Eredeti szerző
kgabi0507
Vissza a témához:
A zsarnokoskodás és a lelki bántalmazás sokkal ártalmasabb lehet kapcsolaton belül, mint egy pofon. És ahogy kb 2 oldallal előrébb írta valaki, 2 ember kell hozzá. Az áldozat ugyanúgy hibás, még akkor is, ha csak tehetetlenségében hagyja magát áldozattá válni.
Átmentem én is a különböző fokozatokon 10 év házasság alatt: először a szerelem volt az oka, aztán a terhesség, kisgyerek, újabb terhesség, újabb kisgyerek... ilyenkor egy nő tehetetlen. Gyesből él, bizonytalan a munkahelye, lekötik teljesen a gyerekek, állandóan hullafáradt. Önbizalom nulla, szét van esve. És a zsarnokságra hajlamos pasik ilyenkor kapnak vérszemet (ha ugyan eddig kibírták). És a nő engedi, mert nincs más választása, mert ugye a gyerekek, meg a pénz, mag a pasi tart el, jaj szegény dolgozik, igazán megérdemel annyit, hogy kedvesebb legyek hozzá és megtegyem amit kér... Ehelyett a nőnek be kéne keményíteni, de nem mer.
Fordított esetre is van példa a környezetemben. Egy aranyos férfi, kicsit kétbalkezes, de amúgy ideális férjjelölt: kedves, házias, segítőkész, imádja a gyerekeket. És rácsapott egy eleinte kedvesnek látszó nő, nagyon gyorsan házasság lett belőle. És a nőből kitört a sárkány. És a sárkány csak nőtt-nőtt. Folyton szapulja a férfit a kétbalkezessége miatt, semmi se jó neki, elejétől fogva külön alszanak, mert a férfi horkol, a férfi csak a kis wc-be intézheti a nagyobb gondjait, hogy ne a nagyobbik fürdőszobát büdösítse be. És ez így tart 32 éve.
Nem tudom elhinni, hogy ezek ketten jól érzik így magukat. És mégis, hősiesen szenvednek együtt...