9. oldal, összesen 27 ElsőElső ... 678910111219 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 81-tól/től 90-ig összesen 262

Téma: Útkeresőknek

Regisztrált
    Nov 2007
    Hol
    Sárospatak
    Üzenet
    131
    Köszönet
    0
    5 alkalommal 3 üzenetét köszönték meg
    Sziasztok, kedves útkeresők és azok is, akik már megtalálták!

Még nem régóta vagyok itt és örülök, hogy erre a topikra is rátaláltam. Örömmel olvastam az írásaitokat, bár egy kicsit nehézkes a lapozás.

Én úgy kezdtem el ezotériával foglalkozni, hogy először a wicca felé fordultam. Ilyen témájú könyveket és weblapokat kerestem. Talán azért, mert a férjem viccesen boszorkánynak szokott nevezni. Ezt ő nem sértésnek szánja, hanem olyan dolgokra utal, hogy már akkor is ki tudtam a fájdalmat a kezemmel szüntetni, amikor még nem voltam reikis.

Az ezos honlapokról szedegettem az információt, amit ajánlottak könyvet elolvastam és egyre nagyobb lett bennem a káosz. Ha valamit kérdeztem, sokszor kaptam egymásnak ellentmondó választ. Amikor elolvastam Balogh Béla:Végső valóság és Szepes Mária:Vörös oroszlán könyveket, sok minden a helyére került.

Érzem, hogy még nagyon sokat kell tanulnom. Írtam egy listát azokról a könyvekről, amiket szeretnék elolvasni. Egy A4-es oldal majdnem tele van. Elég gyorsan olvasok, remélem mind belefér még ebbe az életembe.
    A családom elég megértő, bár csak lassan adagolom nekik, nehogy hirtelen megülje a gyomrukat.

Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,493
    Köszönet
    1
    33 alkalommal 25 üzenetét köszönték meg
    Antoine de Saint Exupéry imája

Uram! Nem csodákért és látomásokért
    fohászkodom, csak erőt kérek a
    hétköznapokhoz.

Taníts meg a kis lépések művészetére!

Tégy leleményessé és ötletessé,
    hogy a napok sokféleségében és
    forgatagában időben rögzítsem
    a számomra fontos felismeréseket
    és tapasztalatokat.
    Segíts engem a helyes időbeosztásban.
    Ajándékozz biztos érzéket a dolgok
    fontossági sorrendjének, elsőrangú vagy
    csupán másodrangú fontossága
    megítéléséhez.

Erőt kérek a fegyelmezettséghez és a
    mértéktartáshoz, hogy ne csak átfussak
    az életen, de értelmesen osszam be
    napjaimat, észleljem a váratlan
    örömöket és magaslatokat.

Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy
    az életben minden simán kell,
    hogy menjen. Ajándékozz meg azzal a
    józan felismeréssel, hogy a nehézségek,
    kudarcok, sikertelenségek, visszaesések
    az élet magától adódó ráadásai,
    amelyek révén növekedünk és érlelődünk.

Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt,
    akinek van elegendő bátorsága és
    szeretete az igazság kimondásához.
    Az igazságot az ember nem magának
    mondja meg, azt mások mondják meg nekünk.
    Tudom, hogy sok probléma éppen
    Úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit.

Kérlek segíts, hogy tudjak várni.
    Te tudod, hogy milyen nagy szükségünk
    Van a barátságra. Add, hogy az élet legszebb,
    legnehezebb, legkockázatosabb és
    legtörékenyebb ajándékára méltók lehessünk.

Ajándékozz elegendő fantáziát ahhoz, hogy a
    kellő pillanatban és a megfelelő helyen
    szavakkal vagy szavak nélkül egy kis
    jóságot közvetíthessek.

Őrizz meg az élet elszalasztásának félelmétől.
    Ne azt add nekem, amit kívánok, hanem azt,
    amire szükségem van.

Uram! Taníts meg a kis lépések művészetére!

Ámen

3. A következő tagok köszönték meg Anamaya üzenetét:

Regisztrált
    Feb 2008
    Hol
    Duna mellett
    Üzenet
    19
    Köszönet
    0
    5 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    Sziasztok!

Már régóta olvasgatom ezt, s a hasonló témájú topikokat, de csak mostanában gondoltam rá, hogy regisztráljak.
    Az utóbbi időben habzsoltam az ezos témájú írásokat, könyveket, de annyi a tanító, s a tan, nem tudom eldönteni mi igaz, mi nem az.
    Nem tudom, van-e reinkarnáció (már az előző életemben sem hittem benne ). Úgy gondolom épp elég megoldandó feladat van abban a hátizsákban, amit erre az életre kaptam. Hányszor tudom, hogy mit kéne tenni vagy mit nem, s mégis... Így inkább a tudatállapotok, a tudat befolyásolása érdekel, mármint a saját tudatomé.

Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,493
    Köszönet
    1
    Idézet Eredeti szerző Bazsi70 Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!

Már régóta olvasgatom ezt, s a hasonló témájú topikokat, de csak mostanában gondoltam rá, hogy regisztráljak.
    Az utóbbi időben habzsoltam az ezos témájú írásokat, könyveket, de annyi a tanító, s a tan, nem tudom eldönteni mi igaz, mi nem az.
    Nem tudom, van-e reinkarnáció (már az előző életemben sem hittem benne ). Úgy gondolom épp elég megoldandó feladat van abban a hátizsákban, amit erre az életre kaptam. Hányszor tudom, hogy mit kéne tenni vagy mit nem, s mégis... Így inkább a tudatállapotok, a tudat befolyásolása érdekel, mármint a saját tudatomé.
    Szia!

Szerintem, ha már azt érzed és tudod, merre akarsz elindulni, az jó. Majd egyik dolog hozza/ húzza maga után a többit. Lehet, hogy kicsit zötyögős az út az elején, de szerintem később már simábbnak fogod érezni.
    Az egyetlen jótanács, amit ha gondolod, fogadj el útravalóul: hallgass a megérzéseidre!

szeretettel:

Regisztrált
    Feb 2008
    Hol
    Duna mellett
    Üzenet
    19
    Köszönet
    0
    Idézet Eredeti szerző Anamaya Üzenet megjelenítése
    Szia!

Az egyetlen jótanács, amit ha gondolod, fogadj el útravalóul: hallgass a megérzéseidre!

szeretettel:
    Szia!

Néha nehéz megmondani: ez most igazi megérzés vagy pedig csak aggodalom, felesleges félelem vagy túlzott remény. Pedig jó lenne rendszeresen lecsendesülni gondolatban.
    Valamelyik topikban olvastam, az első gyermek az apát tanítja, a második az anyát. Még ezt nem tudom, mindenesetre az első gyermek neve nekem "jött", a másodikat a párom találta ki...

Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,493
    Köszönet
    1
    Idézet Eredeti szerző Bazsi70 Üzenet megjelenítése
    Szia!

Néha nehéz megmondani: ez most igazi megérzés vagy pedig csak aggodalom, felesleges félelem vagy túlzott remény. Pedig jó lenne rendszeresen lecsendesülni gondolatban.
    Valamelyik topikban olvastam, az első gyermek az apát tanítja, a második az anyát. Még ezt nem tudom, mindenesetre az első gyermek neve nekem "jött", a másodikat a párom találta ki...

Igen, én is olvastam. De akkor vajon mi van a harmadik és negyedik gyerekkel?

Mindenki másképp csendesül le. Nekem pl a meditáció nem igazán jön be, viszont szeretek tornázni és jógázni. Ott egyszerűbb lecsendesedni nekem.

Regisztrált
    Feb 2008
    Hol
    Duna mellett
    Üzenet
    19
    Köszönet
    0
    Idézet Eredeti szerző Anamaya Üzenet megjelenítése
    Igen, én is olvastam. De akkor vajon mi van a harmadik és negyedik gyerekkel?

Mindenki másképp csendesül le. Nekem pl a meditáció nem igazán jön be, viszont szeretek tornázni és jógázni. Ott egyszerűbb lecsendesedni nekem.
    Hogy mi van a harmadik és negyedik gyerekkel, nem tudom, csak miután ezt olvastam, ugrott be, hogy első gyerekünk nevét én találtam ki a másodikra viszont ötletem sem volt, azt meg a párom mondta.

Régebben még ebédszünetben is sikerült egy kicsit lazítani, mostmár...
    Nemcsak arra gondoltam, hogy a nap egy bizonyos részében leülök és lecsendesítem a gondolataimat, hanem a nap nagyrészében. Persze, néha előre kell gondolni, meg kell tervezni valamit vagy vissza kell emlékezni valamire, de sajnos a múlttal és a jövővel kapcsolatos gondolatok sokkal nagyobb mértékben uralnak, mint azt szeretném.
    Jógázni tanfolyamon tanulsz vagy vagy könyvekből? Ha ez utóbbi, melyiket ajánlod?

Regisztrált
    Feb 2008
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    13
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    oké, tudtam, hogy kapcsolat szülő-gyerek között van. természetes. de így olvasni, hogy ki mit tudott kitalálni, a másikét pedig nem, ez már elég érdekes. jó lenne ebbe (is) jobban belelátni...
    bár ha végiggondoljuk, hogy a születendő gyerek választja ki a szüleit, és mindenki a szeretteihez, azok közelébe születik, akkor máris érthető a kapocs.
    VAGYOK - ez spirituális hitvallás;ezzel kijelentem: vállalom, hogy földi életem erős ellenállású közegében képviselem a rám eső szellemkvantumot

Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,493
    Köszönet
    1
    Idézet Eredeti szerző digiti Üzenet megjelenítése
    mindenki a szeretteihez, azok közelébe születik
    Ezt én nem így tudom. Lélekcsoportok tagjai vagyunk. Régebben egyes lélekcsoportokból csak 1-2 lélek született le. Eléggé ritkán került egy családba két azonos lélekcsoportba tartozó lélek. Mostanság már több lélek születik le a lélekcsoportokból, ennek is meg van az oka.

Ha ahogy Te írod szerettei közelébe születik mindig mindenki, akkor nem sok esély van az új megtapasztalásokra. Arra természetesen sok példa van, hogy duálpárok (ha jól tudom ez a megnevezése annak, amikor egy férfi és egy nő lelki társak és szerelmi társak is) egymás után több életben is egymásra talál, és együtt élik le életeiket. Talán erre egyre több példa van, de arra már nem feltétlenül, hogy aki előző életünkben a rokonunk volt, az a mostani életünkben is az. Előfrodul, de nem jellemző. Egyébként is mindenki mindenkinek a testvére, és odaát elvileg mindenki szeret mindenkit, tehát ebben a nézetben igaz, hogy mindenki a szeretteihez, azok közelébe születik le.

Természetesen ez csak az én tudásom, és az én megtapasztalásom. Nem több.

szeretettel:

Regisztrált
    Feb 2008
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    13
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    szia Anamaya!!!

elfogadom, jól hangzik amit mondassz. már csak azért is, mert nem vagyok a dolog szakija. én nagyon keveset tudok erről. tény, hogy az egyetemes energia, a szeretet. így minden entitás (használjuk ezt) szereti a másikat. és erre nem is tudok mit válaszolni. tehát csak a saját szövegemet magyaráznám picit nem rokonokat értettem, hanem olyan embert, akit az életben nagyon szeretett az a vki, aki visszaszületik hozzá. és ha belegondolunk (és nem vesszük figyelembe, h mindenki szereti a másikat) hogy nagyon sokan nem szeretik a körülöttük levőket, szüleiket, így van esély, h mást választ ki, és tapasztal új dolgokat. meg a karmája úgyis "üldözi", az elöl nem menekülhet, meg kell oldanija
    VAGYOK - ez spirituális hitvallás;ezzel kijelentem: vállalom, hogy földi életem erős ellenállású közegében képviselem a rám eső szellemkvantumot

9. oldal, összesen 27 ElsőElső ... 678910111219 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •