Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.
A Canadahun nem járul hozzá bemutatni - vagy a megtaláláshoz iránymutatást adni - olyan tartalmú anyagot, ami a copyright (szerzői jog) által védett, csak akkor, ha van szükséges legális engedély rá.
Adminisztrátor
Sokszor szükséges iskolai, óvodai ünnepek (maturandus, Mikulás, prekarácsony, stb.) alkalmával vidám/komoly rövidebb/hosszabb színdarabok. Ilyeneket keresek.
Szindarabok, jelenetek:
A három pillangó
A kiskakas gyémánt félkrajcárja
A kiskakas rézgarasaA méhecskék vitája
A rátóti csikótojás (jelenet)
Boszorkányéj Luca napra boszorkányos műsor
Csukás István: Sün Balázs
Hokkedli meg Nokkedli
Karinthy Frigyes: Az iskolapénzt visszakérem
Katica és nagymama (jelenet)
Melyiket a kilenc közűl
Mumus
Tű és cérna (jelenet kisiskolásoknak)
Vásáros jelenetek
Könyvek, a drámapedagógiával kapcsolatos elméleti anyagok..
Donkó László, Iciri-piciri dramatizált ovimesék
Kifor Lászlóné, Tóth Ágnes A varázsige
Lázár Péter - Öt szinjáték gyerekeknek
Lóczi Tünde: Drámajáték az óvodában.2.
Utoljára csipkebogyo módosította 2010-04-18, 02:27 PM-kor Oka: A topik cimének módositása
Egyet máris feltettem.
Nálunk siker volt.
1gyuszus56,Anikó7,Bidzsitta,bodnarildiko1,csaba56,eerrii,evcsy87,Fannamari,Fürgeláb,gabernyák,h.tünde,Icocska,JaJanagyi,judó27,királylányocska,Kiscsillag69,kiskobak,lilka,mac.a,madeka,madici,MBBela,melindapeto,mosoly88,nagykala,nurseman,Paládi Gabriella,Réka31,stefannoemi,szerenella,szlabej,tyúkanyóka,tyutyukam,Vitéz László,vviki,xy6,zenenci
Még nem adtuk elő a gyerekekkel, de remélem , ha negyedikesek lesznek( most elsősök), akkor sor kerülhet rá.
Tű és cérna
Szereplők: Panni és Kató (szakadt ruhával)
Panni:
-Ejnye, Kató, szégyelld magad!
Persze, azt sem tudod, Kató,
tű és cérna mire való?
Kató:
-Nem vagyok én olyan buta,
ha szálka megy az ujjamba
tűvel szoktam kipiszkálni.
Tudom én a tűt használni!
S ha cérnára gombot húzok,
muzsikálok, mint a szúnyog.
Panni:
-Nahát, tanuld meg most, te buta,
mire kell a tű, a cérna.
Hogy télen, nyáron ne légy tétlen,
ne járj rongyos köténykébe,
ruhácskába, mert ez szégyen!
Harisnyád ne tátsa sarkát,
gombot fülén varrd át!
Így nem leszel rongyos, lompos,
lusták közt főkolompos.
S még egy kérdést, kedves Kató,
hát a lecke mire való?
Kató:
-Ezt szeretném én is tudni,
eszembe fog talán jutni.
Mire is jó? Ejnye, nahát, nem találom semmi okát.
Se nem ital, se nem étel,
az a huncut számtantétel,
megfekszi a gyomrot mégis,
nyögünk tőle, te is, én is.
Az írástól meg görcs kapható,
én mondom ezt, okos Kató!
Panni:
-Dehogy vagy te, okos Kató,
kis csacsi vagy, jól látható.
Aki okos, ír és számol, többet tud ám a világból,
mint az, aki csak alszik, eszik,
ezt a bocik is megteszik.
Aki okos, bíz az tanul, halad fáradhatatlanul,
Verítéket se sajnálja,
s büszke lesz az apja rája.
Kató:
-Jaj, magamat de szégyenlem,
most már tudom, mit kell tennem,
tudománytól már nem félek,
leckét egész zsákkal kérek!
Tanulok is buzgón eztán,
és jó anyám is büszke lesz rám!
Katica és nagymama
Szereplők: nagymama, Katica, Lacika, cica
Nagyi: (a karosszékben ül és kötöget)
-Jaj, Lacikám, elgurult a gombolyagom, légy szíves, vedd fel!
Laci: (kockával játszik, mellette ül Katica. Lacika elszalad, felveszi a
gombolyagot)
Nagyi: -Köszönöm szépen, kisfiam.
(Lacika visszamegy játszani) Ejnye, ejnye, csak most veszem észre, hogy a szemüvegemet meg a másik szobában hagytam. Elhoznád, Lacikám?
Laci: -El. Már hozom is. (kiszalad, jön vissza a szemüveggel)
Tessék, nagymama.
Nagymama: -Milyen udvarias kisfiú vagy. Köszönöm szépen.
Kati: -Milyen jó a nagyinak! Énhelyettem senki sem emel föl semmit. Tegnap is, hogy főzőcskéztem, hiába kértem anyut, hogy hozzon a konyhából kockacukrot. Azt mondta, hozzak magamnak. Nagyit bezzeg mindenki kiszolgálja.
Laci: -Igen, mert már öreg és nehezére esik a mozgás, látod? (nagyi közben feláll)
Kati: (gyorsan a helyére ül, nagyi pedig egyzékre)
-Laci, idenézz, most én vagyok a nagymama. légy szíves, hozd ide nekem az újságot!
Laci: -Odavigyem?
Nagyi: -Hát, persze, most ő a nagymama.
Kati: -Köszönöm szépen (forgatja az újságot). Kár, hogy még nem tudok jól olvasni. Nagyi most mit csináljak?
Nagyi: -Varrhatsz, köthetsz, horgolhatsz, harisnyát is foltozhatsz.
Laci: -Horgolni?
Kati: -Azt se tudok. Én csak ülni tudok.
Nagyi: -Akkor ülj szépen a karosszékben!
(közben bejön a cica, papírgolyóval játszik)
Kati: (mászna le rögtön a székéből)
-Jaj, jaj de jó! Itt a cica! Olyan jót játszunk mi ketten. Én szaladok elől, ő meg utánam.
Nagyi: -A nagymamák nem futkosnak kiscicákkal! Szép nyugodtan ülnek.
Kati: -Nem jó egy helyben ülni.
Laci:(dobozba rakja a kockáit és feláll) -Megyek fogócskázni.
Kati: -Én is megyek!
Nagyi: -Te csak maradj! A nagymamák nem szoktak fogócskázni. A nagyik korán kelnek, sokat dolgoznak, és örülnek, ha egy kicsit pihenni leülhetnek.
Kati: -Azt hiszem, mégsem akarok nagymama lenni. Visszamegyek gyereknek. (lemászik a székről)
Nagyi: -Jól teszed, Katicám, nem is való neked, hogy sokáig egy helyben üldögélj. Eredj futkosni, ugrálni. Én meg visszatelepszem ide a kényelmes karosszékembe, mert én már igazi nagymama vagyok, és örülök, hogy egy kicsit megpihenhetek.
Vidám jelenet
1gyuszus56,aboglar,Anikó7,apóka2,Bidzsitta,dittas,eerrii,Esztella73,evcsy87,Fannamari,funnygirl0,K.Monika,királylányocska,Kiscsillag69,lilka,lunguly81,mac.a,mazsuádám,mosoly88,nagykala,nkkinga,nurseman,orsuliktimi,pörgettyű,Réka31,simóildi,sstvv,szereann,szlabej,sz_csilla,tope,tyutyukam,xy6,zenenci,zeta222
Vidám jelenet 1
Lóczi Tünde
Drámajáték az óvodában 2.
balazsne,bbbabuskaaa,benczemonika01,berekelza,bernadettee,betti:),Bidzsitta,bodnarildiko1,Casidy,csicus,csottika,eerrii,enikohogye,eszter123,evcsy87,Hannoka,Holi7,huncutka1974,Ildikü,káldóvoda,Kandi21,katicsilla,Keetlin,királylányocska,Kiscsillag69,klaripapp,lekira,lilka,Mami75,maria.horvath,Mentalevél,mosoly88,nagyzsu,Nestea,nkkinga,nurseman,piciangie,pumbaalion,Réka31,rozsa999,Rubina,satin-e,simóildi,sszanduss,szedizita,Tündérborsó,tyutyukam,varga kati,varildi,vizike,Wackor,xy6,Zaubermaus,zenenci,zs@zsi,zsolika,zsuzsi77
Kifor Lászlóné, Tóth Ágnes
A varázsige
Mesedramatizációk óvodásoknak és kisiskolásoknak
"Azzal a szándékkal adjuk közre az évek során általunk feldolgozott mesedramatizálásokat, hogy megkönnyítsük az évzáróra, anyák napjára vagy egyéb alkalmakra készített mûsorok összeállítását.
Törekedtünk arra, hogy megõrizzük a mesék hangulatát, nyelvezetét; a szerepek különbözõ hosszúságúak és nehézségûek, figyelembe véve a gyerekek eltérõ képességeit és szerepelni vágyását."
04kiscsillag,agac,Andremi,Anikó7,apóka2,baboce,bajkof,balazsne,bazseni,bbbabuskaaa,beaneni,benczemonika01,berekelza,bernadettee,Bidzsitta,bodnarildiko1,bornetti,Camea,Casidy,castrum,ccccc_79,csalli,Csengeriné,csengetyu,csottika,dori5,e.deby,edit-a,Eerika,eerrii,emmi76,enikohogye,evcsy87,Fannamari,farkinc,focica,gabernyák,Holi7,hszilvia,huncutka1974,Idnad,Ildike65,imrehemese,juju35,káldóvoda,Kandi21,katickabogi,katicsilla,Katka 46,katy72,keedjauw,Keetlin,kingapk,királylányocska,Kiscsillag69,krisztibogi,Laza Erika,liliom68,lilka,mac.a,magick69,mamamia,Mami75,Manó36,maria.horvath,Mentalevél,Misscili,Mistress,mosoly88,nditke,Nestea,nomi2,nurseman,ottilia90,patus55,piciangie,Piros61,radácsyné,Réka31,Rubina,satin-e,simóildi,sszanduss,Stellanita,szedizita,tamas96,timso,Tündérborsó,tyutyukam,varga kati,varildi,xy6,Yalan,Zaubermaus,zenenci,zs@zsi,zsolika
A MÉHECSKÉK VITÁJA
Mesélő:
Zizi és Züzü, a két méhecske régi jó barátok voltak. Sokszor jártak együtt virágport gyűjteni.
Egy gyönyörű áprilisi napon mégis nagy vitába keveredtek. Egy szépséges nárcisz volt a vita tárgya, amit mindketten kiszemeltek maguknak.
Zizi: Jajj, de gyönyörű sárga nárcisz! Biztos tele van virágporral.
Ma különösen nagy zsákmánnyal térhetek haza!
Züzü: Milyen édes illatot hoz felém a szél. Ó az a nárcisz tele van mézédes nektárral.
Ma én fogom a legtöbb virágport gyűjteni! Felkerülök a kaptár dicsőségtáblájára a legszorgosabb dolgozók közé!
Mesélő: Így aztán mindketten azon igyekeztek, hogy elsőnek érjenek oda a kiszemelt virághoz. Igen ám, de mindkettő sportos, fürge szárnyú méhecske volt, egyik sem tudta megelőzni a másikat. Pont egyszerre értek oda a nárcisz kelyhéhez, és a nagy sietségben még a kobakjuk is összekoppant. Megszédültek és lepottyantak a földre.
Züzü: Na, miért jöttél nekem? Nem látsz a szemedtől?
Zizi: Még hogy én? Inkább te jöttél nekem, te mafla! Ezt a virágot már messziről kinéztem magamnak, erre te jössz, és letaszítasz róla. Hogy tehettél ilyet?
Züzü: Nana! Ezt a nárciszt én néztem ki magamnak, nem pedig te! És nem fogom csak úgy átengedni neked! Ez az enyém!
(Lökdösődnek, veszekednek, verekednek. Lepke Lenke szétválasztja őket.)
Lepke Lenke: Zizi, Züzü mit csináltok? Ne veszekedjetek már! Ti barátok vagytok, vagy nem? A barátok pedig nem irigykednek egymásra! És nézzetek már szét, mennyi szebbnél szebb virág van itt! Ti pedig egyetlen miatt képesek vagytok ölre menni? Micsoda dolog ez? A szép csíkos ruhátok is összepiszkolódott!
(Zizi és Züzü egymásra néztek, és elszégyelték magukat.)
Zizi: Igazad van, Lenke. Nem is értem, mi ütött belénk.
Züzü: Ne haragudj, barátom. Béküljünk ki, jó?
Zizi: Jó, de soha többé ne veszekedjünk.
Mesélő: És a két méhecske nagy egyetértésben repült tovább virágról virágra.
1974lacika,Anikó7,berekelza,Bidzsitta,bodnarildiko1,csengetyu,csicus,csucsu54,eerrii,enikohogye,evcsy87,Hannoka,Holi7,huncutka1974,Idnad,Juci57,juju35,Keetlin,királylányocska,Kiscsillag69,linduem21,Magdalena67,magick69,Mami75,mariama,marilka,mosoly88,Nestea,nkkinga,piciangie,pumbaalion,Réka31,rudilevi,sszanduss,szedizita,szné,sz_csilla,tyutyukam,varga kati,varildi,xy6,zsolika,zsval
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)