Karácsonyra díszek,
A gyongyok es a vasalo koze eleg sima vasalopapirt tenni, azt viszont kell, kulonben raolvad a vasalora a gyongy. Amint osszeolvadnak a gyongyok huzd le a sablonrol, es szerintem erdemes utana vmi kemenyet ratenni, hogy szep siman huljon ki a minta. Utana konnyen le lehet huzni a sutopapirrol, amit ujra fel tudsz hasznalni
Sziasztok!
Nem szívesen mondok ilyet, de nem ajánlom senkinek a fenti módszert, mert a frissen kivasalt mű nagyon forró, ezért még nagyon képlékeny és könnyen törik, és igaz, hogy a kezdők az első pár alkotást annyira nem sajnálják, de ha a fenti módszert követem, az én karácsonyi ajándékul készített (14x14 cm-s) képkereteimet lazán tönkrevághattam volna, pedig azt megtervezni és kirakni nem 10 perces munka volt...
Tehát az ajánlott sorrend levasalás után következő:
1. Megvárod, míg annyira lehűl, hogy ledobja magáról a papírt és ekkor leveszed.
2. Ezután megvárod, míg annyira lehűl, hogy a kész alkotás nagy része kifordul a keretből, és óvatosan, több oldalról is rásegítve, fokozatosan kigurítva a tüskékből leveszed a keretről.
3. Még biztosan most is eléggé meleg, tehát keresel egy jó nehéz könyvet és sima felületen egyszerűen ráteszed és néhány órán át - de legalább a teljes kihűlésig - otthagyod.
Ezzel a módszerrel az eredmény garantáltan (kipróbáltan) sérülésmentes és sík lesz.
Talán még az célravezető, ha kerettel együtt teszed a nehezék alá, (véletlenül egyszer én is elkövettem ezt) de a papírt feltétlenül vedd le róla, mert ahogy hűl a papír, úgy kezd ráncosodni és kárt tehet a kész darabban.
A papírt azért is vedd le róla, hogy ellenőrízni lehessen, a levasalás után is olyan hibátlan a kész darabod, mint előtte volt!
Ekkor (amíg a darab meleg) még kisebb hibák - pl. széli gyöngy elcsúszás, hiányok pótlása - könnyen javíthatók.
Utóbbi, nagyobb lélegzetű munkadaraboknál nem éri meg...
Márminthogy vasaláskor vagy utána, gondatlan kezeléssel tedd tönkre több órai kirakós munkádat...
Utoljára ladyb módosította 2012-01-02, 12:14 PM-kor
[QUOTE=ladyb;3293164]Sziasztok!
de a papírt feltétlenül vedd le róla, mert ahogy hűl a papír, úgy kezd ráncosodni és kárt tehet a kész darabban.
Én úgy tapasztalom, hogy ha rá is ragad a papír a kész munkára (pl. azért, mert nem olyan jó minőségű), attól még a kész és kihűlt munkadarabot bevizezve könnyen ledörzsölhetők róla a ráragadt papírdarabok és nem tesznek kárt a munkadarabban.![]()
No, én sem törésre, vagy hasonlóra gondoltam...
Az volt a tapasztalatom, hogy a gyűrődő szilikonos papír még azt a kész darabot is feldomborítja, ami egyébként magától nem domborodna...![]()
Idén minden nőnemű szerettemnek képkeretet adtam ajándékba.
Többféle alapszínből készítettem, különböző színvariációkkal,(vajszín, bordó, világoskék, rózsaszín) majd a virágok és a levelek színét próbáltam a kerethez igazítani. Nagy sikere volt!
Sajnos csak az utolsó 3 darabról tudok képet prezentálni, mert a többi kép a fényképezőgépem hibája miatt elveszett és már nem tudom pótólni őket.
1-2. képen a gyöngy még a kereten van, a 3. már a kész levasalt mű képe.
Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok!
Ladyb, gratulálok a képkeretekhez. Nagyon klasszak és szép ajándék![]()
[QUOTE=ladyb;3300931]Idén minden nőnemű szerettemnek képkeretet adtam ajándékba.
Hogyan lehet a két képkeretet (előlap-hátlap) összeilleszteni? Damillal? - el sem tudom képzelni, hogyan lehet úgy, hogy a képet cserélni lehessen közte!![]()
[QUOTE=csakviki;3303452]Sziasztok!
Hmmm... A kérdés igen elgondolkodtató...
A válasz rém egyszerű... A képkeret szimpla...
A fotót cellux segítségével a levasalt hátlaphoz ragasztod. Középen damil segítségével falra felfüggeszthető, vagy talpra állítva vízszintes felületen megáll.
Talpat lehet kapni külön csomagban különböző színekben párszáz forintért.
Talp képe mellékelve.
Neten találtam az ötlete, hogyan lehet gyöngyökből tálat készíteni.
Szükséges eszköz:
-hőálló sütőtál, olaj, papírtörlő, hama-gyöngy,
Kiolajozzuk a tálat és a gyöngyöket beleszórjuk, hogy ne legyen nagy távolság a gyöngyszemek között, és ne legyenek egymáson. A sütőben 200 fokon melegítjük, és ha összeolvadtak a szemek kivesszük. Figyeljük folyamatosan, mikor lesz lapos a nagy lyuk. Kihűlés után vegyük ki a tálból, szappanos vízzel lemoshatjuk róla az olajat.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)