10. oldal, összesen 43 ElsőElső ... 7891011121320 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 91-tól/től 100-ig összesen 428

Téma: papagájokról

Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Alsónémedi - Hungary
    Üzenet
    11,111
    Köszönet
    1
    183 alkalommal 55 üzenetét köszönték meg
    Na ez az, amire tökéletesen jó egy ilyen fórum.

Neked a zacskós, nekem a dobozos nem volt a jó.
    De azért ezt a frissen csomagolást, bővebben is kifejthetnéd. Mert én már próbálkoztam olyannal, hogy a piacon én állítattam össze magkeveréket, de az sem volt igazán sikeres. Az "idegen" madaraknak szoktam télire venni 8-10 kg magot, de tavalyi összeálításomért nem igazán voltak oda. Persze, lehet, hogy belejátszott az enyhe tél is, de elég sok megmaradt belőle. Ennél "frissebb" megoldást tudsz?

Regisztrált
    Feb 2007
    Hol
    Romania
    Üzenet
    182
    Köszönet
    89
    73 alkalommal 16 üzenetét köszönték meg
    Frissen csomagoláson azt értettem, h a gyári csomagoláson megnézem a dátumot, és kötelezően a jövő év kell rajta szerepeljen.
    Kis mennyiségben én is szoktam piacról magokat venni (muharmag, fénymag, zab, fürtösköles) + a gyárilag előkészitett magkeverék. Valahol olvastam, s aztán megmaradt szokásnak, hogy külön tálkájuk van a muharnak, külön a zabnak (ebből nagyon keveset teszek, éppen hogy legyen, mert állitólag hizlaló, de imádják forgatnia a csőrükben). A magkeverék napi adagjukba még teszek egy mérőkanál fénymagot és az egészet egy másik tálkába. És akkor ők kedvük szerint hol ide hol oda mennek, és abból esznek, annyit, amennyit akarnak.
    Nem tudom,mennyire szakszerű ez az eljárás, de arra gondoltam, bizzam rájuk, éppen mit akarnak enni.
    Még azt is olvastam, h jó néha a tálka helyét változtatni, mert akkor meg kell keressék,h miben van az,amit épp akar enni, és ez hasonlit arra a mikor a szabadban keresgélnek. Ezt az elméletet úgy alakitottam át, h vettem ilyen malomhoz hasonló etetőt meg kis gyöngyös akasztós valamit, aminek van egy pici tálkája, plusz a rendes tálak és néha ebbe néha abba teszek, van amikor üresen hagyom valamelyiket, aztán találják ki...

Még a tűkrökről van egy elméletem, de azt majd máskor..
    "Be patient; all will come in time." Stuart Wilde

Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Alsónémedi - Hungary
    Üzenet
    11,111
    Köszönet
    1
    Ez a doboz ügy, akkor most már számomra is érthető. Őszintén szólva, én még soha nem néztem a dátumokat, valószínűleg azért, mert még nem volt gondom vele.
    A "többfogásos" etetőt érdekesnek tartom, de egy é nem helyigényes?
    Nekem egy félköríves, kb. 6-7 cm-es belső itatóba van az ennivaló, ez elég nagy ahhoz, hogy kedvére kotorásszon benne. Ebbe úgyis minden nap kap új keveréket.
    A magkeveréket pedig egy "gyári" alapján szoktam készíteni, amit annak idején nálunk az állatorvosnál vettem, csak nagyon drágán adta. Volt viszont rajta egy viszonylag pontos tartalmi lista, ami "receptnek" tökéletesen megfelelő.

Regisztrált
    Sep 2007
    Hol
    Győr
    Üzenet
    41
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    TipeTupa egy kis időt kérek. A fotót a fiam fogja elkésziteni (már megkértem rá), de most indult a jégkorongszezon, napi két edzésen van és ha hazaér, eléggé romos állapotban van.
    Ami számomra kellemes meglepetés volt, hogy Popej egyáltalán nem félt a fától. Úgy látszik, emlékezett a régi fájára. A legmagasabb ágon ül és rágcsálja. láthatóan nagyon jól érzi magát Úgy örülök neki!!! és nagyon köszönöm az ötletet mégegyszer is. Minőségi változás állt be ezzel Popej életében na, szóval mindenki elégedett

Regisztrált
    Sep 2007
    Hol
    Tatabánya
    Üzenet
    85
    Köszönet
    0
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    szia babucs.hogy állítottál fát popejnak?mibe raktad be hogy megálljon és milyen magas?

Regisztrált
    Sep 2007
    Hol
    Győr
    Üzenet
    41
    Köszönet
    0
    szia nesszi!

karácsonyfa-tartóban van és igy kb 190 cm magas. egy kicsit nyújtózkodnom kell, ha a legfelső ágon tartózkodó madarat el akarom érni.
    A fa alját a párom belefaragta a tartóba és az ágakat is szépen lenyesegette. Közvetlenül a kalitka mellé állitottuk, igy az az ág, amelyen Popej székel, pont a kalitka fölé nyúlik.

Regisztrált
    Sep 2007
    Hol
    Tatabánya
    Üzenet
    85
    Köszönet
    0
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    nekünk a konyhába van a papink és sajna oda nem fér fa de majd kiötlök valamit

Sziasztok!
    Nekünk is van egy ándor papagájunk. Ő már 6 órakor aludni akar. Olyan aranyos, ahogy kezdetben finoman, majd egyre erőteljesebben követeli a letakarást.

Nem tudon, hogy hogyan lett a kis-sándorból hangulatjel, de néha van ilyen )

Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Alsónémedi - Hungary
    Üzenet
    11,111
    Köszönet
    1
    A rendszer automatikusan teszi oda, mert beírtad, hogy K I S S

Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budaörs (Magyarország)
    Üzenet
    23
    Köszönet
    0
    Lefeküdt a kis csibész, csavarkiszedő!
    Ma hallottam, hogy Boros papagája Grün vasárnap férjhez megy, biztosan érdekes lesz az esküvő

Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budaörs (Magyarország)
    Üzenet
    23
    Köszönet
    0
    A szakma készül. sok híres ember lesz ott

10. oldal, összesen 43 ElsőElső ... 7891011121320 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •