7. oldal, összesen 21 ElsőElső ... 4567891017 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 61-tól/től 70-ig összesen 203

Téma: Uralkodáson alapuló kapcsolatokról,dirigálós és zsarnok férfiakról ill.nőkről

Regisztrált
    Sep 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    20
    Köszönet
    0
    4 alkalommal 2 üzenetét köszönték meg
    Ilyet én is ismerek, a pasi betegesen féltékeny, folyton ellenőrizgeti a nőjét, fenyegeti, néha bántja is. Szerintem az ilyen pasi beteg, de az ilyen nő aki ezt eltűri az is. A mai világban nem hiszem, hogy erre nincs megoldás... csak akarni kell!

Regisztrált
    Jun 2010
    Hol
    _
    Üzenet
    450
    Köszönet
    414
    222 alkalommal 83 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző kgabi0507 Üzenet megjelenítése
    Sokszor a rossz házasság is. És sokszor egy olyan házasság is, ahol az egyik fél uralkodik a másik fölött.
    Tulajdonképpen mindegyik házasság kompromisszumok sorozata.
    Nem teljesen. Ott ahol félszavakból is megértik egymást, ahol egyet akarnak sok mindenben, ott nem feltétlenül.

Regisztrált
    Jul 2010
    Hol
    RO-BH
    Üzenet
    978
    Köszönet
    781
    1,247 alkalommal 419 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    16
    DEhogynem. Kompromisszumok nélkül hogy tud két ember összecsiszolódni?

Regisztrált
    Apr 2010
    Hol
    Mezőberény
    Üzenet
    109
    Köszönet
    9
    12 alkalommal 9 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző makutyi Üzenet megjelenítése
    A zsarnoki természet az ember veleszületett sajátossága...a minta nagyon könnyen másolhato, a dns sokszor rossz tréfát üz az emberkével.Sztem az aki máson akar uralkodni az nem is zsarnok..az egy beteg ember...kezelni kell és egy enyhe mosollyal kell tudomásul venni azt amit ő akar..és aztán ugy csinálni a dolgunkat..ahogy saját magunk akarjuk...ez eddig akár igaz is lehetne...de
    és iitt egy kicsit komolyabban...soha nem szabad elfogadni olyan embert aki bármilyen ..akár zsarnoki modon megprobálja megváltoztatni a másikat...hizs az ember csak akkor szabad igazán ha hagyja a másik összes hibájával együtt elfogadni azt akit épp kiválasztott saját magának..nincs az az itélkezés ami a másikban akár a lehető legkisebb mértékben is érvényes lehetne....akár örökérvényünek tekintve....juj...összeborzongok ha ilyen ember közelségét, cselekedeit kell megismerjem...üdv makutyi
    Hálistennek felnőttként inkább taszítom mint vonzanám az ilyen embereket.Úgyis otthagynak egy idő után mert nemakarok megváltozni meg nemcsinálom azt amit ők mondanak.

Regisztrált
    Oct 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    27
    Köszönet
    22
    3 alkalommal 3 üzenetét köszönték meg
    én pont egy kibírhatatlan elviselhetetlen zsarnoki nőbe futottam bele sajnos.
    Ez van)

Regisztrált
    Jul 2010
    Hol
    Törökbálint
    Üzenet
    18
    Köszönet
    0
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    Én azt tapasztaltam, hogy nagyon finom szinteken is képesek vagyunk másokat manipulálni. Engem sosem bántott a párom, nem vert, nem alázott meg szóban sem mások előtt, mint azt ismerősöknél esetleg láttam. Mégis eljöttem 20 év után, mert egy idő után nagyon kettévált a gondolkodásunk, a céljaink, a világszemléletünk. Azóta sok minden lecsendesedett bennem, és ma már úgy gondolom, érdemes kitartani egy kapcsolatban - főleg, ha gyerekek is vannak -, így teszek a mostaniban. Már nem irritál, ha valamit másként látunk, akkor sem, ha sok ilyen van. Mert az azt jelzi számomra, hogy csak addig akarom meggyőzni a saját igazamról, mikor még gyenge lábakon áll bennem a saját véleményem. Amint megerősödik, nem számít, osztja-e más is, mert számomra mindenképp működik. (Már csak 15 hozzászólást kell írnom és végre letölthetek tartalmakat, annyi minden érdekes dolog van itt ...)

Regisztrált
    Jun 2010
    Hol
    _
    Üzenet
    450
    Köszönet
    414
    DEhogynem. Kompromisszumok nélkül hogy tud két ember összecsiszolódni?
    Gondolkoztam idáig, hogy reagáljak-e. Mivel olyan erős a meggyőződésed, mintha nem adnál esélyt arra, hogy másnak is igaza lehet.
    Ha már szóba kerül a kompromisszum, ott már némi gond lehet.
    Nekem a kompromisszum egy negatívan csengő kifejezés. Azt jelenti, hogy valamiről le kell mondani ami fontos. Ha ilyenre kényszerülök, az már nem lehet jó, az már nem én vagyok. Ha akarok, majd változom, ne kényszerítsen rá a helyzet, és senki sem.
    Akkor jó ha fel sem merül a kompromisszum. Ha önmagától működik az egymáshoz csiszolódás.
    (Nem igazán tudom pontosan megfogalmazni most.)

Regisztrált
    Jul 2010
    Hol
    RO-BH
    Üzenet
    978
    Köszönet
    781
    1,247 alkalommal 419 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    16
    Idézet Eredeti szerző formica Üzenet megjelenítése
    Gondolkoztam idáig, hogy reagáljak-e. Mivel olyan erős a meggyőződésed, mintha nem adnál esélyt arra, hogy másnak is igaza lehet.
    Ha már szóba kerül a kompromisszum, ott már némi gond lehet.
    Nekem a kompromisszum egy negatívan csengő kifejezés. Azt jelenti, hogy valamiről le kell mondani ami fontos. Ha ilyenre kényszerülök, az már nem lehet jó, az már nem én vagyok. Ha akarok, majd változom, ne kényszerítsen rá a helyzet, és senki sem.
    Akkor jó ha fel sem merül a kompromisszum. Ha önmagától működik az egymáshoz csiszolódás.
    (Nem igazán tudom pontosan megfogalmazni most.)
    na akkor sorban: ha nem reagálsz, ha nem mondod el a véleményed, hogy akarod elhitetni a világgal, hogy igazad van?
    kompromisszum: neked negatív szó, nekem pedig pontosan az összecsiszolódás kelléke. Akkor működik, ha kétoldalú. Kompromisszum tulajdonképpen nem azt jelenti, hogy két fél közös nevezőre jut? Mert ritka az, hogy egy pár mindenben egy húron pendüljön. Kezdve a legbanálisabb apróságoktól a legkomolyabb gondokig.
    Banális pl. az, hogy én sótlanul eszem, te sósan. Semmi gond, megfőzöm sótlanul, a tányérodban megsózod.
    Vagy pl. vasárnap te aludnál, én meg kimennék az erdőbe piknikezni. Ezt is meg lehet oldani, felköltelek 10-kor, addig elkészítek mindent, kimegyünk, együtt megsütjük a pecsenyét és délután szundítunk egyet a friss levegőn.
    Vagy pl. hatalmas kupi van a szekrényedben. Oké, kiporszívózod a szobát, addig én rendet rakok.
    Ezek apró kis kompromisszumok. Mindkét fél beleegyezése kell hozzá, és nem tűnnek negatív dolgoknak.

Ilyen kis semmiségekkel csiszolódik össze két ember. Nem kell megváltozni, elvégre az ember pont olyannak szereti a társát, amilyennek megismerte, nem?

Regisztrált
    Jul 2010
    Hol
    Spanyolország
    Üzenet
    18
    Köszönet
    11
    20 alkalommal 5 üzenetét köszönték meg
    Ha a felek megelégedésére szolgál ez a formáció, miért is ne? Ma már dönthetünk mindenröl az életben...ebben is.

Regisztrált
    Jun 2010
    Hol
    _
    Üzenet
    450
    Köszönet
    414

Smile

na akkor sorban: ha nem reagálsz, ha nem mondod el a véleményed, hogy akarod elhitetni a világgal, hogy igazad van?
    Lehet, hogy azért nem mondom el a véleményem, mert nem fontos. A dolgok akkor is mennek a maguk útján.
    Nem szeretem ha igazam van. Egy embernek nem is lehet. Előfordulhat, hogy akkor egyedül maradok. Azt szeretem ha azonos véleményen vagyok sokakkal, miközben nem vagyunk egyformák.

kompromisszum: neked negatív szó, nekem pedig pontosan az összecsiszolódás kelléke. Akkor működik, ha kétoldalú. Kompromisszum tulajdonképpen nem azt jelenti, hogy két fél közös nevezőre jut? Mert ritka az, hogy egy pár mindenben egy húron pendüljön. Kezdve a legbanálisabb apróságoktól a legkomolyabb gondokig.
    Banális pl. az, hogy én sótlanul eszem, te sósan. Semmi gond, megfőzöm sótlanul, a tányérodban megsózod.
    Vagy pl. vasárnap te aludnál, én meg kimennék az erdőbe piknikezni. Ezt is meg lehet oldani, felköltelek 10-kor, addig elkészítek mindent, kimegyünk, együtt megsütjük a pecsenyét és délután szundítunk egyet a friss levegőn.
    Vagy pl. hatalmas kupi van a szekrényedben. Oké, kiporszívózod a szobát, addig én rendet rakok.
    Ezek apró kis kompromisszumok. Mindkét fél beleegyezése kell hozzá, és nem tűnnek negatív dolgoknak.
    Ezeket nem kompromisszumnak nevezném, hanem harmóniának. Harmónia két ember között. Ettől lesznek egész.
    Harmonikus házasságban nincs szükség kompromisszumra.

Ilyen kis semmiségekkel csiszolódik össze két ember. Nem kell megváltozni, elvégre az ember pont olyannak szereti a társát, amilyennek megismerte, nem?
    Ez a lényeg.

7. oldal, összesen 21 ElsőElső ... 4567891017 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •