Szia!
Szerintem lehetne még: elmehetnétek kórházat látogatni (séta + jól jönne, ha asszisztens ismerős lenne), vagy akár fehér köpeny felpróbálása - ha úgy érzed lehetne a csoportoddal. (az én csoportomnál ez működne, persze vizuális képregény előzné meg, a felkészülés miatt)
Beszélhetnétek néhány "komolyabb" betegségről: törés (akár még be is lehet gipszelni a babát), stb... illetve komolyabb gépekről - pl. CT, röntgen - akár olyan fotóval alátámasztva amit készít a gép. (itt a neten biztos találsz olyat.
Fogorvos, fogápolás; bőrgyógyász, gyógyszerek (ki szed, ki nem, mikor, milyet) gyógynövények is szóba (vagy vizualizálva) kerülhetne.
A végén lehetne feladatlap, összekötős, egyeztetős, írós, színezős (amilyen a csoport)...
Én így csinálnám, persze a csoporthoz igazítva.![]()
Sziasztok! Szerbiai gyógypedagógus vagyok. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, nagyon hasznos!
Edike, válasszal segíteni nem tudok, de értékelném, ha meg tudnád osztani az orvosos tapasztalatot. A lányommal igazi rémálom orvoshoz menni. Itt egy okos kislányról van szó, beszéd nehézségekkel és szorongással. Szerintem emlékszik a rossz tapasztalatokra, pedig 1év alatt csak egyszer kellett mennünk tavaly óta. 3 és fél, a fél kezem odaadnám, hogy megtanítsuk kezelni a dolgot. Ha mégis sikerúl átmenetileg, ott vége a történetnek, ha az orvosnak hozzákell érni megvizsgálni...
Üdv!
Sok remek anyagot raktatok fel!
Valaki fel tudná rakni megint: Handbook of Autism and Pervasive Developmental Disorders: Assessment, interventions, and policy
És keresem, de megvenni sajnos nem tudom anyagi okok miatt:
Cím The Neuroscience of Autism Spectrum Disorders Szerkesztők Joseph D. Buxbaum, Patrick R. Hof Kiadó Academic Press, 2012 ISBN 0123919304, 9780123919304 Terjedelem 496 oldal
Előre köszönöm a segítséget!
És még fontos volna: M. Rutter: Autizmus: a kutatás és a klinikum közötti kétirányú kölcsönhatás
Láttam hogy már fel volt töltve, de már nem tudom letölteni a linkről.
Kösz
Bújócska, Egyszer fogtam egy halat, Én nagyobb vagyok, mint te, Esik az eső, Ez itt a Jancsika, Fényképezzünk, Hátamon a zsákom, Hüvelykujjam mustáros, Ismerj meg engem, Ki vitte el a sütit a sütisüvegből, Köszöntő, Mc Donald's menü, Melyik a kakukktojás, Milyen az időjárás?, Pakolj, Sütit sütöttem, Szia , helló, Szia, hogy vagy?
(widgit, pdf formátum, kivéve a melyik a kakukktojást, az boardmaker-rel készült, vagyis maga is kakukktojás![]()
1, 2 érintsd meg a cipődet, Érzések, Ez az én apukám, Ezt így szoktuk, Fotózás, Fül, orr és ujjak, Hétfő, Két gyenge kismadár, Órák, Piros és narancs, Ragyogj csillag,Szökkenj, egy-kettő, Te boldog vagy, Te meg én
Szia!
Ne haragudj, hogy csak most írok, de nem volt időm ellátogatni ide.
Egész jó kis hét lett az orvos témahetünk.Kezdésként én játszottam el az anyukát és a gyógypedagógiai asszisztens volt a doktornéni és a babát vittem orvoshoz, mert szegény beteg lett. A beszélő gyerekekkel sokat beszélgettünk arról, hogy milyen élményeik vannak a doktor bácsikról/nénikről, milyen betegségük volt. Képeket nézegettünk. Aztán én vizsgáltam meg őket a játék orvosi eszközökkel. Aztán ők vizsgálták a babát. Azóta is napi szinten játszanak ilyet. Orvoshoz sajnos nem tudtunk ellátogatni, mert nem nem volt hajlandó minket fogadni sem a gyerekorvos, sem a védőnő. Van egy véleményem róluk ezek után, de mindegy.
Mivel nem fogadott minket senki, így nem tudom, hogy erre hogyan reagáltak volna a gyerekek. De úgy tudom, hogy a csoportomban nincs olyan gyerek, aki fél az orvostól.
De sikerélményként elmondhatom, hogy az egyik autista gyerkőcöm, mint kiderült eddig félt a fogkefétől. És a fogorvosos napon a sárga fogacskát kellett fehérré varázsolni. Ez abból állt, hogy egy lapra ragasztottam egy sárga papírból kivágott fogat és fogkefével festettük fehérre. És utána mondta a gyerkőc anyukája, hogy milyen jó, hogy csináltuk ezt, mert azóta a gyerek nevetve mos fogat. Nem helyesen, de már nem fél a fogkefétől. Ez számomra egy nagyon nagy sikerélmény.
Nem tudom, hogy tudtam e segíteni! Remélem igen!![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (1 members and 1 guests)