Libamáj díszdobozban.
Ja, mennyire tartozik a magyar dolgokhoz a májkrém? Tudom, tudom nem ajándéknak való.
A Túró Rudinak csak a neve magyar, jószemű magyar vállalkozók "honosították - orosz eredetiből....
Egyébként néhány kedvenc "hugarikumom":
- Lovász Irén
- Sebestyén Márta
- Paja Bea
Ha az illetők fogékonyak a folklorra - vagy a világzenére (akkor a Makám is )
merem ajánlani!
Libamáj díszdobozban.
Ja, mennyire tartozik a magyar dolgokhoz a májkrém? Tudom, tudom nem ajándéknak való.
Az előttem szólók már nagyjából mindent említettek, amit érdemes ajándékozni. Ami talán még nem volt, de én szoktam ajándékozni: kékfestő terítőcskék (ez nem tudom, mennyire magyar, de itt Baranyában elég jellegzetes, a nagynyárádi kékfestő pl. híres, és nagyon szép). Aztán: pécsiként lehet, hogy elfogult vagyok egy kicsitde én hölgyeknek általában Zsolnay porcelán ékszertartót (tojást, szivecskét, stb.) szoktam adni.
szerintem az ajándék ha hungaricum a cél akkor majdnem bármi lehet, ami magyar termék ekkor valamilyen nem tömegtermékkel kedveskedjünk ...
jó ötlete it is lehet személyre szabottajándék , pl lehet szakácskönyv is ha magyarul is ért, film vs zene stb ezen ajándékok jellemzöje h megismerteti a másságunkat - egzotikum mint sokaknak kiderült az eu nyügökböl a mák és a szaloncukor beilgli is egozutikum ... de vannak dolgok pl a méz és a fokhagyma -hagyma az ország éghajtata és a fajta miatt különleges izvilágu ...
ha végképp nem tudnánk dönteni nagy segitség ha megnézzük mit vásásrolnak a külföldiek nálunk...
Pirospaprika, konyakosmeggy, tokaji bor, unicum, magyar képeskönyvek, és iskolai könyvek .
Gyerekeknek kiváló ajándék lehet a bűvös kocka. Német barátunk, aki rendkívül kedveli az erőset, például nyári időszakban rajong a magyar friss, zöld hegyes paprikáért. És ne feledkezzünk el a jó villányi vörös borról sem....
Magyar anyanyelvűeknek magyar könyvet, idegen anyanyelvűeknek magyar zenét, művészeti albumot.
Mindig az éppen aktuális kedvenceimet.
Gyerekeknek (persze felnőtteknek is) lehet rubik kockát is ajándékozni.
amit a mi külföldi ismerőseink szeretnek a paprika-téliszalámi-tokaji körön kivül azok a Hélia-D közmetikumok. Szász Endrés tégelyekben kellően magyaros
Sziasztok!
Jövő héten kezdek magyart tanitani és gondoltam, majd felteszem a kérdést, hogy szerintük mi tipikus magyar.......na itt sok dolgot találtam, amit még kifelejtettem a listámból.
Én otthon mindig Turó Rudit meg Dunakavicsot veszek először, meg a barátnőm is azt szokott hozni.
Üdv: Szilvi
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)