2. oldal, összesen 3 ElsőElső 123 UtolsóUtolsó
Eredmények 11-tól/től 20-ig összesen 23

Téma: Hurrá! Nyaralunk! - Irodalmi pályázat

Regisztrált
    Dec 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    57
    Köszönet
    65
    54 alkalommal 12 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    125
    Megy a gőzös, megy a gőzös ......

Pár éve történt, amikor a Balatonnál nyaraltunk. Üdülési csekkemet beváltottam 10 napra, 4 főre egy kis üdülőfaluban a déli parton egy két szobás házra félpanzióval. Gyerekemmel, keresztlányommal és anyámmal utaztunk. Akkor megfogadtam, hogy a keresztlányomat soha többé nem viszem sehová. Borzasztóan viselkedett a vonaton, míg odautaztunk. Hangoskodott, énekelt, izgága volt, nem kötötte le a kártyázás a fiammal, 13 éves volt, a fiam 12. Kifogtuk a legrosszabb hetet abban az évben a Balatonnál. Minden nap esett az eső, ha nem akkor is hideg volt, még a legelszántabb német turisták sem merészkedtek a vízbe, a gyerekek is csak egyszer. Mit lehet csinálni egy ilyen kis üdülőhelyen? Tévét nézni egy közös helyiségben, ahol körben le lehetett kuporodni az agyonhasznált ülőalkalmatosságokon, több semmi. Javasoltam utazzunk el Keszthelyre hajóval, ahol nem járt még sem anyám, sem a gyerekem. Keresztlányom már volt ott hajóval, nem akart hajókázni. Valahogy mégis rábeszéltem a társaságot, hogy utazzunk akkor vonattal. Egy borongós délelőtti napon el is indultunk. A vonaton vettük meg a jegyeket, mert az állomáson nem volt jegyárusítás. Kényelembe helyezve magunkat figyeltük a tájat, az üdülőhelyeket, amelyek mellett elhaladtunk. Nem jártam még a Balatonnak ezen a nyugati felén. Hosszú idő telt el, már vártuk, hogy mikor érkezünk Keszthelyre. Hosszú ideje nem láttunk állomást, a Balatont sem, csak nádasokat. Kezdett kicsit gyanús lenni a helyzet, a vonatfülke meg eléggé üres. Végre megkérdeztem valakit, hogy messze van-e még Keszthely. Azt mondta, hogy nagyon messze, mert ez a vonat Nagykanizsára megy, át kellett volna szállnunk valahol. Először nagyon ledöbbentem, szólni sem bírtam, majd közöltem a hírt a többiekkel: Keszthely törölve, Nagykanizsára megyünk. A kezdeti sokk után, egészen jó kedvünk lett. Végre elénekelhettük az üres kocsiban jó párszor, hogy „Megy a gőzös, megy a gőzös Kanizsára.....”. Még jó pár kilométert kellett utaznunk, szerencsére a jegykezelő is későn jött, nem büntetett meg minket. Megnéztük mikor megy vissza vonat, s addig busszal beutaztunk a városba, ahol egyikőnk sem járt még. Kicsit nézelődtünk, majd miután éhesek voltunk, beültünk egy nagyon hangulatos, jóféle pizzázóba. Óriási pizzákat kaptunk, alig bírtuk megenni. Jól éreztük magunkat, de láttuk, hogy már eléggé késő van. Az utcán taxit fogtunk, s kivitettük magunkat az állomásra, hogy még elérjük az utolsó vonatunkat az üdülőhelyünk felé.
    Azóta, ha a város nevét meghalljuk vagy a dalt, nagyon vidámak leszünk, s eszünkbe jut az a nyaralás.
    Utoljára Zsazsa61 módosította 2011-09-10, 02:25 AM-kor Oka: stilisztikai javítás
    "Soha ne engedd, hogy valaki ne legyen boldogabb a veled való találkozás után, mint előtte." (Teréz anya)

Regisztrált
    Dec 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    103
    Köszönet
    109
    500 alkalommal 83 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    32

Azannyát, szalonnát!

A történet, amit elmesélni szándékozom, jó hat éve esett meg. De inkább hét. De ez lényegtelen... A fontos az, hogy július közepe volt, 30 fok és én meg a férjem egy lepukkant harmincéves Dacia márkájú autóban (a Trabant unokatestvére!) épp a Paradicsomba tartottunk egy két hetes álom-kikapcsolódásra, távol minden civilizációtól. Vagyis hát, az, hogy tartottunk, az egy kis nagyzolás részemről... Mivel a kocsink dugig volt pakolva csomagokkal, mert hát két hét elszigeteltség az erdő közepén, arra mégiscsak fel kell készülni... és mivel a hely tényleg távol esett a 21. századtól, aszfaltnak nyomát sem lehetett találni, minek következtében válogathattunk a gödrök között, hogy melyikbe menjünk bele.... Isteni út volt, mondom, az autóban percenként csattant valami, koppant, rázkódott és olyan hangokat produkált, mintha ott helyben készülne kilehelni a lelkét. Mert az autónak lelke is volt, ezt elfelejtettem említeni. Nem indult csak úgy kulcsfordításra, mint egy élettelen gép, simogatni kellett és kérlelni, hogy melegedjen. Szerintem nőnemű volt, ez egyértelmű...
    Tehát, tombol a júliusi nyár, szakad rólunk a víz, az autó nyög-morog alattunk és közben száguldunk óránénti 10 km-es sebességgel, amikor a semmi közepén meglátunk két stoppost. "Te, mondom az uramnak, álljunk meg, kérdezzük meg hova tartanak ezek". "Én meg nem állok ebben a hőguttában, hogy majd megint masszírozzam a kocsi farát, hogy indulni méltóztasson!" dörögte keményszívű párom. "Te nem vagy kiváncsi rá, hogy hogy kerülnek ide? Meg sajnálom is őket..." kötöttem az ebet a karóhoz. "Jóvanna..." puhult emberem, én pedig időben elkezdtem cibálni a kocsi ajtaját, hogy mire odaérünk a két agyonizzadt, integető emberpéldányhoz, ki tudjak szállni. Mikor odaértünk, láttuk, hogy kissé megviseltek, de azért jóféle emberpéldányok: olyan 22-23 éves forma fiú és lány. Nehezen állták meg, hogy a nyakunkba ne ugorjanak örömükben amikor kiderült, hogy elvisszük őket félutig, ráadásul angolul is társalgóképesek vagyunk, ők ugyanis nem beszélték a magyart, minek következtében Székelyföldön igencsak csökkent a túlélési esélyük. Amikor kiörültük magunkat, hogy lám milyen szépen összehozott a sors, rájöttünk, hogy az autóban egy stoppos macska sem férne el, nemhogy két, multivitamin tablettákon felnevelt svájci emberpéldány... Rövid és preciz mérnöki tervezés emberem részéről és probléma megoldva: kötelekkel felerősítettük a csomagok nagy részét az autó tetejében, minek következtében olyan összhatást értünk el, hogy Kusturica nyomban elalélt volna a gyönyörtől és leszerződtetett volna a következő lepukkant életeket bemutató filmjéhez. Igy zötyögtünk tovább négyesben. Fél óra múltán jött az elágazás amelynél nekünk jobbra, újdonsült ismerőseinknek pedig balra kellett térniük. Nem tartottuk valószínűnek, hogy a nap folyamán autó járna arra, úgyhogy felajánlottuk: jöjjenek, aludjanak meg a mi erdei házikónkban, aztán másnap elvisszük őket a közeli kisvárosba. És lőn!
    Vacsorára persze magyar módra sült szalonnát készítettünk és a répán meg káposztán nevelkedett koleszterinmentes fiatalok nem hitték, hogy tényleg "zsírt sütünk és megesszük azt." Megsült a szalonna, óvatosan megnyalták... Utána úgy elkezdték befelé nyomni, hogy levegőt is alig kaptak! A fiú kétpercenként megjegyezte, hogy ha az apja megtudja, hogy sült zsírt evett, többet nem engedi Romániába. De közben olyan szaporán termelte be a szalonnát, hogy komolyan kezdtem attól félni, nehogy másnapra megbetegedjen.
    Másnapra szerencsére kutya baja sem volt egyiknek sem és indulhattunk zajos-rázkódós utunkra, hogy elvigyük őket a közeli kisvárosba és ott búcsút vegyünk tőlük. A búcsú végül is csak három nap múltán következett, de ez már egy másik történet....

Regisztrált
    May 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    1,185
    Köszönet
    6,167
    3,985 alkalommal 757 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    10

Pályázat lezárása

A pályázatot a mai nappal lezártuk. Köszönjük a részvételt.
    Eredményhirdetés: szeptember 18-án (a kiírásnak megfelelően).
    A gyémántok is széndarabok, csak sokkal értékesebbek.

JAF - Egyedi Ásvány Ékszerek
    kattanj rá!

Regisztrált
    May 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    1,185
    Köszönet
    6,167
    3,985 alkalommal 757 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    10

Eredményhirdetés

Kedves Írók és Olvasók!

A Hurrá Nyaralunk! c. pályázatunkon 11 humoros történetet olvashattatok.
    A szavazatok alapján az eredmény a következő:

I. hely

dorotea

27 tag köszönte meg dorotea üzenetét: A köszönet visszavonása
    adni mindent, AndiC, atomvakond, Belső Hangok, cipófej, Claire 959, Csillagözön, daniel0201, Drentys, elke, fgbn, GJodie, Grentar, kocor, Kufirc, majuli, manocska80, Melitta, Nelli72, nmarie, Noci87, szilagyi ildiko, szmargo, TH6777, Zsazsa61, zsuzsanna03

II. hely

kispillangó

21 tag köszönte meg kispillangó üzenetét: A köszönet visszavonása
    adni mindent, atomvakond, Bandi1960, Belső Hangok, biju, cipófej, Claire 959, daniel0201, Drentys, elke, fgbn, GJodie, Grentar, Kufirc, Melitta, múinteoir, szmargo, TH6777, Zsazsa61, zsuzsanna03

III. hely

majuli

19 tag köszönte meg majuli üzenetét: A köszönet visszavonása
    adni mindent, AndiC, atomvakond, Belső Hangok, biju, cipófej, daniel0201, dorotea, Drentys, elke, fgbn, GJodie, Melitta, múinteoir, nmarie, TH6777, Zsazsa61, zsuzsanna03

GRATULÁLUNK A NYERTESEKNEK!

Köszönjük mindenkinek a részvételt és a szavazatokat!

5. 10 tag köszönte meg GJodie üzenetét:

Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Szombathely
    Üzenet
    289
    Köszönet
    213
    413 alkalommal 108 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    1
    Szeretnék köszönetet mondani GJodienak a pályázat szervezéséért.
    .
    Gratulálok kispillangónak és mjulinak az elért eredményért.
    Köszönöm szépen a szavazatokat.
    .
    Köszönöm minden pályázónak, hogy olvashattam a humoros történetüket, amit megosztottak velünk.
    Szeretettel: dorotea

7. 6 tag köszönte meg dorotea üzenetét:

Regisztrált
    Jul 2011
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    81
    Köszönet
    267
    150 alkalommal 33 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    198

Hurrá, nyaraltunk!

Én is köszönöm a szavazatokat és gratulálok az I. és a II. helyezetteknek! majuli.

9. 6 tag köszönte meg majuli üzenetét:

Regisztrált
    Jan 2003
    Hol
    Toronto, Ontario, Canada
    Üzenet
    9,128
    Köszönet
    7,857
    14,464 alkalommal 2,210 üzenetét köszönték meg
    Gratulalunk a Nyerteseknek!

11. 7 tag köszönte meg Melitta üzenetét:

Regisztrált
    May 2010
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    26
    Köszönet
    586
    19 alkalommal 4 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    1
    Gratulálok minden nyertesnek.Köszönöm szépen mindenkinek aki pályázott nagyon jó történeteket olvastam.
    Szeretettel:cipófej

13. 8 tag köszönte meg cipófej üzenetét:

Regisztrált
    Dec 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    103
    Köszönet
    109
    500 alkalommal 83 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    32
    Ejha, micsoda meglepetés!
    Köszönöm a lehetőséget, a "köszönöm"-öket és mindenekelőtt köszönöm a többi pályázónak a humoros történeteket!
    És mindenkinek gratulálok, hiszen minden történetben ott van a derű, az önfeledt vagy épp megkönnyebbült pillanat, ami nyertessé tesz azáltal, hogy ilyesmit átélhetünk.
    Szeretettel,
    pillangó

15. 7 tag köszönte meg kispillangó üzenetét:

Regisztrált
    Jan 2003
    Hol
    Toronto, Ontario, Canada
    Üzenet
    9,128
    Köszönet
    7,857
    14,464 alkalommal 2,210 üzenetét köszönték meg
    Gratulalunk a radioban is nektek es egy szep szammal koszontunk.
    CAnadahun Radio szept 25-i adasban.

17. 3 tag köszönte meg Melitta üzenetét:

2. oldal, összesen 3 ElsőElső 123 UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •