98. oldal, összesen 103 ElsőElső ... 48889596979899100101 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 971-tól/től 980-ig összesen 1028

Téma: Balaton mindenes

Regisztrált
    May 2010
    Hol
    Universe
    Üzenet
    1,409
    Köszönet
    504
    1,342 alkalommal 765 üzenetét köszönték meg
    Vas István
    A süketnéma kislány

Sok volt a gyerek a szőlőhegyen
    A kőkunyhók, sziklák, tőkék között,
    Szépek voltak, erősek, kedvesek,
    És eleinte nem is vettem észre,
    Hogy nem szólal, csak szebb a többinél.
    Nem, eleinte nem tudtam, mitől
    A komolyság nagy, sűrűkék szemében,
    Hogy mosolygása mitől telített,
    Nem tudtam, hogy a természet kegyetlen,
    Kanyargó árama mit alakított
    Mivé, nemcsak a kicsi koponyában,
    De tökéletes teste minden apró
    Izmában úgy, hogy ötéves korára
    Megérjen benne, amit nagy színésznők
    tudnak csak felmagasult perceikben,
    És homlokig maszatosan, mezítláb,
    Minden nézése jelentős legyen,
    Minden mozgása rögtön több magánál:
    Szépséggé nőtt emberi kapcsolat.
    Ó, milyen volt a mosolya! Akárcsak
    a kihűlt láva-táj szüret előtti,
    Kínálkozó, önfeledt ragyogása,
    A földi boldogság ígérete.
    Kérdő szeme, kérdőn kinyújtott újja
    sem volt már gyermeki, hanem a minden
    Titok előtt fájó kiváncsiság.
    Ha nemet intett, maga a titok,
    A szerelem volt, az elérhetetlen,
    A nemet mondva is fájdalmas, édes,
    Minden, amit az élet megtagad,
    A meg kell halni termékeny tudása.
    És az igen! ahogy valakihez
    Odaszaladt, kezét kezembe adta,
    Tekintete, a nyílt, a védtelen,
    Ajándék volt, biztonság, bizalom,
    Hogy ember és ember közt van remény.
    És búcsúzása! Állt a poros úton,
    A Balaton fölött, sziklák alatt,
    Körülötte a táj, melyből kinőtt,
    A hegyoldalba bújt kis ház, ahol
    Megszületett, család, sövény, kutya,
    És gyönyörű kezével mintha az
    Idő maga, a visszahozhatatlan
    Intene még utólszor. És nekem
    Több volt, mint mögötte Szigliget
    Hegyén a várrom, fönt a gyűrt bazalt,
    Mellette a bástyázott teraszok,
    Több, mint a szőlőlevelek közé
    Bújt, tömör, sárga fürtök, mert nekem
    Te vagy legtöbb, természetből kinőtt
    Természeten, fájdalmon, pusztuláson
    Túlnövő lélek. Nekem a világ
    Értelme csak te vagy, emberi szépség!
    "Művészetből nem lehet megélni. A művészettel csak elviselhetőbbé lehet tenni az életet. A művészet, akármilyen jól vagy rosszul csinálja valaki, a lelket táplálja, az Isten szerelmére! Énekeljünk a tus alatt! Táncoljunk a rádió mellett! Meséljünk történeteket. Írjunk verset, akár rossz verset is a barátainknak. Csináljuk olyan jól, amilyen jól csak tudjuk. Csodálatos jutalomban lesz részünk. Alkotni fogunk valamit."
    K.V.

2. 3 tag köszönte meg elfow üzenetét:

Regisztrált
    May 2010
    Hol
    Universe
    Üzenet
    1,409
    Köszönet
    504
    1,342 alkalommal 765 üzenetét köszönték meg

Boldog Karácsonyt kívánok, szerencsés Új évvel, mindenkinek aki erre jár. :)
    Nagyikáknak külön is. :))
    "Művészetből nem lehet megélni. A művészettel csak elviselhetőbbé lehet tenni az életet. A művészet, akármilyen jól vagy rosszul csinálja valaki, a lelket táplálja, az Isten szerelmére! Énekeljünk a tus alatt! Táncoljunk a rádió mellett! Meséljünk történeteket. Írjunk verset, akár rossz verset is a barátainknak. Csináljuk olyan jól, amilyen jól csak tudjuk. Csodálatos jutalomban lesz részünk. Alkotni fogunk valamit."
    K.V.

4. 3 tag köszönte meg elfow üzenetét:

Regisztrált
    Aug 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    3,953
    Köszönet
    15,818
    27,570 alkalommal 3,897 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    2
    Szeretnék Minden Kedves Balatonimádónak Boldog Karácsonyt kívánni!

A zene az igazi világnyelv./Weber/
    Semmilyen szél sem kedvező annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart./Seneca/

6. 3 tag köszönte meg Sch.E. üzenetét:

Regisztrált
    Aug 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    3,953
    Köszönet
    15,818
    Blog bejegyzés
    2

Smile

Kedves Elfow!
    Nagyon szépen köszönöm!
    BUÉK!!!

✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
    ☻/˚ •。* ♥♥ ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★.ღ 。
    /▌*˛˚ I ♥ Balaton ░H░A░P░P░ Y ░░N░ E░W░░Y░E░A░R░░2░0░ 1░3░ ˚ ✰*
    / \ ˚. ★ *˛ ˚♥♥*✰。˚ ˚* ˛˚ ♥♥ 。˚* ˚ ★ღ ˚ 。 •* ˚ ♥♥" ✰

Kívánok minden Balaton rajongónak minimum 125 cm-es tartós vízállást a Balatonban!
    Csatolt képek Csatolt képek

8. 3 tag köszönte meg Sch.E. üzenetét:

Regisztrált
    Aug 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    3,953
    Köszönet
    15,818
    Blog bejegyzés
    2
    A 2011-es évben 38 cm volt a legalacsonyabb vízállás a Balatonban.
    Jelenleg 10 cm-t növekedett, 48 cm-en áll. Sajnos ez még nagyon kevés....

Polgárdi Ákos fotója

10. 3 tag köszönte meg Sch.E. üzenetét:

Regisztrált
    Aug 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    3,953
    Köszönet
    15,818
    Blog bejegyzés
    2
    Balatonederics elátkozott Fekete kastélya, ebek harmincadján

Írta: ivcsek

Ha ez a kastély mesélni tudna, mint a Nobel-díjas Ivo Andric ama hídja a Drinán, bizony mondom, a sztoriból már rég filmet forgattak volna, és a háttérben fel-feltűnne, mindig más arcát mutatva a Balaton tükre. Magyar úri családokkal kapcsolatban olvastam már az átokról, vagy annak tűnő dolgokról. Itt most egy elátkozottnak tetsző helyről lesz szó. Bár a Balatonnak egy kivételesen szép pontján, Balatonedericsen található kastélyról beszélünk, mégsem kell senkinek. Pedig ott a szomszédban a vadonatúj golfpálya, de hiába, ebek harmincadjára került.
    Hogy szellemjárta hely lenne, arról nem szól a fáma, de az erőszakos halált haltakról, vagy az öngyilkosokról az járja, hogy gyakran bolyonganak ott, ahol az a dolog velük megesett. Ebben a kastélyban pedig rendre megtörtént ez-az, amióta sietősen felhúzták… De ne rohanjunk mindjárt az elejére. Kónicz Lászó friss, őszi színpompás képei sétára invitálnak. Nézzünk körül, milyen csodás e hely, ilyenkor novemberben különösen. S milyen csodás lehetett egykoron, amikor még élettel volt teli.

Évtizedek óta mállik, pusztul, de statikailag még rendben van. A 220 millió forintért kínált négyszintes kastély az 1.2323 hektáros ősfás parkjával Balatonederics külterületén, a 71-es főút felett található. „Lakóterülete” 840 m2, rézsútosan kapaszkodik a domboldalba, a felső szintekről a Balatonra látni.
    „A Fekete kastély nevét tetejének egykori fekete színéről – mások szerint a feketére festett ajtóiról-ablakairól – kapta. Az itt történt események azonban más megvilágításba helyezik ezt a nevet”tudatja a Wikipedia, és ide vágó oldala el is meséli – tételesen – mi történt itt és miért. Maradjunk annyiban, hogy volt itt féltékenység tüzelte gyilkosság és öngyilkosság; betegség; a gestapó előli halálba menekvés; volt következménye a reformkor előtti császárellenes összeesküvésnek; éppúgy, mint a bigámiának és a bővérűségnek; valamint, – záróaktusként – a szocializmus nemlétező értékmegőrző képességének. Romantika, dráma, szépség és nemtörődömség, a színorgiában tobzódó őszben, egy ugrásra Balatonedericstől.
    Akit pedig a reformkort megelőző Habsburg-ellenes összeesküvés szálai, részletei érdekelnek (lám milyen keveset tudunk ezekről, pedig itt a Balaton-parton is sétálhattak terveiket szövögetve hősei), itt keressen utána: http://www.balatonederics.hu/tortenet_feketekastely.html
    kik milyen szerepet játszottak benne, s mi köze mindennek a kastély történetéhez!

12. 3 tag köszönte meg Sch.E. üzenetét:

Regisztrált
    May 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    1,178
    Köszönet
    6,167
    3,985 alkalommal 757 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    10

Régen jártam itt, és ha egyszerre nem is, de idővel pótolni fogom a lemaradásomat.
    Ahogy végignéztem, és beleolvastam, a színvonalból és a Balaton-szeretetből nem engedtetek

Élvezettel olvasgatom az információkat, verseket és nézegetem a képeket, ha már nem lehetek én is a tóparton az év minden szakában.

421123_387816507895345_100000009977492_1553593_1084707928_n.jpg
    A gyémántok is széndarabok, csak sokkal értékesebbek.

JAF - Egyedi Ásvány Ékszerek
    kattanj rá!

14. 2 tag köszönte meg GJodie üzenetét:

Regisztrált
    Aug 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    3,953
    Köszönet
    15,818
    Blog bejegyzés
    2
    Vitorlás bál 2013

Fenyofalvi Anett 2013, January 21

A Magyar Vitorlás Szövetség a tradíciókhoz híven idén ismét Budapesten Vitorlás Bált rendez.

Ezzel egy időben Sopronban kerül sor a Fertő tavi Vitorlás Bálra. A tervek szerint a két bál között az este folyamán élő bejelentkezés lesz.

Idén a 2012. évi ranglista díjkiosztó is ünnepélyesebb keretek között kerül megrendezésre. A bál napján, délután vehetik át díjaikat az Optimist, Cadet, Laser 4.7, Laser Radial és 420-as osztályok fiatal vitorlázói, szám szerint 232 versenyzőből a legeredményesebb 22.

A korábbi évektől eltérően idén átlagosan fejenként 70.000.- forint értékben Erzsébet utalványt is kapnak az elismerés mellé az ifjú versenyzők.
    A Ranglista Díjkiosztó ünnepség és a Vitorlás Bál helyszíne a Budai Várban a festő szépségű Magyar Nemzeti Galéria kupolaterme lesz.
    A Bál alkalmával kerül átadásra az év vitorlázói, év vitorlás újságírója és a fair play díj átadásra, ezentúl a bál programjának gerincét a Forum Hungaricum elmúlt évek méltán sikeres vállalkozásai adják: a Gombold Újra divat show, a Roma Hungaricum cigányzenekar, valamint fellép Kapócs Zsóka.

16. 3 tag köszönte meg Sch.E. üzenetét:

Regisztrált
    Aug 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    3,953
    Köszönet
    15,818
    Blog bejegyzés
    2
    62 cm a Balaton vízállása!!!!!!!!!!!!!!!!

18. 3 tag köszönte meg Sch.E. üzenetét:

Regisztrált
    Aug 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    3,953
    Köszönet
    15,818
    Blog bejegyzés
    2
    Solti György:" Szerény körülmények között élő zsidó családból származom. Apai felmenőim pékek voltak, nem volt sok közük a zenéhez. Viszont 1939-ben, amikor már az Operaház tagja voltam, életbe lépett az első zsidótörvény, melynek értelmében közszolgálati poszton (így az Operában) csak abban az esetben dolgozhattak zsidók, ha bizonyítani tudták, családjuk több mint 50 éve Magyarországon él. Úgyhogy el kellett kezdenünk kutatni. Apám pedig bizonyítani tudta, hogy családja Balatonfőkajáron, ebben a kis faluban élt nagyjából 1560 óta. Tehát sokkal régebben, mint Hitler úr családja Németországban. Ennyit a családi háttérről. Ahogy mondtam, édesapám ebből a kis faluból származott, ahol a felmenői egyrészt mezőgazdasággal foglalkoztak másrészt pékek voltak évszázadokon keresztül. Anyám az ország másik részéről, a Vajdaságból, a Tisza partjáról, Adáról származik. Ez is egy kicsi falu. 12-13 éves koromban jártam ott. Az ő családja kereskedéssel, ezen belül főleg fakereskedéssel foglalkozott. Viszont mint kiderült, anyai nagybátyám is abszolút hallással rendelkezett. Állatorvos volt, ezt tanulta, zenével sosem foglalkozott. 7-8-9 éves lehettem, sajnos nem emlékszem pontosan, amikor anyám azt mondta, szeretne ő is zenét tanulni (nagyjából 40 éves lehetett ekkor), hiszen neki is abszolút hallása volt. Úgy gondolom, a zenei tehetség az anyai ágról jön."

20. 3 tag köszönte meg Sch.E. üzenetét:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •