Eredeti szerző
prominor
Bár megint nem a témánál vagyunk, de nem tudom szó nélkül megállni..
Pár hsz.-el előbb egyértelműen leírtam, sem Bruno, sem Gallilei, sem Kopernikusz nem tudósként szenvedett üldöztetést..
Bruno és Kopernikusz papként ment szembe az egyházzal, Gallilei pedig kigúnyolta a pápát. Vagy négyszer erről a CH-n is írtam, s bárki utánna nézhet a történeteknek...
Nagyon nem mindegy, mi az a harmada tudás amit tudni kell, és kell-e egyáltalán tudni..
A hit nem bizonyíték és én minden esetben arra utalok, hogy ma valamely dolognak nagyobb, vagy kevesebb valószínűsége van, hisz az alapról nem rendelkezünk megbízható ismeretekkel... Sok az elmélet, egyre fogynak a tények, ezért a filozófiai megközelítés szerintem teljesen helytálló..S mindenképp megtörtént, hisz láthatjuk a saját szemünkkel, s csak azért mert piciny a fantáziánk, kevés a tudásunk nem lehet kijelenteni, hogy ez, vagy az annyira bonyolult, hogy magától nem jöhetett létre. Ajánlom mindendenkinek Sherlock Holmes olvasgatását..
Sir Arthur Connan Doyle ugyanis komoly igazságokat mondat el vele. Pl. Ha előbb születik meg az elképzelés, s ahhoz igazítják a tényeket az komoly hiba, hisz ennek fordítva kellene történnie... Ha már számbavetted és kizártad az összes lehetőséget, akkor kénytelen vagy a leghihetetlenebb, legképtelenebb megoldást is elfogadni... Mindenkinek lehet saját véleménye, de nem saját tényei, s sorolhatnám.. S hát nem a tudomány és a hit vitájárol van szó, csak vannak akiknél ha véget ér a tudomány kezdődik a hit, s vannak akik ezt tekintik a parkolónak,még megszületik a válasz...