A teljes (képes) nézethez kattints ide : Gyermekdalok, versek, mesék, találós kérdések.. I.
casuale
2008-03-24, 08:00 AM
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
sztunde5
2008-03-24, 09:10 AM
KALÁKA - HOL A NADRÁGOM
Úgy látom, ezek a dalok hiányoztak a fórumról, az album maradék számai megtalálhatóak már itt: #418 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=414908&postcount=418)
2. Kányádi Tamkó: Faragott versike
3. Kosztolányi Dezső: A játék
4. Tandori Dezső: Ami kinyomozhatatlan; Az asztal
6. Weöres Sándor: Kalapszalag
7. Csorba Piroska: Reggel csak fél zoknit találok
10. Csoóri Sándor: Duda
11. Weöres Sándor: Három egész napon át; Szól a nóta halkan
13. Hajnal Anna: Görögdinnye
14. Weöres Sándor: Faiskola
15. Muskát Zsuzsa: Mese
16. Nemes Nagy Ágnes: Nyári rajz
17. Weöres Sándor: Szajkó
18. Veress Miklós: Hangyász
19. Pinczési Judit: Kenguru
20. Szabó Lőrinc: Nyitnikék
21. Keszeli Ferenc: Nagymegyer; Nagymagyar
22. Kányádi Sándor: Az elveszett követ
23. Kányádi Sándor: Feketerigó
24. Kányádi Sándor: Betemetett a nagy hó
25. Simkó Tibor: Ukulele
26. Keszeli Ferenc: Rondóka
27. Móra Ferenc: A cinege cipője
28. Móricz Zsigmond: Iciri - piciri
29. Tarbay Ede: Dagadj dunna
sztunde5
2008-03-24, 09:36 AM
Kaláka - hol a nadrágom 2
sztunde5
2008-03-24, 09:56 AM
Kaláka - hol a nadrágom 3
sztunde5
2008-03-24, 10:34 AM
Néhány figyelemfelkeltő kép!
;);););););););););););)
sztunde5
2008-03-24, 10:37 AM
És még néhány...
aztán lelövöm magam. :p
PS. a kérdés (ahol van) vagy a kép sajátossága annak nevében található!!!
sztunde5
2008-03-24, 01:15 PM
Most van időm feltölteni, úgyhogy nyomulok tovább...
Hm, mi is legyen?
Valaki kereste Karcsi és a csokigyár történetét.
Nekem angolul van meg a hanganyaga, csak az a baj, hogy a vége hiányzik (10. fejezet) :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
Érdekel így valakit?
:cry:
Addig is:
KIS ANGOL ZENÉS JÁTÉKOK, AMIKET LEHET ALKALMAZNI OVIBAN VAGY KISISKOLÁSOKKAL
csipkebogyo
2008-03-24, 02:24 PM
A magyar nép története
61. rész - Magyarország benépesítése
62. rész - Magyarország a Habsburg birodalomban
63. rész - Életünket és vérünket
64. rész - Parasztmozgalmak és urbárium
65. rész - A gyarapodó ország
66. rész - A felvilágosodás jegyében
67. rész - II. József, A kalapos király
68. rész - Nemzeti újjászületés
69. rész - Magyarország a francia háborúk időszakában
70. rész - Gazdaság és társadalom a XVIII-XIX. század fordulóján
ttzsu
2008-03-24, 02:28 PM
Erdő szélén házikó,
házikóban nagyapó.
Lám egy nyuszi ott robog
az ajtaján bekopog.
Kérlek segíts én rajtam
a vadász a nyomomban.
Gyere nyuszi sose félj
megleszünk mi kettecskén.
sztunde5
2008-03-24, 03:47 PM
Ha beütöd a keresőbe kidobja, hogy ki mikor tette be..#602 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=438692&postcount=602)
Bocsánat, rákerestem, de nem dobta ki.
Rájöttem, hogy mit hibáztam: ékezet nélkül kerestem (rutinból, mert általában így keresek). Máris töröltem.
:oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops:
Hm, nehéz hozzájárulni ehhez a nagy kincstári gyűjteményhez...
csipkebogyo
2008-03-24, 03:56 PM
MISÓKA
1. Márkus László - Egy illedelmes, de mozgékony mackóféle éjszakai kalandja elkezdődik
2. Márkus László - Az ágyból pottyant nyaralóvendég nevet talál egy feledékeny pojácának
3. Márkus László - Misókának nézeteltérése támad egy magas rangú katonával
4. Márkus László - Misóka az erdeklődés középpontjába kerül
5. Márkus László - Misóka bebizonyítja, hogy láb nélküli mackók is vannak a világon
6. Márkus László - Misóka majdnem lemarad a kirándulásról
7. Márkus László - A kirándulók legyőznek egy békát
8. Márkus László - Senki sem sejti, milyen ravasz módon szedte rá Klemi baba Szuszut, a zsiráfot
9. Márkus László - Misókát nem mindennapi baleset éri
10.Márkus László - Misóka életre akarja kelteni Szuszut, és keserves tapasztalatokat szerez
11.Márkus László - Klemi baba kis híján belevész a Balatonba
12.Márkus László - Sok mindenre fény derül a tábortűz mellett
13.Márkus László - A kirándulás véget ér
Nyaraló kisgazdájával a Balaton mellé kerül Misóka, a láb nélküli játék mackó. Egy csudálatos nyári estén kinyílik egy régi játékos láda fedele, és sorra előjönnek a láda mélyéről a régóta ott alvó játékok. Vidám éjszaka következik: Misóka és a többi játék elindul megismerni a Balaton partját a félszemű tábornok vezetésével. Ez a kaland sok kedves izgalommal, tréfával, játékkal, apróbb veszekesésekkel jár, de mire felkel a nap, s a játékok visszabújnak az öreg ládába, mindnyájan egy nagyszerű kirándulás élményeivel gazdagabba
sztunde5
2008-03-24, 04:16 PM
Akkor egyéb, amivel szolgálhatok.
Angolt tanítottam, így abból kicsiknek:
Nursery Rhymes - Mondókák, kis énekek ovisoknak, kisiskolásoknak
csipkebogyo
2008-03-24, 05:11 PM
JOLLY PHONICS
Hét munkafüzetből áll ez a sorozat. Fokozatosan vezeti be a gyerekeket az írás, helyesírás, kiejtés tudományába. Az első munkafüzetben még a betűk írásával kezd, és innen játékosan jut el a magasabb tudományhoz.
csipkebogyo
2008-03-24, 07:28 PM
BARTOS ERIKA meséi ANNA ÉS PETI sorozat
Anyatej
Oltás
A sárga vizibicikli
Bábszinház
<TABLE cellSpacing=2 cellPadding=2 width=700 border=0><TBODY><TR><TD class=textcim>Az Anna és Peti sorozat története</TD></TR><TR><TD></TD></TR><TR><TD class=textbarna vAlign=top align=left>Dr. Vekerdy Tamás pszichológus ajánlása az Anna és Peti könyvek hátlapján:
„Irigylem Annát és Petit, mindig ilyen könyvecskékbôl szerettem volna olvasni kisgyerekeimnek. Mert a nagy mesék korszakát –mondhatnám egy éves kortól- az efféle mesék kell, hogy megelôzzék: a kisgyerek mindennapjait mesélem, igen, lehetôleg ilyen kedvesen, mint Bartos Erika szívhez szóló –mert szívbôl fakadó- rajzai és szövegei.”
Idézet egy beszélgetésbôl a szerzôvel:
„Az ANNA ÉS PETI sorozat volt életem elsô forgalomba kerülô mesekönyve. Nagyon szeretek rajzolni, építészmérnöki pályámat is nagyrészt ezért választottam. A gyerekeim egy másfajta alkotásra ihlettek, az anyai érzelmek indították el számomra a mesekönyv írás-rajzolás vonalát. A meseírás, mesekönyv-rajzolás nem volt tervezett része az életemnek. De mindenképpen azt figyeltem meg, hogy a gyerekek sokkal többre értékelik a szülôk keze munkáját, a szülôk kedves, személyes ajándékait, mint a bolti ajándékokat (amik ugyan gyakran szebbek). Elsô mesekönyvemet ezért írtam, "Kistestvér érkezik" címmel. Ez volt az Anna és Peti sorozat elsô epizódja, amibôl aztán 32 epizód lett az évek során. Ebbôl 8 jelent meg a könyvesboltokban. A várt siker tökéletesen beigazolódott, Anna és Peti valóban hihetetlenül örültek a mesekönyveknek, amik róluk szólnak, a saját játékaikat, saját szobájukat, anyát, apát, magukat látják viszont a könyv rajzain. A lelkesedés máig sem csökkent bennem, most is gyakran megragad egy-egy téma, amibôl újabb kis mesekönyvet lehetne írni...
</TD></TR></TBODY></TABLE>
csipkebogyo
2008-03-25, 08:03 AM
ABC FOGLALKOZTATÓ
kettosbogi
2008-03-25, 08:29 AM
Micimackós párnák
kettosbogi
2008-03-25, 08:34 AM
Dekupázs-díszítő ragasztás
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\KETTSZ~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\cli p_image001.png" o:title=""></v:imagedata>
csipkebogyo
2008-03-25, 08:40 AM
RAJZOLÓ
MIT? MIBŐL? HOGYAN?
kettosbogi
2008-03-25, 08:57 AM
Vakáció 1 osztályt végzett gyerekek számára
csipkebogyo
2008-03-25, 10:26 AM
VAKÁCIÓ
Szórakozás-Játék-Rejtvény
az ált. isk. 2-ik osztályt végtett tanulói számára
csipkebogyo
2008-03-25, 10:38 AM
UGRÓISKOLA
Feladatlap a Képességorientált, hatékonyságnövelő olvasás,-irástanitás programhoz
310748
csipkebogyo
2008-03-25, 11:18 AM
JÁTÉKOS MATEMATIKAI FELADATOK
10-11 ÉVESEKNEK
nem saját scan ez sem, köszönet a feltöltőknek
sziasztok!,
van esetleg valakinek a birtokaban 'sing an sign' cd , nagyon megkosszonem ha megosztana velem.
deia
csipkebogyo
2008-03-25, 11:51 AM
GONDOLKODTATÓ FELADATOK,AZT HISZEM NEKÜNK IS FEJTÖRÉST OKOZNAK, NEM HOGY MÉG A GYEREKEKNEK
PL.
12. Feladvány: A három gyerkőc
Egy fickó bemegy a bárba, rendel egy italt és szóba elegyedik a csapossal. Kis idő múlva megtudja, hogy a csaposnak 3 gyermeke van.
- És mennyi idősek a gyermekeid?
- Hát, életkoruk szorzata 72.
- Ennyiből képtelenség kitalálnom!
- Rendben van, ha kimész a bárból, és megnézed a házszámot, megtudod az életkorok összegét is.
A fickó kimegy, megnézi a számot és elgondolkodik.
- Még mindig nem tudok rájönni.
- A legfiatalabb nagyon szereti az eperfagyit - mondja mosolyogva a csapos....
Mennyi idősek a gyerekek ?
csipkebogyo
2008-03-25, 01:18 PM
CSICSI PIMPINKIN
Megjelenési dátum: 2008. március 12.
Előadó: Csicsi (Castagno Claudia)
A csilingelő hangú óvodás első lemeze önmagáról és Pimpinkin nevű nyuszi barátjáról szól,
a közösen megélt élményeikről, szülinapi buliról, állatkerti látogatásról, az esti
lefekvésekről. A dalok zenéjét a gyermekdalokkal most debütáló, de korábbi munkái
révén országosan ismert DJ Brunner Zsolt, a szövegeket pedig Ádori Péter írta.
Track lista:
01.Pimpinkin
02.Nyuszitánc
03.Ovibuli
04.Kirándulni megyünk
05.Aludj kicsikém
06.Állatkerti bál
07.Joci boci szülinapja
08.Játsszunk még
09.Jó leszek majd
10.Guantanamera
csipkebogyo
2008-03-25, 02:37 PM
BABAKÉSZITÉS
Mérethű szabásminta melléklettel
Nagyon egyszerű, és olcsó eszközökkel, gyerekek maguk, vagy szüleikkel, óvónénijeikkel, kedves, mulatságos babákat varrhatnak, ragaszthatnak e könyv pontos utmutató leirásai és szabásmintái segitségével.
A könyvben bemutatott babák jó része harisnyaanyagból fabrikálható, barkácsolható. A fantázia is szabadon szárnyalhat munka közben, miközben kialakul a babák arca, frizurája, arca, egyénisége.
csipkebogyo
2008-03-25, 03:35 PM
Hivóképekből dobókocka
Fantázia kérdése, ki hogy használja, a hivóképek betükkel már fennt vannak #4907 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=818592&postcount=4907)
"A dobókocka a hívóképek felhasználásával készült, de nincs rajta a betű, a hívóképeken igen, s azon már előzetesen társítjuk a hívóképhez a betűt és a hangot, olvasni még nem tanuló gyermek esetén csak a hangot.Felhasználás a kreativitástól függ, a legegyszerűbb, a dobott hívókép hangutánzása, szó keresése az adott hanggal, nehezítés, kezdő hang, legyen a szó végén, szó közben, meghatározott főfogalom szerinti keresés, pl. csak állatneveket lehet mondani. De lehet hozzá társasjátékot készíteni, vagy már olvasni tudó gyereknek a betűképet kiválasztani. /ezért nincs már a dobókockán a betű//"
Köszönet a feltöltőnek
csipkebogyo
2008-03-25, 06:45 PM
A magyar nép története
71. rész - A reformok kora
72. rész - A legnagyobb magyar Széchenyi István
73. rész - Kossuth Lajos a magyarok Mózese
74. rész - Polgárosodó Magyarország
75. rész - A soknyelvű ország
76. rész - 1848 tavasza
77. rész - Az önálló Magyarország
78. rész - Az önvédelmi háború
79. rész - A független Magyarország
80. rész - Megtorlás és passzív ellenállás
Kecskés Laci
2008-03-26, 07:29 AM
Sziasztok!
Kicsi lányom(11 éves) énekes akar lenni.A megkérdezett énektanárnök túlnyomó többsége korainak tartja az énektanulást és nem vállalják a tanítását.
Mi erről a véleményetek?!?
ildidk
2008-03-26, 08:12 AM
Szia!
Én úgy tudom, hogy ha a mutálás befejeződése előtt elkezdik valakinek képezni a hangját, azzal többet ártanak, mint használnak, lehet, hogy örökre tönkreteszik a hangját. De ezt biztos az énektanárok is elmondták már. Várjatok egy-két évet, a lányok hamarabb mutálnak. (És nem olyan látványosan:)) Addig énekeljen népdalokat!! Itt is található jó néhány...
Minden jót!
csipkebogyo
2008-03-26, 08:59 AM
BIGA - CSIGA
KÉPESSÉGFEJLESZTŐ MAGAZIN
4-7 éves gyermekeknek
2008 január - február
Kecskés Laci
2008-03-26, 09:07 AM
Igen igen,de akkor mit szólsz ehhez a kislányhoz?
Mikor kezdett el énekelni?
http://www.youtube.com/watch?v=jcOOOebe7fs
És nem Ő az egyetlen..
Sziasztok,
tavaly télen láttam a spektrum tv-ben egy Terry Jones filmet, az volt a címe, hogy Szám sztori. Nagyon érdekes volt, a 0 és 1 problémáját járta körül, hogy melyik ókori nép hogyan használta ezeket, valamint milyen számrendszereket használtak. Azóta több üzletben kerestem, de úgy tűnik, dvd-n nem adták ki. Egészen véletlenül valaki nem rögzítette? Nagyon szeretném a lányomnak megmutatni. Ha valakinek megvan, legyen oly kedves, és ossza meg velünk. Köszönöm: Ilkó
csipkebogyo
2008-03-26, 11:00 AM
TAPPANCS
NAGY ÓVÓDÁS GYAKORLÓ KÖNYVE
Játékos iskolaelőkészitó feladatok óvodásoknak
erik323
2008-03-26, 01:47 PM
thx
csipkebogyo
2008-03-26, 02:27 PM
Két nagyon jó gyurmázó könyv:), igaz nem magyar nyelvű,:( de a képek alapján elkészithetőek a jobbnál-jobb figurák
csipkebogyo
2008-03-26, 02:50 PM
ISKOLÁBA KÉSZÜLÖK
Irás- Matematika előkészitő óvódásoknak
csipkebogyo
2008-03-26, 03:18 PM
A SEHÁNY ÉVES KISLÁNY
Ez nem tündérmese, hanem igaz történet, de szebb minden tündérmesénél, mert egy igazi kislány igaz története.
BogiBoszi
2008-03-26, 03:28 PM
Sziasztok!
Keresek egy szoftver-játékot, az a neve, hogy Teknős Béla, angol nevén Turtle Odyssey, annak is a 2. részét. Sajnos a Netről csak úgy tudtam letölteni, hogy egy 60 perces próbaverziót engedélyez. Tudna valaki segíteni nekem abban, honnan lehetne szert tenni erre a játékra? Köszi előre is, ha van ötletetek!!! ;)
d_edit
2008-03-27, 12:48 AM
Sziasztok!
Keresek egy szoftver-játékot, az a neve, hogy Teknős Béla, angol nevén Turtle Odyssey, annak is a 2. részét. Sajnos a Netről csak úgy tudtam letölteni, hogy egy 60 perces próbaverziót engedélyez. Tudna valaki segíteni nekem abban, honnan lehetne szert tenni erre a játékra? Köszi előre is, ha van ötletetek!!! ;)
Szia!
Én ezt találtam, bár nem tudom demo, vagy teljes verzió...
Egy próbát megér:D
A link csatolva a mellékletbenkiss
carmen
2008-03-27, 10:19 AM
http://www.fotoaparat.cz/g/08/03/24/508485_c8aa0.jpg
csipkebogyo
2008-03-27, 11:16 AM
Hello. A magyar népmeséket nem küldenéd el ? Köszi.
Hmmm ...vajon kinek szólt ez az üzenet???:confused:
Bárkinek is, én válaszolok.
1. A gyerek topicban nagyon sok magyar népmese található. Melyikre gondoltál?
2. Te is le tudod innen tölteni, csak kis türelem...2 napos tagság és 2O hozzászólás...bárhol, bármelyik topicban megteheted ezt.
3. Könnyitésként , -ha használod a keresőt, nem kell végiglapoznod az oldalakat, megtalálod a magyar népmeséket, pl #1931 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=629457&postcount=1931) #1927 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=627532&postcount=1927) Ezen a két linken már több mint 3O magyar népmesét találsz:)
Kitartást, jó le és FEL töltögetést kivánunk Neked!
csipkebogyó
csipkebogyo
2008-03-27, 12:02 PM
Sziasztok!!!
Szeretném kislányomnak letölteni Judit és a zenemanók abumot, vagy néhány dalt róla.
Tud valaki segíteni?
Mi a gond?
Itt megtalálod, JUDIT ÉS A ZENEMANÓK 1 :#784 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=461357&postcount=784) #785 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=461374&postcount=785)
JUDIT ÉS A ZENEMANÓK 2 #4616 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=799221&postcount=4616)
Judit és a Zenemenók 3 #919 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=470633&postcount=919)
JUDIT ÉS A ZENEMANÓK 4 #3220 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=727813&postcount=3220)
és le is töltheted ..
Figyelmedbe ajánlom Neked is a KERESŐ használatát:)
csipkebogyo
2008-03-27, 01:22 PM
FARKAS ZSOLT - VÁRNAGY ANDREA ZENEKÉPZELET
Négykezes zongoraművek versekkel
<O:p</O:p
1. Horgas Béla: Képzelni lehet (részletek)
2. M. Moszkowski: 1. Spanyol tánc
3. C. Gurlitt: Matrózdal
4. Nemes Nagy Ágnes: A rókavadász
5. Weiner Leó: Rókatánc
6. G. Bizet: Hintaló
7. Káldi János: Táncoló virágok
8. J. Brahms: Keringő
9. M. Ravel: Csúnyácska, a Pagodák hercegnője
10. Horgas Béla: Az én cirkuszom (részlet)
11. C. Gurlitt: Cirkuszban
12. G. Bizet: Búgócsiga
13. Weöres Sándor: Macskák harci indulója
14. G. Fauré: Mi-a-ou
15. Rónay György: Hazudós mese
16. C. Saint-Saens: Az elefánt
17. Nemes Nagy Ágnes: Fekete hattyú
18. C. Saint-Saens:A hattyú
19. Weöres Sándor: Paprikajancsi szerenádja
20. F. Schubert: Szerenád
21. Juhász Gyula: Mese
22. M. Ravel: Csipkerózsika pavane-ja
23. Rónay György: Hajnal
24. E. Grieg: Reggeli hangulat
25. Zelk Zoltán: Népi tánc
26. J. Haydn: Rondo all' Ongarese
27. F. Schubert: Katonainduló
28. Csukás István: Torzonborz dala
29. E. Grieg: A hegyi király barlangjában
30. C. Debussy: A néger baba tánca
31. Horgas Béla: Az én cirkuszom (részlet)
32. M. Ravel: Tündérkert
33. Horgas Béla: Az én cirkuszom (részlet)
34. M. Moszkowski: 3. Spanyol tánc
össz idő: 56:52
A versek Tóth Zsuzsanna előadásában hangzanak el.
csipkebogyo
2008-03-27, 08:34 PM
GYERMEKDALOK
Füzesi Zsuzsa
ÜNNEPEKRE
csipkebogyo
2008-03-27, 09:02 PM
A MINDENTLÁTÓ KIRÁLYLÁNY
Zenés mesejáték
Idő: 59:13
csipkebogyo
2008-03-27, 09:20 PM
Játszva tanukok
HURRÁ, ISKOLÁS LESZEK!
Minden óvodás kisgyerek kiváncsi arra, milyen is lehet az iskola.
A gyerekeket a tanulás mellett a leghétköznapibb dolgok is érdeklik. Hol fognak játszani, lehet-e vinni játékot, mikor van az ebéd...stb
Ebben a füzetben minden leendő kisdiákot megismertet Bence és Kitti az iskolai élettel, a legalapvetőbb szokásokkal. Közben a játékos feladatok fejlesztik a memóriát és a figyelmet, az asszociációs gyakorlatok a gondolkodást, a sok szinező feladat pedig a kéz ügyességét...
csipkebogyo
2008-03-27, 10:02 PM
Játszva tanulok
NEM IS NEHÉZ!
SZORZOK, OSZTOK
A szorzás és az osztás a számok birodalmában az alapműveletek közé tartozik, éppen ezért minden kisdiáknak meg kell tanulni. Erre az ismeretre többféleképpen tehetünk szert: leirhatjuk, esetleg hangosan ismételhetjük addig, amig nem megy.
A gyerekek hamar megunják az ilyen felnőtteknek való gyakorlási módszereket, és rövid időn belűl kézzel-lábbal tiltakoznak a szorzótábla tanulása ellen. Mi felnőttek egyet tehetünk: olyan szórakoztató feladatokat kinálunk tiltakozó gyermekünknek, amelyek észrevétlenűl vésik fejecskéjébe mindazt, amit a szorzásról és osztásról tudnia kell.
Ez a gyakorlásra szánt játék füzet számos izgalmas feladatot tartalmaz a gyors számolási készség kialakitásához..
Nem saját scan, a feltöltő megj.:a számítógépen a képeken a számok nem jól látszanak,de kinyomtatva minden kivehetően látszik)
csipkebogyo
2008-03-27, 10:18 PM
JÁTÉKOS KÖRNYEZETISMERET
Iskolaelőkészitő füzetek
csipkebogyo
2008-03-27, 10:22 PM
ANYANYELVI KAVALKÁD
(nyelvtani feladatok,fejtörők megoldásokkal..
zsuzsanna03
2008-03-28, 07:06 AM
Üdvözöllek !
Szöveget ITT találsz:
http://www.zeneszoveg.hu/egyuttes/1189/mesedalok-dalszovegei.html
Zenét pedig itt: /többet is/
http://www.youtube.com/watch?v=PVGWQ7TiCn0
Lehet, hogy nem túl nagy segítség, talán nem is erre gondoltál ?
zsuzsanna03
2008-03-28, 07:21 AM
Napsugár
Hol volt, hol nem volt, nyugat felé, ahol kis vörös felhõfoszlányok búcsúztatják integetéssel a Napot, volt egyszer egy királyság. Királya hatalmas palotában lakott, ami körül óriási, zajos város terpeszkedett. Itt élt egy íródeák Dániel, egy kis, takaros, de szegényesen berendezett házikóban a város szélén. A királyi fõbírónál dolgozott, évi néhány aranyért. Sok feladata volt itt, mert a város polgárainak nehezére esett betartani az uralkodó által hozott szigorú törvényeket. A deák szegénységben, becsületesen élt. Megvetette a bûnt, tisztelettel bánt az elöljáróival. Történt egyszer, hogy mégis megtapasztalta egynek a haragját. Egy hatalmas teremben dolgozott a bíróságon, ahol rengeteg hozzá hasonló legény hosszú sorokban álló asztalok mögött végezte munkáját. Éppen az asztalánál körmölte egy pórul járt kabátgomb készítõ mester panaszait, amikor az arra járó fõbíró megrúgta az asztal lábát. Mintha földrengés rázta volna meg, a tinta kiborult és a nemes úr talárjára ömlött. A fõbíró hatalmas haragra gerjedt, alaposan leteremtette szegény deákot, azt mondta neki, hogy többé a bíróság környékére sem teheti a lábát, hacsak nem vádlottként. Szegény fiú az igazságtalanság felett érzett dühében kapta fel kalapját a széke mellett álló fogasról és kiviharzott a terembõl. Meg sem állt a város mellett elterülõ kerek erdõ leghatalmasabb fájáig. Leült a fa tövébe és mérgesen rágcsálni kezdett egy fûszálat. Idõnként két ujja közé fogta a végét és megforgatta a fogai között. Az egyik alkalommal a pillantása a kézfejére esett. Egy napsugár kévéje játszott fényével a bõrén. Dél volt, a fal levelei között átszûrõdve ezernyi pászma táncoltatta a lebegõ porszemeket. A legény a szeme elé emelte a kezét, meglepetésére a fényszilánk követte a mozdulatát. Percekig nézte a bõrét melengetõ finom táncot. A parányi fényfolt szemkápráztató gyorsasággal változtatta az alakját. Úgy érezte, beszél hozzá. Nem tudta volna megmagyarázni, hogy miért...
Attól kezdve minden nap ellátogatott a fához, hogy érezze Napsugár érintését. Mindig remegõ izgalommal várta, hogy vajon megjelenik-e a bõrén az a fénysugár. Egy mondókát is kitalált, hogy magához csalogassa:
Napsugár táncol a kezemen,
Napsugár játszik a szívemen,
Napsugár melege kell nekem...
Ahogy közeledett a nagy fához, ezt a kis versikét mormolta magában. Úgy érezte mágikus ereje van e néhány szónak.
Szegény deákot szép lassan elemésztette az élet. Az a néhány aranytallér, amit nagy nehezen összekuporgatott a dolgos évek alatt hamar elfogyott. Munkája nem volt, a fõbíró gáncsot vetett, ha valaki alkalmazni akarta õt. Beletörõdött a sorsába és csak ennek a különös szerelemnek élt. Lefogyott, ruhái lötyögtek rajta. Szemében lázas fény égett, s nem csak a szenvedélytõl... Közeledett az õsz. Dániel minden nap futva tette meg az utat a fáig. Félt, hogy az elõzõ nap volt az, amikor utoljára látta kedvesét. Lihegve ült le a szélsöpörte avarra a fa tövében és kezét kinyújtva várta, hogy melengesse az egyre sápadt sárgább színre váltó fény.
Egyik reggel, amikor felkelt látta, hogy ólomszürke felhõk borítják az eget. Nehéz lett a szíve, s reményvesztetten vánszorgott ki az erdõbe. Leült a fa tövében, hátát a törzsének vettette, s a könnyek csak úgy patakzottak a szemébõl. Egész nap várt, de a Nap nem bújt elõ egy pillanatra sem. Estére már nem volt ereje mozdulni. Ahogy eljött az éjfél, könnyáztatta arca a mellkasára borult és elaludt. Azon az éjszakán látogatta meg elõször az õszi fagy az erdõt, s ott találta a szaggatottan lélegzõ legényt a fa alatt. Addig szorította hideg karjaival a fiú mellkasát, amíg az utolsó párafelhõ el nem hagyta ajkait, azután reggel továbbállt...
Eljött a tavasz. A fák új lombkoronát öltöttek magukra. A nagy fa alatt a napsugarak újra kezdték szédítõ táncukat. Két fénysugár összekapaszkodva, boldogan táncolt a tél havának nedvességét õrzõ földön. S ha úgy kívánták, a Nap a felhõk mögé bújt, hogy titokban, halandó ember szeme elõl rejtve ropják szerelmes táncukat...
/*Adonnen*/
zsuzsanna03
2008-03-28, 07:27 AM
Az előzőt lehet, hogy elszúrtam.
Még nem igazán tudok itt "navigálni"
Mesedalok dalszövegek listája
http://www.zeneszoveg.hu/egyuttes/1189/mesedalok-dalszovegei.html
Kedves Ritus! Ezt találtam neked, bár nem hlszem, hogy ezzel a dallammal gondoltad .
Ez Vayer Lajosnak a magyarság népzenéje dvd-jén van fenn, gyűjtés.
üdv: Ilkó
csipkebogyo
2008-03-28, 11:32 AM
Valakinek meg van az Aladdin mese zenéi magyarul?
Igen, megvan ...
Neked is meglesz, ha kicsit türelmes vagy
2 napos tagság, 2O hozzászólás és a kereső használata:) Disney: Aladdin és már töltheted is lefele. Nekünk is innen van...
Igy nem kell mégegyszer feltölteni senkinek, nem lesz ismétlés, felesleges munka.
A tracklistát azért beteszem, mert az hiányzik onnan, ahonnan le lehet tölteni:
Az albumon szereplő dalok:
01. Ezeregy éj
02. A lámpa meséje
03. Hipp-hopp
04. Utcagyerekek
05. Hipp-hopp (variáció)
06. Jóbarát
07. Szabadulás
08. Ali herceg
09. Egy új élmény
10. Dzsafár ideje
11. Ali herceg (variáció)
12. A világ végén
13. A csók
14. Egy sötét éjjelen
15. Jázmin elvágyódik
16. Piactér
17. A kincses barlang
18. Aladdin ígérete
19. Az összecsapás
20. Boldogság Agrabában
21. Egy új élmény (duett)
Örülünk, hogy ránktaláltál:)
Editkedraga
2008-03-28, 01:36 PM
Zelk Zoltán : Mese a legokosabb nyúlról
Egyszer volt, hol nem volt,
túl a hegyen, túl a réten,
egy kis erdő közepében,
az erdőben egy tisztáson,
fűszálakból vetett ágyon,
ott, ahol sosem járt ember,
s egy farkas a polgármester,
ahol ezer róka túr,
ott lakott egy kicsi nyúl.
A kis nyúlnak háza nem volt,
szeme kettő, orra egy volt,
hosszú füle, kurta farka,
semmi furcsa nem volt rajta.
egyszerű kis nyuszi volt.
Szarvas és jóbarátja,
minden madár jó pajtása,
így éldegélt békességben,
a kis erdő közepében.
Így éldegélt, amíg egyszer
meg nem halt a polgármester,
a bölcs farkas, s eltemették,
megsiratták, mert szerették.
Az állatok összegyűltek,
egy tisztásra települtek,
éjjel-nappal tanakodtak,
polgármester választottak.
Róka mondta: Róka legyen!
Szarvas mondta: Szarvas legyen!
Őz kiáltott: Őzön a sor!
Teli faág, teli bokor,
madár ült minden ághegyen,
s kiáltozták: Madár legyen!
Addig-addig tanakodtak,
a végén majd hajba kaptak,
míg egy nyúl szólt: Most az egyszer
nyúl legyen a polgármester!
Erre elkezdtek kacagni.
Nem tud az mást, csak szaladni,
az árnyék is megkergeti,
úgy megijed, hideg leli,
ha ág zörren, rögtön szalad,
vagy meglapul a fű alatt.
Most legyen okos az ember,
ki lesz itt a polgármester?
Szól a bagoly az ághegyen:
Az a fontos, hogy okos legyen!
Akár bátor, akár gyáva,
ész legyen a kobakjában.
Mind így szóltak: Okos beszéd!
Próbáljuk ki, ki-ki eszét...
Igen ám, de hogy próbáljuk?
Máris szólt a bagoly rájuk:
Aki becsapja a rókát,
az kiállotta a próbát!
Rajta szarvas! Rajta, őzek!
Lássuk, ki lesz a legbölcsebb!
Ki tud győzni az észtornán?
Ki tud kifogni a rókán?
Előbb az őz került sorra.
Ide figyelj, ravasz róka!
Felhők közt lakik az égen,
sohasem járt erdőn, réten,
mégis ő növeszt fűszálat,
zöldbe borít bokrot, ágat...
Nevet csak ezen a róka.
Ez aztán a nehéz próba!
Joban tudom, mint te magad,
mi volna más, ha nem a nap!
Most a szarvas került sorra.
Én aztán megfoglak, róka!
Nincsen lába, mégis szalad,
de mégis egy helyben marad...
Megint csak így szólt a róka:
Ez aztán a nehéáz próba!
Jobban tudom, mint te magad,
mi volna más: folyó, patak!
Most a kis nyúl került sorra.
Erre felelj, ha tudsz, róka:
ha megfelelsz, most az egyszer
te leszel a polgármester!
Nincsen szárnya, mégis repül,
fákon, bokrokon hegedül,
ha nem repül, nincsen sehol,
de mégiscsak van valahol,
nincsen szárnya, nincsen lába,
mégis a világot járja...
Töri is fejét a róka,
ennek a fele se móka,
hiába, no, nincs felelet,
mondd meg, nyuszi, hogy mi lehet!
Szól a nyuszi: Figyelj, róka!
Hogy mi lehet? Mi más volna?
Ismeri a nyár s a tél,
mi lehetne más: a szél!
Kis nyúl főzte le a rókát,
ő állotta ki a próbát,
az erdőben akkor egyszer,
nyuszi lett a polgármester.
egyszerű kis nyuszi volt.
hosszú füle, kurta farka,
semmi furcsa nem volt rajta.
Editkedraga
2008-03-28, 01:37 PM
Anyák napjára
Ha én nagy leszek, Te kicsi
tiéd lesz a babakocsi
Én dolgozom, Te játszol
várat építsz, fára mászol
Leviszlek a játszótérre,
lepkét kergetni a rétre,
Boltba is én megyek,
veszek tejet, kenyeret,
banánt is mert szereted.
Hazaérek, ölbe veszlek,
úgy SZERETLEK, úgy SZERETLEK
Editkedraga
2008-03-28, 01:37 PM
Anyukám, anyukám
Anyukám, anyukám, találd ki,
Hogy az én kincsem, ugyan ki?
Ki más is lehetne, ha nem te?
Ültess gyorsan az öledbe.
Editkedraga
2008-03-28, 01:41 PM
Hónapfalva
Erdõ szélén, hegyek végén,
Kicsi falu világolt.
Kicsi falu közepébe,
Sok kis pici Manó lényke,
Együtt élt vagy tizenkettõ,
Pici manó, mind tepertõ.
Erdõ minden kicsi lénye,
Szorgos volt, mint Hangya Néne,
Egész évben serénykedtek,
Dolgoztak, meg felsepertek,
Pakoltak, és csiszoltak,
Sütve-fõztek, s daloltak.
Erdõ mélyén ez a kettõ,
Meg még tíz, az tizenkettõ,
Egymást váltva, együtt éltek,
Együtt ettek, és zenéltek.
Falu szélén élt az öreg,
Keze már csak egyre remeg,
Õ volt idõs Január,
Övé volt a fagylaltgyár.
Február, az állhatatos,
Õ volt itt a patyolatos.
Március, a kicsi kertész,
Kell a kertben két jó kéz.
Április, a virágárus,
Rózsa, pitypang, s jön a Május,
Május, Május, földesgazda,
Szántó-vetõ, szorgos mancsa.
Június volt lámpagyújtó,
Csillog-villog, éj-fakasztó,
Július, a strandmester,
Pancsolt minden kisember.
Augusztus volt szõlõsgazda,
Minden manó borát issza.
Ünneplik az aratást,
S folytatják a kacagást.
De itt van õ is, Szeptember,
A tanító kisember.
Október, a híres festõ,
Mûve színes levélerdõ.
November már néha síró,
Búcsúzkodó költõ-író,
December is idõs ember,
Karácsonyi fõpékmester.
Így élt együtt tizenkettõ,
Minden együtt elvégzendõ,
Egy faluban e sok barát,
Adták Õk az erdõk javát.
Lorien
2003. 05. 19.
Imádság
Miatyánk, ki odafenn vagy,
Védjél, óvjál mind magad,
Legyen szent a Te neved,
Ajakadon, mi szó nevet.
Hozd el nékünk Országod,
Legyen szép most világod.
Minden, amit Te akarsz,
Égen-Földön igaz az.
Falat kenyeret, ha Tõled kapok,
Tudom, ezzel örökre hagyok.
Ha rossz is voltam: Atyám, kérlek,
Bocsáss meg nekünk minden vétket.
Vigyázz rám ma jóban-rosszban,
S édes Jézust mentsd meg Uram!
Védd meg Atyám családom,
Szüleimet, minden barátom,
S légy velem, hogyha az élet
szembehoz egy nehézséget.
Fogd a kezem, hogyha félek,
S én csak nézlek, nézlek Téged.
Ámen.
Lorien
2004. 05. 19.
Editkedraga
2008-03-28, 01:43 PM
Az előbbi egy kicsit tagolatlan lett.
Hónapfalva
Erdõ szélén, hegyek végén,
Kicsi falu világolt.
Kicsi falu közepébe,
Sok kis pici Manó lényke,
Együtt élt vagy tizenkettõ,
Pici manó, mind tepertõ.
Erdõ minden kicsi lénye,
Szorgos volt, mint Hangya Néne,
Egész évben serénykedtek,
Dolgoztak, meg felsepertek,
Pakoltak, és csiszoltak,
Sütve-fõztek, s daloltak.
Erdõ mélyén ez a kettõ,
Meg még tíz, az tizenkettõ,
Egymást váltva, együtt éltek,
Együtt ettek, és zenéltek.
Falu szélén élt az öreg,
Keze már csak egyre remeg,
Õ volt idõs Január,
Övé volt a fagylaltgyár.
Február, az állhatatos,
Õ volt itt a patyolatos.
Március, a kicsi kertész,
Kell a kertben két jó kéz.
Április, a virágárus,
Rózsa, pitypang, s jön a Május,
Május, Május, földesgazda,
Szántó-vetõ, szorgos mancsa.
Június volt lámpagyújtó,
Csillog-villog, éj-fakasztó,
Július, a strandmester,
Pancsolt minden kisember.
Augusztus volt szõlõsgazda,
Minden manó borát issza.
Ünneplik az aratást,
S folytatják a kacagást.
De itt van õ is, Szeptember,
A tanító kisember.
Október, a híres festõ,
Mûve színes levélerdõ.
November már néha síró,
Búcsúzkodó költõ-író,
December is idõs ember,
Karácsonyi fõpékmester.
Így élt együtt tizenkettõ,
Minden együtt elvégzendõ,
Egy faluban e sok barát,
Adták Õk az erdõk javát.
Editkedraga
2008-03-28, 01:48 PM
Áj, báj, kecskeháj
Áj, báj, kecskeháj,
Jól megkenjük,
Maj' nem fáj.
Editkedraga
2008-03-28, 01:48 PM
Aki fázik vacogjon
Aki fázik, vacogjon,
fújja körmét, topogjon,
földig érő kucsmába,
burkolózzék bundába,
bújjon be a dunyhába,
üljön rá a kályhára -
mindjárt megmelegszik.
(szerz.: Kányadi Sándor (http://mek.oszk.hu/02600/02673/html/eletrajz.htm))
Editkedraga
2008-03-28, 01:49 PM
Aki nem lép egyszerre
Aki nem lép egyszerre,
Nem kap rétest estére,
Pedig a rétes nagyon jó,
Katonának az való!
Nem megyünk mi messzire,
csak a világ végire,
ott sem leszünk sokáig,
csak tizenkét óráig.
Editkedraga
2008-03-28, 01:51 PM
Akinek a szeme kék
Akinek a szeme kék,
Takarója a nagy ég.
Akinek a szeme zöld,
Puha ágyat vet a föld.
Akinek barna,
Eledele alma.
Akinek fekete,
Liliom a tenyere!
Editkedraga
2008-03-28, 01:52 PM
Áspis, kerekes
Áspis, kerekes,
Úti füves, leveles,
Bíbola, bíbola,
Pacs, pacs, pacs.
Editkedraga
2008-03-28, 02:03 PM
Gyere, tavasz
Gyere, tavasz,
Várva várlak,
Hozz zöld ruhát
Fűnek, fának!
kisvacak
2008-03-28, 04:26 PM
Sziasztok!
Noddy c. mese zenéje magyarul nincs meg Valakinek???
Nézd, itt jön Noddy (Noddy),
hallgasd a dudát,
utat, jön Noddy (Noddy),
mondjunk nagy hurrát.
Nézd, itt jön Noddy (Noddy),
láthatsz száz csodát,
hát eljött érted, mert kérted, Játékváros vár,
Noddy itt van már.
Titke
2008-03-29, 04:27 AM
Napsütéses Napot Mindenkire! Feltúrtam a Googli-pályát, de egyetlen egy videót se találtam Rémusz bácsi meséi közül, amit letudnék tölteni. Valaki tudna segíteni nekem? Előre is köszönöm!
siriusB
2008-03-29, 04:49 AM
Napsütéses Napot Mindenkire! Feltúrtam a Googli-pályát, de egyetlen egy videót se találtam Rémusz bácsi meséi közül, amit letudnék tölteni. Valaki tudna segíteni nekem? Előre is köszönöm!
http://www.canadahun.com/forum/showthread.php?p=793916&highlight=R%E9musz+b%E1csi#post793916
http://www.canadahun.com/forum/showthread.php?p=522821&highlight=R%E9musz+b%E1csi#post522821
:-D
Editkedraga
2008-03-29, 06:49 AM
Este van már alkonyul, nyuszi füle lekonyul.
Dorombol a kiscica, aludj te is kisbaba.
Editkedraga
2008-03-29, 06:54 AM
Ez nagyon szép.
csipkebogyo
2008-03-29, 03:09 PM
A magyar nép története
81. rész - A Kossuth-emigráció
82. rész - A kiegyezés
83. rész - Az osztrák-magyar monarchia
84. rész - Gazdasági fejlődés a monarchia időszakában
85. rész - A nemzetiségi kérdés
86. rész - Boldog békeidők
87. rész - A szarajevói merénylettől a lövészárkokig
88. rész - Magyarország a háborúban
89. rész - 1918-1919. eseményei
90. rész - A vesztesek békéje
csipkebogyo
2008-03-29, 04:14 PM
BIGA - CSIGA
KÉPESSÉGFEJLESZTŐ MAGAZIN
4-7 éves gyermekeknek
2OO7 november
2OO7 december
2OO8 január -február #5100 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=834089&postcount=5100)
2OO7 október #2537 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=692005&postcount=2537)
2OO7 szeptember #2455 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=688510&postcount=2455)
csipkebogyo
2008-03-29, 05:31 PM
MICSODA PERZSELŐ IDŐ
A klímaváltozásról szóló mesét az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága készíttette. A magyarra is lefordított, ingyenesen letölthető kiadvány a XXI. század egyik legfenyegetőbb problémájáról szól a gyerekek nyelvén
Hurvinyek
2008-03-30, 03:46 AM
Kisállatparádé üvegfestéssel
http://rapidshare.com/files/103045218/Kis_allatparade_uvegfestessel.rar
Mozaik technikák gyerekeknek
http://rapidshare.com/files/101035691/Mozaik_technikak_gyerekeknek.rar
Nagy színes barkácskönyv gyerekeknekhttp://rapidshare.com/files/101036783/Nagy_szines_barkacskonyv_gyerekeknek.rar
Nagy színes barkácskönyv gyerekeknek 2
http://rapidshare.com/files/101037699/Nagy_szines_barkacskonyv_gyerekeknek_2.rar
kisvacak
2008-03-30, 06:21 AM
Noddy magyarul
rucerka
2008-03-30, 06:27 AM
Bibi Blocksberg-Szuper varázsige-HunDub-Mesefilm
http://www.spiegel.de/img/0,1020,530409,00.jpg
Formátum:MPEG Video File
WinRar-al csomagolva, saját feltöltés, nem tv-s.
Data.hu feltöltés
gicus66
2008-03-30, 09:53 AM
Köszi, hogy reagáltál,
Thomas rövidfilmek érdekelnének, magyarul!
Ami MÁR megvan:
Mighty es Mac
Molly kulonleges szallitmanya
Percy a festo
Thomas es a szivarvany
Thomas es a szuletesnapi piknik
Thomas es a szuletesnapi piknik
Tisztelet Gordonnak
:p:p:p
Itt elég sok mindent megtalálsz :)
gicus66
2008-03-30, 09:59 AM
Remélem ennek örülni fogsz :)
zsuzsanna03
2008-03-30, 10:24 AM
http://www.bazsu-mesel.atw.hu/
Itt nagyon aranyos vetíthető meséket találhattok.
http://users.atw.hu/bazsu-mesel/index_elemei/9.gif
mézesmaci
2008-03-30, 12:05 PM
<TABLE id=table18 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD>http://www.sida.hu/kozeppic/szivsor.gif
Szabó Gitta:
A kívánság
Tél van. Fehér hó borítja a tájat. A léptek alatt ropog a puha hó. A lélegzet is fehér páraként illan el a levegőben. A kéményekből fehér füst száll az ég felé. A házak tetején hó sapka ücsörög, és a gyenge utcai világításnál szerényen csillognak a hópelyhek. Az utcára nyíló házak szorosan egymáshoz simulnak, mint amelyek e hideg téli estén összebújtak, hogy melegítsék egymást. Az egyik ház aljában egy aprócska kis üzlet bújt meg szerényen. Ajtaja felett egyetlen izzó pislákolt. Éppen csak annyira, hogy aki az üzletbe belép, vagy éppen kifelé megy, orra ne bukjék a küszöbben. A szerény üzletecskének, igen gyönyörű kirakata volt. Már készülődtek a Karácsonyra, mert bizony telve volt minden földi jóval. Volt abban gyümölcs, játék, ruhanemű, élelmiszer, itóka, édesség. Egyszóval, minden volt benne, mi szem-szájnak ingere.
A kirakat előtt egy kisgyermek álldogált. Amolyan négy, ötéves forma lehetett. Szemei csillogtak az örömtő, ahogy a portékát nézegette. A hidegtől kipirosodott nóziját a kirakatüvegnek nyomta, melyre a meleg lehelete kifehéredve csapódott le. Két kicsi, kesztyűbe bújtatott kezével, az üvegnek támaszkodott, és hol édesapjára, hol meg az árúkra nézett. Egyszer csak megszólalt:
- Apu! Én szeretnék egy csokit! És.., még azt az autót is szeretném! Juj! Apuu! Ezt is szeretném! Ezt az óriási macit is kérem! – mutatott ugrándozva, egyik kincstől a másikig. Majd hirtelen megállt a gyümölcsök előtt. A kirakatban egy gyönyörűséges kókuszdió díszelgett, egy kicsinyke kosárban. A gyermek néhány másodpercig csendben nézte, majd halkan, szinte suttogva mondta:
- Apuci! Kérek szépen egy ilyet! – mutatott a kókuszdióra. – Nekem még sosem volt ilyenem!
- Ejnye, fiam! – szólt az apa. – Mit kezdenél Te egy kókuszdióval? Inkább induljunk haza. – mondta még, és megfogta a gyermek kezét.
Telt múlt az idő. A gyermek nem felejtette el, amit akkor látott a kirakatban. Egyre csak körülötte jártak a gondolatai. Ha játszott, ha beszélt, ha rajzolt, mindenbe beleszőtte az áhított gyümölcsöt. Kitalált minden csalafintaságot, hogy szüleit rábírja, vegyék meg neki a gyümölcsöt. Édesanyja meg is dicsérte, mert bizony, amiben csak tudott segített neki. Poharakat tett a tálcára, szalvétát az asztalra. Még a cipellőjét is igyekezett betenni a cipős szekrénybe, igaz, ehhez fel kellett állnia a sámlira, aminek anyukája nem nagyon örült. Lassan elérkezett Karácsony napja. A fiúcska a karácsonyfa díszítésében is segített szüleinek. Közben csak beszélt, folyt a szó belőle, csacsogott egyfolytában. Be nem állt a szája egy pillanatra sem:
- Apa! Tudod, ha én lennék a Jézuska, ide biztosan hoznék egy kókuszdiót! Mert tudod, én nagyon szeretném, és jó is vagyok. Ugye?
Az apa nézte, és bólintott:
- Igen fiacskám! Tényleg jó vagy.
Mire végeztek a fa díszítésével, és édesanya is elkészült a konyhában a finom vacsorával, addigra odakint, az est fekete lepellel borította be az égboltot, és sok, sok csillaggal díszítette fel, mintha csak egy hatalmas ünnepi asztal lenne, amit a jó öreg Hold elé terített. Végre a nagyszülők is megérkeztek. Kabátjukról leverték a havat, csizmáikat levették, és a tűzhely mellé tették száradni. A szobaajtót, amelyben a karácsonyfa világított, becsukták, ha a Jézuska jönne, meg ne ijedjen, és máshová ne vigye a nekik szánt meglepetést. A nagypapa, a nagymama, apu és anyu, meg a kisfiú, a konyhában halkan suttogva beszélgettek. A várakozás okozta feszültség egyre nagyobb lett. A gyermek már nem bírta tovább visszafogni izgatottságát. Épp szólásra nyitotta a száját, mikor egy csengettyű szólalt meg. A gyermek gyorsan édesapja háta mögé bújt:
- Apu! Én félek! – súgta neki.
A család minden tagja felállt. Óvatosan fordultak a szobaajtó felé, ahonnét kiszűrődött a karácsonyfa barátságos fénye. Az apa megfogta a gyermek izgalomtó izzadt kicsiny kezét, és kinyitotta az ajtót, mely mintha örülne, vidáman csikordult. A fa alatt színes csomagok várták, hogy valaki kibontsa őket. A gyermek izgatottan szaladgált a csomagok között. Egyszer csak megállt egy hatalmas szaloncukor előtt, amire az ő óvodai jele, egy fésű volt rajzolva. Hátranézett, szüleire. Látta, mindenki őt figyeli, és csak mosolyognak.
- Apu, anyu! Ti is látjátok? Ez az enyém. Rajta van a jelem.
A szülök odamentek hozzá, leguggoltak mellé.
- Nahát! – örvendtek – Ez valóban a tied! Bontsd csak ki hamar! – mondták szinte egyszerre.
A gyermek magához ölelte az óriási cukrot, és félre vonult a szoba egyik csendes zugába. Ott kezdte bontogatni kincsét. A papír hangos szakadással adta meg magát, és engedte, hogy a gyermek végre megláthassa mit is takargatott idáig. A fiúcska, mikor meglátta, örömében kiabálni kezdett:
- Apu! Anyu! Egy kókuszdió volt benne! De jó, hogy jó voltam! – mondta megkönnyebbülve. Szemei úgy ragyogtak, mint csillagok a Hold ünnepi asztalán. A kókuszdióval, szüleihez baktatott. Büszkén húzta ki magát. - Tudjátok – kezdte mondókáját -, szerintem a Jézuska egy kisgyerek.
- Miből gondolod? – kérdezte az anyukája.
- Abból, mert megkaptam azt, amit szerettem volna. Mert gyereknek kell lennie ahhoz, hogy tudja, milyen az, ha nagyon szeretne valamit. Meg aztán.., biztosan hallgatóznia is kell ahhoz, hogy tudja, ki mit szeretne. Másképp honnan tudná? A szülők elmosolyodtak a gyermek logikáján. Az apa megsimogatta gyermeke kobakját.
- Igazad lehet! – mondta megnyugtatásképp.
http://www.sida.hu/kozeppic/szivsor.gif
mézesmaci
2008-03-30, 12:05 PM
<TABLE id=table14 cellSpacing=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD vAlign=bottom width=340>Péter Erika :
A csigabiga álma
Azt álmodtam
lenn a fűben,
csillaglányok közt repültem.
Azt álmodtam,
volt két lábam,
s táncoltam a csigabálban.
Azt álmodtam,
volt két kezem,
s festettem a fellegeken.
Felébredtem,
és mit láttam?
Nekem van a legszebb házam!
</TD><TD>
</TD></TR><TR><TD colSpan=3 height=21>
http://www.sida.hu/kozeppic/fuzer1.gif
csipkebogyo
2008-03-30, 02:28 PM
Itt is egy Micimackós könyvecske:)
MICIMACKÓ
Sütő-főző könyve
csipkebogyo
2008-03-30, 03:00 PM
...és még kettő, egy német és egy magyar Micimackós könyv
Hurvinyek
2008-03-30, 03:26 PM
Top Barkácsötletek - Barkácsoljunk egész évben!
http://rapidshare.com/files/101037881/Top_Barkacsotletek_-_Barkacsoljunk_egesz_evben.rar
Top barkácsötletek - Ékszerek térfonással
tp://rapidshare.com/files/101038050/Top_barkacsotletek_-_Ekszerek_terfonassal.rar
Hurvinyek
2008-03-30, 03:27 PM
Topp barkácsötletek - Játssz a széllel
http://rapidshare.com/files/101038473/Topp_barkacsotletek_-_Jatssz_a_szellel.rar
Vidám Fabrika - Gyöngyök, kitűzők, karperecek
http://rapidshare.com/files/101039340/Vidam_Fabrika_-_Gyongyok__kituzok__karperecek.rar
Topp barkácsötletek - Gyöngyékszerek
http://rapidshare.com/files/101039568/Topp_barkacsotletek_-_Gyongyekszerek.rar
Ajándékötletek szorgos kezű gyerekeknek
http://rapidshare.com/files/101040562/Ajandekotletek_szorgos_kezu_gyerekeknek.rar
Mit készítsünk tojáshéjból
http://rapidshare.com/files/101041947/Mit_keszitsunk_tojashejbol.rar
Üvegmatrica-festés a fürdőben és a konyhában
http://rapidshare.com/files/100985399/Uvegmatrica-festes_a_furdoben_es_a_konyhaban.rar
Hurvinyek
2008-03-30, 03:32 PM
366 és négy történet a természetről
http://rapidshare.com/files/100519370/366_es_negy_tortenet_a_termeszetrol.rar
Hurvinyek
2008-03-30, 03:32 PM
Kedves mondókák (szinező mondókákkal)
http://rapidshare.com/files/100519906/Kedves_mondokak.rar
Cerkamóka 2-3 éveseknek (szinező)
http://rapidshare.com/files/100519451/Cerkamoka_2-3_eveseknek.rar
Cerkamóka 3-4 éveseknek (szinező)
http://rapidshare.com/files/100519566/Cerkamoka_3-4_eveseknek.rar
csipkebogyo
2008-03-30, 03:40 PM
KÉSZITSÜNK LEVÉLKÉPET
Hurvinyek
2008-03-30, 03:44 PM
Állatkölykök gyöngyfűzéssel
http://rapidshare.com/files/99730626/Allatkolykok_gyongyfuzessel.rar
csipkebogyo
2008-03-30, 03:46 PM
KÉSZITSÜNK PAPIRKÉPET
csipkebogyo
2008-03-30, 04:13 PM
RAJZOLÓKÁK, MONDÓKÁK
Beszdfejlesztő és irás-előkészitő gyakorlatok 5-7 éveseknek
csipkebogyo
2008-03-30, 04:23 PM
Szines ötletek
VIZFESTÉS
csipkebogyo
2008-03-30, 04:39 PM
Általános
ISKOLAIgyakorlófüzetek
Technika 2.osztály
csipkebogyo
2008-03-30, 05:38 PM
Top Barkácsötletek
SZALVÉTAHAJTOGATÁS ÖTLETESEN
Szerintem egyiket- másikat a gyerekek is szivesen hajtogathatják...
csipkebogyo
2008-03-30, 05:57 PM
TUDORKA
Képességfejlesztő munkafüzet óvodásoknak
csipkebogyo
2008-03-30, 06:05 PM
Kodály Zoltán
KIS EMBEREK DALAI
-ez sem saját scan:(-
csipkebogyo
2008-03-31, 01:17 AM
Sziasztok!
Van vkinek Grimm meséje hangoskönyven?Nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni:) Előre is köszönöm.
Összeszedtem egy pár Grimm mesét, mesejátékot, némelyik duplán van benne, de más feldolgozás..:) KB 7,5 órás Grimm mese hanganyag összesen
1.csomag:
Babszem Jankó
GRIMM TESTVÉREK - A hat hattyú
GRIMM TESTVÉREK - A suszter manói
GRIMM TESTVÉREK - A szalmaszál, a parázs meg a babszem
GRIMM TESTVÉREK - Az ördög három arany hajszála
GRIMM TESTVÉREK - Babszem Jankó
Grimm testvérek A Bölcs Pásztorfiú
GRIMM TESTVÉREK Holle anyó
2.csomag
A méhkirálynő (Grimm)
A róka meg a macska (Grimm)
A farkas és a hét kecskegida
Hamupipőke
A hét kecskegida
Rigócsőr király
Szűz Mária leánya
A Bréma-i muzsikusok
A békakirály (Grimm)
3.csomag
Az ördög három aranyhajszála
A békakirály
A Hét holló
A farkas és a hét kecskegida
Csizmás kandúr
GRIMM TESTVÉREK - CSIPKERÓZSA
és..
Hófehérke 3 változatban...
kettosbogi
2008-03-31, 07:06 AM
Sziasztok!
Szeretnék hozzájárulni a Grimm- mesecsomaghoz:
-Csipkerózsika és más Grimm mesék
1, Csipkerózsika
2,Többsincs királyfi
3, Az aranymozsár
kettosbogi
2008-03-31, 07:10 AM
Hamupipőke és más különleges mesék
1, Hamupipőke
2, A csillagszemű juhász
3, A sovány ember kövér malaca
grozsa11
2008-03-31, 07:58 AM
Szia!
A "Hangszeres magyar népzene" CD-t nagyon köszi!
A neten azt láttam, hogy "65 szemelvényből álló CD melléklet van hozzá"
Te csak 41-et tettél föl. Ez lenne az összes mégis? Vagy meguntad föltenni?
Ha van még, kérlek tedd föl a maradékot is.
Köszi!
befejezés:
Kedves Ritus!
találtam még egy récetojást:
<center>Árok partján récetojás
</center> <center><table cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td>http://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/violin.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/hb.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/4-4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l3.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/m8.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/h4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/v1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/a3.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/h8.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l8.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/a3.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/v2.gif
http://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/violin.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/hb.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l8.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/m3.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l8.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/h3.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/v1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/a3.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/h8.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l8.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/a3.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/v2.gif
http://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/violin.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/hb.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/g4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/g4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/f4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/f4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/v1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/m4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/m4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/v2.gif
http://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/violin.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/hb.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l3.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/h8.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/a4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/g4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/v1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/f4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/f4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/g4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/f4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/v3.gif
</td></tr></tbody></table></center>
Árok partján récetojás,
Kis angyalom hosszi ruhás,
Illik néki, mert van néki,
Szeretője vette néki.
Ha ez sem az, akkor nézd meg Forrai Katalinnak az Ének az Óvodában c. könyvében, abban jó eséllyel benne van
nekem valamikor megvolt, de sajnos eltűnt...
vazulneni8
2008-03-31, 09:46 AM
Hello Kitty gyöngyfűzős könyv.Igaz,japán nyelvű,de ellehet igazodni a leírásokon.Olyan édes figurák vannak benne!
csipkebogyo
2008-03-31, 10:35 AM
Kedves Ritus!
találtam még egy récetojást:
<CENTER>Árok partján récetojás
</CENTER><CENTER><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0><TBODY><TR><TD>http://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/violin.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/hb.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/4-4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l3.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/m8.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/h4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/v1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/a3.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/h8.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l8.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/a3.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/v2.gif
http://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/violin.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/hb.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l8.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/m3.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l8.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/h3.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/v1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/a3.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/h8.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l8.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/a3.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/v2.gif
http://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/violin.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/hb.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/g4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/g4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/f4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/f4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/v1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/m4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/m4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/v2.gif
http://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/violin.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/hb.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/l3.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/h8.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/a4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/g4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/v1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/f4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/f4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/g4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/f4.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/u1.gifhttp://www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/v3.gif
</TD></TR></TBODY></TABLE></CENTER>
Árok partján récetojás,
Kis angyalom hosszi ruhás,
Illik néki, mert van néki,
Szeretője vette néki.
Ha ez sem az, akkor nézd meg Forrai Katalinnak az Ének az Óvodában c. könyvében, abban jó eséllyel benne van
nekem valamikor megvolt, de sajnos eltűnt...
Szerintem ez lesz az!!!:) én is ezt a változatot ismerem, csak a kottáját nem találtam én sem sehol:(
csipkebogyo
2008-03-31, 10:50 AM
ÓVODÁS korú gyerekeknek
1 Vizuo-motoros koordináció gyakorlatok
2 Szeriális észlelés fejlesztő gyakorlatok
3 Téri orientáció fejlesztő gyakorlatok
4 Vizuális figyelem fejlesztő gyakorlatok
5 Vizuális emlékezetfejlesztő gyakorlatok
6 Akusztikus figyelemfejlesztő gyakorlatok
Nem saját, a neten találtam...
vivusmimus
2008-03-31, 11:20 AM
digi dagi daganat
kergeti a halakat
de a halak ügyesek
digi dagi elesett
csipkebogyo
2008-03-31, 12:00 PM
Anyatej
Oltás
A sárga vizibicikli
Bábszinház
ezek innen #5083 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=832269&postcount=5083) letölthetők
folytatás...
Hinta - palinta
Barlangi pók
Koszorú
csipkebogyo
2008-03-31, 02:11 PM
kistörök
2008-03-31, 02:52 PM
Egy pár Kedvenc Népzeném.Főképp a kalotaszegi muzsikákba vagyok szerelmes:) De persze szeretem szinte az össze népzenét!
kistörök
2008-03-31, 03:03 PM
Kedvencek
csipkebogyo
2008-03-31, 03:08 PM
SZÁMOLNI TANULOK
Számfogalom kialakitása
Foglalkoztató munkafüzet középső csoportos óvodások részére
csipkebogyo
2008-03-31, 05:05 PM
Az első
KÉPES angol SZÓTÁRAM
OTTHON
Gondolom ez több részes, ezzel találkoztam eddig...
csipkebogyo
2008-03-31, 05:48 PM
Három aranyos mesekönyv, angolul és magyarúl is benne van a mese:)
Dr. Doktor
Szimat a detektiv
Tesz-vesz a kismalac
ovodás
2008-04-01, 12:05 AM
"A "Hangszeres magyar népzene" CD-t nagyon köszi!
Te csak 41-et tettél föl. Ez lenne az összes mégis? Vagy meguntad föltenni? "
Nem meguntam feltenni, hanem nekem is csak ennyit vettek fel. Ha van még tovább , érdekelne engem is .
"A "Hangszeres magyar népzene" CD-t nagyon köszi!
Te csak 41-et tettél föl. Ez lenne az összes mégis? Vagy meguntad föltenni? "
Nem meguntam feltenni, hanem nekem is csak ennyit vettek fel. Ha van még tovább , érdekelne engem is .
Sziasztok, nekem megvan a folytatás, nem saját, a netről szedtem le, de már nem emlékszem, honnét.
Elvileg 2 cd, az első lett ide feltöltve, a másodikon van még további 28 dal.
Szívesen feltöltöm, ha sikerül... vannak rajta elég nagy méretű file-ok, és ezek feltöltése közben engem rendszeresen kivág a feltöltés vezérlő. Próbálkozom...
lili.77
2008-04-01, 06:28 AM
No végre én is tudok írni valamit.Itt egy vers,amit nagyimtol tanultam.
Szurtos,mocskos mindig Peti,
mert nem akar megmosdani.
Utoléri a mosdótál:
-Megfogtalak,te mocskos Pál!
Megfürdeti,megmosdatja,
Cirmos cica meg kacagja.
lili.77
2008-04-01, 06:34 AM
Jöhet a következő.Ezt még az anyukám gyerekkori könyvéből tanultam meg.
Gazdag Erzsi:Száll a sárkány
Kinn a füves domboldalon
Sárkányt ereszt Ferike.
Hova,hova száll a sárkány?
A szivárvány elibe,
Tavaszi szél udvarába.
Ott sem marad sokáig,
Beköszönt az ajtón,aztán
Vígan repül hazáig.
lili.77
2008-04-01, 06:39 AM
Szalai Borbála:A két hős kiscica
A két kicsi cicát
meglepetés érte:
hazajütt az anyjuk,
szájában egérke.
Csodálkozva nézték
a furcsa jószágot,
hiszen ilyesmit még
egyikük sem látott.
Kissé megszeppenve
a sarokba szüktek,
szőrük felborzolták,
majd vártak egy csöppet.
Cirmos a kis fogolyt
letette a földre,
a két hős messziről
kerülgette körbe.
Az egér sem volt rest.
Hopp:kereket oldott--
s fiaira Cirmos
haragosan morgott.
lili.77
2008-04-01, 06:42 AM
Füzesi Magda:Ketten a kabátban
Kati baba jó pajtásom,
velem alszik télen-nyáron.
De jó volna,hogyha járna--
elvinném az óvodába.
Hogyha este nagymamácska
zsebeket varr a kabátra,
sétálni is jöhet bátran--
elfér majd a nagykabátban.
Amíg a hegyen szánkózom,
velem örül kis barátom.
Onnan nézhet a világba--
sosem fázik meg a lába.
lili.77
2008-04-01, 06:44 AM
Szalai Borbála:Lagzi készül?
kökánybokor
kibontotta virágát:
felöltötte
csipkés-fodros
ruháját.
Hófehérben
olyan,mint egy
menyasszony...
csak nem lagzi
készül ma a
tóparton?!
lili.77
2008-04-01, 06:52 AM
Szalai Borbála:Sára
Ejnye,ejnye,
kicsi húgom,Sára!
Mért nem ügyelsz
jobban a ruhádra?!
Nézd,milyen lett
fodros kis kötényed!
Mit szól anyu,
hogyha meglát téged?
Ha pogácsát
sütsz homokból,Sára,
piszkos kezed
ne kend a ruhádba!
Gyere,vesd le szurtos küténykédet,
tisztát adok,
és vigyázz rá,kérlek!
lili.77
2008-04-01, 06:57 AM
Füzesi Magda:Óra-óvoda
Séta közben elbitangolt
egy pöttömnyi perc-gyerek,
pedig Takkot édesanyja
szidta eért eleget.
Ámde végig a kredencen
annyi érdekes akad:
hogy lehet azt megszemlélni
kurta pillanat alatt?
A vén vekker morgolódott:
mihelyt nem nézek oda,
hatvan helyett száz felé fut
ez az óra-óvoda!
lili.77
2008-04-01, 07:01 AM
Ez pedig egy ukrán versike, Füzesi Magda fordításában
Ivan Petrovcij:Házavatás
A fő között kerek réten
hangya dolgozott serényen.
Téglát hordott,sárt dagasztott,
falat rakott,csőrt tapasztott.
Szomszédai sem hevertek:
segítettek,hogyha kellett.
Épült a ház egész nyáron,
nem volt párja a világon.
Végül házavatót csaptak,
reggelig mind ott maradtak.
lili.77
2008-04-01, 07:02 AM
Balla László:Miért oly finom az ebéd?
Töri Bandi a fejét:
mért oly finom az ebéd?
S anyu így szól:
"Gondolkozz csak,ne kérdezz!
Te hoztál fel fát a mai ebédhez."
lili.77
2008-04-01, 07:06 AM
Balla László:Alusznak,alusznak
Maci gyerek mélyen alszik,
télen át,télen át,
barlangjában színes-hímes
álmot lát,álmot lát.
Azt álmodja:nem is tél van:
kikelet,kikelet!
Hancúroznak zöld erdőben
gyerekek,gyerekek.
Futballoznak,őt beveszik
kapusnak,kapusnak,
de a labdák,mint a Maci,
valahol egy kamra mélyén
alusznak,alusznak.
rucerka
2008-04-01, 07:41 AM
Bibi Blocksberg és a dinoszaurusz tojás (http://rucerka.multiply.com/journal/item/59)
Formátum:MPEG Video File
WinRar-al csomagolva, saját feltöltés, nem tv-s.
Data.hu feltöltés
Kibontáshoz jelszó: rucerka
http://comment.blog.hu/media/image/2007marcius/bibi.jpg
goczaneszter
2008-04-01, 08:01 AM
Sziasztok!
Andersen meséi
lili.77
2008-04-01, 08:42 AM
Balogh MIklós:Katicabogárka
--Hova szállsz,merre szállsz,
katicabogárka?
--Elmegyek,elnézek
hetedhétországba!
--Minek mégy oly mesze,
távoli vidékre?
--Csakhogy rápillantsak
a jóra,a szépre!
--Ne menj el,itt se volt
okod a panaszra.
--Megjövök utamról
viruló tavaszra.
--Eredj hát,szállj gyorsan,
térj meg mihamarább.
Dús erdők,zöld mezők,
gyerekek várnak rád.
lili.77
2008-04-01, 08:47 AM
Szalai Borbála:A legszebb színek
Piros
Piros az alma,
piros a meggy,
Pettyes ruhámon
piros a petty,
Piros a tulipán,
piros a paprika,
katicabogárnak piros a lajbija,
Ribiszkén,berkenyén--
piros a kaláris,
tűzpiros csizmás a
gilicemadár is. foly.köv.
lili.77
2008-04-01, 08:50 AM
folytatás
Sárga
Ha virít a pitypang--
sárga a virága.
Sárga minden napraforgó
Kalapkarimája.
Sárga a kis méhek
összegyűjtött méze,
kiskacsáknak,kilibáknak
sárga a pihéje.
Zizegő búzának
sárga a kalásza,
a aranysárga napsugarak
csurdogálnak rája. folyt.köv.
lili.77
2008-04-01, 08:52 AM
folytatás
Fehér
Fehér a dér,
fehér a hó.
Fehér a tej,
a lágy cipó.
Fejünk fökött a
magas égen
bárányfelhő száll
hófehéren...
Nagyapó haja is
ezüstfehér--
csillog már,fehérlik
rajta a dér. folyt.köv.
lili.77
2008-04-01, 09:08 AM
folytatás
Kék
Kék a nyíló
len virága,
szitakötő
fényes szárnya,
búzavirág
cakkos szirma,
csészémen is
kék a minta.
Kék a szilva,
kék a kökény,
kishúgomon
kék a kötény.
S tán a kék ég
festékcseppje
csöppent a kék
nefelejcsre...
lili.77
2008-04-01, 09:15 AM
Szalai Borbála:Levél Télapónak
Kedves öreg
Télapó!
Azért írok levelet,
úgy kéne egy
hintaló,
hozzál nekem,ha lehet.
És még hozzál
vonatot,
autót,labdát,furulyát,
fenyőt is,egy
jó nagyot,
meg egy élő kiskutyát!
Tisztelettel:Kis Balázs,
nagycsoportos óvodás.
lili.77
2008-04-01, 09:19 AM
Szalai Borbála:Betűország kincsei
Sok újdonsült
kisdiáknak
kitárul egy új világ:
titokzatos
Betűország
ma nyitja meg kapuját.
Csodálatos
ez az ország,
gazdagsága rengeteg:
minden betű
kincset érő
titkokat is rejteget.
S aki egyszer
megismeri
mind a betűk titkait--
magáénak
tekintheti
Betűország kincseit.
HoZsanna
2008-04-01, 09:44 AM
Nem tudom, volt-e már, mert sajnos nem tudok lapozni :P
Nagy-Bandó András: Nyolc pók
Templom mellett paplak van,
paplakban nyolc ablak van.
Nyolc pók él a paplakban,
nyolc hálóban, ablakban.
Nyolc ablakban háló van,
nyolc pók vár a hálóban.
Nyáridőben ott lógnak,
egy éve is ott voltak.
Pókhálók az ablakban,
nincs is légy a paplakban.
HoZsanna
2008-04-01, 09:45 AM
Amit nem értek
Nem értem Piroskát, a farkast se értem,
ezért a mamámtól folyton újra kérdem:
Mért élt az erdőben egyedül a néni?
Mért nem tudtak néki közellátást kérni?
Mért játszott a farkas színlelve nagyanyát?
Mért őt ette előbb, s mért nem az unokát?
Hogy fért el az anyó a farkas hasába?
Hogy bírta el őket anyóka vaságya?
Mért kellett cipelni farkashoz a követ?
Mért nem lőtt a vadász, ha ilyenkor lövet?
Hogy lehetett szomjas az ordas a kőtől?
Mért kellett levarrni hátulról-előről?
Mért nem volt egy puska otthon a vaságyban?
Hogy maradtak élve farkasunk hasában?
Mért kell egy farkasnak két embert is enni?
Amiket nem értek, egyelőre ennyi.
Ezt valaki meg is zenésítette, Halász Judit énekelte, ha jól emlékszem
HoZsanna
2008-04-01, 09:45 AM
Méhek
Láttad-e zsongani nyáron a méhet?
Láttad-e már, ahogy indul a raj?
Láttad-e már, ahogy gyűjti a mézet?
Láttad-e már, mikor inni akar?
Láttad-e már, ahogy röpdös a kertben?
Láttad-e hímporos szőrkosarát?
Láttad-e már, mikor lépdel a lépen?
Láttad-e már, hogyan él a család?
Tudtad-e, mily nedűt szürcsöl a szája?
Tudtad, a méz leve éppen a nyál?
Tudtad-e, száz pici hártya a szárnya?
Tudtad-e, bárhogy is visszatalál?
Tudtad, a méhanya rak le petéket?
Tudtad, a rajban egy nő a király?
Tudtad-e, védi a lusta heréket?
Tudtad, a nő, aki gyűjteni jár?
Tudtad, a méhraj egy államot alkot?
Látva megállhat az emberi ész.
Otthon, az asztalon telve a csuprod,
Csurgatod, ízleled, édes a méz.
HoZsanna
2008-04-01, 09:46 AM
Kányádi Sándor
Róka-mondóka
Volt egy kicsi kakasom,
elvitte a róka.
Jércém is a tavaszon,
elvitte a róka.
Volt egy ludam, jó tojó,
elvitte a róka.
Récém, tóban tocsogó,
elvitte a róka.
Gácsérom és gúnárom,
elvitte a róka.
Semmim sincsen, tirárom,
vigye el a róka!
HoZsanna
2008-04-01, 09:48 AM
Kányádi Sándor: Három kérdezgető
I.
- Miből van a pántlikád?
- Hajnal pirosából.
- Miből szőtték a ruhád?
- Kék ég bársonyából.
- Miből van a köténykéd?
- Havasok havából.
- Hát te magad miből vagy?
- Mezők harmatából.
II.
- Te kis juhász, merre mész?
- Merre nyájam legelész.
- Hát a nyájad merre jár?
- Ahol zöld füvet talál.
- Hallod-e, te kis juhász,
ha farkas jő, mit csinálsz?
- Megmarkolom a botom,
s a farkast megugratom.
III.
- Hallod-e, te kis kovács,
mit kopog a kalapács?
- Azt kopogja, kipre-kopp,
csengős csikót patkolok.
- Hallod-e, te kis kovács,
mit dohog a kalapács?
- Azt dohogja, dön-de-leg,
ekevasat élezek,
mert a tavasz kö-ze-leg.
HoZsanna
2008-04-01, 09:49 AM
Devecsery László: A kabát sétálni megy
A kabát sétálni indult: felöltözött.
Először az embert vette magába,
majd a nyakára sálat kötött.
Bütykös kezére kesztyűt húzott,
s fejére kalapot, jó nagyot:
hiszen az ember kopaszodott
HoZsanna
2008-04-01, 09:53 AM
Varró Dani: Nyúl tavaszi éneke
Mert, jaj, a nyár mint lepke röppen,
és ősszel minden oly riadt,
és télen sűrű, lassú ködben
dideregnek a nyúlfiak.
Tavasz, te cuppanásnyi szikra,
ha tappancsod a sárba lép,
vidorság száll a kis nyuszikra,
s megédesül a sárgarép'.
Bajuszt pödörsz a napsugárból,
s ugrálsz, mint gyönge, lenge nyúl.
Ó, jaj, tavasszal szép a zápor,
és sokkal később alkonyul.
HoZsanna
2008-04-01, 09:57 AM
Varró Dániel: Szösz néne
/részlet/
Fönt a Maszat-hegy legtetején,
ahol érik a Bajuszos Pöszméte,
és ahol sose voltunk még, te meg én,
ott ül a teraszán Szösz néne.
Ott ül a teraszán
vénkora tavaszán,
néha kiújul a köszvénye.
Ott ül dudorászva egy ósdi hokedlin,
szimatol körülötte az öszvére,
hogyhogy sohasem tetszik berekedni
a nagy dudolásban, Szösz néne?
Hogyhogy a köszvény,
hogyhogy az öszvér
nem szegi kedvét, Szösz néne?
Hát, tudjátok, ez úgy van, gyerekek,
nálam csupa szösz az asztal, a kerevet,
csupa szösz a tévé, csupa szösz a telefon,
szösz van a padlón, csempén, plafonon,
szösz van a hokedlin, szösz van a nokedlin,
szösz van a hajamon, a fülemen, a szöszömön,
öszvér, köszvény, semmi se búsít,
nem szegi semmi se kedvem, köszönöm.
Futnak a Takarítók a teraszhoz,
sipitoznak máris: „Szösz néne,
Csupa szösz a függöny, csupa szösz az abrosz,
nem lesz ennek rossz vége?
Csupa szösz a nyugdíj, csupa szösz a TAJ-szám,
szösz van a porcica kunkori bajszán,
szösztelenítsünk, portalanítsunk,
föltakarítsunk, Szösz néne?”
Fönt a Maszat-hegy legtetején,
ahol érik a Bajuszos Pöszméte,
és ahol sose voltunk még, te meg én,
dudorászik a teraszon Szösz néne:
„Szösztelenítés, portalanítás,
föltakarítás? Kösz, még ne.”
lili.77
2008-04-01, 10:02 AM
Gazdag Erzsi:Gergő báránykája
Bidres-bodros bárány,
Szalag van a lábán.
A nyakában csengő,
Vezetgeti Gergő.
Úgy sétál a bárány,
mint egy kis királylány.
Kényeskedő fajta:
Új ruha van rajta.
Gergő se akárki!
Ő meg a királyfi,
S kincse,királysága:
Kicsi báránykája.
HoZsanna
2008-04-01, 10:16 AM
Balla László:A nyuszi álma
Elaludt a nyuszi,
de szép volt az álma!
Azt álmodta:ott jár
Káposzta-országba*.
Káposzta-levélből
épülnek ott falvak,
a hegyek,völgyek is
káposztából vannak.
Vadászkutyáknak is
káposzta a bőrük,
s a nyuszi jókedvvel
lakmároz belőlük.
De a szegény tapsi
álmából felébredt:
kutyák ugatása
verte fel a rétet.
Uccu neki!--futott,
remegett a lába--
és a káposztát is
komondornak látta.
Ez aranyos! Itt van még egy nyuszis::p
<CENTER>ZELK ZOLTÁN
A HÁROM NYÚL
Egyszer régen, nagyon régen, zúgó erdő közepében,
három nyulak összegyőltek, selyemfőre települtek,
ottan se ültek sokáig, talán csak egy fél óráig,
amikor felkerekedtek, hogy már végre hazamennek,
egy szarka felettük szállott, s fölkiáltott: "Mit csináltok?
Mit csináltok, három nyulak? Úgy ültök ott, mint az urak..."
- Úgy, úgy bizony, mint az urak felelték a három nyulak.
- Ezután már urak leszünk, ebédre rókahúst eszünk!
Nem fogjuk az időt lopni, most indulunk rókafogni!
Csacsi szarka, nem elhitte? Röpült is már, a hírt vitte,
s buta róka is elhitte.
De hát hogyne hitte volna, akármilyen ravasz róka,
mert a szarka így kiáltott: "Egy jegenye fölött szállok,
mikor lenézek a földre, három nyulak ülnek körbe.
Összebújva tanácskoznak... Jaj, mekkora nyulak voltak!
Jaj, mekkora fejük, szájuk, a medve egér hozzájuk!
Hát még miről beszélgettek? Hogy eztán csak rókát esznek...
Ennek a fele se móka! Szedte is lábát a róka.
Futott ki az erdőszélre, csak mielőbb odaérne!
Hát amint ott futott, szaladt, szemben vele farkas haladt:
- Szaladj te is, komám farkas, jaj, mit láttam, ide hallgass!
Az erdő közepén jártam, most is borsódzik a hátam,
sosem láttam ilyen szörnyet, - ottan ültek három szörnyek!
Három nyúl volt, és akkora, fél méter is volt egy foga!
Hát még miről beszélgettek? Hogy eztán csak farkast esznek...
No hiszen egyéb se kellett, a farkas is futni kezdett,
a rókával versenyt futott, majdnem az orrára bukott!
Addig futott, amíg szembe nem jött vele egy nagy medve;
a medve így szólongatta: "Hova szaladsz, farkas koma?"
- Medve komám, ne is kérdjed, szaladj, ha kedves az élted!
Erdő közepében jártam, jaj, mit láttam,
jaj, mit láttam! Három nyulak ottan ültek éppen ebédre készültek.
Akkora volt foguk, szájuk kis egérke vagy hozzájuk!
Hát még miről beszélgettek Hogy eztán csak medvét esznek!
Egyébre se volt már kedve szaladni kezdett a medve.
Elöl róka, hátul medve, közbül a farkas lihegve.
Így szaladtak erdőszélre, szomszéd erdő közepébe.
Szaporán szedték a lábuk, szellő se érjen utánuk...
Amíg futottak lihegve, egy vadász jött velük szembe
Nézi is őket nevetve: együtt szalad róka, medve...
"No hiszen csak ne nevessél, vigyázz, nehogy bajba essél!
Szaladj inkább te is erre!" - kiáltott rája a medve.
"Az erdőben három szörnyek, puska sem öli meg őket.
Három nyulak, de akkorák, nem láttál még ilyen csodát!"
Szedte lábát a vadász is; eldobta a puskáját is.
Ijedtében megfogadta, most az egyszer érjen haza,
csak ne falják föl a szörnyek, sohase vadászik többet...
Ezalatt a nyusziházban, főszálakból vetett ágyban
három nyuszi aludt szépen, összebújva békességben...
</CENTER>
HoZsanna
2008-04-01, 10:45 AM
Hurrá! Állandó tagok lettünk!
Móricz Zsigmond: Iciri-piciri (http://www.jatszohazdenver.com/collections/?p=31)
Hol volt, hol nem volt. . .
Volt egyszer egy iciri piciri házacska;
ott lakott egy iciri piciri kis macska.
Volt annak két iciri piciri kis ökre,
rákaptak egy iciri piciri kis tökre.
Csizmát húz az iciri piciri kis macska,
hová lett az iciri piciri barmocska.
Bejárja az iciri piciri kis erdot,
s nem leli az iciri piciri tekergot.
Bejárja az iciri piciri kaszálót,
s nem látja az iciri piciri kószálót.
Rátalál egy iciri piciri kis tökre,
bánatában iciri picirit meglökte.
Felfordult az iciri piciri tököcske,
benne a két iciri piciri ökröcske.
Megörült két iciri piciri ökrének:
vége van az iciri piciri mesének!
<!-- <rdf:RDF xmlns:rdf="http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:trackback="http://madskills.com/public/xml/rss/module/trackback/"> <rdf:Description rdf:about="http://www.jatszohazdenver.com/collections/?p=31" dc:identifier="http://www.jatszohazdenver.com/collections/?p=31" dc:title="Móricz Zsigmond: Iciri-piciri" trackback:ping="http://www.jatszohazdenver.com/collections/wp-trackback.php?p=31" /></rdf:RDF> -->
csipkebogyo
2008-04-01, 11:12 AM
SZÜNIDEI FÜZET 1
A szünidei füzetek feladatai tartalmazzák mindazokat a fontos ismereteket, tudnivalókat, amelyekkel a tanév során megismerkedtetek.A gyakorló feladatokon kívül érdekességeket, praktikus tanácsokat, barkácsötleteket is találtok benne.
Csabaja
2008-04-01, 11:15 AM
Régi versike, amin én és a gyerekeim is felnőttek, de sajnos többszöri költözés miatt elveszett. Ha valakinek megvan végig, kérem küldje el, hogy a kisunokámnak is elmondhassam. Előre is köszönöm.
Íme amennyire emlékszem belőle:
Hol lakik a gyíkocska?
Nem lakik az szobában, hanem kövek zugában.
Ki ki pislog, nézeget, lesi a szép kék eget.
Mert ha süt a napocska, napozik a gyíkocska.
Hát a róka hol lakik?
A lakás róka lik.
Oda búvik, ha esik, ha vadászok kergetik.......
Éva
HoZsanna
2008-04-01, 11:49 AM
AA!!! Megtaláltam!
Nagy-Bandó András: Népmese
Egyszer volt (vagy nem volt), túl az üveghegyen,
(úgy kéne mondanunk, hogy igaz is legyen),
szóval volt (vagy nem volt), túl az Óperencen,
nem tudjuk, innen vagy túlnan Tóth Ferencen.
Hogy egyik szavamat másikba ne öltsem,
s a hétfejű sárkányt rögvest fel ne költsem,
volt (vagy nem volt), hol a földet malac túrja
(és régóta tudjuk már, a farka kurta),
higgyük el hát, hogy volt, mese lesz akkor is,
mint hogy a mesében táltos a traktor is.
Mondjuk már ki, hogy volt egy egyszeri ember,
szakálla úgy nőtt, mint a keszthelyi kender.
Bíz' szegény volt, akár a templom egere,
tíz forintja sem volt, legfönnebb a fele.
Emberünk elindult szerencsét próbálni,
sárkányok, boszorkák rút eszén túljárni.
Ment hát, csak mendegélt, jobb dolga nem akadt,
mígnem tarisznyája egyszer csak kiapadt.
Hamus pogácsája egy szálig elfogyott,
mit volt hát mit tenni, madarakat fogott.
Fogott kilenc varjat, s három kövér fácánt,
tizenkét verebet (néhány órát rászánt).
Somfavesszőt vágott, ledobva az inget,
Kopasztott, és aztán nyársra húzta mindet.
Teletömte gyomrát, elszundikált nyomban,
nem hiányzott néki se párna, se paplan.
Álmodott egy tengert, széles Óperencet,
tengerpartra embert, éppen Tóth Ferencet.
Egyszer volt (vagy nem volt), volt egy nagy Óperenc,
azt, aki álmodta, úgy hívták, Tóth Ferenc.
vazulneni8
2008-04-01, 11:54 AM
Sziasztok!
Annyira örülnék,ha nem itt gyűjtögetnék be az újak a 20 hsz-t,hogy letudjanak tölteni.....:(!!!
Van szójátékos topic dögivel!!! A versikéket meg összelehet gyűjteni és egyben feltenni,szerintem...:rolleyes:
Praktika Magazinból pár gyöngydíszítéses ötlet:
csipkebogyo
2008-04-01, 12:15 PM
GYERMEKIRODALMI SZÖVEGGYŰJTEMÉNY
(http://data.hu/get/1269847/gyermekirodalmiszoveggy.pdf.html)
Óvónéniknek, alsós tanitó néniknek nem kell bemutatni ezt a "tankönyvet".
Ajánlom MINDEN kisgyermekes anyukának. Korcsoportonkénti felbontásban vannak a versek, mesék...
csipkebogyo
2008-04-01, 12:36 PM
Ezt most találtam, hátha érdekel valakit..
MÓDSZERVER
Módszertani folyóirat Óvoda és Alsó tagozat
csipkebogyo
2008-04-01, 12:55 PM
PAPIRÁLLATOK GYÖNGYÖKKEL
hegedüsné
2008-04-01, 01:08 PM
Elmúlt a Húsvét, lassan itt a tavasz!
Zelk Zoltán: Tavaszi dal
Egy, kettő, három, négy,
kis őzike hová mégy?
- Elég hogyha tudom én,
tavasz elé futok én!
Egy, kettő, három, négy,
te kis nyuszi, hová mégy?
- Se erdőbe, se rétre:
a szép tavasz elébe!
Egy, kettő, három, négy,
te kis madár vígan légy:
olyan szép dalt daloljál,
szebb legyen a tavasznál!
kettosbogi
2008-04-01, 01:29 PM
Sziasztok!
Szeretnék hozzájárulni a Grimm- mesecsomaghoz:
-Csipkerózsika és más Grimm mesék
1, Csipkerózsika
2,Többsincs királyfi
3, Az aranymozsár
Sziasztok! Szeretném javítani a Grimm mese feltöltéseimet, mert valamit elrontottam feltöltéskor és nem lehetett lejátszani a letöltött meséket. Megpróbálom kijavítani és hozom!;)
csipkebogyo
2008-04-01, 01:46 PM
SZINEK HANGJA - HANGOK SZINE
csipkebogyo
2008-04-01, 02:01 PM
FAKANÁL BÁBSZINHÁZ
lili.77
2008-04-01, 03:57 PM
Vazulneni!Uj vagyok itt,(ezzel nem vagyok egyedul) ezert kerlek,magyarazd meg,miert baj,hogy versikeket irunk uzenetnek,nem szedjuk ossze.Lattam olyat,hogy csak ugy "gyujtogetett",hogy "na,ez 1 beiras","na ez a 2."Lehet,hogy sertodos vagyok?
csipkebogyo
2008-04-01, 05:41 PM
VARÁZSLATOS FOLTOK
Fókuszban a gyerekszoba
csipkebogyo
2008-04-01, 05:58 PM
Szines Ötletek
MINTALYUKASZTÓK
csipkebogyo
2008-04-01, 07:13 PM
Roma népmesék Olasz Etelka előadásában
SZÖGKIRÁLY
01 - Szögkirály
02 - A vaserejű Móga
03 - Négy cigánylegény mesterségének haszna
04 - Csudatarisznya
Klári122
2008-04-02, 07:33 AM
kockásfülü nyúl
Klári122
2008-04-02, 07:36 AM
Borbolya
Klári122
2008-04-02, 07:38 AM
Mirr Murr
Klári122
2008-04-02, 07:40 AM
Vuk
vazulneni8
2008-04-02, 11:09 AM
Vazulneni!Uj vagyok itt,(ezzel nem vagyok egyedul) ezert kerlek,magyarazd meg,miert baj,hogy versikeket irunk uzenetnek,nem szedjuk ossze.Lattam olyat,hogy csak ugy "gyujtogetett",hogy "na,ez 1 beiras","na ez a 2."Lehet,hogy sertodos vagyok?
Szia!
Üdv.a canadán!
Nem gond a versike,de ha csak pár sor,akkor elválasztva többet is betehetsz egy hozzászólásba.És akkor nem tűnik annak,hogy pár soros versikékkel itt akarod begyűjteni a 20 hsz-t.
Engem azért zavar,mert a lényeg miatt csak lapozgatja az ember az újak 1-1 mondatát,értelmetlen beírását.És itt nem Rád célzok,hanem előző üzenetem címzettjére.
Ne haragudj,nem sértésnek szántam,bocsi Neked!
kiss
kettosbogi
2008-04-02, 12:52 PM
A Csipkerózsika és más Grimm mesék c. feltöltésemet már javítottam. Ha mégis gond lenne vele, kérem, hogy jelezzétek. Holnap tudom hozni a Hamupipőkét is.;)
jujojujo65
2008-04-02, 02:17 PM
könyvek gyerekeknek
jujojujo65
2008-04-02, 02:20 PM
még mesék
lili.77
2008-04-02, 03:10 PM
Vazulnéni!Tényleg csak jót akartam a versekkel.Úgy láttam,ezek itt még nem voltak meg.Mivel tartok tőle,hogy nagyobb dolgokat nem tudok feltölteni az elég lassú netem miatt,ezért gondoltam,hogy legalább nem értelmetlenül küldök hozzászólásokat.
Nagyon köszönöm mindenkinek a sok értékes dolgot.Ígérem,én is megpróbálok feltenni valamit.Szép mp3-aim vannak,A delfin meséje/dala az embergyereknek (nem tudom,pontosan,hogy fordítsam)címmel.Remélem,sikerül feltenni.
jujojujo65
2008-04-02, 03:21 PM
rémus bácsi meséi ezt is sokat olvassuk
csipkebogyo
2008-04-02, 05:11 PM
TAPSIKÁNÉ FÜLÖNFÜGGŐJE
Fésűs Éva mesejátéka
Tapsikáné elhatározza, hogy öreg korára bevonul az illabereki vadaskertbe. Ahhoz azonban, hogy megvásárolhassa jól védett "ketrecét", pénzre van szüksége. Elhatározza, hogy megválik legféltettebb kincsétől, csodabogyóval díszített fülönfüggőjétől. El is viszi Borz Benedek ékszerészhez...
Hossz: OO:50:37
csipkebogyo
2008-04-02, 09:19 PM
A magyar nép története
91. rész - A királyság és a kormányzó
92. rész - Társadalom és gazdaság 1919-1930 között
93. rész - Művészet, oktatás, kultúra
94. rész - Magyarország a II. világháborúban
95. rész - Megszállás, felszabadulás, megszállás
96. rész - A koalíciós korszak
97. rész - Sztálinizmus Magyarországon
98. rész - 1956
99. rész - A legvidámabb barakk..
és az utolsó...:)
100. rész - A szocializmus végnapjai, a független Magyarország
csipkebogyo
2008-04-03, 12:49 PM
Egyszerű kis progi a TÖRTEK gyakorlásához
Katt a képre, és a hozzá tartozó törtre, és meglátod, jól oldottad-e meg a feladatot:)
csipkebogyo
2008-04-03, 12:53 PM
CSUHÉ FORMÁZÁS
Kezdő csomag
vazulneni8
2008-04-03, 01:53 PM
Vazulnéni!Tényleg csak jót akartam a versekkel.Úgy láttam,ezek itt még nem voltak meg.Mivel tartok tőle,hogy nagyobb dolgokat nem tudok feltölteni az elég lassú netem miatt,ezért gondoltam,hogy legalább nem értelmetlenül küldök hozzászólásokat.
Nagyon köszönöm mindenkinek a sok értékes dolgot.Ígérem,én is megpróbálok feltenni valamit.Szép mp3-aim vannak,A delfin meséje/dala az embergyereknek (nem tudom,pontosan,hogy fordítsam)címmel.Remélem,sikerül feltenni.
Szia Lili!
Jól van,semmi baj,már írtam,hogy bocsi!!!
Csak mostanság elszaporodtak a 20 hsz-t ITT begyűjtők,és tényleg zavaró,hogy oldalakat lapozgat az ember a topic tényleges tartalmáért!
Ne haragudj,nem akartalak +bántani,várjuk a tarsolyodban lévőket!
Szép estét!kiss
csipkebogyo
2008-04-03, 01:56 PM
CSUKÁS ISTVÁN
POM POM MESÉI
MIRR-MURR KALANDJAI
1. A kiscsacsi megérkezik
2. Mirr-murr a kandúr
3. Mitől álmos a szék
4. Mirr-Murr a gólkirály
5. Cin-cin a kisegér
6. A Gombszemű bejelenti a tavaszt
7. Mirr-Murr tengeri csatát vív
8. A léghajó
9. Képeskönyv, amelyre egy ló van rajzolva
10. Kaland a konyhában
11. Uj utitársak a ládában
12. Megérkezés az udvarra
13. Világutazók
14. Mirr-Murr híres festő lesz
15. Bóbice énekórát ad a kismalacnak
16. Beteglátogatás
17. Szegény Gombóc Artur
18. Radírpók
19. Festéktüsszentő Hapci Benő
20. Bátor Tintanyúl
21. Madárvédő Golyókapkodó
22. Civakodó Cipőikrek
23. Óriástüdejű Levegőfújó
24. Lesbőltámadó ruhaszárítókötél
25. Órarugógerincű Felpattanó
Csukás István, Kossuth-díjas írónk két közismert mesealakjának történeteit nyújtjuk át a Hangoskönyvek hallgatóinak. Pom Pom és Mirr-Murr a magyar meseirodalom klasszikus szereplői, a gyermekek és a gyermeki lelkületű felnőttek kedvencei.Kalandjaik, melyeken generációk nőttek fel, a kiváncsiság és a játékos képzeletjegyében felhőtlen derűt csempésznek életünkbe.
HoZsanna
2008-04-03, 04:30 PM
Tóth Krisztina - Állatságok
Oposszum
Alábbi opuszom
tárgya az oposszum.
Nem láthatsz te ilyet
se utcán, se buszon.
Pici, de nem pisze:
abszolút ronda ő.
Ne tűnődj a puszin,
és vágy se epesszen,
szőrös az oposszum,
hosszú mint a bosszúm,
csak arra vigyázz, hogy
egy ág orrba ne… vágjon,
ha arra mendegél
éppen az oposszum.
Erdőségekben él,
széklete epeszín.
Vombat
Hogyha jő a vombat,
az ember mit mondhat?
A vombat külsején
kevés dolog ronthat.
Egy erszényes patkány,
ráadásul törpe,
jogos, hogy a napját
üregekben töltse…
Hogy az irodalom
a lelkére hogy hat,
nem tudni. Rovaron
éldegél a vombat.
Elég nyugodt állat,
úgy hat kilót nyomhat.
Tilos a vadászat
és rádobni bombat! <O:p</O:p
HoZsanna
2008-04-03, 04:35 PM
Okapi
A zsiráf rokona az okapi,
bizonyos értelemben ükapa,
de a színe az más neki
és rövidebb is a nyaka.
Kurta szarva van a fején,
kérődző, akár a tehén,
ősi származása okán
fennmarad - enni ha kap ő.
Csabaja
2008-04-03, 04:41 PM
Weöres Sándor: Galagonya
http://www.egercity.hu/magazinkepek/erdeigyumolcsok/galagonya.jpg
Őszi éjjel
izzik a galagonya
izzik a galagonya
ruhája.
Zúg a tüske,
szél szalad ide-oda,
reszket a galagonya magába.
Hogyha a Hold rá fátylat ereszt:
lánnyá válik,
sírni kezd.
Őszi éjjel
izzik a galagonya
izzik a galagonya
ruhája.
ez életem legelső verse, amit először el tudtam mondani, annó sok sok évvel ezelőtt az ovodában, ahol szavaló versenyt nyertem vele. Köszönöm. Éva
csipkebogyo
2008-04-03, 05:52 PM
Igy készűl a legjobb papir repülő:)
csipkebogyo
2008-04-03, 06:31 PM
TEXTILÁLLATKÁK alapfokon
csipkebogyo
2008-04-03, 08:28 PM
Kicsiknek-nagyoknak egyaránt érdekes, tanulságos a
TERMÉSZET IQ-JA c. könyv
A hangyák, a madarak és az emlősök táplálkozási, védekezési, szaporodási tevékenységeik jelentős részét születésüktől fogva adott módon, ösztönösen hajtják végre. De honnan tudják az állatok, hogy mikor, mit és hogyan kell csinálniuk? Honnan származik a természet IQ-ja? Saját magától intelligens a természet? Vagy inkább egy természetfeletti, külső intelligencia tükröződik sokszínűen a világunkban, amely ötletes megoldásokat alkalmazott az élővilág létrehozása során?
Izisz03
2008-04-04, 12:09 PM
Nem tudna valaki segíteni? Van egy dal, aminek csak az első pár sora jut az eszembe, és a folytatás törlődött. Ha valaki ismeri, kérelk benneteket írjátok meg a folytatást.
A dal így kezdődik:
Balatonban úszik, három pici ponty,
három hetes csemete a három kis poronty.
mamája, tanítja, ússz kicsikém, ha a víz alá buksz......???????
ttzsu
2008-04-04, 01:46 PM
Egyszer egy hétpettyes katicabogárka
Elindult megnézni mi van a világba
Hívta gyöngyvirág,hívta a vadrózsa
Ide is oda is bekukkant egy szóra
Nagybajuszú cincér bácsi sétálgatni ment el
Tó partján a szunyogok kalapot emeltek
Estére elaludt katica bogárka
Éjjeli pillangó haza talicskázta
csipkebogyo
2008-04-04, 03:21 PM
ÉNEKELJ NEKEM ÉDESANYÁM
Bölcsődalok, versek, hasznos jótanácsok kismamáknak, édesanyáknak
Nagyon JÓ szerintem:)
balto
2008-04-04, 03:37 PM
segitegeteket kerem.Regen hallottam egy kisregenyt.Egy kiselefant kalandjairol szolt.Kiselefant neve Bambo ,tarsa egy kiskigy Csuszi.Koszi szepen elore
csipkebogyo
2008-04-04, 06:15 PM
segitegeteket kerem.Regen hallottam egy kisregenyt.Egy kiselefant kalandjairol szolt.Kiselefant neve Bambo ,tarsa egy kiskigy Csuszi.Koszi szepen elore
Ezt találtam róla:
Alexandra Kiadó:
Hol rejtőznek az állatok? - Bambo a segítő kiselefánt.
E bájos rajzokkal teli könyv kifejezetten azért készült, hogy alkalmat adjon Önnek arra, hogy gyermekével eljátszhassa kedvenc játékát, a BÚJÓCSKÁT! Ez egy olyan szórakoztató játék, melyet sohasem lehet megunni, közben pedig a könyv segítségével a játékos ismeretszerzés is lehetővé válik. Jó szórakozást!
http://bookline.hu/control/searchbookbydesc?title=Hol+rejt%C5%91znek+az+%C3%A 1llatok%3F+-+Bambo+a+seg%C3%ADt%C5%91+kiselef%C3%A1nt&author=Alexandra+Kiad%C3%B3
csipkebogyo
2008-04-05, 12:16 AM
A NÉGYZETHÁLÓ VARÁZSA
Tanuljunk rajzolni és szinezni
csipkebogyo
2008-04-05, 12:29 AM
MÁSKÉPP
A kiadvány, mindazoknak a pedagógusoknak és szülőknek (is) szól, akik érdekesebbé, izgalmasabbá szeretnék tenni azt az időt, melyet egy írni-olvasni kevésbé szerető gyermek fejlesztésére fordítanak.
csipkebogyo
2008-04-05, 01:16 AM
MÓKUS LUCA
T A N O D Á J A
Játsszunk és tanuljunk együtt
Juice9
2008-04-05, 03:08 AM
Képes Géza
Április
Zsong, zsong, zsibong,
dalolva dong
a kertben a mandulafa.
Méh, millió!
S porzik a hó,
az ágak könnyű hava.
A Medve-hegy
füle megett
piros pamat nőtt, míg aludt-
átfogva lágy
zöld derekát
táncol véle a lomha út.
Pöttöm leány
ruhája, lám,
madárhangokkal pöttyözött;
tipegve lép,
nevet feléd,
hajába kék szellőt kötött.
Köröskörül
a föld örül
s az ég csillámlik, mint a gyöngy;
lomb és rét
vad lázban ég:
fény lobban és a munka döng.
Zsong, zsong, zsibong,
dalolva dong
a kertben a mandulafa.
Fény, föld, virág -
zengj, új világ -
friss dallamú, tiszta szava!
(ezért a versért tűvé tettem a netet (több keresővel is) és nem találtam! Egy könyvben akadtam rá, azt gondoltam megérdemli, hogy fent legyen!!!)
kettosbogi
2008-04-05, 03:37 AM
Kicsit megkésve ugyan, de hoztam a Hamupipőkét is, remélem, ezúttal már működni fog!;)
http://rapidshare.com/files/104990219/Hamupip__337_ke__s_m_s_kueloenleges_mes_k.zip.html (http://rapidshare.com/files/104990219/Hamupip__337_ke__s_m_s_kueloenleges_mes_k.zip.html )
Dooorci
2008-04-05, 05:15 AM
Volt egyszer egy pici pék,
Keze-lába pici még.
Két szeme két pici lék,
Fülei is picikék,
Szétálltak egy picikét.
Sütött ez pici pék
kenyeret, de picikét.
Azért sütött picikét
mert a nagyhoz pici még!
Dooorci
2008-04-05, 05:17 AM
Erdőn innen, kerten túl
Bokor alatt három nyúl
Bokor alatt három nyúl
Fülük, farkuk lekonyul
Fülük, farkuk lekonyul
Magos fűben három nyúl
Magos fűben három nyúl
Lement a nap, alkonyul
Lement a nap, alkonyul
Eb ugat a dombon túl
Eb ugat a dombon túl
Megriad a három nyúl
Usgyi! Fut a három nyúl Ungon-berken, nádon túl.
Dooorci
2008-04-05, 05:18 AM
Ha én nem lennék, kié lenne a ruhám,
kié lenne az anyu, az apu meg a kiskutyám?
Tudnák-e vajon, hogy nem én vagyok
az a kisfiú, aki új biciklit kapott?
Hiányoznék-e, ha nem én születek nekik,
szeretnek-e engem, vagy azt a másikat szeretik?
Dooorci
2008-04-05, 05:19 AM
Elhagyatott, vén pince a táj,
benne derékig ér a homály.
Ablaka hold. Künn macska ügyel,
pápaszemét épp most teszi fel.
Cirmos a farka, fölfele áll. Azt hiszi, ettől ő a kiráy.
Dooorci
2008-04-05, 05:20 AM
A nagymamánál jó,
csak ott jó igazán.
A nagymamának sok keze van,
tesz-vesz szaporán.
Egyik kezével főz,
a másikkal mosogat,
a harmadikkal fejemen
egy dudort borogat,
a sokadik kezével kinyitja
a tehénen a csapot,
s a tehénből máris
friss, meleg tej csobog.
A nagymamánál jó,
mert ott van a nagypapa,
aki a mezőről tücsökszavú
estét hoz haza.
Dooorci
2008-04-05, 05:26 AM
Sárospatak
Sárospatakon
patkó van a patákon,
csizma meg a bokákon,
nyikorog a butákon.
Szeged
A paprika Szegeden
még a fán is megterem.
A halat ott bográcsból
fogják, nem a Tiszából!
Debrecen
Az Alföldön áll Debrecen,
mindig ott leli,
azon a szent helyen
turista, s helybeli.
Eger
Ódon házacskák felett
álmos harangszó lebeg.
Ha jönnek a kispapok,
lányok nyitnak ablakot.
Dooorci
2008-04-05, 05:32 AM
Aludj kicsikém, aludj,
a ráncos anyóka-éj
a holdból aranyfonalat
gömbölyít neked,
abból szövi a köpenyed,
hogy majd a bálba menj,
tündér-bálba menj.
Aludj kicsikém!
Aludj kicsikém, aludj,
már alszik a réten
összebújva a nyáj,
alszik minden csendesen,
csak egy kis patak sirdogál:
anyja, a tenger, messze van,
de én itt vagyok, ne félj.
Aludj kicsikém!
Dooorci
2008-04-05, 05:33 AM
Tente-tente,
merre jársz most?
Súgd fülembe!
Mint füvet harmat
lep az álom,
minden neved
kitalálom:
rózsabimbó,
magocska –
Pszt, te, halkan,
elaludt a fiúcska!
Hangját tücsök
fényesíti, álmát anyja
édesíti,
jó neki!
Dooorci
2008-04-05, 05:33 AM
Lerajzoltam a semmit.
Látod itt,
amit éppen nem látsz,
ez volna az!
Dooorci
2008-04-05, 05:40 AM
Ha tudnák a gólyák,
amit én tudok,
hogy a baba kórházban készül,
de hát ez titok!
Nem mondom senkinek,
mert ha megtudják a gólyák,
még anyának is,
tán még anyának is
kikotyogják!
erdelyijulia
2008-04-05, 07:12 AM
Egy klasszikus
Petőfi Sándor
János Vitéz
erdelyijulia
2008-04-05, 07:17 AM
Icinke-picinke
NÉPMESÉK ÓVODÁSOKNAK (http://mek.oszk.hu/04700/04738/04738.pdf)
+ rovásírással akit érdekel
erdelyijulia
2008-04-05, 07:21 AM
Érdemes meghalgatni. Sokszor elfeledkezönk a Csángó magyarokról.
csipkebogyo
2008-04-05, 05:36 PM
DOLGOZATGYŰJTEMÉNY
1.osztály
Matematika, természetismeret, magyar nyelv és irodalom
csipkebogyo
2008-04-05, 07:01 PM
LOLKA ÉS BOLKA FELFEDEZIK A VILÁGOT
csipkebogyo
2008-04-05, 08:13 PM
OVI-MATEK
Matematika foglalkoztatófüzet óvodásoknak
csipkebogyo
2008-04-05, 08:35 PM
TARBAY EDE
A kiváncsi királylány
zenés mesejáték
A szépséges Mimimi királykisasszony csak kérdez és kérdez. A szolgák pedig fejvesztve menekülnek a királyi udvarnak még a környékéről is. A kiráy, a hopmester, és a leány lassan magukra maradnak. De akkor ki fogja megválaszolni a rengeteg kérdést. ..
hossz:OO:44:57
csipkebogyo
2008-04-05, 09:43 PM
Egy tengerentúli remek gyermeklap...Köszönet, érte a készitőnek...
Óperencia 1. évfolyam 1. szám (2007 december)
Az Óperencia 2007 decemberi számának a témái: tél, decemberi ünnepek, gondolkoztató feladatok, kézművesség (fűszeres sókeverék ajándékba, karácsonyfadíszek, gyertyatartó, papír Mikulás).
Óperencia 1. évfolyam 2. szám (2008 január)
Az Óperencia 2008 januári számának a témái: Újév, évszakok, hónapok, hangoló (olvasás előkészítés), mesesarok, kobaktörő, Petőfi Sándor születésnapja, Magyarországon telelő madarak 1., barkácsműhely (madáretetők és hógömb), színező és énekek
Óperencia 1. évfolyam 3. szám (2008 február)
Az Óperencia 2008 januári számának a témái: Farsang, A vajaspánkó (orosz népmese), a hét napjai, naptár, tegnap - ma - holnap, süssünk fánkot, Magyarországon telelő madarak 2., téli álmot alvó állatok, barkácsműhely (maszkok és Valentin napi kártya), hangoló, szókincsgyarapító.
Óperencia 1. évfolyam 4. szám (2008 március, április)
Az Óperencia 2008 március/áprilisi számának a témái: a tavasz, a gólya és a fecske madár, a tavaszi (húsvéti) ünnepkör, húsvéti tojás festés hagyományos módon, locsolóversek, mese (A hóvirág), hagyományos játékok, tavaszi ültetés, az időjárás, hangoló, és szókincsgyarapító
ritus0105
2008-04-06, 02:00 AM
Csatlakozom az előttem szólóhoz..fantasztikus, h külföldön ennyire igyekeznek megőrizni hagyományainkat, verseinket... a kint élő magyarok és főleg van olyan szerkesztőség ami segít is ebben nekik!Csodálatos!
lili.77
2008-04-06, 09:03 AM
Na most megpróbálok valamit feltölteni.Egy dal lenne az anyák napjára,amit a férjemmel készítettünk midi formátumban.A hangzás sokban függ a hangkártyától,de szerintem nem annyira rossz.Kicsit más,mint az eredeti,vagyis saját feldolgozás.Ja,szöveg is van benne,a van basco lejátssza,de lehet,az ékezetes betűk helyett fura jelek lesznek benne.Azért el lehet olvasni...
+a netről szedtem le még régen a tanár vagy nevelő és a hogy an rontsd el szövegeket.Megtetszett,olvassátok el ti is.
+egy Buci Maciból bevitt ajándékötlet.
Fogyasszátok egészségge .l:-)
Ancsianyu
2008-04-06, 09:38 AM
Szabó Csaba:A fadoktor
Kipi-kopi kalapács,
Fúr-farag a fakopáncs.
Kalapácsa hegyes csőre,
Fürgén csapkod a fatörzsre.
Lyukat farag,jó nagyot,
S kirántja a kukacot.
edit-a
2008-04-06, 09:45 AM
Sziasztok!
Új vagyok erre,s amiért olvasgatok én is hoztam valamit.
http://rapidshare.com/files/105265808/Sicc_Meseorsz_gban.avi.html (http://ditti72.multiply.com/journal/item/%09http://rapidshare.com/files/105265808/Sicc_Meseorsz_gban.avi.html)
ritus0105
2008-04-06, 01:48 PM
Ha sikerül, én is küldök néhány dolgot anyák napjával kapcsolatban!
Nagyon jó ötletnek tartom a kéznyomattal készült virágot, amelynek a piros tenyérnyomat része lesz a tulipán feje, zölddel meg szárat festünk neki.
edit-a
2008-04-06, 02:53 PM
Találtam pár mondókát :)
HoZsanna
2008-04-06, 05:19 PM
Tóth Krisztina: Dzseláda
edit-a
2008-04-07, 01:50 AM
Néhány kedves mese
Ancsianyu
2008-04-07, 02:41 AM
Egyik kedvenc gyerekdalom-és most már a kislányomé is:
Tarka szárnyú pillangó
Icipici lepke,
Légy hamar szófogadó,
Szállj le a kezembe!
Hepp ide,hepp oda,
A pillangó száll tova,
Messze,messze,messze!
Hi-hi hi ,ha-ha ha,
A pillangó száll tova,
Messze,messze,messze!
Mi annak idején így tanultuk az oviban,igaz,olvastam már más változatát is.
Ancsianyu
2008-04-07, 02:43 AM
Még egy kedvenc:
Katicabogárka!
Szállj fel az égbe!
Mondd meg Istenkének,
Nyissa ki a meleget,
Zárja be a hideget!
nyilvesszö
2008-04-07, 03:43 AM
Az itt található magyar népdalok gyermekeknek is valók meghallgatásra. Aztán ha felnőnek, megtanulhatják, továbbadhatják.
Szinte minden alkalomra, lelki hangulatra találhatunk itt kedvünkre, de arra is jó, hogy nézegetés közben rég elfeledett dalok jutnak eszünkbe.
Aki meg nem tud kottát olvasni, az a magyar nyelv páratlan gyönyörűségében élvezkedhet.
http://mek.niif.hu/05700/05702/html/index.htm
Kellemes időtöltést
Julcsipulcsi
2008-04-07, 11:02 AM
Ma bemásoltam a csodaországból pár foglalkoztató lapot! ha esetleg lenne rá igény, akkor folytatom! Nekem megvan mindhárom kötet, de elég vastagok!:rolleyes:
kata53
2008-04-07, 02:21 PM
http://blogol.hu/pikz/mesebirodalom/h_sv_t_024.gif
Szalai Borbála: Hápi kacsa
Volt egyszer egy kicsi kacsa,
úgy hívták, hogy Hápi.
Alig bújt ki a tojásból,
máris tudott járni.
Pihés volt a feje, nyaka,
szárnya, hasa, háta,
színe pedig, mint a pitypang,
éppen olyan sárga.
Hápi kacs minden reggel
fölkelt kakasszóra,
kapta magát s szaporázva
totyogott a tóra.
Hogy a vízbe toccsanhasson,
mindig csak azt leste...
Fürdött reggel, fürdött este,
jót lubickolt este.
Hát egy napon Hápi kacsa
csodálkozva látja:
hófehér lett nyaka, hasa,
háta meg a szárnya!
Addig-addig mosdott, fürdött
lubickolt a tóba -
amíg az a szép sárga szín
mind lekopott róla...
kata53
2008-04-07, 02:23 PM
http://blogol.hu/pikz/mesebirodalom/clownwet3.gif
Gazdag Erzsi: A bohóc köszöntője
Jancsibohóc
a nevem.
Cintányér a
tenyerem.
Orrom krumpli,
szemem szén.
Szeretném, ha
szeretnél!
Velem nevetsz,
ha szeretsz.
Ha nem szeretsz,
elmehetsz.
Szívem, mint a
cégtábla,
ruhámra van
mintázva.
Kezdődik a
nevetés.
Tíz forint a
fizetés.
Ha nincs pénzed,
ne nevess!
Azt nézd, innen
elmehess!
kata53
2008-04-07, 02:27 PM
http://blogol.hu/pikz/mesebirodalom/j___jt_093.gif
Varga Katalin - Kisbence titka
Van nekem egy csuda-titkom. Csuda jó!
Megsúgom! De el ne mondd! Az nem való!
Ha nagy leszek, nem járok én autón;
se vonaton, se buszon, se gőzhajón.
Lesz egy kertem, kertemben egy szerkezet,
ha utazom, abba titkon felmegyek.
Megnyomom a titkos gombot, s hoppla hó!
Mint a nyíl, úgy kiröppen az űrhajó.
Lehagyja a repülőt, a verebet,
a holdnál is magasabbra elvezet.
Befogom az árva Göncölszekeret,
állt magában eddig éppen eleget
kocsikázni vigye hát az óvodát,
minden éjjel a széles Tejúton át.
A Fiastyúk csibéit betakarom:
ne fázzanak szegénykék. S ha akarom,
anyjukat az Esthajnalhoz elviszem -
hadd legyen egy jószága a kertjében.
S ha a csibék búsulnának, őket is,
van ott hely egy egész állatkertnek is.
Visszafelé a holdra is felszököm,
s azt a fényes, kis csücskét ott letöröm.
Itthon anyám zsebébe majd beteszem,
hadd legyen egy pici holdja idelenn.
csipkebogyo
2008-04-07, 02:50 PM
Ma bemásoltam a csodaországból pár foglalkoztató lapot! ha esetleg lenne rá igény, akkor folytatom! Nekem megvan mindhárom kötet, de elég vastagok!:rolleyes:
Nekem az 5-ös van meg.....
csipkebogyo
2008-04-07, 03:35 PM
Bartók Gyermekeknek
Ránki Dezső
HoZsanna
2008-04-08, 05:56 AM
Armin Taubner: Őrangyalkák
" Mindenkinek szüksége van őrangyalra, aki vigyáz rá, őrködik felette. ...Ajándékozzunk őrangyalkát, hogy szeretteink tudják, mindig gondolunk rájuk! A gyerekszobát díszítsük közösen gyerekeinkkel őrangyalkákkal! Kisbaba születésére nagyon kedves ajándék a babaangyal! Magunk örömére is készíthetünk angyalkát, hisz valóban mindenkinek szüksége lehet rá!
HoZsanna
2008-04-08, 06:07 AM
Na végre! Túl nagyok voltak a képek, le kellett kicsinyíteni. Remélem, azért így is használhatóak.:mrgreen:
HoZsanna
2008-04-08, 06:16 AM
Lesz még...
HoZsanna
2008-04-08, 06:35 AM
..........
HoZsanna
2008-04-08, 06:47 AM
:):p;):D:o:cool::eek::-D:-D
HoZsanna
2008-04-08, 06:56 AM
:p
HoZsanna
2008-04-08, 07:04 AM
:d
HoZsanna
2008-04-08, 07:11 AM
Az előző hsz-ban látható cumis angyalt én üvegmatricának csináltam meg a gyerekszoba ajtajára.+
HoZsanna
2008-04-08, 07:19 AM
HoZsanna
2008-04-08, 07:27 AM
:o
HoZsanna
2008-04-08, 07:29 AM
utolsó!
fabianne
2008-04-08, 08:08 AM
A nyelvi játékokat nagyon szeretem a mondókákban, remélem nektek is tetszik. Lehet, hogy már egyik-másik fent van, bocsi, de még nem tudtam mind a 254 oldalt végigböngészni.
1.
Serceg-perceg, várj egy percet,
épp most sül a csöröge.
Ha majd megsül, az is kisül,
igazából csörög-e.
2.
Konty, ponty, tükörponty...
Ponty kobakján nincsen konty...
Ki is látott kontyos pontyot,
pontykobakon pontyos kontyot?!
Konty, ponty, tükörponty,
sose lesz a pontyon konty!
3.
Hogyha fázik, ha didereg
a kicsike kecske,
kecskegyerekecske -
a szekrényből előkerül
a kecskebekecske...
serabalazs
2008-04-08, 10:58 AM
Az én szívem kis óra, szeretet a rugója.
Mindig csak azt ketyegi, hogy anyukát nagyon szereti!
edit-a
2008-04-08, 11:54 AM
Aranyos kis mese
edit-a
2008-04-08, 11:55 AM
Vidám mesék
kettosbogi
2008-04-08, 01:56 PM
Sziasztok!
Hoztam nektek két hangoskönyvet! Az egyik a Dumbó a másik pedig A varázslatos szivárvány c. mese. Remélem, nektek is fog tetszeni.;)
csipkebogyo
2008-04-09, 12:58 AM
Volt egyszer egy
MESEBOLT
ritus0105
2008-04-09, 12:59 AM
Van egy kiscipós mese, amiben ezt kell énekelni:
-Én vagyok a kiscipó, lisztből sütött nagyanyó..
Nem tudjátok hol található?Melyik mesekönyvbe?
csipkebogyo
2008-04-09, 01:00 AM
Zelk Zoltán
Gólyavirág, gólyahir
Izisz03
2008-04-09, 04:25 PM
Mondóka, szerintem nagyon aranyos.
Merre megy a napocska?
Keletről megy nyugatra.
Gyalog megy vagy szekéren?
Se gyalog, se szekéren,
Csak úgy gurul az égen!
birojanos1
2008-04-09, 04:37 PM
Sziasztok!
Régóta keresek egy mondókát, ha tudtok segítsetek.
Ovodás koromból csak arra emlékszem, hogy kicsi törpéről szólt a mondóka, de nem a "Volt egyszer egy kicsi törpe, belenézett a tükörbe, látta, hogy a lába görbe" kezdetű
(ezt találtam az interneten). Ismer valaki kicsi törpés mondókát ezen kívül?
Előre is köszönöm:)
csipkebogyo
2008-04-09, 11:06 PM
EGYSZER VOLT HOL NEM VOLT....
Mesés világ gyerekeknek.
Az egyszervolt.hu gyermekportál CD-ROM változata. A program elemei: mesék, versek, dalok (mindezek neves előadók tolmácsolásában), logikai játékok, valamint kézügyességet fejlesztő játékok.
fabianne
2008-04-10, 05:34 AM
Nagyfiam első mondókája:
Nyuszi fülét hegyezi, (integet a füle mellett)
Nagy bajuszát pödöri, (simogatja az orra alatt)
Répát eszik rop-rop-rop, (úgy csinál, mint a nyuszik a mesékben)
Nagyot ugrik, hop-hop-hopp!!! (legugol, és ugrál mint a nyuszik)