10. oldal, összesen 15 ElsőElső ... 78910111213 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 91-tól/től 100-ig összesen 141

Téma: Színdarabok iskolai, óvodai előadásokhoz - Drámapedagógia

Regisztrált
    Feb 2012
    Hol
    Szlovákia
    Üzenet
    21
    Köszönet
    0
    3 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    Enyedy György: Habakukk locsolkodik

Szereplők: HABAKUKK
    KISOKOS
    JÓMAG
    MÜTYÜRKE
    HÉTPETTYES KATICA
    ZÜMMIKE
    HUPIKÉK
    SzíN:
    Kerekerdő meseországban.
    HABAKUKK (fütyörészve jön, kezében nagyméretű üveg): Jó illata van a rózsavíznek…(szagolja). Azt hiszem, tetszeni fog Hupikéknek is….Csak azt tudnám, milyen locsolóverset mondjak ? Talán ez jó lesz: Zöld erdőben jártam,
    Kék ibolyát láttam.
    El akart hervadni,
    Szabad-e locsolni?
    Indulok,mert lekések a piros tojásról…(Jobbra megy. Kisokosba botlik,aki lógó orral álldigál.) Te meg mit ácsorogsz itt? Miért nem mész inkább locsolkodni? Nincs tán locsolóüveged?
    KISOKOS: Már hogyne volna? (Mutat egy icipici kölnis üveget.) Ihol van, ni!
    HABAKUKK: Akkor meg mi a baj? Miért vagy úgy elkámpicsorodva?
    KISOKOS: Hát nem látod, hogy üres?
    HABAKUKK: Az ám! Csakugyan üres! Miért nem töltötted meg szagosvízzel az illatszerboltban?
    KISOKOS (dörmögve): Mert elkéstem. Az illatszerboltban már semmiféle szagosvíz nincs, csak szájvíz. Azzal mégsem tölthetem meg.
    HABAKUKK: Hm… tényleg nem. Ám, hogy lásd, milyen jó pajtásod vagyok, megfelezem Veled a rózsavizemet.
    KISOKOS (felcsillanó szemmel): Jól hallok, Habakukk? Tényleg megtennéd?
    HABAKUKK: Hát persze! Add az üveget! ( A rózsavíz felét átönti Kisokos üvegébe.)
    KISOKOS: Köszönöm Habakukk! Sosem felejtem el a jóságodat. (Ugrik egyet és balra megy.)
    HABAKUKK (magában): Csak sose hálálkodj… Na Szia! Sietek, mert még elhervad Hupikék. (Hüppögést hall. Körülnéz. Jómag kuporog, keservesen sír.)
    Hát Téged meg mi lelt? Miért itatod az egereket?
    JÓMAG (zokogva): Mert nem mehetek locsolkodni. Nézd, elpárolgott a szagosvizem!
    HABAKUKK: Hogyhogy elpárolgott?
    JÓMAG: Mert elfelejtettem bedugaszolni a szagosvizes üvegcsémet, brühühü!
    HABAKUKK: Ez bizony baj! De azért ne keseredj el! Mint jó pajtáshoz illik, megosztom Veled a rózsavizemet. így ni! ( A rózsavíz felét átönti Jómag üvegébe. )
    JÓMAG: Neked aranyból van a szíved, Habakukk! Most már rohanok locsolkodni. (Elfut.)
    HABAKUKK: Én is sietek, mert még elhervad Hupikék. (Ballag tovább, egyszerre óbégatást hall. )
    MÜTYÜRKE ( Jajgat.): Jaj, jaj, jaj!
    HABAKUKK: Mi a baj? Miért jajgatsz?
    MÜTYÜRKE: Locsolkodni indultam, de rosszul dugaszoltam be a locsolóüvegemet, és kiömlött a rózsavíz a zsebemben.
    HABAKUKK: Attól vagy hát ilyen illatos! Azért ne búsulj Mütyürke! Bár nekem sincs már sok rózsavizem, de a maradékot szivesen megfelezem Veled. Tartsd hát az üvegcsédet! (Átönti a kölni felét Mütyürke üvegébe.)
    MÜTYÜRKE: Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm! (Ugrál örömében.)
    HABAKUKK: Jó, jó, de most már a nyakam közé kapom a lábam, mert már kifeküdt Hupikék…
    HÉTPETTYES KATICA: Hová, hová, Habakukk? (Szól rá Habakukkra egy fűszál tetejéről.)
    HABAKUKK: Ugyan ki, és honnan kiabál?
    HÉTPETTYES KATICA: Ide nézz föl! Itt vagyok a fűszálon..
    HABAKUKK: Te vagy, Hétpettyes? Padtársamhoz, Hupikékhez igyekszem, hogy meglocsoljam!
    HÉTPETTYES KATICA: Tőlem sajnálod azt a pár csepp kölnivizet, hogy meg sem locsolsz? (Csapkodni kezd a szárnyaival, hogy elrepüljön.)
    HABAKUKK: Dehogy sajnálom! Várj, megöntözlek!
    HÉTPETTYES: Köszi, köszi, Habakukk...
    ZÜMMIKE (döngicsélve melléjük ereszkedik): Hahó Habakukk! Hahó! Én is kérek abból az illatos rózsavízből!Légy szíves, locsolj meg engem is!
    (Habakukk meglocsolja.) Jaj, de illatos! !Köszönöm Habakukk!Itt egy piros tojás!Szia! Jössz, Hétpettyes?
    HÉTPETTYES KATICA (csapkod a szárnyával).: Szia Habakukk! (Mindketten elrepülnek.)
    HABAKUKK (magában): De most aztán gyerünk! Ha ez így megy tovább, megelőznek a pajtásaim Hupikéknél. (Megy tovább, odaér Hupikékhez.) Szia Hupikék! Eljöttem, hogy meglocsoljalak…
    Zöld erdőben jártam,
    Kék ibolyát láttam.
    El akart hervadn
    Szabad-e …. szabad-e…, szabad-e….
    Atyaisten, hiszen az összes kölnivizem elfogyott! (Rázza az üveget, de nem jön belőle egy csepp sem.)
    HUPIKÉK(Jóízűen nevet): Hahaha!Üres üveggel jöttél locsolkodni?
    HABAKUKK (elszontyolodva): Úgy ám, mind elosztogattam az úton a szagosvizet… Most mi az ördögöt csináljak? Mivel locsoljalak meg?
    HUPIKÉK: Sose bánkódj, Habakukk, amiért kiürült az üveged! Kisokos, Jómag és Mütyürke már úgyis annyira összelocsolt már a te rózsavizeddel, hogy illatozom tőle, mint egy szagos szappan!Úgy veszem, mintha te is meglocsoltál volna! Ezt a hímes tojást pedig tedd el, neked festettem!
    HABAKUKK: Rendes vagy Hupikék! Köszi!Csodaszép a tojás!( Megpuszilja Hupikék arcát mindkét oldalon.) ígérem, hogy jövő húsvétkor duplán meglocsollaj...
    (Mindketten nagyot nevetnek.)

2. 3 tag köszönte meg pinkike üzenetét:

Regisztrált
    Feb 2012
    Hol
    KÁLD
    Üzenet
    20
    Köszönet
    26
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Smile Napsugár

Már sokat hallottunk a Napsugár műsorfüzetről, örülünk, hogy végre rátaláltunk nálatok!

Regisztrált
    Feb 2012
    Hol
    KÁLD
    Üzenet
    20
    Köszönet
    26
    letöltenénk a Mikulásos jelenetet

Regisztrált
    Feb 2012
    Hol
    KÁLD
    Üzenet
    20
    Köszönet
    26
    Köszi az anyák napi jeleneteket

Regisztrált
    Feb 2012
    Hol
    KÁLD
    Üzenet
    20
    Köszönet
    26
    Kedvenceink a Kipp- Kopp mesék...

Regisztrált
    Feb 2012
    Hol
    KÁLD
    Üzenet
    20
    Köszönet
    26
    A Kék madár oldalon sok jó böngészni való van minden korosztály részére, érdemes odalátogatni.

8. A következő tagok köszönték meg káldóvoda üzenetét:

Regisztrált
    May 2007
    Üzenet
    21
    Köszönet
    16
    29 alkalommal 2 üzenetét köszönték meg
    Nagyon köszönöm a jeleneteket!

Regisztrált
    Jan 2011
    Hol
    Romania
    Üzenet
    30
    Köszönet
    0
    nagyon jó

Regisztrált
    Jan 2012
    Hol
    Békés
    Üzenet
    41
    Köszönet
    143
    5 alkalommal 4 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző hkingah Üzenet megjelenítése
    Mivel túl nagy, csak 3 részben tudom csatolni.
    szuper e a kiadvány nem tudnád ezt másféleképpen felrakni nem tudom így megnézni!!köszi!!!

Regisztrált
    Aug 2010
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    84
    Köszönet
    165
    381 alkalommal 44 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző hkingah Üzenet megjelenítése
    Sziasztok.

5a501, a 11-es, 12-es és 13-as megvan nekem is egy-egy pdf fájlban. Csatolom, hogy ne kelljen beszkennelned Neked is és csatolnod egyenként.
    Csatolom is a 11-est.
    Nagyon szépen köszönöm , nagy örömöt szereztél vele!

10. oldal, összesen 15 ElsőElső ... 78910111213 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •