Tőle kaptam
Szerző: , Időpont:2013-01-29 06:02 AM (228 Olvasás)
Mária néni beszélgetések
- Hidd el nekem, ami rajtam áll, mindent megteszek. egyszerűen közel vagyok a 100 évhez.
- Sok a feladatod!
- Úgy megrohannak és egymást leütnék vasbárddal. Mindegyik megölné a másikat.
- S te ezt a békétlenséget nem bírod ugye?
- Hát nem! Egyáltalában nem! Én tudom, hogy nincs halál. Ezek nem! Azt hiszik pénzből élünk. És pedig meghalnak egy idő múlva. A testüket levetik, mint én a ruhámat. Mindent meg fogok tenni, mert én szeretek segíteni és csak segíteni. Már szétszórom a pénzem, mert mindenkinek adok. Agyon vagyok hajszolva. Várom az embereket, itt ebédelnek. Bár vannak segítőim, szegénykék tanítványaim és segítenek. Segít mindenki. Én is mindenkinek, csak segíteni akarok.
- Mária néni, én úgy gondolom, a szeretetet mindenkinek magában kell megtalálni a saját értékeivel.
- Természetes, a nélkül lépni sem lehet.
- Valahol ezt az ürességet érzi az ember ebben a világban, s ebben kell segíteni.
- Igen. Te is segíteni akarsz, csak még nem csináltál karriert. Engem azért vesznek, mert nevem van és karrierem. De mi hasznom belőle? Még pár nap, és küszködés és én próbálok segíteni, kapkodva. Egymást ölik és gyötrik, és elhiszik azt a semmit, ami a halál után van, ami nem igaz!
- Milyen sok ma a hamis próféta!
- Igen, holott én voltam az első!
- Vissza az eredetekhez?
- Igen. Így van. Mindenesetre légy türelmes hozzám, amit tudok, megteszek. Én tudom, hogy amit csinálsz, arra nagy szükség van. És te folytatod azt, amit én elkezdtem. Az emberek folyton változnak, és sokszor nem mondanak igazat és hazudnak. Mindent maguknak akarnak. Nem adni, csak kapni. Tudod, hogy így van. Én meg csak adni akarok.
- És mindig annak a legnehezebb.
- Így van. Hát szóval én megígértem neked, csak egy kis türelemmel légy. Majd egyszer felhívsz és kérdezel. Kérdésekkel gyere és én felelek.
- Rendben!
- Jól van Édesem, szervusz!