Eredeti szerző
Frank-FHI
Kedves Aeren!
Minden mondatoddal egyetértek, beleértve az előző topikban leírtakat is, azok kivételével amik úgy kezdődnek, hogy "mint Ernő"... Mondom ezt azok ellenére, hogy kb. 4 szer ment el "szabira" vitáink során és néha kedvem lett volna elharapni a monitort egy egy hsz-e után. Nem részletezném a stílusjegyeket amiket alkalmaz, hisz sokan régóta ismerik, de talán közelebb visz a másik nézeteinek megismeréséhez, ha megnézzük az állam-egyház kapcsolatát az adott országban.
Ez nem jelenti azt, hogy egyetértek vele, én továbbra is úgy látom, hogy a vallások szerepe a társadalomban nagyon fontos. Én hiszem, hogy volt és van egy teremtő erő és az anyag nem csupán a véletlenek révén rendeződik.... és alakul ki az élet.
Továbbra is hiszem, hogy van egy fejlett civilizáció egy adott "vezetővel" aki/akik befolyásolják a földi élet fejlődését és a vallásoknak van megismerhető alapja. Azért írtam, hogy megismerhető, mert szerintem még ma sem ismerjük az igazi történetet, csak olvassuk a szent iratokat. Amit mi, ma vallások alatt értünk, csupán emberi magyarázatok, át és át szőve politikával, hatalomvággyal ...., emberi érdekekkel.
A kép, ami Ernő, sokszor provokatív "ferde tükréből" látszik, hogy emberi érdekeken alapuló vallásokat és azok vezetőit, nem engedhetjük a mindennapi politika színterére. Ha jól értettem názeteidet, ezzel a résszel Te is egyetértesz.
Csak egy példa.: Ami a gyerekek vallásos taníttatását illeti, a Richard Dawkins féle vonal, nálam igencsak kiverte a biztosítékot, de alig 6 hónap és most a másik oldal próbálkozik, amit szintén nem tudok elfogadni. Szóval én a magam részéről kicsit több időt szentelek arra, hogy megismerjem az ellentábor nézeteinek okát, mert nem azonos környezetben éljük a mindennapokat és ha már itt a régi-új topikban tiszta lappal indultunk, csináljunk egy kis stílusváltást.