4. oldal, összesen 1195 ElsőElső 123456714541045041004 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 31-tól/től 40-ig összesen 11949

Téma: Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Regisztrált
    May 2007
    Hol
    Kanada
    Üzenet
    320
    Köszönet
    0
    13 alkalommal 2 üzenetét köszönték meg

Smile

Idézet Eredeti szerző tájdi Üzenet megjelenítése
    Sok sikert a fogyihoz, amiben tudunk segítünk
    Arra kernelek, hogy ird le pl. az elso hetedet. Szoval pontosan mit is "takart" a feherje nap + a tobbi. Es meg azt is szeretnem tudni, hogy mi a helyzet a mennyisegekkel? Nem mindha nagy etku lennek?!! Van betartando menyiseg? A feherje napnal azt irja zaro jelben, hogy 20 dgk. osszesen?! Ez pontosan mire vonatkozik? Lehet kicsit korulmenyes vagyok es sok a kerdesem de pontosan szeretnem tudni (erteni) azt amire keszulok. Na meg 1 kerdes. Jol ertem, hogy valojaban ez a dieta CSAK 1 hetig tart??? Utanna a 90 nap arrol szol, hogy a reggeli csakis gyumolcs lehet?? Na jo nem farasztalak tovabb a kerdesekkel. Nagy erdeklodessel varom a valaszod.
    Yesterday is history, tomorrow a mystery but today is a gift! So enjoy it!

Regisztrált
    Nov 2007
    Hol
    ------
    Üzenet
    6,279
    Köszönet
    0
    444 alkalommal 216 üzenetét köszönték meg
    Hát én egész jól birom.Kimondottan diétás ételeket eszem.Sonka ,,spenót,,.De hát valamit valamiért.Most 3-4 nap elteltével már nem érzem magam olyan nagyon teltnek.lehet,hogy ez már előrelépés?Csak a spenótnak lehetne hús íze.
    De ha cigiről letudtam szokni akkor ez is sikerülni fog!
    Utoljára afca módosította 2008-07-01, 08:45 AM-kor

Regisztrált
    Dec 2007
    Hol
    spanyolország
    Üzenet
    333
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    ma elkezdtem,hááát...nem mondom hogy könnyű mert én általában nem vagyok nagyétkű ma mégis kínoz az éhség értem ezalatt hogy máskor eszembe nem jut délig a kaja ma már ébredés után éhségérzetem volt.dolgozik a kisördög????írod afca te lemondtál a cigiről irigyellek,nekem az lesz a következő elszánt lépésem egyelőre csak csökkentettem az adagom.ez mükődik.de most fontosabb a fogyikúra mert már rémesen érzem magam,sok sikert mindenkinek

Regisztrált
    Aug 2006
    Üzenet
    8
    Köszönet
    31
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    Üdvözlet a bátor velünk tartóknak, majd biztatjuk őket!
    Alberth nagyon szerencsés alkat valóban, bár a 3 fokban lehet én is lefogynék diéta nélkül is.
    Sok ember olyan mint Pufi, nehezen fogy és könnyen hízik, sajnos.
    Nekik ajánlom a jódot tartalmazó dolgok fogyasztását elsősorban tengeri alga és halak, mert jódhiányosan táplálkozunk, és így minden beépül a szervezetbe.
    A másik fontos segítség a lenmag, ezt őrüljük meg kávédarálón és szórjuk az ételbe evéskor, vagy magában is lehet fogyasztani, szerintem kicsit a dióhoz hasonlít az íze. Nagyon fontos segítség a diétában is mert elősegíti többek között a szervezet és a bélrendszer méregtelenítését ,magas rost tartalmának köszönhetően rendkívül kedvezően hat az emésztésre. Nem is vagyunk olyan éhesek tőle. Az omega-3 zsírsav pedig, amiben nagyon gazdag fontos szerepet játszik az egészségben:csökkenti a vérkoleszterin szintet.
    De számtalan más dologra is jó, olvassátok el:

Nekem a hajhullás ellen is eredményes volt, a koleszterintszintje pedig szinte mindenkinek magas ugye..

Tájdinak teljesen igaza van, gyümölcs és nyers zöldség lehet bőven, valamivel jól kell lakni.

De a teaivást is megemlíteném, sokszor egy fél liter tea segít húzni az időt.
    Én csalán, cickafarok, körömvirágot szoktam inni de a rooibos is jó (ezek zsírégető teák), vagy ki mit szeret, de ne legyen csersavas, mert az fokozza az éhséget.
    Utoljára Katalin/Anyoka módosította 2010-04-07, 03:10 PM-kor Oka: linkek

Regisztrált
    Mar 2007
    Hol
    Pest megye eleje
    Üzenet
    5,715
    Köszönet
    0
    62 alkalommal 25 üzenetét köszönték meg
    Köszönöm Controlcat a kiegészítést, látod a folyadékról majdnem megfeledkeztem, pedig a fogyáshoz (de egyébként is) elengedhetetlen min. 2 l folyadék fogyasztása, Anélkül nem is sikeres a fogyókúra.
    Eleinte annak, aki keveset iszik, talán nehéz 2 l-t meginni, de be lehet osztani nagyon jól.
    2 dl felkelés után, 2 dl a munkahelyi kv előtt, 2 dl mondjuk 10-kor, 2 ebéd előtt, 2 utána 2 dl. délután a munka végén, 2 hazaérkezéskor, aztán estére már csak 6 dl marad, az meg az esti teendők idején már simár legurítható. De másképp is beosztható. Ne egyszerre igyunk 1 llitert mert az sem jó,

Köszi, ha vannak még jótanácsaid szívesen vesszük, együtt többre megyünk.

Gratulálok a cigiről leszokáshoz Afca! Ügyes vagy.
    A leszokás már párszor nálam is ment, de mindig történt valami olyan, amiért újra rágyújtottam, pedig sokszor évekig nem jutott eszembe.
    Már nálam is nagyon érik a gondolat, de el kellene jutnom még a tettekig, ami ugye nehéz, mert valami olyan mindig történik.....
    Utoljára Katalin/Anyoka módosította 2010-03-30, 04:32 PM-kor

Regisztrált
    May 2007
    Hol
    Kanada
    Üzenet
    320
    Köszönet
    0

Smile

Tajdi ! Halam uldozni fog !! (ekezet kene a 2 "A" beture)
    Koszonom szepen mert igazan idoigenyes volt amit irtal, nekem es talan masnak is : HAsznos! Most csak igazabol azt kell eldontenem, hogy melyik nap a legalkalmasabb a kezdesre es igyekezzek ossze allittani egy "etlapot" legalabb az elso 2 hetre?! Ettol kicsit irtozom mivel eleg szegeny a fantaziam de talan ezt is megoldom.

Controlcat ! Neked is koszi az otleteket ! A zsiregeto teak biztosan jok lesznek a le-napon. Ugy latom lessz boven elfoglaltsagom a hetvegen. (sok tervezes, olvasgatas)

Koszonom nektek.

Regisztrált
    Aug 2006
    Üzenet
    8
    Köszönet
    31
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    Scaboro, recepteket segítünk kitalálni, csak szólj ha elakadsz.
    A zsírégető teákat jobb ha minden nap iszod, hamarabb örülhetsz a fogyásnak majd, ezek természetes teák, csak ilyeneket szabad inni, a fogyókúrás spec. teákat nem javaslom, nem ártalmatlanok egyáltalán.
    Aki úgy érzi, hogy nem fogy noha mindent megtesz érte, ott lehet ok a szervezet elsavasodása is, bár a sok gyümölcs és zöldség majd segít rajta, ám ha szeretne valami hatásosabbat próbálja ki a búzafű levet.
    Én egy jégkockányi szoktam éhgyomorra fogyasztani, este kirakom, reggelre felolvad, az ablakban nevelem virágládában, aztán húsdarálóval ledarálom, szűröm és fagyasztom. Bár említik a kellemetlen hatásokat nekem semmi ilyesmi nem jelentkezett.
    Utoljára Katalin/Anyoka módosította 2010-04-07, 03:15 PM-kor Oka: link

Regisztrált
    Mar 2007
    Hol
    Pest megye eleje
    Üzenet
    5,715
    Köszönet
    0
    Na, jönnek elő Controlcat segítségével a gondolatok. Csuda jókat mondasz, én is bűzafüveztem, csak én olyan nagyon nem szeretem csak a finom ízeket, ezért kapszulában.
    És valóban nagyon jó a lenmag, akár kefírbe is lehet szórni, de a husira is lehet, sőt a szezámmag is, pirulva még fincsibb.
    Az étrenddel ne legen gondotok, aki elakad, csak szóljon, máris tudunk valamit közösen.
    A végén már olyan profik lesztek, sokféle ételt ki tudtok találni.
    Keresek majd direkt ehhez a fogyihoz szóló kajákat és felteszem.

Ha nincs sok idő vacakolni a főzéssel, akkor ajánlom a kondér jó zöldséges húslevest előre megfőzve (erről már írtam), de jó a kukorica, vagy chilis konzerv is zöldségnapra.
    Vagy mirelit mexikói zöldségkeverék párolva, kis paradicsomszósszal, kechuppal, fűszerekkel, nagyon jó keményítőnapra. Én imádtam csípősen.

Regisztrált
    Mar 2007
    Hol
    Pest megye eleje
    Üzenet
    5,715
    Köszönet
    0
    Protein napra:

Pirított máj
    40 dkg csirkemáj, majoranna, bors, kevés olivaolaj.
    Serpenyőbe kevés oliván gyakori kevergetés mellett süssük a májat. Mielőtt teljesen megsülne, rá a bors, majoranna, só. Paradicsom saláta illik hozzá.
    Darálthússal töltött paprika
    30 dkg darálthús, 2 db pritaminpaprika, 1 vöröshagyma apróra vágva, 2 ek olivaolaj.
    A hagymát megpárolni, rá a husi. Olyan legyen mint a pörkölt, csak pirospaprika nem kell rá. Fűszerezni sóval, borssal, hozzákeverni 2-3 ek. kefírt és egy ek mustárt. Tovább főzni még 5-10 percig. Ha kész, beletölteni a nyers paprikába.

Pirított máj
    40 dkg csirkemáj, majoranna, bors, kevés olivaolaj.
    Serpenyőbe kevés oliván gyakori kevergetés mellett süssük a májat. Mielőtt teljesen megsülne, rá a bors, majoranna, só. Paradicsom saláta illik hozzá.
    Darálthússal töltött paprika
    30 dkg darálthús, 2 db pritaminpaprika, 1 vöröshagyma apróra vágva, 2 ek olivaolaj.
    A hagymát megpárolni, rá a husi. Olyan legyen mint a pörkölt, csak pirospaprika nem kell rá. Fűszerezni sóval, borssal, hozzákeverni 2-3 ek. kefírt és egy ek mustárt. Tovább főzni még 5-10 percig. Ha kész, beletölteni a nyers paprikába.

Tojáspörkölt
    6-7 tojást keményre főzni. Egy közepes fej finomra vágott hagymát 1-2 kanál olivaolajon üvegesre párolni, kevés vízzel felönteni, (többször is) és jól szétfőzni. 1 kávéskanál pirospaprikát és 1-2 kanál sovány tejfölt tenni hozzá, ha a hagyma szétfőtt. Bele a karikára vágott tojást, és egyszer felrottyantani. Sózni, borsozni, ízlés szerint fűszerezni.

Hagymás busa
    halszeleteket fokhagymás tejben 1-2 órát áztatni. Leitatni róla a tejet, halak fűszerkeverékkel megfűszerezni, és teflon serpenyőbe 1-2 kanál olivaolajat tenni, bele a halszeleteket, rávágni 1 fej hagymát karikára (ízlés szerint lehet több is), és fedő alatt a halat megpárolni.
    Tárkonyos pulykaragu
    Hozzávalók: 1 pulykafelsőcomb kicsontozva, 2 közepes fej vhagyma, 3 ek olaj, 1 babérlevél, 30 dkg csiperkegomba, 4 közepes ecetes uborka, , 1 dl tejföl, 1 dl tejszínt kiskanál ételkeményítő (ezt helyettesítheted növényi eredetű tejszínnel!!! 1 tk mustár, 1 tk tárkonyecett, 1 tk vágott tárkonylevél.
    A húst kisújnyi csíkokra metéljük. A hagymát apróra vágjuk. A felforrósított olajban üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük. Izlés szerint sózzuk, borsozzuk és beledobjuk a babérlevelet. Egy kis pohár vizet öntünk alá és lassú tűzön puhára főzzük. A gombát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A puha húshoz adjuk, újból felforraljuk. A keményítőt a tejföllel, tejszínnel simára keverjük, besűrítjük vele a ragut. A mustárral és a tárkonyecettel pikánsra ízesítjük, a tárkonylevéllel fűszerezzük.!!!

Tojáspörkölt
    6-7 tojást keményre főzni. Egy közepes fej finomra vágott hagymát 1-2 kanál olivaolajon üvegesre párolni, kevés vízzel felönteni, (többször is) és jól szétfőzni. 1 kávéskanál pirospaprikát és 1-2 kanál sovány tejfölt tenni hozzá, ha a hagyma szétfőtt. Bele a karikára vágott tojást, és egyszer felrottyantani. Sózni, borsozni, ízlés szerint fűszerezni.
    Hagymás busa
    halszeleteket fokhagymás tejben 1-2 órát áztatni. Leitatni róla a tejet, halak fűszerkeverékkel megfűszerezni, és teflon serpenyőbe 1-2 kanál olivaolajat tenni, bele a halszeleteket, rávágni 1 fej hagymát karikára (ízlés szerint lehet több is), és fedő alatt a halat megpárolni.

Tárkonyos pulykaragu
    Hozzávalók: 1 pulykafelsőcomb kicsontozva, 2 közepes fej vhagyma, 3 ek olaj, 1 babérlevél, 30 dkg csiperkegomba, 4 közepes ecetes uborka, 2 ek étkezési keményiítő, 1 dl tejföl, 1 dl tejszínt (ezt helyettesítheted növényi eredetű tejszínnel!!! 1 tk mustár, 1 tk tárkonyecett, 1 tk vágott tárkonylevél.
    A húst kisújnyi csíkokra metéljük. A hagymát apróra vágjuk. A felforrósított olajban üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük. Izlés szerint sózzuk, borsozzuk és beledobjuk a babérlevelet. Egy kis pohár vizet öntünk alá és lassú tűzön puhára főzzük. A gombát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A puha húshoz adjuk, újból felforraljuk. A keményítőt a tejföllel, tejszínnel simára keverjük, besűrítjük vele a ragut. A mustárral és a tárkonyecettel pikánsra ízesítjük, a tárkonylevéllel fűszerezzük.!!!

Tojással töltött húslabdák
    Hozzávalók: 5 tojás, 50 dkg darálthús, 1 ek vágott petrezselyem, 1 ek vágott snidling.
    4 tojást megfőzni keményre. A húst összekeverjük 1 nyers tojással, a petrezselyemmel, a snidlinggel és sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A masszát négy részre osztjuk, a meghámozott tojásokat beburkoljuk a fűszeres hússal. Gombócokat formálunk belőle, és mindegyiket alufóliába csomagoljuk. Tepsire tesszük és sütőben kb. 30 percig sütjük. Zöldsalátával fogyasztani !

Gombás pulykamáj
    Hozzávalók: 60 dkg csiperkegomba, 4 szép pulykamáj, 1-1 kk. kakukkfű, borsikafű, oregánó, 2 ek olaj.
    A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A májat megmossuk. Levágunk 4 nagy alufólia darabot. A fólialapot megkenjük olajjal és elterítjük rajta a gombaszeleteket, meghintjük sóval, őrölt borssal és a fűszerekkel. Mindegyik csomagra egy-egy májat fektetünk, nem túl szorosan becsomagoljuk, majd betesszük a sütőbe. (csirkemájból is lehet!!!) Sok-sok
    saláta hozzá.

Mindezeket lehet olaj nélkül teflonban és a tejszín is elhagyható.
    Utoljára Katalin/Anyoka módosította 2010-04-02, 09:02 PM-kor Oka: off kivéve

Regisztrált
    May 2007
    Hol
    Kanada
    Üzenet
    320
    Köszönet
    0

Smile

Jajj. Ugy orvendek a recepteknek !!!! Nem kell szenvednem a nagy kerdesekkel hanem csak kivalasztom es mar kesz is. Nagyon koszonom !!!!!.
    Mar tervezem is a dolgokat es a jovohet vegen mar bele is vagok. Ja meg azert van 1 kerdesem. A leveseket amiket inni kell, lehetnek-e "bolti" levesek (konzerv, porok stb) vagy inkabb a frissen hazilag fozott?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •