RSS csatorna megtekintése

Szösszenetek

Napi eseményekkel kapcsolatos gondolataim.

1. Irány

Vasárnap utaztam hazafelé a buszon és valami különleges hangulat kerített a hatalmába. Mindenki ült, csak én álltam a busz végében. Csend volt. Még úgy is, hogy a motor valójában igen hangosan működött. Ahogy végig néztem az utazó embereken, az a gondolat kúszott a lelkembe, hogy az élet valójában csendes, nyugodt és sima.
    Nyugodt, csendes, és sima. Semmi küszködés, semmi görcsösség, semmi harc.

„A kudarc az, amivel Isten tudtunkra adja: Ne haragudj, de most rossz irányba ...
    Kategóriák
    Nem besorolt
  2. A pitypang

Egy ember, aki roppant büszke volt a pázsitjára, bosszankodva látta, hogy a gyepe tele lett gyermekláncfűvel.

Kipróbált minden ismert módszert, hogy megszabaduljon tőlük. Mindhiába.
    Kétségbeesésében végül a Mezőgazdasági Minisztériumhoz fordult levélben.

Felsorolta mindazt, amit addig tett a gyermekláncfű kiirtására, s azzal a kéréssel zárta levelét, hogy mit tegyen?

Postafordultával megérkezett a válasz: "Azt ajánljuk, tanulja meg szeretni a ...
    Kategóriák
    Nem besorolt
  3. Csalódás, 2

Hogy is van ez?
    -Mármint micsoda?
    -A csalódás.
    -Hát igen. Ez nagyon rossz érzés. Mit akarsz tudni?

-Például miért csalódunk?
    -Ó ez nagyon egyszerű! Mást kapunk, mint amit várunk. Más történik, mint amit hiszünk vagy szeretnénk. Ennyi.

-Ennyi?? Ez nem lehet ilyen egyszerű! Mikor sok embernek olyan nagy fájdalmakat okoz! Valami nagyszabású dolognak kell benne lennie!

-Hát jó, akkor elmondom bonyolultabban. Mi emberek, általában ...
  4. Pozitív gondolkodás

Lehet, hogy már telítődtem, de tele van a hócipőm a pozitív gondolkodással. Nem mintha bizonyos esetekben nem segítene, de lassan olyanná válik, mintha egy csodaszer volna. Pedig nem az.

Mintha teljesen ki kéne űznünk a bánatot, a szomorúságot, a félelmet az életünkből. Pedig honnan ismernénk fel a boldogságot, ha nem lennénk boldogtalanok? Miből tudnánk, hogy vidámak vagyunk, ha sose lennénk szomorúak?

Duális világban élünk, és akármennyire kapálózunk ellene, itt ...
    Kategóriák
    Nem besorolt
  5. szegénység-gazdagság

"Ha azt hiszed, szegény vagy, próbálj meg elköltözni." (kínai mondás)
    Kategóriák
    Nem besorolt
1. oldal, összesen 4 1234 UtolsóUtolsó