RSS csatorna megtekintése

Saját verseim és egyéb műveim.

Átkos reggelek

Bejegyzés értekelése

Átkos reggelek

Kemény napok, nehéz idők járnak,
az emberek sokszor pihenésre vágynak.
Kimerültek, kihasználtak nagyon,
amit „levonnak” tőlük, az egy egész vagyon.

Stresszes és problémákkal teli az élet,
nyugalomra vágyik a sok elgyötört lélek.
A hétköznapok kimerítik, elfárasztják őket,
a munkába járásba belefáradt férfiakat, nőket.

Aludni amíg csak lehet! Ez sokuknak álma.
Hagyják őket békén, ez az egyik leghőbb vágya.
Az átkos reggeleken, mikor, megcsörren az óra,
egyértelmű, hogy nem lehet számítani semmi jóra.

Forog tovább a „mókuskerék”, meg talán sosem áll,
mindennap ugyanaz, s mégis más küzdelem vár.
Otthon lenni, pihenni, aludni,felbecsülhetetlen érzés,
s hogy rengetegen vágynak erre, az bizony nem kérdés.
Kategóriák
saját verseim

Hozzászólás

1. Ripli logója
    én is én is
  2. nagyúr logója
    Idézet Eredeti szerző Ripli
    én is én is

Meg tudom érteni. magam is teljes mértékben így érzek. Nem véletlenül szól így a versem.
    Köszönöm a látogatást.
    Nagyúr
  3. imrucika logója
    Kedves Nagyúr!
    Vegyes gondolatok keringnek a fejemben....Igen,valóban egy kényszerű mókuskerék a napi munkábajárás.....Nem is a kereset /mert az szinte minimális/ motiválja az embert /jómagam/,hanem talán a megszokás....az igény,hogy legyen munkahelyem,munkám,a tartozás valahová,mely illeszkedik a kialakult társadalmi rendhez......Biztos anyagi háttér tudatában,valószínűleg mással is el tudnám napjaimat tölteni.De addig......Általában már a hét közepén érzem,hogy hétvégi tartalékaim kimerülőben vannak....várom ismét a pénteket.És ez így megy hétről-hétre,egyenlőre nincs is kilátás a kedvező változásra.Tényleg jó a hasonlat,egy mókuskerék az egész.Közben az idő elrepül,a szervezet leépül,elfárad és egyszercsak azt mondja,hogy......vége​. Köszi,hogy olvashattam.
  4. nagyúr logója
    Idézet Eredeti szerző imrucika
    Kedves Nagyúr!
    Vegyes gondolatok keringnek a fejemben....Igen,valóban egy kényszerű mókuskerék a napi munkábajárás.....Nem is a kereset /mert az szinte minimális/ motiválja az embert /jómagam/,hanem talán a megszokás....az igény,hogy legyen munkahelyem,munkám,a tartozás valahová,mely illeszkedik a kialakult társadalmi rendhez......Biztos anyagi háttér tudatában,valószínűleg mással is el tudnám napjaimat tölteni.De addig......Általában már a hét közepén érzem,hogy hétvégi tartalékaim kimerülőben vannak....várom ismét a pénteket.És ez így megy hétről-hétre,egyenlőre nincs is kilátás a kedvező változásra.Tényleg jó a hasonlat,egy mókuskerék az egész.Közben az idő elrepül,a szervezet leépül,elfárad és egyszercsak azt mondja,hogy......vége​. Köszi,hogy olvashattam.

Barátom!
    Örülök, hogy egyetértünk ismét. A péntekre reagálva Nekem is az a kedvenc hétköznapom, mert utána jöhet egy kis pihenés, egy kis más. Van is egy versem, amelynek a címe: Végre péntek.
    A vasárnap délutánt már nem szeretem, mert azután a komor, szürke, gonosz hétfő következik, minden rossznak a kezdete.
    Köszönöm a látogatást és a hozzászólásodat.
    Kellemes estét és sose legyen hétfő! Ezt neki!
    Gyula
  5. Claire 959 logója
    Kedves Gyula!
    Dolgozni kell. " Ideje van a szaggatásnak, ideje van a varrásnak."
    Az egyensúly lenne a fontos a munka és a pihenés között, amit sok embernek nincs lehetősége betartani.
    Én igyekszem, megkaptam a lehetőséget, igaz árat is fizettem érte.
  6. nagyúr logója
    Idézet Eredeti szerző Claire 959
    Kedves Gyula!
    Dolgozni kell. " Ideje van a szaggatásnak, ideje van a varrásnak."
    Az egyensúly lenne a fontos a munka és a pihenés között, amit sok embernek nincs lehetősége betartani.
    Én igyekszem, megkaptam a lehetőséget, igaz árat is fizettem érte.

Kedves Claire!
    Az ember (már aki) szinte egész életében küzd, gürcöl, dolgozik, sokszor a majdnem semmiért, miközben letelik az élete és szinte alig érte valami jó. Az élet egy nagy megpróbáltatás és kihasználás. Dolgozunk, hogy mások learassák a munkánk gyümölcsét. Dolgozunk, hogy adót fizessünk és eltartsunk másokat, akik semmi jót nem tesznek s eközben öreggé és beteggé válunk, már ha élünk addig.
    Abban pedig aztán semmi öröm nincs.
    Jól mondod, az egyensúly lenne a fontos, de aki csupán dolgozó, az arra ne is számítson.
    Sajnálom, ha valami rossz ért. Köszönöm a látogatást.
    Jó éjt!
    Gyula
  7. Frida75 logója
    A mai világban, mindet időre kell csinálni, ott állnak a fejed felett stopper órával és nézik mit csinálsz mennyi idő alatt. Nem vagy profit orientál mehetsz "a levesbe". Ez a stress és ha kirúgnak a számlákat fizetni kell."Vagy megszoksz, vagy meg szöksz!!!!!" Ez itt a kérdés?
  8. nagyúr logója
    Idézet Eredeti szerző Frida75
    A mai világban, mindet időre kell csinálni, ott állnak a fejed felett stopper órával és nézik mit csinálsz mennyi idő alatt. Nem vagy profit orientál mehetsz "a levesbe". Ez a stress és ha kirúgnak a számlákat fizetni kell."Vagy megszoksz, vagy meg szöksz!!!!!" Ez itt a kérdés?
    Igen, valóban rendkívül kemény az élet. Sajnos.
    Köszönöm a látogatást.
    Nagyúr
  9. aanita logója
    ez is változni fog
  10. Neetyke logója
    Csatlakozom Ha megtudom, hogy kell csinálni szólók.
  11. nagyúr logója
    Idézet Eredeti szerző Neetyke
    Csatlakozom Ha megtudom, hogy kell csinálni szólók.

Rendben, úgy legyen.
    Köszönöm a látogatást kedves Neetyke.
    Jó éjt!
    Nagyúr
  12. BMZS logója
    Érdekes
  13. krumpliszörny logója