6. oldal, összesen 549 ElsőElső ... 34567891656106506 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 51-tól/től 60-ig összesen 5485

Téma: Isten és más mesék

fülesmaci93 Vendég
    Idézet Eredeti szerző Aerensiniac Üzenet megjelenítése
    Füles, már megint kinek adtad oda az accodat?
    Vagy hányan használjátok füles accját? Elég félrevezető így beszélgetni.

Egyébként milyen sértegetés?
    Most egész jól kijövünk Diogenessel, majd később talán ha ő is ráér.
    Szia!
    Nekem egy van és az az egy ami jelen van.
    Nem mondod komolyan,hogy a "taplozás" nem esik a sértések kategóriájába?
    Vagy ez:" Sajnálom ezt az embert, de nála sokkal jobban sajnálom a családját. A gyerekeit egy ilyen apa egy életre megnyomorítja szellemileg." <!-- / message -->
    Egyébként nem is értem megint,hogy jutott idáig a dolog amikor
    ténylegesen leirtad,hogy: " Az ignore listámon van, úgyhogy az ő hozzászólásai továbbra nem kapnak játékteret nálam és ezért veszekedni se fogok vele." Látod ehez képest "taplozásnál" tartunk...
    Mi értelme van ennek?

Szia!

Regisztrált
    Jan 2009
    Hol
    Kecskemét
    Üzenet
    92
    Köszönet
    1
    4 alkalommal 4 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    3
    Emberi ego csupán....mind ateista mind vallásos, egyre megy. Mind kettő a maga igazát akarja előtérbe helyezni és eszközt nem válogatva meggyalázni a másikat. Hiába legyen szak elismert bármilyen témakörben, hitelét veszti ha képes ilyen alacsonyabb rendű gyermeteg vitákat vívni a másikkal.
    Az ember nem hivatott arra, hogy felfogja mi is a valóság. Meglehet magyarázni mind vallási mind tudományi szemszögből de akkor se lesz meg a válasz mivel korlátolt elménk van. Pusztán az ego megnyugtatására keresi az ember a válaszokat az élet legnagyobb kérdéseire, bizonyítást szerezni létezésének hitelességére és jogosultságára. Ám a "valóság" olyan mint az álom....sose tudod, hogy mikor ébredsz fel. S ha a részletekben rekedsz meg...elfelejted, hogy mit is olvasol. /pár része allegorikus értelemű/

Regisztrált
    Nov 2008
    Hol
    Szombathely
    Üzenet
    767
    Köszönet
    0
    2 alkalommal 2 üzenetét köszönték meg
    Jó, csak néha úgy rád jön valami és magadból kikelve kezdesz piros betűs meg csupa capslockos írásokat produkálni mintha berobbant volna valami a berkeidben és nem te lennél.
    Dio mondott valamit, erre én is mondtam valamit, egyébként a taplózást tényleg nem gondolom különösebben sértőnek, mert mellé írtam, hogy ettől a személyiségét leszámítva jók és relevánsak a gondolatai. A többi önkritika kérdése.

De ha gondolod akkor most megint elkezdhetünk idézeteket bemásolni, hogy ki mit miért mondott és akkor tényleg megint kitör a frász. Az ignorét nyugtázom, majd visszateszem ha megint képtelen lesz beszélni vele vagy velem... most eljutottunk odáig hogy részletesen elemezte egy gondolatomat ami elég nagy sikerélmény számomra azok után amit eddig irkáltunk egymásnak.
    Nincs ellenemre hogy így folytassuk a beszélgetést.
    Persze csak akkor ha nem ragaszkodsz hozzá, hogy a különböző meredekebbnél meredekebb beszólásaimat elemezzem ki számodra, mert látod pl a " Sajnálom ezt az embert, de nála sokkal jobban sajnálom a családját. A gyerekeit egy ilyen apa egy életre megnyomorítja szellemileg." idézetet sem poénból írtam, és szívesen el is magyarázom neked a hátterét ezzel újra vérig sérte Dio-t, összeomlasztva a topicot és ismét anyázás szintjére visszavetve a kettőnk komunikációját.

Te döntöd el miről beszélgessünk =]
    <!-- / message -->

fülesmaci93 Vendég
    Idézet Eredeti szerző Herufer Üzenet megjelenítése
    Emberi ego csupán....mind ateista mind vallásos, egyre megy. Mind kettő a maga igazát akarja előtérbe helyezni és eszközt nem válogatva meggyalázni a másikat. Hiába legyen szak elismert bármilyen témakörben, hitelét veszti ha képes ilyen alacsonyabb rendű gyermeteg vitákat vívni a másikkal.
    Az ember nem hivatott arra, hogy felfogja mi is a valóság. Meglehet magyarázni mind vallási mind tudományi szemszögből de akkor se lesz meg a válasz mivel korlátolt elménk van. Pusztán az ego megnyugtatására keresi az ember a válaszokat az élet legnagyobb kérdéseire, bizonyítást szerezni létezésének hitelességére és jogosultságára. Ám a "valóság" olyan mint az álom....sose tudod, hogy mikor ébredsz fel. S ha a részletekben rekedsz meg...elfelejted, hogy mit is olvasol. /pár része allegorikus értelemű/
    Szia!
    Egyetértek a gondolataiddal,de mégis kérdezném:Véleményed szerint itt és ilyen eldurvult formában kell helyt adni a másik
    gyalázására,semmit és senkit nem nézve azok közül akik erre esetleg nem vevők,mert mindinkább egy témával kapcsolatban
    olvasgatnának és éppen hozzászólnának? Hát igaz,ezközhiány
    már itt sincs...
    Az alacsony rendüség érzése egyfajta önbizalom hiánya,az ego nem megfelelő ismérve. Lehet itt is ez a motiválója a személyes
    oda-vissza sértegetéseknek...
    "Ám a "valóság" olyan mint az álom....sose tudod, hogy mikor ébredsz fel."
    Tudod ez ami itt van már nem álom,de ha mégis akkor nagyon rossz álom és minnél előbb jó lenne "ébresztőt" fujni, és tovább haladni azon az uton ami mentes lenne e "vitáktól" és a hasznos dolgokra hagyatkozván Mindenki tehetné a "dolgát"! Te hogy látod ezt?

Szia! További kellemes délutánt!

Regisztrált
    Jan 2009
    Hol
    Kecskemét
    Üzenet
    92
    Köszönet
    1
    4 alkalommal 4 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    3
    Ha így is teszel a dolgok maradni fognak ugyanúgy. A bölcsesség nem abból fakad, hogy mennyit tudsz egy bizonyos dologról hanem, hogy mennyire vagy képess megosztani mással és elfogadni az övét. Amit csináltok pedig azt tükrözi, hogy mennyit kell fejlődnötök még.
    Elhiszem, hogy felháborít hogy ő mit mond neked és őt az, hogy mit mondasz te. A nézeteltérés megmarad és csak nehezítitek a megoldását.

Fülesmaci engem nem idegesít, hogy ők veszekednek mert ez rájuk tartozik, tanácsokat adhatsz nekik de beleszólni nem lehet....az pedig, hogy másokat zavarja semmivel se lesznek különbek.

Regisztrált
    Nov 2008
    Hol
    Szombathely
    Üzenet
    767
    Köszönet
    0
    Idézet Eredeti szerző Herufer Üzenet megjelenítése
    Ha így is teszel a dolgok maradni fognak ugyanúgy. A bölcsesség nem abból fakad, hogy mennyit tudsz egy bizonyos dologról hanem, hogy mennyire vagy képess megosztani mással és elfogadni az övét. Amit csináltok pedig nem azt tükrözi, hogy mennyit kell fejlődnötök még.
    Elhiszem, hogy felháborít hogy ő mit mond neked és őt az, hogy mit mondasz te. A nézeteltérés megmarad és csak nehezítitek a megoldását.
    Én nem látom ennyire kelletlenül a dolgot. Bármit mond én akkor is át fogom gondolni, csak akkor akadok ki ha saját magának mond ellent és ez sem érdekli.
    Amit Diogenes leír az az első lépése annak ami az én véleményem, úgyhogy egyáltalán nem tagadom amit mond, sőt egyetértek vele, azonban ő megáll ott hogy kérdéseket tesz fel azért hogy szemléltesse a paradoxonokat a bibliában.
    A biblián és az egyházon kívül is van élet.

fülesmaci93 Vendég
    Idézet Eredeti szerző Aerensiniac Üzenet megjelenítése
    Jó, csak néha úgy rád jön valami és magadból kikelve kezdesz piros betűs meg csupa capslockos írásokat produkálni mintha berobbant volna valami a berkeidben és nem te lennél.
    Dio mondott valamit, erre én is mondtam valamit, egyébként a taplózást tényleg nem gondolom különösebben sértőnek, mert mellé írtam, hogy ettől a személyiségét leszámítva jók és relevánsak a gondolatai. A többi önkritika kérdése.

De ha gondolod akkor most megint elkezdhetünk idézeteket bemásolni, hogy ki mit miért mondott és akkor tényleg megint kitör a frász. Az ignorét nyugtázom, majd visszateszem ha megint képtelen lesz beszélni vele vagy velem... most eljutottunk odáig hogy részletesen elemezte egy gondolatomat ami elég nagy sikerélmény számomra azok után amit eddig irkáltunk egymásnak.
    Nincs ellenemre hogy így folytassuk a beszélgetést.
    Persze csak akkor ha nem ragaszkodsz hozzá, hogy a különböző meredekebbnél meredekebb beszólásaimat elemezzem ki számodra, mert látod pl a " Sajnálom ezt az embert, de nála sokkal jobban sajnálom a családját. A gyerekeit egy ilyen apa egy életre megnyomorítja szellemileg." idézetet sem poénból írtam, és szívesen el is magyarázom neked a hátterét ezzel újra vérig sérte Dio-t, összeomlasztva a topicot és ismét anyázás szintjére visszavetve a kettőnk komunikációját.

Te döntöd el miről beszélgessünk =]
    <!-- / message -->
    Szia!
    Amit irtál legyen is ugy... Azokat a mondatokat is "vettem" amikor ugy mond "egyetértés" volt közöttetek. Tudod kevés ember az aki
    ha letaplozzák igazán szónélkül hagyják... No ezen azért én is
    megálltam és ez volt a piros irás alapja,azon fellül,hogy valóban
    mással és nem egymással kellene foglalkozni...
    A topik összeomlásáról nekem az a meglátásom és véleményem,hogy mint mindenhez általában nem egy ember kell...
    Viszont az jól látható,hogy azok az emberek akik békével,megér-tésel és a mások tiszteletben tartása mellett próbáltak némi
    szint akár vicces formában olykor beszőni a topikban,mára már
    megunták azt a "kavargást" mely személyre szabott ellentété
    alakult át!
    Néhány oldalnál tart ez a topik jelenleg...Azt hiszem senkit nem az érdekel hogy ki nyitotta,hanem a témák,gondolatok,kérdések stb.
    Jó lenne ezt szemelőtt tartani csak azért is,mert ez lenne a lényeg.
    A mult a másik topik az az volt...Itt ez uj és más....Megkell probálni meghagyni aminek indult...

További kellemes délutánt!

Regisztrált
    Nov 2008
    Hol
    Szombathely
    Üzenet
    767
    Köszönet
    0
    A topik összeomlásáról nekem az a meglátásom és véleményem,hogy mint mindenhez általában nem egy ember kell...
    Teljesen igazad van, csak én meg vagyok olyan bunkó hogy ne hagyjam szó nélkül a dolgot... kicsit igazságérzeti probléma, kicsit ovis dolog, de ez van

Regisztrált
    Nov 2008
    Hol
    Szombathely
    Üzenet
    767
    Köszönet
    0
    Egyébként visszakanyarodva a témához, mi van akkor ha isten nem egy személy hanem sokkal inkább egy fizikai törvény?

fülesmaci93 Vendég
    <embed flashvars="vID=94108d956f&autostart=false" src="http://files.indavideo.hu/player/gup.swf" quality="high" bgcolor="#666666" width="512" height="384" name="guPlayer-94108d956f" align="middle" allowScriptAccess="always" allowFullScreen="true" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />

6. oldal, összesen 549 ElsőElső ... 34567891656106506 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •