RSS csatorna megtekintése

Szösszenetek

Csalódás

Értékelés: 2 szavazat, 4.50 átlaggal.
Szomszédom meséli:

"- Ott hagytam a munkahelyemet, vállalkozásba fogtam, olyanba, amit szeretek, és élvezettel csinálom. Boldogságot és megkönnyebbültséget éreztem, hogy végre ott tudom hagyni a nem szeretem munkát. Biztos voltam a sikerben. Nem is történhetett volna másképp, szívvel-lélekkel teszem a dolgom, jó is vagyok benne, - ezt más is megjegyezte.
És belebuktam. Sokáig nem voltam hajlandó ezt elismerni, mindig arra gondoltam, hogy ez átmeneti dolog. De úgy tűnik, nem.

Nem az a legrosszabb, hogy már két hónapja nincs annyi bevételem, hogy kifizessem a rezsit, mert akkor nem tudunk enni. Nem az a legrosszabb, hogy anyukám adományára szorulok, hogy étel legyen az asztalon, hanem az, hogy csalódtam önmagamban. Az a legrosszabb!"
Címkék: bukás, csalódás, siker
Kategóriák
Nem besorolt

Hozzászólás

1. cipófej logója
    Köszönöm szépen az írásodat sajnos a vállalkozásba,sajnos ez benne van,Sajnos a sok pénz,és idő és amit belefektetett szerintem ez ,amit nagyon nehéz feldolgozni.Én úgy gondolom hogy,bele kezdtem valamibe és nem sikerült.
  2. Sidhe logója
    Két hónap mélypont nem olyan nagy dolog, lesz majd féléves is. Ha nagy gáz van, menj vissza dolgozni valahová, és csináld mellette a vállalkozást.
  3. qventin1 logója
    Az ido mindent megold. De sajnos ami nem megy nem kell eroltetni
  4. TBarbi95 logója
    Lehet h nem mindig az a jóút amit mi szeretnénk lehet h a régi munkát nem szerette de az biztos volt, de mindig kell kockáztatni és vagy bejön v nem.
  5. Agi444 logója
    Most nem jut eszembe egy ismerősöm, barátom sem aki azt csinálja amit szeret és meg is él belőle... Vajon ez miért van így ?
  6. pszi53 logója
    Hogy egy vállalkozás csődbe megy, az sokakkal, sokszor előfordult már, és még sokszor meg is fog történni. Magunkat hibáztatni ezért nem biztos, hogy indokolt, de alapos elemzést igényel. Vajon megalapozott volt-e a döntés? Nem elég valamiben jó lenni, ha nincs rá piaci kereslet, vagy nem biztosítja a korábbinál jobb megéllhetést. Azt egyetlen vállalkozástól sem lehet elvárni, hogy azonnal rentábilis legyen. Előbb be kell fektetni. Aztán egy vállakozást elő kell készíteni, bele értve a tartalék képzést is... És még mindig ott vannak a külső objektív körülmények, a vállalkozói környezet, ami nem biztos, hogy kedvező...

Én is többször vállalkozásba kezdtem, de első ízben csak úgy, hogy volt állandó munkahelyem és jövedelmem, és a mellett. Aztán ahogy egyre kifizetődőbb és időigényesebb lett a vállallkozás, csak akkor adtam fel a munkahelyemet. Egy darabig jól is ment: a bevétel egy részét mindig beforgattam a vállalkozásba, hogy versenyképesebb legyek, több lábon álljak. De a csőd engem sem került el: partnereim váltak fizetésképtelenné, az adórendszer egyre barátságtalanabbá...hiába a piaci igény, ha nem volt fizetőképes kereslet. Feladtam a vállalkozást és megint alkalmazott lettem. De közben figyelem a lehetőségeket- és amit csináltam, azt most sokszor ingyen, bonuszként teszem, hogy megtartsam egykori (jövendő?) partnereimet. Ebben segít a pozitív gondolkodás: kudarc nem létezik: minden eredmény egy új lehetőség kezdete...