10. oldal, összesen 21 ElsőElső ... 7891011121320 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 91-tól/től 100-ig összesen 203

Téma: Uralkodáson alapuló kapcsolatokról,dirigálós és zsarnok férfiakról ill.nőkről

Regisztrált
    Oct 2010
    Hol
    Magyarországon
    Üzenet
    43
    Köszönet
    40
    22 alkalommal 16 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző TH6777 Üzenet megjelenítése
    Az elkell fogadnunk a másikat...sztem helytelen...,mert nem lehet kötelező egy ember életébe...egy másik teherkénti cipelése...ugyan is ha már ott a KELL...akkor az nem természetes és szabad akaratunkból való választásunk...döntésünk és öszinte érzéseinkből ered...

ehez elengedhetetlen...,hogy biztositanunk kell egonknak és a másiknak....a szeretet szabadságát...érdeknélküliségét....

Ez a két gondolat egy kicsit szemben áll egymással nem?

Ahoz, hogy együtt éljünk egy másik emberrel, ahoz el kell fogadni.... Szabad akarattal!!!!!!!!!!!!

De ha csak az egonkat és a másikat kell biztosítanunk.... szerintem az hazugság.

TH6777 Vendég
    Idézet Eredeti szerző Málnavirág Üzenet megjelenítése
    Ez a két gondolat egy kicsit szemben áll egymással nem?

Ahoz, hogy együtt éljünk egy másik emberrel, ahoz el kell fogadni.... Szabad akarattal!!!!!!!!!!!!

De ha csak az egonkat és a másikat kell biztosítanunk.... szerintem az hazugság.
    A szeretem és elfogadom...és az el kell fogadnom között...van némi különbség...miért kell elfogadni...azt az embert magam mellett...aki egy idő után...teljesen másként viszonyul hozzám és a kapcsolathoz?...
    Véleményem...,hogy a férfiakat/nőket... épp olyannak fogadom el és szeretem..., amilyenek....és ez nem kötelező...nincs kell...azt gondolom...,hogy nagyon fontos tisztába lenni azzal...,hogy ha esetlegesen nem vagyunk tisztában saját értékeinkkel..., hajlamosak vagyunk alulértékelni önmagunkat...,és ezmiatt áldozattá vállni..., vagy túlértékelni ömagunkat...,akkor biza erőszakossá válhatunk a kapcsolatainkban...és ezek alapján szintén ott a kérdés:el kell fogadnom a másikat?...
    Sztem KELLEK és feltételek nélkül...lehet csak szeretnünk önmagunkat...párunkat...mert csak igy alakulhat ki a kapcsolatunkban...a valodi szeretet...amikor is egyik félsem érzi...kötelezönek a "Kell"-eket....
    Véleményem szerint nincsenek szükségek el kell fogadomokra...mind inkább jóval fontosabbnak tartom...,hogy a jó kommunikáció építi a hidategy kapcsolatban..., amely a másik elfogadását...,a különbségeket..., a megértés..., a megbocsátás és a mély kapcsolódás alapjává változtatja....két ember között a
    társas életet-kapcsolatot...kihagyva a Kellt...és csak igy ezáltal vállik tartosabbá a kapcsolatunk a másikkal...senki nem érzi a másikkal szembeni kötelezőket...
    Azt gondolom...,hogyha készen állunk elfogadni...azt milyen a másik...és ezt viszont megkapjuk...akkor a döntés a miénk...elfogadom és "indulhat" a kapcsolat...amin bellül nem lehetnek kellek...

"De ha csak az egonkat és a másikat kell biztosítanunk.... szerintem az hazugság..."
    Miért is?

Regisztrált
    Oct 2010
    Hol
    Magyarországon
    Üzenet
    43
    Köszönet
    40
    Mert az ego maga a hazugság!!!!!!!!!!!!

Szersd önmagad és mindegy kivel élsz...
    A leetölthetők között, a 146.oldalon találod!
    Érdemes elolvasni!

TH6777 Vendég
    [quote=Málnavirág;2566332]Mert az ego maga a hazugság!!!!!!!!!!!!
    quote]

A hazug életnek sztem azért...csak az az egyik... legszörnyűbb átka....,hogy ha tetszik...ha nem elfogadjuk vagy sem.... simán akadályok nélkül kilopja az egonkból és mindenből a valóságot..., és annak teljesa tartalmát....,ugy a saját egonk-lelkünk minden örömünket szolgáló "táplálékát"....és mindazt a valóságot ami körülöttünk van jelen életünk mindenpillanatában...Véleményem szerint sajnos azok az emberek akik...hazugságban élnek egojukkal...azoknak biza az egész mindenség...a világ csak hamis és az is marad...az énjében....

No akkor sztem szabadulj csak meg az egodtól...,ha ezt igy gondolod...
    "Egy bűnös könnyen megválhat a magáétól, ő ezzel nem veszít túl sokat. Legtöbbször már elege is van belőle és utálja."
    Azért egy ember csak tudja felmérni az egojának és személyiségének...mennyit is profitál az önmagának-egojának való hazudása...avagy hűsége...Oszt el kell tudni dönteni...,hogy az egonk létráján örökkön csak a hazugság fokain való feljebb jutást részesitjük előnyben önmagunkban...avagy nem létrázgatunk az életünkben...és maradunk azok akik...és lehetőleg hűek egonkhoz...pozitiv értelemben...

"Az ego akkor alakul ki, amikor valami olyasmivel azonosulsz, ami valójában nem vagy. Bárki is légy, semmi szükséged azonosulásra. Semmivel sem kell azonosulnod: már eleve az vagy, aki vagy. Tehát bármilyen azonosulásról is legyen szó, az azt jelenti, hogy valami mással azonosulsz - valamivel, ami nem vagy. Az ember azonosulhat a testével, az elméjével, de abban a pillanatban, amint ez megtörténik, elveszíti önmagát. Erről szól az ego. Így formálódik, így kristályosodik ki."

Regisztrált
    Nov 2010
    Hol
    romania
    Üzenet
    14
    Köszönet
    9
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    hat sztem legyen egyenlo a kept fel na jo a pasi egy kicsit elorebb 60-40%-ban kb

Regisztrált
    Jul 2010
    Hol
    RO-BH
    Üzenet
    978
    Köszönet
    781
    1,247 alkalommal 419 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    16
    Idézet Eredeti szerző coke Üzenet megjelenítése
    hat sztem legyen egyenlo a kept fel na jo a pasi egy kicsit elorebb 60-40%-ban kb
    mi vaaaan???????????????

TH6777 Vendég
    Idézet Eredeti szerző coke Üzenet megjelenítése
    sztán ez az "uralkodók" ...legfrissebb kviz játéka

Regisztrált
    Oct 2010
    Hol
    Magyarországon
    Üzenet
    43
    Köszönet
    40
    TH6777!
    Te uralkodó vagy?

TH6777 Vendég
    Idézet Eredeti szerző Málnavirág Üzenet megjelenítése
    TH6777!
    Te uralkodó vagy?
    NEM! Ego: gyűlölöm az erőszakot..., a hazugságot....a kétszinűséget,....
    mindent ami nem természetes....és igy az uralkodás is ezek közé tartozik...annyiban vagyok uralkodó...,hogy a saját olykor előforduló indulataimon...amiknek zömében...tőllemfüggetlen okai vannak....uralkodom magamon....hogy senkit ne sértsek meg emberi mivoltában...még akkor sem...amikor is egy véleményem alapos lenne....Igaz elég kemény fejü vagyok...,de talán ez jó és egyszerűen semmi olyasmit nem engedek be....ami az egomat "átformálva"...nem a sajátom lenne...nem vagyok uralkodó...hiszen abban a kapcsolatban amiben élek anno nagyon hosszu ideje...hál Istennek....és az egom sem birná és tudná elbirni az uralkodást...,mert az uralkodás negativ és csak negativumokat teremt...és ego nem vagyok és soha nem leszek saját ellenségem...ami negativ kizárom...és senkinek nem teszek rosszat....vagy jót és öszintén...vagy semmit....arra törekszem az életemben...,hogy tudatos legyek és ne uralkodással érjem el céljaimat..,
    s hogy összhangba legyek az egommal...a külvilággal...amiben a kapcsolatom...szeretteim....barátaim is benne foglaltatnak...
    Azt mondom ami az egyik elvem a sok közül...egomat a szeretet...a nyugalom...a tisztesség bélelje amig élek...és ne a gyülölet....az uralkodás és az erőszak....ez utobbiakból sajnos töllünk független is mindennaposak világunkban....amely világot követnem nem kell és senkinek...

Utoljára Katalin/Anyoka módosította 2010-11-12, 02:50 AM-kor

10. A következő tagok köszönték meg TH6777 üzenetét:

Regisztrált
    Jul 2010
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    21
    Köszönet
    2
    4 alkalommal 4 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző TH6777 Üzenet megjelenítése
    NEM! Ego: gyűlölöm az erőszakot..., a hazugságot....a kétszinűséget,....
    mindent ami nem természetes....és igy az uralkodás is ezek közé tartozik...annyiban vagyok uralkodó...,hogy a saját olykor előforduló indulataimon...amiknek zömében...tőllemfüggetlen okai vannak....uralkodom magamon....hogy senkit ne sértsek meg emberi mivoltában...még akkor sem...amikor is egy véleményem alapos lenne....Igaz elég kemény fejü vagyok...,de talán ez jó és egyszerűen semmi olyasmit nem engedek be....ami az egomat "átformálva"...nem a sajátom lenne...nem vagyok uralkodó...hiszen abban a kapcsolatban amiben élek anno nagyon hosszu ideje...hál Istennek....és az egom sem birná és tudná elbirni az uralkodást...,mert az uralkodás negativ és csak negativumokat teremt...és ego nem vagyok és soha nem leszek saját ellenségem...ami negativ kizárom...és senkinek nem teszek rosszat....vagy jót és öszintén...vagy semmit....arra törekszem az életemben...,hogy tudatos legyek és ne uralkodással érjem el céljaimat..,
    s hogy összhangba legyek az egommal...a külvilággal...amiben a kapcsolatom...szeretteim....barátaim is benne foglaltatnak...
    Azt mondom ami az egyik elvem a sok közül...egomat a szeretet...a nyugalom...a tisztesség bélelje amig élek...és ne a gyülölet....az uralkodás és az erőszak....ez utobbiakból sajnos töllünk független is mindennaposak világunkban....amely világot követnem nem kell és senkinek...

Huh, ezzel mélységesen egyetértek én is, illetve ehhez tartom magam a hétköznapokban.

remélem hosszú életűek leszünk. ))

10. oldal, összesen 21 ElsőElső ... 7891011121320 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •