RSS csatorna megtekintése

Tűz*

1. 33. Negyvenhatodik álom: A bohóc

Történetünk hőse a bohóc.
    Amikor arra gondoltam, hogy írnom kell egy bohócról, hogy le kell írnom azt, amit láttam, amit érzetem róla és benne, komoly félelem töltött el. Félek a kliséktől. Sajnos gyakran használom. Félek azoktól a mondatoktól, amelyek nem mondanak semmit. Azoktól a karakterektől, melyeket mindenki ismer, melyeket mindenki ugyanúgy gondol, mindenki ugyanúgy lát.
    Történetünk
    ...
    Kategóriák
    Nem besorolt
  2. 31. Vihar a tengeren

Évekkel ezelőtt egy holland halászfalucskában élő fiatalember példát adott a világnak az önzetlen szolgálat jutalmáról.

Mivel az egész település a halászatból élt, önkéntes mentőosztagot szerveztek veszély esetére. Egyik éjszaka hirtelen feltámadt a szél, szakadni kezdett az eső, és a tomboló vihar felborított egy halászbárkát a nyílt vízen. A bajba jutott és kimerült legénység leadta a vészjelzést. Az evezős mentőcsapat kapitánya megszólaltatta a szirénát, s a falu lakói összegyűltek
    ...
    Kategóriák
    Nem besorolt
  3. 30. A Boldog Herceg 3.

- Milyen különös - mondta a munkavezető az öntőműhelyben. - Ez a meghasadt ólomszív nem olvadt meg a kemencében. Ki kell hajítanunk.
    És kihajította a szemétdombra, ahol már ott feküdt a halott fecske is.

- Hozd el nekem a városból azt a két dolgot, ami a legértékesebb - mondotta az Úr egyik angyalának; és az angyal elhozta az ólomszívet és a holt madarat.
    - Jól választottál - szólt az Isten -, mert ez a kis madár örökké énekelni fog az én paradicsomkertemben, és a Boldog ...
    Kategóriák
    Nem besorolt
  4. 29. A Boldog Herceg 2.

Akkor a fecske visszaszállt a Boldog Herceghez, és elmondta, mit végzett.
    - Furcsa - jegyezte meg -, csöppet se fázom, pedig meglehetősen hideg van.
    - Mert jót cselekedtél, azért - mondta a Herceg.
    A kis fecske elgondolkozott ezen, s azután elaludt. A gondolkozás ugyanis mindig elálmosította.
    Hajnalban elszállt a folyóhoz, és megfürdött.
    - Milyen rendkívüli jelenség - mondta a madártan professzora, amikor áthaladt a hídon. - Fecske télen! - És hosszú levelet írt az ...
    Kategóriák
    Nem besorolt
  5. 28. A Boldog Herceg 1.

Egy oszlop tetején, magasan a város fölött állt a Boldog Herceg szobra. Tetőtől talpig arany borította, vékony, finom levelekben, két ragyogó zafír volt a szeme, s hatalmas rubin piroslott a kardja markolatán.

Nemhiába csodálta mindenki.

- Legalább olyan szép, mint egy szélkakas - jegyezte meg az egyik városi tanácsos, aki szerette ...
    Kategóriák
    Nem besorolt