6. oldal, összesen 21 ElsőElső ... 345678916 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 51-tól/től 60-ig összesen 203

Téma: Uralkodáson alapuló kapcsolatokról,dirigálós és zsarnok férfiakról ill.nőkről

Regisztrált
    Jul 2010
    Hol
    Szeged
    Üzenet
    23
    Köszönet
    100
    7 alkalommal 6 üzenetét köszönték meg
    Sokan vannak akik észre sem veszik hogy egy zsarnokkal élnek.Már olyan természetes nekik mint a levegővétel.Ha netán megpróbál valaki rávilágítani erre akkor nagyon buta arccal tudnak nézni és nem is értik hogy mi a probléma...Sajnos ismerek ilyet.

Regisztrált
    Apr 2010
    Hol
    Mezőberény
    Üzenet
    109
    Köszönet
    9
    12 alkalommal 9 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző lacikabp Üzenet megjelenítése
    Ehhez is kettő ember kell mint minden kapcsolathoz.
    Ha elviseled azt, hogy zsarnokoskodjanak feletted akkor úgy kell neked.

De elnézést kérek akkor tőled ha ilyen a beállításod és szereted ha uralkodnak feletted..

Ha meg más vagy és nem viseled el akkor pedig rajtad áll, hogy változtassál, tegyél ellene. Nem kell eltűrni a másik zsarnokoskodását.
    Vannak élethelyzetek mikor az egyén rá van kényszerülve,hogy zsarnokkal és/vagy zsarnokokkal legyen egy fedél alatt.Mikor az illetőnek nincs hova mennie nemtudja otthagyni a párját vagy például egy diákkori esetem mikor az osztály nagy része zsarnok volt és egyedül nem tudtam magam védeni.Nem adhattam önmagam mert akkor annak következménye volt.Csak visszahúzódott,halkszavú lehettem.

Regisztrált
    Apr 2010
    Hol
    Mezőberény
    Üzenet
    109
    Köszönet
    9
    Idézet Eredeti szerző jenny75 Üzenet megjelenítése
    Sokan vannak akik észre sem veszik hogy egy zsarnokkal élnek.Már olyan természetes nekik mint a levegővétel.Ha netán megpróbál valaki rávilágítani erre akkor nagyon buta arccal tudnak nézni és nem is értik hogy mi a probléma...Sajnos ismerek ilyet.
    Nekem is volt olyan barátnőm akinek folyton mindent megszabott a párja és mikor figyelmeztettem akkor neki ált följebb.
    Más pasija nemigen volt tehát nemis tudta milyen a nem zsarnok.

Regisztrált
    Aug 2009
    Hol
    Hungary
    Üzenet
    24
    Köszönet
    1
    2 alkalommal 2 üzenetét köszönték meg
    A szerelem "vakká" tesz!

Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Oceanis37
    Üzenet
    6,916
    Köszönet
    15,136
    21,328 alkalommal 3,695 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző babajaro Üzenet megjelenítése
    A szerelem "vakká" tesz!
    Meg ölis, elhülyit és nyomorit. Vagy valami hasonló

Idézet Eredeti szerző Zitacica79 Üzenet megjelenítése
    Nekem is volt olyan barátnőm akinek folyton mindent megszabott a párja és mikor figyelmeztettem akkor neki ált följebb.
    Más pasija nemigen volt tehát nemis tudta milyen a nem zsarnok.
    Nem jó beleavatkozni, mert végül még rád haragszanak meg.
    Ezek szerint a barátnődnek igy is megfelelt. Akkor?
    “Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz.” (Charles Dickens)

MESEPÁLYÁZAT VERSPÁLYÁZAT
    ** működik a régi CHAT **

Regisztrált
    Jul 2010
    Hol
    RO-BH
    Üzenet
    978
    Köszönet
    781
    1,247 alkalommal 419 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    16
    Vissza a témához:
    A zsarnokoskodás és a lelki bántalmazás sokkal ártalmasabb lehet kapcsolaton belül, mint egy pofon. És ahogy kb 2 oldallal előrébb írta valaki, 2 ember kell hozzá. Az áldozat ugyanúgy hibás, még akkor is, ha csak tehetetlenségében hagyja magát áldozattá válni.

Átmentem én is a különböző fokozatokon 10 év házasság alatt: először a szerelem volt az oka, aztán a terhesség, kisgyerek, újabb terhesség, újabb kisgyerek... ilyenkor egy nő tehetetlen. Gyesből él, bizonytalan a munkahelye, lekötik teljesen a gyerekek, állandóan hullafáradt. Önbizalom nulla, szét van esve. És a zsarnokságra hajlamos pasik ilyenkor kapnak vérszemet (ha ugyan eddig kibírták). És a nő engedi, mert nincs más választása, mert ugye a gyerekek, meg a pénz, mag a pasi tart el, jaj szegény dolgozik, igazán megérdemel annyit, hogy kedvesebb legyek hozzá és megtegyem amit kér... Ehelyett a nőnek be kéne keményíteni, de nem mer.
    Fordított esetre is van példa a környezetemben. Egy aranyos férfi, kicsit kétbalkezes, de amúgy ideális férjjelölt: kedves, házias, segítőkész, imádja a gyerekeket. És rácsapott egy eleinte kedvesnek látszó nő, nagyon gyorsan házasság lett belőle. És a nőből kitört a sárkány. És a sárkány csak nőtt-nőtt. Folyton szapulja a férfit a kétbalkezessége miatt, semmi se jó neki, elejétől fogva külön alszanak, mert a férfi horkol, a férfi csak a kis wc-be intézheti a nagyobb gondjait, hogy ne a nagyobbik fürdőszobát büdösítse be. És ez így tart 32 éve.
    Nem tudom elhinni, hogy ezek ketten jól érzik így magukat. És mégis, hősiesen szenvednek együtt...
    Utoljára Katalin/Anyoka módosította 2010-08-26, 02:48 AM-kor Oka: okafogyott részt töröltem

Regisztrált
    Jul 2010
    Hol
    Magyarország, Budapest
    Üzenet
    20
    Köszönet
    73
    5 alkalommal 4 üzenetét köszönték meg
    A zsarnoki természet az ember veleszületett sajátossága...a minta nagyon könnyen másolhato, a dns sokszor rossz tréfát üz az emberkével.Sztem az aki máson akar uralkodni az nem is zsarnok..az egy beteg ember...kezelni kell és egy enyhe mosollyal kell tudomásul venni azt amit ő akar..és aztán ugy csinálni a dolgunkat..ahogy saját magunk akarjuk...ez eddig akár igaz is lehetne...de
    és iitt egy kicsit komolyabban...soha nem szabad elfogadni olyan embert aki bármilyen ..akár zsarnoki modon megprobálja megváltoztatni a másikat...hizs az ember csak akkor szabad igazán ha hagyja a másik összes hibájával együtt elfogadni azt akit épp kiválasztott saját magának..nincs az az itélkezés ami a másikban akár a lehető legkisebb mértékben is érvényes lehetne....akár örökérvényünek tekintve....juj...összeborzongok ha ilyen ember közelségét, cselekedeit kell megismerjem...üdv makutyi

Regisztrált
    Apr 2010
    Hol
    Mezőberény
    Üzenet
    109
    Köszönet
    9
    Idézet Eredeti szerző kgabi0507 Üzenet megjelenítése
    Vissza a témához:
    A zsarnokoskodás és a lelki bántalmazás sokkal ártalmasabb lehet kapcsolaton belül, mint egy pofon. És ahogy kb 2 oldallal előrébb írta valaki, 2 ember kell hozzá. Az áldozat ugyanúgy hibás, még akkor is, ha csak tehetetlenségében hagyja magát áldozattá válni.

Átmentem én is a különböző fokozatokon 10 év házasság alatt: először a szerelem volt az oka, aztán a terhesség, kisgyerek, újabb terhesség, újabb kisgyerek... ilyenkor egy nő tehetetlen. Gyesből él, bizonytalan a munkahelye, lekötik teljesen a gyerekek, állandóan hullafáradt. Önbizalom nulla, szét van esve. És a zsarnokságra hajlamos pasik ilyenkor kapnak vérszemet (ha ugyan eddig kibírták). És a nő engedi, mert nincs más választása, mert ugye a gyerekek, meg a pénz, mag a pasi tart el, jaj szegény dolgozik, igazán megérdemel annyit, hogy kedvesebb legyek hozzá és megtegyem amit kér... Ehelyett a nőnek be kéne keményíteni, de nem mer.
    Fordított esetre is van példa a környezetemben. Egy aranyos férfi, kicsit kétbalkezes, de amúgy ideális férjjelölt: kedves, házias, segítőkész, imádja a gyerekeket. És rácsapott egy eleinte kedvesnek látszó nő, nagyon gyorsan házasság lett belőle. És a nőből kitört a sárkány. És a sárkány csak nőtt-nőtt. Folyton szapulja a férfit a kétbalkezessége miatt, semmi se jó neki, elejétől fogva külön alszanak, mert a férfi horkol, a férfi csak a kis wc-be intézheti a nagyobb gondjait, hogy ne a nagyobbik fürdőszobát büdösítse be. És ez így tart 32 éve.
    Nem tudom elhinni, hogy ezek ketten jól érzik így magukat. És mégis, hősiesen szenvednek együtt...
    Lehet nemvállalnék mégegy gyereket ha olyan lenne a párom.Nem lehet senkit hibáztatni a kiszolgáltatott helyzetért.Bármikor bárki rálehet utalva a másikra.

Regisztrált
    Sep 2010
    Hol
    Miskolc
    Üzenet
    16
    Köszönet
    11
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    A jó házasság kompromisszumok sorozata.

Regisztrált
    Jul 2010
    Hol
    RO-BH
    Üzenet
    978
    Köszönet
    781
    1,247 alkalommal 419 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    16
    Idézet Eredeti szerző peter1959 Üzenet megjelenítése
    A jó házasság kompromisszumok sorozata.
    Sokszor a rossz házasság is. És sokszor egy olyan házasság is, ahol az egyik fél uralkodik a másik fölött.
    Tulajdonképpen mindegyik házasság kompromisszumok sorozata.

6. oldal, összesen 21 ElsőElső ... 345678916 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •