Már meg mondtam Diogenes... kérlek vágd be az ide kapcsolódó hozzászólást ahol én a szüleidet gyaláztam. Kitalált és meg nem történt dolgokkal én nem tudok mit kezdeni. Hogy lehülyéztelek az teljesen igaz, azonban most is az ego beszél belőled, mert még mindig el sem tudod képzelni hogy miért tettem ezt, mindezt azután, hogy elég hosszan provokáltál és olyan meredek kijelentéseket tettél mint az a bizonyos Hitlerrel kapcsolatos.
Úgyhiszem a személyeskedő hangnemben még mindíg te viszed a pálmát, csak lévén sem én sem a többiek nem vagyunk mimózák hogy minden lekent elszólásodat magunkra vegyük mi nem csinálunk belőle drámát.
Persze nem számít, mert erre megint nem fogsz válaszolni, csak itt ott elejtesz egy rágalmat, aztán mikor kérdőre vonnak érte már "huss" itt sem vagy, nem láttad, nem hallottad, meg egyébként se állsz szóba velem.
Természetesen mindezt megint megfejeled egy személyes sértéssel mind az én, mind fagyi részére, de válaszolni továbbra sem válaszolsz a felhozatalára. Na és akkor így beszélgessenek veled az emberek. Te sértegetsz mindenkit, mások viszont tartsák a szájukat, mert úgy a helyes.
Ez volt az előző topicban is csak emlékeztetlek. Soha nem vetted még csak a fáradtságot se hogy részletesen megválaszold mások érveit, csak ilyen egy szavas "hőbörög" kijelentésekkel félre lökködted őket.
Na füles, ebből hozzál ki valamit, hogyan is lehet vele beszélni ha már ott tartunk hogy olyan dolgokat talál ki mint a szülei gyalázása, csak azért hogy leköpködhessen?
Mondanám hogy szánalmas, meg jó pár egyéb dolog, de nem tehetem, mert akkor megint én leszek a rossz meg a bunkó.
Ha így állunk hozzá akkor a tökéletesség az életünk nagyon sok pillanatára igaz még akkor is ha az egészére nem, de ebben a megfogalmazásban akkor te gyakorlatilag azt "nehezményezed", hogy isten nem istennek teremtett bennünket.
Ez eléggé paradoxan hangzik ha engem kérdezel.
Miért teremtené meg egy (állítólag) tökéletes lény önmagát még párszor? Minek másolja magát? Ez számomra elég furcsa ötletnek tűnik szinte bármilyen szempontot is veszek.
Nem sokkal valószínűbb hogy tökéletlen mégis tökéletesen élet és fejlődés képes egzisztenciát fog létrehozni, ha másért nem hát azért hogy a saját létezése alátámasztást nyerjen?
A világegyetem, a fizikai sík megteremtése tűnik a leg kénzenfekvőbb megoldásnak. Ebben a világ olyan helyet foglal el amilyet. Tökéletes, önműködő rendszer, pontosan annyi céllal amennyit a rajta élők adnak neki és ezzel saját életüknek.
Diogenes felhozta hogy akkor hogyan lehet hogy ha valakit meg gyilkolnak akkor a gyilkos akarata érvényesül és nem azé aki életben akar maradni?
Az marad életben akinek erősebb az akarata és nagyobb az elszántsága hogy keresztül vigye azt. Nem csak gyilkosságok történnek, nagyon sokan ölnek önvédelemből is. Hogy ki nyer az nem istenen múlik hanem rajtunk.
Ugyan ez igaz a természeti katasztrófákra is. Ha az emberek érdekeltek lennének a dologban már régen olyan házakban laknánk amik mindennek ellenállnak. Persze ugye ez lehetetlen hiszen a pénz határt szab mindennek. Ki jótékonykodna a saját számlájára így?
Szerintem sokkal valószínűbb és reálisabb verzió hogy ha már mindenképpen istenben akarunk hinni, hogy megteretette a rendszert és az alapokat a fizikai világhoz, azonban attól a pillanattól fogva hogy ez a rendszer "öntudatra" ébredt, azaz elkezdet önállóan működni, ő elvesztette minden hatalmát felette.
Kicsit olyan ez mint a kakukkos óra. Te húzod fel az órát, de onnantól már nem tudsz belenyúlni a működésébe, nem tudod az egyes fogaskerekek forgását, sebességét szabályozni, mert az minden más fogaskerékre is hatással lenne, de még az óra is tönkre menne.