9. oldal, összesen 28 ElsőElső ... 678910111219 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 81-tól/től 90-ig összesen 274

Téma: Betegség mint szimbólum

Regisztrált
    Jan 2004
    Hol
    Ahol csak akar
    Üzenet
    3,842
    Köszönet
    572
    4,294,967,295 alkalommal 572 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Lucrezia Borgia Üzenet megjelenítése
    Van valakinek ötlete, szimbolikus szinten mire utal a problémám?...
    Nagyon hasznos lehet a kiváltó lelki háttér (túlfeszültség, nőiesség megélése, stb.) feltárása, de amikor túlzott vérzésről van szó, a nőgyógyász, akiben megbizol, az első ember, akivel beszélned kell. Több fiziológiai oka lehet a változásnak. Jó lenne, ha az orvos segitségével mielőbb ki tudnád zárni az esetleges komolyabb kiváltó okokat.

Regisztrált
    May 2009
    Hol
    Ratingen, Németország
    Üzenet
    127
    Köszönet
    5
    19 alkalommal 12 üzenetét köszönték meg
    Köszi szépen a segítségeteket!
    Az számomra sem kérdés, hogy nem volna jó soká halogatni az orvost... Csak mindig szívom a fogamat, mert jelenleg még nincs egészségbiztosításom. Na de majd lesz!

Viszont eddig bármi bajom volt, sikerült energiával, gyógynövényekkel meggyógyulnom.

Regisztrált
    May 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    187
    Köszönet
    4
    111 alkalommal 50 üzenetét köszönték meg
    Van valakinek ötlete, szimbolikus szinten mire utal a problémám?
    Nagyon sok minden plusz információt adtál kérdésedre egy másik topicon.
    ..... ezen volt hatalmas vitám a párommal.....:...ő nem fogja hagyni, hogy a gyereke(i) ne az ő vallását kövessék, én meg nagyon nem fogom akarni, hogy állandó félelemben éljenek...
    Nehéz ügy. ...
    Ez utóbbi, de főleg teljes bejegyzésed sok mindenben egészti ki problémádat.
    Nem hoz ki ez belőled "önértékelés letörési" konfliktusokat? Valahol máshol felvetették, hogy ezzel kapcsolatban a lép-nél kéne keresgetni.

Csak semmi pánik!

Regisztrált
    May 2009
    Hol
    Ratingen, Németország
    Üzenet
    127
    Köszönet
    5
    Kolonte, köszi a válaszodat, elgondolkodtattál vele.

Aztán rájöttem, hogy nem ez a momentum hoz ki belőlem önértékelés-letörési konfliktusokat... De más dolgok igen. Bár azok többsége nem kötődik a nőiességemhez, legalábbis nem tudok róla.

Regisztrált
    May 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    187
    Köszönet
    4
    Kiegészítés Lucrezia Borgia kérdéséhez.

"Olyan munkahelyem van, ahol elég erőltetett a munkatempó, néha alig bírom tartani az iramot."

Ebből még több minden lehet, például a szív harántcsíkolt izomszövetének csökkenése KA, majd megvastagodása MU szakaszban, ám ennek a tüneteit most még lehet, hogy nem veszi észre az ismerősöd, ha KA szakaszban van. A konfliktus érzelmi tartalma: "Nem bírok teljesíteni, túl sokat várnak tőlem." - erről a Szerv Atlasz 87. oldalán olvashatsz bővebben. Mint eshetőség, érdemes számolni a szívizommal is. Figyelem, az epikrízisben fellépő rohamot nem szabad összekeverni a szívkoszorúér artéria külön programjának epikrízisében fellépő szívleállással!

"Kb. egy hónapja elkezdtem vérezni (nem a normális, havi vérzésről van szó), és azóta gyakorlatilag nem maradt abba."

Méhvérzés felléphet a Méhnyálkahártya (52. oldal) külön program megoldás utáni szakaszában is. Ez utóbbi vagy egy férfival kapcsolatos csúnya konfliktus, vagy egy utódbeágyazódási konfliktus (de nem szexuális értelemben, hanem mint a nagymama bánata a meghiúsult frigyekkel, "de jó vejem lett volna, ha együtt maradnak"). A lép különprogramjának KA szakasza ronthat a helyzeten (vérhigulás miatt), ha az illető úgy érzi, nem elég jó, mert hagyja, hogy szívják a cégnél a vérét. Ha a vérzést látva úgy érzi, elvérzik, kész is az ördögi kör, ami fenntartja az állapotot.

ionon Vendég
    Idézet Eredeti szerző kolonte Üzenet megjelenítése
    Kiegészítés Lucrezia Borgia kérdéséhez.

"Olyan munkahelyem van, ahol elég erőltetett a munkatempó, néha alig bírom tartani az iramot."

Ebből még több minden lehet, például a szív harántcsíkolt izomszövetének csökkenése KA, majd megvastagodása MU szakaszban, ám ennek a tüneteit most még lehet, hogy nem veszi észre az ismerősöd, ha KA szakaszban van. A konfliktus érzelmi tartalma: "Nem bírok teljesíteni, túl sokat várnak tőlem." - erről a Szerv Atlasz 87. oldalán olvashatsz bővebben. Mint eshetőség, érdemes számolni a szívizommal is. Figyelem, az epikrízisben fellépő rohamot nem szabad összekeverni a szívkoszorúér artéria külön programjának epikrízisében fellépő szívleállással!

"Kb. egy hónapja elkezdtem vérezni (nem a normális, havi vérzésről van szó), és azóta gyakorlatilag nem maradt abba."

Méhvérzés felléphet a Méhnyálkahártya (52. oldal) külön program megoldás utáni szakaszában is. Ez utóbbi vagy egy férfival kapcsolatos csúnya konfliktus, vagy egy utódbeágyazódási konfliktus (de nem szexuális értelemben, hanem mint a nagymama bánata a meghiúsult frigyekkel, "de jó vejem lett volna, ha együtt maradnak"). A lép különprogramjának KA szakasza ronthat a helyzeten (vérhigulás miatt), ha az illető úgy érzi, nem elég jó, mert hagyja, hogy szívják a cégnél a vérét. Ha a vérzést látva úgy érzi, elvérzik, kész is az ördögi kör, ami fenntartja az állapotot.
    Hoppá egy orvos tudor van itt?

Regisztrált
    May 2009
    Hol
    Ratingen, Németország
    Üzenet
    127
    Köszönet
    5
    Kolonte, köszi!

Annyit hadd kérdezzek még, mit jelent a KA ill. MU szakasz?
    Köszi!

Regisztrált
    May 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    187
    Köszönet
    4
    KA = konfliktus alatt (pld.éppen agyonütnéd a szomszéd kutyáját, mert sokat ugat és nem tudsz pihenni)
    MU = megoldás után (pld. szerencsédre nem kellett agyonverned, mert elköltöztek, s vitték magukkal)
    Utoljára kolonte módosította 2009-07-25, 05:43 PM-kor

Regisztrált
    May 2009
    Hol
    Ratingen, Németország
    Üzenet
    127
    Köszönet
    5
    Köszönöm szépen! Erre nem gondoltam.

És képzeljétek el, ma azt hiszem, nagyon megvilágosodtam!
    Egy konyhában dolgozom kisegítő munkákat (főleg mosogatás), és a főszakács az, aki állandóan mindenkit lehord, és ez engem eddig nagyon-nagyon-nagyon zavart. Ma derült ki, hogy a karomban lévő ínhüvely-gyulladást is ez tartotta elég sokáig "életben" - már rég elmúlt volna szerintem, ha nincs ez a légkör bent.
    Aztán tegnap rájöttem, hogy úgy viselkedik velem, mint anyám, akivel (fogalmazzak finoman) annyira nem harmonikus a kapcsolatom.
    Ma természetesen megint jött a leteremtés, és a kiabálás, és én mosogatás közben (gondolatban) elmondtam neki, hogy annyira félek tőle, ahogy csak anyámtól féltem valaha is. Ezen jól "elméláztam", és egyszer csak azt vettem észre, hogy bár kellett bőven nehéz dolgokat emelgetnem, de már nem fáj a karom, és ma jöttem el elég régóta először úgy onnan, hogy nem fojtogatott a sírás. És mintha csökkent volna a vérzésem is - lehet, hogy meglett az oka!

Nagyon remélem, hogy igaz a meglátásom!

Köszi a segítséget, szurkolást mindenkinek!

Regisztrált
    May 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    187
    Köszönet
    4
    És mi lenne akkor Signora Lucrezia Borgia, ha egy hasonló esetben fognád a legnagyobb edényt, és a fejére ütnél vele egy hatalmasat, majd felháborodva előbb elküldenéd, aztán otthagynád őt a p.....-ba!
    Ez lenne csak az igazi gyógyulás! Azért gratulálok meglátásodhoz.

ui. csak érdekesség miatt írom le, bár ennek ismerete az egyik legfontosabb kéne, hogy legyen.
    cselekedeteink
    kb:
    5% szabad választásból,
    a többi 95%,
    vagy:
    kényszerből, vagyis nem tenném, de tenni kell!
    vagy:
    gátlásból, -vagyis tenném, de nem merem!- törtétnik.

Csoda, hogy betegek vagyunk?

9. oldal, összesen 28 ElsőElső ... 678910111219 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •