RSS csatorna megtekintése

Képzavaros mondataim kusza halmaza

Legboldogabb perceim.

Értékelés: 2 szavazat, 5.00 átlaggal.

Többektől is hallottam már, - akár társaságban, akár magánbeszélgetések alkalmával, - hogy mikor és mitől érezték magukat boldognak, s azt is, hogy miként élték meg azokat a nagyszerű pillanatokat.
Sok történetet hallottam ezzel a fogalommal, illetve érzéssel kapcsolatban, de ezek meghallgatása még inkább rávilágított arra az amúgy is nyilvánvaló tényre, hogy a boldogság kiváltó oka és annak megélése hasonló lehet ugyan, de mégis, a legtöbb esetben más és más, mint az okot, mint pedig a boldogság érzetét megélő ember reakcióját tekintve.
Nekem például van olyan ismerősöm, aki az esküvőjén volt a legboldogabb, és volt, aki a gyereke születésekor. Egy másik, amikor érettségire lakást kapott a szüleitől, de volt olyan kolléganőm is, aki nagyon boldognak érezte magát, amikor fizetésemelést kapott. Az egyik szomszédasszonyunk pedig akkor látszott igazán boldognak, amikor hosszú procedúra után, végre el tudott válni a részeges, goromba férjétől.
Tehát, mint látjuk, sok minden teheti az embert boldoggá, akár életre szólóan, akár csak egy rövidebb időre, vagy csupán néhány pillanat erejéig.
Hogy az én életemben volt-e olyan pillanat, amikor úgy éreztem, boldog vagyok? Hát persze, hogy volt. Többször is.
De olyan igazi, olyan „Istenigazából” való boldog pillanatot csak egyetlen egyszer éltem át, ám az örökre be is vésődött a szívembe-lelkembe.
’72 júniusának egyik szombat délelőttjén történt. A mama a piacon volt, feleségem pedig átszaladt az utca túloldalán lakó bátyjához, hogy levágja a haját. Ez idő alatt én vigyáztam a gyerekre. A kisfiúnk akkor volt tíz hónapos. Azon a szombat délelőttön, - mint rendesen, - most is a kiságyában aludt. Én a konyhában rejtvényt fejtettem, de öt-hat percenként benéztem hozzá. Aztán egyszer csak ott ragadtam, és bámulni kezdtem őt.
A rácsos kiságyra könyökölve figyeltem, ahogy csendesen szuszog.
Huszonnégy éves, fiatal büszke apa voltam. Szinte meghatódva néztem ezt a csöppséget, őt, akit már annyira vártunk, és aki a legnagyobb kincse lett a családunknak.
Magam alá húztam egy puffot s úgy gyönyörködtem benne, hosszú - hosszú percekig.
Egyszer csak, hirtelen, valami csodálatos dolog történt. Láttam, hogy felhúzza a szája sarkát, miközben kinyitotta a két kis öklét és alig észrevehetően mozgatni kezdte az ujjacskáit, mintha azt szeretné, hogy vegyük fel. Aztán, pár pillanattal később ismét felhúzta a szája sarkát, és mosolyogni kezdett álmában! Valami nagyon szépet álmodhatott ez a csöpp kis emberke, mert újból és újból elmosolyogta magát.
Csodálatos érzés volt megélnem ezeket a pillanatokat. Úgy magával ragadott a látvány, hogy potyogni kezdtek a könnyeim, de úgy, mint a záporeső. Szinte fuldokoltam a sírástól, miközben életem legboldogabb perceit éltem át.
Ugye hihetetlen? Pedig így történt.

Kategóriák
Nem besorolt

Hozzászólás

1. Luigi48 logója
    Idézet Eredeti szerző 19angel52
    Ehhez fogható boldog pillanat valóban nincs. Ezt csak az érheti meg aki kapott a sorstól egy esélyt, hogy részese lehet ennek a csodának. Köszönöm, hogy újra felidézhettem.
    Én köszönöm a szép szavakat !
  2. Luigi48 logója
    Idézet Eredeti szerző MaryAnn33
    Kedves Luigi!
    Elgondolkoztam a soraidon... mindenki a lelke mélyén ezekre a boldog pillanatokra vágyik... érdekes, nem folyamatról beszélünk...
    Pillanat, és ebbe a töredéknyi időbe képes bele sűrűsödni a szétáradó érzés, a Boldogság!
    Még egy gondolat jutott eszembe, ahogyan olvastalak. Más a boldogság intenzitása és más a mélysége!
    Lehet a boldogság: felemelő, magával ragadó, felszabadító, eget rengető... de ezek úgymond "felszínes", értékeket nem képviselő tárgyakhoz is társíthatóak.
    DE!!!
    Az a Boldogság, amely szinte már túlcsorog a Szeretettől, szétfeszít belülről: Ennek a Boldogságnak Mélysége és Értéke van. Ezt az örök Pillanatot kaptad ajándékba, melyet a szíveddel lefotóztál, a lelkeddel pedig bármikor képes vagy felidézni!
    Na, ez a szeretet képessége, mely ilyen csodára képes!
    Köszönöm, hogy olvashattam. Gratulálok!
    Marianna
    Kedves Marianna!
    Köszönöm az értő - érző gondolataidat, hisz mindketten tudjuk, hogy valójában mit is rejtenek ezek a sorok.
  3. sorcier logója
    Kedves Luigi!
    Nagyon jo erzessel olvastam a soraidat,nagyszeruen megfogalmaztad a
    gyerekeink altal okozott boldogsagot.Koszonom.
  4. Luigi48 logója
    Idézet Eredeti szerző sorcier
    Kedves Luigi!
    Nagyon jó érzéssel olvastam a soraidat,nagyszerűen megfogalmaztad a
    gyerekeink által okozott boldogságot.Köszönöm.
    Kedves Sorcier !
    Nagyon örülök, hogy jó érzéssel olvastad ezt a kis egypercest, és külön köszönöm az elismerést. Mindig is tudtam, hogy egy "jó" boszorkány sokkal többet ér egy "rossz" tündérnél... ( forrás : Melitta : Különleges nick nevek )
  5. sorcier logója
    Idézet Eredeti szerző Luigi48
    Kedves Sorcier !
    Nagyon örülök, hogy jó érzéssel olvastad ezt a kis egypercest, és külön köszönöm az elismerést. Mindig is tudtam, hogy egy "jó" boszorkány sokkal többet ér egy "rossz" tündérnél... ( forrás : Melitta : Különleges nick nevek )
    Koszonom szepen,nemhiaba '48 az en szamom is.
  6. Luigi48 logója
    Idézet Eredeti szerző mézalma
    Luigi48 Öröm volt olvasni könnyed, mesterkéletlen stílusú egypercesedet. Egy boldog ifjú apa örömkönnyeit nem szabad letörölni! Sok év távlatából is ragyognak! Hiszem, hogyne hinném...
    Köszönöm. Vannak pillanatok, melyek felejthetetlenek. Még negyvenegy év után is.
  7. Luigi48 logója
    Idézet Eredeti szerző Ritek
    Kedves Luigi!
    Köszönöm, hogy olvashattam soraidat! Ebben a pillanatban én is boldog vagyok, mégpedig azért, hogy léteznek még csupa "nagybetűs" APA-k!!!
    Azt hiszem, az igazi, minden más tényezőtől független boldogságérzet valahol itt kezdődik. Köszönöm a hozzászólásod.
  8. Luigi48 logója
    Imre Barátom! Úgy gondolom, hogy arról lehet igazán szépen, vagy szépet írni, ami nincs, de nagyon vágyunk rá, vagy volt, de elveszítettük.
  9. Luigi48 logója
    Idézet Eredeti szerző pisti52
    Köszönöm
    Nagyon szívesen máskor is. Örülök, hogy tetszett.
  10. Luigi48 logója
    Igazad van Erzsike. Ha egy gyermek rád mosolyog, máris boldogabb leszel.
  11. Luigi48 logója
    Tudom,hogy amit mondasz, erős költői túlzás, s ezért nem is védekezem ellene. De amióta megváltozott az életünk, pótcselekvések tömkelegét követem el azért, hogy egyáltalán létezni tudjak.