Kategóriába nem besorolt bejegyzések
Csorba Piroska: MESÉLJ RÓLAM Mesélj anya, milyen voltam, amikor még kicsi voltam? Az öledbe hogyan bújtam és tehozzád hogyan szóltam, amikor még nem volt beszédem? Honnan tudtad mit kívánok? Megmutattam a kezemmel? Mesélj rólam! Hogy szerettél? Engem is karodba vettél, meleg tejeddel etettél, akárcsak a testvéremet? ...
Kellemes húsvétot Mindenkinek! Tűz*
Történetünk hőse a bohóc. Amikor arra gondoltam, hogy írnom kell egy bohócról, hogy le kell írnom azt, amit láttam, amit érzetem róla és benne, komoly félelem töltött el. Félek a kliséktől. Sajnos gyakran használom. Félek azoktól a mondatoktól, amelyek nem mondanak semmit. Azoktól a karakterektől, melyeket mindenki ismer, melyeket mindenki ugyanúgy gondol, mindenki ugyanúgy lát. Történetünk ...
Évekkel ezelőtt egy holland halászfalucskában élő fiatalember példát adott a világnak az önzetlen szolgálat jutalmáról. Mivel az egész település a halászatból élt, önkéntes mentőosztagot szerveztek veszély esetére. Egyik éjszaka hirtelen feltámadt a szél, szakadni kezdett az eső, és a tomboló vihar felborított egy halászbárkát a nyílt vízen. A bajba jutott és kimerült legénység leadta a vészjelzést. Az evezős mentőcsapat kapitánya megszólaltatta a szirénát, s a falu lakói összegyűltek ...