1. oldal, összesen 21 123411 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 203

Téma: Uralkodáson alapuló kapcsolatokról,dirigálós és zsarnok férfiakról ill.nőkről

Regisztrált
    Apr 2010
    Hol
    Mezőberény
    Üzenet
    109
    Köszönet
    9
    12 alkalommal 9 üzenetét köszönték meg

Uralkodáson alapuló kapcsolatokról,dirigálós és zsarnok férfiakról ill.nőkről

Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
    csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.

Uralkodáson alapuló kapcsolatokról,dirigálós és zsarnok férfiakról ill.nőkről szóló témát szeretnék indítani .
    Utoljára Katalin/Anyoka módosította 2010-05-20, 12:16 AM-kor

Regisztrált
    May 2010
    Hol
    Sopron
    Üzenet
    18
    Köszönet
    0
    17 alkalommal 5 üzenetét köszönték meg
    A férfiak ilyen irányú hibái kétségkívül látványosabbak és ennek megfelelően gyakrabban is foglalkozik velük a nyilvánosság. Sokszor azonban épp a nők azok akik sanyargatják a párjukat.
    Ők a lelki terror nagy mesterei. A nyelvük könyörtelenül és gyorsan forog. Azok a bizonyos "most miért vagy olyan ideges?" vagy pedig "már megint felemelted a hangodat!" kijelentések pontosan azt a célt szolgálják, hogy kibillentsenek a nyeregből. (azt, hogy ténylegesen ideges legyél) Vagy ott vannak a "te ehhez úgysem értesz" értesz jellegű megjegyzések, amik arra szolgálnak, hogy az önbizalmadat is elvegyék. Innen gyönyörűen lehet építkezni a "megint ideges vagy" irányába. Ha ebből veszekedés lesz, akkor mindig ők várják el a bocsánatkérést. Ők ezt nem tennék meg, mert az ilyen típusú nő nem hajlandó mérlegelni. Neki van igaza és kész. Csak akkor hallgat meg ezután ha a mondandód bocsánattal kezdődik.

Természetesen nem minden kapcsolat alakul át ehhez hasonló civakodássá. Jól kell választani, valószínűleg ez a titka.
    A fent leírtakat a környezetemben tapasztaltak inspirálták, tehát nem közvetlenül átélt "élményekről" van szó. Nőtlen vagyok még, nem is állítom, hogy nálam az igazság.

3. 5 tag köszönte meg Scarbantia üzenetét:

Regisztrált
    Apr 2010
    Hol
    Mezőberény
    Üzenet
    109
    Köszönet
    9
    Idézet Eredeti szerző Zitacica79 Üzenet megjelenítése
    Uralkodáson alapuló kapcsolatokról,dirigálós és zsarnok férfiakról ill.nőkről szóló témát szeretnék indítani .
    A zsarnok szó hallatán nem sok jó dolog jut eszünkbe.Szinte mindenkinek az uralkodás olyan formája mikor egyének vagy csoportok elnyomott ill.áldozat helyzetbe kényszerülnek mert valaki vagy valakik terror alatt tartja őket.
    Leggyakoribb módja az uralkodásnak mikor meghatározzák mit csináljunk,hogyan viselkedjünk és nézzünk ki.pl:valaki beszédes,aktív és megpróbálják az ellenkezőjévé,,idomítani" az adott tulajdonságaival összeütköző viselkedésformákra kényszeríteni.Ezzel korlátozni akarják az egyén szabadságát és akaratát letörni aki hosszú távon nemtud ,,jelmezt"hordani magán

Az én esetem is olyan volt mint itt a ,,nagykönyvbe"írva. Szerintem nagyon tanulságos történet érdemes tanulságokat levonni a párválasztás időszakát élő hölgyeknek.
    Utólag nem tudom miért jött össze velem az a hapek. 16 éves voltam mikor összejött velem 96-ba de mindig zavarta ,hogy fiatal vagyok és még öt évig legalább tanulni, fogok.1 év után dobott is.
    Első négy hónapba lovagias,rendes,meg nem bántó .Sokat költött rám és a hozzátartozóimra.Túl drága ajándékokat vásárolt indokolatlanul ami anyukámnak gyanús volt de rajta kívül senkinek.
    Utána egyik napról a másikra kekeckedős ,piszkálódós,mindent szóvá tevő egyén.
    Ellenőrzés alatt tartotta a viselkedésemet és ha valami nem tetszett neki akkor szólt de olyan volt mintha direkt a hibát keresné. Példa:mért vakarom az orrom sűrűn?Mért pislogok sokat?Furán mosolygok (neveletlen vagyok),görbén megyek,rosszul lépek,nem köszönök(pedig nem is értem közel az illetőhöz),nem nézek a másik szemébe,ezt mondtam meg azt mondtam a nővérének de mégse azt mondtam.Ha próbáltam megbeszélni a dolgokat akkor ,,ne magyarázkodjak?"Rosszabb mint egy munkahelyi lelki terror.
    Olyan kritikákat mondott sokszor, amiket sose kaptam senkitől. Minősítette a műveltségem.pl:Ezt nem tudod?Azt nem tudod?Te nem tanultál földrajzot?Direkt kérdezgetett is,hogy mit tudok és mit nem és főleg olyanokat kérdezett amit biztos nem tudok.

A családján,baráti körén kívül mindenkit kritizált aki nem olyan mint ő proli,paraszt,csozé,igénytelen,nem tud viselkedni,műveletlen,nem kéne így öltözködnie ilyen idősen(ilyen típusú megjegyzéseket használt)
    Az emberek szemébe jópofa és mindenki azt hitte rendes.Álrendes meg álilledelmes.

Sznob és zsarnok típus volt .Megmondta mibe nem járhatok és mibe igen.Véleményem más volt akkor az gáz.Kivel barátkozzak kivel ne de ezt nem kel ecsetelni.Minden apróságért összeveszett velem amiért egy átlag ember szerintem nem veszne össze.Provokálta a veszekedést.Pl:anyukája megajándékozott egy sapkával amit 60 évesen hordanak én meg nemakartam hordani és összeveszett velem vagy ebédnél szedtem annyi kaját amennyit megbirok enni de ő még szedett hozzá és az már sok volt nekem .Ja én vagyok az illetlen!.
    A legrosszabb,hogy belém szugerálta milyet buta vagyok,milyen tájékozatlan ,illetlen.Kereste a hibáim.Discóba nélkülem járt mert,,illetlen"vagyok de mások szerint nem.

Sokszor megzsarolt. Ha nem veszem föl ezt a ruhát akkor hazakísér és szakítás.Direkt olyan ruhát vett ami nem az ízlésem és ha nem vettem föl akkor megzsarolt ,hogy elhagy.Manipulált sokszor.Kihasználta mennyire szerelmes voltam és úgysem hagyom ott.
    Nem egy mintakapcsolat volt mert ha szeretek valakit akkor szeretem a hibáival együtt nem átformálni akarom.
    Szakítás előtt két héttel vett egy 30 ezer forintos bőrkabátot.Azt hittem szeretetből de utána otthagyott két héttel.
    Szerencsés voltam mert ő hagyott el különben nemtudom hogy másztam volna ki belőle.Érzelmileg zsarolt volna,hogy ne hagyjam el.
    Valószínű nemvoltam és nemvagyok hosszú távon terrorizálható és nem óriási a tűrőképességem ill.alkalmazkodóképességem mert előbb-utóbb megunta az ,,engedetlenségemet"és megpattant.
    Még jó,hogy volt több kapcsolatom és rájöttem nem mindenki ilyen.Csak jobbak voltak.
    Ha valakinek volt hasonló élménye nyugodtan megoszthatja.
    Utoljára Katalin/Anyoka módosította 2010-05-19, 02:57 PM-kor Oka: link törlése

5. 2 tag köszönte meg Zitacica79 üzenetét:

Regisztrált
    Apr 2010
    Hol
    Mezőberény
    Üzenet
    109
    Köszönet
    9
    Idézet Eredeti szerző Scarbantia Üzenet megjelenítése
    A férfiak ilyen irányú hibái kétségkívül látványosabbak és ennek megfelelően gyakrabban is foglalkozik velük a nyilvánosság. Sokszor azonban épp a nők azok akik sanyargatják a párjukat.
    Ők a lelki terror nagy mesterei. A nyelvük könyörtelenül és gyorsan forog. Azok a bizonyos "most miért vagy olyan ideges?" vagy pedig "már megint felemelted a hangodat!" kijelentések pontosan azt a célt szolgálják, hogy kibillentsenek a nyeregből. (azt, hogy ténylegesen ideges legyél) Vagy ott vannak a "te ehhez úgysem értesz" értesz jellegű megjegyzések, amik arra szolgálnak, hogy az önbizalmadat is elvegyék. Innen gyönyörűen lehet építkezni a "megint ideges vagy" irányába. Ha ebből veszekedés lesz, akkor mindig ők várják el a bocsánatkérést. Ők ezt nem tennék meg, mert az ilyen típusú nő nem hajlandó mérlegelni. Neki van igaza és kész. Csak akkor hallgat meg ezután ha a mondandód bocsánattal kezdődik.

Természetesen nem minden kapcsolat alakul át ehhez hasonló civakodássá. Jól kell választani, valószínűleg ez a titka.
    A fent leírtakat a környezetemben tapasztaltak inspirálták, tehát nem közvetlenül átélt "élményekről" van szó. Nőtlen vagyok még, nem is állítom, hogy nálam az igazság.
    Mint ahogy az elején írtam nemcsak zsarnokoskodó férfiakról hanem nőkről is szeretnék témát indítani.Mivel én nő vagyok női szemmel nézek és a saját megtörtént élményeimet írom le ami tanúlságos meg mindenki története az.Azt pedig nem kel bemutatni milyenek a nők.Annak idelyén lányosztályba jártam és én voltam a lelkibántalmazás,iskolai terror célpontja az elkövetők pedig nők.Irigykedősek voltak meg gonoszkodók.Nekem egy bántalmazós pasim volt aki évekre felfüggesztette az önértékelésem és több sose hálistennek.Ha mégis lett volna kirugtam időbe.

Igazad van jól kel választani.A kedvesem sose csinált velem olyan mocsok dolgokat. Tisztelettudó és nem korlátozó.
    Biztos bennem is volt hiba annak idelyén.Naív voltam és sokat tűrtem mert azt hittem az a jó.

Mint ahogy az elején írtam nemcsak zsarnokoskodó férfiakról hanem nőkről is szeretnék témát indítani.Mivel én nő vagyok női szemmel nézek és a saját megtörtént élményeimet írom le ami tanúlságos meg mindenki története az.Azt pedig nem kel bemutatni milyenek a nők.Annak idelyén lányosztályba jártam és én voltam a lelkibántalmazás,iskolai terror célpontja az elkövetők pedig nők.Irigykedősek voltak meg gonoszkodók.Nekem egy bántalmazós pasim volt aki évekre felfüggesztette az önértékelésem és több sose hálistennek.Ha mégis lett volna kirugtam időbe.
    Utoljára Katalin/Anyoka módosította 2010-05-19, 02:59 PM-kor Oka: összevonás

7. A következő tagok köszönték meg Zitacica79 üzenetét:

Regisztrált
    May 2010
    Hol
    Abony
    Üzenet
    24
    Köszönet
    0
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    Mindkét nemben vannak elfogultak is, de szerencsére nem túl sok ember létezik.

9. A következő tagok köszönték meg Akor üzenetét:

Regisztrált
    Apr 2010
    Hol
    Mezőberény
    Üzenet
    109
    Köszönet
    9
    Idézet Eredeti szerző Akor Üzenet megjelenítése
    Mindkét nemben vannak elfogultak is, de szerencsére nem túl sok ember létezik.
    Ez igaz mert az én esetem se mindennapi.Annyira énsem tapasztalom gyakorinak az ilyen embereket.

Regisztrált
    May 2010
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    17
    Köszönet
    16
    5 alkalommal 5 üzenetét köszönték meg
    Elgondolkodtató.
    mamácska14

Regisztrált
    May 2010
    Hol
    Fót
    Üzenet
    21
    Köszönet
    11
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    Szerencsés voltam mert ő hagyott el különben nemtudom hogy másztam volna ki belőle.Érzelmileg zsarolt volna,hogy ne hagyjam el.
    Valószínű nemvoltam és nemvagyok hosszú távon terrorizálható és nem óriási a tűrőképességem ill.alkalmazkodóképességem mert előbb-utóbb megunta az ,,engedetlenségemet"és megpattant.
    Még jó,hogy volt több kapcsolatom és rájöttem nem mindenki ilyen.Csak jobbak voltak.
    Ha valakinek volt hasonló élménye nyugodtan megoszthatja.
    Tényleg nagy szerencse, hogy otthagyott téged. Vajon Te elküldted volna??? Őszintén szólva csodálkozom, hogy ezt ennyi ideig bírtad. És persze szerencsés vagy, hogy túltetted magad ezen a dolgon.

Zsarnokságból nekem is kijutott bár nem párkapcsolatban, hanem szakközépben. Valamilyen oknál fogva kiközösítettek. Sajnos a mai napig nem kaptam rá választ, hogy miért. Ennek köszönhetően kaptam rá az olvasásra jobb dolgom nem lévén.

Regisztrált
    Apr 2010
    Hol
    Mezőberény
    Üzenet
    109
    Köszönet
    9
    Idézet Eredeti szerző Asconia Üzenet megjelenítése
    Tényleg nagy szerencse, hogy otthagyott téged. Vajon Te elküldted volna??? Őszintén szólva csodálkozom, hogy ezt ennyi ideig bírtad. És persze szerencsés vagy, hogy túltetted magad ezen a dolgon.

Zsarnokságból nekem is kijutott bár nem párkapcsolatban, hanem szakközépben. Valamilyen oknál fogva kiközösítettek. Sajnos a mai napig nem kaptam rá választ, hogy miért. Ennek köszönhetően kaptam rá az olvasásra jobb dolgom nem lévén.
    Lehet nemhagytam volna ott mert azt hittem akkoriban,hogy ez a viselkedés természetes egy pasitól mert ő volt az első ,,komoly"pasim.Ahhoz,hogy az ember ne ezt gondolja megkel tapasztalnia az ellenkezőjét.Nemszép lenne szép dolog dicsekedni arról hány pasim volt de egyik sem volt olyan korlátozó mint akiről írtam.Megérne egy cikket egy női magazinba.
    Az iskolai terrorról is van itt egy fórum.
    Engem is kiközösítettek annak idelyén.Érdekes mikor elmentem másfele megváltoztak a dolgok.Volt később is egy-két nőszemély aki legszívesebben vízbe folytott volna megmagyarázhatatlan okok miatt de a közösség mellém ált .

Valahol azt olvastam,hogy a kiközösítős emberek primitívek valahol.Korlátolt gondolkodású emberek nehezen veszik tudomásul ,hogy nem mindenki egyforma.Van benne igazság mert annak idelyén az osztályom szerkezete úgy nézett ki mintha minden tagot egy tyúk tojt volna és egy kűlső személy összeválogatta volna őket.Olyan egykaptafára volt létrehozva az egész.Majdnem mindenki egyformán előítéletes,kategórizáló,elkönyvelő
    Énis sokszor elgondolkozok rajta mért nem kedveltek ott.Egész életembe nemvolt annyi ellenfelem mint ott öt év alatt pedig sok helyen megfordultam az országba.Lehet akaratlanul szereztem őket.Az első héttől kezdve nemszinpatizáltak velem.
    Utoljára Zitacica79 módosította 2010-05-26, 12:12 PM-kor

Regisztrált
    Apr 2010
    Hol
    Mezőberény
    Üzenet
    109
    Köszönet
    9
    [quote=Zitacica79;2160423]Lehet nemhagytam volna ott mert azt hittem akkoriban,hogy ez a viselkedés természetes egy pasitól mert ő volt az első ,,komoly"pasim.Ahhoz,hogy az ember ne ezt gondolja megkel tapasztalnia az ellenkezőjét.Nemszép lenne szép dolog dicsekedni arról hány pasim volt de egyik sem volt olyan korlátozó mint akiről írtam.Megérne egy cikket egy női magazinba.
    Az iskolai terrorról is van itt egy fórum.
    Engem is kiközösítettek annak idelyén.Érdekes mikor elmentem másfele megváltoztak a dolgok.Volt később is egy-két nőszemély aki legszívesebben vízbe folytott volna megmagyarázhatatlan okok miatt de a közösség mellém ált.

1. oldal, összesen 21 123411 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •