Napi eseményekkel kapcsolatos gondolataim.
Vasárnap utaztam hazafelé a buszon és valami különleges hangulat kerített a hatalmába. Mindenki ült, csak én álltam a busz végében. Csend volt. Még úgy is, hogy a motor valójában igen hangosan működött. Ahogy végig néztem az utazó embereken, az a gondolat kúszott a lelkembe, hogy az élet valójában csendes, nyugodt és sima. Nyugodt, csendes, és sima. Semmi küszködés, semmi görcsösség, semmi harc. „A kudarc az, amivel Isten tudtunkra adja: Ne haragudj, de most rossz irányba ...
Egy ember, aki roppant büszke volt a pázsitjára, bosszankodva látta, hogy a gyepe tele lett gyermekláncfűvel. Kipróbált minden ismert módszert, hogy megszabaduljon tőlük. Mindhiába. Kétségbeesésében végül a Mezőgazdasági Minisztériumhoz fordult levélben. Felsorolta mindazt, amit addig tett a gyermekláncfű kiirtására, s azzal a kéréssel zárta levelét, hogy mit tegyen? Postafordultával megérkezett a válasz: "Azt ajánljuk, tanulja meg szeretni a ...
Hogy is van ez? -Mármint micsoda? -A csalódás. -Hát igen. Ez nagyon rossz érzés. Mit akarsz tudni? -Például miért csalódunk? -Ó ez nagyon egyszerű! Mást kapunk, mint amit várunk. Más történik, mint amit hiszünk vagy szeretnénk. Ennyi. -Ennyi?? Ez nem lehet ilyen egyszerű! Mikor sok embernek olyan nagy fájdalmakat okoz! Valami nagyszabású dolognak kell benne lennie! -Hát jó, akkor elmondom bonyolultabban. Mi emberek, általában ...
Lehet, hogy már telítődtem, de tele van a hócipőm a pozitív gondolkodással. Nem mintha bizonyos esetekben nem segítene, de lassan olyanná válik, mintha egy csodaszer volna. Pedig nem az. Mintha teljesen ki kéne űznünk a bánatot, a szomorúságot, a félelmet az életünkből. Pedig honnan ismernénk fel a boldogságot, ha nem lennénk boldogtalanok? Miből tudnánk, hogy vidámak vagyunk, ha sose lennénk szomorúak? Duális világban élünk, és akármennyire kapálózunk ellene, itt ...
"Ha azt hiszed, szegény vagy, próbálj meg elköltözni." (kínai mondás)