5. oldal, összesen 27 ElsőElső ... 234567815 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 41-tól/től 50-ig összesen 261

Téma: Útkeresőknek

Regisztrált
    Aug 2007
    Hol
    Tata
    Üzenet
    40
    Köszönet
    0
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Katalina Üzenet megjelenítése
    .
    Pl. nekem ritkán adódott igazi "elfogadó" közeg, nyilvánvalóan azért, mert az a karmikus feladatom, h. megküzdjek ezzel a helyzettel.
    Lehet, hogy a karmikus feladatoddal vonzod az "ellenfeleket", Nyilván körülöttem is vannak ellenzők, csak nincs dolgunk egymással.

Regisztrált
    Aug 2007
    Hol
    vvvvvv
    Üzenet
    2,653
    Köszönet
    1
    60 alkalommal 40 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Katalina Üzenet megjelenítése
    ZZT. Te egy elfogadó közösségben élsz, de nem mindenkinek adott ez - itt és most -, talán majd egy másik..., de ez már egy új történet.
    Jelenleg Balogh Bélát olvasok, aki érthető magyarázatokat ír le könyvében a bennem is felmerülő kérdésekre.
    Pl. nekem ritkán adódott igazi "elfogadó" közeg, nyilvánvalóan azért, mert az a karmikus feladatom, h. megküzdjek ezzel a helyzettel.
    Balogh Béla könyvéből leszűrtem azt - többek között -, h. a rossz dolgok is a fejlődésünket szolgálják, és persze nem véletlenül kerülünk oda, ahová...
    Egyébként pedig a jó tapasztalatom az, h. járjak bárhol is a világban, a hozzám hasonló renzgésszámú emberekkel összehoz a sorsom....
    Érdekes, hogy engem az elfogadó közeg hiánya a közvetlen környezemben nem zavar, nem ösztönöz arra, hogy elfogadásért küzdjek. Jóval az ezos érdeklődésem előtt tanultam meg, hogy nem függök más emberek véleményétől. Attól, hogy szeretteim lököttnek tartanak miatta, én nyugodtan úgy intézem a dolgaimat, ahogyan jónak látom. Az, hogy legyenek emberek, akikkel tudok a témában beszélgetni, az viszont nagyon fontos, mert az ember tényleg megzekken, ha csak a saját gondolataira van utalva. Ez annyira fontosnak látszik, hogy meg is kapom azoknak az embereknek a társaságát. És ők is elfogadják, hogy szeretteim őket nem fogadják el.

Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,493
    Köszönet
    1
    33 alkalommal 25 üzenetét köszönték meg
    Azért jólesne, ha elfogadná a környezet. Mármint nekem biztosan.

Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,493
    Köszönet
    1
    Amikor lemerültök mármint energetikailag, akkor ti mit használtok töltekezésre? Olvasás, zene, film, mozgás?
    Nálam a zene a nyerő, és a jóga.

Regisztrált
    Jun 2007
    Üzenet
    18
    Köszönet
    2
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    Legtöbbször a zenehallgatás számomra is a leginkább megnyugtató, de függ attól is van-e rá lehetőségem, nekem leginkább az a gondom, hogy nincs lehetőségem félrevonulni, akkor olvasás az ami kikapcsol. De szeretek relaxálni, vagy egy jó vidám témájú film vagy beszélgetés a barátnőmmel, aki nagyon "érti" amit mondok.

Regisztrált
    Aug 2007
    Hol
    bárhol
    Üzenet
    395
    Köszönet
    0
    3 alkalommal 2 üzenetét köszönték meg
    ...sziasztok,

lehetségesnek tartjátok, hogy az út keresése maga a keresés ???...lehetséges e, és szükséges e, hogy mindenkinek legyen saját útja ???? ha nem, akkor maga a tapasztalatszerzés az út ???

Regisztrált
    Oct 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    13
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg

Az út Te magad

Az állandó keresés csakis félre vezet. Csukd be a szemed és megtalálod

Regisztrált
    Jan 2007
    Hol
    kisváros
    Üzenet
    901
    Köszönet
    20
    49 alkalommal 24 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    2
    Úgy gondolom, hogy amennyiben a keresés (akár az úté) kerül előtérbe, első helyre, az válik szenvedéllyé, az ugyanolyan pótcselekvés lesz, mint a többi, amit annak tartunk.
    Inkább hiszem, hogy "Ismerd meg önmagad!", mert akkor az út is kibomlik előttünk.
    "Ha azt gondolod, hogy képes vagy rá, ha azt, hogy nem, mindenképpen igazad van." (H.F.)

Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,493
    Köszönet
    1
    Idézet Eredeti szerző xawier Üzenet megjelenítése
    ...sziasztok,

lehetségesnek tartjátok, hogy az út keresése maga a keresés ???...lehetséges e, és szükséges e, hogy mindenkinek legyen saját útja ???? ha nem, akkor maga a tapasztalatszerzés az út ???
    Sziasztok!

Szerintem mindenkinek saját útja van, de természetesen útjaink keresztezik is egymást. A tapasztalatszerzés is utunk egy állomása. Meglátásom szerint sokan túl misztifikálják a spirituális életet. Természetesen misztikus is, de mégis azt gondolom hasonlóan kell élnünk, mint mielőtt erre az útra tértünk, egyetlen nagyon fontos különbség van: tudatosság.
    Azt gondolom, a keresést magát sem kell túlmisztifikálni. Amikor elolvasol egy könyvet, megnézel egy filmet, levonod belőle a tanulságokat, akkor is utadat keresed. Kicsit olyanok vagyunk mint egy folyó, van egy meder, amelyben folyik, de mégsem mindig ugyanolyan. Hol szélesebb a folyó, hol keskenyebb, de sosem ugyanolyan. A folyó állandó változása a mi állandó változásunk is. Odáig is elmerészkedem, hogy azt mondom, hagyjuk sodródni magunkat, engedjünk szabad folyást annak a folyónak, DE itt előjön a tudatosság. Az információkat, melyeket utunk közben szerzünk szűrni kell. Nem mindig minden emészthető azonnal mindenki számára. Van, aki most engem olvas, és magában azt mondja, én nem így látom. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen az ő útján erre nincs szükség. Másoknak, pedig pont erre van szükségük. Az, hogy adott pillanatban mit tudnunk befogadni, megemészteni helyzet és egyénfüggő. Mindig szűrjétek le amit olvastok, hallotok, és csak azt tartsátok meg sajátotoknak, ami elfogadható számotokra!

Kicsit bő lére sikerült ez a válasz, remélem, hasznos is számotokra!

Szeretettel:

Regisztrált
    Aug 2007
    Hol
    bárhol
    Üzenet
    395
    Köszönet
    0
    3 alkalommal 2 üzenetét köszönték meg
    [quote=Anamaya;698536]Sziasztok!

1. Amikor elolvasol egy könyvet, megnézel egy filmet, levonod belőle a tanulságokat, akkor is utadat keresed.

2. Nem mindig minden emészthető azonnal mindenki számára. Van, aki most engem olvas, és magában azt mondja, én nem így látom.

sziasztok,

..nagyon tetszik a fenti megfogalmazás és válasz, két általam fontosnak ítélt részt ki is emeltem, amihez egy két gondoltat fűznék.. 1. ugyan az a könyv ugyan az a szöveg más és mást jelent különböző embereknek, más és más tanulságot tud ha akar levonni belőle (hogy negatív példát is említsek pl. a biblia kifrgatása)
    2. ahhoz hogy bizonyos információt megemészthessen valaki ahhoz az adott imformáció hátterével, kapcsolódó infóival is tisztában kell lennie

persze ez csak az én véleményem, gondolatébresztőnek szántam

5. oldal, összesen 27 ElsőElső ... 234567815 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •