2. oldal, összesen 27 ElsőElső 1234512 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 11-tól/től 20-ig összesen 261

Téma: Útkeresőknek

Regisztrált
    May 2007
    Hol
    itt...
    Üzenet
    1,993
    Köszönet
    335
    1,613 alkalommal 444 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző morey Üzenet megjelenítése
    A tudás haszontalan,amit a külvilág által fedeztél fel,annak nincs értéke..
    Azt már felfedezték..
    A legnagyobb felfedezés Önmagad megismerése,minél többet tanulsz annál kevesebbet tudsz..
    Még senki nem fedezte fel az ön-ön lényed..
    Egyedül Te vagy az aki felfedezheti,senki más..
    A könyvek,a filmek a zenék,utmutatók,mankók,melyek segitenek megismerni az életet rejtelmeit..
    Szia Morey!
    Miért mondja Jézus a mennyekországa bennetek lakozik és miért mondja sok misztikus tanító az út befelé vezet, mi a meditáció és hogyan hat életünkre, mit jelent ébernek lenni? Aki már ezekre tudja a választ elmondhatja magáról, hogy ébren van. Köszönöm Morey...

De ha ezekre a kérdésekre elkezdtél elméleteket gyártani, akkor még biztos van elötted néhány felismerésre váró információ halmaz.Azokat az ismeret anyagokat amiket magadévá teszel, de még nem érintett meg a felismerése a nem tudás állapotának lehet nevezni. Mikor megérted mikor eggyé válsz vele akkor lesz tudás.
    Ha valaki azt állítja magáról sokat tud,az biztos, hogy keveset, de ha a sok információtól úgy érzed annyimindent tudok és még is úgy érzem semmit, a legjobb úton haladsz. A nem tudás állapota az ami engedi neked meglátni, megérezni, mélyen felismerni és egyéválni azzal a végső felismeréssel, ami csakis benned születhez meg. Amit sehol máshol nem érhetsz el. Egy mester csak utat mutathat, de járnod neked kell rajta, ha ezt egyszer megérted, nem keresel, csak egyszerüen megérkezel önmagadba, ahonnan indultál, hisz te vagy az alfa és az omega. Jézus azt monda Én vagyok az út az igazság és az élet... értsd meg. Olyan szép és olyan sok színü az élet, és minden ember egy egyedi és utánozhatatlan, minden ember utja a saját végső megismeréséről szól. Ahogy a mesterek szokták mondani: Maga az út a lényeg, és sajnos kikell ábrándítsak néhány embert aki keresi az útat, mert már régen jársz rajta, mert Te vagy maga az út... Azért jöttél, hogy tapasztalj, hogy megtapasztald a saját alkotásaidat az anyagi világban. Minden amit most saját magad körül látsz, a te saját alkotásod. Minden amit elhiszel,vagy ellene vagy, jónak vagy rossznak ítélsz meg a te valóságodat alkotja, csak is rád vannak hatással a te igazad és te éled. Minden út egyedi és ismételhetetlen, ne akard más útját követni,hisz az lehetetlen, te csak légy önmagad, csak egyszerűen élvezd az útat...hisz Te vagy az Út az Igazság és az Élet.... Ezért mondja Budha az út befelé vezet, mert ha ezt tudod, nem azzal töltöd az idődet, hogy keres valamit ami rajtad kívül van és elmúlik az élet, hanem egyszerűen csak megérkezel és elkezded élvezni azt az utat amit eddig kerestél és amin már réges régóta elindultál....
    "Az élet leckék sorozata, melyeket át kell élnünk, hogy megértsük őket és rájöjj,miért kaptad, mikor megérted maga a felismerés az ami megváltoztatja életedet..."
    Utoljára Bonaona módosította 2007-08-29, 11:42 AM-kor
    szerintem...szerinted is
    A hála lehetetlenné teszi a boldogtalanságot. Ez az egyik legfontosabb titok, amit meg kell tanulnod.
    "Osho"

Regisztrált
    May 2007
    Hol
    itt...
    Üzenet
    1,993
    Köszönet
    335
    1,613 alkalommal 444 üzenetét köszönték meg
    "Egyszer elérkezik életünkben a rejtélyes találkozás, mikor valaki felismeri, kik vagyunk és kivé válhatunk, s működésbe hozza képességeink áramköreit."

"Ha elölről kezdhetném a gyermeknevelést,
    fenyegetés helyett festegetésre használnám a kezemet.
    Példálózás helyett példát mutatnék.
    Nem siettetném a gyereket, hanem hozzá sietnék.
    Nem a nagyokost játszanám, hanem okosan játszanék.
    Komolykodás helyett komolyan venném a vidámságot.
    Kirándulnék, sárkányt eregetnék.
    Réten kószálnék, bámulnám a csillagokat.
    A civakodás helyett a babusgatásra összpontosítanék.
    Nem erőszakoskodnék a gyerekkel, hanem a lelkét erősíteném.
    Előbb az önbizalmát építeném, azután a házamat.
    Kevesebbet beszélnék a hatalom szeretetéről
    és többet a szeretet hatalmáról."
    (Diane Loomans)
    szerintem...szerinted is
    A hála lehetetlenné teszi a boldogtalanságot. Ez az egyik legfontosabb titok, amit meg kell tanulnod.
    "Osho"

3. A következő tagok köszönték meg Bonaona üzenetét:

Regisztrált
    Sep 2007
    Hol
    KISKÁLLÓ
    Üzenet
    17
    Köszönet
    42
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    A sok út közül melyik a mi utunk? Ezt a nehéz megtalálni és bizony lehet egy élet is kevés hozzá! Néha jó lenne, ha mások utat mutatnának.
    Mindenkiben ott van a jó, csak meg kell látni. Nagyon nagy feladat.

Regisztrált
    Aug 2007
    Hol
    vvvvvv
    Üzenet
    2,653
    Köszönet
    1
    60 alkalommal 40 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző shakti69 Üzenet megjelenítése
    A sok út közül melyik a mi utunk? Ezt a nehéz megtalálni és bizony lehet egy élet is kevés hozzá! Néha jó lenne, ha mások utat mutatnának.
    Úgy gondolom, az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy rossz utat nem tudunk választani. Akármerre indulunk, a feladatunk szembe fog jönni velünk. Amiben hibázhatunk, az az, hogy nem vesszük fel, megkerüljük, amivel dolgunk lenne, nem vonjuk le a tanulságot a hibáinkból. És akkor jön az a panasz, hogy miért akadok én össze mindíg ilyen emberekkel, miért gond nekem mindíg, hogy... Bizony, sokszor nehéz meglátni az orrunk előtt levő igazságot.

Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,493
    Köszönet
    1
    33 alkalommal 25 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző shakti69 Üzenet megjelenítése
    Azt gondolom, valóban nehéz megtalálni az utunkat, de valahol azt felejtjük el, hogy valójában már úton járunk. Mások a te utadat nem mutathatják meg, csak tanácsot adhatnak merre menj tovább. Ha úgy vesszük mindig mindenki utat mutat nekünk, rajtunk áll, merre megyünk tovább. Ha nyitott szemmel jársz észreveszed azokat az embereket, akik segítenek neked, hogy a számodra helyes irányban haladj előre!

Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,493
    Köszönet
    1
    Eszembejutott még egy számomra alapmű: Richard Bach: Jonathan Livingston, a sirály.

Regisztrált
    Jun 2007
    Üzenet
    184
    Köszönet
    18
    86 alkalommal 26 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Anamaya Üzenet megjelenítése
    Eszembejutott még egy számomra alapmű: Richard Bach: Jonathan Livingston, a sirály.
    Alapmű még szerintem "dr. Michael Newton: Lelkünk útja" is. Most olvasom, nekem nagyon tetszik. Tele van esettanulmánnyal, amit egy orvos készitett a pácienseivel, akik elmesélik, hogy mi történt velük a köztes létben, mielőtt újra inkarnálódtak.

Regisztrált
    Jun 2007
    Üzenet
    184
    Köszönet
    18
    86 alkalommal 26 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Remka Üzenet megjelenítése
    amit egy orvos készitett a pácienseivel
    természetesen hipnózisban, ez kimaradt az előbb

Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,493
    Köszönet
    1
    Idézet Eredeti szerző Remka Üzenet megjelenítése
    természetesen hipnózisban, ez kimaradt az előbb
    A hipnózis és a hipnózis alatt átélt élmények biztosan nagyon érdekesek. Valamiért tartok a hipnózistól és a hipnózis alatt átélt élmények a jelen életre gyakorolt negatív hatásaitól. De időt fogok szentelni rá, és még ma elkezdem elolvasni, anélkül nem mondhatom el a saját szubjektív véleményem.

Köszönöm az ötletet.

Regisztrált
    Sep 2006
    Üzenet
    103
    Köszönet
    132
    162 alkalommal 22 üzenetét köszönték meg
    Bonaona ezt csuda jól leírtad, köszönöm. Én rengeteget olvastam már, és minél többet olvasok - úgy érzem - annál kevesebbet tudok. (Olyan sokan és sokszor írták már ezt le, hogy ide alig mertem beírni .) Azt mondják, a lelkünk mindent tud, csak emlékeznünk kellene rá a földi életünkben is.

A lelkünk útjai 3-4 könyvet abban a tudatban vettem meg, hogy az első kettő is megvan. Keresem, hogy akkor elölről olvasom az egészet - mert ugye úgy kerek -, hát sehol nem találom. (Kölcsönadtam és nem került vissza.) Hála Valakinek, aki feltette a letöltésekre, csak megtaláltam, igaz nem "eredetiben" de így is jó. A hipnózisban csak azt mutatják meg az embernek, amit megért, nem a félelem keltése a cél.

2. oldal, összesen 27 ElsőElső 1234512 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •