De jó ötletek! Hány éves kortól érdemes nekikezdeni?
Sziasztok!
Régóta tetszik a vasalható gyöngy. Rendeltem egy adag gyöngyöt és kirakólapot, tegnap megjött, de még nem volt időm kipróbálni. Ti mennyi ideig szoktátok vasalni? És mennyire? Láttam már olyat is, amit még átvasaltak az alaplapról leszedés után, így teljesen összeolvadt, eltűntek a lyukak. Sütőpapír helyett esetleg konyharuhán vagy valami máson keresztül is lehet vasalni?
Látja valaki a csatolt képeket? Én sajnos nem.
Megpróbálok csatolni egy képet, hogy látszódni fog-e.
Köszi, ezt olvastam. Végig olvastam a fórumot, még akkor amikor a csatolt képek is látszottak. Inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy a gyakorlottaknak van-e valami tippje, trükkje ezzel kapcsolatban
.
Szia!
Csak sütőpapíron, vagy valamilyen szilikonnal átitatott papíron lehet jól levasalni a kész darabot.
Épp az a lényege, hogy a hátlapot összevasalod, és a másik oldal lesz a színe, ami természetesen sokkal szebb, mint az összevasalt oldal. (Épp emiatt kell a nem szimmetrikus formákat ellentétes oldalról kirakni.)
Én addig szoktam vasalni, míg a lukak nagyjából eltűnnek, de még a kirakótábla tüskéihez nem értem le, mert akkor már annyira összeolvad, hogy biztosan nem fog a széléből letörni darab, főleg olyan helyeken, ahol csak egy gyöngy csatlakozik...
Vasalni nagyon óvatosan kell... egyenletes nyomatékkal... körkörös mozdulatokkal... és vigyázni kell arra, hogy a szélek ne legyenek laposabbak, mint a közepe.
Ha fel akarod függeszteni, jobb melegen tűvel átszúrni a fonalat bele, (gyöngybe).
Vasalás után a kész darabot kihűlésig ajánlatos nagy könyv, vagy valami lapos és nehéz dolog alá tenni, hogy ne domborodjon fel a közepe.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv: Ladyb
Kedves gyöngyözők!
Most kaptam az infót a kormányostól, hogy szervergond miatt tűntek el a csatolt képek, ezért kérném, hogy aki tudja pótólni, az tegye meg egy új hozzászólásban és a régi, üresen maradtat majd törlik. Nekem is csak az a néhány képem maradt meg, amit feltöltöttem netre és onnan linkeltem be.
Esetleg, lehet ez másnak is megoldás...
Üdv: Ladyb
Szia Ladyb!
Köszönöm a tanácsokat! Sajnos hétvégén nem volt időm vasalni, pedig már úgy szeretnék egy kész darabot.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)