Eredeti szerző
GJodie
Kedves CanadaHun Tagok!
Az általatok is kedvelt és használt közösségi oldalunk széles látogatottságnak örvend. Naponta több tízezer tag és vendég keresi fel, hogy keretein belül olvasson, beszélgessen, informálódjon, szórakozzon. A megnövekedett érdeklődés, és a hatalmas feltöltött gyűjtemény technikai korlátokat állít a jelenlegi szerver, és anyagiakat az egyszemélyi tulajdonos elé, aki egy magánember.
Ha azt szeretnénk, hogy ez az oldal fejlődjön, és zökkenőmentesen tovább üzemeljen, összefogásra van szükségünk.
Sziasztok!
Amint a fenti szövegből látom, szerencsésen kinőttük a CH-t. Amikor elindult az árverés, csak egy érdekes kezdeményezésnek tartottam és nem gondolkodtam a miérteken. A kormányosok aláírásában szereplő szövegre kattintva, beugrott az árverés oldala és "végigszaladva" a témákon, láttam, hogy babaruha, CD, hátizsák a gyereknek, szóval olyan "nőknek szóló" fórum.
Csak akkor kaptam fel a fejem, amikor láttam, hogy elkezdődött a privát üzenőfalak takarítása, helyhiány miatt. Megnéztem a hirdetéseket és azt tapasztaltam, hogy a CH méreteihez és a folyamatosan növekvő taglétszámhoz viszonyítva a hirdetések mennyisége nem arányos.
Nem vagyok gazdasági szakember, de ha a taglétszám és a fórumok száma folyamatosan nő, a bevételi oldal viszont nem követi, akkor valakinek zsebből kell fizetni a fejlesztéseket. Azon kezdtem gondolkodni, hogy a lehetőségekhez képest, ki hogyan tudna hozzájárulni a folyamatos bevételek /hirdetések/ növeléséhez és régi cikkeket hozzászólásokat olvasva, kiderült, hogy már több esetben volt technikai bővítés. A következő, 2011-05-21-i felhívás azonban a tegnapi napig elkerültem.

Eredeti szerző
Melitta
A canadahun kb 1 terra meretu es sajnos en sem tudok tobb kiadast vallalni, csak ugy tudjuk ha segitetek fentartani, fejleszteni nagyobb szervert berelni stb.
Arveresunk jotekonysagi akcio, melyet a CanadaHun fejlesztesere kivanunk forditani. /...../
Aruhazunk % aranyban segiti a CanadaHunt , kerlek kiserjetek figyelemmel folyamatosan bovitjuk. /..../
Termeszetesen minden javaslatot orommel veszunk ,ha van valakinek jo otlet ne fogja vissza magat.
Nagy koszonet azoknak akik hasznaljak vasarlasaikkal tamogattak a CanadaHunt!
/Kedves Melitta! Köszönjük!!!/
-Csak halkan jegyzem meg, és nem tudom, hogy ki az illetékes, hogy ha én elkerültem a felhívást, talán sokan mások is. Ez nem kritika, csak észrevétel. Szerencsére annyi a téma, hogy nem mindegyiket figyeli az olvasó és talán jó lenne egy jelzés a főoldalon, ha van új közlemény. Előre is köszönet, ha a technikai hozzáértőknek van ötlete. -
A támogatás legegyszerűbb módjának én azt látom, ha a régi tagok ösztönzik és segítik az újakat, hogy írjanak. A hsz-ek és a színvonalas hsz-ek növelésével nő az olvasottság, ami idevonzza a hirdetőket.
A másik amivel segíthetünk, hogy a tagok az általuk kedvelt témákhoz kapcsolódó hirdetőket hoznak a CH-ra. Csak, hogy néhány példát említsek, akinek van hobbija, biztosan van kedvenc szakboltja ahol az anyagokat megveszi, de nem hiszem, hogy a bolt tud róla, hogy itt hirdethet és mennyi érdeklődő olvassa a kapcsolatos fórumot a CH-n. Könyvesboltok, külföldi magyar szervezetek, programszervezők, ..... és sorolhatnánk közösen. Nem hiszem, hogy egy ekkora baráti közösségnek mint ami a CH-n rendszeresen találkozik, nincs kapcsolatrendszere és nem hiszem, hogy ekkora olvasottságnál ne térülne meg egy-egy hirdetés ára.
A harmadik lehetőség az anyagi támogatás, ami lehet a már megismert árverés, áruház és az árverésre történő felajánlások, de szerintem az is ide sorolható, ha valaki egy kétsoros hirdetésben népszerűsíti a CH-t egy helyi lapban. Valamint lehet eseti vagy állandó szponzorok megjelenése, de ez már egy hosszabb folyamat eredménye lenne.
Szerintem mindenkinek van ötlete amiket megoszthatna másokkal. Ha többen csatlakoznak, talán egy klubbot is létrehozhatunk az aktív támogatókból.
Mindenkinek szép napot!