Azoknak, akiket érdekel a Fényház tevékenysége és a mai kor gyermekei nevelése Pécs TV Blúz c. műsorában a Szepes Mária Fényháza- kb. 8. perctől (Vágott anyaga hamarosan elérhető lesz!) http://www.pecsma.hu/videok/#prettyPhoto[video]/3/
Mária néni beszélgetések - Hidd el nekem, ami rajtam áll, mindent megteszek. egyszerűen közel vagyok a 100 évhez. - Sok a feladatod! - Úgy megrohannak és egymást leütnék vasbárddal. Mindegyik megölné a másikat. - S te ezt a békétlenséget nem bírod ugye? - Hát nem! Egyáltalában nem! Én tudom, hogy nincs halál. Ezek nem! Azt hiszik pénzből élünk. És pedig ...
GYEREKEK, AKIK KILÓGNAK A SORBÓL! Manapság egyre többet hallunk az úgynevezett problémás gyerekek, akik másságukkal nem illenek be a közösségbe. Hol a másfajta tanulási szokásaikkal, hol eltérő viselkedési formáikkal hívják fel magukra a környezet figyelmét. Holott az esetek többségében rendkívül magas intelligenciával rendelkeznek, átlagon felüli teljesítményre képesek, de csak akkor, ha számukra akár a téma, akár egy személy felkelti érdeklődésüket. ...
Folytatás a Szepes Máriával történt beszélgetésből az új kor gyermekeiről és arról a programról, amit védnöksége alatt létrehoztunk. Erre az iskolára vonatkozóan, amit most létrehozok a te védnökségeddel, mi az üzeneted?Azt, hogy tudni kezded azt, amit érzel és megvalósítod.Szeretném megszólítani külön a gyerekközeget, külön a szülőt és külön a pedagógust.Ne felejtsd el elmondani: akiben meghal a gyerek, önmaga halott.Így van. Ezért szeretném, ha a te gyerekkönyveiden ...
Mária néni, szeretném, ha mondanál valamit ezeknek a gyerekeknek. Olyan hasznos útmutatót, ami mindig érvényes. Elmondanád, elsősorban, hogy mit üzensz ezeknek a gyerekeknek?Hogy fogadják be, a bennük lévő végtelent.Mi az útmutatásod nekik?Ez. fogadják be a bennük rejlő végtelent, és az felel nekik, ha kérdeznek.A hétköznapokban, hogyan tudjanak megnyilvánulni?Majd egy módon megnyilvánulnak bennük és rájön, hogy neki szól.Hogyan tudják leginkább a céljaikat megvalósítani?Úgy, ...