4. oldal, összesen 549 ElsőElső 12345671454104504 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 31-tól/től 40-ig összesen 5485

Téma: Isten és más mesék

Regisztrált
    Apr 2006
    Hol
    időben és térben = itt
    Üzenet
    1,157
    Köszönet
    39
    326 alkalommal 250 üzenetét köszönték meg
    Jó (k)éjt! ))

Regisztrált
    Nov 2008
    Hol
    Szombathely
    Üzenet
    767
    Köszönet
    0
    2 alkalommal 2 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Diogenes-44 Üzenet megjelenítése
    Amióta gyakorlatikag lehülyéztél és szüleim emlékét gyaláztad, nem állok veled szóba. Nem érdekel a véleményed, mert a vélemény olyan embertől jön, aki nem érdemel figyelmet. Néha írok arról amit írsz, de nem érzem kötelességemnek, hogy bármire is reagáljak veled kapcsolatban. Egyszer megpróbáltam, de újra csak személyeskedő modortalanság volt a válaszod. Fagyi(s) nyalogatásán kívül mást még nem írtál, tehát nincs is miről beszélni.
    "Támogatóim pedig nincsenek, mindenki (rajtad kívül) önálló véleményt fogalmaz meg, csak te függsz Fagyistól. Ez azonban a te dolgod, egyáltalán nem érdekel.
    Már meg mondtam Diogenes... kérlek vágd be az ide kapcsolódó hozzászólást ahol én a szüleidet gyaláztam. Kitalált és meg nem történt dolgokkal én nem tudok mit kezdeni. Hogy lehülyéztelek az teljesen igaz, azonban most is az ego beszél belőled, mert még mindig el sem tudod képzelni hogy miért tettem ezt, mindezt azután, hogy elég hosszan provokáltál és olyan meredek kijelentéseket tettél mint az a bizonyos Hitlerrel kapcsolatos.
    Úgyhiszem a személyeskedő hangnemben még mindíg te viszed a pálmát, csak lévén sem én sem a többiek nem vagyunk mimózák hogy minden lekent elszólásodat magunkra vegyük mi nem csinálunk belőle drámát.

Persze nem számít, mert erre megint nem fogsz válaszolni, csak itt ott elejtesz egy rágalmat, aztán mikor kérdőre vonnak érte már "huss" itt sem vagy, nem láttad, nem hallottad, meg egyébként se állsz szóba velem.

Természetesen mindezt megint megfejeled egy személyes sértéssel mind az én, mind fagyi részére, de válaszolni továbbra sem válaszolsz a felhozatalára. Na és akkor így beszélgessenek veled az emberek. Te sértegetsz mindenkit, mások viszont tartsák a szájukat, mert úgy a helyes.
    Ez volt az előző topicban is csak emlékeztetlek. Soha nem vetted még csak a fáradtságot se hogy részletesen megválaszold mások érveit, csak ilyen egy szavas "hőbörög" kijelentésekkel félre lökködted őket.

Na füles, ebből hozzál ki valamit, hogyan is lehet vele beszélni ha már ott tartunk hogy olyan dolgokat talál ki mint a szülei gyalázása, csak azért hogy leköpködhessen?
    Mondanám hogy szánalmas, meg jó pár egyéb dolog, de nem tehetem, mert akkor megint én leszek a rossz meg a bunkó.
    Idézet Eredeti szerző fülesmaci93 Üzenet megjelenítése
    Ami tökéletes, az nem változik. Nincs rá szüksége, mert semmi sem hiányzik belőle, de fölösleges sincs benne...A háburuk a szenvedések az ártatlan Gyerekek és emberek lemészárlása, a természet értelmetlen pusztitása stb.no ezek még is csak fölöslegessek amik a "tökéletességet" áthuzzák... Ezért nem is keletkezhet, meg nem szünhet a tökéletesség vagyis örökkévaló. Isten az egyetlen ilyen teljes valóság, aki mindennek a forrása mert ugye a hit és a vallás ezt hirdeti,ez a célja... Végül
    is mondhatjuk ugy is,hogy ha vége nincs is mindennek, kezdete azonban van...Az "angyalok" és az emberek lelke szellemi valóságok, és ez igy tökéletes...Lelkünkhöz tartozik az anyagi világ is, mint tevékenységének színhelye. Szellemünk formálja, alakítja a világot saját képére, kinyilvánítva benne önmaga többletét, dicsőségét és egyben törekvését a tökéleteshez... Ezzel mintegy
    "uj" világot újjáteremteni ami a tökéletes lesz...
    Megitélésem szerint sajnos a a természet is hiábavalóságnak van alávetve, mint mi emberek,akik nem önként, hanem mások miatt akik a "tökéletességet" semmibe véve alávetettek és mind a mai napig alávetnek minket és a természetet az értelmetlen pusztulásnak,rombolásnak,mind ezt,hogy ne legyen Tökéletes!!!
    Sokszor halljuk az emberek panaszos bírálatát a világról: különbet is teremthetett volna az Isten teljesen tökéleteset... Na azt hiszem sokan nem lennének közöttünk,ha ez igy lett volna...Viszont megmarad volna a "tökéletesség" a világunkban...
    Voltaképpen a teremtményi lét értelme tökéletességének és örökkévalóságának kinyilvánítása önmaga végessége által. Ezzel vallja meg mintegy, hogy nem Ő, hanem más az, ami tökéletes...
    Szerintem az idők teljessége a tökéletesség! A tökéletesség csapdája a tökéletesség...a világ tökéletesnek teremtetett ma már tökéletlen!!! Sajnos napjainkban kevéssé figyelünk oda a tökéletesség megtartására,egész életünkkel azt romboljuk, és mivel egyre többen vagyunk, egyre hatékonyabb a rombolás...

Találkoztam olyan emberrel akinek az volt a véleménye a rombolásra,hogy: " nagy dolog csak így tovább, álljunk ellen a tökéletességnek, irtsuk ki magunkból, mi más célja lehet még az életünknek? - kergessük magányba azt, akiben csak egy kis szikrája is megvan a tökéletességnek, romboljunk le mindent, ami tökéletes, és építsük a helyére a saját tökéletlen épületeinket, teremtményeinket... veregessük vállon magunkat, hogy milyen ügyesek voltunk...
    az ne foglalkoztasson, hogy mi történik közben veled, hogy mi történik,ha felborítod az egyensúlyt... kit érdekel, hogy a tökéletesség mindig tökéletességre törekszik, és így képes bármely pillanatban elpusztítani minden tökéletlent... ez ne érdekeljen... nem fontos egyáltalán....!!!"
    Elgondolkadtató amit ez az ember mondott és mindezekről megvan gyözödve!

Azt gondolom sajnos mára az a világ tökéletessége, ha le kell hunynom a szemem, és látom, ha az ég nem fehér, hanem piszkosszürke, ha a nap egyre erősebben zöld, a hold meg folyton kék, ha a hirek csak a háborukról az értelmetlen öldöklésekről a természet megannyi ember általi pusztitásról szólnak,mert igy tettük Tökéletessé világunkat, csak ne nézzünk az emberekre, az emberi "teremtményekre",mint a Tökéletesség megteremtőire!!!
    Mind ehez sem fizikai törvények sem egyebek nem kellenek,
    egy van ki teremti ezt a "Tökéletességet" az Ember!
    Ha így állunk hozzá akkor a tökéletesség az életünk nagyon sok pillanatára igaz még akkor is ha az egészére nem, de ebben a megfogalmazásban akkor te gyakorlatilag azt "nehezményezed", hogy isten nem istennek teremtett bennünket.
    Ez eléggé paradoxan hangzik ha engem kérdezel.
    Miért teremtené meg egy (állítólag) tökéletes lény önmagát még párszor? Minek másolja magát? Ez számomra elég furcsa ötletnek tűnik szinte bármilyen szempontot is veszek.

Nem sokkal valószínűbb hogy tökéletlen mégis tökéletesen élet és fejlődés képes egzisztenciát fog létrehozni, ha másért nem hát azért hogy a saját létezése alátámasztást nyerjen?
    A világegyetem, a fizikai sík megteremtése tűnik a leg kénzenfekvőbb megoldásnak. Ebben a világ olyan helyet foglal el amilyet. Tökéletes, önműködő rendszer, pontosan annyi céllal amennyit a rajta élők adnak neki és ezzel saját életüknek.
    Diogenes felhozta hogy akkor hogyan lehet hogy ha valakit meg gyilkolnak akkor a gyilkos akarata érvényesül és nem azé aki életben akar maradni?
    Az marad életben akinek erősebb az akarata és nagyobb az elszántsága hogy keresztül vigye azt. Nem csak gyilkosságok történnek, nagyon sokan ölnek önvédelemből is. Hogy ki nyer az nem istenen múlik hanem rajtunk.
    Ugyan ez igaz a természeti katasztrófákra is. Ha az emberek érdekeltek lennének a dologban már régen olyan házakban laknánk amik mindennek ellenállnak. Persze ugye ez lehetetlen hiszen a pénz határt szab mindennek. Ki jótékonykodna a saját számlájára így?

Szerintem sokkal valószínűbb és reálisabb verzió hogy ha már mindenképpen istenben akarunk hinni, hogy megteretette a rendszert és az alapokat a fizikai világhoz, azonban attól a pillanattól fogva hogy ez a rendszer "öntudatra" ébredt, azaz elkezdet önállóan működni, ő elvesztette minden hatalmát felette.
    Kicsit olyan ez mint a kakukkos óra. Te húzod fel az órát, de onnantól már nem tudsz belenyúlni a működésébe, nem tudod az egyes fogaskerekek forgását, sebességét szabályozni, mert az minden más fogaskerékre is hatással lenne, de még az óra is tönkre menne.

Regisztrált
    Mar 2007
    Hol
    Balatonfűzfő
    Üzenet
    2,129
    Köszönet
    175
    869 alkalommal 502 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    9
    Szép napra ébredtünk Fulesmaci.
    Többek közt azért mert besoroltak,hogy hova azt még nem tudom. Amint olvasom itt kétféle ember van,ez most alapvetően módosította a tudástáramat(ami a legfőképen abból állt,hogy jó közetitéssel tudtam,mi az amit nem tudok)most megtudtam.
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    rövid bemásolás: Aerensiniac." Diogenes élvezi a konfliktus keltést nem én és nem fagyi, már kérlek bocsásd meg hogy így fogalmazok, de őszintén és komolyan mondom, hogy nyitottak vagyunk minden ötletre amivel tényleges és normális beszélgetést lehet indukálni Diogenessel és a többi "támogatójával".
    Megvilágosodtam, van a:vagyunk és D a többi "támogatója"
    Pici fejemből kihordtam minden zagyvaságot,az egyén és a gondolat szabadságát,az eszmék szabad áramjását ,és egyéb szőrnyű dolgokat,telehordtam vele a kukát.Már csak az a
    gondom,hogy csütörtökön viszik el még kiszökik belőle néhány veszélyes tan.

Boldog vagyok! Szeretem a világot,mint egykoron gyermek koromban. Nem izgat semmi, még az sem hova is tartozom.

Majd megmondják nekem Ha méltatlannak tartanak rá,hogy megmondják,
    akkor köpjenek szemközt vágjanak szájon,rúgjanak **kön,
    csak érezzék jól magukat.
    <!-- / message --><!-- sig -->
    Fórumszabályzat.<-- és más segítségek,a hozzászólások,fel és letőltések kivitelezése stb.
    *Abban a hozzászólásban, ahol megsértettek(ne válaszolj!) jeletsd a moderátornak a jelentés gombbal.
    Vigyázd, óvd a méltóságodat,a moderátor helyetted válaszol,érted haragszik ,ha kell.
    A hozzászólásaidnál ,mindig vedd figyelembe a fentieket!
    A honlapon moderált chat is működik.

A hozzászólásaim licence
    <---Így használhatod fel.

4. A következő tagok köszönték meg atapata üzenetét:

elke Vendég
    <EMBED src=http://www.youtube.com/v/Ju6VaVzicrs&hl=en&fs=1 width=625 height=444 type=application/x-shockwave-flash allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></EMBED>

Minden szó fölött.... egy dal.... egy érzés.... Johon Lenon : Imagine

fülesmaci93 Vendég
    Idézet Eredeti szerző atapata Üzenet megjelenítése
    Többek közt azért mert besoroltak,hogy hova azt még nem tudom. Amint olvasom itt kétféle ember van,ez most alapvetően módosította a tudástáramat(ami a legfőképen abból állt,hogy jó közetitéssel tudtam,mi az amit nem tudok)most megtudtam.
    rövid bemásolás: Aerensiniac." Diogenes élvezi a konfliktus keltést nem én és nem fagyi, már kérlek bocsásd meg hogy így fogalmazok, de őszintén és komolyan mondom, hogy nyitottak vagyunk minden ötletre amivel tényleges és normális beszélgetést lehet indukálni Diogenessel és a többi "támogatójával".
    Pici fejemből kihordtam minden zagyvaságot,az egyén és a gondolat szabadságát,az eszmék szabad áramjását ,és egyéb szőrnyű dolgokat,telehordtam vele a kukát.Már csak az a

Boldog vagyok! Szeretem a világot,mint egykoron gyermek koromban. Nem izgat semmi, még az sem hova is tartozom.

Szia!

Szép napra ébredtünk, hogy meddig és milyen marad az csak
    Rajtunk/Mindenkitől függ, s marad...

Az ébredő szabadság korszakában, hol a szabadságot szavakban mérik,
    támadt néhány gondolatom...mivel csak a gondolataink határtalanok,
    és óriási szabadságot kapunk általa ...
    Az a véleményem,hogy itt lenne az ideje ugy megosztani és kezelni gondolatainkat, hogy azok a közösség érdekeit szolgálják mondandójukkal,nem pediglen a "személyek" ellen irányuló csatározásokról szóljanak!

A "vámpírokról" szóló históriákat gyakorlatilag az anyatejjel szívjuk magunkba, még nem tudunk összeadni két számot, de olyan hasznos információkkal vagyunk felvértezve, hogy tudjuk, ha az utcán ne adj’ Isten szembejön egy "vérszívó vámpír", akkor ajánlatos karót húzni a szívébe, feszülettel kergetni vagy ha nagyon gonoszak vagyunk, meghívni egy fokhagymás piritósra...
    Lehet, hogy ez kicsit durván hangzik, de ennyire maradtak meg bennem a dolgok, és valahol hasonlatósságot vélek felfedezni itt is időnként ami itt végkép durva...
    Felesleges volna lebontani külön a dolgokat, így összegezve is remekül rá lehet világítani, és látni mi az, ami értékelhető és mi az, ami nem...
    Egyensúly nem nagyon lesz a "két tábor" között, bár ez gondolom nem olyan meglepő az eddigiek alapján...
    Sorolhatnám még az oda-vissza az egymás "támadását", de nem teszem - szóra sem érdemes már nálam,mert nem ez érdekel,hanem azon gondolatok,s témák amik nem arról szólnak ami a másik "támadása"!
    Részemről én is megpróbálom minél előbb elfelejteni ezeket..Tedd Te is ezt!
    Persze lehet igy ezek nélkül "unalmas lesz?"...
    Na azt mondom legyen "unalmas",de béke és tolarencia,megértés a másikkal szemben a gondolataival,független kit,hogy hivnak és énünkben hova soroljuk!
    A szabadság és a gondolataink vágya közvetíthető mindenki felé,
    annak tisztaságában a másikat nem sértve csak megértve, s ez mind függetlenként hittől,nemtől és bőrszinünktől!

További szép napot kivánok Mindenkinek!

fülesmaci93 Vendég
    A FARKASOK... /Címkék: tanmese /

Egyszer, egy idősebb Cherokee benszülött amerikai így tanította az unokáit az élet dolgairól:

Harc dúl bennem - egy szörnyű háborúskodás két farkas között.

Az egyik farkas képviseli a félelmet, a haragot, az irigységet, a bánatot, a sajnálkozást, a mohóságot és a kapzsiságot, az arroganciát, a gőgöt és az önteltséget, a fennhéjázást, az önsajnálatot, a bűntudatot és a bűnösséget, a neheztelést, a megbántódást, a kisebbrendűségi és a felsőbbrendűségi érzést egyaránt, a hazugságokat, a hamisságokat, a büszkeséget és az egót.

A másik farkas pedig a vidámságot, a jókedvet, a békességet, a szeretetet, a reményt, a megosztást és az együttérzést, a derűt és a nyugalmat, a higgadtságot, a szerénységet, a kedvességet, a jóakaratot és a jóindulatot, a barátságot, a bátorságot, a beleérző képességet, a nagylelkűséget, az igazságosságot, a könyörületet és a részvétet, a bizalmat, a becsületet, a hűséget és a hitet képviseli.

Ugyanez a harc folyik bennetek is és minden élő emberben.

A gyerekek pár pilanatig elgondolkoztak a hallottakon, majd az egyikük megkérdezte a nagyapját:

Melyik farkas fog győzni?

Az öreg Cherokee egyszerűen ezt felelte:- Az, amelyiket táplálod!

Regisztrált
    Apr 2006
    Hol
    időben és térben = itt
    Üzenet
    1,157
    Köszönet
    39
    Idézet Eredeti szerző elke Üzenet megjelenítése
    <EMBED src=http://www.youtube.com/v/Ju6VaVzicrs&hl=en&fs=1 width=625 height=444 type=application/x-shockwave-flash allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></EMBED>

Minden szó fölött.... egy dal.... egy érzés.... Johon Lenon : Imagine
    Elke!
    Én már egyszer ezt a dalt belinkeltem az "apácás" fórumba, igaz, hogy csak mp3-es formátumban. Igaznak tartom a mondanivalóját és követendőnek a gondolatmenetét. Ha nincs megosztottság, nincs miért erőszakot alkalmazni.
    Számomra az egyik legdurvább mondat nem a személyemet ért sértések egyike-másika volt, hanem az, amikor valaki azt írta, hogy háborúban szabad ölni. Ezután levágott egy erős dumát arról, hogy ő mennyire hisz istenben.
    Meggyőződésem, hogy háborúban sem szabad ölni, már csak azért sem, mert a "Ne ölj!" parancsolatot nem írhatja fölül egy embertől kapott utasítás. Ha mindenki betartaná az ölés tilalmát, nem tudna senki háborút indítani. Arról persze szó sincs, hogy a "Ne ölj!" isteni eredetű okosság lenne. Ez csupán az emberi fejlődéssel járó társadalmilag elfogadott norma, amit a biblia szerkesztői istennel mondattak el a nagyobb hatás kedvéért, aztán pedig a további oldalakon (és a következő 2000 évben) az ellenkezőjét mondták és tették.

Szóval köszönöm ezt a klippet, én nem találtam csak hanganyagban.

Regisztrált
    Apr 2006
    Hol
    időben és térben = itt
    Üzenet
    1,157
    Köszönet
    39
    Nekem csak a kocsmából hazafelé van szükségem támogatóra!

Egyébként az a baj "A" gondolkodásmódjával, hogy el sem hiszi, hogy több ember egymástól függetlenül is észreveheti az egyház kétkulacsos politikájának nem túl rejtett jeleit és a misztikus ködbe burkolt vallás anomáliáit. Nem kell ehhez összeszövetkeznünk, csupán tényeket tények mellé raknunk és azokból józan következtetéseket levonnunk.

Egyébként a hétvégén történt valami:
    Régen említettem, hogy az idős hölgyek lényegesen nagyobb számban járnak templomba, mint más társadalmi csoportok, mert ott találkoznak egymással. Az imádság csak mellékterméke a találkozásnak. A barátnőm anyukája is jött haza vasárnap a templomból és már mesélte is a legújabb pletyiket! Mondtam is neki, hogy Istenről tud e valami újat? Azt mondta, hogy á, a pap csak régi sztorikat mondott, de a fodrászának valaki ellopta a sminkkészletét.
    Erről van szó.

10. A következő tagok köszönték meg Diogenes-44 üzenetét:

Regisztrált
    Apr 2006
    Hol
    időben és térben = itt
    Üzenet
    1,157
    Köszönet
    39
    Fülesmaci! Ez a tanmese nagyon jó! Már el is loptam. Majd meggyónom az ÉN istenemnek.

Regisztrált
    Apr 2006
    Hol
    időben és térben = itt
    Üzenet
    1,157
    Köszönet
    39
    Idézet Eredeti szerző atapata Üzenet megjelenítése

Tisztelt Atapata!

Ez a " Nem izgat semmi, még az sem hova is tartozom. " nagyon az én ízlésem szerint való. Nem hiszem, hogy az ember bárhová is besorolható lenne, bár kétségtelen, hogy kategóriákban gondolkodunk. A fákat az erdő elemeinek gondoljuk, csupán azért, mert közel vannak egymáshoz és hasonlóak, de mindegyik fa más és más. Egyetlen atomjuk sem azonos, egyetlen levelük sem úgy mozog mint a másik. Mi mégis erdőt mondunk, mert számunkra valamiféle összetartozó organizmusként jelenik meg az erdő.
    Lám, máris eljutottunk a középkor nagy filozófiai kérdéséhez, az "univerzálé" - problémához. Létezik-e az egész, vagy csak elemek vannak amit mi gondolunk egésznek. Persze ez elképesztő mélységekbe és magasságokba viszi az embert, ha végigviszi a gondolatsort, egészen odáig, hogy sem egész, sem rész nem létezik, de ez most itt nem téma. Csak azt jeleztem ezzel, hogy egyetlen mondat mivé tud válni egy másik ember agyában.
    Most engem lehet, hogy besorolnak a te támogatóid sorába, de számomra ez nem kínos.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •