RSS csatorna megtekintése

Szösszenetek

Két filozófus beszélget

Bejegyzés értekelése
Két filozófus beszélget. Az egyik meg van győződve arról, hogy létezik szabad akarat, a másik viszont a determinizmus híve. Azon vitatkoznak, hogy vajon melyiküknek van igaza. Több órás vita után a determinista egyre inkább felülkerekedik az igazában, majd végül megdönti a szabad akarat érveinek hitelességét. A determinista büszkén húzza ki magát, azonban látja, hogy a másik filozófus egyre inkább csügged, így barátian megveregeti a vállát.
- Ugyan barátom, nincs ebben semmi rossz... meglátod majd megszokod - elmosolyodik - Csak fogadd el, és akkor majd minden rendben lesz!
- Rendben, de hát mégis csak nagy veszteség ez nekem! Eddig azt hittem én irányítom az életem... de most... hát... tehetetlen vagyok... most mit csináljak ezek után???
- Áh... - legyint nevetve a determinista - ...így már úgysem érdekes... csinálj amit akarsz

Hozzászólás

1. Husika07 logója
    Ha-ha-ha....
  2. Dia1967 logója
    Jó vicc!
  3. haspeter logója
  4. elke logója
    Aranyos
  5. őneki logója
    Egy cirkuszigazgató bemegy egy bárba, és látja, hogy mindenki egy asztal körül gyülekezik. Az asztalon egy tál, abban egy kacsa, amelyik topogva táncol. Az igazgatónak megtetszik a mutatvány:
    - De jó lenne nálunk a cirkuszban egy ilyen produkció! - és megveszi a kacsát az edénnyel együtt a gazdájától 10 ezer dollárért.
    Három nap múlva a direktor dühösen jön vissza a bárba, ott találja a kacsa gazdáját:
    - Ide figyeljen, maga átvert engem! Telt ház előtt mutattam be a kacsát a tálban, és esze ágában sem volt táncolni.
    Mire a régi gazda így felel:
    - Nem felejtette el meggyújtani a gyertyát az edény alatt?