Kedves Elfow!
Ezen a hétvégén kimaradt a Balaton, mert hittünk az időjósoknak. Bánatunkban sütigettünk kettecskén a férjemmel, a gyerekek csak enni jöttek, vizsgaidőszak van. Végül minden remekül sikerült, ajánlom a szilva alakú paradicsomot grillezésre gombával, mennyei!
Telefonozzunk, remélem összejön...mostanában Dalmácska elviszi a délelőttöm, a fogászat a délutánom és az estéimet. Néha olyan hullala vagyok, hogy csak egy méretesebb ciklon tudna arrébb tenni, de nem hagyom magam!!!!!!!
Sajdik Ferenc képet hoztam abból az apropóból, hogy júniusban kiállítása nyílik a Siófoki Szabadtéri Színpadon a KIKK szervezésében.
Sajdik Ferenc: Nemzeti lavór, Balaton
A zene az igazi világnyelv./Weber/
Semmilyen szél sem kedvező annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart./Seneca/
Balatoni nádas parton-Turai Kiss Mária
Balatoni nádasparton három vízirózsa,
Harminchárom pille szállt egy jegenyére róla,
Könnyű szárnyuk úgy lebeg a friss tavaszi szélben
Mint az anyám kendőjének fehér csipke széle.
Hazamegyek édesanyám,haza nemsokára,
Hazamegyek amikorra kinyílik a mályva
Kis falumtól hej de nagyon,nagyon távol estem,
Ha a szívem megállana,haza szállna lelkem.
“A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben,
hanem hogy mennyi élet volt éveidben.” (Abraham Lincoln)
Sajnos nem látom az utolsó oldalon a bejegyzéseket.
Most már látom!
Köszönöm Kukta!
Összeköthetem a zene és a Balaton mindenes topikot?
Miért ne!Volt már ilyen itt...
(Ha már nem lehet most ott...)
Ime egy szép nóta a Balatonról!
Kék Balaton-Tarnai Kiss László
Kék Balaton, nem tagadom, hozzád fűz legszebb emlékem.
Egy régi nyár, még visszajár, átölel minden úgy érzem.
/:Játékos víz gyöngyfodra úgy muzsikál, integet, hívogat a lellei táj.
Jöjj angyalom, kis csónakom, most is a parton téged vár.:/
Száll csónakom, csendben vagyunk, gondolatunk az első nyár,
Nézd kedvesem, itt e helyen, itt vártam rád a mólónál.
/:Halk zene szállt felénk a lombokon át, százszor is szerelmesen csókolt a szád,
S egy pillanat, Szárszó alatt ránk mosolygott a boldogság.:/
Ahol énekelnek nyugodt lehetsz
rossz embereknek nincsenek topikjai
“A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben,
hanem hogy mennyi élet volt éveidben.” (Abraham Lincoln)
Esti mese, amolyan elfow ötletelős módon.
Kedves Kukta, ami vizes szerintem is jöhet, öntörvényűen tágítgattam a kört', mint láthattad.
Minden összefügg mindennel ...
Úgyhogy nehogy visszatartsd magad! - a jó nóta ellen kifogás? Ugyan!
Erzsikém! Olvasom odavagy a fenséges villámló-haragvó balatoni fényekért. Szép is az messziről!... ha Te fotóztál nagy gratula, remek lett a fotód. Itt "délen" éppen most vonult el a viharos, "istennyilás áldás". Nem mondhatom, hogy imádom a természet eme fennkölt kinyilatkoztatásait. A kertet előzőleg itattam át (feleslegesen) a villámlástól-dörgéstől
é félek. Mi van, ha ... Azért sikerült túlélnem.
Gondolom a hosszú hétvégét kihasználtátok, a változékony időjárás ellenére jól éreztétek magatokat a Balaton mellett, és a szúnyogok ???
Küldöm a kedvenc kis mackómat Brumit, aki a történetben a mese részletben, izgatottan készülődik a balatoni utazásra.
Dalmácskának is ajánlott. Szép álmokat.
Brumi és barátai ezúttal nagy útra indulnak, valamennyien a Balaton mellett töltik a vakációt. A vízparton régi ismerősként üdvözölhetjük a jószívű, barátaiért minden áldozatra kész kis Brumit, az eleven és huncut Jócsontot - akit nem is olyan régen még Rosszcsontnak hívtak -, a torkos Dagit és a félénk Panasz Mukit. A sok vidám játék és vakációs kaland még szorosabbra fűzi köztük a mackóbarátságot, amely eddig is sok próbát kiállt.
"Művészetből nem lehet megélni. A művészettel csak elviselhetőbbé lehet tenni az életet. A művészet, akármilyen jól vagy rosszul csinálja valaki, a lelket táplálja, az Isten szerelmére! Énekeljünk a tus alatt! Táncoljunk a rádió mellett! Meséljünk történeteket. Írjunk verset, akár rossz verset is a barátainknak. Csináljuk olyan jól, amilyen jól csak tudjuk. Csodálatos jutalomban lesz részünk. Alkotni fogunk valamit."
K.V.
Forrás: http://macibolt.hu/pag/bodo_bela_brumi_a_balatonon.php
"Művészetből nem lehet megélni. A művészettel csak elviselhetőbbé lehet tenni az életet. A művészet, akármilyen jól vagy rosszul csinálja valaki, a lelket táplálja, az Isten szerelmére! Énekeljünk a tus alatt! Táncoljunk a rádió mellett! Meséljünk történeteket. Írjunk verset, akár rossz verset is a barátainknak. Csináljuk olyan jól, amilyen jól csak tudjuk. Csodálatos jutalomban lesz részünk. Alkotni fogunk valamit."
K.V.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)