8. oldal, összesen 43 ElsőElső ... 56789101118 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 71-tól/től 80-ig összesen 428

Téma: papagájokról

Regisztrált
    Feb 2007
    Hol
    Romania
    Üzenet
    182
    Köszönet
    89
    73 alkalommal 16 üzenetét köszönték meg
    Még egy fontos dolgot meg szeretnék osztani veletek. A szöveg, amit feltettem a madarak etetéséről ezzel végződik:

"Elhízás: A kalitkában tartott madarak körében az egyik legnagyobb probléma az elhízás. A hason levő zsírfelesleg nyomhatja a tüdőt, nehezítheti a légzést, súlyos esetben pedig az elhízás a madár általános egészségi állapotát is ronthatja.
    Általában a túltáplálás vezet elhízáshoz. A madár úgy tud veszíteni súlyából, ha kevesebbet kap enni. Ilyenkor csak naponta kétszer kapjon enni, ne hagyjuk előtte az eledelt egész napra. Ne felejtsd el, hogy akárcsak a legtöbb betegség, az elhízás is akkor gyógyítható legkönnyebben, ha korán észreveszed, és rögtön megoldást keresel és persze találsz is."

Félek, nehogy a lelkemen száradjon a dolog, el kell mondanom,h ezzel egyáltalán nem értek egyet. Máshol viszont azt olvastam, hogy igenis a madarakat NEM szabad diétára fogni. A madarat nem lehet fogyókúráztatni, mert az neki kinzás. Az illető, aki irta ezt acikket, ő is bevallja, h egyfolytában szedegetnek, nagyon gyakran, de keveset esznek. Nagyon gyors a madarak égése és nagyon hamar megemésztik,amit megettek. Pár óra éheztetést nagyon meg tudnak szenvedni, és amellett, hogy szenvednek - bezzeg, ha mi farkas éhesek leszünk,irány a hűtőszekrény... - legyengül az immunrendszerük és jöhetnek a betegségek.
    Ismét egy házi példa: Zaza, a lány, hizásra hajlamos, sőt mondhatom, h lustaságából fakadóan, jó fejlett példány lett. Viszont mellette a fiú, olyan mint egy "virsli". Ugyanaz a kaja van előttük, csak az egyik ledolgozza, a másik nem. Most, hogy fogjam diétára csak az egyik madarat? Éhezzen a másik is? A megoldást abban látom inkább, hogy új játékokat találtam ki nekik: pl. létrát készitettem faágakból. De ami a legeslegfontosabb!!! vegyétek meg a kereskedésben található LEGNAGYOBB kalitkát. (legalább 50-60 cm hosszú és ugyancsak vagy 50 cm magas legyen) Főleg, ha nagyobb termetű madaratok van, de a kicsiknek is kell a hely. Igy nagyobb tere lesz és többet mászkál, vagy akár repül a kalitkában is és jobban ledolgozza a felesleget.

Nesszi01-a páros papagájokat főleg arra az esetre értettem, ha csak úgy kedvtelésből - a csi jobb áramlása miatt, vagy beltéri dekorként vesz valaki madarat - úgy tűnik, h közöttünk igazi, lelkes gazdik vannak, de gondoltam a megjegyzésemmel azokra is, akik csak olvassáka fórumot, de nem szólnak hozzá. Szóval, ha olyan körülmények között van a madár, h a gazdája reggel elmegy dolgozni és este későn hazaér, akkor nagyon kell egy társ a madárnak,h egyész nap legyen akivel barátkozzon.
    Még tudok olyat, aki úgy csinálta, ahogy te, és nagyon bejött. Egy fiút vettek az elején, egy évig barátkoztak vele, elég jól kézhez szokott és utána vettek egy lányt, és az egyfolytában a fiú fenekében volt. Még azt kell tudni, h a papik utánozzák egymást. Ha az egyik elkezd félni, a másik is megijed. Ha az egyik tollászkodik, a másik is "követi példáját". Ha az egyik eszik a kézből, és a másik látja, h annak nem lesz semmi baja,akkor ő is megbátorodik.

Babucs,az nem jó, ha tépi a tollát... Találj ki neki elfoglaltságot, játékokat, köss ágakból létrát neki.
    A neten találtam pár játékot, ide másolom inspirációul.

Weboldal játék fabrikálásáról:
    http://www.cheepparrottoysntips.com/index.html
    Van egy csomó gagyi ötlet is, én aszerint szoktam szelektálni, h lehetőleg balesetmentes játék legyen: főleg ne legyen hurok rajta, ahova beszorulhat és ne legyen túl mű, idegen a madár számára.
    (Köszi a bókokat)
    Kellemes napot Mindenkinek!
    "Be patient; all will come in time." Stuart Wilde

Regisztrált
    Sep 2007
    Hol
    Kecskemét
    Üzenet
    41
    Köszönet
    49
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    Én soha nem fogyóztattam egyik madaramat se, mivel bár a ketrecünk nem volt valami nagy (csak éjszakai szálláshelyül szolgált, vagy a saját biztonságára), szinte egész nap kint voltak, és ha valamit szerettek volna, akkor kénytelenek voltak repülni Maximum azt tudom elképzelni, hogy a nasiját csökkented (ha van neki), az is biztos beszámít
    Az ismeretlentől nem félni kell, hanem megismerni.
    Félni azután sem késő...

Regisztrált
    Mar 2007
    Hol
    Pest megye eleje
    Üzenet
    5,715
    Köszönet
    0
    62 alkalommal 25 üzenetét köszönték meg
    Sziasztok!

Hát az én öreg nimfafiúm most már pár éve egyedül van, ezért nem is ugrándozik annyit, sőt már ki sem jön röpködni, mindig ott van a kalitkájában az etetőedény és egyáltalán nem hízott el. Úgysem eszeget akkor, ha nem éhes. És valószínűleg azért sem hízott el, mert kalitkán belül azért sokat szaladgál és mivel régen 5-en, aztán 4-en voltak, jó nagy a birodalma. Először a mami hagyta el őket. Talán el sem hiszitek, de petefészek rákja volt. Őt követte a lánytesó (úgy látszik náluk a lányok a rövidebb életűek) Végül a papával maradtak, aki 4 évvel ezelőtt hagyta magára. A legszelídebb a mama volt, ő legózott a gyerekekkel és szinte állandóan kint járkált.
    Beszélni a papától tanult el mindent, nagyon rövid idő alatt.

Viszont az tényleg nem jó, ha ingerszegény környezetben van. Szereti, ha történik körülötte valami, szeret nézelődni.
    A miénk a nap nagy részét egyedül tölti, de kilát az ablakon és onnan figyeli a kutyákat, galambokat, együtt "ugat" a kutyákkal, "beszélget" a különböző madarakkal.
    Amikor pedig a mi társaságunkra vágyik, elkezd fülsértően kiabálni, mert tudja, hogy akkor valaki odamegy hozzá.
    Remélem, ő még sokáig szórakoztat bennünket.

Regisztrált
    Feb 2007
    Hol
    Romania
    Üzenet
    182
    Köszönet
    89
    73 alkalommal 16 üzenetét köszönték meg
    A fülsértő kiabálás ismerős... aztán csend és pislogások...
    Tegyetek fel képeket!
    "Be patient; all will come in time." Stuart Wilde

Regisztrált
    May 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    164
    Köszönet
    0
    5 alkalommal 2 üzenetét köszönték meg
    Sziasztok!

Most csak ezt a képet találtam. Ő a mi Gyurikánk. Immár 21 éves. De nagyon szeretjük! [IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Felhaszn%C3%A1l%C3%B3/Asztal/HPIM1425.JPG[/IMG]Csatolás 125777
    [IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Felhaszn%C3%A1l%C3%B3/Asztal/HPIM1425.JPG[/IMG][IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Felhaszn%C3%A1l%C3%B3/Asztal/HPIM1425.JPG[/IMG]

Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Alsónémedi - Hungary
    Üzenet
    11,111
    Köszönet
    1
    183 alkalommal 55 üzenetét köszönték meg
    Sanyi... aki lány

Regisztrált
    Sep 2007
    Hol
    Kecskemét
    Üzenet
    41
    Köszönet
    49
    Óóóó igen. Mi "hisztikiabálásnak" neveztük, amikor a valamit nagyon akar, de AZONNAL! Aztán amint odaértük csak pislog

Az első kép: a kanapén Nyjaszka épp ismerkedik azzal a "furcsa" fényképezőgéppel

Második kép: a konyhaszekrény tetejéről (mindig oda szállt fel, és onnan leste a világot).

Harmadik kép: Apukám + egy kis ciróka

Negyedik kép: a korábban említett "taxi szolgáltatás"
    Az ismeretlentől nem félni kell, hanem megismerni.
    Félni azután sem késő...

Regisztrált
    Sep 2007
    Hol
    Győr
    Üzenet
    41
    Köszönet
    0
    Sziasztok

elhatároztam, hogy Popejnek ismét állitunk fát, mert igazán nincs is hol ücsörögnie, ha kint van. Ill. a konyhaszekrény párkányán, de attól én nem vagyok túl boldog. Akácfára gondoltam. Miután megszületett a gondolat, nem haboztam ezt a párom tudomására hozni Támogatta az ötletet
    TipeTupa köszi az inspirációt
    Képet még nem sikerült feltöltenem,azt hiszem, a fiam segitségét fogom kérni....

Regisztrált
    Sep 2007
    Hol
    Tatabánya
    Üzenet
    85
    Köszönet
    0
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    sziasztok van hullámos papiknak kitalálva a mézes karika biztosan hallotatok már róla.azt szerintetek nimfapapi is kaphatja?

Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Alsónémedi - Hungary
    Üzenet
    11,111
    Köszönet
    1
    183 alkalommal 55 üzenetét köszönték meg
    Igen, de nekik készítenek olyat amibe szotyola is van.
    De a kistestűeknek szántat ugyanúgy szereti.

8. oldal, összesen 43 ElsőElső ... 56789101118 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •