Megváló szerelem
Röviden:Egy gazdag csajsziról szól,kinek szülei hamar meghaltak,s az összes pénze rámaradt. Ugye a felső tízezerből való,így hát nyomasztja rangjának súlya,és egyáltalán nem szereti ezt a csillogó életet,azt,hogy egyszerűen nem hagyják élni a hülye elit kötelességek miatt.Csakhogy megérkezik egy férfi az életébe,aki gyökeestől kirángatja onnan :D
http://books.hu/kepek//50001-60000/51094totb.jpg
BandR
2010-06-03, 08:17 AM
Nora Roberts: Őszinte hazugságok
Úgy hírdetik, hogy "Egy könyv, amit nem lehet letenni".
Van benne igazság.
Röviden a tartalma:
Eve Benedict a mozi utolsó istennője. A füstös hangú szexszimbólum két Oscar-díj tulajdonosa, négyszer ment férjhez, és számtalan szeretője volt. Nincs olyan titok, olyan botrány, amiről ő ne tudna. Eve elhatározza, hogy kiadja memoárjait, méghozzá kegyetlen őszinteséggel. Maga választja ki életrajzíróját, Julia Summerst, hogy elmesélje neki élete történetét. Julia, akinek ehhez fel kell cserélnie nyugodt connecticuti életét a Beverly Hills-i pompára, utálja a rivaldafényt, de szereti a munkáját és otthonát, ahol egyedül él tízéves kisfiával. Ezt a lehetőséget, amilyen csak egyszer adódik az életben, hogyan utasíthatná vissza? Eve nevelt fia, Paul Winthrop azonban ellenzi az életrajz kiadását, egyszersmind kihívásnak tekinti Julia meghódítását. Julia megtapasztalja, meddig képesek Eve ellenségei elmenni, hogy megakadályozzák a könyv megjelenését, és közben a nő legféltettebb sötét titkát is meg kell ismernie. Ez a titok alapjaiban változtatja meg Julia életét – mely kis híján brutális véget ér.
NEKEM TETSZETT!!!!
esther000
2010-06-07, 09:26 AM
Még nem olvastam el, csak majdnem :-) de nagyon jó! Már százszor megmondtam! - ez a címe! Ajánlom, ha fel akarsz készülni időben a gyerekvállalásra és a gyerekek okos játszmáira! :-)