A jogosítvány érvényességi idejének meghosszabításakor nem csak egészségügyi
alkalmasságot kellene vizsgálni, hanem az elméleti tudást is számítógépen kitöltött
tesztlap segítségével.
Sok sikert a vizsgázóknak! Szerintem kerékpárral sem lehet a forgalommal szemben haladni, igaz én sosem járok biciklivel sehová, túl nagy a forgalom, kerékpárutak meg nincsenek. Sajnos, hogy nem kell KRESZ-vizsga a kerékpárosoknak, hiszen részt vesznek a forgalomban és félelmetes dolgokat művelnek. Tisztelet a kivételnek. A statisztikai adatok alapján a gyalogos és kerékpáros balesetek jelentős részét nem az autósok, hanem a gyalogosok és kerékpárosok okozzák.
A jogosítvány érvényességi idejének meghosszabításakor nem csak egészségügyi
alkalmasságot kellene vizsgálni, hanem az elméleti tudást is számítógépen kitöltött
tesztlap segítségével.
Ez komoly kérdés?
Az egyirányú utca azt jelenti, hogy a forgalom egy irányban haladhat benne. Mitől merül fel egyáltalán, hogy forgalommal szemben szabadna haladni?!
Egyébként kedvencem az a családapa, aki egyirányú utcában, forgalommal szemben kerékpározik, előtte az 5 éves gyereke, és a gyerek hajt be elsőnek abba kereszteződésbe, ahol abból az irányból nem várnak járművet!
Én így ütöttem el majdnem a lányom óvodája előtt egy embert. Tolattam ki a parkolóból, és mivel az utca egyirányú, hát az egyik irányból nem is vártam járművet. Szerencsére az utolsó pillanatban, talán csak megszokásból, de még egyszer hátranéztem...mindkét irányba. Ha elütöttem volna, az nem vigasztalna, hogy ő volt a hibás. Én soha nem száguldozom, nagyon figyelek, hiszen a két gyermekem ott ül az autóban a hátam mögött.
Hallani már olyasmit is h némely helyeken tervezik bevezetni a kerékpárosok szembe haladásnak lehetőségét 1irányú utakon.
A kerékpáros az egyenrangú útkereszteződésben élvezi a jobbkéz szabály előnyeit.
Akkor minden közlekedési szabály vonatkozoik rá.
De van olyan, ahol az egyirányú utcában engedélyezve van a szembe haladás is.
DE EBBEN AZ ESETBEN KÜLÖN SÁV VAN KIÉPÍTVE, VAGY KIMESZELVE. ÉS MEGFELELŐ TÁBLÁKKAL MINDEN SARKON jELEZVE!! (megismételve - ami errefelé nem divatos -)
Erre van példa is.
Érdekes,azonban a kelet europai országokra jellemző a közlekedési vandalizmus.Idegbetegen rohannak,hajtanak,mintha a tatár kergetné őket.Nézzétek meg az amerikai autokat : lusták,tohonyák.....ráérnek.
A magasan kvalifikált rendőri szerveknek felettébb gyanus volt amikor a kihalt pesti Rákóczi uton 30km/h sebességgel haladtam![]()
Jól látom, hogy ez a téma abbamaradt? Pedig a kresszről lehetne levelezni elég sokat![]()
Mit? Nem ismerik, nem ellenőrzik, nem büntetik és alkalomadtán eltemetik.
Igen jól látod "Eviee" !!!!
Ez egy rázós téma, mert a "KRESZ" is olyan ami nem mindenkire egyformán vonatkozik!!!
Kiváncsi lennék például milyen szabály engedélyezi a motorosoknak, a teljesen szabályosan haladó, megfelelő féktávolságot (normális) betartó autók között az engedélyezett sebeség figyelembevétele nélkül akadálypályának használni az utat?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)