TEXTILTÁSKA
Hozzávalók:
textiltáska
textilfesték
zsírpapír
6B-s grafitceruza
minta, sablon /nem feltétlenül/
A textil táskáknak, igazi móka a feldíszítése, s mostanában újra hódít. Beszerezhető a natúr textiltáska a hobbiboltokba, de például én az egyik hipermarketben vettem nagyon olcsón. A hobbiboltokba viszont kapható hosszú fülű is, válltáska, mobiltartó is.
Ha sikerült beszereznünk, akkor textilfestéket kell vennünk. Személy szerint, én mindig arra törekszem, hogy a tubusnak vékony nyílása legyen, így könnyen, egyből az anyagra vihető fel a festék. Vagy magam készítem el, fodrászok által használt kis műanyag tubusokba teszem./Jó a kiürült üvegfesték tubusa is/
A következő lépés a minta kiválasztása. Keresgélhetünk interneten, vagy ha nagymamát akarjuk meglepni, akár az unokák kezét rajzolhatjuk körbe, határt csak a képzeletünk szab.
Ha kinyomtattuk a mintát, akkor zsírpapírra átmásoljuk, fontos hogy puha ceruzával tegyük ( mondjuk 6B-s grafitceruza), ezután ráfordítjuk a mintát a textilre és a ceruzával a másik oldalát is átrajzoljuk a zsírpapírnak, s ha ezt megtettük, akkor a zsírpapírról a grafitréteg átvándorolt a mintadarabunkra. Utána a ceruzával még kiegészíthetjük, csinosíthatjuk kedvünkre, majd nekiállhatunk festeni. Újságpapírt, vagy műanyag lapot is csúsztathatunk a táskába, hogy a festék ne üsse át az anyag mindkét oldalát.
Én jobban kedvelem, ha a gyerekek maguk festenek, sablonok nélkül.
Iskolás gyerekekkel, varrhattok rá gyöngyöket, flittereket. Sok sikert!
Az alap kiöntött álarc gipszforma, melyre kerültek a gipszezett gézcsíkok. ( műanyag tányéralapra is dolgozhatunk helyette, fóliával letakarva)
A gipszcsíkokat kreatív boltokban is lehet kapni, elég drága, de gyárthatjuk is, ha kiterített gézre gipszet szórunk, és lecsöpögtetjük,megszárítjuk, majd feltekergetjük és feldaraboljuk.
- akár farsangi bohóc is lehetne!
Mindössze alkoholos filc és lufi kell hozzá.
Sajnos a képet nem sikerül feltöltenem. Tehát egy gömblufit felfújunk, rárajzoljuk a bohóc szemét, száját, kalapját. Kerek sajtos dobozra téve megáll, de a diszítéshez is használhatjuk felfüggesztve.Kétoldalú ragasztóval rögzíthetjük rá fonalból, vagy papírból is a haját.
Készen kapható farsangi szemüveget diszítettünk tortaalátét darabjaival. "Így olyan hercegnős lett" - mondták a kislányok
Itt is ajánlanék egy honlapot: http://www.gyermekszoba.com
A kézműves kuckóban a Maszatos és Bábos műhelyben találhattok néhány filmet vizuális és bábos technikáról.
szurkáláshoz sablon
sablon
Sziasztok!
Mi az óvodában a kicsikkel felületfestéshez többek között szoktunk alkalmazni Lufis illetve golyós technikát is.
Lufis: Egy lufit akkorára felfújunk, hogy a gyerek markába beleférjen, a lufit belemártja a gyerkőc a festékbe, majd a lapra nyomdázza addig, míg az egész lap festékes nem lesz. Jól lehet vele színeket is keverni. Az elkészült lapokból készítettünk már meghívókat, őszi fát, tavaszi virágot...stb.
Golyós: Egy dobozba belerakunk egy lapot, csurgatunk a lapra festéket össze-vissza, majd több golyót belerakunk. A dobozt ide-oda mozgatva a golyók befestik a lapot és szép mintát hagynak maguk után. Az így elkészült színes lapokat is több mindenre lehet hasznosítani.
ezt készítettük
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)