Tyű, Zsazs,
Nekem egy kisebb házban sem fér el az a rengeteg apró ici-pici fityfiritty, amit összegyűjtünk. Pontosabban elfér, de mivel mindig hozzányúlunk, így esélyem sincs rendet tartani közöttük. És erre mondja AZURAM, hogy ami nem fér itt el, az megy a kukába. Na, szóval el elférne, de mivel egyben ez egy turkáló is, így...
És a legszebb az egészben, hogy Ő az, aki rendszeresen előveszi a kukacait, és nézegeti, rendezgeti, mert már vagy egy hete nem fogott botot a kezében...
Szóval, én ezt egy panelben elképzelni sem tudom, hogy csinálnánk![]()
A családi biztonság és békesség őre, aki (AKI!) a jó Csipesz kutya. Ránézésre hihetetlen, ő egy szálkás szőrű tacskópár fajtiszta, de papírok nélküli drága fiúgyermeke. Egy éves koráig gyakorlatilag fényes, fekete szőre, bozontos tacskópofája, szemöldöke volt, ahogy kell. És egyszer csak elkezdett a szőr vadulni, és ez lett belőle! Egy óriási hernyó, irgalmatlan öntudattal, ahogy az tacskóéknál kell (azért szeretem a fajt, mert annyira individualista.)
Ha hinnék Darwinnak, ahogy nem hiszek, azt kellene gondoljam, hogy félig igaza volt. Például ez egy evolúciós folyamat a szálkás szőrű tacskóból a jetiig. Vagy vukiig, néha Csubakkának hívjuk.
Szerencsére kertes házban lakunk, így van dolga bőven. Nyaralók riogatása a kerítésnél, rigók röpsebességének edzése, vakondok túrásmélységének növelése, gazdi szemmel tartása, és az üres, dologtalan gazdikezek tacskósimogatási ösztöklésé. Ja, és egyébként meg az nem jön be, aki nem akar. Ha raboló jönne, valószínűleg nagy igyekezettel segítene neki keresgélni a soha nem is létezett vagyonunkat (hozzánk inkább hozni kellene, mint annyi más családhoz isHát ő a Csipesz.
Sziasztok Lányok!
Nagy élvezettel olvastam gyűjtögető életmódunkról.Mert bezony mi is gyüjtögetünk!Rengeteg újságom,könyvem,nem csak hobby könyvek, van
Férjem édesanya selyem és porcelán festő iparművész volt, sajnos kevés dolog maradt meg tőle, de ami igen az igen nagy becsben van nálunk. megmaradt az ecset tartója, egy-két vázlat füzete.Az1900 évek elejérőTündér Ujjak" nevezetű kézimunka újság.
Férjem majd 30 éve kuutatja családunk történetét.Rengeteg papír, fénykép, dokumentum a gyüjteményben.
Mível nem csak hímezni szoktam, hanem mindennel bütykölök, ami kreatívítás igényel. Ehhez kellenek eszközök, könyvek, ujságok. Van belőlük bőven.De az a legjobb az egészben, hogy majd valamikor ezek nem kerülnek ki az utcára, mert Kata lányom úgyano lyan megszállott mint én.
Tetzik Anyóka ötlete, hogy találkozzunk a budapesti Toscanában. De előbb elmegyünk az igaziba, mert nyerni fogunk,aztán a pestiben megbeszéljük élményeinket.
Mikor tudjuk meg, hogy milyen számokkal játszunk,állandó számaink lesznek,vagy mindig más?
Készen vagyok a mai lekvár főzéssel. Nagyon finom lett. Holnap egy kis ribizli vár rám, majd alma, érik mára nyári almánk.Mi csak mese alma fának becézzük, mert olyan, ha tele van terméssel, mint, ahogyan a mese könyvekben szokták ábrázolni.
Vidám napot mindenkinek, este még jövök!
Mi lenne, ha a következő hetet vállaló megnézné a táblázatban gyűlő számokat, azt hiszem, Manyó mondta az elsőt, ez még a 26. hét, és abból válogatna, aztán ha a jövő héten nem lesznek újak, akkor abból, vagy véletlenszerűen, ahogy jön. Szerintem minden soros találja ki a maga filozófiáját a feladáshoz, és tartsa magát ahhoz, hm? Ismétlem magam: ha a sors, az Isten, a véletlen, kinek mi, azt akarja, hogy ebből a jópofa dologból legyen valami akkor bárhogy lesz.
Ide akartam még tenni ezt a kis pár perces filmecskét, amit a Magyar Televízió készített, és a Balatoni nyár c. műsorban sugárzott, ha van rá időtők. Balatonendréd erről nevezetes, csak megmutatom az iskolámat. Én NEM VAGYOK A FELVÉTELEN, nem lévén annyira dekoratív, hogy kibírtam volna, hogy vesz a kamera.
Egyszer, pár éve, mikor már úgy volt, hogy kihal a faluban a hagyomány, mert a fiatalok már nem csinálták, bevállaltuk, hogy az iskolában oktatjuk. Akkor az egész tantestület, ami nem sok, kb. 10 ember, egy nyáron át tanulta az alapfogásokat, de csak ketten maradtunk a kolléganőmmel, akik tudnak még, és ő tanítja órán. Legközelebb Balatonlellén fogunk """fellépni"""" a dologgal, akkor lesz a Magyarok Világtalálkozója, és ott mint az egyik hagyományőrző falu kaptunk lehetőséget. Ha esetleg valaki arra jár ......![]()
Olvasgatom az oldal tetején a hsz-okat, és egyszercsk megszólal valami "csipke".Azt sem tudtam, mi lelte a gépem. Macleod jól megvicceltél.
Gratulálok, nagyon tetszik nekem. Nagyon szeretem a kézimunkázást, papír, textil, fonal, ragasztó, stb. nálam is szépen gyűl. MUK-ban sem szenvedek hiányt, van amelyik már a hat évet is betöltötte.Ezt a csipke készítést is szívesen megnézném, csak ne lennétek olyan messze.
Andi!
Hát ez bámulatos!!!!! Elismerésem!
Mikor lesz a kiállitás?
Tyű Andi!
Ez nagyon szép, gratula! De azt elmondanám, hogy majd szívbajt kaptam, amikor megszólalt a gép...
Mit szólnál hozzá, ha Toscanaban megtanítanál minket erre a csodára???
LOTTÓ:
Ezen a héten én adok fel szelvényt, a következőkre meg lehet jelentkezni Andi csodatáblázatában. Még nem néztem meg a számokat, de időben rápillantok majd. Szerintem a táblázatban az első 5 számot fogom megjátszani.
Sziasztok!
Eszembe jutott valami!
Mi lenne,ha kabalaként hímeznénk egy Toscanát ábrázoló képet. Mindenki úgyan azt hímezné, határidő nélkül! Keresnénk egy olyan mintát, ami mindannyiunk teszését elnyerné!
Andi mi láttuk egyenesben a kisfilmet. Cegléden is élt egy néni, 80 felül volt és még mindig verte a csipkét, csuda dolgok kerültek ki az ő keze alól is.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)