A teljes (képes) nézethez kattints ide : Gyerekeknek - gyermekdalok, versek, mesék I.
tacita1971
2007-06-11, 10:18 PM
sziasztok,
újabb mondókák:
Volt egyszer egy ember,
Szakálla volt kender.
Haja volt kóc,
Füle volt nyolc!
Esik eső, csepereg,
Sárga levél lepereg.
Elcsendesült már az erdő,
Vége felé az esztendő.
tacita1971
2007-06-11, 10:19 PM
mozgásos mondókák:
Cini, cini muzsika
Cini, cini muzsika,
Táncol a kis Zsuzsika,
Jobbra dűl,
Meg balra dűl,
Tücsök koma hegedül.
Ég a gyertya, ég
Ég a gyertya, ég,
El ne aludjék,
Aki lángot látni akar,
Mind leguggoljék!
Egy, kettő, három, négy
Egy, kettő, három, négy,
Mély lélegzetet végy,
Rajta, pajtás, helyben futás,
Utána a terpeszállás.
Hinta, palinta
Hinta, palinta
Régi dunna kiskatona
ugorj a Tiszába
zsupsz!
Hopp, Juliska, hopp, Mariska
Hopp, Juliska, hopp, Mariska,
Hej, gyere vélem egy pár táncba!
Így kell járni, úgy kell járni,
Sári, Kati tudja, hogy kell járni.
Húzz, húzz engemet
Húzz, húzz engemet,
Én is húzlak tégedet,
Amelyikünk leesik,
Az lesz a legkisebbik.
Lóga lába, lóga
Lóga lába, lóga
Nincs is semmi dolga
Mert ha dolga volna
A lába nem lógna.
Sétálunk, sétálunk
Sétálunk, sétálunk,
Egy kis dombra lecsücsülünk,
Csüccs!
tacita1971
2007-06-11, 10:20 PM
még egy-két mozgásos mondóka:
Aki nem lép egyszerre
Aki nem lép egyszerre,
Nem kap rétest estére!
Mert a rétes nagyon jó,
Katonának az való!
Áll a baba, áll
Áll a baba, áll,
Mint a gyertyaszál.
Áspis, kerekes
Áspis, kerekes,
Úti füves, leveles,
Bíbola, bíbola,
Pacs, pacs, pacs.
tacita1971
2007-06-11, 11:44 PM
bocsi, hogy itt kérdezem de hátha tudtok segíteni. miért nem lettem állandó tag, hiszen már több mint két napja regisztráltam és már több mint husz hozzászólásom van. Ré
marisza
2007-06-16, 12:40 AM
Ruszalka - a vizitündér
http://kincsestar.radio.hu/paholy/ruszalka_k.jpg
Dvorak zenéjével
marisza
2007-06-16, 12:45 AM
Gyermeknaptárak 2007
gabianyu
2007-06-20, 10:37 AM
Bár nem gyerekzene, kislányom szereti :11:
Makám 9 colinda
1. Mennyeien szép hajnal
2. Hajdan rég
3. Ő jön a szánon
4. Hull a tél haja
5. Magnificat
gabianyu
2007-06-21, 08:35 AM
Nem olyan gyors ez a feltöltés :)
gabianyu
2007-06-21, 08:55 AM
Makám 9 colinda
gabianyu
2007-06-21, 09:07 AM
Makám 9 colinda
A többit majd holnap
gabianyu
2007-06-22, 09:06 AM
makám
gabianyu
2007-06-22, 09:21 AM
makám 9 colinda
Gyozi-Bp
2007-06-22, 10:25 AM
Tudom most máslett a város de nekem most csak ezt tudatm hirtelen elövenni,gyerekkenek.remélem tettszenifognekik,
Fehér lett a város!
Homlokom az ablaküvegen,
A szikrázó mennyboltot figyelem.
Még álmos szemmel nézem a csodát,
A hópelyhek kavargó táncát.
A szépség és nyugalom szigetét,
A tisztaság fehér ligetét,
A gyermekek álomvilágát,
Valami furcsa, édes harmóniáját.
Fehér lett a város!
Gyönyörű vagy nékem!
Csupa-csupa hófehéren.
Ahogy csipkés fáid ágaznak,
Mesebeli kerekerdővé változnak.
Ahogy szűnik a csillogó fátyol,
S oldódik bennem e gyönyörű mámor,
Úgy rajzolódnak ki a távoli dombok,
Élesednek a házak, magasodnak a tornyok.
Fehér lett a város!
Nem ring a hinta-palinta,
Nem rázza fel gyermekek kacaja.
Tán mind az ablakból csodálják,
A játszótér elvarázsolt palotáját.
Lassan mozgolódik a nyugalom,
Ropog a hó járdákon, utakon.
Megindul az élet, hallom a kacagást:
-Jó reggelt szomszéd! Látta a havazást?
Fehér lett a város!
Halványul a kép, párás tükröm
Pizsamám ujjával törlöm.
Homlokom az ablaküvegen,
Talán mindenki így érzett
Ezen a reggelen...
Gyozi-Bp
2007-06-22, 10:37 AM
Azért ha keresek találok én itt mesétnektek a cime:
A szivárványhajú kislány
Egyszer volt, hol nem volt, egy piros cseréptetős házikóban élt egy kislány. Ennek a kislánynak volt egy különleges tulajdonsága, úgy változott a hajszíne, ahogyan a hangulata.
Aranyhajú, nyugodt kisbabaként látta meg a napvilágot. Mosolygós édesanyja és büszke édesapja mondogatták is a rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek:
- Olyan gyönyörű, mint egy kis angyal!
De amint a kis angyalka cseperedni kezdett hajfürtjei, hol ilyen, hol meg olyan színűvé váltak.
Ha haragos volt, toppantott a lábacskáival, apró kezeit ökölbe szorította, s ahogy nőtt benne az indulat úgy sötétedtek aranysárga fürtjei. Amikor Cirmi cica nem tűrte tovább a simogatást és fogócskázni akart Rágicsálóval, a kisegérrel; amikor édesanyja kalácssütés közben nem akart neki új ruhát varrni; amikor édesapja újságja fölé hajolt, ahelyett, hogy továbbépítette volna a babaházat; amikor addig játszott a babáival, amíg kihűlt a tejbegríz, mindig ugyanaz történt egyre sötétebbek lettek fürtjei, amíg haja fekete nem lett, mint a korom.Ha jó kedve volt, az sem maradt észrevétlen, rózsaszín és piros tincsek repdestek utána.Ha komoly volt és figyelmes, halványkék és sötétkék fürtök keretezték arcát.Ha bolondozott és tréfát eszelt ki, lila fürtjei árulták el, hogy csínyre készül, ha mélázva üldögélt a réten gyönyörködve a pillangók táncában, a pipacsok és búzavirágok tengerében zöld tincsek simultak tarkójára.
Nyitott könyv volt mindenki előtt, nem lehettek titkos gondolati, hiszen a haja mindent elárult róla.
A kislány híre eljutott a király udvarába is. Előbb az udvaroncok fecsegtek róla, de amilyen a fecsegés, árad és nem ismer akadályt, a király előtt sem maradhatott titokban. Őfelsége kíváncsi lett a lánykára. Nyomban négy gyorslábú paripát fogtak hintóba, hogy elmenjenek a piros cseréptetős házhoz, a lánykaért.
Volt ám álmélkodás, amikor a címeres hintó megállt a körtefa alatt. A környékbeli házakból kíváncsi gyerekek rohantak elő, hogy megcsodálják a pompás fogatot és a tüzes paripákat. Persze csak tisztes távolból.
Közben egy zsinóros kabátos úrféle kopogtatott a házikó ajtaján.
- Ki az?- kérdezte egy tisztán csengő hangocska.
- Benedek vagyok, őfelsége udvarmestere.
- Miért jöttél hozzánk? Egyedül vagyok itthon, a szüleim és a bátyám kimentek a szőlőbe dolgozni.
- Szeretnélek elvinni őfelségéhez!
- Egy igazi királyhoz? Királyok nemcsak a meséskönyvekben vannak?
- Bizony nem, és éppen egy igazi király kíváncsi rád, mert sokat hallott már rólad.
Az ajtó lassan kinyílt, s egy szivárványhajú lányka jelent meg az ajtónyílásban. Kíváncsiság és meglepődés, s cseppnyi félelem színei tükröződtek fürtjein, s a megilletődöttség ismeretlen érzése. Így szólt:
- Várd meg a szüleimet, s ha ők is úgy kívánják, szívesen veled megyek, hogy megnézzem az igazi királyt!
Amíg a beszélgetés tartott a lányka szülei is hazaértek. A meglepődéstől szinte szólni sem tudtak, Benedeket alaposan kifaggatták, hogy miről is van szó, és hozzájárultak az utazáshoz.
Amint kimondták az igent, a lányka már szökkent is fel a hintóba, az ablakhoz könyökölt, hosszan integetett és kíváncsi pillantásokkal nézett a távolba. Vajon milyen kalandban lesz része?
Erdők, mezők, búzatáblák suhantak el a hintó mellett, néha egy-egy távoli templom tornya tűnt fel, majd elenyészett a messzeségben. Fogyott az út előttük, már fent magasodott a vár, hatalmas tekintélyt parancsoló falaival és bástyáival, s fent a tornyon zászlót lengetett a szél, a király zászlaját. Begördültek a csapóhídon, a hintót repítő lovak lépése meglassúdott, majd megálltak.
Benedek kézen fogta a lánykát, és elindultak. Belső udvarokon, lépcsősorokon, parkokon át jutottak el a palotához, s a palotában a trónteremhez. Ott két alabárdos strázsált marcona tekintettel. Kitárták előttük a tölgyfából készült szárnyas ajtót, s a lányka a király előtt találta magát.
Kíváncsian méregették egymást. Majd a király szólalt meg először:
- Isten hozott a palotámban. Lépj közelebb! Ne félj tőlem!
- Miért félnék?
- A királyoktól az alattvalóknak illendő félni, mert hatalmuk van felettük. Azt tehetnek, amit csak akarnak. Nem tudtad?
- Anyukám mesélt már királyokról, de azok jóságosak voltak, nem féltem tőlük.
A félelem említése nem múlt el nyomtalanul. Hogy honnan lehetett ezt tudni? Egyszerű. A sötét fürtök kék és zöld árnyalatiban játszottak. Csak elvétve csillant meg egy-egy aranyszínű tincs, amely nyomban átadta helyét egy sötétebb árnyalatnak. De győzött a gyermeki kíváncsiság, s a gyermek közelebb lépett, majd illendően köszönt, ahogy az édesanyja tanította.
- Csókolom!
- Szervusz! Ki tanított ilyen illendően köszönni?
- Anyukám!
- És mire tanított még?
- Hogy legyek jó és illedelmes. Megvallom, ez nem olyan egyszerű, de igyekszem, hogy ne szomorítsam el anyukámat!
- Beszélgetnél velem? - kérdezte a király.
- Miért ne beszélgetnék? Nem azért hozattál ide, hogy megismerj?
- De igen, sokat hallottam rólad, és látni akarom, hogy olyan vagy-e, mint mesélték.
- Beszélgessünk!
- Tudod, hogy én vagyok a leghatalmasabb király a földkerekén?
- Sose hallottam rólad.
- Azt sem tudod, hogy minden alattvalóm boldog, hogy az én birodalmamban élhet?
- A szüleim boldogok, de sose mondták, hogy ez miattad van.
- És arról sem hallottál, hogy én a vagyok a legszebb és legdélcegebb vitéz az egész országban?
- Nem látlak valami szépnek. Kicsit pocakos vagy, nagyok a füleid, és alig van egy pár szál hajad. Nem vagy olyan délceg, mint a szomszéd kovács fia, a Jancsi. De rokonszenves vagy, olyasmi, mint a nagyapám, aki az erdőn túl él.
- De azt el kell ismerned, hogy nekem van a legszebb hangom.
Akkor a király, aki egyik meglepetésből a másikba esett, énekelni kezdett. A kislány önkéntelenül is befogta a fülét, a varjú károgása keveredett a fémbe maró véső hangjával. A király a felháborodástól alig bírt megszólani.
- Erre tanított anyukád, hogy szemtelen legyél, illetlen és hazug? Az előbb mást mondtál. Hogy merészelsz így beszélni velem? Mindenben ellentmondasz, pedig ezeket mindenki tudja rólam. Naponta hallom, s még ennél különbeket is. Az udvaroncok, tanácsadók okosabbak nálad.
- De ők nem mondanak igazat. Nézd a hajam, ez az égszínkék tisztaság, az őszinteség színe. Én igazat mondtam. Lehet, hogy a tanácsadók okosabbak, de hazudnak. Hazugságban élsz.
- Tegyünk egy próbát! - szólt a király.
A trónterembe parancsolta az udvartartás népeit. Feszengve álltak, nem tudták mire vélni a váratlan királyi parancsot. Mikor a furcsa hajú kislányt meglátták, akkor sem lettek okosabbak. Sugdolóztak, toporogtak, várták vajon mi lesz.
S ekkor a próba elkezdődött. A király egyre másra tette fel a kérdéseket, hogy egyikükhöz, hol másikukhoz szólva. A válaszokat hallva egyre haragosabb lett. Minden válasz ismerős és illedelmes volt. Még nem tudta, kire haragudjon a lányra, vagy híveire, de megfogadta, hogy most végére jár az igazságnak. Valami azt súgta neki, hogy a kislány szavaiban megbízhat.
Katonákat parancsolt a terembe, majd megszólal:
- A fejével játszik, aki nem mond igazat! Ez a lányka megtanított valamire. Ti elvtelen hízelgők vagytok. Jutalomért, kényelemért cserébe félrevezettetek engem. Vak voltam és önhitt, de ez többé nem lesz így! Aki képes igazat mondani az maradhat udvaromban, aki erre nem képes, annak fel is út, le is út! Értitek? Akkor válaszoljatok!
- Ugye milyen nemes vonalú az orrom?- tett egy próbát a király.
- Felség, már megbocsáss, de krumpliorrod van- hangzott a szokatlan válasz.
- A vers, amit tegnap írtam a kelő naphoz, ugye a legkiválóbb költemény, amit csak papírra vetettek?
- Sajnos nem királyom, rímei csikorgóak és nélkülöz minden szépséget.
- No így! S most menjünk a tanácsterembe. Sok dolgunk van. Meg kell vitatnunk az ország dolgait.
A lányka, aki eddig a király előtt üldögélt egy kényelmes karszékben kakaót szürcsölt, és pompásan szórakozott. Mintha a képeskönyve szereplőit látná elevenen.
A király most hozzá fordult.
- Tudom, te nem vársz ajándékokat és jutalmat, de tudom, mivel tartozom neked. S bármi, amit adok nektek, az jutalma a tisztességnek, és őszinteségnek, ezért fogadjátok el tőlem.
Most elbocsátalak, de szabad bejárásod lesz palotámba, mindig szívesen látlak.
Hogy mit köszönhetett a király a lánykának? Megtanulta, hogy a hazugság és hízelgés mérges gőze megrontja a lelket. A hízelgőét és azét is, akiknek hízelkedik. Az őszinte szó ereje többet ér, akkor is, ha fáj!
Biztosan kíváncsiak vagytok, mi történt a kislánnyal? Nem jegyezték fel a krónikák, hogy szép és sudár fiatal lánnyá serdült, s derékig omló hajkoronája egyre állandóbb színű lett.
S azt sem, hogy ő maga mindig égszínkék őszinte maradt.
Hogy mégsem felejtette el senki, az azért van, mert manapság is érvényes mindaz, amire megtanította a királyt.
szerbusztok és joéjjszakát nektek gyerekek
VaZsu
2007-06-24, 01:07 PM
Disney's Greatest Volume 1.
Kattints a képre!
VaZsu
2007-06-24, 01:15 PM
Disney's Greatest Volume 1. folyt.
Kattitnts a képre!
VaZsu
2007-06-24, 01:22 PM
Disney's Greatest Volume 2.
Kattints a képre!
VaZsu
2007-06-24, 01:31 PM
Disney's Greatest Volume 2. folyt.
Kattints a képre!
böbike
2007-06-24, 03:09 PM
Sziasztok :)
Segítségeteket kérném, ha valakinek meg van a Pinoccio cirkusz cd, vagy dalok róla tegye fel.
Gyozi-Bp
2007-06-24, 04:29 PM
Honey és az álommanók :
Egyszer volt hol nem volt, volt valahol a világvégétől kicsit visszább egy csodálatos kert. Ebben a kertben ritka és különleges virágok nőttek. Miért voltak olyan különlegesek? Mert ezeket az álommanók nevelték, csak éjjel virágoztak és aki megszagolt egyet az azt álmodhatta amit akart.
Így minden este amikor leoltja anyu vagy apu a villanyt és aludni mennek a gyerekek, előjönnek az álommanók akik elvezetnek az álmok kertjébe. Minden manónak saját kulcsa van a kert hatalmas kapujához. Itt aztán lehetsz űrhajós, vagy királylány, az eget festheted lilára a füvet kékre, A hegyek sütiből vannak a felhők pedig vattacukorból. Egy napon történt, hogy a gyerekek hiába mentek aludni időben és hiába követték saját álommanójukat a kert kapuján nem tudtak bejutni. Ez így ment éjjelről éjjelre. Reggel pedig szomorúan ébredtek, mert nem álmodtak semmit sem. A manók kétségbe estek mikor észre vették hogy a kis kulcsocskát ami a kaput nyitja valaki ellopta mindegyikőjük nyakából.
-Hogy történhetett ez?!-kiáltott fel az egyik.
-És hogy nem vettük észre?-kérdezte a másik.
-És most kihez forduljunk segítségért?-kérdezte a harmadik.
Majd valaki a tömeg közepéből bekiáltott.
-Kérjük meg Honey-t a kis medvét! Ő olyan ügyes és furfangos, biztosan kitalál majd valamit.
-Azzal becsomagoltak több napi élelmet és útnak indultak.
Nagyon sokat mentek míg végül eljutottak abba az erdőbe ahol Honey lakott a családjával, az öreg teknőssel és Potykával a mókussal aki a legjobb barátja volt. Éppen valamin vitatkoztak amikor egyszer csak Potyka egyik fia rohant végig az ágakon miközben azt kiabálta: -Gyertek gyorsan! Ezt látnotok kell! Egy szivárvány kúszik a völgyből és egyenesen erre tart.
Erre csak hátra legyintett Potyka:-Mondtam fiam tanulj apád kárán és ne ess le olyan sokszor a fáról, látod mihez vezet.
-De apu ez most komoly-mondta kis mókus.
Erre Honey felnézett, kisétált egy magasabb pontra hogy szemügyre vegye a völgyben kúszó állítólagos szivárványt. És láss csodát tényleg közeledett valami nagyon színes sereg. Hát ahogy közelebb értek akkor látták, hogy nem is szivárvány volt az, hanem csak a manók jöttek. És mint kiderült azért ilyen színesek mert másodállásban őket látni az égen amikor esik az eső és süt a nap egyszerre. Mikor meglátták a macit a domb tetjén nagyon megörültek. Honey hellyel kínálta őket majd megkérdezte:-Mijáratban erre? Nektek nem a gyerekek szobájában kéne várni a lekfekvés időt?
-De igen, de szörnyű nagy a baj. Nem tudjuk elvinni őket a kertünkbe ahol játszhatnak az álmokkal mert ellopták mindegyikőnk kulcsát.-mondta az egyik manó.
-És azt reméltük te kitudod deríteni ki lehetett az.-folytatta a másik.
Honey gondolkozni kezdett:-Ki lehetett? Ki lehetett?
S fel alá járkált. Majd egyszer csak kipattant fejéből a nagyszerű ötlet.
-Hé, manók! nem gondoltatok még arra, hogy vissza kellene menni a kerthez és megnézni nem használja-e a kulcsokat az aki ellopta őket?
-Nahát tényleg, hogy erre nem gondoltunk-monta az egyik manó meglepődve.
-Gyerünk vissza, bújunk el és lessük ki hátha eljön a tolvaj.-ajánlotta a másik.
-És addig, mi lesz a gyerekek álmaival?-kérdezte egy újabb manó.
-Nos, nem marad más elkell mennünk a kulcsmásolóhoz.-ajánlotta valaki a hátsó sorokból remegő hangon.
Erre a mondatra szinte egyszerre mind megrezzentek, volt aki a szája elé kapott és volt aki a szemét fogta be.
-No, mi lelt benneteket?-kérdezte Honey
Az egyik manó közelebb hívta és a fülébe súgta:-A kulcsmásolóhoz csak a legvégső esetben fordulunk mert különös fizetséget kér minden egyes kulcsért.
-És még is mit?-suttogta vissza a maci.
Egy virágot a kertből. És sajnos nálunk minden virágból csak egy van, ezért van az, hogy soha sem álmodnak a gyerekek kétszer ugyanolyat.
És ez olyan szörnyű?-kérdezte Honey
-Tudod minden manónak saját virága van, mindenkinek csak egy és akinek a virágját a kulcsmásoló kiválasztja az egy évig nem hozhat gyerekeket a kertbe mert annyi idő mire az új virágja kinő. És hidd el nekem, ennél nincs nagyobb szomorúság egy álommanónak.
-Nagyon sok virágba kerül. És már gördült is le a könny az arcáról.
Ha azt akarjátok, hogy a kert újra nyitva legyen akkor csak egy virágot adjatok oda.
Csináltassunk csak egy kulcsot.-ajánlotta Honey
Na jó, jó és mi lesz azzal a manóval akinek majd a virágját odakell adnunk?-kérdezte a manó.
Hááát, majd ő lesz a portás a kert kapuban aztán amikor jönnek a gyerekek eligazítja őket ki merre menjen.
És a kis medvebocs egyre biztosabb volt abban, hogy jó rányba tereli a manók seregét a tettek mezeje felé. A kismanók összeültek alaposan átgondolták a hallottakat aztán úgy döntöttek elmennek a kulcsmásolóhoz. Majd össze estek amikor közel értek a házához. Összeszedték minden bátorságukat és bementek. Minden csupa fém forgács volt és ahogy mindig most is dolgozott valami kulcson. Nem is hallotta, hogy benyitottak a házába.
-Eeel nénézést!-kezdte bátortalanul mondókáját az egyik manó.
-Hmm!-fordult oda az öreg kulcsmásoló, aki nem is tűnt olyan szőrnyűnek és gonosznak. A manók inkább csak azért féltek tőle mert nem szívesen adták neki a virágaikat.
Nocsak, kiket látnak öreg szemeim?-örvendezett az öreg.
Hát ti, mijáratban vagytok erre?
Eeegy... eegy kukulcsot szeretnénk az álomkert kapujához.-mondta igen halkan a manó.
-Rendben, de most más az ára.-válaszolt beleegyezően az öreg.
-Má... más?-kérdezősködött félve tovább az apró manó.
-Jaj ne félj már.-kérlelte az öreg.
-Már letettem a virágokról, sőt tudod mit ezeket is visszaadom, mert mióta idehoztam őket nem is hoztak egyetlen hajtást sem.
A manó nagyon meglepődött, örült is és félt is mert nem tudta vajon mit kér az öreg cserébe. Aztán halkan megkérdezte
-És még is mit kérsz azért az egyetlen kulcsért?
-Nos, csak annyit, hogy ha kinyitottátok újra a kaput akkor sohatöbbé ne zárjátok be. És ne csak a gyerekeket hanem a felnőtteket is kísérjétek oda.
Majd visszafordult az esztergapadhoz és folytatta a munkát. A manók tanakodni kezdtek és megkönnyebülten igent mondtak az ajánlatra. A kulcs elkészült és boldogan siettek a kertjükbe. Arra, hogy ki vihette el a kulcsot soha nem jöttek rá.
De én tudom.
Hát a felnőttek.
Hiszen a manók csak a gyerekekért jöttek mindig még is ha megfigyelted apu és anyu is szokott álmodni.
Ha nem hiszed kérdezd meg.
csorimama
2007-06-25, 03:25 AM
Gyönyörű ez a mese,kitehetem a honlpomra?Ugyanis gyűjtöm a meséket.Előre is köszönöm!
marisza
2007-06-25, 05:15 PM
A három nyúl
http://users.static.freeblog.hu/l/o/v/lovecats/files/3nyuszi.jpg
Szabó Gyula előadásában
Hunorrrrrr
2007-06-26, 10:10 AM
Sziasztok!
A segítségeteket kérem: Regisztráltam magam, de az általatok csatolt fáklokat nem tudtam letölteni. Mi lehet a baj?
Köszi:
Hunorrrrr
BABA ZENE 3-4
16.Moonlight Sonata (Beethoven)
17.Ave Maria (Bach, Gounod)
18.Jesu, Joy of Man's Desiring
19.Lullaby (Brahms)
böbike
2007-06-26, 10:20 AM
Sziasztok!
A segítségeteket kérem: Regisztráltam magam, de az általatok csatolt fáklokat nem tudtam letölteni. Mi lehet a baj?
Köszi:
Hunorrrrr
szia :)
2 napnak el kell telni a regisztrációd után és 20 hozzászólást kell produkálnod....utána tölthetsz le-fel :D
TipeTupa
2007-06-27, 06:47 AM
http://www.dltk-teach.com/rhymes/index.htm<o></o>
http://www.rhymes.org.uk/index.htm <o></o>
nagyon jó kis britt dalocskák ;)
tanitásra, játékra, gyerekek szórakoztatására egyaránt alkalmasak
a fenti weboldalakon megtalálhatók a szövegek (néhol kisebb szövegeltéréssel)
83 dal lesz - csurgatom ahogy az internet és az időm engedi
Minden jókat!:)
TipeTupa
2007-06-27, 07:22 AM
Következő adag Nursery Rhymes :)
mylady
2007-06-27, 04:59 PM
Jó szórakozást :)
http://mylady.extra.hu/vakacio.mp3
imoli
2007-06-28, 02:26 AM
Weörös Sándor:
Jön a tavasz, megy a tél,
barna medve üldögél:
"Kibujás bebujás?
Ez a gondom óriás!
Barlangból kinézzek-e?
Fák közt szétfürkésszek-e?
Lesz-emálna, odu-méz?
Ez a kérdés de nehéz!
imoli
2007-06-28, 02:30 AM
Nagyon aranyos ez a gyermekeknek szóló oldal! Tetszik!
imoli
2007-06-28, 02:41 AM
sziasztok!
Küldök egy másik verset is, ha megengeditek.
Weöres Sándor:
Ha a világ rigó lenne,
kötényemben ő fütyülne,
éjjel-nappal szépen szólna,
ha avilág rigó volna.
De ha avilág rigó lenne,
kötényembe nem is férne,
kötényem is honnan volna,
ha egész világ rigó volna.
Remka
2007-06-28, 08:37 AM
Judit és a zenemanók: Jó éjszakát
TipeTupa
2007-06-28, 05:46 PM
újabb adag
http://www.freeweb.hu/garabonciasegyuttes/letoltes/audio/album2/cirkusz.zip
Garabonciás együttes
http://www.babanet.hu/lazi/mese/haromkivansag.htm
Mese a három kívánságról
nyilvesszö
2007-06-30, 07:25 AM
Nemes Nagy Ágnes,
Bodzavirág
Bodzavirágból, bodzavirágból
Hullik a hullika
Sárga virágpor
Fent meg a felhők
Szállnak az égen
Bodzafehéren, bodzafehéren
Szállj szállj felhő
Pamacsos,
Húllj le te zápor
Aranyos
Hullj le te zápor
Égi virágpor,
Égen nyíló
Bodzavirágból!
nyilvesszö
2007-06-30, 07:31 AM
Kiszámoló
Egyedem begyedem dínom dánom
csörgő börgő bikkfa járom
szőlő, rigó, kerek erdő
mondván mondtam a medvének
építsenek egy kő falat
kon-kon kongatom
rézpálcámmal kongatom
nyúl nyúl nyuladék
bárány bücs ki, hajtsd ki innen
ebből ezt.
nyilvesszö
2007-06-30, 07:34 AM
Sarkady Sándor
Békanóta
Parti nádas ring a szélben,
Béka hintál hintaszéken.
Egyet gondol; uccu hutty
nagyot ugrik, kuttykurutty.
nyilvesszö
2007-06-30, 07:38 AM
Íta ........???
Ősz
Köd szitál, fúj a szél
lepörög a falevél.
Földre szökik szemétnek,
aki éri, ráléphet.
Zizegő szél söpri, hajtja
hullongó hó betakarja
nyilvesszö
2007-06-30, 07:40 AM
Sarkady Sándor
Megettem én répát, retket,
de csak azért, mert szeretlek
Éni péni jupiténi
Szeress te is óvónéni
nyilvesszö
2007-06-30, 07:47 AM
ringatók
Tente baba párnára
Kicsi kutya szalmára
~~~~~~~~~~~~~~
Á á babuka
nincs itthon az anyuka
elment a városba
cukrot hoz a babának
s olyan édes kis cipőt
hogy megér vagy száz pengőt
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tente baba lágyan lágyan
ringasd ringasd lábam lábam
aludjál, aludjál
aludjál aludjál
édes kincsem kis virágom
álmodjál.
nyilvesszö
2007-06-30, 07:51 AM
írta......??? (Karácsonyra)
De jó lenne, de jó lene
Ha az öröm útrakelne
És elmenne mindenhova
Ahol nem járt eddig soha.
De jó volna, de jó volna
Ha a Jónak, szárnya volna
Ide szállna, oda szálna,
Mindenkivel cimborálna
nyilvesszö
2007-06-30, 08:14 AM
Simogató (a gyermek ölünkben, velünk szemben ül)
Sűrü erdő....................megsimítjuk a haját
Kopasz mező................ " a homlokát
Pillogtató.................... " a két szemecskéjét
Szipogtató.................. " az orrocskáját
Hápogtató.................. " a szájacskáját
Gégevágó (hangosabban) tenyerünk élét játékosan elhúzzuk a nyakicáján
Itt leszalad.................. újjunkat lehúzzuk a
Itt megáll,..................... köldökéig
Itt a csurgó, itt igyál!....... és még lejjebb
nyilvesszö
2007-06-30, 08:42 AM
Simogató:
Egyik kezünk mutató és középső ujjával lépegetünk lasan felfelé a gyerkőc karján csuklótól kezdve a nyakicáig, miközben az alábbi mondókát mondjuk, lassan, óvatoskodva, somfordálva, huncutkásan:
Megyen, megyen Bagari ..........................elindulunk felfelé.
Kis .......keresi(Palikát, Évikét, Magdikát stb.).. ..............tovább felfelé kissé gyorsítva
Ha megkapja megeszi. (Kissé fenyegető hangon) .............még gyorsabban
Kuc-kuc-kuc-kuc!............Hangosan kacagva..................megcsikizzük a nyakát.
(Addig ismételjük, míg a gyerek kéri. Ez vonatkozik minden simogatóra. Ha 50x, akkor 50x. Az ismétlés külön örömforrás, felfelé és lefelé ívelő szakasszal. Ha a tetőponton hagyjuk abba, olyan, mintha csak megmutatnánk a gyereknek a csokit, de nem ehetné meg
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Kerekecske, gombocska (dombocska) ......"
(ezt ismételjük néhányszor, lassan, miközben a gyerek felfelé fordított tenyerébe kis
köröket rajzolunk mutatóújjunkkal, míg a másik tenyerünkben tartjuk a kezét)
"Itt szalad a nyulacska!!!......." (gyorsan, hangosabban)....... (végighúzzuk az újjunkat a karján nyakán, másik karján, amerre
akarjuk.)
Majd előlről kezdjük....
nyilvesszö
2007-06-30, 09:31 AM
Kézjátékok
Két kezünk hátát egymásnak fektetjük, az ujjainkat összekulcsoljuk, kivéve a középsőt és a hüvelyket. A szabadon maradt középső és hüvelyk ujjunkkat a jobb és bal ldalon felváltva öszeéringetve mondokázunk, pl: Kipp- kopp kalapács....
~~~~~~~~~~
Csíp-csíp csóka....
~~~~~~~~~~
Vörös pecsenye...
~~~~~~~~~
Húzdd meg, ereszd meg....
~~~~~~~~~
Nincs itthon a kicsi kutya...
Egyik kezünk mutató és középső ujját szétterpesztve keresztbe rátesszük a másik kezünk szétterpesztett mutató és középsőujjára, miáltal egy négyszögalakú rés alakul ki a 4 ujjunk között.
Ebbe a kis résbe dugja bele a kisgyerek a mutatóújját, miközben mindogatjuk neki többször ismételve, mintegy becsalogatva: " Nincs itthon a kicsi kutya".................Majd váratlanul összecsukjuk a szétterpesztett ujjainkat, miáltal a gyerek ujjacskája csapdába szorul.
Aki az ujját bedugja, az bármikor kikaphatja, és visszadughatja.
Ha sikerült csapdába ejteni a másikat, szerepcsere van. (Ügyesedik az újjmozgása, türelme, figyelem, reflex)
~~~~~~~~~~~
9 újj
Bárkinek bebizonyíthatjuk, hogy nekünk csak 9 újjunk van:
Két kezünk ujjait úgy kulcsiljuk össze, hogy az egyik középső újjunkat belógatjuk az összecsukott tenyerünkbe, így nem látszik ki.
~~~~~~~~~~
Szállj el Péter...
Két vékonyabb papirfecnit akkorára tépünk, mind a körmunk, és rányálazzuk a mutatóujjaink körmére. Ezek a madarak.
Az asztal szélére teszem a két mutatóujjam, a többi újj ökölbe, összecsukva.
Felváltva emelgetem a két újjam az asztal széléről k.b.5-6 cm. magasra, és vissza, a következő mondókát mondva:
Két kis madár ül a fán,
egyik Péter, másik Pál.
Szállj el Péter, szálj el Pál,
Gyere visza Péter, gyere vissza Pál.
Az egyik "szállj el"-nél fellendílem az egyik kezem a fejem mellé. miközben hírtelen a mutató és középső ujjam felcsrélem, és az asztalra érkező középső ujjamon nincs papirfecni: "Péter elszállt"
Ugyanezt megteszem a másik kezemmel is, a második "szállj el"-re, és Pál is elszállt
"Gyere vissza"-ra természetesen visszacserélem az ujjaimat, így jön vissza először Péter, majd Pál is.
Ha nem jönnek vissza, újra kell őket nyálazni, mert megszáradtak.
A kisgyerek az újjváltást türelemmel tudja begyakorolni. Ha sikerül, nagy lesz az öröm.
nyilvesszö
2007-06-30, 09:45 AM
Mondóka:
Egyszer volt egy ember,
Szakálla volt kender
Felmászott fára
Leesett a sárba
Két kutya húzta,
A harmadik nyúzta.
nyilvesszö
2007-06-30, 09:47 AM
Sarkady Sándor, Csigacsalogató
Csigabiga haragos a nyárra,
Belebujt a csigabiga-házba.
Csigabiga haragosi úrfi!
Jobb ideki mint odabe, bujj ki!
nyilvesszö
2007-06-30, 10:05 AM
Sári néni utazik.
(4 Gyerek játszhatja)
A 4 gyerek kis kört alkot, a két szemben levő megfogja egymás kezét. Akiknek fölül van a kezük, azok kezdik a kérdezést egyszerre, mindketten a kérdezett felé fordulnak (megegyeznek, hogy ki legyen az)
"Sári néni hova utazik?"
"Balatonra." ...................A kérdezett mond egy helységnevet.
"Szálljon be!"............A kérdezők kézelengedés nélkül felemelik kezüket, ami alatt bebújuk a kérdezett, így a kérdezők keze az ő derekán kívülre kerül.
"Sári néni hova utazik?"..............Kérdezik a másiktól is.
"Récefalvára".........................vagy amit kitalál
"Szálljon be!"...........................A másik is ugyanígy "beszáll", majd ezután ők lesznek a kérdezők.
Ha mind a 4-en beszálltak, kézelengedés nélkül kezdenek egy helyben, vagy forogva ugrálni és ezt kiabálva: "Sári néni utazik! Sári néni utazik....." Mindaddig, míg elszakad a kézfogás. utána kezdődik előlről.
imoli
2007-06-30, 02:11 PM
Demény ottó
Volt nekem két kalapom,
volt nekem két kajla.
Ott lógtak a fogason,
egy posztó, egyszalma.
Eső jött, vagy fújt a szél,
a posztóban jártam.
Nem megszökött a hűtlen,
elgurult a sárban.
Tavasz után, nyáridőn
szalmakalapomban
kimentem a mezőre
s lehevertem nyomban.
Álmodtam egy gömbölyűt,
szép volt kerekecske.
Közben meg a kalapom
megette a kecske.
csorimama
2007-07-02, 03:52 AM
Harapni való szép zöld fűben ül egy juhász,
pipázva csendesen.
<O:pKomótosan szippant barna pipájából,
<O:pfüstöt eregetve bogár kutyájához.
<O:pHű ebe egyetlen társa,
<O:pkinek odavakkant ha száját jártatja.
<O:p</O:p
Nem bánja a csöndet,a magányos estét,
hisz a természet kárpótólja őkelmét.
Barna szúrós szeme a csillagokat kémleli,
a holnapi időjárást tőlük kérdezi.
Üldögél csendesen a jó meleg tűznél,
hallgatva a tücskök esti nótáját,
melyet megzavar néha egy furcsa morajlás.
-Nocsak, tán a hasam jelez,gondolja juhászunk,
nyájam is jólakott,én meg nyeljek éhkopott?
Elővesz egy kenyeret,jókora szalonnát,
meg néhány fej szép vöröshagymát.
Miután lecsitult háborgó gyomra,
megszomjazott néhány pohár borra.
A jóízű nedünek megis lett a hatása,
emberünk rákezdett egy hangos nótára.
Mély érdes hangja,mégis szépen zengett,
betöltötte a nagy puszta teret.
Kutyája egy-egy vakkantással cifrázta,
egészen addig míg ránem unt gazdája.
Nyugovóra tértek a csillagos ég alatt,
így telt az estéje birkapásztorunknak.
(írta Horváth Krisztina)
ritus0105
2007-07-04, 04:42 PM
Utca, utca, utcácska
ott lakik a cicuska.
a cicának nincs kalapja,
nincs a lábán piros csizma.
dorina0606
2007-07-10, 06:17 AM
Röfi:
Röfi,röfi kismalac
Nem kergetlek,mért szaladsz?
Szeretlek én röfike,
barát vagyok tudod-e?
dorina0606
2007-07-10, 06:19 AM
Boci:
Bice-boci foltos tarka,
szürkésfehér,kávébarna.
Homlokán még nincsen szarva
csetlik-botlik jobbra,balra.
dorina0606
2007-07-10, 06:27 AM
Disznó:
Disznómama öt malaca
röf,röf,röf,
mindig eszik,mégis éhes
mindig mind az öt.
Trombitáljuk be nem áll:
röf,röf,röf,
amíg tart az eledel,
csámcsog mind az öt.
dorina0606
2007-07-10, 06:30 AM
Cica:
Cica,cica cirmos
hol a kisegér?
Lám ott szalad a pad alatt
bőrébe se fér.
Nevetésre áll a szája,
nevet szeme,bajsza:
míg a cica játszik,
nem lesz egér hajsza.
TipeTupa
2007-07-10, 07:27 AM
Érdekességből emliteném meg,h a Secret Garden-ben is éneklik a kiscsajnak ezt a dalt a többi gyerekek (a vonatállomás jelenetben), és szemmel láthatóan nincs ettől meghatódva. Elgondolkodtató, h a népi gyermekdalok is milyen forrásból meritenek.
http://www.imdb.com/title/tt0108071/
Mary Mary quite contrary,
How does your garden grow?
With silver bells and cockle shells
And pretty maids all in a row.
<!--[if gte vml 1]><v:shapetype id="_x0000_t75" coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"> <v:stroke joinstyle="miter"/> <v:formulas> <v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"/> <v:f eqn="sum @0 1 0"/> <v:f eqn="sum 0 0 @1"/> <v:f eqn="prod @2 1 2"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @0 0 1"/> <v:f eqn="prod @6 1 2"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="sum @8 21600 0"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @10 21600 0"/> </v:formulas> <v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"/> <o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"/> </v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" alt="" style='width:171pt; height:192pt'> <v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\MOLNRI~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\cli p_image001.jpg" o:href="http://www.rhymes.org.uk/pics/Shona-Penny-picture.jpg"/> </v:shape><![endif]--><!--[if !vml]-->
<!--[endif]--> The origins are steeped in history... Bloody Mary!
The Mary alluded to in this traditional English nursery rhyme is reputed to be Mary Tudor, or Bloody Mary, who was the daughter of King Henry VIII. Queen Mary was a staunch Catholic and the garden referred to is an allusion to graveyards which were increasing in size with those who dared to continue to adhere to the Protestant faith - Protestant martyrs.
Instruments of Torture!
The silver bells and cockle shells referred to in the Nursery Rhyme were colloquialisms for instruments of torture. The 'silver bells' were thumbscrews which crushed the thumb between two hard surfaces by the tightening of a screw. The 'cockleshells' were believed to be instruments of torture which were attached to the genitals!
The " Maids" or Maiden was the original guillotine!
The 'maids' were a device to behead people called the Maiden. Beheading a victim was fraught with problems. It could take up to 11 blows to actually sever the head, the victim often resisted and had to be chased around the scaffold. Margaret Pole (1473 - 1541), Countess of <st1:city w:st="on"><st1>Salisbury</st1></st1:city> did not go willingly to her death and had to be chased and hacked at by the Executioner. These problems led to the invention of a mechanical instrument (now known as the guillotine) called the Maiden - shortened to Maids in the Mary Mary Nursery Rhyme. The Maiden had long been in use in <st1:country-region w:st="on">England</st1:country-region> before Lord Morton, regent of <st1:country-region w:st="on">Scotland</st1:country-region> during the minority of James VI, had a copy constructed from the Maiden which had been used in <st1:city w:st="on">Halifax</st1:city> in <st1>Yorkshire</st1>. Ironically, Lord Morton fell from favour and was the first to experience the Maiden in <st1:country-region w:st="on"><st1>Scotlan</st1>d</st1:country-region>!
Executions!
Another form of execution during Mary's reign was being burnt at the stake - a terrible punishment much used during the Spanish Inquisition. The English hated the Spanish and dreaded the idea of an English Inquisition. The executions during the reign of Bloody Mary were therefore viewed with a greater fear of the Spanish than the executions themselves - it is interesting to note that executions during her reign totalled less than 300 an insignificant amount compared to the executions ordered by her father King Henry VIII which are believed to have numbered tens of thousands! We recommend the following site for more facts and information about Bloody Mary (http://www.the-tudors.org.uk/bloody-mary.htm)
szilika
2007-07-10, 08:12 AM
Kimentek a kulákok a libalegelőre,
Megláttak egy repülőt fenn a levegőbe.
Hej, te koma, micsoda: eke, taliga?
Hogy az Isten csodájába került az oda? :p :o
manowari
2007-07-10, 10:12 AM
Veress Miklós
Tréfás rajz
Itt a fejed,
itt a szád:
rajzolok egy apukát,
egyedül, magam.
Keze is van,
lába is van,
három haja van.
Két láb nem elég:
kellene még.
Bárhová mégy,
jó, ha van láb
arra - négy.
De az apu
folyton szalad,
kell láb neki
hat.
Ez kell neki,
bi-bá-bú:
legyen apu
százlábú.
Brigi
2007-07-10, 11:15 AM
Mesejátékok, és mesejáték-dalok (+mp3)
http://www.freeweb.hu/musztydoba/mesejatek.html
manowari
2007-07-10, 02:01 PM
Ténagy Sándor
KISZÁMOLÓ
Jancsi ,Julcsa
Ferke, Miska
nyél nélküli
bugylibicska,
búgócsiga
pörge tánca,
százeszrendős
hurkapálca,
porban kis nyom:
cinkelábé,
nyuszirágta
karalábé,
sültkrumpliból
diszvacsora
malac lábán
görkorcsolya
karácsonyi
tiszta hó,
egy,
kettő,
három,
négy - te vagy a fogó!
dorina0606
2007-07-15, 09:59 AM
ZSIRÁF:
Sárga pöttyös zsiráf koma,
Jó hosszúra nőtt a nyaka.
Tudja a sok lombot rágni,
Nem kell hozzá sámlin állni.
dorina0606
2007-07-15, 10:01 AM
BRUMI:
Irgum-burgum a vén medve
Lóg a nyelve,rossz a kedve.
Kevés volt a méz adagja
Percek alatt mind felfalta.
dorina0606
2007-07-15, 10:02 AM
GÓLYA:
Gólyapárok kelepelnek,
Kéményre telepednek.
Száraz gallyból fészket raknak,
Legyen hely a fiókáknak.
Macsi04
2007-07-17, 04:18 PM
Miért nem enged zenét letölteni innen ? :( Pokemon zenéjét szerettem volna leszedni :(
Ancsa8
2007-07-18, 08:19 AM
Miért nem enged zenét letölteni innen ? :( Pokemon zenéjét szerettem volna leszedni :(
Szia!
#1 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=569144&postcount=1) Klikkelj az egyesre!
( Ezt el kellett volna olvasnod a regisztráláskor... )
Manó-Janó
2007-07-18, 01:50 PM
Sziasztok, egyszer hallottam olyan "zötyögtetőt", amiből csak arra emlékszem, hogy: így mennek a huszárok, és több sor úgy kezdődött, hogy így mennek...
nem tudja véletlenül valaki?
Így mennek a vasas németek, így mennek a vasas németek (ekkor a térdeden ültetve lassan fel-le "hintázatatod a csöppséget)
Így meg a huszárok, így meg a huszárok (ekkor vágtát utánozva gyorsan lovalgoltatod a térdeden a lurkót) és a végén azt mondod hogy hopp
Macsi04
2007-07-20, 12:12 AM
Köszi Ancsa ^^
gazdi25
2007-07-20, 06:34 AM
LA FONTAINE-ÁLLATMESÉK
A FELFÚVÓDOTT BÉKA
A kis béka egy nagy marhát lát
s rögtön megirigyli nagyságát,
s mivel füvek közt császkál s apróbb egy tyúktojásnál
magasra felveti nyakát, zihál és felfújja magát,
hogy a marha elérje.
"Növök-e már, nővérke?"
"Aligha."-"S most?"-"Most sem."-"S most?"
-"Még se."
Nincs a békának szerencséje:
addig püffeszkedik, míg végre
fepukkad. Ez a vége.
Földünkön nagy a bolondok csapatja:
a nyárspolgár tornyos kastélyban lakna,
és minden rongyos márki
azt képzeli, hogy különb mint akárki.
gazdi25
2007-07-20, 06:35 AM
LA FONTAINE-ÁLLATMESÉK
A HATTYÚ ÉS A SZAKÁCS
A kastélyudvaron
sok szárnyas és barom,
egy roppant Lúd meg Hattyú közöttük.
A Lúd majdan a vendégek ínyének,
a Hattyú meg a gazda szemének és szivének.
Együtt járják az udvart és a széles kastélykertet,
a körárok közepén úsznak egymás mellett,
úsznak, lebuknak, úsznak, azt lebuknak ismét,
ki bírja tovább? Marja mindkettőt az irígység.
Egy szép napon a szakács, ki magát jól leszopta
pislogott s a Lúd helyett a Hattyú nyakát fogja,
hogy levágja és aztán levesfazékba dobja.
Az állat, dalra készen, mert tudja, hogy meghalna,
ha hallgat, most belekezd a végső hattyúdalba.
A szakács, aki hallja
- öklébe már a kése-
rájön a tévedésre:
"Az istenek megóvták kezemet, hogy elmesse
a bűvös dalnok torkát s őt aprítsam levesbe,
ő, aki énekével mindig elbűvöl minket."
Kiálts, ahányszor veszély fenyeget.
A hallgatás nem ér egy rossz fityinget.
Andiii1986
2007-07-21, 05:33 AM
Sziasztok! esetleg van valakinek Mikola Péter lemeze???? Főképpen a Berci a legnagyobb törpe és a Drága mama c. számokra lenne szükségem!!! Előre is köszi!
Sziasztok! esetleg van valakinek Mikola Péter lemeze???? Főképpen a Berci a legnagyobb törpe és a Drága mama c. számokra lenne szükségem!!! Előre is köszi!
Nézd meg a 382, 383, 385 számú bejegyzéseimet. Ott raktam fel Mikola Péter dalait.
Abigel573
2007-07-21, 03:46 PM
#4707 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=621735&postcount=4707) Egy mese, csak ennyi.:p
Andiii1986
2007-07-22, 10:54 AM
köszönöm szépen!!!!!!Megtaláltam!!!!! :)
ritus0105
2007-07-23, 10:41 AM
Sziasztok! Keresem a Vígan legyünk népzene gyerekeknek cd! Ha valakinek megvan légyszi jelezze! Köszi
csipkebogyo
2007-07-23, 10:00 PM
M Á G I K U S
P I N O K K I Ó
01 Jön a bohóc
02 Pinokkió a klasszikus
03 Pinokkió, a titkosügynök
04 A boldogság gépmadara
05 Az igazi rocksztár
06 Stop, közlekedj okosan
07 Tüzet szüntess!
08 Cowboy-jal táncoló
09 Circus melody
10 Álmodj szépet, Pinokkió!
csipkebogyo
2007-07-24, 12:45 AM
PINOKKIÓ EXTRA
videóklipp letölthető:
http://www.mammutmail.com/?action=download&sid=82707f54ed69ea9cb5879be12674bb0a1159 (http://www.mammutmail.com/?action=download&sid=82707f54ed69ea9cb5879be12674bb0a1159)
csipkebogyo
2007-07-24, 12:48 AM
Tukros_Zenekar_Vigan_legyunk_nepzene_gyermekeknek. zip (74,05 MB):
http://www.mammutmail.com/?action=download&sid=82707f54ed69ea9cb5879be12674bb0a8831 (http://www.mammutmail.com/?action=download&sid=82707f54ed69ea9cb5879be12674bb0a8831)
kapijoe
2007-07-24, 12:06 PM
Szia!
Nem tudom miért de nem birom letölteni amit felraktál erre a fórumra. Lennél olyan kedves és megosztanád velem valami más módon. A "kicsi vagyok én majd megnövők én" cimű gyermek dal kellene mp3-as file-ben.
Elöre is köszönöm a segítséged.
Szia!
Nem tudom miért de nem birom letölteni amit felraktál erre a fórumra. Lennél olyan kedves és megosztanád velem valami más módon. A "kicsi vagyok én majd megnövők én" cimű gyermek dal kellene mp3-as file-ben.
Elöre is köszönöm a segítséged.
2 nap, 20 hozzászólás = állandó tagság = letöltés
csipkebogyo
2007-07-24, 04:45 PM
Magyar népmesék
A MINDENTJÁRÓ MALMOCSKA
SZABÓ GYULA MESÉL
01 - Holló Jankó.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112820&stc=1&d=1185305639) (4.17 MB)
02 - A tű, a kutya, a rák és a kakas vándorútja.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112821&stc=1&d=1185305692) (2.84 MB)
03 - Előbb a tánc, azután a lakoma.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112822&stc=1&d=1185305744) (3.12 MB)
04 - Ábelesz-Kóbelesz.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112824&stc=1&d=1185305801) (4.15 MB)
05 - A szegény ember szőlője.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112825&stc=1&d=1185305827) (3.82 MB)
06 - A székely asszony meg az ördög.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112826&stc=1&d=1185306046) (3.40 MB)
07 - A mindent járó malmocska.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112827&stc=1&d=1185306077) (3.84 MB)
08 - Diódénes.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112828&stc=1&d=1185306105) (3.64 MB)
09 - Pinkó.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112829&stc=1&d=1185306135) (4.14 MB)
10 - A sündisznó.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112831&stc=1&d=1185306163) (3.78 MB)
11 - A szorgalmas és a rest leány.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112832&stc=1&d=1185306236) (4.55 MB)
12 - A csillagász, a lopó, a vadász meg a szabó.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112833&stc=1&d=1185306236) (3.73 MB)
13 - A talléros kalap.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112834&stc=1&d=1185306439) (3.76 MB)
14 - A mezei nyúl és a sündisznó.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112835&stc=1&d=1185306682) (3.13 MB)
15 - Az állatok beszéde.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112836&stc=1&d=1185306682) (3.01 MB)
16 - A hét kecskegida.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112837&stc=1&d=1185306682) (3.15 MB)
17 - Pirosmalac.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112838&stc=1&d=1185306682) (3.05 MB)
18 - Kecskekatonaság.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=112839&stc=1&d=1185306682) (3.12 MB)
ritus0105
2007-07-26, 09:46 AM
Köszönöm Csipkebogyó! Szuper vagy!
Lacroyx
2007-07-26, 01:18 PM
Helló én a kis fiamnak szeretném letölteni azokat a marcipán cicás dalokat de valamiért nem tudom mit tegyek:confused:
csipkebogyo
2007-07-26, 01:55 PM
Helló én a kis fiamnak szeretném letölteni azokat a marcipán cicás dalokat de valamiért nem tudom mit tegyek:confused:
Szia!
A pirosbetüs szövegben megtalálod a választ:) .
Üdv: csipkebogyó
csipkebogyo
2007-07-26, 09:59 PM
Magyar népmesék - A kékfestőinas
01 - A szegény ember hegedűje.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=113057&stc=1&d=1185497869) (3.36 MB)
02 - A kékfestőinas.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=113058&stc=1&d=1185497869) (3.29 MB)
03 - Hetet egy csapásra.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=113059&stc=1&d=1185497869) (3.18 MB)
04 - A kerek kő.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=113060&stc=1&d=1185497869) (3.35 MB)
05 - A kővé vált királyfi.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=113061&stc=1&d=1185497869) (3.32 MB)
06 - Szegény ember meg a lova.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=113062&stc=1&d=1185497869) (3.25 MB)
07 - A kiskakas és a sövény.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=113063&stc=1&d=1185497869) (3.26 MB)
08 - A papucsszaggató királykisasszony.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=113064&stc=1&d=1185497869) (3.20 MB)
09 - Angyalbárányok.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=113065&stc=1&d=1185497869) (3.28 MB)
10 - Szusza.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=113066&stc=1&d=1185497869) (3.30 MB)
11 - Cerceruska.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=113067&stc=1&d=1185497869) (3.28 MB)
12 - Az aranyszőrű bárány.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=113068&stc=1&d=1185497869) (3.32 MB)
13 - A bűbájos lakat.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=113069&stc=1&d=1185497869) (3.36 MB
csillagfeny
2007-07-27, 10:16 PM
Nem tudom,Magyarorszagon vetitik-e meg ezt a kedves,gyerekeknek keszult musort,En sokat tanultam az angol nyelvet a segitsegevel.Nehany kedves,kedvenc dalt feltoltenek,remelem lesz aki raismer,orul majd neki.
Koszonettel mindnekinek a feltoltesekert!
Abercit is udvozlettel,aki tenyleg rengeteg,teljes albummal ajadekozta meg ezt az oldalt!kiss
1:Elmo's song-Elmo dala
2:C is for cookie-c betu a sutije (Suti szorny dala)
3:Bert and Ernie-la-la-la
4:Happy Birthday song
5:Sunny day (nyito dal) (Napos nap-ido)
6:Elmo's rap Alphabet
7:Halloween Songs
8:I'd like to visit the moon (Ernie's song)
9:Splish Splash
10:Letter B
csillagfeny
2007-07-27, 10:57 PM
11:I love trash (Oszkar dala)
12:Furry happy Monsters
13:I Don't want to live on the Moon
14:Manamana
15:Rubber Ducky
16:Imagination
17:Old Mcdonald
18:Sesame Street
maya024
2007-07-28, 10:41 AM
Maya
A szabadság és a hűség
Egyszer, régen, egy elhagyatott tanyán élt Ordas a farkaskutya. Gazdája hűséges szolgája volt: őrizte a nyájat, a házat és az egész birtokot a csörgedező pataktól a sűrű, sötét erdőig.
Ebben az erdőben élt Fehéragyar, a farkasok vezére. Történt egy napon, hogy Ordas mélyebben sétált be az erdőbe, mint szokott és összetalálkozott Fehéragyarral, aki barátságosan köszöntötte. Ő azonban ellenségesen vicsorgott rá és így szólt:
- Miért vagy hozzám ilyen kedves, hiszen hű és jóságos Uram birkáit dézsmálod nap mint nap?
- Valóban? A Te jó és hűséges Urad? Bírkáit? Valóban. A Te kedves gazdid - ki kivágta a fákat a vadászterületemen, hogy házat építhessen és malmot és istállót -, birkáit - kik az én erdőm helyét átvevő mezőn legelnek! No, de akkor én mit tegyek? Nekem tíz éhes kis szájat kell betömnöm minden nap. A Te jóságos gazdád elrabolta tőlem az élőhelyem, ahol az élelmem rejtőzött. Hát, hogy életben maradjak, nekem tőle kell rabolnom.
- Én mindent neki köszönhetek: A mindennapi eledelt, a meleg alvóhelyet, azt, hogy tartozom valahová. Ha valami történne velem, biztosan számíthatnék rá.
- A mindennapi eledelt? Eléd vetett csont- maradék.
Meleg alvóhely? Istálló a birkákkal, de csak mert nekik kell.
Hozzá tartozol? Igen; szolgája vagy! Engedelmes, alázatos, hű eb, szégyent hozva ezzel ősödre, a büszke független farkasra.
Számíthatsz rá? Amíg szolga vagy! Amint önmagad lennél - büszke farkas -, simogató tenyere vasököllé dermedne.
- Ez nem igaz! Ő soha nem bántana!
- Nem?! Tegyünk egy próbát. Most nyár van. Őssze szívesen járnak az emberek ebbe az erdőbe vadászni. Gyere akkor el és állj közénk. Mikor meglátod a gazdád, tégy úgy, mint aki megsebesült, majd én is ezt teszem. Meglátjuk ki az, aki segítenek.
Ordas kételkedve és csodálattal nézett új barátjára, de beleeggyezett...
Telt-múlt az idő, a nyár őszbe fordult, Fehéragyar kölyekei ifjú, erős farkasokká cseperedtek. Elérkezett a vadászat ideje. Ordas már kora reggel csatlakozott Fehéragyar falkájához. Ahogy a vadászok elérték rejtekhelyüket, menekülni kezdtek s végül igazán veszélybe kerültek. Fehéragyar a falka végén haladt védve a többieket, Ordas mellette, aki hirtelen meghallotta gazdája kiáltását:
- Ordas Te ilyenkor itt kószálsz? Hálátlan kutya! No megállj, most meglakolsz!
Másik irányból újabb kiáltás hallatszott:
- Ott a falkavezér azt lőjétek!
Pillanatnyi csend után két puskalövés hasított a levegőbe. Ordas furcsa, bizsergő fájdalmat érzett a combjában, majd valami meleg csorgott végig a lábán. Látta, hogy Fehéragyar sántítva szalad előre, hallotta, hogy rákiabál:
- Gyere erre, itt nem találnak ránk!
A többi farkas már eltűnt a sziklák között, ő is utánuk ugrott.
A vadászok hangja eltávolodott.
Ordas még napokig ott maradt a barlangban Fehéragyarral együtt, míg sebük be nem gyógyult. A többi farkas minden nap friss élelemet vitt nekik; Ordast is a falka tagjának érezték.
Mikor elég erős lett, hogy megtegye a nagy utat hazáig, elindult. Elért az erdő széléig, de nem lépett ki annak oltalmat adó, hatalmas fái közül.
Az általa oly sokat járt udvaron már egy másik kutya játszott az ő jóságos gazdijával.
S. Mariann
marisza
2007-07-29, 04:58 PM
Léo Delibes:
Szilvia
http://kincsestar.radio.hu/paholy/aminta.jpg
csipkebogyo
2007-07-30, 07:55 PM
ARANY LÁSZLÓ
A kakaska és a jércike
A vadgalamb és a szarka
Farkastanya
Farkas-Barkas
A kisködmön
Az egyszeri gyerek
Miért haragszik..
csipkebogyo
2007-07-31, 11:12 PM
FRIDERIKA-TÓTH ZOLTÁN
SZÉP ÁLMOKAT
01- Friderika, Toth Zoltan - Szep Almokat.mp3
02- Friderika, Toth Zoltan - Aludni Ter.mp3
03- Friderika, Toth Zoltan - Kip-Kop.mp3
04- Friderika, Toth Zoltan - Ajandek.mp3
05- Friderika, Toth Zoltan - Alomret.mp3
06- Friderika, Toth Zoltan - Korbe-Korbe.mp3
07- Friderika, Toth Zoltan - Kismadar.mp3
08- Friderika, Toth Zoltan - De Jo, Hogy Itt Vagy.mp3
09- Friderika, Toth Zoltan - Atolel Kezem.mp3
10- Friderika, Toth Zoltan - Ket Pici.mp3
11- Friderika, Toth Zoltan - Tik, Tak.mp3
emily1010
2007-08-01, 04:31 AM
Házi macska, Benedek
Házi macska Benedek, megfogott egy egeret.
Egér mondta: Benedek, engedj már el engemet.
Nem engedte Benedek, hanem nagyot nevetgett.
Ne nevess ki Benedek, megharapom kezedet!
Megijedt a Benedek, letette az egeret,
Az egér jót nevetett, hoppon maradt Benedek.
emily1010
2007-08-01, 04:32 AM
Gyerekek,gyerekek,
szeretik a perecet,
sósat,sósat,jó ropogósat.
Aki vesz,annak lesz,
aki nem vesz,éhes lesz.
dorina0606
2007-08-01, 09:35 AM
Egér:
Halkan cincog egér jutka,
villámgyorsan fut a lyukba.
gyorsan szedi apró lábát,
csuda vigye más macskáját.
Egér:
Egérke,egérke!
Mit ennél ebédre?
Éhes vagyok cini,cin,
éhesebbek fiaim.
ha nem jönne a macska,
lyukat rágnék a sajtba.
Kicsi lyukat,kerek lyukat,
kisegérnek:alagutat.
dorina0606
2007-08-01, 09:37 AM
darázs:
Édességet szimatolva,
jön a darázs duruzsolva.
A gyümölcsöt megízleli,
ami édes, azt szereti.
sipkaland
2007-08-02, 08:47 AM
Sziasztok, mivel van egy 4 és fél éves unokahúgom, szinte állandó jelleggel hallgatom a gyermekverseket. És azt kell megállapítanom, hogy némely dalokat a felnőttek is hallgathatnák, és akkor talán kicsit magához térne a világ. Csak ennyit szertem volna megosztani veletek, és azt, hogy hallgassatok minél több gyermekdalt.:):mrgreen::p
csipkebogyo
2007-08-02, 02:20 PM
Tarbay Ede
VARJÚDOMBI MESÉK
Mese a becsapott Lovagról.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=114292&stc=1&d=1186074835) (3.41 MB)
Mese a csősszé lett sárkányról.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=114293&stc=1&d=1186074835) (3.11 MB)
Mese a jóságos boszorkány seprűjéről.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=114294&stc=1&d=1186074835) (3.77 MB)
Mese a kiöntött rókáról.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=114298&stc=1&d=1186074835) (3.31 MB)
Mese a kovácslegény varázspatkóiról.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=114299&stc=1&d=1186074835) (4.09 MB)
Mese a kéményseprőről, a pékről és a manóról.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=114300&stc=1&d=1186074835) (3.41 MB)
Mese a kóborló diákról.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=114301&stc=1&d=1186074835) (3.24 MB)
Mese a magányos kalózról.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=114302&stc=1&d=1186074835) (3.81 MB)
Mese a mindig fázós Nyúl apóról.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=114303&stc=1&d=1186074835) (3.34 MB)
Mese a neszekből született pikuláról.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=114304&stc=1&d=1186074835) (3.63 MB)
Mese a póruljárt varázslóról.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=114314&stc=1&d=1186074835) (3.26 MB)
Mese a szolgálatkész kísértetről.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=114315&stc=1&d=1186074835) (3.67 MB)
Mese az elmaradt disznótorról.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=114317&stc=1&d=1186074835) (3.28 MB)
Mese az öreg esernyős tündérről.mp3 (http://www.canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=114318&stc=1&d=1186074835) (3.40 MB)
Kiss Erika
2007-08-02, 02:27 PM
Sziasztok!
Nekem is van négy gyermekem. Remek hozzászólások! Ezen túl látogatója leszek ennek a fórumnak (is)!
ritus0105
2007-08-03, 04:21 AM
Megjöttek már a kisfecskék,
de jó itthon, csicseregték.
Földre szálltak, vízre szálltak,
kis fészkeikre rátaláltak.
ritus0105
2007-08-03, 04:22 AM
Kéményünkön gólyafészek,
immár senkitől sem félnek.
Hosszú lábú gólyamadár
de szépen jár,
de szépen száll.
ritus0105
2007-08-03, 04:32 AM
Sziasztok! Keresem a Folker együttes: Kecsketánc című albumát.Ha valaki tudna nekem segiteni azt nagyon megköszönném!
csipkebogyo
2007-08-03, 09:45 AM
FOLKER
KECSKETÁNC
http://www.hangveto.hu/kepek/892_info?4356692321=7140882901
Nincs alkalmasabb zene a néptánc tömeges megszerettetésére és tanítására, mint a gyimesi és moldvai csángó, valamint a felcsíki muzsika. Ez az a hangzás- és dallamvilág, amit a soronkénti és szakaszonkénti ismétlés sem tesz unalmassá, mert képes egyszerre ötven, vagy akár száz lábat táncra indítani, s bár látszólag ezek a mozdulatsorok inkább hasonlítanak a lánc- és körjátékhoz, mire az ember megtanulja, rájön, hogy tulajdonképpen táncol. Ez a táncos játék egyformán szórakoztatja a gyermekeket és felnőtteket, kezdőket és haladókat. Ezért, aki ehhez a muzsikához és tánctanítási formához nyúl, szinte biztosra veheti a megérintett közösség szeretetét.
Az a hangzóanyag, amit a népzene- és néptánckedvelő jelenleg a kezében tart, azt fejezi ki leginkább, hogy a legegyszerűbb kis ritmusjáték, csúfolódó, erdőt-mezőt dicsőítő, kecskét, bárányt, gólyát sirató, Napot, Holdat hívogató dal/dalocska miként válhat a tömegek baráttá nemesülésének eszközévé.
01 - A tavasz ébredése
02 - A kecske nyomában
03 - Hol jártál te báránykám
04 - Aluszol-e te juhász
05 - Hovámész te szürke cáp
06 - Kertbe virágot szedtem
07 - Beültettem kis kertemet
08 - Pálmácska
09 - Csipkés
10 - Mély kútba tekintek
11 - Gólya, gólya, gilice
12 - Lérem-lérem
13 - Szebb a pulykánál a páva
14 - Túl a vízen egy kosár
15 - Árva Panna
16 - Elvesztettem zsebkendőmet
17 - Érik a szőlő
18 - Kezes
19 - Félöves
20 - Hojna
21 - Ki nyíresbe, bé nyíresbe
22 - Márton, hová mész a kocsidon
23 - Porka havak esedeznek
24 - Este vagyon, szürkül bé
25 - Guzsalys énekek
a, Este vagyon a faluba
b, Fonjunk, fonjunk, énekeljünk
c, Kalagori kecskecske
26 - A te fejed akkora
27 - Ha megfogom az ördögöt
28 - Felcsíki lassú és gyors csárdás
a, Egy nagy orrú bolha
b, Egy szép napon, csütörtökön délután
c, Elvesztettem kecskéimet
d, Fáj a kutyámnak a lába
29 - Hallod-e kicsike
30 - Az öreg zsidónak
31 - Szervusz, kedves barátom
32 - Cserefát égetek
csipkebogyo
2007-08-03, 10:35 AM
FOLKER
KECSKETÁNC folyt..
ritus0105
2007-08-03, 01:40 PM
Köszönöm Csipkebogyó! Hálás vagyok!
csipkebogyo
2007-08-04, 04:16 PM
AZ ARANYNADRÁGOS FIÚ
A nagy méret miatt darabolva van...
degib
2007-08-05, 01:41 AM
Sziasztok!
Egy barátnőm kislánya (1,5 éves) már minden mondókát kívülről fúj, s ezért édesanyja "jobbhíjján" Arany Walesi bárdokjának első két versszakát tanította meg neki, egy fürdetés alatt, nagyon drága ahogy szaval.
A WALESI BÁRDOK
Edward király, angol király
Léptet fakó lován:
Hadd látom, úgymond, mennyit ér
A velszi tartomány.
Van-e ott folyó és földje jó?
Legelőin fű kövér?
Használt-e a megöntözés:
A pártos honfivér?
Azt hiszem fogom nekik ajánlani ezt a topicot, itt biztos találnak még újat.
csipkebogyo
2007-08-05, 11:35 AM
KÉRY KITTY
KALANDRA FEL
01 Kalandra fel!.mp3
02 Háp Rap.mp3
03 Karibi Póló.mp3
04 Sapka Sára.mp3
05 Szánkózunk.mp3
06 Vadnyugat.mp3
07 Álomország.mp3
08 A dzsungel mélyén.mp3
09 Kígyó-bűvölő.mp3
10 Mesevonat.mp3
11 Egyszer volt, hol nem volt.mp3
12 Ovi-rock.mp3
13 A jó tündér.mp3
14 Sóhaj.mp3
15 A fekete gyöngy regéje.mp3
16 Bonus-Háp Rap.mp3
17 Karaoke-Kalandra fel!.mp3
18 Karaoke-Mesevonat.mp3
csipkebogyo
2007-08-05, 11:48 AM
KÉRI KITTY
KALANDRA FEL folytatás..
primula
2007-08-05, 04:06 PM
Sziasztok!
Nem tudom lehet-e kérni tőletek.
Harmadikba menő kislány részére keresnék letölthető foglalkoztató füzetet, amivel rá lehetne hangolódni a szeptemberi iskolakezdésre (olvasás, írás, matek).
Köszönöm, ha tudtok segíteni.
csipkebogyo
2007-08-05, 04:42 PM
ESZMÉNYI VIKTÓRIA
TÁTIKA
01 Tátika.mp3
02 Bonifác Dala.mp3
03 Krampusz induló.mp3
04 Kandi dal.mp3
05 Száll a repülő.mp3
06 Tátika kareoke.mp3
07 Tátika házibuli.mp3
08 A Szinpad készen áll.mp3
09 Két szív.mp3
10 Egy deűs világ.mp3
11 Ha én beszélek ne beszélj.mp3
12 Banán dal.mp3
13 Egy játék véget ér.mp3oVESTIN
Eszményi Viktória albumok a Gyermek topicban:
A GYEREKEK VÁROSA #1355
TÜNDÉRKASZINÓ 1. #1507
TÜNDÉRKASZINÓ 2. #1508
ESZMÉNYI CIRKUSZ #1661
KÉRY KITTY
KALANDRA FEL
01 Kalandra fel!.mp3
02 Háp Rap.mp3
03 Karibi Póló.mp3
04 Sapka Sára.mp3
05 Szánkózunk.mp3
06 Vadnyugat.mp3
07 Álomország.mp3
08 A dzsungel mélyén.mp3
09 Kígyó-bűvölő.mp3
10 Mesevonat.mp3
12 Ovi-rock.mp3
13 A jó tündér.mp3
14 Sóhaj.mp3
16 Bonus-Háp Rap.mp3
18 Karaoke-Mesevonat.mp3
A zippekkl mit kell csinálni? Hiába csomagolom ki.
FOLKER
KECSKETÁNC folyt..
Jó látni, hogy újra beindult a topik.:)
csipkebogyo
2007-08-06, 12:05 AM
A zippekkl mit kell csinálni? Hiába csomagolom ki.
Szia!
Próbáld meg mégegyszer, újra zippeltem.
Kipróbáltam, ..kicsomagolás új mappába az egyforma sorszámú file, majd összerakás... -A hogyanját Tőled tanultam valamikor, most vettem hasznát ...köszi..
Kicsit macerás.. Volt, hogy még 8MB-ost sem tudtam feltenni,:confused: ezért kellett darabolni
Ezek a kisérleti file-ok voltak..;)
verjoc
2007-08-06, 04:22 AM
Sziasztok!
Nem tudja valaki a
"Kisfiam a csillagok az égen" kezdetű dal teljes szövegét?
Köszi
csipkebogyo
2007-08-06, 05:32 AM
Sziasztok!
Nem tudja valaki a
"Kisfiam a csillagok az égen" kezdetű dal teljes szövegét?
Köszi
Szia! Itt a keresett dal..
verjoc
2007-08-06, 06:52 AM
Köszönöm, bár még nem tudom letölteni, mert kevés a hozzászólásom.
verjoc
2007-08-06, 06:52 AM
Ezt szoktuk énekelni esténként a gyerkőcünknek.
Szia!
Próbáld meg mégegyszer, újra zippeltem.
Kipróbáltam, ..kicsomagolás új mappába az egyforma sorszámú file, majd összerakás... -A hogyanját Tőled tanultam valamikor, most vettem hasznát ...köszi..
Kicsit macerás.. Volt, hogy még 8MB-ost sem tudtam feltenni,:confused: ezért kellett darabolni
Ezek a kisérleti file-ok voltak..;)
:)
OK. de az összerakáshoz kellene a crc fájl is.:(
csipkebogyo
2007-08-06, 07:24 PM
KÉRY KITTY
KALANDRA FEL
01 Kalandra fel!.mp3
02 Háp Rap.mp3
03 Karibi Póló.mp3
04 Sapka Sára.mp3
05 Szánkózunk.mp3
06 Vadnyugat.mp3
07 Álomország.mp3
08 A dzsungel mélyén.mp3
09 Kígyó-bűvölő.mp3
10 Mesevonat.mp3
12 Ovi-rock.mp3
13 A jó tündér.mp3
14 Sóhaj.mp3
16 Bonus-Háp Rap.mp3
18 Karaoke-Mesevonat.mp3
csipkebogyo
2007-08-06, 08:22 PM
KÉRI KITTY
KALANDRA FEL folytatás
remélem, most már sikerül össze is rakni:)
csipkebogyo
2007-08-06, 09:35 PM
AZ ARANYNADRÁGOS FIÚ
rádiójáték
csipkebogyo
2007-08-07, 12:10 AM
Gábor Éva
IGAZMESE -DELFINEKRŐL
rádiójáték
Delfinekről - Arionról
Írta: Gábor Éva
Zenéjét szerezte: Geróts Zoltán
Szereposztás:
Kapitány - Koltai János, Pilóta - Márton András, Narvi néni - Peremartoni Krisztina, Ceri néni - Hűvösvölgyi Ildikó, Kisinas - Légrádi Gergő, Nagypofa - Csöre Gábor, Rádiós - Kozelszky Csaba, Kispilóta - Deme Gábor, Fifi - Jávor Zsófi, Cifi - Lukács Krisztina, Nini - Zana Ági, Delli - Habány
Levente, Rádióbemondó - Mohai Gábor
KÉRI KITTY
KALANDRA FEL folytatás
remélem, most már sikerül össze is rakni:)
:) :) :) :) :) :)
Tökéletes!!!
:-D :-D :-D :-D :-D :-D
csipkebogyo
2007-08-07, 09:38 PM
<SCRIPT type=text/javascript> var kep; function nagyitos(szelesseg,magassag,url) { if (typeof(kep) != 'undefined') {kep.close();} kep = window.open ('','nagykep','width='+szelesseg+',height='+magass ag+',resizable=0,scrollbars=0'); kep.document.write("<HTML><HEAD><TITLE>Magyar Rádió Online</TITLE></HEAD><BODY onload=self.focus(); LEFTMARGIN=0 TOPMARGIN=0 MARGINWIDTH=0 MARGINHEIGHT=0>"); kep.document.write("http://www.canadahun.com/forum/</BODY></HTML>"); kep.document.close(); } </SCRIPT><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=cikkcim>A TINTANYALÓ ÉS A SÁRKÁNY</TD></TR></TBODY></TABLE>
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD></TD></TR><TR><TD class=cikk vAlign=top>Békés Pál nem mese ez gyermekjátéka
Szereposztás:
Tintanyaló - Cseke Péter, Eufémia - Papp Vera, I. Ujdon király - Avar István, Lüke fegyvernök - Harkányi Endre, Hírnök - Tahi József, A sárkány hét feje: Benedek Miklós, Gálvölgyi János, Gáspár Sándor, Józsa Imre, Papp János, Ráckevei Anna, Székhelyi József
A felvételt Fényes Péter és Csonka Richárd készítette
Zenéjét összeállította: Török Etel
Dramaturg: Szabó Éva
Rendező: Dobai Vilmos (1989)
A Rádiószínház műsora
</TD></TR></TBODY></TABLE>
csipkebogyo
2007-08-08, 12:41 AM
KALÁKA
MADÁRETETŐ
1. Kányádi Sándor: Madáretető 1:57
2. Kovács András Ferenc: 1:36
Egy pettyes petymeg
3. Kántor Péter: Hétfő, kedd, szerda 1:51
4. László Noémi: Mi miből? 2:37
5. Mezey Katalin: Apu autót vett 1:11
6. Zalán Tibor: Gomulka (házmester) 1:45
bácsi tilalmai
7. Kovács András Ferenc: Kínai dallam 2:28
8. Tóth Krisztina: A londoni mackók 2:05
9. Varró Dániel: Nyúl tavaszi éneke 1:09
10. Kovács András Ferenc: 2:13
Reszket a rozmár
11. Nagy Gáspár: Fóka-nóta 1:07
12. Domonkos István: Jaj nekem!; 5:23
Képzeljétek; A Duna
13. Nagy Gáspár: Füsttel írtam; 2:30
Tavaszbíztató
14. Kukorelly Endre: Vanikis (Limerick) 1:39
15. Szűcs Imre: Kár, hogy... 1:39
16. Ranschburg Jenő: Barátság, szerelem 1:15
17. Lackfi János: 2:15
Dorottya legyőzi a hisztit
18. Kiss Ottó: Ha valaki csuklik 1:00
19. Eörsi István: Az ördögfióka és 4:10
a tündér
20. Túri Gábor: Borzasztóan borzas vers 1:30
21. Tóth László: Egy nemzetközi 1:45
labdarugó-mérkőzés sorsdöntő pillanatai
Összidő: 41:59
csipkebogyo
2007-08-08, 12:43 AM
KALÁKA
MADÁRETETŐ folytatás...
csipkebogyo
2007-08-08, 08:26 PM
Sziasztok!
Keresem a következő albumokat. Ha valakinek megvan, legyen szives feltenni, vagy jelezni.
Köszönöm
Kováts-Revicky: Meglepetés
Éneklő évszakok - gyermekdalok
Lázár Ervin: Retemetesz
Mátyás király tréfái
Lukácsházi Győző-Balogh Sándor :Tuba Tóbiás
csipkebogyo
2007-08-08, 09:16 PM
KALÁKA
AZ ÉN SZIVEMBEN BOLDOGOK A TÁRGYAK
Kaláka - 1988 - Az én szívemben boldogok a tárgyak
01 - Nemes Nagy Ágnes - Tárgyak.mp3
03 - Kányádi Sándor - Három székláb.mp3
05 - Takács Zsuzsa - Fiók.mp3
06 - Hárs László - A könyvespolc.mp3
07 - Nemes Nagy Ágnes - A lámpa.mp3
09 - Rigó Béla - Óra-dal.mp3
11 - Györi László - A porszivó.mp3
12 - Kosztolányi Dezső - Ódon ónémet cifra óra.mp3
13 - Weöres Sándor - Három egész napon át - Szól a nóta halkan.mp3
14 - Csoóri Sándor - Nyenyerés.mp3
15 - Csoóri Sándor - Duda.mp3
16 - Tóth Bálint - Varázsduda varázssíp varázstrombita.mp3
17 - Kozstolányi Dezső - A játék.mp3
18 - Zelk Zoltán - Kóc kóc.mp3
19 - Nemes Nagy Ágnes - Labda.mp3
20 - Tandori Dezsö - Ami kinyomozhatatlan.mp3
21 - Tandori Dezsö - Az asztal.mp3
22 - Csorba Piroska - Reggelre csak fél zoknit találok.mp3
23 - Weöres Sándor - Kalapszalag.mp3
24 - Christian Morgenstern - Az ümög.mp3
25 - Thorbjörn Egner - Semmit se talál az ember.mp3
26 - Petöfi Sándor - A tintásüveg.mp3
27 - Ágh István - Itt a bicska bugylibicska.mp3
28 - Rákos Sándor - Létra.mp3
29 - Kiss Jenö - Tányérok a falon.mp3
30 - Kiss Anna - Bögre-bál.mp3
31 - Kiss Dénes - Korong forog.mp3
33 - Károlyi Amy - Kulcscsomó.mp3
34 - Weöres Sándor - Alszik a vánkosom.mp3
csipkebogyo
2007-08-08, 09:23 PM
KALÁKA
AZ ÉN SZIVEMBEN BOLDOGOK A TÁRGYAK folytatás...
csipkebogyo
2007-08-08, 09:49 PM
A KÖRHINTA PALOTA
Mesejáték
Balázs Béla meséjét rádióra
írta és rendezte: Török Tamás
Zene: Vitai Ildikó, Mártha István
Muzsikus király - Szabó Gyula,
A királyné - Hûvösvölgyi Ildikó,
A hét királyfi: János - Nagy Ferenc,
Hans - Nagy Barnabás, Hasszán - Sándor
András, Dzsingisz - Kocsis Zoltán,
Jean - Wolovits István, Iván - Nagy
Ádám, John - Váradi Péter, A boszorka -
Pártos Erzsi, Durumó király - Greguss
Zoltán, Sofõr - Joó László
dorina0606
2007-08-09, 09:00 AM
Fóka:
Füles fóka:ügyes fóka.
Labdát pörget nótaszóra.
Sétál vele körbe-körbe,
mégsem ejti le a földre.
dorina0606
2007-08-09, 09:01 AM
Jegesmedve:
Jegesmedvék:kicsik,nagyok
nem félnek a kemény fagytól.
Oda se a hónak,szélnek,
jég hátán is vígan élnek.
dorina0606
2007-08-09, 09:03 AM
Nyúl:
Nyúl,nyúl kicsi nyúl,
verseny futni most tanul.
nyár végére,déli szél,
a nyomába alig ér.
A csillagszemű juhász
http://www.asztralfeny.hu/maimese/images/mese.gif
http://vtv.battanet.hu/mese/110502.mp3
Sziasztok!
Keresem a következő albumokat. Ha valakinek megvan, legyen szives feltenni, vagy jelezni.
Köszönöm
Kováts-Revicky: Meglepetés
Éneklő évszakok - gyermekdalok
Lázár Ervin: Retemetesz
Mátyás király tréfái
Lukácsházi Győző-Balogh Sándor :Tuba Tóbiás
http://www5.oxedion.com/index.php/download/97cfa5fa075978d730f33714586464c1?p=2
Az oxedion-on iszonyatos mennyiségű hangos könyv, mesejáték, dal, nyelvi anyag van fent.
Keresni nem tudtam benne (német nyelvű az oldal), ráadásul sok minden tömörítve van fent.
Ingyenesen regisztrálni kell, és utána lehet bogarászni.
Próbáld meg!
Nekem sem sima Mátyás meséim vannak ( 1. Mátyás király és a huszár 2. Mátyás király és a török szultán 3. Mátyás király és kapmpó vitéz 4. Mátyás király és a nád 5. Mátyás király udvari bolondja)
csipkebogyo
2007-08-09, 08:16 PM
KALÁKA
VARÁZSVIRÁGOK
Kaláka - 1998 - Varázsvirágok
01 Kaláka - Útravaló.mp3
02 Kaláka - Egy rózsabimbóhoz.mp3
03 Kaláka - Felvidulás.mp3
04 Kaláka - Népdalok.mp3
05 Kaláka - János gazda.mp3
06 Kaláka - A farkasok dala.mp3
07 Kaláka - A bajusz.mp3
08 Kaláka - Víz, te merre mégy.mp3
09 Kaláka - Kubai néger son.mp3
10 Kaláka - Madrigal Santiago városára.mp3
11 Kaláka - Eladod-e.mp3
12 Kaláka - Ne lássatok meg.mp3
13 Kaláka - Ősz.mp3
14 Kaláka - Azt mondják.mp3
15 Kaláka - Reménytelenül.mp3
16 Kaláka - Tekereg a szél.mp3
17 Kaláka - Varázsvirágok.mp3
18 Kaláka - Árnyékos vadvizek.mp3
19 Kaláka - Ibolyaszemű.mp3
20 Kaláka - Tavaszodik.mp3
21 Kaláka - Állatkerti útmutató (részletek).mp3
22 Kaláka - Suite Bourlesque.mp3
23 Kaláka - Szia.mp3
csipkebogyo
2007-08-09, 09:18 PM
KALÁKA
VARÁZSVIRÁGOK folytatás
csipkebogyo
2007-08-10, 03:34 PM
HALÁSZ JUDIT
CSIMPI SZÜLINAPJA
01 Csodalatos cukorkak.mp3
02 Vagy nem.mp3
03 Szerbusz Occse.mp3
04 Karorvnak igaza van.mp3
05 Csap a homokban.mp3
06 Fujjunk ellenszelet.mp3
07 Tavolban egy lakokocsi.mp3
08 A foldrenges.mp3
09 A viszketopor.mp3
10 A josag boszorkanya.mp3
11 A legszebb ajandek.mp3
csipkebogyo
2007-08-10, 05:12 PM
HALÁSZ JUDIT
CSIMPI SZÜLINAPJA folytatás
Peadzs
2007-08-10, 07:07 PM
Sziasztok! Nekem is van egy 5 és fél éves lányom.Nemrégiben találtam egy jó oldalt ahonnan meséket lehet letölteni! Nekünk nagyon tetszik,töltöttem le már párat.Próbáljátok ki ti is!
vtv.battanet.hu/mese.shtml
Olyan mesék vannak,mint pl.: Piroska és a Farkas, Három kismalac, A kiskakas gyémánt félkrajcárja...stb...
csipkebogyo
2007-08-12, 03:15 PM
TAPPANCS dalok gyerekeknek
csipkebogyo
2007-08-12, 03:56 PM
Kérésre folyamatosan felkerülnek a diafilmek, mint PPS..
Köszönet Margotzynak....:) a segitésért....
A csalogány - pps
A cár és a madár - pps
A dzsungel meséje -pps
zia59
2007-08-12, 04:58 PM
A csalogány - pps
A cár és a madár - pps
A dzsungel meséje -pps
Ennek nagyon örülök. :D :D kiss Előre is köszönet!
csipkebogyo
2007-08-12, 09:24 PM
ESZMÉNYI VIKTÓRIA
ORROM KRUMPLI, HAJAM KÓC 1-2
1. Orrom krumpli, hajam kóc
2. A nagymamám
3. Ropi-roki
4. Bim - bam
5. Rántott hús
6. Álmodok én
7. Sulikesergő
8. Disneyland
9. A világ legrosszabb gyeremeke
1O. Szépitkezés
11. Kesztyűmese
12. Bagaméri
13. Répamese
14. Ha én felnőtt volnék
ESZMÉNYI VIKTÓRIA albumok a Gyermek topicban:
A GYEREKEK VÁROSA #1355
TÜNDÉRKASZINÓ 1. #1507
TÜNDÉRKASZINÓ 2. #1508
ESZMÉNYI CIRKUSZ #1661
TÁTIKA # 1957
Margotzy
2007-08-13, 03:39 AM
Tudod, hogy nagyon szívesen teszem, sőt ha valakinek vannak diafilmekről készített képek és elküldi nekem nagyon szívesen elkészítem pps-ben! Ha pedig már nekem megvan, akkor visszaküldöm elkészítve! A a mammutmailre felrakhatod, ha nagy a mérete és a margotzy@gmail-com címre küldd!
A csalogány - pps
A cár és a madár - pps
A dzsungel meséje -pps
Margotzy
2007-08-13, 10:56 AM
Szörnyen lassan megy a feltöltés, de ígérem, apránként felrakom a többit is!
1. A gólyakalifa.pps
2. A kanász.pps
3. A kiskakas gyémánt félkrajcárja.pps
4. Égből pottyant vendég.pps
5. Három kis törpe.pps
Margotzy
2007-08-13, 01:13 PM
ez újabb két dia-mese
6. Hétvégi kirándulás.pps
7. Péter és a fehér galamb.pps
zia59
2007-08-13, 05:36 PM
Összesen 22 db van ott, és nem pps. Nem is letölthető.
A pps-ben azért homályosabb, mert nagyobb méretben látjuk teljes képernyőn. Az "olvasni jó" oldalon csak kis keretben.
Böngyörke! Mit értesz az alatt, hogy le lehet zárni őket?
Böngyörke
2007-08-13, 05:43 PM
Zia, képenként lementhető, csak még nem tudok ppst csinálni mert nincs zeném hozzá, de simán megvan, és nem homályos akkorában sem, mint a monitor. És hogy a végén nem tudtam a Margóciét lezárni, és folyton azt akarta, hogy az olvasni jó oldalt tegyem a kedvenceim közé, pedig ott van!
csipkebogyo
2007-08-13, 06:28 PM
Kedves MINDENKI! És főleg MArgotzy! A diafilmjeid egy az egyben www.olvasnijo.hu (http://www.olvasnijo.hu) oldalon ott vannak, és azok nem homályosak és le lehet zárni őket.
Kedves Böngyörke.
Részemről örülök, hogy idetaláltál. Nagyon sok minden van, amit le tudsz tölteni innen. Ha valamit letöltöttél és nem tetszik, egyszerüen kitörlöd a gépedből, ennyi.... Ha találsz jobbat, beteszed azt...vagy: mikor már TE is fogsz csinálni, és jobban sikerül, mint a másé azt tartod meg..
A diák sem mindig egyforma minőségüek..sőt, van, amikor hiányzanak is kockák belőle, de igy kell elfogadni...Én pont ma csináltam egyet, be is teszem. Ha valakinek megvan a dia jobb minőségben, vagy más feldolgozásban, és ppst készit belőle, én nem fogok megharagudni, ha az is ide bekerül..
Ha csináltál már pps-t, akkor tudod, hogy van vele épp elég munka.
Köszönet jár azért, hogy ha valaki elkésziti, és közzé teszi,...
Szeretettel várjuk a Te diáidat is, akár pps, akár csak sima dia. Legfeljebb akinek szüksége van rá, válogathat, hogy melyik kell neki...
Köszönöm a megértésedet: csipkebogyó
Egyszer egy királyfi diából készült pps
csipkebogyo
2007-08-14, 12:29 AM
Kányádi Sándor
A VILÁGLÁTOTT EGÉRKE
1. Rokoni pártfogás
2. Vonaton ringatózva
3. A potyautas
4. Szabadulás a szolgaságból
5. Szökés a szatyorból
6. Az egérszerető macskánál
7. A fürdőkád alatt
8. Az óriások fogságában
9. Menekülés a jólétből
1O. Száguldás az éjszakában
11. Hó hideggel és reménnyel
12. A 13-as titka
13. Félelem nélkül
14. A piros betüs nap
15. Kirándulás meglepetéssel
16. Verses-zenés est
17. Az egérlány eltünése
18. Újra vonaton
19. Meglepetés a kert végében
Margotzy
2007-08-14, 03:15 AM
Ha megnyomod az ESC billentyűt, akkor bármikor ki tudsz lépni a vetítésből! Ha pedig nem tetszenek a filmek, nem kötelező letölteni őket!
Kedves MINDENKI! És főleg MArgotzy! A diafilmjeid egy az egyben www.olvasnijo.hu (http://www.olvasnijo.hu) oldalon ott vannak, és azok nem homályosak és le lehet zárni őket.
Margotzy
2007-08-14, 03:17 AM
Kedves zia59!
Nagyon köszönöm a hozzászólásodat, igazán jól esett!
Összesen 22 db van ott, és nem pps. Nem is letölthető.
A pps-ben azért homályosabb, mert nagyobb méretben látjuk teljes képernyőn. Az "olvasni jó" oldalon csak kis keretben.
Böngyörke! Mit értesz az alatt, hogy le lehet zárni őket?
zergegida
2007-08-14, 01:31 PM
Romhányi József: A bűnbánó elefánt<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Az elefánt mélázva<o:p></o:p>
a tópartra kocogott,<o:p></o:p>
nem vette észre<o:p></o:p>
a fűben az icipici pocokot.<o:p></o:p>
Szerencsére agyon mégse taposta,<o:p></o:p>
csak az egyik lábikóját<o:p></o:p>
egyengette laposra.<o:p></o:p>
– Ej, de bánt, ej, de bánt! –<o:p></o:p>
sopánkodott az elefánt.<o:p></o:p>
– Ej, de bánt!<o:p></o:p>
– Hogy sajnállak, ó, jaj, szegényke!
Büntetésből te most tízszer<o:p></o:p>
ráléphetsz az enyémre!
Büntetésből akár húszszor<o:p></o:p>
ráléphetsz az enyémre!<o:p></o:p>
Büntetésből akár százszor<o:p></o:p>
ráléphetsz az enyémre!<o:p></o:p>
Bájos, ugye?
zia59
2007-08-14, 01:40 PM
Zia, képenként lementhető, csak még nem tudok ppst csinálni mert nincs zeném hozzá, de simán megvan, és nem homályos akkorában sem, mint a monitor. És hogy a végén nem tudtam a Margóciét lezárni, és folyton azt akarta, hogy az olvasni jó oldalt tegyem a kedvenceim közé, pedig ott van!
Én tudok pps-t csinálni. Néhány diafilmet képenként már letöltöttem az Olvani jó oldalról, de csak egyet pakoltam PP-be, mert hamar elfogyott a türelmem. Ha itt készen is megkaphatom, miért is ne? :D Bocsi. :-D Hálás köszönetem azoknak, akik dolgoznak vele. kiss
csorimama
2007-08-15, 08:44 AM
Néhány mostani kedvenc animáció a régi időkből.
http://gportal.hu/portal/meselnektekcsorimama/image/pop2.gifhttp://c8.hu/weboldal/csorimama/1187128550.gif
csipkebogyo
2007-08-15, 10:11 AM
Diából készűlt pps-ek:
3 kistörpe
Csipkerózsika
csigafi
2007-08-15, 10:16 AM
sziszatok én keresnék gyerek játékokat oylasmit amikk révén kisebb gyereke ösze tudnak kicsit barátkozni és feltudnak oldodni. gyrekefoglalkozásokhoz kellene. ok van pár a tarsolyomban de sosem árt ha böviti az ember a tarsoly tartalmát nem de :-)
ritus0105
2007-08-15, 01:23 PM
Én is pisze, te is pisze,
gyere pisze vesszünk össze.
csipkebogyo
2007-08-15, 07:50 PM
Diából készűlt pps
A török és a tehenek
Szépségverseny az erdőben
nagyika67
2007-08-16, 05:19 AM
Mesefa
Mesemondó öregapám
a domboldalra néha kiült,
verseket mondott nekem
órákon át;
s a vasárnap délelőtt repült!
Ő már rég nem él, de a minap
arra jártam véletlenül
és láss csodát!
Mit találtam hűlt helyén?!
Egy varázsos kis mesefát…
Leültem a régi helyre
s elég volt pár pillanat
áradni kezdtek a régi mesék;
és furcsa, fényből szőtt karikák
felidézték nékem Nagyapát…
http://www.sida.hu/kozeppic/mesefa.jpg
Mesefa
(Fotó: Schweitzer Szabolcs, Fényecset Fotóklub)
nagyika67
2007-08-16, 05:23 AM
Lelkes Miklós:
Cica
Ez a cica de hamis!
Látta, aki látta:
mivel az ágy jó puha, -
belebújt az ágyba!
Node, kérem, ki látott
doromboló ágyat?
Így az ágyból kiűzték
bajszos kiscicámat.
Később hallom: igencsak
dorombol a szekrény!
Bosszankodtam a cicám
álomszuszék kedvén.
Ez a szekrény azóta
furcsa dolgot láthat:
előtte az egerek
lábujjhegyen járnak!
http://www.sida.hu/kozeppic/1132480103.gif
amarill25
2007-08-16, 05:24 AM
nagyon szerettem gyerekként a meseboltot, jólesett olvasni, köszi!
nagyika67
2007-08-16, 05:27 AM
Klárika és a fecske
Karácsonykor lesz négy éves
az én kis unokám,
Aki a korához képest
túl okos is talán…
Legyen az vers, tündérmese,
érdekli őt minden,
És lélekkel gyönyörködik,
a szép természetben…
Megsiratja a mesékben
az anyátlan árvát…
És jó szívvel odaadja
a legszebb babáját…
A sok mesét, a sok verset,
mind kívülről tudja,
S játék közben babáinak
sorra mind elmondja…
Alkonyatkor kiültünk a
Virágos kis kertbe,
Unokámmal az ölemben
elmerengve, csendben …
A kőfalra pihenni ült
egy fiatal fecske,
Frakkhoz hasonló ruhája,
hófehér a melle…
Felragyog Klárika szeme,
pirul az orcája,
Így kiállt fel, amikor a
kis fecskét meglátja:
Nézd, Nagypapám ! … Milyen édes,
ott a falon … látod?...
Tedd fel hamar szemüveged,
úgy jobban meglátod …
Nézz csak oda … Nem ottan van …
hanem kissé arrébb
Jaj! De drága, de gyönyörű,
„ intelligens veréb”
Mosolyogva megöleltem,
nem veréb az: …fecske.
A jó Isten jókedvében
frakkba öltöztette …
Lám ! … fehér a mellénykéje,
Kékes tolla fényes…
Nagyon vigyáz ruhájára:
Tisztaságra kényes…
Ősszel elszáll délkeletre,
hol olyankor nyár van,
De, mert szíve idevágyik,
visszatér tavasszal…
Rossz szíve van annak, aki
a kis fecskét bántja,
A fecske a jó Istenke
kedves madárkája
http://www.kepeslap.com/images/23982/d13.jpg (http://www.kepeslap.com/compose.asp?imageid=335863&userid=23982)
HALÁSZ JUDIT
CSIMPI SZÜLINAPJA
01 Csodalatos cukorkak.mp3
02 Vagy nem.mp3
03 Szerbusz Occse.mp3
04 Karorvnak igaza van.mp3
05 Csap a homokban.mp3
06 Fujjunk ellenszelet.mp3
07 Tavolban egy lakokocsi.mp3
08 A foldrenges.mp3
09 A viszketopor.mp3
10 A josag boszorkanya.mp3
11 A legszebb ajandek.mp3
Az első számnak (01 Csodálatos cukorkák) csak a crc-je van felrakva. Az 1 zip és a 2.zip nincs. :(
Fekrakod?:)
Köszi:D
Egyébként látom nagyon belejöttél!;)
HALÁSZ JUDIT
CSIMPI SZÜLINAPJA folytatás
09 szám nincs?
csipkebogyo
2007-08-16, 08:07 PM
Az első számnak (01 Csodálatos cukorkák) csak a crc-je van felrakva. Az 1 zip és a 2.zip nincs. :(
Fekrakod?:)
Köszi:D
Egyébként látom nagyon belejöttél!;)
Kösz szépen a figyelmeztetést, nem vettem észre, hogy hiányosan tettem fel. ;)
Halász Judit-Csimpi szülinapja-
O1 Csodálatos cukorkák
csipkebogyo
2007-08-16, 08:26 PM
09 szám nincs?
DE VAN:) csak!. a Total Commander nem nyitotta meg nekem, a 7ZIP meg nem csinált hozzá crc-t. Ha Neked sikerül darabolnod, tedd már be légyszives. Köszikiss
Halász Judit-Csimpi szülinapja
09 A viszketopor.mp3
http://www.mammutmail.com/?action=download&sid=9d376be4c330c2000db0163022eb2bb64441 (http://www.mammutmail.com/?action=download&sid=9d376be4c330c2000db0163022eb2bb64441)
Kösz szépen a figyelmeztetést, nem vettem észre, hogy hiányosan tettem fel. ;)
Halász Judit-Csimpi szülinapja-
O1 Csodálatos cukorkák
Köszi!:p
DE VAN:) csak!. a Total Commander nem nyitotta meg nekem, a 7ZIP meg nem csinált hozzá crc-t. Ha Neked sikerül darabolnod, tedd már be légyszives. Köszikiss
Halász Judit-Csimpi szülinapja
09 A viszketopor.mp3
http://www.mammutmail.com/?action=download&sid=9d376be4c330c2000db0163022eb2bb64441 (http://www.mammutmail.com/?action=download&sid=9d376be4c330c2000db0163022eb2bb64441)
Itt a darabolás.
Margotzy
2007-08-17, 03:16 PM
"Csakazértis" jön a folytatás! Külön küldöm zia59-nek! :)
8. Az eltévedt kiscica
Ígérem, lesz még néhány, csak kis türelmet kérek!
zia59
2007-08-17, 03:30 PM
"Csakazértis" jön a folytatás! Külön küldöm zia59-nek! :)
8. Az eltévedt kiscica
Ígérem, lesz még néhány, csak kis türelmet kérek!
Köszi! :) :p :-D kiss
Margotzy
2007-08-18, 03:18 AM
JÖn a következő kettő:
9. A fehérorrú mókuska,pps
10. A póruljárt róka.pps
Még mindig van a tarsolyomban néhány! Nem szabadultok meg tőlem olyan könnyen! :) :)
Ancsa8
2007-08-18, 06:19 AM
Kedves Csipkebogyo :-D !
Ezúton is szeretnék Nagyon - Nagyon Boldog Névnapot kívánni Neked!
kiss
Ancsa
Margotzy
2007-08-19, 01:28 PM
Újabbak a tarsolyomból:
11. A táltos vitéz
12. Az igazi barátság
És még mindig sok van!! :) :)
csipkebogyo
2007-08-19, 07:19 PM
A csigabiga álma
Azt álmodtam
lenn a fűben,
csillaglányok közt repültem.
Azt álmodtam,
volt két lábam,
s táncoltam a csigabálban.
Azt álmodtam,
volt két kezem,
s festettem a fellegeken.
Felébredtem,
és mit láttam?
Nekem van a legszebb házam!
Margotzy
2007-08-21, 05:41 AM
Megint itt vagyok, ígéretemhez híven. a mostani kettő:
13. Gulliver Lilliputban
14. Hívatlan vendég
Még jövök!
zia59
2007-08-21, 09:30 AM
Megint itt vagyok, ígéretemhez híven. a mostani kettő:
13. Gulliver Lilliputban
14. Hívatlan vendég
Még jövök!
:) kiss
Margotzy
2007-08-22, 08:08 AM
NO, ma biztos még meg is úntok, annyi mindent rakok fel. Először persze a két ígért mese-pps-t:
15. Jancsi, a csacsi.pps
16. Tündér Ilona.pps
Aztán jönnek az újdonságaim!
Margotzy
2007-08-22, 08:22 AM
SAjnos a készíthető diafilmjeim elfogytak, ezért gondoltam egy merészet. Előszedtem a gyerekek régi kedvenc mesekönyveit és ezekből csináltam (nem fogjátok kitalálni, hogy mit?) természetesen pps-t. most ebből kaptok kettőt.
1. A vakond és a vízözön
2. Az eltévedt kiscsibe
Persze ebből is van ám már több is!
Margotzy
2007-08-22, 08:48 AM
Csipkebogyónak köszönhetően megnéztem egy igen érdekes oldalt, ahol irodalmi adaptációk vannak. Nem igazán diafilmként, de ebből is csak összehoztem egy pps-t, ami akár diafilm is lehet.
Ígérem, ahogy időm engedi és Nektek is tetszik, több ilyent is fogok készíteni.
1. János vitéz.pps
csigafi
2007-08-22, 10:06 AM
csak pár szám az albumról ha valakinek kell a többi jeleze felém és megkeresem öket :-)
üdv csigafi
csigafi
2007-08-22, 10:22 AM
most enyim van kéznél :)
remélem valakinek hasznos lesz engem meg nem nyirnak ki a szerzöi jogok miatt :-). Végülis segiteni a másikon nem bün scak a büntedendö néha ahogyan segitünk a másikon :-D
üdv csigafi :p :cool:
NickLoven
2007-08-22, 03:13 PM
Kisfiam kedvenc meseje, az en nagy kedvencem is volt annak idejen. (Halasz Judit eloadasaban)
csipkebogyo
2007-08-22, 10:57 PM
MONDÓKÁSKÖNYV-2 ből készült pps
csorimama
2007-08-23, 01:10 AM
Fogadjátok szeretettel kezdő íróim szárnypróbálgatását!
http://gportal.hu/portal/meselnektekcsorimama/image/gallery/1180731070.gif
dorina0606
2007-08-23, 05:11 AM
Róka:
Róka,róka te ravasz!
Hová lett a kiskakas?
Nyoma tünt a libának!
Bodri szaglász utánad.
dorina0606
2007-08-23, 05:13 AM
Zsiráf:
Zsiráf vagyok,mint a nagyok,
csak még mini zsiráf vagyok.
Ha nem eszem eleget,
zsiráf mama fenyeget.
Zsipp.zsupp,zsipp,zsupp
a zsámolyra felállít
csak úgy érek az ágig.
dorina0606
2007-08-23, 05:36 AM
Donászy Magda:Csigabiga
Csigabiga háza
akárhogyan ázik,
csigabiga bácsi
benne sosem fázik.
Veri eső cseppje,
ki se tekint rája.
Viharos időben
a kapuja zárva.
Kicsavar a szélvész
égigérő fákat.
Suhognak a lombok,
roppanak az ágak.
Csigabiga háza
mosolyog az égre.
Esőcseppel mosdik,
törölközik szélbe.
Csigabiga háza
akárhogyan ázik,
csigabiga bácsi
benne sosem fázik.
dorina0606
2007-08-23, 05:37 AM
Sarkady Sándor, Csigacsalogató
Csigabiga haragos a nyárra,
Belebujt a csigabiga-házba.
Csigabiga haragosi úrfi!
Jobb ideki mint odabe, bujj ki!
dorina0606
2007-08-23, 05:41 AM
Osváth Erzsébet:A csavargó csigabiga
Csigabiga butuska
Mért mászol ki az útra?
csigabiga megbánod!
Ezer veszély les rád ott.
Maradj füvek,bokrok közt,
elrejt a sok zöld.
Nagy a világ-óriás,
kis csiga rá ki vigyáz?
dorina0606
2007-08-23, 05:43 AM
Csiga vagyok,lassan járok,
Nagy szakadék minden árok.
Hátamon a házam hordom,
nincsen vele semmi gondom.
dorina0606
2007-08-23, 06:07 AM
Hegedül a kisegér, penget rajta,<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p></PRE>
Csellón játszik a macska, vonó a farka.<o:p></o:p></PRE>
Ez a csuda zenekar cincog, nyávog,<o:p></o:p></PRE>
A lagziban a táncot csak erre járod.<o:p></o:p></PRE>
dorina0606
2007-08-23, 06:09 AM
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p>Macska fogott egeret,
Játszott vele eleget.
A játékot megunta,
Az egeret bekapta.<o:p></o:p>
</o:p></PRE>
dorina0606
2007-08-23, 07:16 AM
Donászy Magda:Két kiscica
Két kiscica tegnap este
kiszaladt a rétre.
Cicapapa,cicamama szomorúan nézte.
Jött a csúnya,sötét felhő,
a kiscicák megáztak.
Úgy kellett a csavargóknak,
dideregtek ,fáztak.
dorina0606
2007-08-23, 07:22 AM
Gazdag Erzsi: Tarka cica,fehér cica
Tarka cica,
fehér cica, haj!
Meglátta, hogy
kemencén a vaj.
Tarka cica,
fehér cica
egyet ugrott, haj!
S nyelve hegyén
elolvadt a vaj.
A gazdasszony
haragjában
seprűt fogott, hej!
S kopogott a fehér cica,
tarka cicafej.
Radványa
2007-08-23, 09:29 AM
118619
Balázs Boglárka
Mese a kis tündérről és a virágról <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Egy kis tündér
térdelt a gombán
körötte mosolyogva
búcsúzott a nyár.
A fák az utolsó
ünnepre készültek
mielőtt meghajtják
fejüket a zord Télnek.
Bárányok úsztak
keresztül az égen
Tündérünk szemében
fényük visszakéklett.
Puhán megsimított
egy hervadó virágot,
s eltűnődött:
miért nem vigyázom
jobban a világot?
Látom túl a kék égen
a szürke fellegeket,
erre tartanak, hogy
elvegyék az életet.
Velük jön majd az
ordító Hideg, a
fagyos Zimankó,
hogy megölje mindazt
amiért élni jó.
Nem fogok bújni előle,
vágyón várni majd a
madárcsicsergésre.
Megyek, megküzdök
véle, nem hagyom
bántani a puha
Békességet!
Indult is már fel,
fel a magas égbe,
megállítani a telet
kevéske erejével,
utolsó lélegzetével!
Ám utána szólt
a hervadó virág,
Állj meg szeleburdi
tündérkislány!
Nem a te dolgod
megküzdeni a téllel
s nem is lehet mindig
élni a melegséggel.
Szükség van a hidegre,
fagyra is nálunk,
hogy újra megtaláljuk
megunt, majd
elveszített
boldogságunk.
Élvezd hát a
békét, amíg lehet,
s ha idekint
elveszett, szívedben
találj neki helyet:
ez űzi majd el
a fagyos Telet.
Ezzel a virág
utolsót sóhajtott,
szirma lassan
álomra csukódott.
A kis tündér az
ölébe vette
virágja fejét
s kitárta a világnak
derűs, meleg szívét.
A Tavaszig megőrzi
drága békességét.<o:p></o:p>
dorina0606
2007-08-23, 10:08 AM
CSIGABIGA
Napos mohán
melegszik a
botszemü kis
csigabiga;
korán kibújt
s most vár, pihen,
fél és örül,
mint a szivem,
nem tudva: itt
van-e a tél
vagy új tavaszt
hoz már a szél;
nem tudja még,
mi a világ:
ibolya? vagy
csak hóvirág?
dorina0606
2007-08-23, 10:12 AM
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="COLOR: navy; FONT-FAMILY: 'Comic Sans MS'"><FONT size=3>Dénes György: Kiscsibe<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p></FONT></SPAN></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-FAMILY: 'Comic Sans MS'"><FONT size=3>Csupasz még a kis csibe,</FONT></SPAN></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-FAMILY: 'Comic Sans MS'"><FONT size=3>alig van rajta pihe.</FONT></SPAN></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-FAMILY: 'Comic Sans MS'"><FONT size=3>Most bújt ki csak a tojásból,</FONT></SPAN></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-FAMILY: 'Comic Sans MS'"><FONT size=3>körültekint, ámul-bámul,</FONT></SPAN></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-FAMILY: 'Comic Sans MS'"><FONT size=3>nyújtogatja a nyakát,</FONT></SPAN></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-FAMILY: 'Comic Sans MS'"><FONT size=3>tetszik neki a világ.</FONT></SPAN></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><o:p><FONT face="Times New Roman" size=3> </FONT></o:p></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-FAMILY: 'Comic Sans MS'"><FONT size=3>Pitypiritty, pitypiritty</FONT></SPAN></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-FAMILY: 'Comic Sans MS'"><FONT size=3>éhes is már egy kicsit.</FONT></SPAN></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-FAMILY: 'Comic Sans MS'"><FONT size=3>Felcsippent egy kis magot,</FONT></SPAN></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-FAMILY: 'Comic Sans MS'"><FONT size=3>s el is ejti, ejnye, hopp!</FONT></SPAN></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-FAMILY: 'Comic Sans MS'"><FONT size=3>Jaj, de sok mag elgurul,</FONT></SPAN></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="FONT-FAMILY: 'Comic Sans MS'"><FONT size=3>amíg enni megtanul.<o:p></o:p></FONT></SPAN></P>
<P></P>
dorina0606
2007-08-23, 10:13 AM
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="COLOR: navy; FONT-FAMILY: 'Comic Sans MS'"><FONT size=3>Gazdag Erzsi: Pici csibe alszik<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p></FONT></SPAN></P>
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN style="COLOR: black; FONT-FAMILY: 'Comic Sans MS'"><FONT size=3>Pici csibe alszik<BR>pelyhes, puha ágyon, <BR>tyúkanyó vetette<BR>még ezen a nyáron. <BR><BR>Pelyhét maga szedte, <BR>szárnya alá tette, <BR>pici csibe tollpárnáját<BR>odaegyengette. <BR><BR>Pici csibe alszik. <BR>Jaj, de szép az álma!<BR>Sárga csibe puha álmát<BR>tyúkanyó vigyázza. <BR><BR>Aludj csibém kot-kot, <BR>énekelget néki, <BR>s félszemmel a sárgaszemű<BR>kukoricát nézi.<o:p></o:p></FONT></SPAN></P>
<P></P>
dorina0606
2007-08-23, 10:20 AM
<P>Donászy Magda:Csibe élet</P>
<P> </P>
<P>Egyik nap a </P>
<P>fészek alján</P>
<P>megrepedt húsz</P>
<P>tyúktojás.</P>
<P>Lett is erre</P>
<P>sürgés-forgás,</P>
<P>kot-kottolás </P>
<P>csipogás.</P>
<P>Kotlósmama</P>
<P>biztatgatja</P>
<P>sipákoló</P>
<P>gyerekét:</P>
<P>Nagyra nő, ha</P>
<P>kölesmaggal</P>
<P>teletömi a begyét!</P>
csorimama
2007-08-23, 03:12 PM
Gomba Dalma Lakodalma
http://gportal.hu/portal/meselnektekcsorimama/image/news/3.gifírta: Varga Pötyi
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="98%" align=center border=0><TBODY><TR><TD class=sortWhiteContent colSpan=3><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD class=bg>
Künn a pitypangpelyhes réten,
szúrós fenyők közelében,
Gomba ország vigadozik,
lármás daluk messze hallik.
- Gomolyfelhõ ángyom-bingyom,
hol van ez a dínom-dánom?
Laskáéknál van a lárma,
férjhez megy a pici Dalma.
Gomba Dalma reggel óta,
a kalapját cicomázza.
Kék fodorkát tűzött rája,
vizicsipkét az aljára.
Ezer zümmögő méhecske
menyasszony csokrát kötözte.
Zergevirág, szellõrózsa
s pitypang van a bokrétában.
Pici Dalma ködfátyolát,
pókék szõtték két éjen át.
Szegény leány vékony leple,
elszakadt a rekettyésben.
Egy ökörnyál arra úszik,
rívó lyányhoz odakúszik
Segítek én a bajodon,
a fátyladat befoltozom!
Vőlegénye Róka Gomba,,
fidres-fodros a gallérja.
Kalapjára csucsort tűzött,
jegyűrűjük sásból szövött.
Ó, a díszes fodros gallért,
mohó molyok szétcsipkedték.
Tárcsázzuk a szitakötőt!
- Öt perc alatt újat kötök!
Jaj most megint mi történt,
mi bosszantja a vőlegényt?
Nem láttam még ily esküvőt,
ahol a baj, jaj hátán nőtt.
Milyen kínos, ó kilátta,
jegyűrűjét hova rakta?
- Segíts szorgos hangya banda!
- Nem kell a sok handa-banda,
mi tudjuk, hogy hol a gyűrű,
megtalálni rém egyszerű!
A hunyópók beledugta
egy lakatlan csigaházba!
A menyegző megkezdődhet,
nincs már többé kínos helyzet.
A csiperke sihere had
kíséri a csipke fátylat.
Mivel szarvasgomba beteg,
összeesket a Pöfeteg.
A jegyespár nagyon boldog,
függönymohán igent mondott.
Nászindulót fúj Szitaszáj,
a sok vendég meghatva áll.
Bár a gombák ritkán csinálják,
kalapjukat feldobálják.
Tinórú Rózsa orrol ma,
laza lett a gombóca.
Nem lesz ebből dödölle,
mit rak a násznép elébe?
Susulyka Zsuzsa odasúgja:
- Ne szipogjál édes Rózsa,
levest főzök citromfűből,
bábakalács mellékerül.
Csillagspóra most a vőfély,
Serlegzuzmó jót nevetgél.
Nézd, hozzák a papsajttortát,
amit Gomba Dalma fölvág!
Jól lakott a sokadalom,
kezdődhet a vigadalom.
A mátkapár megcifrázza,
a többi meg tapsol rája.
Nem mérges ma a Galóca,
Gomba ország martalóca.
Őzlábgombát táncra kéri,
a kalapját szél lengeti.
Szömörce Ödön örömében,
Pöfeteg Örzsét táncra kérte.
Kucsmás Koppány kopogóst jár,
Pereszke meg ugra-bugrál.
Toboz Gereben zenekara,
a vendégeket talpon tartja.
Tücsök cinkosan ciripel,
Szellő Lőrinc meg énekel.
Bágyad már a mátkapár,
szélhintás nászágy rájuk vár.
Szentjánoska mécsest éget,
álom-ország befed mindent.
Szürke felleg könnye csordul,
a rokonság hazalódul.
Sírj csak égbolt, hangosabban,
szomjas földnek meg se kottyan.
Esküvői eső esett,
pólyás gombák megszülettek.
Amerre a szem csak ellát,
csupa spórás gyep s a határ.
Dalmáék, hogy felébredtek,
nagy áldásnak megörültek.
Kis házukból óvoda lett,
sok csöppség nektek integet.
</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TD></TR><TR><TD class=content>http://web04.citromail.hu/images/content/corner_white_left_bottom.gif</TD><TD class=sortWhite></TD><TD class=content>http://web04.citromail.hu/images/content/corner_white_right_bottom.gif</TD></TR><TR><TD class=content colSpan=3>http://web04.citromail.hu/images/spacer.gif</TD></TR></TBODY></TABLE><SCRIPT>parent.topFrame.document.main_top.teszt.value='sug o_read.htm';</SCRIPT><SCRIPT language=JavaScript><!--document.write('<!-- Medián WebAudit Startlap CM 1/2 -->http://audit.median.hu/cgi-bin/track.cgi?uc=10946418967140&dc=1&ui='+same+'');//--></SCRIPT><!-- Medián WebAudit Startlap CM 1/2 -->
csipkebogyo
2007-08-23, 05:25 PM
A GONOSZ HATTYÚK -dia
A HOLLÓ MEG A RÓKA -dia
csipkebogyo
2007-08-23, 08:44 PM
SZALÓKI ÁGI
CIPITY LŐRINC
Szalóki Ági második gyermekalbumán többségében erdélyi és felvidéki népdalokat dolgoz fel a zenekar, illetve Nemes Nagy Ágnes és Weöres Sándor versek hallhatók megzenésítve. A versek két kiváló színész, Kiss Mari és Kulka János előadásában is elhangzanak
1. Szállnak az alkonyi felhők
2. Mici
3. Ősz
4. Pergető
5. Petőfi Sándor: Mi az a Nap? (elmondja Kulka János)
6. Ludasim pajtásim
7. Dolgozók
8. Szőr szökött a szemembe
9. Anyám lánya
10. Elmentem a piacra
11. Nemes Nagy Ágnes. Mit beszél a tengelice? (elmondja Szalóki Ági)
12. Mit beszéll a tengelice?
13. Keskeny út, széles út
14. „Ember szereti egymást...”
15. Körtéfa, körtéfa
16. Weöres Sándor: Falusi gyerek a városról mesél (elmondja Kiss Mari)
17. Kutyateszi Bálint
18. József Attila: Hangya (elmondja Kiss Mari)
19. Pitty-potty
20. Lázár Ervin: A hétfejű tündér (elmondja Kulka János)
21. Beli buba
csipkebogyo
2007-08-23, 09:45 PM
SZALÓKI ÁGI
CIPITY LŐRINC FOLYT..
dorina0606
2007-08-24, 06:31 AM
Pákozdi Gabriella: esti mondóka <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Egy – hold az égre megy
Kettő – csillagmintás kendő
Három – szemed csípi álom
Négy – fürdővízben légy
Öt – sikáld üstököd
Hat – mancsod még ragad!
Hét – mosd füled tövét
Nyolc – tiszta minden porc
Kilenc – kis kegyenc,
Tíz – tejbegríz,
kanalazd be, finom, meleg
aztán gyerünk, ágyba veled!
dorina0606
2007-08-24, 06:34 AM
Pákozdi Gabriella: esti mondóka
Egy – hold az égre megy
Kettő – csillagmintás kendő
Három – szemed csípi álom
Négy – fürdővízben légy
Öt – sikáld üstököd
Hat – mancsod még ragad!
Hét – mosd füled tövét
Nyolc – tiszta minden porc
Kilenc – kis kegyenc,
Tíz – tejbegríz,
kanalazd be, finom, meleg
aztán gyerünk, ágyba veled!
(Talán így jobban látható)
SZALÓKI ÁGI
CIPITY LŐRINC FOLYT..
20. szám
Margotzy
2007-08-24, 02:43 PM
JÖn a következő, most kivételesen három saját készítésű diafilm-pps:
17. Dugó-dúr-moll a beszélő kosár.pps
18. Cili és Buli vidám kalandjai.pps
19. A kilenc csodaszarvas.pps
Már csak kettő maradt, ami kész van! :(
Margotzy
2007-08-24, 03:21 PM
Újabb kettő mesekönyv pps-ben:
3. Bori a kacsa.pps
4. Boribon és a hét lufi.pps
ebből viszont még lesz jónéhány! :)
csorimama
2007-08-24, 03:25 PM
A hercegnő és a kobold
Benned ég a szikra
(s) bár kinn sötét az ég/éj,
a szíved gyújtja lángra
és árad ránk a fény.
Szerteszéled sok csúf rém,
szertefoszlik a sötét
a bűverő, mit szíved rejt,
ezernyi hangon/hanggal árad szét.
Megtelik dalunkkal a lég,
földerül hallatán az ég!
Elszáll a bú, a baj
a szívünk örömtől cseng/öröm töltse el
vidáman nézz az égre fel
és énekeld a dalt!
Nem kell hősnek lenned
csak őrizd ezt a fényt,
hogy dallá váljon benned
és űzze el az éjt!
MONDÓKÁSKÖNYV-2 ből készült pps
Szuper!
:p
csipkebogyo
2007-08-24, 04:42 PM
20. szám
Köszi a darabolást....kiss
csipkebogyo
2007-08-24, 09:59 PM
Újabb kettő mesekönyv pps-ben:
3. Bori a kacsa.pps
4. Boribon és a hét lufi.pps
ebből viszont még lesz jónéhány! :)
Köszönjük szépen, és várjuk a folytatást:)
Margotzy
2007-08-25, 04:24 AM
Egyelőre befejezem a diafilmeket, de amint sikerül digitalizálni a meglévő, itt még nem látott közel 50 filmemet, ígérem, jövök!
20. HÁrman Atlantiszban.pps
21. Hárman a Holdban.pps
Margotzy
2007-08-25, 04:52 AM
Íme itt van két új mesekönyvből készült pps.
5. Három nyúl.pps
6. Brúnó a csodapiktor.pps
még jövök! :)
A multys oldalomon van egy csomó hasonlóan könyvből készült pps:
http://fcsi.multiply.com/
zia59
2007-08-25, 08:28 AM
Egyelőre befejezem a diafilmeket, de amint sikerül digitalizálni a meglévő, itt még nem látott közel 50 filmemet, ígérem, jövök!
20. HÁrman Atlantiszban.pps
21. Hárman a Holdban.pps
Szeretettel várunk! kiss
zia59
2007-08-25, 08:29 AM
A multys oldalomon van egy csomó hasonlóan könyvből készült pps:
http://fcsi.multiply.com/
Nem találtam meg. :(
Margotzy
2007-08-25, 08:50 AM
Lehet, hogy én vagyok nagyon ügyetlen, de én sem találtam meg!
Margotzy
2007-08-25, 08:52 AM
NIncs valakinek valami jó ötlete, hogy honnan lehetne még letölteni végigvetíthető diafilmeket?
A cím jó.
Viszont eszembe jutott, hogy elméletileg igaz, hogy a nem kontakjaim is látják az oldalt, csak nem tudnak letölteni róla. A legtöbb multys oldal kontakra állt át, így én is.
Ha nem találjátok az oldalt, akkor nem tudom mi a probléma, mivel mások rendszeresen látogatják.
Ha csak letölteni nem tudtok,akkor küldök meghívót, és nem csak tőle, de másoktól is lehet leszedni meséket, zenéket, diákat ....
Margotzy
2007-08-25, 10:31 AM
Bármennyire is igyekeztem, nekem nem sikerült ezt a képet elővarázsolni. kérek meghívót! Köszi!
A cím jó.
Viszont eszembe jutott, hogy elméletileg igaz, hogy a nem kontakjaim is látják az oldalt, csak nem tudnak letölteni róla. A legtöbb multys oldal kontakra állt át, így én is.
Ha nem találjátok az oldalt, akkor nem tudom mi a probléma, mivel mások rendszeresen látogatják.
Ha csak letölteni nem tudtok,akkor küldök meghívót, és nem csak tőle, de másoktól is lehet leszedni meséket, zenéket, diákat ....
Silvestr
2007-08-25, 02:26 PM
Tudna nekem valaki ajánlani egy olyan oldalt, vagy feltenni egy linket amiről letudnám tölteni az aladdint, az oroszlánkirályt, és a herculest?Előre is köszönöm.E-mail címem:Silver130@gmail.com
zia59
2007-08-25, 02:46 PM
A cím jó.
Ilyen oldalt, mint a csatolt mintaoldal, én nem tudtam elővarázsolni. Jó lenne, ha hozzáférhetnék ezekhez a diákhoz. Előre is köszi a segítséget. kiss
csipkebogyo
2007-08-25, 06:04 PM
DIA PPS
A KISMALAC MEG A FARKASOK
A SÜNIK ÉS A CSÚNYA KISLÁNY
BODRI MEG A TÖBBIEK
csipkebogyo
2007-08-26, 12:20 AM
BÁLINT ÁGNES
MEGINT MAZSOLA
01 - A tavasz hírnöke
02 - Sövényen innen, sövényen túl
03 - A sárkány
04 - A kerek kő
05 - A turkálás
06 - A vadmalac
07 - Kukoricakedvelők kupája
08 - A forrás
#1349 (http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=513499&postcount=1349) http://www.canadahun.com/forum/images/buttons/report.gif (http://www.canadahun.com/forum/report.php?p=513499)
<!-- status icon and date -->http://www.canadahun.com/forum/images/statusicon/post_old.gif 2007-03-28, 05:39 AM BÁLINT ÁGNES MAZSOLA
NickLoven
2007-08-26, 04:15 PM
Enyedi György: Mi lesz ebédre?<!--mstheme-->
Vajon mi lesz ebédre? -
tűnődik az egérke.
Ugyan, milyen jó falat
lapul a fedő alatt?
Uccu! Lábujjhegyre áll,
a fazékra kandikál,
s képen törli úgy a gőz,
hogy prüszkölni alig győz.
Nohát - dünnyög szegényke -
ilyet főzni ebédre!
NickLoven
2007-08-26, 04:18 PM
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek<!--mstheme-->
Volt egy török, Mehemed,
sose látott tehenet.
Nem is tudta Mehemed
milyenek a tehenek.
Egyszer aztán Mehemed
lát egy csomó tehenet.
Csudálkozik Mehemed,
"Ilyenek a tehenek?"
Én vagyok a Mehemed,
Mi vagyunk a tehenek.
Számlálgatja Mehemed,
Hány félék a tehenek.
Meg is számol Mehemed
három féle tehenet:
fehéret, feketét, tarkát,
Meg ne fogd a tehén farkát!
Nem tudta ezt Mehemed,
S felrúgták a tehenek!
NickLoven
2007-08-26, 04:20 PM
Szabó Lőrinc: Falusi hangverseny<!--mstheme-->
Háp háp, háp,
jönnek a kacsák,
hű, de éhes,
hű, de szomjas
ez a társaság!
Bú, bú, bú,
boci szomorú,
de hogy feszít
tyúkjai közt a kukurikú.
Röf, röf, röf,
Orra sárba döf,
Sonkalábán
Kucu-néni
fürödni döcög.
Bú, röf, háp,
sípok, trombiták.
Víg zenével
így köszönt e
díszes társaság.
NickLoven
2007-08-26, 04:37 PM
Tamkó Sirató Károly: Mondjam még?<!--mstheme-->
Volt egy dongó,
meg egy légy,
tovább is van,
mondjam még?
- Mondjad!
Volt egy molnár,
meg egy pék,
tovább is van,
mondjam még?
- Mondjad!
Volt egy asztal,
meg egy szék,
tovább is van,
mondjam még?
- Mondjad!
Volt egy kantár,
meg egy fék,
tovább is van,
mondjam még?
- Mondjad!
Ha neked ez
nem elég,
öleld meg a
kemencét!
NickLoven
2007-08-26, 05:09 PM
Weöres Sándor: Pletykázó asszonyok<!--mstheme-->
Juli néni, Kati néni
- letye-petye-lepetye! -
üldögélnek a sarokba,
jár a nyelvük, mint a rokka
- letye-petye-lepetye! -
Bárki inge, rokolyája
- letye-petye-lepetye! -
lyukat vágnak közepébe,
kitűzik a ház elébe
- letye-petye-lepetye! -
csipkebogyo
2007-08-26, 05:38 PM
DIA PPS
BÖBE BABA A JÁTÉKBOLTBAN
BÖBE BABA A PAPIRKOSÁRBAN
BÖBE ÉS A HORGÁSZBOT
BORIBON A JÁTÉKMACKÓ
BUKSI
makraattila
2007-08-27, 02:14 PM
Sziasztok!
Egy jó kis tanévnyitós versre lenne szükségem!
Köszi Üdv
NickLoven
2007-08-27, 03:59 PM
Erről a nagyon régi gyerekversről azt írják a néprajzkutatók, hogy egy több mint 1000 éves esőcsináló sámántánc letisztult formája, ezt mutatja a dallama és a szövege is. Én nem tudom, csak közreadom, de szerintem mindenki ismeri:
Ess eső, ess! Holnap délig ess!
Zab szaporodjék, búza bokrosodjék,
az én hajam olyan legyen, mint a csikó farka,
még annál is hosszabb, mint a Tisza hossza,
még annál is hosszabb, mint a Duna hossza!
csipkebogyo
2007-08-28, 12:22 AM
A CSIZMÁS KANDÚR
MESEJÁTÉK
csipkebogyo
2007-08-28, 12:28 AM
A CSIZMÁS KANDÚR
DIA PPS
csigafi
2007-08-28, 06:57 AM
hát hoztam mesét :)
csigafi
2007-08-28, 07:00 AM
ez egy lepkés mese ha már bármelyik megvan akkor bocsika :(
de azért hátha nem :D Ok tudom tudom hazsnáljam a keresöt de tudjátok milyen maceréás az. kellene gy kilistázo hivatkozás aféle tartalomjegyzék sokkal egyszerüb lenne sokkal sokkal de sokkal mindenkinek :-)
csigafi
2007-08-28, 07:02 AM
ezis egy ujabb mese :-)
Na mára ennyit
csipkebogyo
2007-08-28, 03:16 PM
DISNEY ÖLTÖZTETŐK
NAGY MÉRET, NYOMTATHATÓ VERZIÓ -duplán zippelve;)
csipkebogyo
2007-08-28, 05:02 PM
MULAN
01 True to your heart (Stevie Wonder)
02 Reflection (Vanessa-Mae)
03 Hozzon örömöt
04 Tükörkép
05 A kiképzés
06 Katonák dala
07 A hajvágás
08 Szvit
09 A támadás
10 A nagy elhatározás
11 Cseresznyeirágok
12 A hunok rohama
13 A felperzselt falu
14 Reflecti13 A felperzselt faluon (Christina Aguilera)
aya28
2007-08-28, 05:19 PM
Ez volt a kedvencem az óvodában.
A Tücsök és a Hangya
Mit csinált a Tücsök nyáron?
Csak muzsikált hét határon.
Aztán jött a tél a nyárra,
s fölkopott a koma álla.
Szomszédjában élt a Hangya.
Éhen ahhoz ment panaszra,
s arra kérte, egy kevéske
búzát adjon neki télire.
„Búzát? – szólt a Hangya sógor. –
Már ez aztán a sok a jóból!
Tél elején sincs búzád már?
Hát a nyáron mit csináltál?”
„Mit csináltam? Kérem szépen,
muzsikáltam – szólt szerényen
Tücsök mester. – Aki kérte,
nótát húztam a fülébe!”
„Nótát húztál, ebugatta?
No hát akkor – szólt a Hangya –
járd el hozzá most a táncot!
Jó mulatságot kívánok.”
csipkebogyo
2007-08-28, 08:17 PM
ZIMME - ZUM
KISISKOLÁSOK DALAI
01 - Sárga csikó
02 - Tavaszkoszonto
03 - Kortefa
04 - Harcsa van a vizbe
05 - Cickom
06 - Ki jatszik korbe
07 - Hej, tulipan
08 - Szelrol legeljetek
09 - Tucsoklakodalom
10 - Ket krajcarom
11 - Komaromi kisleany
12 - Hej, Vargane
13 - Ket szal punkosdrozsa
14 - Marosszeki kerek erdo
15 - Lattad-e, lattad-e
16 - Hej, szenalja, szenalja
17 - Ket tyukom tavali
18 - Mely erdon
19 - S a te fejed akkora
20 - A szennai lipisen, laposon
21 - Kerek az en szurom
22 - Kicsiny a hordocska
23 - Hajnalcsillag
24 - Kolozsvaros olyan varos
25 - Bereslegeny
26 - Eg a varos
27 - Serkenj fel
28 - A reszeg tengeresz
29 - Tunde Nanetta
30 - Tancolunk, diridon
csipkebogyo
2007-08-28, 09:07 PM
ZIMME - ZUM
KISISKOLÁSOK DALAI folytatás
Margotzy
2007-08-29, 02:02 AM
Jön a két újabb diamese-pps:
7. a kisvakond nadrágja.pps
8. A kutyus és a kicsinyek.pps
Még mindig van néhány! :) :)
csigafi
2007-08-29, 11:45 AM
egy ujabb kis mese
csigafi
2007-08-29, 12:22 PM
és egy ujabb kis mese valahol megvan süsü a sárkány is majd megkeresem még magno kazirol digitalizáltam ben anno :)
DISNEY ÖLTÖZTETŐK
NAGY MÉRET, NYOMTATHATÓ VERZIÓ -duplán zippelve;)
Nagyon klassz.
MULAN
01 True to your heart (Stevie Wonder)
02 Reflection (Vanessa-Mae)
03 Hozzon örömöt
04 Tükörkép
05 A kiképzés
06 Katonák dala
07 A hajvágás
08 Szvit
09 A támadás
10 A nagy elhatározás
11 Cseresznyeirágok
12 A hunok rohama
13 A felperzselt falu
14 Reflecti13 A felperzselt faluon (Christina Aguilera)
Ez is szuper.
csipkebogyo
2007-08-29, 01:07 PM
DIA PPS
Cikkcakkban a Fold korul
Eb aki a kanalát meg nem eszi
Csihajda 1960
Margotzy
2007-08-30, 02:37 AM
ezt a két diát én készítettem, az egyiknél megpróbálkoztunk a fozózással, a másiknál pedig gondot okozott a meglévő képekhez a szöveg elhelyzése. Sajnos a fényképezős változat nem tökéletes, de azért igyekeztem olvashatóvá tenni.
Jumbó, a kiselefánt.pps
gulliver az óriások birodalmában.pps
Margotzy
2007-08-30, 02:48 AM
A következő két könyv nekünk nosztalgia, a gyerekeknek pedig sajnos már csak történelem.
9. TV-maci.pps
10. Jó éjszakát maci.pps
A TV-macit egy naptárból csináltam meg könyvnek, mert sajnáltam volna kidobni, így könyv formájában pedig legalább még most is megvan.