Frissen csomagoláson azt értettem, h a gyári csomagoláson megnézem a dátumot, és kötelezően a jövő év kell rajta szerepeljen.
Kis mennyiségben én is szoktam piacról magokat venni (muharmag, fénymag, zab, fürtösköles) + a gyárilag előkészitett magkeverék. Valahol olvastam, s aztán megmaradt szokásnak, hogy külön tálkájuk van a muharnak, külön a zabnak (ebből nagyon keveset teszek, éppen hogy legyen, mert állitólag hizlaló, de imádják forgatnia a csőrükben). A magkeverék napi adagjukba még teszek egy mérőkanál fénymagot és az egészet egy másik tálkába. És akkor ők kedvük szerint hol ide hol oda mennek, és abból esznek, annyit, amennyit akarnak.
Nem tudom,mennyire szakszerű ez az eljárás, de arra gondoltam, bizzam rájuk, éppen mit akarnak enni.
Még azt is olvastam, h jó néha a tálka helyét változtatni, mert akkor meg kell keressék,h miben van az,amit épp akar enni, és ez hasonlit arra a mikor a szabadban keresgélnek. Ezt az elméletet úgy alakitottam át, h vettem ilyen malomhoz hasonló etetőt meg kis gyöngyös akasztós valamit, aminek van egy pici tálkája, plusz a rendes tálak és néha ebbe néha abba teszek, van amikor üresen hagyom valamelyiket, aztán találják ki... 
Még a tűkrökről van egy elméletem, de azt majd máskor..
"Be patient; all will come in time." Stuart Wilde